Dodaj do ulubionych

Górnicy przyjeżdżają pod Sejm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:20
Szczęść Boże!
Obserwuj wątek
    • Gość: slązak hołota jedzie do katowic IP: *.kapelusz.pl / 83.17.128.* 25.07.05, 23:44
      umieracie przed 65 rokiem chyba z nieróbstwa...ja osobiście mam dość skrajnie
      krzywdzących przywilejów...pół polski charuje na bande nieuków i prostaków. mój
      ojciec pracuje na hucie wcale niema lżejszej pracy a jakoś niemoże nawet mażyć
      o takich gratyfikacjach ja wy...zrobić porządek z górnikami! i lać tych hamów
      pałami! pozatym mam w rodzinie paru górników wasze 8 godzin pracy to ledwo 5 w
      rzeczywistości...ile zajmuje zjechanie na dół i przebranie sie oraz zjedzenie
      kanapeczek a czesem i napicie sie ? mlodzi ludzie kisią sie w domach na
      emeryturkach górniczych. nikt was do tej pracy nienakłania...potem wychodzi ze
      srednia zarobkowa ślązaka jest wieksza od warszawiaków...skandal
      • Gość: slązak miało być warszawy...poprawka IP: *.kapelusz.pl / 83.17.128.* 25.07.05, 23:45
        • antyklerykal BRAWO! LUDZIE PRACY! 26.07.05, 08:16
          Tak ma być! Walczyć o swoje prawa.
          -----------
          www.app.org.pl
          • Gość: emeryt z gliwic LAĆ NA CAŁEGO I WALCZYĆ DO UPADŁEGO !!!! IP: 81.210.69.* 26.07.05, 10:33
            LAĆ NA CAŁEGO I WALCZYĆ DO UPADŁEGO !!!!
      • Gość: górnik z Kleofasa Re: hołota jedzie do katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 02:55
        Tatuś nie zarabia tak mało w hucie skoro kupił ci synek komputer,szkoda tylko
        ,że oszczędza na słowniku ortograficznym dla ciebie!
        W Barbórkę są zjazdy na dół,weż sobie majtki na zmianę.Szczęść Boże!!!
        • Gość: slązak a kompoter kupiłem za własne pieniądze IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 26.07.05, 09:31
          • Gość: bodzio Re: a kompoter kupiłem za własne pieniądze IP: *.as.net.pl 26.07.05, 18:37
            To że sam sobie kupiłeś komputer to dobrze. Ale nie musisz zaraz obrażać tych
            ludzi. Ja też jestem przeciwnikiem wszelkich przywilejów, ale wolę żeby ta kasę
            dostali górnicy niż żeby ją przezrli warszawscy centraliści. Nie mów, że nikt
            ich nie nakłaniał do tej pracy. Kiedy byłem w siódmej klasie podstawówki
            przyjechała do mojej szkoły delegacja z kopalni, która namawiała do pójścia do
            zasadniczej zawodówki górniczej. Specjali agitatorzy jeździli po innych
            regionach namawiając ludzi do pracy w śląskich kopalniach. A teraz zarówno
            miejscowych jak i przyjezdnych chcą zostawić samym sobie. Wiem, że praca w
            hucie jest również ciężka. Pochodzę z rodziny hutników cynku. Ale jeszcze raz
            przypominam: to nie jest powód by obrażać górników.
        • Gość: yeu górnicy napewno pokażą klase i styl :))) IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 26.07.05, 09:31
        • Gość: misiu Re: hołota jedzie do katowic IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.07.05, 17:55
          pampersy
      • e.day Re: hołota jedzie do katowic 26.07.05, 07:18

>...potem wychodzi ze
        > srednia zarobkowa ślązaka jest wieksza od warszawiaków...skandal

...tu cię boli...
        na przyszłość, zanim klikniesz "wyślij", użyj słownika ortograficznego, może
        przy okazji uda Ci się pomyśleć zanim opublikujesz cokolwiek
        • Gość: slązak no tak rzeczywiście ortografia jest tu nawazniejsz IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 26.07.05, 09:29
          a...co za debile! zobaczymy jak sie zachowają...pozdrawiam kulturalnych i
          pracowitych górników ze sląska...
      • Gość: makati Re: hołota jedzie do katowic - wyluzj ignorancie IP: 212.63.225.* 26.07.05, 12:06
        jesli nie byles nigdy na dole to wez lepiej nie zabieraj glosu. powiem ci tylko
        tyle, ze moj ojciec mial w gorniczej zawodowce trzech kumpli, wszyscy cale zycie
        pracowali na kleofasie. i zaden z tej czworki nie dozyl 50 lat...
        • Gość: Bartek Re: hołota jedzie do katowic - wyluzj ignorancie IP: *.server.ntli.net 26.07.05, 17:05
          a wiesz dlaczego?
          Bo palili po 2 paczki "Klubowych" i pili gorzola ni?
      • Gość: Bartek Re: hołota jedzie do katowic IP: *.server.ntli.net 26.07.05, 16:53
        Sam pochodze ze Slaska, ale mam serdecznie dosyc i wstyd mi za ta bande
        niewychowanych nieukow i nierobow...
        Po 25 latach pracy na ciepla emeryturke i nic nie robic (procz oczywiscie picia
        w nadmiarze)...miedzyinnymi przez Was NIEROBY GORNICZE nasza gospodarka jest w
        takim a nie innym stanie.
        Amen
      • Gość: misiu Re: hołota jedzie do katowic IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.07.05, 17:54
        Z twojego postu wnioskuje,że jesteś zwyklym zakompleksionym krawaciarzem
        /warszawiakiem/.Może masz małego p....a .
      • Gość: cosmic Re: hołota jedzie do katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:37
        chyba godosz o sobie , zjedż se chocioż roz na dół to sie przekonosz (w hucie
        tyż jest pieronowo ciężko robota)
    • Gość: agna Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.eranet.pl 26.07.05, 07:37
      i krzyżyk na drogę
    • Gość: GregorY Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:03
      miałem napisać, zeby roznieśli tą wioche w drobny mak... ale tak jest lepiej...
      Szczęść Boże.
      • Gość: bezstronna Re: do slazaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:05
        nawet nie wiesz o czym piszesz.....z nierobstwa? ... nie chodzi o to,ze im sie
        pracowac nie chce, ale o to, ze w wieku 65 lat nie nadaja sie do pracy ze
        wzgledu na przepracowanie lub inaczej ujmujac "zmeczenie materialu". Dzien w
        dzien pod ziemia, bez slonca, czasem na kolanach, czasem po kolana w wodzie,w
        trudnych warunkach,w upale,pyle,gdzie ciezko sie nawet oddycha a ty mowisz, ze
        komus sie pracowac nie chce??? przepracuj tak 1 tydzien a zrozumiesz o czym
        mowa.Gornicy tak jak i inne grupy spoleczne placa skladki na zlodziejski ZUS ze
        swojej pensji,nie sa na nikogo utrzymaniu - po prostu nasz rzad w ten sposob
        sie zaslania od odpowiedzialnosci. Jaki rzad, taki kraj a w nim "dobrobyt"
        zyjacych ludzi.Jak nie ma innej drogi porozumienia sie z nimi to musieli podjac
        drastyczne srodki.A ty z pozycji lenia siedzacego w domu nie zabieraj lepiej
        glosu....
        • Gość: bezstronna Re: do slazaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:09
          zapomnialam dodac, ze mam nadzieje,ze twoja leniwa d..a zamarznie zima nie
          tylko z nierobstwa ale i braku ciepla w kaloryferach a jak chcesz wyzywac kogos
          od chamow, to przeczytaj sobie swoj post, bedziesz wiedzial jaka masz
          kulturke!!!
          • Gość: ślonzok Re: do slazaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:23
            Lloyd George. Honor trza mu uodać i tela.
            G Ó R N Y Ś L Ą S K ! ! ! ! ! ! ! ! !
          • Gość: Pit Re: do slazaka IP: 150.254.85.* 26.07.05, 13:37
            Gość portalu: bezstronna napisał(a):

> zapomnialam dodac, ze mam nadzieje,ze twoja leniwa d..a zamarznie zima nie
            > tylko z nierobstwa ale i braku ciepla w kaloryferach a jak chcesz wyzywac
            kogos
            >
            > od chamow, to przeczytaj sobie swoj post, bedziesz wiedzial jaka masz
            > kulturke!!!

Bezstronna nie wkurzaj sie, na glupote i ignorancje nic nie poradzisz.
      • Gość: Warszawiak [...] IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 15:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: makati Warszawiak, idz lepiej na Krolewskie.. IP: 212.63.225.* 26.07.05, 15:47
          co my tu bedziemy grzebac w twoich bluzgach
        • Gość: OBERSCHLESIER WARSZAWIAK, obrazasz slaski narod! IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 22:23
          jestes tak samo glupi jak ci ktorzy kamieniami w policjantow rzucaja,
          stopien twojej nienawisci jest dowodem twojego niedostatku intelektualnego,
          braku bystrości, nieumiejętności rozpoznawania istoty rzeczy, wychwytywania
          związków między przyczyną i skutkiem.

sadzisz ze zdemolowali ci chodnik, jestem tez takiego zdania , jestem
          przeciwnikiem wandalizmu, ale jeszeli pod innym katem spojrzymy na te sprawe to
          mozemy stwierdzic ze warszawa przez 60 lat demolowala i wyzyskiwala slask, nie
          wspominajac o deportacjach, i polskich obozach koncentracyjnych.

chcesz do nas strzelac? to przyjedz imbecylu na slask, czekamy bedziemy sie
          bronic, a chodnikow nam nie zniszczysz zrobili to juz twoi poprzednicy.

schlesierland mein heimatland!
          • Gość: @ Re: WARSZAWIAK, obrazasz slaski narod! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:41
            odezwał się ewenement na skalę debili z kopalń. Węgiel trzeba importować z RPA
            a nie kupywać od tych łobuzów.
    • Gość: DanDi Nie widziały gały co studiowały ? IP: *.mentorg.com 26.07.05, 14:33
    • Gość: OBERSCHLESIER 2 NAJAZD SLASKI NA POLSKE :) IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 15:47
      moj znajomy pracuje juz od 45 lat w hucie aluminium w dolnej saksonii, ma 63
      lata i za dwa lata ma isc na rente, wyglada calkiem niezle jak na swoj wiek
      chociaz pracuje na trzy zmiany w kurzu, pyle, dymie w ktorych znajduje sie
      ponad 20 pierwiastkow (np. olow).
      cieszy sie na rente ale mowi jak by mial do 70 tki pracowac to ita by niebylo
      zle , przynajmniej jakies zajecie.
      alkohol pije 3 razy w roku urodziny swoje, zony i sylwester do 50 -tego roku
      zycia palil 60 papierosow (marlboro) na dzien, potem przestal i zaczuol jezdzic
      na rowerze.
      jakis gosciu powiedzial ze wg. statystyk gornicy umieraja przed 65 rokiem zycia
      - prosze podaj skad wziales te statystyki.
      moj wujek byl 40 lat sztygarem na wujku poszedl na rente majac lat 60 , teraz
      ma 78 i zyje.
      dam tym krotkozyjacym dobra rade: pijcie panowie mniej alkoholu, i nie palcie
      tyle a bedziecie zyli dluzej.

gruss
      • Gość: roro68 Re: 2 NAJAZD SLASKI NA POLSKE :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:58
        ja górników popieram, chociaż im zazdroszczę relatywnie lepszych pensji,
        trzynastek i wcześniejszej emerytury. Tu chodzi o coś innego. Znowu politycy
        myśleli, że im się uda cichcem i po kryjomu odebrać jakiejś grupie prwo
        legalnie nabyte! Nie tędy droga. Takie zmiany się negocjuje, ale górnictwo i
        tak już oddało więcej niż mogło i powinno. Wystarczy policzyć ludzi
        zwolnionych, tych którzy sami odeszli, zamknięte kopalnie i podupadłe miasta.
        Teraz jeszcze prezent w postaci zmiany zasad emerytalnych. Dość tego! Walczcie,
        bo już tylko z Wami w tym popier... kraju liczy się elyta.
        • Gość: Alojz Re: 2 NAJAZD SLASKI NA POLSKE :) IP: *.j.pppool.de 26.07.05, 16:33
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,7671103,wiadomosc.html
          Richtig!! Ciul-c majom tym gorolskim gryzipiorkom loni ino tako godka kapuja
          Glückauf und Grüss nach Warschau!!
          • Gość: Warszawiak2 Re: 2 NAJAZD SLASKI NA POLSKE :) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.05, 18:18
            Gość portalu: Alojz napisał(a):

> Glückauf und Grüss nach Warschau!!

Thank you my friend, thank you! Greetings for Slask as well!
          • Gość: Pit Alojz ty schloonzackie ścierwo !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 19:03
            Naziolu pie.....dolony wyp .daj na zebranie NPD.
            Nie twoj cyrk i nie twoje malpy. Raus albo paszzoł won kak goworił twoj opa.
    • Gość: zenek Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:18
      Na bym walił z kałachów do tej bancy chamów. niestety było tylko z armatek.
      śmierć górnicznym darmozjadom!
      • binka61 Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm 26.07.05, 17:31
        bez komentarza
        • Gość: agusia Re: Wstyd mi za ich zachowanie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:54
          Fajną wystawili górnicy wizytówkę Śląska na cały kraj.
          Wszak taki gorzowianin, czy warszawiok tyle wie o naszym regionie ile obejży se
          w TV. Nie zna historii, mnie czy Was. Widzi tylko burdy pod sejmem z bogu ducha
          winnymi policjantami. Szanuję ciężką pracę górnika, rozumiem ich rządania, ale
          z całego serca potępiam tych ludzi którzy dziś "pokazali klasę" pod sejmem
          kolejy raz. Wstyd mi za nich!!!!
          Podobno osiągnęli zamierzony cel i Cimoszko obiecał, że sejm zajmie się ich
          postulatami, ale ten sejm jest tylko do września, toż to przedwyborcze
          obiecanki, bo też pokaźny elektorat jest tego wart!
          Zaczną więc, pracować w sejmie nad rządaniami górników i będą robotę szanować
          aż do wyborów....Brawo.Wygraliście - jak powiedział jeden ze związkowych
          przywódców- tylko dzięki tym co "walczyli" pod sejmem. Żal mi was górnicy, bo
          głupich i naiwnych tylko żałować.
          Tylu ludzi pracuje nad dobrym wizerunkiem Śląska, ale wy nie musicie, bo wy
          rządacie jak święte krowy co wlazły w kartoflisko.
          Polecam lekturę w dzisiejszej GW - wywiad na str.14 (ogólnopolskiej)
          Krzyk to jednak jest gość!
          • Gość: agusia Re: Wstyd mi za ich zachowanie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:01
            Chcę dodać, że nie generalizuję, wyrażam swą opinię tylko o tych górnikach,
            którzy dziś byli "walczyć" w Warszawie.
        • Gość: Dede Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.radzionkow.net 26.07.05, 17:59
          wszyscy bluzgajom na górników,a tydzień temu sejm przedłużył przechodzenie na
          wcześniejcze emerytury o 2 lata do 2008 roku wszystkim, i co to jednym sie daje
          a drugim odbiera i kto bedzie płacił na te wszystkie kobity co popracowały
          praktycznie 24 lata (6 lat wychowawczego do tego sobie dodajcie)i maja 55 lat i
          zarabiały grosze a tym samym do zusu szły groszowe składki, co powiesz na to ty
          durny gorolu warszawski co ci chodnik wyrwali pewnie twoja stara juz z tego
          skorzystała. jedno wam powiem mieli rozpier....ć ta cała warszawa, koniec rządów
          goroli Autonomia dla Śląska
          • Gość: Pieter Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.prenet.pl 26.07.05, 18:05
            Mosz racja, autonomia dla Śląska, bydziem węgiel sprzedawać gorolom za taki
            hajc,że im się odechce. A sami bydzie żryć tyn węgiel, bo gorole zaśpiewają nom
            za żarcie taka kasa,że to nom sie odechce. Pyrsk.
            • Gość: Dede Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.radzionkow.net 26.07.05, 20:28
              a kto ci koze kupować zarcie lod goroli, jak by tu była autonomia to by niy bylo
              tych wszystkich cyrkow, a tych sku..alych goroli z warszawy co to jus
              zapomnieli histori to wysłać na sybir, połowa warszawy to darmozjady co siedzom
              w tych spółkach i zbierajom kasa a drugo połowa to durne wieśniaki co
              przijechały i udają wielkie mieszczaństwo, mom nadzieja że splajtuje ta wasza
              fabryka dziadowskich samochodów i reszta beznadziejnych zakładów które istnieją
              dzięki łasce rządu z naszych podatków
    • eichenau Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm 26.07.05, 18:07
      www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/01flash/glueckaufheino.htm
      An alle Kumpel in Warschau Glückauf!!!
      • Gość: Warszawiak2 Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.05, 18:21
        Wychodzi na to, ze Wy nawet nie wiecie jakim jezykiem mowic...
        • Gość: bodzio Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.as.net.pl 26.07.05, 18:38
          godomy po naszymu
          • Gość: Warszawiak2velmysl Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.05, 23:07
            Jakos tego nie widac. :)
    • Gość: wawiak Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 18:52
      Ja tam bym strzelał do kopalnianej hołoty (tej najbardziej agresywnej) jak do
      kaczek. Na początku użyłbym gazu łzawiąco-paraliżującego...
      • Gość: głos z warszawy Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 19:03
        Niech mi ktoś jeszcze wspomi o jakichś męczennikach z 'Wujka" to mu odpowiem że
        prawdziwymi bohaterami byli ci Zomowcy. Mieli normalnie doczynienia z brudną
        schlaną zwierzyną.Zabili ich podobno 13. Powinni wzystkich tych śląskich
        sku..synów ukatrupić na miejscu, aby te bydło tu więcej nie przyjeżdżało.
        Je.. solidaruchów i ich bandycki związek. A chołotę następnym razem traktować
        ostrą amunicją.
        • Gość: Pit Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 19:22
          Gość portalu: głos z warszawy napisał(a):

> Niech mi ktoś jeszcze wspomi o jakichś męczennikach z 'Wujka" to mu odpowiem
          że
          >
          > prawdziwymi bohaterami byli ci Zomowcy. Mieli normalnie doczynienia z brudną
          > schlaną zwierzyną.Zabili ich podobno 13. Powinni wzystkich tych śląskich
          > sku..synów ukatrupić na miejscu, aby te bydło tu więcej nie przyjeżdżało.
          > Je.. solidaruchów i ich bandycki związek. A chołotę następnym razem traktować
          > ostrą amunicją.

Ty pier...lny "warszawioku" z Kilec. Nie dobiła twojego komuszego dziada z
          semickim pochodzeniem brygada Świetokrzyska NSZ, to my to zrobimy i
          zapie...dolimy ten post- komuszuy pomiot w twojej osobie.
        • Gość: ate Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:21
          gdybym cie synku spotkał na ulicy ukatrupił bym cie pierwszego.
        • ssampo Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm 26.07.05, 20:32
          szkoda że was gorole wszystkich nie wytłukł hitler w powstaniu, mioł gość racja
          zrównać warszawa z ziemią
      • Gość: Basia Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: 212.106.150.* 10.08.05, 07:57
        Już raz ci z Warszawy (i to z najwyższego szczebla) kazali strzelać do górników
        na Wujku. Może teraz dla odmiany niech się sami trochę wystrzelają. Może będzie
        mniej głupoty w kraju.
    • Gość: Richtich Slonzok Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 21:11
      No to teras momy richtich wojna z Gorolami
      • baik1 Re: Górnicy przyjeżdżają pod Sejm 26.07.05, 21:58
        spalić sejm i tych darmozjadów
        ps-szkoda tylko że nasi byli pijani bo teraz bedzie na tvn tylko że przyjechali
        pijani i tyle

ps-nienawidze tego kraju tej pie..nej korupcji itd...wstydze się że jestem
        polakiem
    • Gość: OBERSCHLESIER przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 21:57
      rozumie zdenerwowanie gornikow, wiem ze robota na grubie to najciezsza i
      najbezpieczniejsza z robot, wiem ze polscy politycy chca dobic przez nich
      znienawidzony slask.
      ale czego sa winni policjanci, oni tez ida na zmiany do roboty, caluja swoje
      dzieci i zony na dowidzenia, dzieci modla sie wieczorami zeby tatusiowie cali i
      zdrowi do domu wrocili.
      z tego co widze w telewizyji wiekszosc demonstrantow uzywajacych przemocy
      to "lysi" czy hoolsy jak ich tam nazywaja, dlaczego tylu demonstrantow jest pod
      wplywem alkoholu?
      ja tez juz nieraz strajkowalem i w 80-tych i w terazniejszosci ale nigdy strajk
      nie byl dlamnie okazja do alkoholowej libacji.

sa inne sposoby domagania sie wlasnych praw, draga dialogu, czy tez jezeli to
      niepomaga to strajk generalny, strajk glodowy etc.etc.
      wyobrazcie sobie ze sejm przystapi rzadaniom gornikow, kto przyjedzie za
      tydzien?
      hutnicy, stoczniowcy, a moze i nawet policjanci domagajacy sie wlasnych praw?

dzisiaj z pewnoscia paru ojcow nie wroci do domu, a politycy zapala sobie dobre
      cygara w swoich wygodnych willach popijajac drogim whiskay.

gruss aus deutschland, glück auf kameraden!
      glück auf schlesier!
      • ramen5 Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem 26.07.05, 21:59
        Czy przy pozdrowieniu masz reke wyciagnieta do przodu-ja sie tylko tak pytam?
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 22:05
          nie, ramen5 wlasnie drapalem sie w dupie czytajac twoj post!

gruss
        • Gość: ewa Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:12
          Ale kompromitacja.Pokazaliście prawdziwe oblicze.Jesteście pijanymi
          chamami.Wasz argument to pięści.Nie zastanawiam się nawet,czy należą się wam
          wcześniejsze emerytury - mam wątpliwość,ale ta wasza gwara i zachowanie to
          skandal.Mam nadzieję,że odpowiecie za to karnie.Należy was przykładnie
          ukarać.Winnych takich zachowań wsadzić do więzienia.Moze byście się czegoś
          nauczyli.Polacy nie ślązacy winni złożyć obywatelski projekt poselski,aby wam
          wszystkie przywileje odebrać.A jeszcze jedno-dlaczego te grube wasze baby nie
          pracują - no tak,ąle one przecież ledwo podstawówkę skończyły i potrafią tylko
          kluchy lepić.
          • Gość: vb Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14
            nie kluchy ale knedliki. A baby to rzeczywiście waga cinszka!
          • Gość: ANNA SLAZACZKA EWA fajnie ze jestes szczupla ! IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.05, 22:28
            ja moge schudnac, ale ty madrzejsza nie bedziesz!

jo lepia modre kluski i karminadle a ty wdupczosz chinskie zupki z tytki.

gorole do szole
          • Gość: górnik z Polkowic Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:29
            Czy miałaś już wizytę u psychiatry ? Polecam i zalecam leczenie, abyś w
            przyszłości zastanowiła się zabierając głos nad tym co mówisz. Tak na
            marginesie; to co napisałaś świadczy o twoim ograniczonym umyśle ,braku
            umiejętności w ocenie sytuacji i prostactwie. Fruwasz ?
          • Gość: Ania Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: 212.106.150.* 10.08.05, 08:03
            Posłuchaj prostaczko. Sądząc z wypowiedzi to ty nawet podstawówki nie
            skończyłaś, a do lepienia kluch też się nie nadajesz. Życzę ci (piszę z małej
            litery bo duża jest oznaką szacunku) i żeby ktoś kiedyś wpadł na genialny
            pomysł i całej reszcie też podniósł wiek emerytalny do takiego, którego nie
            dożyję-najlepiej do 100 lat. Zobaczymy wtedy czy nie będziecie protestować.
            Zresztą daremny trud dyskutować z takim przygłupem jak ty.
      • baik1 Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem 26.07.05, 22:02
        masz racje bo to co widziałem w tv to była zenada paru pijanych gości zrobiło
        burde , a ci policjanci co dostali to tacy sami ludzie któży nadstawiają karku
        za tak marne pieniądze jestem ślązakiem i potępiam tą manifestacje ale chodzi
        mi o jej przebieg a nie o sprawe
        • Gość: Dede Re: przemoc nie jest zadnym rozwiazaniem IP: *.radzionkow.net 26.07.05, 23:30
          ciekawe że nie broniliście tak tej policji jak zastrzelili człowieka w łodzi, w
          końcu to ich robota, a do wszystkich warszawiaków nie badźcie tacy mądrzy bo
          osama wam jeszcze zrobi kuku w metrze
          • Gość: Śleper Jeden Górnik i 10 leni. IP: *.galileusz.3s.pl 26.07.05, 23:40
            To, że górnik przodkowy powinien mieć prawo do emerytury po 25 latach, to „święte”. Ale znam układy na kopalniach, prowadzenie pracowników pracujących na powierzchni (fikcyjne zjazdy), czy dozór i pracownicy pozaprzodkowi? Ci tylko trzymają kciuki i popychają jeszcze większych cwaniaków w postaci związkowców do robienia demolki. Emerytura dla górników przodkowych, ale nie dla całej otoczki nierobów i cwaniaków.
            • Gość: m Re: Jeden Górnik i 10 leni. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 03:22
              trafna uwaga, taki związkowy bambus też pójdzie na wcześniejszą emeryturę,
              chlanie niszczy zdrowie, rozumiem, ale chyba można ograniczyć spożycie, n.p. do
              ćwiartki dziennie.
              • Gość: robi Re: Jeden Górnik i 10 leni. IP: *.eranet.pl 27.07.05, 07:35
                I wywalczą sobie ochlajtusy siła co będa chcieli. Ciekawe kiedy ten sejm zdąży
                im zmianę uchwalić i czy będzie to zgodne z prawem. Acha i jeszcze jakoś p.
                Rokita, Giertych , Ziobro itp. nic na ten temat sie nie wpowiadają. boja się ?
          • Gość: OBERSCHLESIER wypadki zdarzaja sie IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.05, 15:43
            wlasnie angielscy policjanci zastrzelili biegnacego do pracy brazylijczyka,
            byli przekonani ze to terorysta.
            we wroclawiu uczen szkoly zawodowej dla zartu przystawil koledze pistolet ze
            sprezonym powietrzem do tylka, chlopakow zmarl, czy ma to znaczyc ze wszyscy
            uczniowie to mordecy?!
            policjanci zastrzela rocznie 1-2 ludzi przez pomylke, moze i nie, a w wypadkach
            samochodowych ginie 30 tys ludzi,cz zatem kazdy kierowca to morderca?.
            40 tysiecy ludzi umiera rocznie w skutek chorob spowodowanych paleniem
            papierosow, czy palacze to samobojcy?
            nie chce mi sie dalej tobie tlumaczyc faktow ktorych i tak nie rozumiesz.
            ustroj sie w polsce juz zmienil, nie powinienes nienawidzic policjantow, sa to
            zwykli ludzie wykonywujacy ryzykowny i ciezki zawod, ryzykuja zyciem dzien w
            dzien zebys ty mogl spokojnie spac, powinienes byc im wdzieczny.

i nie rob sobie zartow o plecakach w metrze, bo z pewnoscia nie bylo by to dla
            ciebie smieszne, gdybys dowiedzial sie ze ktos kogo kochasz zostal rozerwany na
            strzepy i nie musialo by to byc w metrze, mogloby sie to rowniez wydarzyc w
            tramwaju ktorym wracasz z pracy.
    • Gość: OBERSCHLESIER RENTA GORNICZA W NIEMCZECH IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.05, 16:08
      gornik w niemczech pracuje 40 godzin tygodniowo, pelna rente dostaje jezali ma
      ukonczone 55 lat i 25 przepracowane pod ziemia.
      jezeli przepracowal 25 lat pod ziemia, ale nie ukonczyl 55 roku zycia moze isc
      na wczesniejsza rente ktora wynosi 40 % z pelnej ok. tyle co sozialhilfe (na
      chleb starczy).
      i nie ma buntowania sie, kultura musi byc.

gruss aus niedersachsen
      • 44i Re: RENTA GORNICZA W NIEMCZECH 02.08.05, 20:27
        Bardzo mi się podoba przedstawiony system emerytalny górników.Nie krzywdzi
        górników ani pracowników innych branż.Nasz system jest chory, jeśli zezwala na
        40 letnich emerytów, na emerytury których musi pracować rzesza pracowników
        zarabiających znacznie mniej niż górnicy.Ci młodzi emeryci są jeszcze w pełni
        sił i stanowią dobry materiał dla pracodawców. nie trzeba za nich płacić ZUSU,
        więc bezrobotni przy nich wypadają "blado".Nie rozumiem jak "wyniszczony"
        górnik nagle ma siłę pracować.Uważam, że to jest nieetyczne żerowć na
        społeczeństwie jak PASOZYT.Napewno niewielki procent emerytów górniczych
        zasłużyło ciężką pracą na emeryturę, ale wtedy nie zabierają pracy innym.
        • Gość: Ania Re: RENTA GORNICZA W NIEMCZECH IP: 212.106.150.* 10.08.05, 08:15
          A jesteś pewien, że Tobie nikt za chwilę nie powie, że jesteś pasożytem?
          Przecież górnicy od swoich zarobków płacą ZUS jak wszyscy i ich emerytury są
          uzależnione od wysokości zarobków, a co za tym idzie wysokości odprowadzonych
          składek. Wszyscy im wytykają całkiem dobre zarobki, więc i składki na ZUS są
          całkiem dobre. Wg danych ZUS górnicy średnio przechodzą na emeryturę w wieku 48
          lat i pobierają ją przez lat 17, czyli do 65 roku życie. Jak im zafundują wiek
          emerytalny 65, to do emerytury nie dożyją. I właśnie o to chodzi, żeby
          odprowadzali wysokie składki a emerytur nie pobierali. Znam osobiście jednego
          72 letniego górnika (wszyscy jego nawet dużo młodsi koledzy już dawno nie
          żyją). Ale jest tak "zdrowy", że nawet włożenie butów czy przejście paru kroków
          to wysiłek ponad miarę. Oni sanatorium mają pod ziemią.
          Wszyscy widzą górników a nikt nie widzi tych rencistów za pieniądze, którzy
          przepracowali może parę lat i za łapówki dostali renty. To właśnie może dla
          nich mają być pieniądze ze składek górników, gdy wprowadzi im się wiek
          emerytalny 65 ?
          • Gość: marko Re: IP: *.tecnet.pl / *.tecnet.pl 22.06.06, 20:50
            Przecież "ryle"mają takie zarobki wysokie bo kopalnie nie płacą ZUS-u i innych
            podatków,a na ich wysokie emeryturki państwo bierze z naszych składek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka