Dodaj do ulubionych

Świat Maszyn - ostrzegam

IP: 195.117.104.* 22.01.07, 15:04
Nie wiem dlaczego opiekun tego forum kasuje ten wątek .
Przecież nie można zatajać ,że firma mieszcząca się przy targowisku w
Katowicach-Giszowcu i działająca w internecie to oszuści ,a "tatuś "to
jeszcze do tego damski bokser .
Dzisiaj odesłał mi list w którym wzywam go do zwrotu moich pieniądzy za zwrot
podróby składanej w jakiejś piwnicy może w Tajlandi .
Że sądu konsumenckiego się nie boi i gdzie go ma to wykrzyczał mi jak byłam u
niego w sklepie .A do cywilnych sądów nie wszyscy chcą iść i dlatego ten
oszust działa jeszcze.
Ja oczywiście skieruję sprawę na drogę sądową ,ale to wszystko trwa i w tym
czasie oszukańcza firma będzie sprzedawała Zetiny jako wspaniałe japońskie
maszyny do szycia .
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: 85.183.243.* 22.01.07, 15:40
      Ostrzegaj, ostrzegaj! I doprowadz ta sprawe do konca. i nie pozwol zeby Ci watek
      kasowali!
      A przy okazji. Po jakiego grzyba jest cos takiego jak sad konsumencki, skoro
      OBIE strony musza sie zgodzic zeby tam pojsc? Przeciez żaden nieuczciwy
      sprzedawca nie pojdzie dobrowolnie do sadu.
      • Gość: obcy464 Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: 195.117.104.* 22.01.07, 19:00
        Jutro idę do sądu konsumenckiego i zapytam się dlaczego tak jest ,że muszą się
        na rozstrzyganie przez ten sąd godzić obie strony. Myślę, ze może to są sądy na
        nieuczciwych sprzedawców pracujących w nie swoich firmach.
        A jeżeli tak jak w moim przypadku sprzedawca i firma to jedni i ci sami
        oszuści.Już mi "tatuś damski bokser powiedział gdzie ma są konsumencki. Ludzie
        może wolą stracić np 1390zł (tak jak w moim przypadku ) niż chodzić po sądach i
        zakładać sprawy cywilno karne.I dlatego ta firma jeszcze egzystuje -tatuś
        damski bokser a synuś filmowiec (filmował mnie kamerą ).Te zastraszanie na nic
        nie zdało.
        • jimmyjazz bo to sąd polubowny 23.01.07, 09:43
          Gość portalu: obcy464 napisał(a):

> Jutro idę do sądu konsumenckiego i zapytam się dlaczego tak jest ,że muszą się
          > na rozstrzyganie przez ten sąd godzić obie strony.

Bo to sąd polubowny.
          Jak chcesz się z gościem procesować to idź od razu do normalnego sądu.
    • Gość: sylwo Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:15
      Kobieto, dajże już spokój z tymi badziewiami, kogo obchodzą jakieś maszyny do
      szycia. Jak się czujesz oszukana, idź do sądu. A następnym razem idź kupić AGD
      do Saturna albo innego marketu, tam bez problemu zwrócisz sprzęt. I skończ już
      męczyć ludzi.
      • Gość: obcy464 Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: 195.117.104.* 23.01.07, 11:45
        Nikogo nie męczę ,ale są ludzie którzy chcą kupić maszynę do szycia .Gdyby
        takie ogłoszenie dał ktoś wcześniej przez tych oszustów nabrany na 1390zł to
        mnie by już nie oszukali.
        Przed oszustami należy ostrzegać .Rozumiem ,że nie jesteś człowieku
        zainteresowany kupnem maszyny i wydaje Ci się ,że innych też maszyny do szycia
        nie obchodzą .
        W sądach sprawy się ciągną nieraz latami a w tym czasie ten oszust ze Świata
        Maszyn zdoła oszukać wielu ludzi .Uważam ,że obowiązkiem każdego oszukanego
        człowieka jest ostrzegać przed oszustami w dodatku posługującymi się
        zastraszaniem kupujących.
        • Gość: sylwo Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:51
          Tylko równie dobrze możesz być właścicielką konkurencyjnego sklepu i pisać tu
          bzdury. Dla nas jest to nie do zweryfikowania. Równie dobrze mógłbym napisać, że
          jestem facetem którego oczerniasz i że zapłaciłaś sfałszowanymi pieniędzmi.
          Łapiesz bazę? Takie wątki z ostrzeżeniami są wręcz szkodliwe.
          • Gość: obcy464 Re: Świat Maszyn - ostrzegam IP: 195.117.104.* 23.01.07, 17:23
            Ty mnie pytasz czy łapię bazę ,to Ty nie łapiesz bazy .Bez ostrzeżeń życie było
            by o wiele trudniejsze .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka