Dodaj do ulubionych

Kromka chleba

IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 12:36
To akcja Caritas Polska dla kraju leżącego w środku Europy rządzacego przez
rząd demokratycznie wybrany w ktorym nie zdarzają się kataklizmy .
Doszliśmy już do ściany .

Mam propozycję ,aby jeszcze w tym roku zagrała orkiestra świątecznej pomocy
i zebrane pieniądze oddała tej bandzie sprawującej teraz w Polsce władzę pod
warunkiem ,że poddadzą się do dymisji , przestaną nas gnębić i wyniosą się
gdzieś poza granice tego umęczonego przez nich kraju .
Nie wierzę ,że w innych krajach nie ma przekrętów i korupcji ,ale tam rządy
są jeszcze oprócz tego sprawne w rządzeniu . Nasza banda rządząca oprócz
tego ,że jest złodziejska ,to jeszcze jest NIEUDOLNA .

Czy nie czas na opamiętanie się ?
Obserwuj wątek
    • Gość: QCZ Re: Kromka chleba IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 13:58
      Droga p. Katowiczanko. Oni wchodza do Europy , to musza sie reprezentowac. A
      reszta kraju nie musi! A czy w polsce jest demokracja? Demokracja to tylko
      suche slowo.
    • Gość: Hajer Re: Kromka chleba IP: *. / *.MZ1.srv.t-online.de 12.01.03, 14:04
      Jeszcze nie bylo takiego rzadu ktory wygospodarowal by dobrobyt w kraju w
      ktorym gospodarka jest do D... Niech ludzie zmienia swa mentalnosc i zaczna
      pracowac i sie UCZYC, zeby polski przemysl mogl cos wyrabiac co uda sie
      sprzedac takze za granica, wtedy naplyna pieniadze, znajda sie miejsca pracy i
      ludzie nie beda musieli narzekac na zycie...Inaczej se mozecie lamentowac i co
      nastepne wybory wybierac kogo innego, bedzie bajsel jeszcze wiekszy.
      Pyrsk.
      • arnold7 Re: Kromka chleba 12.01.03, 14:15
        W USA jak gospodarka zwalnia, pierwszy krok rzadu to obnizenie podatkow i stop
        procentowych.
        W Polsce jest troche inaczej.
        • Gość: Hajer Re: Kromka chleba IP: *. / *.MZ1.srv.t-online.de 12.01.03, 14:22
          W USA nawet po obnizeniu podatkow maja dosc kasy zeby dopiac budzet. W polsce
          kazda zlotowka mniej z podatkow oznacza mniejsze renty, mniej doplat do slzby
          zdrowia...nie taka prosta sprawa. Mozna by powiedziec ze tak bedzie, ale po
          kilku latach chociaz gospodarka stanie na nogi, jezeli przedtem nie wybucnie
          wojna domowa...
          • arnold7 Re: Kromka chleba 12.01.03, 14:34
            Gość portalu: Hajer napisał(a):

> W USA nawet po obnizeniu podatkow maja dosc kasy zeby dopiac budzet. W polsce
            > kazda zlotowka mniej z podatkow oznacza mniejsze renty, mniej doplat do slzby
            > zdrowia...nie taka prosta sprawa. Mozna by powiedziec ze tak bedzie, ale po
            > kilku latach chociaz gospodarka stanie na nogi, jezeli przedtem nie wybucnie
            > wojna domowa...

Nie ma latwych recept. W tej chwili jestesmy na etapie ucisku podatkowego,
            ktory dusi gospodarke i wcale nie przynosi wiekszych wplywow do budzetu.
            Wezmy pod uwage takie winietki. Cala ta kasa zamiast byc wydana na inwestycje
            czy konsumpcje przez zmuszonych do ich zakupu, zostanie pochlonieta przez druk
            i koszty dydtrybucji oraz przejedzona w nowym urzedzie d/s winietek.
    • Gość: Kroma Re: Kromka chleba IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 14:57

Jo Im zrobja sznita z tustym na droga!
    • silesius Re: Kromka chleba 12.01.03, 15:31
      Gość portalu: katowiczanka napisał(a):

> Czy nie czas na opamiętanie się ?

Ten rzad, na ktory klniesz, to wasz, polski rzad, wy go wybraliscie
      i patrzac realnie na spektrum mozliwosci, wybraliscie ze wszystkich mozliwych
      ten najlepszy.
      To najlepszy rzad, na jaki stac Polske, najlepszy prezydent, na jakiego stac
      Polske, to na polskie mozliwosc wspanialy rzad i wpanialy prezydent.

I gratulujac, stwierdzam, ze wobec powyzszego pora Slazakom opamietac sie, gdyz
      lepiej nigdy nie bedzie, poprosic grzecznie o mozliwie najdalej idaca autonomie
      i nalegac na jej zrealizowanie, zanim do wladzy dojda w Polsce Leppery,
      Giertychy, Rydzyki i inni zwolennicy bolszewizmu.

Silesius

Silesius
    • Gość: giszowiok Re: Kromka chleba IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.01.03, 15:44
      Czy to ten sam Caritas Polska,( co zbieral lub jeszcze zbiera forse ) na
      kalcje dla slynnego gwauciciela rodem z Elblaga ks. Romana K.ktory dopuscil
      sie gwautu na nieletniej w USA.
      Pozdrawiam
      • Gość: GOSC Re: Kromka chleba IP: *.rednet.com.pl 12.01.03, 17:21
        Pyrsk!
        Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom panstwo tyz
        niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzili to
        wtedy ponarzekom.
        • Gość: kazik Re: Kromka chleba IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.03, 18:32
          Gość portalu: GOSC napisał(a):

> Pyrsk!
          > Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom panstwo tyz
          > niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzili
          to
          > wtedy ponarzekom.
          Mnie to ani ziebi ani parzy co sie w Polsce dzieje. Im gorzej tym lepiej.
          Tylko tak dalej, "potem" Polacy nie beda mogli zwalac winy na innych.
          • Gość: katowiczanka Re: Do Kazika . IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 18:59
            Gość portalu: kazik napisał(a):

> Gość portalu: GOSC napisał(a):
            >
            > > Pyrsk!
            > > Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom panstwo t
            > yz
            > > niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzil
            > i
            > to
            > > wtedy ponarzekom.
            > Mnie to ani ziebi ani parzy co sie w Polsce dzieje. Im gorzej tym lepiej.
            > Tylko tak dalej, "potem" Polacy nie beda mogli zwalac winy na innych.

Wiesz co nieżyczliwośc to bardzo brzydka cecha charakteru . Nawet wrogom nie
            powinno się żle życzyć ,a ja myślę ,że zgnębiony naród polski nie jest dla
            Ciebie wrogiem . Zastanów się może warto popracować nad niektórymi cechami
            swego charakteru .
            • Gość: kazik Re: Do Kazika . IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.03, 20:02

> Gość portalu: kazik napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: GOSC napisał(a):
              > >
              > > > Pyrsk!
              > > > Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom pans
              > two t
              > > yz
              > > > niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rz
              > adzil
              > > i
              > > to
              > > > wtedy ponarzekom.
              > > Mnie to ani ziebi ani parzy co sie w Polsce dzieje. Im gorzej tym lepiej.
              > > Tylko tak dalej, "potem" Polacy nie beda mogli zwalac winy na innych.
              >
              > Wiesz co nieżyczliwośc to bardzo brzydka cecha charakteru . Nawet wrogom
              nie
              > powinno się żle życzyć ,a ja myślę ,że zgnębiony naród polski nie jest dla
              > Ciebie wrogiem . Zastanów się może warto popracować nad niektórymi cechami
              > swego charakteru .
              Ten zgnebiony narod nie chce zmian , on chce tylko dobrze zyc bez jakiego
              kolwiek wysilku /ile afer w Polsce ile korupcji, a robia je wybrani tego
              Narodu/.Ja nikomu nie zycze zle , wspolcuje tylko.
              SW. AUGUSTYN powiedzial: Pan BOG pomaga tylko tym ludziom ktorzy sie sami
              sobie pomagaja, czy Polacy wiedza o tym? CZY probuja sobie sami pomoc?
              Licza tylko na innych, np EU.
              • Gość: katowiczanka Re:Kromka chleba -cd. IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 21:04
                Rozpoczęłam ten wątek dlatego ,że uważam ,że już niedługo ,a będzie u nas jak
                w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej ,gdzie uzbrojone komanda strzelają do
                głodnych ,wałęsających się po ulicach dzieci . Jedyne co jeszcze mamy w Polsce
                to chyba tylko wolne media .Opinia publiczna ma dostęp do różnych
                afer ,przekrętów .Media wywlekają na światło dzienne afery w rodzaju remontu
                za półtora miliona willi Millera ,afery z programem komputerowym na wybory
                samorządowe firmy Prokom ,czy teraz ostatnio Rywin -Michnik .Nie wspominając o
                ostatnich samochodach ,ktore mają wieźć Łapińskiego do Europy i decyzję zakupu
                wielozadaniowych samolotów F16 tylko przez Polskę ,choć do NATO wstąpili
                również Czesi i Węrzy .Czy biedna Polska ma pomagać Bushowi w zdobywaniu
                irackiej ropy ?
                Wymienianie tych wszystich afer zajęłoby mi wiele jeszcze godzin ,ale po co
                gdyż wszyscy i tak je znają .
                Ale pojawia się wiele zagrożeń. Czyni sie próby ograniczania siły mediów
                poprzez nowelę do ustawy o radiofoni i TV.Media staną się częścią nowej klasy
                nietykalnych .
                Słyszałam już nawet takie głosy po małej absencji w czasie wyborów
                samorządowych ,że jeżeli w niektórych krajach udział w wyborach jest
                obowiązkowy (to wiem )więc może by tak samo mogło być w Polsce . I wtedy
                zasada : Teraz k... my będzie zawsze obowiązywała,tylko zrobi się karuzelę z
                numerami.
                Powtarzam jeszcze raz ,że nic oprócz wolnośći słowa się nie zmieniło .
                Dawniej rządząca komuna jak "żywiła się" chlebem i powiedzmy kiełbasą ,to
                okruchy ,które dla nas zostawały nie mogły stanowić nic więcej tylko ten chleb
                i kiełbasę.
                Teraz ta banda "żywi się" bułkami ,szynką i kawiorem ,więc okruchy ,które
                spadają z pańskiego stołu są trochę inne ,ale to zawsze są okruchy. I dlatego
                niektórym naiwnym wydaję się ,że jest lepiej ,że coś się zmieniło .
                Jedyne co nam pozostało to to ,że możemy demonstrować i głośno żądać
                zmian ,póki jeszcze nie jest za późno.
                • Gość: kazik Re:Kromka chleba -cd. IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.03, 21:37
                  juz jest za pozno, komuchy sie okopali i sa silni.
                  • Gość: katowiczanka Re:Kromka chleba -cd. IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 22:26

> juz jest za pozno, komuchy sie okopali i sa silni.

nie takie bastylie były burzone .
                    • Gość: kazik Re:Kromka chleba -cd. IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.03, 16:58

> Gość portalu: kazik napisał(a):
                      >
                      > > juz jest za pozno, komuchy sie okopali i sa silni.
                      >
                      > nie takie bastylie były burzone .
                      Zwycieza kasa a nie masa.
        • Gość: katowiczanka Re:Do GOŚCIA IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 18:53
          Gość portalu: GOSC napisał(a):

> Pyrsk!
          > Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom panstwo tyz
          > niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzili
          to
          > wtedy ponarzekom.

Tobie gościu odpisuję zaraz ,bo dłużej nie można z tą odpowiedzią czekać.Po
          twojej odpowiedzi widzę ,że jestęś małolatem ,a tacy są nie cierpliwi.
          Oczywiście ,że każdy nawet mieszkający w Polsce jeżeli widzi draństwa tego
          rządu może powiedzieć ,że to nie jego rząd. Mój też nie jest ,ja na niego nie
          głosowałam i też uważam ,że został mi narzucony .Ale Państwo jest moje ,bo
          czuję się Polką i jestem obywatelem tego kraju .Ale ubawiło mnie Twoje
          stwierdzenie :
          "czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzili to
          wtedy ponarzekom."
          Ciekawe jak czekaniem zdobywa się autonomię, ja widzę tylko czekanie ,a
          czekaniem nic się nie załatwi .Potem mówisz ,że jak będą ci...to rządzić ,to
          ponarzekasz.Czy mnie chodziło w moim wątku o narzekanie . Ty sobie
          narzekaj ,ale narzekaniem ,tego rzadu się nie zmieni.
          • erwin10 Re:Do GOROLICY 12.01.03, 18:59

> Gość portalu: GOSC napisał(a):
            >
            > > Pyrsk!
            > > Jo niy byda narzekol, niy moj rzad, niy moj prezydent, zresztom panstwo t
            > yz
            > > niy moje, czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzil
            > i
            > to
            > > wtedy ponarzekom.
            >
            > Tobie gościu odpisuję zaraz ,bo dłużej nie można z tą odpowiedzią czekać.Po
            > twojej odpowiedzi widzę ,że jestęś małolatem ,a tacy są nie cierpliwi.
            > Oczywiście ,że każdy nawet mieszkający w Polsce jeżeli widzi draństwa tego
            > rządu może powiedzieć ,że to nie jego rząd. Mój też nie jest ,ja na niego
            nie
            > głosowałam i też uważam ,że został mi narzucony .Ale Państwo jest moje ,bo
            > czuję się Polką i jestem obywatelem tego kraju .Ale ubawiło mnie Twoje
            > stwierdzenie :
            > "czekom na autonomia, wybiera swoich, a jak bydom ciulato rzadzili to
            > wtedy ponarzekom."
            > Ciekawe jak czekaniem zdobywa się autonomię, ja widzę tylko czekanie ,a
            > czekaniem nic się nie załatwi .Potem mówisz ,że jak będą ci...to rządzić ,to
            > ponarzekasz.Czy mnie chodziło w moim wątku o narzekanie . Ty sobie
            > narzekaj ,ale narzekaniem ,tego rzadu się nie zmieni.

To jedz do Polski. Masz blisko.
            • Gość: katowiczanka Re:Do Erwina 10 IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 19:05
              Przepraszam ,ale czy Ty się źle trochę nie czujesz ;) przecież ja JESTEM W
              POLSCE.
              • erwin10 Re:Do Gorolicy 12.01.03, 19:06
                Nie zyj zludzeniami.
                • Gość: katowiczanka Re:Do Erwina 10 IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 19:18
                  erwin10 napisał:

> Nie zyj zludzeniami.

Wybacz ,ale z chorymi nie będę rozmawiała . Najpierw mówisz ,że mam jechać do
                  Polski ,przecież ja mieszkam w Polsce ,a dokładnie w Katowicach.
                  A potem mowisz ,że bym nie żyła złudzeniami . Ja nie żyję złudzeniami ,ja żyję
                  wiarą w to ,że tylko my sami możemy się uwolnić od tej bandy rządzącej ,która
                  nas uczciwych ludzi rzuciła na kolana .
                  Bez tej wiary nic nie zrobimy .
                  • Gość: kazik Re:Do Katowiczanki IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.03, 19:54

> erwin10 napisał:
                    >
                    > > Nie zyj zludzeniami.
                    >
                    >
                    > Wybacz ,ale z chorymi nie będę rozmawiała . Najpierw mówisz ,że mam jechać
                    do
                    > Polski ,przecież ja mieszkam w Polsce ,a dokładnie w Katowicach.
                    > A potem mowisz ,że bym nie żyła złudzeniami . Ja nie żyję złudzeniami ,ja
                    żyję
                    > wiarą w to ,że tylko my sami możemy się uwolnić od tej bandy
                    rządzącej ,która
                    > nas uczciwych ludzi rzuciła na kolana .
                    > Bez tej wiary nic nie zrobimy .
                    Kto tu jest chory, chyba masz na mysli polskie spoleczenstwo, i to jest
                    choroba nieuleczalna. Ciagnie sie juz wiekami.
                    Z najnowszej histori to sprawa Tyminskiego, o malo nie zostal Waszym
                    prezydentem.Nastepnie propozycja do Zb. Brzezinskiego??
                    W POlsce ludzie wierza ze stanie sie cud i manna poleci z nieba, przyjedzie
                    jakis mesjasz i zrobi raj dla Polakow. Zapominasz o jednym pilnoscia i potem
                    mozna sie czegos dorobic, ale te pojecia sa w Polsce kazdemu obce.
                    Patroityzm to nie tylko mowa ale i czyny, mowic o nim Polacy potrafia az za
                    dobrze , z czynami? Mozna zapomniec. Ty tego nie zmienisz, chyba ze
                    zaflancujesz inny Narod i poczekasz ze 200 lat:
      • Gość: Nikischachter Re: Kromka chleba IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.01.03, 18:44
        Mos recht!!!! Grüß von Nikischachter.
        • Gość: eddie Do Katowiczanki IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 20:27
          Ci co nie lubia Polski,albo Polakow,albo "goroli" ten ma schadenfreude (wyraz
          uzywanay w jezyku polskim),mowia " a widzicie w Polsce zawsze zle".
          Ci ktorzy sa za niezbyt sprecyzowana "slaska samorzadnoscia" mowia ,"na pewno
          lepiej by bylo w slaskiej Autonomii".
          Ci z obozu postsolidarnosciowego mowia"ze to wszystko wina "komuny" (ale
          postkomunisci mowili to samo gdy rzadzil Pan Buzek (Slazak z dziada pradziada).
          Ja od razu napisze ze mieszkam w Niemczech,i ci co nie lubia Niemcow i Niemiec
          mowia ze gospodarka niemiecka tez ledwo zipie.Jedni sie z tego martwia ,inni
          ciesza.
          Pytanie zasadnicze:czy to wina tylko Polakow,ze jest tak zle?
          A po drugie to ze w jakims kraju sa bezdomni i istnieja slumsy ,jeszcze wcale
          nie znaczy ze gospodarka tego kraju upada,nawet wrecz przeciwnie,pracy nie ma
          na przyklad gdy brakuje wysoko wykfalifikowanych fachowcow w zautomatyzowanym
          przemysle,a nie maja pracy "fachowcy" od kilofow.
          A Polska jest gospodarczo "tygrysem Europy" (bynajmniej byla jeszcze tak
          niedawno nazywana)
          To jak to jest naprawde?
          • Gość: katowiczanka Re: Do Eddie IP: trupek:* / 192.168.1.* 12.01.03, 23:41
            Gość portalu: eddie napisał(a):

> Ci co nie lubia Polski,albo Polakow,albo "goroli" ten ma schadenfreude
            (wyraz
            > uzywanay w jezyku polskim),mowia " a widzicie w Polsce zawsze zle".
            > Ci ktorzy sa za niezbyt sprecyzowana "slaska samorzadnoscia" mowia ,"na
            pewno
            > lepiej by bylo w slaskiej Autonomii".
            > Ci z obozu postsolidarnosciowego mowia"ze to wszystko wina "komuny" (ale
            > postkomunisci mowili to samo gdy rzadzil Pan Buzek (Slazak z dziada
            pradziada).
            > Ja od razu napisze ze mieszkam w Niemczech,i ci co nie lubia Niemcow i
            Niemiec
            > mowia ze gospodarka niemiecka tez ledwo zipie.Jedni sie z tego martwia ,inni
            > ciesza.
            > Pytanie zasadnicze:czy to wina tylko Polakow,ze jest tak zle?
            > A po drugie to ze w jakims kraju sa bezdomni i istnieja slumsy ,jeszcze
            wcale
            > nie znaczy ze gospodarka tego kraju upada,nawet wrecz przeciwnie,pracy nie
            ma
            > na przyklad gdy brakuje wysoko wykfalifikowanych fachowcow w
            zautomatyzowanym
            > przemysle,a nie maja pracy "fachowcy" od kilofow.
            > A Polska jest gospodarczo "tygrysem Europy" (bynajmniej byla jeszcze tak
            > niedawno nazywana)
            > To jak to jest naprawde?

Uważam ,że nie potrzebnie wchodziliśmy w układy z komunistami .Za 45 letnie
            rządy których miernych efektów nikt nie neguje powinni być odsunięci też na 45
            lat od rządzenia . Widzisz w Niemczech powstał Instytut G.,który rozliczył
            komunistow z NRD i niedopuścił ich do władzy ,zresztą po przyłaczeniu NRD do
            NRF wszystkie urzędy były obsadzone właściwymi ludźmi . We wszystkich innych
            krajach"demokracji ludowej " podstępem ,przefarbowaniem się w socjaldemokratów
            opanowali na nowo państwo.
            Każda władza deprawuje .
            I jeżeli na krótko prawica objęła rządy postąpiła podobnie ,wiedziała ,że źle
            rządząc ,też nie będzie rozliczona i nie poniesie żadnych konsekwencji . I nie
            wiadomo jak długo sobie porządzi ,dlatego kradła szybko i dużo .
            Balcerowicz ,który uchodzi za twórcę cudu ,wcale takim cudotwórcą nie jest.
            Cud się udał ,bo okradł drobnych ciułaczy .Np jezeli coś w jesieni 1989
            kosztowalo 16tys.zł. ,to na wiosnę 1990 już kosztowało 160 tys. zł.
            W międzyczasie nomenklatura uwłaszczyła się na majątku .Powstała np.Agencja
            Własności Rolnej (może mylnie używam nazwy tej agencji ) z ziem
            polikwidowanych PGR. I jak wiem całe wsie na wchodzie wykupowane są przez
            elity polityczne ,w nadzieji odsprzedania z zyskiem .
            Sprzedano wszystko co się tylko dało ,np banki ,dobre zaklady pracy .
            Wiem że na Zachodzie wiele można inwestować opierając się o kredyty ,u nas
            branie kredytu jest wogóle nie opłacalne .
            Pod presją różnych grup interesu cele i ideały z początkow III RP poszły w
            niepamięć. Dziś państwo oficjalnie traktowane jest jak łup polityczny zdaniem
            wielu skala korupcji jest zastraszająca .Nowa kasta właścicieli rozparcelowala
            kraj .
            Np.zwykły nauczyciel bez doswiadczenia został szefem ZUSu ,a lekarz Jamroży
            zostal najpierw szefem PZU ,a potem Totalizatora i wiemy jak kończyły się te
            mianowania .
            Poseł nie musi się liczyć z językiem ,może jeździć po pijaku ,defraudować .
            Baksik pojawiajacy się w hotelu sejmowym w towarzystwie politykow nikogo nie
            dziwił .
            Jeżeli podniesie się jakiś pojedyńczy głos sprzeciwu okrzyczany jest oszołomem
            i po sprawie . W złym kierunku idziemy ,trzeba zawrocić .
            • Gość: giszowiok Re: Do Eddie IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.01.03, 07:26
              Halo Katowiczanko!
              zapomialas dodac ze kler ma tez wielki apetyt na ziemie po bylych PGR-ach
              wystarczy wspomiec byle woj. koszaliniskie lub olsztyniskie
              sadze ze juz chyba 10% tego gruntu jest wlasnosca czarnych.
              Pozdrawiam
              • Gość: katowiczanka Re: Do giszowioka . IP: trupek:* / 192.168.1.* 13.01.03, 07:39
                Gość portalu: giszowiok napisał(a):

> Halo Katowiczanko!
                > zapomialas dodac ze kler ma tez wielki apetyt na ziemie po bylych PGR-ach
                > wystarczy wspomiec byle woj. koszaliniskie lub olsztyniskie
                > sadze ze juz chyba 10% tego gruntu jest wlasnosca czarnych.
                > Pozdrawiam

Być może ,nie neguję tego .Wiem ,że tylko zwyczajni ludzie spoza ,rożnych
                układów mają się coraz gorzej i jezeli nie zaczną się protesty przeciwko temu
                może być tylko coraz gorzej .
                Również pozdrawiam .
                • Gość: giszowiok Re: Do Katowiczanki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.01.03, 09:12
                  Do protestow trzeba miec troche wiecej sily,obilo Ci sie juz o uszy
                  jak pan X z Elblaga potraktowal swoje pracownice(szwaczki ktore domagaly sie
                  zaleglych wyplat i probowaly zawiazac zwiazek zawodowy)zwolnil je do dzis
                  okolo 60 kobiet.Panie te zarabialy 500 do 600 zl oczywisce bez nadgodzin ( te
                  byly nieplatne)gdzie jest rzad ,gdzie sa zwiazki zawodowe ,gdzie jest
                  ktokolwiek komu taki stan rzeczy nie bylby oojetny.SKANDAL:Tacy ludzie jak KROL
                  X ukrecaja Polsce leb.
                  Pozdrawiam

• Gość: katowiczanka Re: Do giszowioka . IP: trupek:* / 192.168.1.* 13.01.03, 10:03

> Do protestow trzeba miec troche wiecej sily,obilo Ci sie juz o uszy
                    > jak pan X z Elblaga potraktowal swoje pracownice(szwaczki ktore domagaly sie
                    > zaleglych wyplat i probowaly zawiazac zwiazek zawodowy)zwolnil je do dzis
                    > okolo 60 kobiet.Panie te zarabialy 500 do 600 zl oczywisce bez nadgodzin (
                    te
                    > byly nieplatne)gdzie jest rzad ,gdzie sa zwiazki zawodowe ,gdzie jest
                    > ktokolwiek komu taki stan rzeczy nie bylby oojetny.SKANDAL:Tacy ludzie jak
                    KROL
                    > X ukrecaja Polsce leb.
                    > Pozdrawiam
                    >________________________________
                    Według Ciebie ludzie nie są zdolni odmienić swój los. Ja myślę zupełnie
                    inaczej ,że nikt tylko my możemy coś zmienić .Musimy .
                    • Gość: giszowiok Do Katowiczanki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.01.03, 10:43
                      Tylko w jaki sposob chcesz cokolwiek zmienic jezeli wladza wybrana
                      demokratycznie wali wszystkich po rogach, komu mozna jeszcze zaufac,a kto moze
                      wszystkich jeszcze rozczarowac . Pytania na ktore nie dostane jednoznacznej
                      odpowiedzi.Ludzie napewno sa do tego zdolni ale brakuje im sil.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: katowiczanka Re: Do giszowioka . IP: trupek:* / 192.168.1.* 16.01.03, 01:40

> Tylko w jaki sposob chcesz cokolwiek zmienic jezeli wladza wybrana
                        > demokratycznie wali wszystkich po rogach, komu mozna jeszcze zaufac,a kto
                        moze
                        > wszystkich jeszcze rozczarowac . Pytania na ktore nie dostane jednoznacznej
                        > odpowiedzi.Ludzie napewno sa do tego zdolni ale brakuje im sil.
                        > Pozdrawiam

Jeżeli się władzy wybranej nawet jak to mówisz w demokratyczny sposób
                        udowodni ,że działa na szkodę własnego narodu to muszą się znaleźć ludzie i
                        siła która weżmie rządzenie tym krajem w swoje ręce .
            • Gość: Gosciu Re: Do Eddie IP: *.arcor-ip.net 13.01.03, 12:08

> Baksik pojawiajacy się w hotelu sejmowym w towarzystwie politykow nikogo nie
              > dziwił .

Bagsik, prosze pani, powinien zostac prezydentem. Wlasnie dlatego, dlaczego
              pani uwaza, ze to lobuz. A jesli nadal bedziecie u politykow uwazali cnoty za
              wady, a wady za cnoty, bedzie sie wam wiodlo, jak zaslugujecie wlasna glupota.

Gosciu z Niemiec

• Gość: Faryzeusz Re: Kromka chleba IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.03, 11:26

> To akcja Caritas Polska dla kraju leżącego w środku Europy rządzacego przez
      > rząd demokratycznie wybrany w ktorym nie zdarzają się kataklizmy .
      > Doszliśmy już do ściany .
      >
      > Mam propozycję ,aby jeszcze w tym roku zagrała orkiestra świątecznej pomocy
      > i zebrane pieniądze oddała tej bandzie sprawującej teraz w Polsce władzę pod
      > warunkiem ,że poddadzą się do dymisji , przestaną nas gnębić i wyniosą się
      > gdzieś poza granice tego umęczonego przez nich kraju .
      > Nie wierzę ,że w innych krajach nie ma przekrętów i korupcji ,ale tam rządy
      > są jeszcze oprócz tego sprawne w rządzeniu . Nasza banda rządząca oprócz
      > tego ,że jest złodziejska ,to jeszcze jest NIEUDOLNA .
      >
      > Czy nie czas na opamiętanie się ?

Kochana Katowiczanko,
      jezeli nie ma kromki chleba to dajcie tym co potrzebuja ciastka zamiast chleba.
      • Gość: kazik Re: Kromka chleba IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.03, 17:16
        W Polsce jest podobno demokracja , ale ludzie glosuja na opowiadaczy bajek ,
        Tyminski, Walesa,Kwasniewski , Miller.Poki nie zrozumia ze za darmo nawet
        ojciec nie bije nic sie nie zmieni.Nawet tu na tym forum wielu uwazajacych sie
        za wyksztalconych zbawienie Polski widza w wejsciu do Unii.Bedziemy w Unii
        problemy sie same rozwiaza.Iluzja najbardziej niebezpieczna choroba Polakow.
        Zaczac cos i nie skonczyc to druga, mlocic slome itd itd.
        Nikt nie mowi zeby napluc w rece i wziasc sie do roboty.
        Nikt nie chce czegos produkowac , czegos wymyslic, choc duzo twierdzi ze
        Polska ma b. duzo wyksztalconych ludzi.Chyba ze korupcja zlodziejstwo albo
        lenistwo to synonimy Polski, a moze wszystkiemu winni sa Slazacy?
        • Gość: QCZ Re: Kromka chleba IP: *.proxy.aol.com 13.01.03, 20:40
          Wszystko zwiazane jest z pieniedzmi. Czyli jakis kapital. Bez tego kapitalu nic
          nie zdzialasz. To jest podstawowy problem. A jezeli masz jakis pomysl to lepiej
          siedz cicho bo tylko jak pisniesz, to juz to nie jest Twoj pomysl ,zostanie
          Tobie wykradziony. Ktos inny biedzie mial z tego Twojwgo pomyslu ogromne zyski
          i chwale ,a Tobie nic z Twojego pomyslu.
        • Gość: katowiczanka Re: Kromka chleba IP: trupek:* / 192.168.1.* 13.01.03, 21:05

> W Polsce jest podobno demokracja , ale ludzie glosuja na opowiadaczy bajek ,
          > Tyminski, Walesa,Kwasniewski , Miller.Poki nie zrozumia ze za darmo nawet
          > ojciec nie bije nic sie nie zmieni.Nawet tu na tym forum wielu uwazajacych
          sie
          > za wyksztalconych zbawienie Polski widza w wejsciu do Unii.Bedziemy w Unii
          > problemy sie same rozwiaza.Iluzja najbardziej niebezpieczna choroba Polakow.
          > Zaczac cos i nie skonczyc to druga, mlocic slome itd itd.
          > Nikt nie mowi zeby napluc w rece i wziasc sie do roboty.
          > Nikt nie chce czegos produkowac , czegos wymyslic, choc duzo twierdzi ze
          > Polska ma b. duzo wyksztalconych ludzi.Chyba ze korupcja zlodziejstwo albo
          > lenistwo to synonimy Polski, a moze wszystkiemu winni sa Slazacy?

Jaka tam w Polsce demokracja ,przecież to śmiech .Korupcja i złodziejstwo to
          domena naszych polityków .Wiele ludzi jest uczciwych ,popatrz jak wyjadą do
          innego kraju sprawnie i uczciwe rządzonego potrafia pracować i żyć godnie .
          U nas się tego nie da ,przy tych złodziejskich rządach to albo trzeba
          żebrać ,albo kraść .Jedynie emeryci mają trochę zabezpieczoną przyszłość ,ale
          na jak długo to też nie wiadomo .
          Popatrz ,czy koreańskie społeczeństwo nie pracuje i kradnie .Nie ,kradnie
          reżim rządowy .
          • Gość: giszowiok Re: Kromka chleba IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 02:09
            W tym miejscu piszac o demokratycznej wladzy nie przyszlo mi nawet na mysl
            zeby z kogokolwiek lub z czegokolwiek wyszydzac--wiec przeciw komu jest
            Twoja agresja . W latach 80-tych grupa (chyba)Perfekt spiewala
            GDZIE ONI SA::
            Pozdrawiam
            • Gość: katowiczanka Re: Kromka chleba IP: trupek:* / 192.168.1.* 16.01.03, 02:21

> W tym miejscu piszac o demokratycznej wladzy nie przyszlo mi nawet na mysl
              > zeby z kogokolwiek lub z czegokolwiek wyszydzac--wiec przeciw komu jest
              > Twoja agresja . W latach 80-tych grupa (chyba)Perfekt spiewala
              > GDZIE ONI SA::
              > Pozdrawiam

Pamiętasz zobowiązania wynikające z "okrągłego stołu " więc jak ta demokracja
              u nas zaczęła się to chyba nikomu nie trzeba przypominąć .Ale wszystko jedno w
              jaki sposób zostali wybrani to jeżeli działają na szkodę narodu ,albo nie
              potrafią rządzić to muszą się jeszcze raz powtarzam znaleźć ludzie ,ktorzy
              wyprowadza ten kraj z zapaści . Jak nie to będziemy drugą Argentyną lub
              Wenezuelą .

• Gość: giszowiok Re: Kromka chleba IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 12:31
                I tu masz racje w 100%
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka