Dodaj do ulubionych

Bannery RAŚ w Katowicach

28.09.06, 17:24
W ruchliwym miejscu:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=49413108
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 28.09.06, 18:05
      Nie jestem do końca pewien, czy "autonomia to rozwój".
      • Gość: Byno Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.06, 18:08
        zapytaj Katalonczykow no i Baskow(grzecznie)
        • centrolew Re: Bannery RAŚ w Katowicach 30.09.06, 18:30
          Może lepiej użyć słowa "samorządność" zamiast "autonomia"?
      • slezan Re: Bannery RAŚ w Katowicach 28.09.06, 19:40
        Ja bym to nazwał skrótem myślowym. Autonomia to na pewno szansa na szybszy
        rozwój.
        • arnold7 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 29.09.06, 20:04
          Ale tez przedwojenna autonomia jest dowodem na to, ze nawet pod polska
          administracja lepiej ja miec.
    • Gość: zenek Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dedyki.pl 28.09.06, 19:21
      Tak trzymać !

-----------------
      Premier PiS- Możemy byc durni!
      • Gość: Gorzelyck [...] IP: 217.153.83.* 29.09.06, 08:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: zenek Re: -92384083696 IP: *.dedyki.pl 29.09.06, 10:55
          Aleś się popisał. To tylko pokazuje jak nisko trzeba upaść, aby atakować pomysł
          autonomii regionu. Zero argumentów, zamiast tego inwektywy i wulgaryzmy.
          RAŚ - świetny pomysł, widać Was!
    • Gość: cube Re: aqq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:42
      Ale prezentujesz poziom, ho, ho. Jeżeli RAŚtamani mają takich przeciwników, to
      wróżę im wiele sukcesów.
      • Gość: Piotr Re: aqq IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 12:34
        Niestety kazda nacja ma idiotow i geniuszy
    • Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 29.09.06, 15:05
      > www.rasopole.org/downloads/Banner_2.JPG

Ale dobrze, ze ten Werbung nie wisi w gorszym towarzystwie, np. sklepu 24/7 :)

Swoja droga tych Goroli trzeba jakos do sia przekonac, ok, tylko jako ichni
      przedstawiciel uzurpuje sobie prawo twierdzic, ze federalizm brzmialby lepiej.
      Dla tzw. ptokow i krzokow, ktorych na Slasku jest zdaje sie najwiecej, a
      ktorych korzenie sa z oczywistych wzgledow pozaregionalne, idea autonomii
      konotowana bywa z secesja. Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej.
      • Gość: zenek Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dedyki.pl 30.09.06, 16:56
        >Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej.

Sugerujesz, że autonomia to semantyczne naduzycie? :)
        • Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 16:48
          Gość portalu: zenek napisał(a):

> >Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej.
          >
          > Sugerujesz, że autonomia to semantyczne naduzycie? :)

Marketing polityczny ma to do siebie, ze zeby jak najwiecej osob do siebie
          przekonac, trzeba znalezc droge satysfakcjonujaca szersza rzesze, pomijajac
          rzecz jasna tani populizm, od ktorego ucieczka i tak nie bedzie niepopularna
          jak na razie idea autonomii jednego regionu. Autonomia sugeruje... alienacje:)
          • slezan Re: Bannery RAŚ w Katowicach 02.10.06, 17:05
            Dramatyzujesz:-). Autonomia ma szanse na więsze poparcie w regionie niż nieco
            technokratyczne pojęcie federalizmu. Głosują nie tylko
            czytelnicy "Rzeczpospolitej".
            • Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 17:52
              Lepiej sie martw o czytelnikow ND i FiM. Maja tez niestety cos do powiedzenia.

--
              Nawiasem piszac to z w/w pozycji na silesianowym grajdolku serwuja nam cytaty
              (o dziwo razem) stix i cirano:)
              • arnold7 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 26.10.06, 16:57
                Maja, ale miejmy nadzieje, ze ich ilosc w miare rozwoju spoleczenstwa bedzie malec.

• rico-chorzow Re: Bannery RAŚ w Katowicach 30.09.06, 19:58
        Gość portalu: van deer napisał(a):

> > www.rasopole.org/downloads/Banner_2.JPG
        >
        > Ale dobrze, ze ten Werbung nie wisi w gorszym towarzystwie, np. sklepu 24/7 :)
        >
        > Swoja droga tych Goroli trzeba jakos do sia przekonac, ok, tylko jako ichni
        > przedstawiciel uzurpuje sobie prawo twierdzic, ze federalizm brzmialby lepiej.
        > Dla tzw. ptokow i krzokow, ktorych na Slasku jest zdaje sie najwiecej, a
        > ktorych korzenie sa z oczywistych wzgledow pozaregionalne, idea autonomii
        > konotowana bywa z secesja. Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej.

Można przemyśleć,może właśnie autonomia Sląska wywołałaby ruch federalistyczny
        Polski:)
    • ballina79 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 29.09.06, 17:09
      Fajnie, ze RAS jest w koncu widoczny.
      Teraz trzeba pociagnac w innych miastach i zaczac montowac ekipe ludzi, ktorzy
      chca cos robic i nie ogladaja sie na iditow, ktorzy potrafia tylko krytykowac.
      • Gość: bronek frajerzy IP: *.kat.3s.pl 29.09.06, 19:48
        będziemy mieli wtedy własny rząd, 200 posłow, sejm, senat, ministrów i wszystko
        co ma teraz Polska,jakieś 30 lat potrwa zanim się nachapią i może wtedy dogonimy
        w rozwoju zadowoloną z porzuconego garba Polskę

P.S. jestem rodowitym Ślązakiem
        • Gość: Olo Re: frajerzy IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 19:58
          z taka sksywa?
        • arnold7 Re: frajerzy 29.09.06, 20:00
          Na razie gon ze scentralizowana Polska, jak ten przyslowiowy pies, Katalonie,
          Bawarie, Szkocje i inne kraje garsciami czerpiace zyski ze swojego obecnego
          statusu. Swoje szanse w tym wyscigu ocen najlepiej tam jadac. To niedaleko
          • Gość: slezan Re: frajerzy IP: *.tvtom.pl 30.09.06, 18:16
            Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg...
            • rico-chorzow Re: frajerzy 30.09.06, 19:12
              Gość portalu: slezan napisał(a):

> Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg...

Nie,to tylko kasztelania,czy księstwo,stolicą Górnego Sląska jest Opole,a całego
              Wrotizla :)
            • Gość: zenek Re: frajerzy IP: *.dedyki.pl 30.09.06, 21:18
              Gość portalu: slezan napisał(a):

> Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg...

Spadaj falsyfikacie
        • excellenz Re: frajerzy 01.10.06, 15:12
          Mieszkańców Śląska jest +/- tyle co Szwajcarów, Chorwatów, Sloweńców czy
          Czechów. Czy oni mają taka biurokrację i instytucjonalizację państwa jak Polska?
          Kto tu mówi o 200 posłach i sencie? na 10 mln mieszkańców wystarczy 100 posłów
          (jeden na 100 tyś mieszkańców to i tak dużo) a dwuizbowy parlament wcale nie
          jest obowiązkiem. Poza tym, urzędników ministerialnych też nie trzeba tyle, co w
          "Macierzy", bo i stołków dla kolesiów nie będzie potrzeba tyle.

pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk
          • Gość: Johannes Re: frajerzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.06, 19:59
            Jako rodowity OS to mi sie smiac chce z tych pomylonych Hanysow ! ci Polacy co
            maja o tych rylach takie zdanie to maja racje:Jak tym rylom Korfanty obiecol
            Krowa i kawalek pola to brali ta Ana od zadku i walcyli o Polska! Moj wujek
            byl naczelnym inz.na hucie Kosciuszko (Königshütte inz.Reichel)przed tymi
            rylami musial uciekac do Bytomia (Beuthen)a stad wyjechal do USA. Jest rok 1939
            Adolf wkracza na Polski OS.i co robiom te wielke powstance podpisujom dwoma
            rekami volkslisty i idom z pelnymi gaciami strachu na front a niektorzy
            dezerterujom do Andersa! Mamy rok 1989 demokracja w Polsce i wiadomo ze BRD
            placi renty slasakom a wiec trzeba wykopac te volkslisty i my som teraz
            miemce !!Ijak czytam te zadania o auttonomi to mi sie smiac chce co za pomylony
            volk!Ja tez moge miec pretensje bo wyjechalem w kwietniu 1965 dwa tygodnie
            przed matura i zaczynalem moje zycie od zeta. za bledy w pisowni
            przepraszam.Pozdrowienia aus Essen Johanes aus Beuthen!
            • Gość: Westfalczyk Re: frajerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:47
              Z Essen w autonomicznym landzie NR-W. Trzeba być wyjątkowo nierozgarniętym,
              żeby przez czterdzieści lat nie zauważyć, że korzysta się z tej "śmiesznej"
              autonomii.
              • psie.pole ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 08:43
                W Meksyku mają państwo federacyjne od wielu lat i wcale mu to nie pomogło w
                rozwoju.
                Francja nie ma państwa federacyjnego i jakoś jej to w rozwoju nie przeszkadza.

A separatyści z RAŚ budzą tylko rozbawienie. Teraz coś plotą o tworzeniu
                jednego regionu z Dolnym Śląskiem i tamtejszymi lwowiakami. Ciekawe co na
                to "prawdziwi" Ślązacy, którzy stanowią jakieś 2 % ludnosci regionu :) Już
                widzę te kłótnie ślązakowców przy starcie do koryt w nowej administracji. Tylko
                że to mogłoby mieć miejsce za 100 lat, więc pewnie się na to przedstawienie nie
                doczekam:)
                • Gość: warszawiak Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 217.153.83.* 02.10.06, 09:03
                  Facet się wypowiedział, a widać ma pojęcie.

"Jako rodowity OS to mi sie smiac chce z tych pomylonych Hanysow ! ci Polacy co
                  maja o tych rylach takie zdanie to maja racje:Jak tym rylom Korfanty obiecol
                  Krowa i kawalek pola to brali ta Ana od zadku i walcyli o Polska! Moj wujek
                  byl naczelnym inz.na hucie Kosciuszko (Königshütte inz.Reichel)przed tymi
                  rylami musial uciekac do Bytomia (Beuthen)a stad wyjechal do USA. Jest rok 1939
                  Adolf wkracza na Polski OS.i co robiom te wielke powstance podpisujom dwoma
                  rekami volkslisty i idom z pelnymi gaciami strachu na front a niektorzy
                  dezerterujom do Andersa! Mamy rok 1989 demokracja w Polsce i wiadomo ze BRD
                  placi renty slasakom a wiec trzeba wykopac te volkslisty i my som teraz
                  miemce !!Ijak czytam te zadania o auttonomi to mi sie smiac chce co za pomylony
                  volk!Ja tez moge miec pretensje bo wyjechalem w kwietniu 1965 dwa tygodnie
                  przed matura i zaczynalem moje zycie od zeta. za bledy w pisowni
                  przepraszam.Pozdrowienia aus Essen Johanes aus Beuthen!"

Koniunkturaliści od Gorzelika, pomyleńcy, typy ambicjonalne, fantaści. Błagam, tylko bez Basków proszę, Bawarii czy innej Kastylii. Śmieszność wyszła poza skalę.
                  • bartoszcze Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 12:10
                    Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Koniunkturaliści od Gorzelika, pomyleńcy, typy ambicjonalne, fantaści.
                    Błagam,
                    > tylko bez Basków proszę, Bawarii czy innej Kastylii. Śmieszność wyszła poza
                    ska
                    > lę.

Rzeczywiście prześmieszne - z ta Kastylią:)))
                    • Gość: zenek Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.dedyki.pl 04.10.06, 16:31
                      Dla Warszawiaka to wszystko jedno. Taka sama prowincja jak Śląsk ;)
                      • arnold7 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 05.10.06, 17:27
                        Warszawa jest prowincjonalna - dupne blokowisko, w srodku makieta, a wokol same
                        wiochy. I w porzadku,wcale mi to nie przeszkadza, tylko dlaczego kiedy my
                        rozmawiamy przez telefony, to oni zyja z rozlicznia rachunkow za te rozmowy?
                        • Gość: zenek Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.dedyki.pl 05.10.06, 22:23
                          Bo to im pozwala czuć się centrum ;)
                          • arnold7 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 05.10.06, 23:08
                            Ja, czuc to tam.
                • Gość: ballina79 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 57.66.197.* 02.10.06, 12:38
                • ballina79 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 12:41
                  Bardzo bym prosil zeby nie przypisywac RAS wszystkich cech, ktorymi obarczeni
                  jestescie wy. Mam na mysli prywate, niezdolnosc do samodzielnego myslenia,
                  klotliwosc itp. psie pole na pewno jest przy korycie od lat 70 i obawia sie
                  wszelkich zmian. Nawet tych na lepsze.
                  Tylko autonomia !!!
                  • Gość: hate_me Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 217.153.83.* 03.10.06, 07:10
                    Alez oczywiście, imć Gorzelik et consortes robi to wszystko, bo jest głeboko przejęty losem swojego śląskiego, uciskanego "narodu". Taki z niego człek pryncypialny, współczujący... Mucha nie siada normalnie. Gdzie takiemu Lepperowi do naszego Gorzelika, nie? Rzekłbym - czysty jak łza, jak Renatka Beger.
                    • Gość: lorca Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:28
                      Masz jakieś zarzuty, zastrzeżenia, uwagi? To, że w twoim otoczeniu są same
                      kanalie nie jest wystarczającym argumentem za tym, że każdy jest kanalią.
                • Gość: dolno-górno Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:40
                  A gdzie RAŚ mówi o jednym autonomicznym regionie z dolnym i Górnym Śląskiem?
                  Może to głosy do ciebie mówiły?
    • excellenz Re: aqq 01.10.06, 15:00
      Taaak misiu. Jesteś ze Śląska, nie wiesz jak się pisze Ślązak (Schlesier a nie
      schlezier) po niemiecku, a twoje IP należy do: GTS Poland, Al. Niepodleglosci
      69, 02-626 Warszawa, Poland. Marna prowokacja, napinaczu.
      • sebastian64 Re: aqq 02.10.06, 08:52
        Może napisać maila do firmy z treścią tych postów czy to jest oficjalne
        stanowisko firmy czy też ich pracownik mówi we własnym imieniu ?
    • bravor uprasza się adminów 02.10.06, 09:25
      o przesunięcie wątku reklamowego organizacji startującej w wyborach na właściwe
      miejsce.
      • settembrini Re: uprasza się adminów 02.10.06, 11:38
        jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku.
        • bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:19
          settembrini napisał:

> jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku.

To po jakiego grzyba powstało forum o wyborach samorządowych, skoro można i
          tutaj dawać posty reklamujące pewne organizacje?
        • Gość: van deer Re: uprasza się adminów IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 16:42
          settembrini napisał:

> jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku.

Zas jakbys na silesiane to wyciep, to by Arnold kazal wyciac go w ogole:)
        • lublin1978 Re: uprasza się adminów 09.10.06, 11:46
          Wot antypolska, polskojęzyczna gazeta!
          Jakim prawem banery antypolskiej i separatystycznej organizacji wiszą na
          obiekcie państwowego przedsiębiorstwa? Wam już tam całkiem odbiło na tym Ślunsku?
          • rico-chorzow Re: uprasza się adminów 09.10.06, 14:39
            Ponieważ to polskie przeciębiorstwo potrzebuje pieniędzy.
            • arnold7 Re: uprasza się adminów 09.10.06, 16:04
              Dobrze, ze nie wyskoczyl z malpa i zegarkiem:)
              • rico-chorzow Re: uprasza się adminów 10.10.06, 09:31
                A zna się małpa na zegarku?:)
                • rico-chorzow Re: uprasza się adminów 10.10.06, 11:11
                  Przecież to tylko 1% genetycznie,który nas dzieli od szympansów,albo dużą
                  literą - Szympansów - napisać?:),a jednak popsuły zegarek:)
      • bartoszcze Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:06
        Admistracja się na ten temat wypowiedziała przyznając wyróżnienie eksperta:)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=49615929&v=2&s=0
        Centralna administracja.
        • bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:20
          bartoszcze napisał:

> Admistracja się na ten temat wypowiedziała przyznając wyróżnienie eksperta:)

Niejaki bartoszcze ma niebieskiego ptaszka?

:)))
          • bartoszcze Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:24
            To nie boli:))
            • bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 15:22
              bartoszcze napisał:

> To nie boli:))
              >

A niejaki bartoszcze chciałby mieć ptaszka na każdym forum:)))

A tu taka niespodzianka.
              • broneknotgeld Re: uprasza się adminów 03.10.06, 16:42
                Ptoszek

To kaczka w locie
                Uciecha mocie.
                • Gość: Jonek Re: uprasza się adminów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.06, 20:31
                  Ale was glowa boli wy kapusniaki!! Gorole do szole a szola upolic! Pyrsk!
                  • Gość: ciivlised europan Re: uprasza się adminów IP: *.tvtom.pl 05.10.06, 19:33
                    A co to są owe "szole"? Reedukacja, ślązaki, do szkoły raus "nazad".
                    • Gość: zenek Re: uprasza się adminów IP: *.dedyki.pl 06.10.06, 19:02
                      Odezwał sie oswiecony dzikus.
                      • Gość: sonar Re: uprasza się adminów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:46
                        i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze
                        gorole są winni wszystkiemu...:))...ech...niech zyje zatem pomysł autonomii !!!
                        wiwat!!..i niech to bedzie zamiast sensownej enklawy autonomicznej i kutlurowej
                        zwyczajne ZOO...otoczone drutem kolczastym.Bo z takim podejściem ludzie daleko
                        nie zajedziecie w dzisiejszych czasach, ujadajac na innych, mając w poniżeniu
                        drugiego człowieka prawda?Bo w czym tak naprawde jestescie inni od pozostałych,
                        czy te róznice jak mówicie są na tyle atrakcyjne i ważne ,zeby okrzyknąc je
                        mianem tracycjii i historii?? Pewnie są jak w wielu innych regionach Polski,
                        ale na Boga !szanujcie waszych ziomków.Dzisiaj brak tolerancjii to wyrok na
                        samego siebie.Miłej soboty życzę...:))
                        • Gość: zenek Re: uprasza się adminów IP: *.dedyki.pl 06.10.06, 21:03
                          > i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze
                          >
                          > gorole są winni wszystkiemu...:))

Skorygowałbym. Jak widać są winni pochopnemu wyciaganiu takich wniosku i ogólnianiu.

>i niech to bedzie zamiast sensownej enklawy autonomicznej i kutlurowej
                          >
                          > zwyczajne ZOO...otoczone drutem kolczastym.

Tutaj róznimy się i to bardzo. Bowiem w naszym wydaniu, to nie ma być zoo, lecz
                          samorządny/ autonomiczny twór, i nie odgrodzony drutem kolczastym, lecz normami
                          prawnymi równymi dla każdego. Odgrodzenie ma zapobiegać obecnym zapedom władz
                          centralnym w dyktowaniu co społeczności lokalnych jest dobra a co złe. I jeszcze
                          za to płacić. Ale cóż, widac róznimy się w stosowaniu standardów. Ja mówię o
                          przepisach Ty o drutach kolczastych.

>Bo z takim podejściem ludzie daleko
                          > nie zajedziecie w dzisiejszych czasach, ujadajac na innych, mając w poniżeniu
                          > drugiego człowieka prawda?

Zastanawiam się kto tu ujada. Wystaw sobie, że chcemy aby korzyści z autonomii
                          płyneły dla każdego mieszkańca regionu, bez względu na przynależność narodową,
                          wyznie czy kolor skóry.

>Bo w czym tak naprawde jestescie inni od pozostałych,
                          >
                          > czy te róznice jak mówicie są na tyle atrakcyjne i ważne ,zeby okrzyknąc je
                          > mianem tracycjii i historii??

Tak, dla nas dzieje Śląska to nasza historia. Tak bardzo Cię to razi?
                          • Gość: słowo dla Zenka Re: :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:05
                            Drogi nicku...obserwuje tutaj różne debaty, i stad moje wnioski, Szkoda ,ze
                            Wypowiedzi takie jak Twoje sa w mniejszosci(liczebnej)i to mnie własnie boli,
                            bo jesli debatowac to konstruktywnie to bić sie ale z sensownym argumentem to
                            przytaczać ustawy paragrafy itepe..Z przykroscią musze przyznać, że Twoja
                            wypowiedż jest tutaj w mniejszości, ja zaś jestem głosem
                            cynicznym..obserwatorem tych utarczek, korzystam bowiem z błogosławionej
                            wolności słowa:))....i dobrze,ze tak piszesz i nie wychodź stąd , bo jak
                            znikniesz poziom tego forum znowu bedzie nie do zniesienia
                            (intelektualnie) ...pozdrawiam :))
                          • Gość: sonar Re: :)))...dla zenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:19
                            Drogi nicku...obserwuje tutaj różne debaty, i stad moje wnioski, Szkoda ,ze
                            Wypowiedzi takie jak Twoje sa w mniejszosci(liczebnej)i to mnie własnie boli,
                            bo jesli debatowac to konstruktywnie ,to bić się ale z sensownym argumentem, to
                            przytaczać ustawy, paragrafy itepe..Z przykroscią muszę przyznać, że Twoja
                            wypowiedż jest tutaj w mniejszości, ja zaś jestem głosem
                            cynicznym..obserwatorem tych utarczek, korzystam bowiem z błogosławionej
                            wolności słowa:))....i dobrze,ze tak piszesz i nie wychodź stąd , bo jak
                            znikniesz poziom tego forum znowu bedzie nie do zniesienia
                            (intelektualnie) ...:))A historia jest niewątpliwym atutem,jest ważna nie
                            przeczę, ale nie mozna o niej mowić , pielegnować jej hołubić ..pokazujac
                            marność innej , pokazując, ze "inny człowiek" jest gorszy nieistotny,że Śląsk i
                            reszta świata prawda?....Promować, zachęcać.mowić o przeszłości, pokazywać
                            dobre strony w sposob umiejetny...to tak..mieć w szacunku drugiego.i tego
                            własnie życzę...:))
                            • Gość: zenek Re: :)))...dla sonara IP: *.dedyki.pl 07.10.06, 17:04
                              Dzięki za zrozumienie. Może jest tak, że trzeba zaczynac w mniejszości, by
                              uzyskać jakiś efekt.
                              Zgadzam się co do podejścia do historii i mam nadzieję, że takie podejście o
                              jakim piszesz będzie obustronne. Na poczatek chocby od czasu do czasu.
                              Obserwując wiele wypowiedzi czy to w necie czy tzw. realu widzę dość
                              jednostronne i trochędziwne podejście do historii i spraw Śląska. W duzym
                              skrócie mozna to ująć tak- Śląsk był, jest i będzie polski (w domysle tylko i
                              wyłacznie taki). Natomiast Ślązacy już niekoniecznie; byli i będą jakby
                              podejrzani, niepewni, przebąkujący o jakiejśc odrębności.
                              • Gość: Josef Re: :)))...dla sonara IP: *.dedyki.pl 07.10.06, 17:11
                                Na pewno.
                              • Gość: sonar Re: dla zenka :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 18:17
                                ...i własnie o to chodzi,zeby pogodzic sądy wszystkich choćby na naszym
                                przykładzie prawda?...piąteczka zenuś :))
                        • Gość: harc mistrz z HKP Mrzonki, mrzonki, mrzonki, panowie z RAŚ (ślązoki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:30
                          Bannery - bajery... itp.
                          • Gość: olo Re: Mrzonki, mrzonki, mrzonki, panowie z RAŚ (ślą IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.06, 21:50
                            nie takie cuda swiat juz widzial a tak na marginesie:ciagle harcerz,nie
                            nadeszla juz pora skautow,czyzby glowa z betonu?
                        • rico-chorzow Re: uprasza się adminów 07.10.06, 01:03
                          Gość portalu: sonar napisał(a):

> i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze
                          >
                          > gorole są winni wszystkiemu...:))...ech...niech zyje zatem pomysł autonomii !!!
                          >
                          > wiwat!!..

No nareszcie:),co z tą kawą?,znowu blisko niedziela:)

• Gość: sonar special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:22
                            ......prawda? niedziela za pasem, piękna pogoda, park w Chorzowie ...mieni sie
                            tysiacem odcieni czerwieni...i pachnie kawa..idziemy????....:))) aa Oni niech
                            tu debatują...
                            • rico-chorzow Re: special dla rico 07.10.06, 10:22
                              Jesteś pewna?:))
                              • Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:00
                                hahah gadamy o Śląsku a za chwilę wyladujemy w parku na kawie, albo....o
                                matko.!!..co ja tu wypisuję jeszcze mnie admin wywali :))) Powiem tak: kawa w
                                miłym topwarzystwie smakuje wybornie :)).....
                                • arnold7 Re: special dla rico 07.10.06, 11:16
                                  Z ta kawa to racja.
                                • settembrini Re: special dla rico 07.10.06, 11:19
                                  moderator waszej kawie dopinguje ;)
                                  • Gość: sonar Re: dla moderatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:28
                                    ...no bardzo , bardzo miło dziękuję za aplauz...:))) rico czytasz? :))
                                    • rico-chorzow Re: dla moderatora 07.10.06, 22:45

> ...no bardzo , bardzo miło dziękuję za aplauz...:))) rico czytasz? :))

Tak,czytam:),niestety dopiero teraz,zagroziłem mu - zakuciem w dyby -,jeżeli nas
                                      nie zostawi w spokoju:)),no i widzisz jaki teraz potulny,tylko jest mała różnica
                                      ,do niego potrafię napisać,ponieważ ma stały nik:)
                                      • Gość: van deer Re: dla moderatora IP: *.icm.edu.pl 08.10.06, 01:29
                                        Staly nik moze byc tez niezalogowany:)
                                        • rico-chorzow Re: dla moderatora 08.10.06, 01:40
                                          ale nie ma poczty
                                          • arnold7 Re: dla moderatora 08.10.06, 10:55
                                            No ja, ale moze nie lubi poczty.
                                            • rico-chorzow Re: dla moderatora 08.10.06, 11:00
                                              No ja:),rozumia,to nauc siy cytać:)
                                              • rico-chorzow Re: dla moderatora 08.10.06, 11:02
                                                y
                                                • Gość: sonar special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 17:32
                                                  ...dzisiaj,czat na interia.pl..pokój 30 tki , te same nicki co
                                                  tutaj...ok?...godziny wieczorne.....np.21...
                                                  • rico-chorzow Re: special dla rico 08.10.06, 18:14

> ...dzisiaj,czat na interia.pl..pokój 30 tki , te same nicki co
                                                    > tutaj...ok?...godziny wieczorne.....np.21...

Dlaczego nie zaraz gg albo tel.numer?:))
                                                  • Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:01
                                                    rico żartowniś tak?....bo moze np.nie lubisz kawy? tak to zrozumiałam :))...
                                                  • Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:03
                                                    a mowiąc poważnie ...przesz tu nie powiem ani zresztą Ty, jakie my mamy
                                                    nr...kont, buta , biustu, gg, czy telefonu prawda?:)) to dlatego interia bo tam
                                                    jest privek ;)))
                                                  • rico-chorzow Re: special dla rico 08.10.06, 19:12
                                                    Spróbuj kliknąć rico-chorzow i przesłać to czy owo :))

nr.buta 43-44
                                                    nr.kołnierza 44

Moderatorze:))),chyba pasuje do tematu?:)))))
                                                  • sonar120 Re: special dla rico 08.10.06, 20:13
                                                    temat pasuje jak ulał, zapoczątkujmy np..temat pomiary antropometryczne
                                                    mieszkańców górnego Ślaska ...o..! moderatorze jest zgoda? :)))...coś tam
                                                    wysłałam heheheh rico
                                              • arnold7 Re: dla moderatora 08.10.06, 15:02
                                                Racja Rico, musza sie nauczyc:)
                                  • arnold7 Re: special dla rico 07.10.06, 15:10
                                    A co po kawie?
                                    • Gość: sonar Re: dla arnola... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 19:37
                                      ...a po kawie....to kto ...wie...? :)))
                                      • Gość: dla arnolda7 Re: dla arnola...(poprawka oraz przeprosinyza nick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 19:39
                                        ...:)))
                                        • arnold7 Re: dla arnola...(poprawka oraz przeprosinyza nic 07.10.06, 21:18
                                          Drobiazg:)
      • Gość: goon Re: uprasza się adminów IP: *.mtvk.pl 26.10.06, 17:49
        Nie przesuną, bo w tym wątku reklamuje się organizacja, która posłuży za dawcę
        głosów (taki wyborczy kanonenfutter) dla cwaniaków z Platformy Obywatelskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka