Dodaj do ulubionych

Osobisty fachowiec od niepełnosprawności

IP: *.gwiazda.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 02:00
Chcieliśmy do Europy, a zdziwieni jesteśmy żądaniem obywateli stosowania norm europejskich.
Wejście do UE wiąże się nie tylko z dotacjami dla nas, ale także z obowiążkiem przestrzegania prawa UE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej z DG Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: 81.219.116.* 26.01.06, 07:56
      Droga kolezanko,

gratuluje wygrania tej sprawy, to otworzy droge do konkretnej pomocy innym
      rodzicom dzieci autystycznych i dzieci z ADHD.
      rodzic z DG
      Andrzej
      zapraszam na forum dla rodziców zastepczych
      i rodzicow dzieci które borykaja sie z róznymi trudnosciami,
      wlaczjac w to trudnosci z paniami z MOPSów
      www.forum.epomoc.pl
    • Gość: Monikawanda Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:16
      To wspaniale,ze ta Pani "przetarła drogę" innym ,ktorzy nadal pozostają
      zamknięci w czterech ścianach.Gratuluję
      • Gość: ASYSTENT OSOBY NIE Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 14:46
        Pozdrawiam!
        Elzbieta, elzkub@wp.pl

SZCZEGÓLY NA TEMAT ASYSTENTA: BIURO POLITYKI SPOŁECZNEJ nr tel. 22/
        5953206.ul.Niecała 2, Warszawa
    • Gość: obywatel unijny Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: 81.210.88.* 26.01.06, 08:38
      Brawa dla matki dziecka !!!!Więcej takich ludzi!!!! Należy walczyc o swoje z
      cholernymi urzędasami !!1
      • Gość: mieszkanka Tychów Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 26.01.06, 09:25
        Brawa dla Pani, która się nie poddała, bo trzeba wiele samozaparcia żeby
        podołać walce z Paniami z MOPS-u. MOPS w Tychach służy utrudnianiu a nie
        pomocy, ich podejście do ludzi bardzo potrzebujących jest naprawdę wątpliwe.
        To nie są ludzie z powołania, a powinni.
        • Gość: Andrzej z DG rola MOPSów IP: 81.219.116.* 26.01.06, 09:43
          W Dabrowie Gorniczej mamy podobna sytuacje z MOPSem. Tu u nas MOPSem zarzadzaja
          ludzie wg klucza kolezenskiego, i sa to uklady kolezensko - rodzinne z wladzami
          miasta, wiec nie mozemy tu wogole mowic o powolaniu, zyczliwosci i checi pomocy
          ludziom. Rozumiecie to sie nazywa polityka "prorodzinna".
    • Gość: ikm Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:21
      To wspaniałe, kiedy Matka dziecka niepełnosprawnego ma tyle siły i chęci do
      walki o dobro dziecka. Szkoda ,że jest to walka z urzędami,które powinny
      pomagać i ułatwiać życie. Szkoda, że traci cenny czas który mogłaby poświęcić
      dziecku i rodzinie. Nikt kto nie zna tego od drugiej strony ( matki dziecka
      niepełnosprawnego) nie jest wstanie ocenić jak wielkim wysiłkiem i determinacją
      osiągnęła swój cel! Ja wiem pukałam do nie jednych drzwi i czułam sie tak jak
      bym waliła głową o scianę. Dlatego SERDECZNIE PANI GRATULUJĘ !
    • Gość: Ilona Lelito Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:55
      BRAWO!! Gratululję siły i uporu w dążeniu do celu. Matka dziewczynki utarła
      drogę wielu innym zrozpaczonym rodzicom. Dziękuję w imieniu własnym i Polskiego
      Towarzystwa ADHD.
      Ilona Lelito (tel. 693-357-434)
    • Gość: IWW Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 10:54
      Prośba o sygnaturę sprawy tak istotnej dla wszystkich osób niepełnosprawnych!
      Gratulacje dla Pani Mamy!
      • Gość: Liliana Bujała Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:10
        dziękuję za waszą życzliwość! Akta sprawy jak i sygnatura są jawne. Oto ona: IV
        SA/GI 467/05
    • Gość: Fundacja SYNAPSIS spec. uslugi opiekuncze IP: *.synapsis.waw.pl 26.01.06, 12:49
      Specjalistyczne uslugi opiekuncze dla osob z zaburzeniami psychicznymi (bo o
      takowe ubiega sie dla swej corki p. Bujala) moga byc swiadczone przez asystenta
      osoby niepelnosprawnej!
      Nierzadko same OPSy nie wiedza, ze maja w rekach instrumenty, ktore moga sluzyc
      pomocy osobom z zaburzenaimi psychicznymi. Chodzi tu o specjalsityczne uslugi
      opiekuncze dla tych osob - zadanei zlecone z zakresu administracji panstwowej.
      Gratuluje wytrwalosci pani Lili.

Agnieszka Deja
      Fundacja SYNAPSIS
      • Gość: Janka Re: spec. uslugi opiekuncze IP: *.mpss.osi.pl 26.01.06, 14:37
        Serdecznie gratuluję - to jest ważny dla osób niepełnosprawnych precedens.
        Specjalistyczne usługi opiekuńcze w postaci `asystenta osoby niepełnosprawnej`
        przysługują nie tylko osobom z chorobami psychicznymi. Polecam Rozporządzenie
        Ministra Polityki Społecznej z dnia 22 września 2005r. w sprawie
        specjalistycznych usług opiekuńczych - Dz.U.nr 189 poz.1598
        Janina Stoksik
        Stowarzyszenie "SON" w Gliwicach
      • Gość: SZCZEGÓŁY NA TEMAT Re: spec. uslugi opiekuncze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 14:31

SZCZEGÓŁY NA TEMAT ASYSTENTA OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNEJ:
        BIURO POLITYKI SPOŁECZNEJ m.st. Warszawy
        ul. Niecała 2
        nr tel. 22/ 5953206.
        p. Linowska
      • Gość: uwaga ROZPORZĄDZENIE !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 14:50
        Polecam Rozporządzenie
        Ministra Polityki Społecznej z dnia 22 września 2005r. w sprawie
        specjalistycznych usług opiekuńczych - Dz.U.nr 189 poz.1598
    • Gość: Marko GRATULACJE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:35
      GRATULACJE, GRATULACJE I JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!
      • Gość: DYPLOM. ASYSTENT Re: O co chodzi? IP: *.crowley.pl 26.01.06, 17:43
        jak to się dzieje, że Pani Bujała nie może dostać asystenta z naszego tyskiego
        MOPSU, deklarującym się, że tak owego nie posiada, skoro ja mam tam złożone
        dokumenty (już dość długo), w których wyraźnie jest napisane, że jestem
        ASYSTENTEM OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNEJ!!! Ukończyłam te szkołe i mam doświadczenie z
        dziećmi autystycznymi, co też w dokumentach jest zaznaczone!!! O co tu chodzi???
        • Gość: J.A. Re: O co chodzi? IP: *.devs.futuro.pl 26.01.06, 23:30
          Świetna sprawa. Może nareszcie coś się zmieni? Ciekawe co mają do powiedzenia
          panie, które wyraźnie utrudniają zamiast pomagać (mają pracę i jej nie
          szanują?).
    • Gość: dawid Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.crowley.pl 26.01.06, 17:58
      gratulacje!!!
    • Gość: iza Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.interpc.pl 26.01.06, 18:54
      Brawo dla mamy. Ja jestem w podobnej sytuacji, jestem niepełnosprawna ruchowo.
      Skończyłam studia dzięki poświeceniu mamy. MOPS również twierdzi, że nie
      posiada możliwości udzielenia takiej pomocy. Proszę mamę Krysi o kontakt.
      zoza57@interpc.pl
      • Gość: Liliana Bujała Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:08
        Już odpisałam. Jakby co można mnie znaleźć na stronie Stowarzyszenia
        www.autyzmirodzina.republika.pl/
    • Gość: Funa Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: 195.66.19.* 27.01.06, 11:00
      Brawo Liliana!!! Myślę że teraz większośc rodziców dzieci z autyzmem pójdzie
      twoją drogą. Wreszcie ktos pokazał jak trzeba walczyć o prawa dla naszych
      dzieci. Jastrzębie niech lepiej też szykuje etacik na nowych asystentów liczymy
      na twoją pomoc
    • ogodnezycie Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności 27.01.06, 12:26
      Otrzymanie asystenta do swojego dziecka nie wymaga procesowania się.
      Ustawodawstwo dosc dobrze to reguluje i tylko prawidłowe wdrażanie ustawy o
      pomocy społecznej jest gwarantem na takie swiadczenia.
      Ponadto organizacje działające na rzecz osób niepełnosprawnych proponują rożne
      innowacyjne rowiązania z których mozna skorzystać jeśli ne bezposrednio z
      usługi to skorzystać z pomocy co do stworzenia odpowiednich warunkow. Nasze
      stow. prowadzi już drugi rok taki program wsparcia z dośc wymiernymi sukcesami.
      Informacje na naszej stronie www.ogodnezycie.host.sk ( stona w aktualizacji ale
      niektore wiadomości sa dostene już...)
    • memiko Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności 27.01.06, 16:48
      Doprawdy, nie życzę żadnemu urzędnikowi żeby mial dziecko chore na autyzm, ale
      choć przez tydzień w życiu kazdy urzędnik powinien znaleźć się w położeniu
      rodzica i samego dziecka, aby wiedzieć po co asystent jest potrzebny, bo widać
      zabrakło nie tylko zwykłej wiedzy ( urzędniczej) o przepisach,ale też ludzkiej
      empatii.
      Liliano, cieszę się, że masz sily aby przeciwstawiać się takiej postawie.
      • Gość: Gosia25 Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:06
        Bardzo się cieszę i gratuluję.
        Chciałam zapytać, czy to orzeczenie jest wiążace w podobnych sprawach?
        przepraszam, ale sie na tym nie znam.
        Jestem po studiach, w dużej mierze dzięki mojej mamie. Zawsze marzyłam o pracy
        między ludżmi, ale siedze w domu, bo mama nie ma siły. Wiem co to walka z
        MOPSem, już próbowałam. Jestem dumna, że podjełam próbę, ale MOPS woli udawać,
        że problemu nie ma i kluczy, a Wójt odpowiada, że gdyby mi dał to otworzyłby
        puszkę pandory.
        Gdybym miała asystenta, to może otworzyłabym własną firmę i kiedyś dałabym
        jeszcze pracę komuś.
        Czekam na zmiany. Aha poruszam się na wózku inwalidzkim, byłabym zapomniała o
        tym wspomnieć.
        • Gość: do gosi25 Re: Osobisty fachowiec od niepełnosprawności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 14:26
          witaj, jestem asystentka Osoby Niepełnosprawnej.
          Mieszkam w Warszawie.
          Jesli Ty także- odpisz. Chętnie sie z Tobą spotkam.
          Pozdrawiam!
          Elzbieta, elzkub@wp.pl

SZCZEGÓLY NA TEMAT ASYSTENTA: BIURO POLITYKI SPOŁECZNEJ nr tel. 22/
          5953206.ul.Niecała 2, Warszawa

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka