Dodaj do ulubionych

jak wyjechać z ikeii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:04
POmózcie mi tydzien temu dojechalismy do ikeii z gliwic wiem ze na wysokości
cerffura skrecic i zjechac ale spowotem zupełne zabłądzenie gdyby nie młode
malzenstwo nie wyjechalbysmy wytłumaczcie mi jak wyjechac aby dojechac w
strone glwic
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: jak wyjechać z ikeii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:20
      jak jestes na górnym parkingu to musisz pojechać za "rawę" objechać dokoła i
      skierować sie w stronę rozdzieńskiego***

jak dojedziesz do drogi skręcasz w prawo (w lewo się nie da) i jedziesz prosto -
      najpierw trochę w dół, potem wgórę - rozdzieńskiego masz cały czas po lewej.
      jak już podjedziesz pod ta gorke to znajdziesz sie na rozdzienskiego. tu masz
      dwa wyjscia 1) trzymac sie caly czas prawej strony (jedziesz na centrum) - to
      doprowadzi cie do ronda/srednicowki a srednicowka to juz wiesz jak do Gliwic...
      no ale to przez Zabrze, wiec wygodniejszy sposob 2) jak rozdzienskiego bedzie
      sie rozdzielac na w/w kierunek centrum i drugi - kierunek Bielsko - to tam
      jedziesz - na Bielsko. po 5 minutach dojedziesz do autostrady - zjezdzasz na
      autostrade w strone wrocławia i za 20 minut bedziesz w Gliwicach :-)

co do tego wyjechania z parkingu Ikei...
      przyjmijmy ze jestes na górnym parkingu - przodem do ikei, po lewej masz rawe.
      dojezdzasz do budynku ikei i skrecasz w lewo - teraz masz po prawej ikee, a po
      lewej dlaej rawe. jedziesz prosto, tak aby znalezc sie za rawa, a potem
      skrecasz w lewo - tak, zeby te wszytskie parkingi ikei i rawy miec po lewej (po
      prawej beda jakies magazyny czy cos)... no i juz prosciutko do glownej drogi
      nad ktora pare metrow wyzej biegnie sobie rozdzienskiego.... no a dalej to juz
      pisalam, ze musisz w prawo, bo inaczej sie nie da... z gorki, pod gorke i chop
      na rozdzienskiego....

no... mam nadzieje, ze za bardzo nie pomieszalam.
    • Gość: Ewa Re: jak wyjechać z ikeii IP: 62.29.253.* 10.01.07, 14:23
      Bardzo prosto. Wyjeżdżasz z parkingu w Ikei na Aleję Roździeńskiego czyli tę
      trasę szybkiego ruchu, którą widać z parkingu u góry. Każdy Ci podpowie jeśli
      będziesz miała wątpliwości. Dokładnie wygląda to tak, że wyjeżdżając z parkingu
      w Ikei skręcisz w prawo, jedziesz cały czas prosto, nie skręcasz pod most,
      tylko prostu tak pod górkę trochę (mijasz po swojej prawej sklep meblowy Agata)
      i wyjeżdżasz na Aleję Roździeńskiego. Tu jak się włączysz do ruchu, to
      przeskocz sobie na któryś z dwóch lewych pasów, którymi skręcisz w lewo właśnie
      po łuku tak jak będą Cię prowadzić. Dalej prosto pod wiaduktem i za wiaduktem
      zmień sobie pas na prawy z kolei. Miniesz stację Orlena po prawej i zobaczysz
      za chwilę drogowskazy na A4 na Wrocław, Poznań czy Gliwice (w prawo). Jak
      zobaczysz drogowskaz to chyba już trafisz do domu :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka