arnold7 28.09.06, 17:24 W ruchliwym miejscu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=49413108 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszko966 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 28.09.06, 18:05 Nie jestem do końca pewien, czy "autonomia to rozwój". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.06, 18:08 zapytaj Katalonczykow no i Baskow(grzecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Bannery RAŚ w Katowicach 30.09.06, 18:30 Może lepiej użyć słowa "samorządność" zamiast "autonomia"? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Bannery RAŚ w Katowicach 28.09.06, 19:40 Ja bym to nazwał skrótem myślowym. Autonomia to na pewno szansa na szybszy rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 29.09.06, 20:04 Ale tez przedwojenna autonomia jest dowodem na to, ze nawet pod polska administracja lepiej ja miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dedyki.pl 28.09.06, 19:21 Tak trzymać ! ----------------- Premier PiS- Możemy byc durni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzelyck [...] IP: 217.153.83.* 29.09.06, 08:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: -92384083696 IP: *.dedyki.pl 29.09.06, 10:55 Aleś się popisał. To tylko pokazuje jak nisko trzeba upaść, aby atakować pomysł autonomii regionu. Zero argumentów, zamiast tego inwektywy i wulgaryzmy. RAŚ - świetny pomysł, widać Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: aqq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 11:42 Ale prezentujesz poziom, ho, ho. Jeżeli RAŚtamani mają takich przeciwników, to wróżę im wiele sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: aqq IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 12:34 Niestety kazda nacja ma idiotow i geniuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 29.09.06, 15:05 > www.rasopole.org/downloads/Banner_2.JPG Ale dobrze, ze ten Werbung nie wisi w gorszym towarzystwie, np. sklepu 24/7 :) Swoja droga tych Goroli trzeba jakos do sia przekonac, ok, tylko jako ichni przedstawiciel uzurpuje sobie prawo twierdzic, ze federalizm brzmialby lepiej. Dla tzw. ptokow i krzokow, ktorych na Slasku jest zdaje sie najwiecej, a ktorych korzenie sa z oczywistych wzgledow pozaregionalne, idea autonomii konotowana bywa z secesja. Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.dedyki.pl 30.09.06, 16:56 >Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej. Sugerujesz, że autonomia to semantyczne naduzycie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 16:48 Gość portalu: zenek napisał(a): > >Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej. > > Sugerujesz, że autonomia to semantyczne naduzycie? :) Marketing polityczny ma to do siebie, ze zeby jak najwiecej osob do siebie przekonac, trzeba znalezc droge satysfakcjonujaca szersza rzesze, pomijajac rzecz jasna tani populizm, od ktorego ucieczka i tak nie bedzie niepopularna jak na razie idea autonomii jednego regionu. Autonomia sugeruje... alienacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Bannery RAŚ w Katowicach 02.10.06, 17:05 Dramatyzujesz:-). Autonomia ma szanse na więsze poparcie w regionie niż nieco technokratyczne pojęcie federalizmu. Głosują nie tylko czytelnicy "Rzeczpospolitej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: Bannery RAŚ w Katowicach IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 17:52 Lepiej sie martw o czytelnikow ND i FiM. Maja tez niestety cos do powiedzenia. -- Nawiasem piszac to z w/w pozycji na silesianowym grajdolku serwuja nam cytaty (o dziwo razem) stix i cirano:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 26.10.06, 16:57 Maja, ale miejmy nadzieje, ze ich ilosc w miare rozwoju spoleczenstwa bedzie malec. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Bannery RAŚ w Katowicach 30.09.06, 19:58 Gość portalu: van deer napisał(a): > > www.rasopole.org/downloads/Banner_2.JPG > > Ale dobrze, ze ten Werbung nie wisi w gorszym towarzystwie, np. sklepu 24/7 :) > > Swoja droga tych Goroli trzeba jakos do sia przekonac, ok, tylko jako ichni > przedstawiciel uzurpuje sobie prawo twierdzic, ze federalizm brzmialby lepiej. > Dla tzw. ptokow i krzokow, ktorych na Slasku jest zdaje sie najwiecej, a > ktorych korzenie sa z oczywistych wzgledow pozaregionalne, idea autonomii > konotowana bywa z secesja. Zwolennikow federalizmu znajdziesz ajnfach wiecej. Można przemyśleć,może właśnie autonomia Sląska wywołałaby ruch federalistyczny Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
ballina79 Re: Bannery RAŚ w Katowicach 29.09.06, 17:09 Fajnie, ze RAS jest w koncu widoczny. Teraz trzeba pociagnac w innych miastach i zaczac montowac ekipe ludzi, ktorzy chca cos robic i nie ogladaja sie na iditow, ktorzy potrafia tylko krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek frajerzy IP: *.kat.3s.pl 29.09.06, 19:48 będziemy mieli wtedy własny rząd, 200 posłow, sejm, senat, ministrów i wszystko co ma teraz Polska,jakieś 30 lat potrwa zanim się nachapią i może wtedy dogonimy w rozwoju zadowoloną z porzuconego garba Polskę P.S. jestem rodowitym Ślązakiem Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: frajerzy 29.09.06, 20:00 Na razie gon ze scentralizowana Polska, jak ten przyslowiowy pies, Katalonie, Bawarie, Szkocje i inne kraje garsciami czerpiace zyski ze swojego obecnego statusu. Swoje szanse w tym wyscigu ocen najlepiej tam jadac. To niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slezan Re: frajerzy IP: *.tvtom.pl 30.09.06, 18:16 Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: frajerzy 30.09.06, 19:12 Gość portalu: slezan napisał(a): > Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg... Nie,to tylko kasztelania,czy księstwo,stolicą Górnego Sląska jest Opole,a całego Wrotizla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: frajerzy IP: *.dedyki.pl 30.09.06, 21:18 Gość portalu: slezan napisał(a): > Wielki Śląsk ze stolicą w Bytumiu! Sieg... Spadaj falsyfikacie Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: frajerzy 01.10.06, 15:12 Mieszkańców Śląska jest +/- tyle co Szwajcarów, Chorwatów, Sloweńców czy Czechów. Czy oni mają taka biurokrację i instytucjonalizację państwa jak Polska? Kto tu mówi o 200 posłach i sencie? na 10 mln mieszkańców wystarczy 100 posłów (jeden na 100 tyś mieszkańców to i tak dużo) a dwuizbowy parlament wcale nie jest obowiązkiem. Poza tym, urzędników ministerialnych też nie trzeba tyle, co w "Macierzy", bo i stołków dla kolesiów nie będzie potrzeba tyle. pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johannes Re: frajerzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.06, 19:59 Jako rodowity OS to mi sie smiac chce z tych pomylonych Hanysow ! ci Polacy co maja o tych rylach takie zdanie to maja racje:Jak tym rylom Korfanty obiecol Krowa i kawalek pola to brali ta Ana od zadku i walcyli o Polska! Moj wujek byl naczelnym inz.na hucie Kosciuszko (Königshütte inz.Reichel)przed tymi rylami musial uciekac do Bytomia (Beuthen)a stad wyjechal do USA. Jest rok 1939 Adolf wkracza na Polski OS.i co robiom te wielke powstance podpisujom dwoma rekami volkslisty i idom z pelnymi gaciami strachu na front a niektorzy dezerterujom do Andersa! Mamy rok 1989 demokracja w Polsce i wiadomo ze BRD placi renty slasakom a wiec trzeba wykopac te volkslisty i my som teraz miemce !!Ijak czytam te zadania o auttonomi to mi sie smiac chce co za pomylony volk!Ja tez moge miec pretensje bo wyjechalem w kwietniu 1965 dwa tygodnie przed matura i zaczynalem moje zycie od zeta. za bledy w pisowni przepraszam.Pozdrowienia aus Essen Johanes aus Beuthen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westfalczyk Re: frajerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:47 Z Essen w autonomicznym landzie NR-W. Trzeba być wyjątkowo nierozgarniętym, żeby przez czterdzieści lat nie zauważyć, że korzysta się z tej "śmiesznej" autonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 08:43 W Meksyku mają państwo federacyjne od wielu lat i wcale mu to nie pomogło w rozwoju. Francja nie ma państwa federacyjnego i jakoś jej to w rozwoju nie przeszkadza. A separatyści z RAŚ budzą tylko rozbawienie. Teraz coś plotą o tworzeniu jednego regionu z Dolnym Śląskiem i tamtejszymi lwowiakami. Ciekawe co na to "prawdziwi" Ślązacy, którzy stanowią jakieś 2 % ludnosci regionu :) Już widzę te kłótnie ślązakowców przy starcie do koryt w nowej administracji. Tylko że to mogłoby mieć miejsce za 100 lat, więc pewnie się na to przedstawienie nie doczekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 217.153.83.* 02.10.06, 09:03 Facet się wypowiedział, a widać ma pojęcie. "Jako rodowity OS to mi sie smiac chce z tych pomylonych Hanysow ! ci Polacy co maja o tych rylach takie zdanie to maja racje:Jak tym rylom Korfanty obiecol Krowa i kawalek pola to brali ta Ana od zadku i walcyli o Polska! Moj wujek byl naczelnym inz.na hucie Kosciuszko (Königshütte inz.Reichel)przed tymi rylami musial uciekac do Bytomia (Beuthen)a stad wyjechal do USA. Jest rok 1939 Adolf wkracza na Polski OS.i co robiom te wielke powstance podpisujom dwoma rekami volkslisty i idom z pelnymi gaciami strachu na front a niektorzy dezerterujom do Andersa! Mamy rok 1989 demokracja w Polsce i wiadomo ze BRD placi renty slasakom a wiec trzeba wykopac te volkslisty i my som teraz miemce !!Ijak czytam te zadania o auttonomi to mi sie smiac chce co za pomylony volk!Ja tez moge miec pretensje bo wyjechalem w kwietniu 1965 dwa tygodnie przed matura i zaczynalem moje zycie od zeta. za bledy w pisowni przepraszam.Pozdrowienia aus Essen Johanes aus Beuthen!" Koniunkturaliści od Gorzelika, pomyleńcy, typy ambicjonalne, fantaści. Błagam, tylko bez Basków proszę, Bawarii czy innej Kastylii. Śmieszność wyszła poza skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 12:10 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Koniunkturaliści od Gorzelika, pomyleńcy, typy ambicjonalne, fantaści. Błagam, > tylko bez Basków proszę, Bawarii czy innej Kastylii. Śmieszność wyszła poza ska > lę. Rzeczywiście prześmieszne - z ta Kastylią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.dedyki.pl 04.10.06, 16:31 Dla Warszawiaka to wszystko jedno. Taka sama prowincja jak Śląsk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 05.10.06, 17:27 Warszawa jest prowincjonalna - dupne blokowisko, w srodku makieta, a wokol same wiochy. I w porzadku,wcale mi to nie przeszkadza, tylko dlaczego kiedy my rozmawiamy przez telefony, to oni zyja z rozlicznia rachunkow za te rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.dedyki.pl 05.10.06, 22:23 Bo to im pozwala czuć się centrum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 05.10.06, 23:08 Ja, czuc to tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballina79 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 57.66.197.* 02.10.06, 12:38 Odpowiedz Link Zgłoś
ballina79 Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! 02.10.06, 12:41 Bardzo bym prosil zeby nie przypisywac RAS wszystkich cech, ktorymi obarczeni jestescie wy. Mam na mysli prywate, niezdolnosc do samodzielnego myslenia, klotliwosc itp. psie pole na pewno jest przy korycie od lat 70 i obawia sie wszelkich zmian. Nawet tych na lepsze. Tylko autonomia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hate_me Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: 217.153.83.* 03.10.06, 07:10 Alez oczywiście, imć Gorzelik et consortes robi to wszystko, bo jest głeboko przejęty losem swojego śląskiego, uciskanego "narodu". Taki z niego człek pryncypialny, współczujący... Mucha nie siada normalnie. Gdzie takiemu Lepperowi do naszego Gorzelika, nie? Rzekłbym - czysty jak łza, jak Renatka Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorca Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:28 Masz jakieś zarzuty, zastrzeżenia, uwagi? To, że w twoim otoczeniu są same kanalie nie jest wystarczającym argumentem za tym, że każdy jest kanalią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolno-górno Re: ja też chcę posadę w nowej administracji ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:40 A gdzie RAŚ mówi o jednym autonomicznym regionie z dolnym i Górnym Śląskiem? Może to głosy do ciebie mówiły? Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: aqq 01.10.06, 15:00 Taaak misiu. Jesteś ze Śląska, nie wiesz jak się pisze Ślązak (Schlesier a nie schlezier) po niemiecku, a twoje IP należy do: GTS Poland, Al. Niepodleglosci 69, 02-626 Warszawa, Poland. Marna prowokacja, napinaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: aqq 02.10.06, 08:52 Może napisać maila do firmy z treścią tych postów czy to jest oficjalne stanowisko firmy czy też ich pracownik mówi we własnym imieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor uprasza się adminów 02.10.06, 09:25 o przesunięcie wątku reklamowego organizacji startującej w wyborach na właściwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: uprasza się adminów 02.10.06, 11:38 jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:19 settembrini napisał: > jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku. To po jakiego grzyba powstało forum o wyborach samorządowych, skoro można i tutaj dawać posty reklamujące pewne organizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: uprasza się adminów IP: *.icm.edu.pl 02.10.06, 16:42 settembrini napisał: > jako moderator oswiadczam, ze nie widze podstaw do przesuniecia watku. Zas jakbys na silesiane to wyciep, to by Arnold kazal wyciac go w ogole:) Odpowiedz Link Zgłoś
lublin1978 Re: uprasza się adminów 09.10.06, 11:46 Wot antypolska, polskojęzyczna gazeta! Jakim prawem banery antypolskiej i separatystycznej organizacji wiszą na obiekcie państwowego przedsiębiorstwa? Wam już tam całkiem odbiło na tym Ślunsku? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: uprasza się adminów 09.10.06, 14:39 Ponieważ to polskie przeciębiorstwo potrzebuje pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: uprasza się adminów 09.10.06, 16:04 Dobrze, ze nie wyskoczyl z malpa i zegarkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: uprasza się adminów 10.10.06, 09:31 A zna się małpa na zegarku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: uprasza się adminów 10.10.06, 11:11 Przecież to tylko 1% genetycznie,który nas dzieli od szympansów,albo dużą literą - Szympansów - napisać?:),a jednak popsuły zegarek:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:06 Admistracja się na ten temat wypowiedziała przyznając wyróżnienie eksperta:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=49615929&v=2&s=0 Centralna administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 12:20 bartoszcze napisał: > Admistracja się na ten temat wypowiedziała przyznając wyróżnienie eksperta:) Niejaki bartoszcze ma niebieskiego ptaszka? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: uprasza się adminów 02.10.06, 15:22 bartoszcze napisał: > To nie boli:)) > A niejaki bartoszcze chciałby mieć ptaszka na każdym forum:))) A tu taka niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: uprasza się adminów 03.10.06, 16:42 Ptoszek To kaczka w locie Uciecha mocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: uprasza się adminów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.06, 20:31 Ale was glowa boli wy kapusniaki!! Gorole do szole a szola upolic! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciivlised europan Re: uprasza się adminów IP: *.tvtom.pl 05.10.06, 19:33 A co to są owe "szole"? Reedukacja, ślązaki, do szkoły raus "nazad". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: uprasza się adminów IP: *.dedyki.pl 06.10.06, 19:02 Odezwał sie oswiecony dzikus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: uprasza się adminów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:46 i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze gorole są winni wszystkiemu...:))...ech...niech zyje zatem pomysł autonomii !!! wiwat!!..i niech to bedzie zamiast sensownej enklawy autonomicznej i kutlurowej zwyczajne ZOO...otoczone drutem kolczastym.Bo z takim podejściem ludzie daleko nie zajedziecie w dzisiejszych czasach, ujadajac na innych, mając w poniżeniu drugiego człowieka prawda?Bo w czym tak naprawde jestescie inni od pozostałych, czy te róznice jak mówicie są na tyle atrakcyjne i ważne ,zeby okrzyknąc je mianem tracycjii i historii?? Pewnie są jak w wielu innych regionach Polski, ale na Boga !szanujcie waszych ziomków.Dzisiaj brak tolerancjii to wyrok na samego siebie.Miłej soboty życzę...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: uprasza się adminów IP: *.dedyki.pl 06.10.06, 21:03 > i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze > > gorole są winni wszystkiemu...:)) Skorygowałbym. Jak widać są winni pochopnemu wyciaganiu takich wniosku i ogólnianiu. >i niech to bedzie zamiast sensownej enklawy autonomicznej i kutlurowej > > zwyczajne ZOO...otoczone drutem kolczastym. Tutaj róznimy się i to bardzo. Bowiem w naszym wydaniu, to nie ma być zoo, lecz samorządny/ autonomiczny twór, i nie odgrodzony drutem kolczastym, lecz normami prawnymi równymi dla każdego. Odgrodzenie ma zapobiegać obecnym zapedom władz centralnym w dyktowaniu co społeczności lokalnych jest dobra a co złe. I jeszcze za to płacić. Ale cóż, widac róznimy się w stosowaniu standardów. Ja mówię o przepisach Ty o drutach kolczastych. >Bo z takim podejściem ludzie daleko > nie zajedziecie w dzisiejszych czasach, ujadajac na innych, mając w poniżeniu > drugiego człowieka prawda? Zastanawiam się kto tu ujada. Wystaw sobie, że chcemy aby korzyści z autonomii płyneły dla każdego mieszkańca regionu, bez względu na przynależność narodową, wyznie czy kolor skóry. >Bo w czym tak naprawde jestescie inni od pozostałych, > > czy te róznice jak mówicie są na tyle atrakcyjne i ważne ,zeby okrzyknąc je > mianem tracycjii i historii?? Tak, dla nas dzieje Śląska to nasza historia. Tak bardzo Cię to razi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowo dla Zenka Re: :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:05 Drogi nicku...obserwuje tutaj różne debaty, i stad moje wnioski, Szkoda ,ze Wypowiedzi takie jak Twoje sa w mniejszosci(liczebnej)i to mnie własnie boli, bo jesli debatowac to konstruktywnie to bić sie ale z sensownym argumentem to przytaczać ustawy paragrafy itepe..Z przykroscią musze przyznać, że Twoja wypowiedż jest tutaj w mniejszości, ja zaś jestem głosem cynicznym..obserwatorem tych utarczek, korzystam bowiem z błogosławionej wolności słowa:))....i dobrze,ze tak piszesz i nie wychodź stąd , bo jak znikniesz poziom tego forum znowu bedzie nie do zniesienia (intelektualnie) ...pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: :)))...dla zenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:19 Drogi nicku...obserwuje tutaj różne debaty, i stad moje wnioski, Szkoda ,ze Wypowiedzi takie jak Twoje sa w mniejszosci(liczebnej)i to mnie własnie boli, bo jesli debatowac to konstruktywnie ,to bić się ale z sensownym argumentem, to przytaczać ustawy, paragrafy itepe..Z przykroscią muszę przyznać, że Twoja wypowiedż jest tutaj w mniejszości, ja zaś jestem głosem cynicznym..obserwatorem tych utarczek, korzystam bowiem z błogosławionej wolności słowa:))....i dobrze,ze tak piszesz i nie wychodź stąd , bo jak znikniesz poziom tego forum znowu bedzie nie do zniesienia (intelektualnie) ...:))A historia jest niewątpliwym atutem,jest ważna nie przeczę, ale nie mozna o niej mowić , pielegnować jej hołubić ..pokazujac marność innej , pokazując, ze "inny człowiek" jest gorszy nieistotny,że Śląsk i reszta świata prawda?....Promować, zachęcać.mowić o przeszłości, pokazywać dobre strony w sposob umiejetny...to tak..mieć w szacunku drugiego.i tego własnie życzę...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: :)))...dla sonara IP: *.dedyki.pl 07.10.06, 17:04 Dzięki za zrozumienie. Może jest tak, że trzeba zaczynac w mniejszości, by uzyskać jakiś efekt. Zgadzam się co do podejścia do historii i mam nadzieję, że takie podejście o jakim piszesz będzie obustronne. Na poczatek chocby od czasu do czasu. Obserwując wiele wypowiedzi czy to w necie czy tzw. realu widzę dość jednostronne i trochędziwne podejście do historii i spraw Śląska. W duzym skrócie mozna to ująć tak- Śląsk był, jest i będzie polski (w domysle tylko i wyłacznie taki). Natomiast Ślązacy już niekoniecznie; byli i będą jakby podejrzani, niepewni, przebąkujący o jakiejśc odrębności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: dla zenka :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 18:17 ...i własnie o to chodzi,zeby pogodzic sądy wszystkich choćby na naszym przykładzie prawda?...piąteczka zenuś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz z HKP Mrzonki, mrzonki, mrzonki, panowie z RAŚ (ślązoki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:30 Bannery - bajery... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Mrzonki, mrzonki, mrzonki, panowie z RAŚ (ślą IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.06, 21:50 nie takie cuda swiat juz widzial a tak na marginesie:ciagle harcerz,nie nadeszla juz pora skautow,czyzby glowa z betonu? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: uprasza się adminów 07.10.06, 01:03 Gość portalu: sonar napisał(a): > i ta kolejna debata i tak skonczy sie jak poprzednie, a mianowicie wnioskami,ze > > gorole są winni wszystkiemu...:))...ech...niech zyje zatem pomysł autonomii !!! > > wiwat!!.. No nareszcie:),co z tą kawą?,znowu blisko niedziela:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 09:22 ......prawda? niedziela za pasem, piękna pogoda, park w Chorzowie ...mieni sie tysiacem odcieni czerwieni...i pachnie kawa..idziemy????....:))) aa Oni niech tu debatują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:00 hahah gadamy o Śląsku a za chwilę wyladujemy w parku na kawie, albo....o matko.!!..co ja tu wypisuję jeszcze mnie admin wywali :))) Powiem tak: kawa w miłym topwarzystwie smakuje wybornie :))..... Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: special dla rico 07.10.06, 11:19 moderator waszej kawie dopinguje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: dla moderatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:28 ...no bardzo , bardzo miło dziękuję za aplauz...:))) rico czytasz? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: dla moderatora 07.10.06, 22:45 Gość portalu: sonar napisał(a): > ...no bardzo , bardzo miło dziękuję za aplauz...:))) rico czytasz? :)) Tak,czytam:),niestety dopiero teraz,zagroziłem mu - zakuciem w dyby -,jeżeli nas nie zostawi w spokoju:)),no i widzisz jaki teraz potulny,tylko jest mała różnica ,do niego potrafię napisać,ponieważ ma stały nik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: dla moderatora IP: *.icm.edu.pl 08.10.06, 01:29 Staly nik moze byc tez niezalogowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: dla moderatora 08.10.06, 11:00 No ja:),rozumia,to nauc siy cytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 17:32 ...dzisiaj,czat na interia.pl..pokój 30 tki , te same nicki co tutaj...ok?...godziny wieczorne.....np.21... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: special dla rico 08.10.06, 18:14 Gość portalu: sonar napisał(a): > ...dzisiaj,czat na interia.pl..pokój 30 tki , te same nicki co > tutaj...ok?...godziny wieczorne.....np.21... Dlaczego nie zaraz gg albo tel.numer?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:01 rico żartowniś tak?....bo moze np.nie lubisz kawy? tak to zrozumiałam :))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: special dla rico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:03 a mowiąc poważnie ...przesz tu nie powiem ani zresztą Ty, jakie my mamy nr...kont, buta , biustu, gg, czy telefonu prawda?:)) to dlatego interia bo tam jest privek ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: special dla rico 08.10.06, 19:12 Spróbuj kliknąć rico-chorzow i przesłać to czy owo :)) nr.buta 43-44 nr.kołnierza 44 Moderatorze:))),chyba pasuje do tematu?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sonar120 Re: special dla rico 08.10.06, 20:13 temat pasuje jak ulał, zapoczątkujmy np..temat pomiary antropometryczne mieszkańców górnego Ślaska ...o..! moderatorze jest zgoda? :)))...coś tam wysłałam heheheh rico Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: dla arnola... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 19:37 ...a po kawie....to kto ...wie...? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla arnolda7 Re: dla arnola...(poprawka oraz przeprosinyza nick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 19:39 ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: dla arnola...(poprawka oraz przeprosinyza nic 07.10.06, 21:18 Drobiazg:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goon Re: uprasza się adminów IP: *.mtvk.pl 26.10.06, 17:49 Nie przesuną, bo w tym wątku reklamuje się organizacja, która posłuży za dawcę głosów (taki wyborczy kanonenfutter) dla cwaniaków z Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś