Dodaj do ulubionych

Polonia Bytom umiera!!!!!!!!

IP: *.kato.gazeta.pl 12.06.01, 15:35
Co sądzicie o sytuacji MHKS Polonia Bytom? W zarządzie
wiceprezydent miasta , po sukcesie wielkie fanfary ,
zdjęcia z zawodnikami , uśmiechy itd. A wczoraj
prezydent po prostu wypiął się na Polonię - Panowie
radzcie sobie sami - odpowiedział.Padły Bobry, pada
piłka, a drużynę brązowych medalistów mistrzostw
Polski, po prostu rozgońmy. Urban i Rzimsky - najlepsi
zawodnicy Polonii i jedni z lepszych całej ligi już są
przecież w Katowicach. To wstyd, panowie działacze,
urzędnicy, to wstyd! Piłkarze Polonii Warszawa na
rękawach mają reklamę Zakładów Odzieżowych - Bytom, a
wy mówicie, że w tym miescie nie ma potencjlanych
sponsorów. Wstyd...
Obserwuj wątek
    • Gość: ober niech zyja szombierki ..... IP: 212.87.117.* 12.06.01, 19:41
      • Gość: janosik Re: niech zyja szombierki ..... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.01, 20:16
        jednego skurwialego klubu mniej
        TYLKO ZAGLEBIE SOSNOWIEC
      • Gość: badol Re: POLONIA UMIERA IP: *.elsat.net.pl 17.06.01, 12:23
        Jestem kibicem Poloni Bytom od lat.Nie pamietam jednak tak slabej postawy mojej
        druzyny.Napewno maczaja w tym ludzie z zazadu.To wlasnie ich powinnismy
        zlinczowac,a w szczegolnosci p.Zasade ktory odszedl od nas jak Judasz.To co
        stalo sie po ostatnim spotkaniu z Hetmanem bylo sprowokowane wlasnie przez
        dzialaczy.My kibice mamy jeszcze nadzieje ze dzis tj.17.06.2001.Polonia wygra w
        Tlokach i tym samym pozostanie w 2 lidze.Co do hokeja to wielkie hamstwo ze
        strony prezydentury.Jak mozna obiecac i nie dotrzymac slowa.Tak moze byc tylko
        widocznie w Bytomiu gdzie sport umiera smiercia naturalna.
        "Jeszcze Polonia nie zginela poki my zyjemy.Za Ameryke i za Rapana pieknie
        dziekujemy.Marsz marsz Polonio ukochana ma druzyno cz wygrywasz czy przegrywasz
        zostaniesz JEDYNA.Tymi slowami chcialbym zakonczyc i prosic wszystkich
        przyjaciol Bytomia:Zrobcie cos dla dobra sportu w naszym miescie.Dziekuje.
        Darek.F.-Kibic POLONI BYTOM
    • Gość: Pianek Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:42
      Chociaż nie jestem fanem Polonii Bytom to uważam, że to smutne, że kolejny
      śląski klub sportowy upada. Rzeczywiście, do niedawna triumfowali koszykarze z
      Bytomia, teraz ich nie ma, kluby piłkarskie ze Śląska liczą się coraz mniej w
      lidze. To samo z hokejem, w tym roku było wyjątkowo dobrze, II miejsce dla
      Katowic i III dla Bytomia, ale za rok już chyba tak nie będzie.
    • Gość: misza Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: *.zgg.bytom.pl 13.06.01, 09:32
      Bytom to takie dziwne miasto, gdzie umiera przemysł, rośnie bezrobocie i
      ubożeje społeczeństwo. Na dobrą sprawę nie widać firmy która mogłaby udźwignąć
      ciężar sposnorowania sportu wyczynowego. Ale czy tak musi być? Myślę, że tak.
      Przecież w Bytomiu jest chyba najwięcej (nie licząc stolicy województwa)
      hipermarketów. Najwięcej stacji benzynowych, których kilka zostało wybudowanych
      pomiędzy budynkami mieszkalnymi (aczkolwiek zgodnie z obowiązującymi przepisami
      prawa budowlanego) przy akompaniamencie skarg mieszkańców. Dla przeciętnie
      inteligentnego człowieka jasne jest, że we wszystkich przypadkach za
      wskazaniami lokalizacyjnymi i wydaniem pozwoleń na budowę kryją się pieniądze i
      to zapewne nie małe. Tylko po co wchodzić w układ: budujcie, handlujcie ale x%
      idzie na lokalne kluby sportowe. Przecież lepiej zgarnąć tą kasiorę dla siebie,
      bo przecież urzędnicy państwowi zarabiają tak mało.
      Myślę, że powyższe nie dotyczy tylko Bytomia ale i innych miast naszego regionu.
      Myślę, że ja i grono moich znajomych robimy dla hokeja i piłki w Bytomiu to co
      możemy. Po prostu chodzimy na wszystkie mecze i płacimy za bilety. Uważam, że
      jeżeli komuś zależy na losie tych klubów to powinien postępować tak samo.
      Przecież to śmieszne, że na meczu piłkarskim w 200 tys. mieście jest 200
      widzów. Powinno być prynajmiej 10 razy tyle.

P.S. Janosik jest "myślący inaczej", bo mnie, chociaż jestem Polonistą żal było
      i jest każdego zlikwidowanego klubu hokejowego. Łącznie z Baildonem, Naprzodem,
      Legią, ŁKS-em. A także z waszym Zagłębiem, gdy byliście w zapaści.
      • Gość: boruta Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: 10.31.40.* 13.06.01, 09:50
        za to co dzieje się w bytoskim sporcie należy winić
        działaczy!!! Nie są przygotowani do walki o sponsorów,
        nie mają przygotowania, wydaje im się że są dalej w
        starej epoce gdzie sponsor sam pukał do drzwi....
        Janosik jesteś głupi - dziś Polonia , a jutro poleci
        Zagłębie.....i gdzie Ty matole pojedzieć podrzeć
        ryja..
      • Gość: janosik do miszy i boruty IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.01, 11:21
        misza mnie tez szkoda lks-u i legi bo to polskie kluby na ktorych nikt nie
        spiewal faszystowskich przyspiewek w przeciwienstwie do poloni.b , naprzodu.j czy
        balidonu(zaprzedancy )
        boruta-glupi to chyba ty jestes-slyszales moze-WIARA KTORA PRZETRWALA-u nas tak
        nie bedzie bo my kochamy nasz region i klub(Zaglebie Sosnowiec Forever)i jestesmy
        100%-owymi Polakami
        • Gość: boruta Re: do miszy i boruty IP: 10.31.40.* 21.06.01, 09:58
          Myślę Janosik ,że gość który tyle czasu podkreśla tzw.
          "swoją polskość"jest pełen kompleksów.
          Mówisz o wierze , która przetrwała , fajnie, ale losy
          klubów tak naprawde są w rękach działaczy , a Ty swoją
          wiarę możesz schować w szafie jak Ci pan w garniturze
          udupi klub, szanuje wszystkich kibiców,
          normalnych,życzę sukcesów Zagłębiu, jesteście na wozie
          , ale troche pokory człowieku , tu naprawdę nie chodzi
          tylko o Polonie , chociaż dla mnie Ona jest
          najważniejsza , pozdrawiam Cie i pamiętaj odrobina
          pokory: dziś Polonia , jutro niestety Zagłębie....
    • Gość: M Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: *.bytom-lagiewniki.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 13:14
      To przykre.Widać teraz ile kosztuje sukces kilku ambitnych i oddanych
      ludzi,którzy być może naiwnie myśleli,że to co udało się im zrobić w zeszłym
      sezonie pomoże klubowi i im samym (zwłaszcza tym młodszym graczom którzy
      chcieliby z hokeja żyć) dalej realizować swoje plany związane z uprawianiem
      hokeja.Tymczasem po tym sukcesie prezes jak szczur ucieka z tonącego okrętu,
      władze miasta mówią spróbujcie się utrzymać,odchodzą ludzie dzięki którym o
      naszym klubie i mieście mówiło się i pisało dużo i dobrze,co było niewątpliwie
      jego niezłą promocją w mediach.Niech mi ktoś powie dlaczego tak musi być,czy
      juz rzeczywiście na tym świecie wszystko zależy od kasy? Nasi chłopcy zadali w
      zeszłym sezonie kłam temu stwierdzeniu szkoda że natak krótko..
    • Gość: kibic Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: *.silesia-region.pl 20.06.01, 15:26
      Bobry w II lidze (i nie wiadomo czy wystartują), Polonia w III, hokej w
      rozsypce......Brawo SLD i Wspólny Bytom!Czy jest jeszcze coś do spiepszenia w
      bytomskim sporcie?
      • Gość: boruta Re: Polonia Bytom umiera!!!!!!!! IP: 10.31.40.* 21.06.01, 09:59
        teraz SLD spierdoli wszystko w całym kraju.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka