Dodaj do ulubionych

Radzionków - Muzeum Chleba

26.09.05, 10:54
Mieszkam w Radzionkowie ale szczerze przyznam ,że jeszcze w Muzeum Chleba nie byłam.Były tam jedynie moje dzieci.Bardzo im się podobało, więc chyba pora bym i ja je zwiedziła.
Obserwuj wątek
    • Gość: iw Re: Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:46
      Chciałabym zobaczyć Muzeum Chleba. Dlaczego? Ponieważ chleb jest najbliższy,
      najdroższy wszystkim, a tak niewiele o nim wiemy. Może trzeba zobaczyć a nawet
      spróbować w jakim trudzie się go wyrabia i wypieka, zeby nauczyć się go
      szanować. "...Chleba naszego powszedniego daj nam Panie...."
    • iwmuller Re: Radzionków - Muzeum Chleba 27.09.05, 10:01
      Wiele jest atrakcji turystycznych w naszym regionie, a niewiele o nich wiemy. Z
      tych najbliższych chciałabym zobaczyć Muzeum Chleba. Dlaczego? Ponieważ chleb
      jest najbliższy, najdroższy wszystkim, a tak niewiele o nim wiemy. Może trzeba
      zobaczyć a nawet spróbować w jakim trudzie się go wyrabia i wypieka, zeby
      nauczyć się go szanować. "...Chleba naszego powszedniego daj nam Panie...."
    • Gość: roberto Re: Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:17
      chyba na tyle oryginalne muzeum! każdy znajdzie w nim przypomnienie wartości
      chleba! ale chyba szczególnie wypada je polecić młodemu pokoleniu Polaków tak
      często nie doceniających tego czym jest chleb!
    • Gość: Karol M Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:48
      Jestem z Radzionkowa i to muzeum jest bardzo fajne i zachęcam do zwiedzania
    • Gość: bywalec... Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.microchip.net.pl 30.09.06, 18:30
      Tyle że raczej niechętnie przyjmowani są tam turyści indywidualni. Najlepiej jeżeli jest to zoraganizowana, wczesniej umówiona grupa
    • Gość: Hleba naszego ... Re: Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:14
      A Szlónzouki we Hameryce szkryflauy uó ńym już pora lout tymu nazod:

www.republikasilesia.com/AntoniRespondek/forum/messages/3.html
    • Gość: Patrycja Radzionków - Muzeum Chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:57
      Hehe ja właśnie wróciłamz MuzeuM ChlEba..było fajnie :) Wypiekłam swoją własną
      plecionke...Poogladałam przerózne przedmioty z tamtych czasów i zobaczyłam
      film...:)Mój tata jest piekarzem coś wiem na ten temat...:) Zachecam do
      zwiedzenia "Muzeum Chleba" ...:) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka