Gość: keson IP: 213.216.66.* 22.04.03, 13:47 Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na pytanie, czy w Baborowie oraz okolicznych miejscowościach jak Jaroniów, Raków, Sułków, Dzielów mieszkają Ślązacy czy ludność przybyła na te tereny po II wojnie światowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slezan Re: Ślazacy w Baborowie 23.04.03, 12:06 W gminie Baborów są jeszcze autochtoni - na pewno w Dzielowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keson Re: Ślazacy w Baborowie IP: *.kopernet.org 23.04.03, 12:21 slezan napisał: > W gminie Baborów są jeszcze autochtoni - na pewno w Dzielowie. W Dzielowie to wiem, w Tłustomostach też ale intresuja mnie te pozostałe miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Ślazacy w Baborowie 23.04.03, 15:01 Im bardziej na polnoc i wschod od Baborowa tym wiecej autochtonow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keson Re: Ślazacy w Baborowie IP: *.kopernet.org 23.04.03, 15:35 wilym napisał: > Im bardziej na polnoc i wschod od Baborowa tym wiecej autochtów Wiem o tym ale jak jest w Baborowie i okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Ślazacy w Baborowie 23.04.03, 17:42 sam Baborow i najblizsza okolica jest w wiekszosci zamieszkana przez Polakow. Slazacy sa tam w znacznej mniejszosci, przypuszczam, ze stanowia tam nie wiecej jak 5-7 % mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś