Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego neurologa, neurochirurga

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:56
Jak w temacie. Pilnie potrzebuję kontaktu z neurologiem. Może być gabinet
prywatny. Chodzi o syna 30 letniego, u którego zaszło podejrzenie guza mózgu.
Błagam, kto chodził prywatnie, lub zna namiary proszę o ich podanie. Sprawa
pilna, bo czas odgrywa tu niebagatelną rolę.
Pozdrawiam i czekam na odzew ludzi dobrej woli.
Może ktoś leczył się w jakiejś klinice i pamięta nazwisko lekarza?
Błagam pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:58
      Może w któraś z katowickich klinik ma neurochirurgię i dobrego "operatora"?
    • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:31
      Na początek potrzebna jest tomografia komputerowa głowy lub rezonans
      magnetyczny. Niezbędne by potwierdzić, bądż wykluczyć obecność guza. Pózniej
      kontakt z neurochirurgiem. W regionie sa dwa dobre oddziały neurochirurgii.
      Centralny Szpital Kliniczny w Katowicach-Ligocie i Szpital Wojewódzki nr.
      Sosnowiec.
      • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:47
        Bardzo dziękuję za podpowiedź. TK i rezonans zrobiony, ale wynik rezonansu
        niejednoznaczny. Nie wyklucza guza (glejaka),ale i nie wyklucza zmiany
        spowodowanej niedokrwieniem mózgu. Ze względu na młody wiek sugerowany jest
        guz.Dlatego chciałbym zdiagnozować syna u neurochirurga, żeby prawidłowo
        odczytał zdjęcia i z TK i resonansu nie sugerując sie opisem lekarza radiologa.
        Proszę, przypomnij sobie nr szpitala w Sosnowcu, chyba, że znajdę go bez numeru.
        Jestem wdzięczny za odpowiedź.
        A może wiesz do kogo się tam udać w polecanych przez Ciebie szpitalach, jakieś
        nazwiska?
        • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:56
          Znajdż dobrego radiologa. Różnicowanie glejak - niedokrwienie to dość ewidenta
          sprawa. Przepraszam za moje niechlujstwo. Myślałem o szpitalu wojewódzkim
          nr.5 - dawny szpital górniczy. W obu szpitalach dobra radiologia i
          neurochirurgia. Moim zdaniem dobrzy onkolodzy pracują w Sosnowcu. Szefem
          oddziału jest prof.H. Majchrzak.
          • natan Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga 20.11.05, 10:17
            Zgłoś się do poradni Neurochirurgicznej przy Centralnym Szpitalu Klinicznym w
            Ligocie. Tam znajdziesz pomoc.
            • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:37
              Bardzo, bardzo wszystkim dziękuję.
            • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:42
              Franzin, czy masz coś wspólnego z medycyną? Jeśli tak, odezwij się. Podam
              bezpośredni kontakt.
              Sam jestem zaskoczony, że takie badanie jak resonans nie "potrafi"
              jednoznacznie określić przyczyny tak dużej zmiany ( 4 cm. ).
              Pozdrawiam
              • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 21.11.05, 13:58
                Panie Janku proszę przesłac mi swój namiar.
    • Gość: gucio Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.mikoland.net 20.11.05, 22:01
      csk w ligocie: poradnia neurochirurgiczna
      lub www.neuromag.med.pl
      • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:51
        Guciu - dziękuję. A jednak na ludzi można liczyć. Nie zostałem sam ze swoim
        nieszczęściem.
        Trzymajcie kciuki, może to nie bedzie "TO"?
        • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:15
          Mój mail to jardin@op.pl
          Dzięki i czekam na słów kilka.
          • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:17
            To było do Franzina.
            Ale jesli jest jeszcze ktoś, kto może mi coś doradzić, to proszę piszcie.
    • Gość: rymopis Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.crowley.pl 22.11.05, 20:40
      nie wiem gdzie mieszkasz ale mam w sosnowcu neurologa który sie opiekuje
      moimwnuczkiem z Torbielą na podpajęczynówceprzyjmuje poniedziałki środy i
      czwartki.Podaję adres drElżbieta Małecka ul Mościckiego26/2641-200Sosnowiec
      tel0322979412 to numerdo gabinetu prywatnego
      • Gość: sa Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:16
        Polecam zdecydowanie CSK ligota a potem Sosnowiec...
        • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:22
          Do Franzina.
          Dopiero teraz odczytałem maila. Dziękuję za chęć pomocy. Proszę o ponowny
          kontakt. Będę wdzięczny.

Niunia - Tobie też dziękuję. Skontaktuj się ze mną raz jeszcze.
          Wszystkich pozdrawiam, dziękuję za podpowiedzi.

Może ktoś coś wie bliżej na temat glejaka gwiaździstego?
          • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:35
            Chyba wybiorę Katowice-Ligotę.
            Franzin, napisałem, czekam na odzew.
            Wszystkim raz jeszcze dziękuję.
    • Gość: Fra Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 27.11.05, 23:00
    • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 27.11.05, 23:12
      Przepraszam za mój brak uwagi i póżną odpowiedż. Jeżeli jest to glejak , a tak
      sądzę z pańskich informacji to wybór ośrodka jest bez znaczenia. Oba są dobre.
      Mam pytanie - czy guz zlokalizowany jest w płacie czołowym i czy syn miał napady
      padaczki? To nie jest wścibstwo!
      Wszystkiego dobrego.
      • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:30
        Guz ( 4 cm. ) widoczny jest na rezonansie w części prawego płata ciemieniowego.
        Pierwszymi objawami były zawroty głowy, napadowy szum w lewym uchu, leciutkie
        drgawki przypominające padaczkę, która późniejszym badaniem eeg została
        zdecydowanie wykluczona. Do neurologa już dotarłem, guz został nazwany glejak -
        gwiaździak. Konieczny jest zabieg. Tyle wiem na dzień dzisiejszy. Czy możesz
        coś jeszcze doradzić?
        Pytaj, ja odpowiem.
        Pozdrawiam
        • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 30.11.05, 15:50
          Doradzić już nic nie mogę. Mogę tylko życzyć zdrowia i mądrych łapiduchów.
          • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.one.pl 30.11.05, 22:47
            Franzin, czyli co? Zero szans?
            • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 01.12.05, 00:40
              • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.one.pl 01.12.05, 20:23
                No to się dużo od Ciebie dowiedziałem. Myślałem, że jesteś równy gość. Ty
                sobie "jaja" robisz, a mnie zależy na "normalnych" opiniach.
                • Gość: Franzin Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: 213.227.103.* 02.12.05, 14:16
                  Mam wrażenie, że Pan czegos nie rozumie. Jezeli potwierdzi się rozpoznanie
                  -glejak -to rokowanie jest złe. Na zadawane przez Pana pytania rzeczowo może już
                  odpowiedzieć tylko neurochirurg lub neruolog mający dostęp do pełnej informacji
                  ( zdjęcia TK i rezonans). Mój poprzedni "pusty" list to pomyłka- błąd za który
                  przepraszam, zrobiłem cos nie tak i katastrofa. Zycze wszystkiego dobrego.
        • pini11 Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga 02.12.05, 15:35
          polecam dr Zralek neurochirurg Katowice Ligota przychodnia przy kliniczna
          ewentualnie
          Dr Majchrzak henryk prywatna praktyka w Katowicach
          • Gość: Janek Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.one.pl 02.12.05, 19:16
            pini, wielkie dzięki.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Janek Do Franzina IP: *.one.pl 03.12.05, 08:04
              Dziękuję za wyjaśnienie. Rzeczywiście trochę poniosły mnie nerwy.
              Istotnie nie jest Pan w stanie powiedzieć nic wiecej. Byłem przekonany, że jest
              Pan lekarzem.
              Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze.
              • Gość: Enal Re: Do Franzina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:18
                Janek, to ty nie wiesz ze tu bywaja oszołomy?
                Polecam Klinikę w Ligocie. Jedź tam, na pewno kogoś znajdziesz.
                Pozdrówka.
                Oczywiście - powodzenia.
                • Gość: Janek Do Enala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 10:13
                  Do kliniki już dotarłem. Niebawem ( w nowym roku ) będzie już operacja.
                  Wszystkim dziękuję i życzę udanej niedzieli.
    • Gość: Ewka Re: Szukam dobrego neurologa, neurochirurga IP: *.perfecteline.pl 14.11.19, 05:18
      Neurochirurg dr.M Maliszewski przyjmuje w szpitalu św.Barbary w Sosnowcu i prywatnie w Jaworznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka