Gość: gosc IP: *.efbud.com.pl 28.02.06, 08:52 katowicki MOPS,same paniusie p[o wyzszych studiach,co one moga wiedziec o biedZie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.altec.pl 28.02.06, 16:19 Katowicki MOPS za to chętnie przyznaje różne dodatki pijakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:29 A jesli ta matka nie ma rodzinnego ani dodatków tylko 144zł zasiłku pielegnacyjnego?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Poniewaz w ubiegłym roku odebrano jej zasiłki, bo przekroczyl jej dochud roczny o pare złotych to co ma zrobic? Dobrze jest krytykowac jesli nie zna sie tej sytuacji. Niech ktos wezmie na tydzien takie dziecko to moze zrozumie. Ja sam mam dziecko niepełnosprawne. Wcale nie jest przyjemnie walic głowa w mur obojetnosci ludzi którzy nie rozumieja. Kazdy rodzic bedzie walczyc o swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.crowley.pl 02.03.06, 08:57 Trzeba było poddać się badaniom prenatalnym. Jeżeli ojciec dziecka nie chciał dziecka niepełnosprawnego to są sposoby na usunięcie ciąży. A tak to niech nie rząda pieniedzy od Państwa. To powinna być świadoma decyzja!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana!! Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:35 Te słowa kieruje przede wszystkim do pani,która jest pracownicą tegoż MOPS-u i była "łaskawa" uraczyc nas(pisze w imieniu kilkunastu osób)swoim komentarzem.Może nadszedł wkońcu czas,aby pracownicy MOPS-ów i temu podobnych instytucji przestali sie obrażać jak małe dzieci,tylko zastanowili się dlaczego od lat spotykaja się z tak ostrą krytyką i komentarzami?!Pewnie dlatego,że ludziom,którzy rzeczywiście potrzebują waszej pomocy i wsparcia zawsze odmawiacie!Wiem co piszę.Znam rodzinę p.Lądwik i proszę mi wierzyć,że nie chciałaby sie pani zamienić z nią na ten piękny samochód i osławione panele w zamian za chociażby połowę jej problemów!P.Lądwik nie chce nic dla siebie,ale dla dzieci.Ciężko chorych dzieci!Znam również kilku pijaków(moich sasiadów),którzy wręcz z dumą opowiadają jak to pięknie pomagacie im każdego(!) miesiaca zapijać sie do nieprzytomności.Bo pijak to też człowiek i zasiłek sie należy!W tych wypadkach nie sprawdzacie tak skrupulatnie,co ci ludzie robią z pieniędzmi,które dostaja od Was?Z tego należy wysnuc jeden wniosek:p.Waldemar zamiast codziennie zjeżdżać na dół do kopalni powinien zapijać sie w najbliższej bramie,na tyle skutecznie,żeby jego dzieci chodziły głodne.Wtedy uznacie jego rodzinę za patologiczną i może zdecydujecie się pomóc?Czy do tego zmierzacie?Mnie,jako zwykłemu obywatelowi wydaje się,że własnie do tego!Dlatego proszę państwa żebyście przestali wyliczać co mają i jak mogą to sprzedać,tylko należałoby sie przyjzec komu i czemu to służy.A służy dzieciom.Które nie chodzą głodne i brudne,ale najdzone i kochane!!A na tym nam najbardziej zależy!!Oby i Wam też zależało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prac Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.crowley.pl 02.03.06, 09:02 Nie rozumiem dlaczego ludzie mają tak roszczeniową postawę -tylko kasa, kasa, kasa. Pomoc społeczna nie powinna tak wyglądać -należy tej kobiecie zapewnić uczestnictwo w grupie wsparcia, opiekę, prace, a nie tylko dawać pieniadze. Swoje pretensje powinna Pani skierować raczej do Ustawodawców, to oni ustalają kryteria, które generalizują sytuację wszystkich Polaków, a nie sytuację każdego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:14 Do osoby,która wypowiada sie na temat lęku przed jazdą autobusem.Proszę sobie najpierw poczytać na temat róznych schorzeń i doinformować się,a nie poddawać tego w wątpliwość z góry.Bo takie schorzenia istnieją!To,że jedne dzieci wsiadają do autobusu bez problemu nie oznacza,ze inne będą zachowywały się dokładnie tak samo.Ja nie poddaję w wątpliwość kataru u alergika,tylko dlatego,ze mam chore kolano i tego kataru nie mam.Dlatego proszę nie wrzucać wszystkich schorzeń do jednego wora!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankag1 Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc 28.02.06, 17:10 paniusie po studiach tez na nie musiały sobie zapracować> tego już nikt nie wziął pod uwagę?gdybyśmy miały kasę nie pracowalibyśmy w ogóle bo i po co narażać się za grosze na gruźlicę, świerzb czy mordobicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Katowicki MOPS odmówił pomocy rodzicom choryc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:20 Masz rację... Menelstwo coraz bardziej się wycwania i zaraz leci do panstwa redaktorstwa z donosem. A może tak MOPS powinien dawac im kasę na sterylizacje lub kondomy? Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch do gosc 01.03.06, 01:14 Gość portalu: gosc napisał(a): > katowicki MOPS,same paniusie p[o wyzszych studiach,co one moga wiedziec o > biedZie... wiedza wiecej niz widac sobie wyobrazasz a wg ciebie kto powinien pracowac w osrodkach pomocy spolecznej? Odpowiedz Link Zgłoś