Dodaj do ulubionych

kampania mniejszości

12.07.05, 08:41
Był może ktoś na rozpoczęciu kampanii wyborczej mniejszości niemieckiej? Taka
impreza odbyła się w niedzielę 10.07 w Kamieniu. Obciach, włazidupstwo kilku
starych dziadów i kompletny brak pomysłów.
Na wyborach siedzę w domu.
Obserwuj wątek
    • stefan_ems Re: kampania mniejszości 12.07.05, 23:02
      los_bandidos napisał:

Obciach, włazidupstwo kilku
      > starych dziadów i kompletny brak pomysłów.
      > Na wyborach siedzę w domu.

Ale jest kilka młodych – również nic nie pokazali? Pytam z ciekawości, bo nie było mnie tam.
      • los_bandidos Re: kampania mniejszości 13.07.05, 08:04
        Niestety nie. Wygląda na to że w TSKN jeszcze długo nic się nie zmieni.
        Ale działacze Towarzystwa Społeczno - KULTURALNEGO lubią tylko politykę, a
        życie kulturalne odbywa się zupełnie gdzie indziej.
        W ten weekend wszyscy młodzi ludzie z kręgu mniejszości z jajami byli w
        Prószkowie.
    • schutzengel Re: kampania mniejszości 18.07.05, 20:36
      To Mniejszość ma w ogóle jakiś program?????
      :))))))))))
      No proszę...
      se.
      • rafi62 Re: kampania mniejszości 07.08.05, 13:42
        nie ma programu,ale ma 2 stoliki cieple.chyba znowu gadajace stare glowy
        wejda.a mlodzi beda czekac jak to jest w innych partiach.DAs leben ist hart.
        • schutzengel Re: kampania mniejszości 22.08.05, 18:58
          No, ale co oni robią dla regionu w tym sejmie?
          A młodzi? Czemu jeszcze trwają w tej organizacji skoro tam nie mogą się wykazać?
          se.
          • oskar44 Re: kampania mniejszości 25.08.05, 23:31
            Widać, nie wszyscy traktują tę organizację wyłącznie jako sposób na dorobienie
            się. Młodzi ludzie (dzięki Bogu!) chcą i potrafią działać bezinteresowie.
            Szkoda tylko, że nie znajdują mocnego wsparcia w starej kadrze.

• schutzengel Re: kampania mniejszości 26.08.05, 13:45
              A ja mam jednak inne przypuszczenia.
              Gdyby chcieli działać rzeczywiście bezinteresownie to myślę, że jest wiele
              organizacji gdzie można się tak zrealizować.
              Natomiast MN daje im możliwość realizowania się wydzielająć odpowiednie
              fundusze, co każe mi niestety wątpić w bezinteresowność młodych.
              A trwanie w MN wygląda jak oczekiwanie, aż stara kadra odejdzie w cień i będzie
              można zająć jej miejsce przy korytku.
              Pozdrawiam
              se.

PS. Oczywiście niesprawiedliwe byłoby twierdzenie, że wszyscy młodzi działacze
              MN to oportuniści. Co to to nie! Dziwię się natomiast dlaczego tak mało tych
              młodych się buntuje i próbuje walczyć!
              • oskar44 Re: kampania mniejszości 27.08.05, 00:58
                Moje lata "młodzieżowe" już minęły i nie chcę wypowiadać się za młodych. Ale
                obserwuję środowisko MN i widzę,że młodzież wykazuje inicjatywę i chce zrobić
                coś dla siebie. Nie uważam, że jest przy tym bardziej interesowna niż młodzież
                z innych środowisk. Jeśli przy tym może skorzystać z pomocy finansowej, to nie
                widzę powodów, dla których mieliby z niej rezygnować. Dlaczego umiejętność
                pozyskiwania pomocy traktować jako wyrachowanie.
                Mam wrażenie, że swoje sądy odnosisz do tych kilku młodych ludzi, którzy
                zdecydowali się szukać szcześcia w wyborach do sejmu. Ale nawet ich nie należy
                za to ganić. Należy im raczej pogratulować odwagi. Sam jestem pełen uznania dla
                sposobu prowadzenia kampani wyborczej przez Pana Kozioła, która tak bardzo
                różni się od tych, do których przyzwyczaili nas nasi dyżurni posłowei z MN.
                Tak trzymać Panie Piotrze !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka