Dodaj do ulubionych

Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie ...

29.08.06, 23:53
Jak to już ktoś powiedział:
Tu nie ma sprawiedliwości - TU JEST SĄD!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.tpnet.pl 30.08.06, 01:10
      tu nie ma sprawiedliwości - tu jest "prawo i sprawiedliwosć". Ciekawe, kiedy
      policja z równym zapałem zajmie się pewnym wicepremierem, który nie zapłacił
      100.000 kredytu + odsetki (liczone od 1991 do dziś)
      • roro68 Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 01:43
        A co tu ma do cholery PiS do rzeczy? Znam tę facetkę, normalna miła babka! To
        się w pale nie mieści, żeby rozsyłać za kimś takim listy gończe. Niech ten
        sędzia się wstydzi...
        • Gość: qwerty Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: 80.51.229.* 30.08.06, 08:50
          Nadgorliwość Ziobry - nadgorliwość sądu. PIS, czyli Przemoc i Strach.
          • Gość: adam` Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: 80.55.181.* 30.08.06, 16:00
            wiem ze to jaskrawy przyklad, a zydowska lubi pluc na rzad, ale ludzie,
            przeciez ta kobieta, ponoc nie miala kasy a pojechala do niemiec? nie mogla
            pieniedzy tych zaplacic grzywny? Jaja se robila i tyle. NAwet jak ktos tu
            bedzie szczekal ze jej matka zaplacila, to wiedziala, ze zamiast jechac mogla
            to zaplacic, ale poco? kpic sobie z prawa, bo pismaki ja obronia. NIe jestem by
            siedziala w wiezieniu, ale na wczasy tez nie powinna jechac tylko uczciwie
            zaplacic to co nie jej
            • Gość: Raf30 To juz nie jest kwestia sprawiedliwosci... IP: *.dyn.optonline.net 30.08.06, 17:10
              czy tym bardziej pola popisu do przepychanek politycznych tak jak próbowało to
              robić paru moich przedmówców... To po prostu kwestia zdrowego rozsądku. Sprawa
              ta jest przykładem totalnej głupoty i hipokryzji polskiego wymiaru
              sprawiedliwosci, wydaje sie list gonczy za osobą która nie zapłaciła 600 zł
              grzywny za czym naprawdę mało szkodliwy społecznie a na wolnosci pozostają
              przestępcy z prawomocnymi wyrokami sądowymi (złodzieje, sprawcy napadów, pobić i
              inni) dla których nie ma miejsca w więzieniach.
              Inną sprawą jest fakt scigania kogos za 600 zł w kraju w którym znajdą sie setki
              tysięcy ludzi , którzy posiadaja znacznie wieksze niespłacone udowodnione
              zobowiązania i chodzą na wolnosci.

Po prostu doczekalismy czasów kiedy do więzienia idą ci biedni co popełnili
              jeden nieumyslny błąda nie ci którzy na przekrętach zbudowali swoje fortuny, bo
              tych drugich stac na dobrych adwokatów ..... tych pierwszych juz nie ........
              więc jak sie ma do tego zasada równosci każdego obywatela wobec prawa???
          • Gość: Marek Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:45
            Nie zganiajcie tylko na Ziobrę i PiS bo to właśnie oni w odbiorze społecznym
            chcą zaprowadzić porządek,ale zaraz panowie prawnicy podnoszą larum,że niby
            zamach na demokrację i ręczne sterowanie prokuraturą i sądami ponoć
            bardzo,bardzo niezawisłymi i niezależnymi. A swoja drogą jaka jest kara dla
            prezesów spółek nie płacących za pracę tysiącom robotników w tym kraju?
          • Gość: ANTY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:30
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • fraglesi67 A ma i to dużo! 30.08.06, 13:01
          co obiecywali w kampanii wyborczej 2005 roku?
          • Gość: Kottblum Hanna Re: A ma i to dużo! IP: 217.153.70.* 30.08.06, 13:07
            Obiecywali i to dużo, wyborcy uwierzyli w mżonki i zagłosowali.

Oczywiście PiS szanuje decyzje wyborców.
        • gacek65 Ma PiS i to dużo 30.08.06, 15:42
          przełożonym sedziów jest pierwsze zero IV RP.
        • Gość: xel Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:19
          ludzie, o czym wy mówicie. kodeks mówi, że jak ktoś nie płaci, to się ściąga
          należność przez komornika. jak komornik nie ściągnie, to sie zarządza wykonanie
          zastępczego aresztu. i tyle. pani nie stawiła się na posiedzenie i to pewnie
          niejedno, jak wynika z arykułu. to co ten sąd miał zrobić, ukląc u drzwi i
          prosić o łaskawe zapłacenie grzywny?? w niemczech jeśłi nie zapłacisz grzywny,
          też cię puszkują. narozrabiajcie w niemczech i wyjedźcie, zignorujcie odbiór
          korespondencji od nich i nie zapłaćcie grzywny. przekonacie się na własnej
          skórze jak to jest przy próbie kolejnego przekroczenia granicy.
      • muzg_na_patyku Jakie Prawo - taka Sprawiedliwość 30.08.06, 13:14
        .
      • Gość: w pregierze, stosy, dyby, lochy, kazamaty, zeslania, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:51
        itd itd idzie wolnosc i demokracja))))
      • Gość: Lecho Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:55
        Bardzo dobra uwaga - tam gdzie sąd, tam nie ma sprawiedliwości
      • Gość: aaaal ale tytuł, jakby sąd wiedział że bezrobotna IP: *.aster.pl 30.08.06, 14:40
        albo jakby bezrobotni byli świętymi krowami
      • Gość: Rikapaprika Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.proxy.aol.com 30.08.06, 18:26
        "Kiedy
        policja z równym zapałem zajmie się pewnym wicepremierem" a takze
        tzw "arystokracja" siedzaca w Poloni Chicago po ucieczce z Polski i miliony
        dlugow.
    • Gość: hanna Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:58
      Ale za to jak prokuratura wlasnei w Tarnowskich Gorach pieknie uniewinnila
      komendanta stazy miejskiej w Gliwicach Nowaka.
    • Gość: max Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.06, 07:55
      Za panowania SLD kilka lat temu bytomski sąd skazał schorowaną 80-letnią
      staruszkę na prace społeczne..
      • 1zorro I to jest panstwo prawa???? 30.08.06, 08:08
        to sie po prostu w glowie nie miesci... czym to sie wszystko skonczy?Takich
        przykladow jest cala masa w calym kraju. A chlopcy z rzadu i kilku partii sa
        nietykalni. PISSSSSSSS....i ferajna niech zyja!
        • Gość: LMB Tak ma być! IP: *.icpnet.pl 30.08.06, 13:34
          "To okrutne, bezduszne i nieekonomiczne działanie wymiaru sprawiedliwości"

Od kiedy trzymanie ludzi w więzieniach się opłaca? To własnie od gonienia
          maluczkich trzeba zacząć, żeby zniknęło przeświadczenie, że wszystko wolno.
          Zaczyna się od drobnych przewałków, potem przechodzi do coraz większych.

Tylko tego nie zrobi PiS, który jest jedynie partią populistów.
        • darr.darek LEWACtwo mentalnie bidne 30.08.06, 14:45
          no bo co lewicowcy wymyślą na taką informację ? Ano, "kaczystan" itp..

ś.p. stefan Kisielewski powiedział 30 lat temu: "socjalizm to taki ustrój,
          który bohatersko zwalcza problemy, nieznane w normalnym kraju".

Czerwona hołota wprowadziła dwie formy opodatkowania: ZUS i podatek dochodowy.
          Potem jeszcze doszedł VAT (podatek obrotowy od zakupów). Do tego są: akcyzy na
          wódkę, na paliwo, na papierosy itd.itd..
          ZUS jest ku..kim podatkiem lewicy, bo potrafi wpędzić w utrzatę mieszkania,
          majątku i niespłacalne długi, tylko dlatego, że czerwona hołota po latach może
          dojść do wniosku, że czyjeś wyrejestrowania prowadzenia straganu jest nieważne
          lub czyjeś prowadzenie gospodarstwa też jest nieważne bo wypożyczał sztucce na
          wesela (autentyczny przypadek pokazany w TV) i musi za 10 lat zapłacić ZUS.

To czerwona hołota wie lepiej, kto ma się "ubezpieczać"(cała kasa na rzekome
          ubezpieczenie emerytalne w zus jest rozpie..na) i za ile, to czerwona hołota
          dla dobra swoich socjalistycznych niewolników z chęcią wtrąci ich nawet do
          więzienia, za które zapłacą inni socjalistyczni niewolnicy.

• Gość: f_a_t_e Re: LEWACtwo mentalnie bidne IP: *.crowley.pl 30.08.06, 14:51
            Jakoś nie zauważyłam, żeby jakikolwiek rząd prawicowy powiedział chociaż słowo
            przeciwko ZUS'owi albo któremukolwiek z podatków. Bo z czego byłyby pieniądze
            na kolejne urzędy lub świadczenia socjalne??
            Więc nie narzekaj na "czerwona chołotę", bo to nie ich pomysł...
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: LEWACtwo mentalnie bidne IP: 157.25.164.* 30.08.06, 14:54
              Jakto nie, byla nawet ustawa obnizajaca podatki, ktora zawetowal jasniepanujacy
              A.K. w imie sprawiedliwosci spolecznej....
            • darr.darek Re: LEWACtwo mentalnie bidne 30.08.06, 15:53
              Gość portalu: f_a_t_e napisał(a):
              >Jakoś nie zauważyłam, żeby jakikolwiek rząd prawicowy powiedział chociaż słowo
              >przeciwko ZUS'owi albo któremukolwiek z podatków. Bo z czego byłyby pieniądze
              >na kolejne urzędy lub świadczenia socjalne??

Jak miał rząd prawicowy powiedzieć coś przeciwko, jeśli takiego jeszcze nie
              było ?
              UPR nieustannie od 17 lat mówi, że "ubezpieczenia" społeczne to cyrk wyciągania
              kasy od biednych i naciągania biednych.

>Więc nie narzekaj na "czerwona chołotę", bo to nie ich pomysł...

A czimż pomysłem jest rozdmuchowanie wydatków, rozpieprzanie wszystkiego co
              jest i jeszcze brania kredytów na rozpieprzanie, jak nie czerwonej hołoty ?

UPR od 17 lat ostrzega przed państwową piramidą finansową - łapie się coraz
              więcej głupców, aby płacili (po przymusem więzienia jak widać) oczekując
              emerytury, ale piramida wali się, gdy coraz mniej "chętnych" się łapie, a coraz
              więcej chciąłoby otrzymać świadczenia.
              Stąd czerwona hołota zamiast uczciwie powiedzieć ludziom:
              "zostaliście oszukani, od tej chwili kończymy z cyrkiem rozdmuchanych wydatkó
              państowych, kończymy z cyrkiem 520.000 urzędników, kończymy ze złodziejskim
              podatkiem zus, który niczego nie może obiecać, od tej chwili wszystkie podatki
              jakie uda nam się zebrać idą wyłacznie na Policję, Wojsko i emerytury".

Ale NIE ! Czerwona hołota nie chce, aby czerwony żłób się skończył. Czerwona
              hołota nadal chce żłobu, tylko ... trzeba wiek emerytalny podnosić, tak aby
              niewielu doczekało emerytury i aby nawet w wieku choćby 67 lat nadal szukali
              zatrudnienia i nie zabierali kasy czerwonej hołocie.
              • Gość: dziubek Re: LEWACtwo mentalnie bidne IP: *.sdl.vectranet.pl 30.08.06, 19:04
                skończ z tą " czerwoną hołotą " - to nerwicowe ? biedaczek,idź do odpowiedniego
                specjalisty.
        • Gość: kaczor Re: I to jest panstwo prawa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:27
          Prawo musi byc respektowane, szcegolnie do plepsu. Haslo pisu.
          Politycy i lapowkarze oraz mafiozi sa z tego wylaczeni.
          Sedzia musi okazac swa bezwzglednosc przed swoimi zwierzchnikami, aby mu
          odpuszczono lagodne obycie z prawdziwym zlodziejem czy przestepca.
          Kobieta miala pecha nie miala jak sie oplacic niezaleznemu wymiarowi prawa.
          Ktory sedzia sie odwazy wydac list gonczy np. za Leperem i ktory gliniaz go
          skuje i zawiezie na dolek? albo doprowadzi przed majestat.
          Wsrod tej profesji nie ma jeszcze szalencow, sa to ludzie cynicznie
          wyrachowani, bezwzgledni slabo oplacani a wiec musza dorobic na boku.
          Polska prawem plynaca.
      • Gość: Ewwwa22 Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: 195.116.170.* 30.08.06, 13:05
        Ja pamiętam jeszcze sprawe koniety, która w jakimś hipermarkecie zjadła batonik
        za 80 grosze i tez był poruszony cały aparat wymiaru sprawiedliwości
        • Gość: kontiki Re: Sąd wydał list goń bezro ktni IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:19
          tak jest na całym Zachodzie jak u nas - tam też karzą każde złodziejstwo albo
          niewykonanie wyroku grzywny

brawo polskie państwo! (szkoda tylko że obywatele u nas jeszcze czasem malo
          zachodni)
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Sąd wydał list goń bezro ktni IP: 157.25.164.* 30.08.06, 13:42
            Ale tam odpowiadaja na listy. Z tego co przeczytalem, byla wyslana prosba o
            rozlozenie kwoty na raty, na to nie bylo odpowiedzi z sadu, a chyba powinna byc,
            nawet jesli odmowna, to powinna...
            • Gość: thor ...tak, z tym, ze byla tez na wakacjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:18
              w niemczech, gdzie mogla od matki pozyczyc te marne 150 euro. Myslala, ze jak
              nie bedzie odbierac listow to wszystko rozejdzie sie po kosciach. Trzeba to
              panstwo zmieniac poprzez zmiane mentalnosci ludzi. Za sciaganie w szkole tez
              powinno sie wziac i to solidnie...juz od malego tepic oszustów!
              • Gość: na thor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:56
                Wiesz, tak się składa, że mam kogoś za granicą, i jeśli ten ktoś zaprosi mnie w
                gości, to jeszcze nie znaczy, że przejdzie mi przez gardło poprosić go o
                pieniądze! Co z tego, że to tej kobiety własna matka? Tobie się zdaje, że matka
                zawsze musi łożyć? Nie, nie musi. Może ta kobieta z artykułu nie chciała
                poniżać się przed własną matką, może po wypadku i długiej rekonwalescencji
                miała wszystkiego dość, była w depresji i nie była w stanie myśleć o długach, a
                tu matka zaprasza ją do siebie - no więc pojechała. Wiesz, chciałabym widzieć,
                jak wszyscy ci przy władzy, grube ryby, którzy lawirują jak się da, rezygnowali
                z kilku tygodni wakacji u matki żeby zapłacić jakiś dług. Zmień najpierw
                mentalność tych złodziei, którzy wykorzystują niezaradnych, "zatrudniają"
                zdesperowanych bez umów o pracę a potem po prostu im nie płacą, za to
                sami "inwestują" - w SWOJĄ przyszłość. Zmień ich mentalność. Mnie też wychowano
                tak, że brzydzę się kłamstwem, też uważam, że powinno się w szkołach zwracać
                większą uwagę na ściąganie, itd... Ale zastanów się, na ile Tobie osobiście
                zaszkodziła bohaterka powyższego artykułu, a potem odpowiedz sobie na pytanie,
                ilu w naszym kraju w ciągu ostatnich lat wyrolowali przeróżni "przedsiębiorcy".
                • Gość: thor Re: thor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:16
                  Tu chodzi wylacznie o poszanowanie prawa. Wyrok zapadl i nalzey go uszanowac.
                  Nie placila bo, moim zdaniem, nie chciala. Dobra matka 150 euro by pozyczyla, to
                  nie ma nic do rzeczy z płaszczeniem sie przed kimkolwiek. Wywszlo tak, ze obcy
                  zaplacil te 6 stowek. teraz to dopiero wstyd.
            • Gość: na Re: Sąd wydał list goń bezro ktni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:47
              Zgadza się, Kaczusie (Tomku). Tam odpowiadają na listy i na telefony, idą na
              kompromis i rozkładają na raty albo wręcz zawieszają płatność na jakiś czas ze
              względu na trudną sytuację życiową - a chodzi o kwoty nieproporcjonalnie wyższe
              niż tych 600 zł z powyższego artykułu. Szlag mnie trafia, kiedy coś takiego
              czytam, albo oglądam w tv jak facet z nowotworem siedzi w więzieniu i czeka,
              żeby sąd wydał wyrok za "kradzież torebki"!!!!! Nie mogą mu zaocznie zasądzić
              jakiejś kary albo przynajmniej wypuścić go za poręczeniem - na pewno znaleźliby
              się krewni, znajomi, sąsiedzi i w ogóle ludzie dobrej woli, którzy rozumieją co
              to jest walka z rakiem, i chętnie daliby parę groszy, żeby dziecko tego faceta
              miało tatusia w domu póki tatuś żyje!
          • Gość: łowca debili Re: Sąd wydał list goń bezro ktni IP: 193.109.212.* 30.08.06, 14:16
            jesteś mega kretynem - ja byłem kiedyś świadkiem pobicia (dwie kobiety pobiły
            się w galerii handlowej) rozdzieliłem je, przyjechała policja i ... spędziłem
            pół nocy w areszcie bo policjanci którzy przyjechali poprosili mnie o podejście
            na komisariat a ci z komisariatu zrozumieli że to ja je pobiłem ;) dopiero po
            kilku godzinach zjawił się jakiś oficer, który mnie przeprosił za kolegów.
            teraz nie widzę niczego i nie słyszę nieczego ;)
      • koloratura1 Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 14:16
        Gość portalu: max napisał(a):

> Za panowania SLD kilka lat temu bytomski sąd skazał schorowaną 80-letnią
        > staruszkę na prace społeczne..

Może przeoczyłeś ten drobny fakt, ale zapewne i za podobne działania
        społeczeństwo odesłało SLD do kąta...
    • Gość: fanZUS;) Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.bnet.pl 30.08.06, 08:26
      Czy pani TŻ wiązania myśleniowe zostały zerwane celowo czy przez przypadek.
      Bycie sędzią odczłowieczyło tą panią skutecznie. Bo przecież ZUS bez tych 600
      złotych nie miałby na nasze przyszłe (olbrzymie) emerytury. A teraz po wpłaceniu
      tej zastraszającej kwoty zapewne zoranizuje wielką wewnętrzną fetę szczęścia i
      zadowolenia.
    • Gość: PanKreator Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.siemianowice.pl 30.08.06, 09:10
      Pracownicy Sądu Rejonowego w Tarnowskich Górach to bezduszne maszyny. Ja też
      zostałem przez nich odpowiednio potraktowany w sprawie alimentacyjnej przez
      sędzinę panią Joannę W. Żal do tej pory jest we mnie, że tacy ludzie decydują o
      naszym bądź co bądź życiu.
    • Gość: woody Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.aster.pl 30.08.06, 09:16
      Takie wyroki mogą dawać niedouczeni , którzy dostali się na studia z "poręki" ,
      tak jak synek bronionego przez Ziobro Kaczmarka.
    • Gość: Obi-Wan-Kenobi Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.speed.planet.nl 30.08.06, 09:39
      A co z prawdziwymi przestepcami? Jakies listy goncze, czy cos??? Nie?? Bo
      niestety policja boi sie przestepcow, a lapie jakies nieszczesne kobiety.
      Smieswzne, to i tragiczne zarazem!
      • saniba Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 13:21
        Zajrzyj na Wiejską 4 w Warszawie, tam przestępcy mają się całkiem dobrze, nawet
        jeden jest wicepremierem.
    • Gość: gość Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:43
      W naszym prawie jest duzo bazprawia.
    • Gość: Jolta Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 83.238.79.* 30.08.06, 09:43
      Jestem w podobnej sytuacji.Przeraża mnie to co czytam.Po zakończeniu
      dzialalnosci gospodarczej nie mialam z czego zaplacic podatku od stanu
      magazynowego.Komornicy nie chcieli zajac towaru.W koncu z braku magazynu towar
      ukradla Firma mająca siedzibę w Urzędzie Skarbowym./chodzi o stal/Pomimo naszej
      interwencji i zlapania zlodzieji na goracym uczynku sprawa została umorzona
      prze prokuratora z braku poszlak.Wytoczono nam sprawę z kodeksu karno
      skarbowego,podatku niezaplaconego bylo 16.000 PLN A kara sadowa wyniosla dla
      mnie i męza po 9000 zl plus koszta sądowe. nie mamy z czego zaplacic.Otrzymalam
      wezwanie o zamianie kary grzywny na pozbawienie wolnoci.W zeszlym tygodniu
      pomimo przedtawianych dokumentow o wysokosci dochodu 1000 zl na 4-osobowa
      rodzinę Pani Sędzia wyliczyla ze ja i mąż osobno mamy przez 36 miesięcy splacac
      po 280 zlalbo nas zamkną.Poinformowala ze dzieci dostaną opiekuna sadowego w
      czasie kiedy nas zaaresztują.
      Wychodzi na to, że pojdę do więżienia.Jestem zdruzgotana i nie wiem co mam
      zrobic.Po tym artykule tymbardziej czuję sie jak kryminalista.Porada adwokata
      jest taka,że trzeba zaplacic..Szukam pomocy.mila22@interia.pl
    • Gość: mm Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 145.253.209.* 30.08.06, 10:06
      To że ktoś jest bezrobtny, albo chory czy kulawy nie stawia go jeszcze ponad
      prawem. Jeśli zostało ono złamanie, to działania wymiaru sprawiedliwości są
      słuszne!!!!!
      • Gość: woody Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.aster.pl 30.08.06, 12:41
        Tak? A Lepper , Beger , Hojarska i inni to co?
    • Gość: jazg Matka w Niemczech, a nie ma 600 zł IP: *.bmj.net.pl 30.08.06, 11:28
      Taki kit wciskajcie takim jak wy sami. Ona w Niemczech pewnie pracowała na
      czarno i forsę ma
    • Gość: patrol Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:10
      bo nasze sądy potrafią tylko wydawać wyroki na biednych ludzi nie mających
      pracy czy bezdomnych. Za przekrętów sie nie wezmą bo są już dawno przekupieni
      lub się ich boją.
      • Gość: woody Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:30
        Ale tu chodzi o to by wszystkich traktować równo.Niespłacony kredyt , licytacja
        odwołana , bo postraszono Ziobrakiem.To jest równe i sprawiedliwe?
    • Gość: dgf Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 212.160.172.* 30.08.06, 13:03
      jakie bezduszne?? prawo jest prawem!! albo przestrzegamy prawa albo nie!!!
      • Gość: Mania Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:15
        "Cztery lata temu, kiedy prowadziła bar, nie złożyła w ZUS-ie deklaracji
        ubezpieczenia społecznego. To jej jedyna "zbrodnia". "

O tak, dokonała zbrodni niesłychanej, nich więc nie liczy na wyrozumiałość tym
        bardziej, kiedy u władzy jest PiS.
      • Gość: "kryminalista" Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:00
        dgf gdyby faktycznie przestrzegano prawo w naszym kraju miałbyś już dozywocie
        młocie jeden
      • koloratura1 Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 14:24
        Gość portalu: dgf napisał(a):

> jakie bezduszne?? prawo jest prawem!! albo przestrzegamy prawa albo nie!!!

Owszem, przestrzegamy - a, dokładniej: sąd przestrzega. Wybiórczo...
    • flyb52 Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. 30.08.06, 13:08
      Wreszcie policja szeryfa Ziobro pokazuje co potrafi.
      Wykrywalnosc przestepstw wzrosla az do 50%. Nie udalo im sie jeszcze tylko
      przyskrzynic pana Huberta, bezdomnego z Katowic. Ale to tylko kwestia czasu.
    • Gość: te zwykle, bezinteresowne IP: *.devs.futuro.pl 30.08.06, 13:09
      SKU..SYNSTWO!
    • Gość: jokawie Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.crowley.pl 30.08.06, 13:10
      chyba więcej kosztowała procedura policjanciisąd niż te 600 zł.Posłowie więcej
      prejeżdzaja benzyny więcej zjadają w ciągu jednego dnia, ale to im się należy
      ON jest posłem i mu sie nalezy.
      • Gość: ha ha ha ale mamy mądrych obywateli IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:17
        ten proponuje żeby w ogóle nie ściągać grzywn do 600zł - tylko co łaska, jeden
        zapłaci a drugi nie zapłai
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: ale mamy mądrych obywateli IP: 157.25.164.* 30.08.06, 14:01
          Hmmm Ale teraz sa scigane grzywny do 600zl, wyzsze niezaplacone nie, bo to
          p.oslowie i ich koledzy/kolezanki/rodzina...
    • Gość: poginski bez przesady! IP: *.mrr.gov.pl 30.08.06, 13:10
      Ta kobieta uchylała sie od zapłacenia grzywny, która została na nia nałożona
      niebezpodstawnie. Reakcja policji była być może surowa ale zasadna. Chciałbym
      aby w każdym przypdaku sądy i policja działały tak zdecydowanie. Może wtedy
      byłoby mniej złodziejstwa i cwaniactwa w tym kraju.
      • jerzy_w11 Re: bez przesady! 30.08.06, 13:37
        W zasadzie problemem jest tu kontrast pomiędzy traktowaniem zwykłych obywateli,
        a ludzi typu poseł. Koncepcja "zero tolerancji" jest jak najbardziej słuszna,
        ale w Polsce jeszcze budzi zażenowanie z powodu tego kontrastu. U nas często
        pokutuje zresztą punkt widzenia: wziąłem z pracy tylko jedną puszkę farby- a
        ile poseł kradnie? Każdy powinien się mierzyć swoją własną miarą.

• Gość: violet-mouse Re: bez przesady! IP: *.is.net.pl 30.08.06, 18:53
          To znacy,że skoro inni (np posłowie) nie płacą grzywny lub kradną to wszystkim
          wolno? Albo przestrzegamy prawa albo nie. od czegoś trzeba zacząć.
          • Gość: Iga Re: bez przesady! IP: *.pools.arcor-ip.net 30.08.06, 21:53
            O rany, patrz na czyje posty odpowiadasz, bo twoj przedmowca napisal to samo co ty!
    • Gość: rt to jakiś absurd!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:15
      to jakiś absurd mieć pretensje do systemu prawnego że nie dowiedział się czy i
      że ta pani jest bezrobotna (a jak bezrobotna to nie złamał prawa i zrezygnował
      z grzywny bo bezrobotni sa przecież ponad prawem)

sprawa zakończyła się tak jak powinna już dawno - ta przestępczyni pożyczyła
      wreszcie 600zł od sąsiada i zapłaciła a policja zostaiła ją wtedy w spokoju

modelowo załatwiona sprawa a tu absurdalna krytyka
      • Gość: xxxx Re: to jakiś absurd!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:24
        Policj pewnie jest dumna z akcji, że tak ich nie ma jak przekręty legalnie
        robią koledzy z Sejmu.
    • Gość: qe Do lochu z nią za 600zł - niebywałe zdarzenie IP: *.cable.satra.pl 30.08.06, 13:17
      to ile powinien dostać bandyta - kara śmierci byłaby za mała dla niego
      • Gość: ekonomik Re: Do lochu z nią za 600zł - niebywałe zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:22
        Gdy wybędą już wszyscy za chlebem, za pracą
        zrozumieją posłowie,że się nie bogacą.

Bo jak tu zarobić gdy ci podatnicy
        co płacili w Polsce płacą zagranicy.

• Gość: w panstwo prawa??? brutalnego i nieludzkiego prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:18
      dla biednych,...
    • Gość: ylemai chcieliście kapitalizmu i demokracji? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.06, 13:20
      takie są konsekwencje państwa prawa, a nie państwa ludzi.
      i jakoś nie widzę, by lud wychodził na barykady, i palił prawnikami w piecach. A
      szkoda.

Widać zatem, że ta sytuacja większości odpowiada.
      • saniba Re: chcieliście kapitalizmu i demokracji? 30.08.06, 13:23
        Nie wygłupiaj się człowieku, gdzie Ty widzisz państwo prawa?! Polska staje się
        państwem totalnego bezprawia mimo, że na czele stoją tzw. prawi i sprawiedliwi.
    • Gość: mario jakie to mądre posunięcie sądu, nie dość, że nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:21
      jakie to mądre posunięcie sądu, nie dość, że nie wpłynie 600 złotych do kasy
      państwowej to jeszcze trzeba przez 20 dni utrzymywać więźnia na koszt
      podatników,czysty zysk! po prostu są genialni
      za 600 złotych wyślą list gończy, ale jak ktoś zrobi przekręt na 50 tyś lub
      więcej to może chodzić bezkarnie
    • Gość: karabin a dlaczego ona wcześniej nie zapłaciła nam 600ZŁ IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:22
      do naszego wspólnego budżetu państwa? mogła przecież od sąsiada pożyczyć 600 zł
      zanim zapukala policja (a to my wszyscy zapłaciliśmy za koszt intwrwencji
      policji z budżetu, policja mogła w tym czasie łapać bandytę gdyby ta pani nie
      była taka niesolidna)
      • saniba Re: a dlaczego ona wcześniej nie zapłaciła nam 60 30.08.06, 13:25
        Za nieodpowiedzialność polskiej władzy płacisz płacić będziesz znacznie więcej,
        a tak przy okazji to naucz się czytać ze zrozumieniem.
      • Gość: agnostyk Karabin jesteś uprzejmy żartować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:06
        Karabin - sprawa jest żenująca dla wymiaru sprawiedliwości;
        a ciebie się żarty trzymią.
        ------
        Gość portalu: karabin napisał(a):

> do naszego wspólnego budżetu państwa? mogła przecież od sąsiada pożyczyć 600

>
        > zanim zapukala policja (a to my wszyscy zapłaciliśmy za koszt intwrwencji
        > policji z budżetu, policja mogła w tym czasie łapać bandytę gdyby ta pani nie
        > była taka niesolidna)
    • Gość: menefulo Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:23
      Temida chyba już zupełnie oszalała , w mojej ocenie straciła
      całkowicie wizerunek instytucji wymiaru sparwiedliwości , a
      komornicy to jedna wielka szumowina .......
      pozdrawiam Sulo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka