Gość: Mayor IP: *.chello.pl 01.03.07, 19:20 >Jak klapsznita to z...? >Z salcesonem. Čyli ze pleswůrštym ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rehtoor Re: Franciszek Pieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:09 Ze presswůrštym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziołcha Re: Franciszek Pieczka IP: *.238.94.2.ip.airbites.pl 03.01.08, 21:12 lepszo z fetym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulynder Re: Franciszek Pieczka IP: 35.8.27.* 03.01.08, 21:23 dobrze godocie ludziska, poloc wom trza coby wum w gymbie ni zaschlo uod tego rozprowianio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresowianka Franciszek Pieczka IP: *.crowley.pl 07.03.07, 11:03 wspaniały ślązak/powtórzcie ślaska sagę z jego udziałem,niechaj przypomni im jak przodkowie walczyli aby śląsk należał do macierzy!Dla powstańców śląskich szacunek się należyli/trzy razy się zrywali swe rodziny opuszczali/czy aby poto by gorole na Sląsk przyjeżdzali!Chylę nisko swe czoło chociaż widzę "Hanysów"w około!,są ludzie i ludziska.Sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SlazakOS Re: Franciszek Pieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:15 Jak widzam te polskie godki o tym polskim Slunsku to mnie biere. O tych szacach i libstach to bysta sie mogli zapytoc jak to sie pisoc powinno a nie uczone godki, ino zebysta sie kajs nie potracili od tych klapsznitow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: slonskie warszawioki IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.08, 18:34 wiek uszanuja nie skomentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caddi Re: Franciszek Pieczka IP: 83.238.116.* 04.01.08, 10:47 Hepie mi sie jak po starym krupnioku, jak mi ftos uo "maciezy" godo Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Franciszek Pieczka 12.03.08, 00:59 > niechaj przypomni im jak przodkowie walczyli > aby śląsk należał do macierzy! Bez kresu glupiutka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Franciszek Pieczka IP: *.centertel.pl 09.03.08, 19:53 Pamiętam jak pan Franciszek był na wczasach w Ow Świerkowa Skarpa, wraz z rodziną. Doświadczyli tam przykrego zdarzenia, mojej ciotkoTeodozji ugryzł pies curkę Pana Franciszka. Były to przykre Wakacje.Amieszkali w domku nr 15 koło kawiarni miałem wtedy 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś