Dodaj do ulubionych

Tłumy ludzi oddawały krew dla rannych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:47
A gdyby Panstwo pomyślało o jakichkolwiek gratyfikacjach Honorowych
Krwiodawców byłoby więcej. A Oni tylko myślą jak wszystko zabrać. Oddaje krew
nie od dzisiaj i prawda jest taka że na nic poza paroma czekoladami, kawą i
batonikiem nie ma na co liczyć. Ani lekarze nie przyjmują bez kolejki, ani
leków tańszych nie wypisują.. po prostu honorowo. A ludzim się to poprostu
znudzi i co wtedy będą robić lekarze sami oddawać????? A może nie bedzie
operacji.. bo po co?
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy A mówi Ci coś słowo "honorowy" ? 30.01.06, 11:24
      Na szczescie sa ludzie, ktorzy zadnych pieniedzy za krew nie oczekuja i oddawac
      beda zawsze. I jestem pewien ze nigdy im sie to nie znudzi mimo tylko batonika
      w zamian. Sama mowisz, ze "po prostu honorowo". Czy to Ci nie wystarczy?
      Dzierżżż!!!
      ps. Jesli ktos chce zarobic zawsze moze sprzedac nerke.
      • Gość: op Re: A mówi Ci coś słowo "honorowy" ? IP: *.omi4.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:00
        Nie chodziloby o zadne pieniadze, wystarczy tak jak jest napisane w pierwszym
        poscie, takie drobne sprawy, ktore pozwala, aby dawcy krwi mogli sie czuc
        potrzebni. Bo teraz sie o Nich zapomina.
        • Gość: karolina Dawcy IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 31.01.06, 09:13
          Ja nie jestem dawcą, sama choruję na poważną chorobę krwi, ale namawiam każdą
          zdrową osobę do oddawania, wiem jak bardzo jest ona potrzebna chorym. A może
          zniżka na komunikację miejską i PKP dla honorowych dawców? Te tańsze leki też
          byłyby dobrym pomysłem. Każdy dawca poczyłby się miło, gdyby w ten sposób ktoś
          docenił jego postępowanie.
      • Gość: Diana Re: A mówi Ci coś słowo "honorowy" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:44
        Człowieku tu chodzi o zwykłe dziękuje. Przecież to ze jestes honorowym to nic
        nie znaczy, nikt tego nie docenia. Moze tylko Ci którzy krew dostaną,ale oni
        nie maja kontaktu z honorowymi. A jeszcze ludzie jak dowiaduja sie ze jestes
        honorowym to pytaja po co to robisz????? Młodzi ludzie w tych czasach robia
        cos tylko w przypadku zagrożenia albo jak im sie to opłaca. Moze sa jakies
        statystyki, bo ja nie znam ile ludzi oddaje i w jakim wieku. Czy nie sa to w
        duzym procencie juz dawno zasłużeni??
      • Gość: Diana Re: A mówi Ci coś słowo "honorowy" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:45
        Aha jeszcze jedno. Skoro tyle ludzi oddaje honorowo to po co takie akcje po
        każdym wiekszym wypadku i np. w sezonie letnim????
    • jan_gebert MODLITWA EKUMENICZNA - 31.01.06, 11:22
      MODLITWA W INTENCJI OFIAR TRAGEDII W KATOWICACH

Gmina Wyznaniowa Żydowska w Warszawie, naczelny rabin Polski oraz Polska Unia
      Studentów Żydowskich zapraszają na modlitwę ekumeniczną w intencji ofiar
      tragedii w Katowicach w poniedziałek 31 stycznia o 19.00 w Synagodze Nożyków
      (ul. Twarda 6):

„Wraz z przedstawicielami innych wyznań będziemy wspólnie modlić się o pokój
      duszy zmarłych, szybki powrót do zdrowia rannych oraz o ukojenie w cierpieniu
      po stracie najbliższych dla rodzin ofiar”.

Od 17.00 w ambulansie przy Synagodze będzie można oddać krew. Zbierane są także
      datki na pomoc dla ofiar.

Serdecznie zapraszamy wszystkich którzy w tych ciężkich chwilach potrzebują
      chwili skupienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka