Dodaj do ulubionych

Odklejona siatkówka w oku - b.b. PILNE!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 07:08
Tak jak w temacie, u mojego taty stwierdzono odklejenie się siatkówki w lewym
oku, na które obecnie przestał juz widzieć. Mam pytanie czy szybciej pokierują
go na azabieg z prywatnego gabinetu Pani dr. Gierek, czy może bezpośrednio w
klinice szybko sie nim zajmą - sprawa jest b. poważna - być może, że jak za
długo będą zwlekać zabieg przyklejenia może skończyć się niepowodzeniem.
Prosze o wszelkie info. na ten temat, moze ktos sie już spotkał z podobnym
problemem, albo był juz prywatnie u P. Doktor i wie jak ona działa w nagłych
przypadkach. Dziękuję za wszelkie informacje. Mój tato obecnie jest w drodze
do Katowic. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: zaq Re: Odklejona siatkówka w oku - b.b. PILNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:19
      PARANOJA !

Miast szybko RATOWAĆ oko szukasz porady na forum !
      Radzę pytać się u źródła !
      • Gość: Gość - maciejka Re: do zaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:11
        Człowieku - masz chyba problem ze zrozumieniem pisanego tekstu - popracuj nad
        tym, a dopiero później krytykuj!!!!!!!!!!!!! Co mamy sobie tą siatkówkę sami w
        domu przykleić klejem buirowym, a może na pogotowiu mu to super glu załatwią!!!
        Przecież napisałam, że ojciec jest w drodze do kliniki - nie wszyscy mieszkają
        5 minut od ul. Ceglanej 35, na dodatek w Katowicach. PARONOJĄ JEST TO, ŻE W TYM
        KRAJU NAWET DO PRYWATNEJ KLINIKI - (KOSZT TO OK. 4000ZŁ) SĄ DŁUGIE KOLEJKI NA
        TAKIE OPERACJE - tylko, że jak już się doczekasz na swoją kolejke to możesz
        zapomnieć o patrzeniu na świat.
        Toteż zadałam pytanie, czy szybciej zajmą się nim po skierowaniu z prywatnego
        gabinetu P.Gierkowej, czy od razu w klinice.
        A ty zaq nadal zajmuj się swoimi pirdołuśniczymi ploteczkami i nie zaglądaj do
        postów, które cię po prostu nie interesują, bo nie wnosisz żadnych potrzebnych
        informacji!
        • Gość: Gość - maciejka Re: do zaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:17
          Oczywiście PARANOJĄ, a nie "paronoją". Ścisle rzecz ujmując.
        • Gość: zaq Re: do zaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 13:02
          To Ty nie rozumiesz co się piszę, gwoli ścisłości !

Ja nie jestem ani prywatny gab.p.Gierkowej ani klinika !
          DLATEGO PYTA SIĘ U ŻRÓDŁA.
          Mało zrozumiałe ?
          No fakt - analfabetyzm wtórny ... szkoda tylko że ceną jest czyjeś oko
          • kubaskowa Re: do zaq 08.09.05, 13:33
            Pytanie skierowałam do tych, którzy mieli jakieś doswiadczenie, badż są
            pacjentami Pani Doktor Gierkowej. Ty zapewne ku swojemu szczęściu nie miałeś -
            więc po co się wymądrzasz. Nie kierowałam pytania WYŁĄCZNIE do ciebie!!! Nie
            jestes JEDYNĄ osoba na tym forum! Więc jesli cię nie interesuje jaki mam
            problem to nie czytaj i tyle! Zaglądaja tu ludzie z całej Polski, tak jak z
            całego kraju ludzie korzystają z pomocy dr. Gierkowej.
            Ale to forum, chyba nie jest twoim prywatnym??? Co?????
            Na szczęście mój ojciec po 5 ponad godzinach dojechał do Kliniki,(niestety nie
            dysponuje helikopterem ;-)) ale czy go przyjmą, to inna kwestia, stąd był mój
            dylemat czy (jeszcze raz się powtórzę)żeby nie tracić czasu jechać bezpośrednio
            do kliniki, czy do prywatnego gabinetu Gierkowej. Pozdrawiam i życzę duuuuużo
            zdrowia, żebyś nie musiał szukać informacji w internecie, a bynajmniej na tym
            forum, bo wówczas może się znaleźć drugi taki "zaq", który na pewno jeśli nie
            pomoże to zaszkodzi.......
            • Gość: Gość - maciejka Re: do zaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 13:37
              Powyższy tekst jest oczywiście od maciejki a nie od kubaskowej - zapomiałam się
              wylogować.
    • asia_grzes Re: Odklejona siatkówka w oku - b.b. PILNE!!! 09.09.05, 12:34
      mielismy z naszym synkiem problem-nie widział bardzo długo.na szczeście
      wszystko sie dobrze skonczylo.mieliśmy za soba dwukrotna wizytę w klinice na
      ceglanej,ja tez tam sie kilkakrotnie badałam.trzeba tam iśc ze
      skierowaniem ,nie ma sensu się dopychać do pani gierek,jest tam wielu
      specjalistów,którzy za nią pracują a ona zbiera laury.osobiście polecamy
      zgłosic sie dodatkowo do funduszu rehabilitacji niewidzacych w
      chorzowie.odnajde ich numer i podam.trzeba do nich iśc ze skierowaniem i
      badaniem od okulisty,neurologa dziecięcego.powodzenia i wiele wiary!u nas było
      tragicznie a wszystko sie dobrze skończylo
      • Gość: Gość - maciejka Re: Odklejona siatkówka w oku - b.b. PILNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:57
        Asiu o taką właśnie informację mi chodziło - BARDZO CI DZIĘKUJĘ! - jak się
        wcześniej nie miało podobnych problemów, to człowiek się zastanawia czy gdzie
        szybciej uzyska pomoc - wiadomo kolejki sa ogromne......
        Podjeliśmy decyzję, że najpierw do kliniki, a jeśli się nie uda to po południu
        do gabinetu Gierkowej. Udało się - po przebadaniu przez 5 lekarzy podjęto
        decyzję o przyjęciu go do kliniki na zabieg b. pilny - niestety musiał miec
        jeszcze zaswiadczenie od stomatologa o braku stanów zapalnych i to przedłużyło
        sprawę o jeden dzień, bo nie zdązyli przed 15-stą do izby przyjęć. Dzisiaj rano
        go już przyjeli - i być może jak zdążą z badaniami to może jutro go zoperują -
        laserem nie dało rady tego przykleić, bo za duży fragment się odkleił (tato
        kompletnie na to oko nie widzi)i będzie miał operację metodą opasową -
        kliniczną. Trochę się rozpisałam ale chciałam Ci naświetlić sytuację, bo jestes
        jedyna osobą, która mnie zrozumiała i pomogła.
        Jeśli znajdziesz ten numer telefonu do Chorzowa to będę Ci wdzięczna, bo
        niewiadomo w jakim stopniu tata odzyska wzrok - na drugie oko kiepsko widzi.
        A tak na marginesie - masz ślicznego synka o pięknych brązowych oczach. Mój
        Kubus też jest z czaerwca ale z 2004 roku. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!
        • asia_grzes Re: Odklejona siatkówka w oku - b.b. PILNE!!! 09.09.05, 20:14
          cieszę się,ze tatą już sie zajęli lekarze.na pewno wszystko sie dobrze
          skonczy,potrzebna będzie rehabilitacja a tym zajmuje sie ośrodek w chorzowie.a
          jeśli sami nie będa mogli sie twoim tata zająć to na pewno pokierują was do
          odowiedniej placówki.podam ci tel.(32)2411113,2411129,2413737,7710922.bądzcie
          dobrej mysli.nasz werni ma już zdrowe oczka a nie dawano wielkich szans na
          to,że będzie widział
          ps.mój cioteczny brat od urodzenia ma problem z odklejającą sie siatkówka obu
          oczu.był operowany na ceglanej,studiuje,ma rodzinę i widzi.powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka