Dodaj do ulubionych

Czy Rybnik zorganizuje Memoriał Żużlowy im. Łuk...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:16
Ludzie z całym szaunkiem dla śp. Łukasza to nie powinno się rozgrywać jego memoriału bo on sam sobie odebrał życie i tyle a w Cz-wie był rozegrany bieg pamięci ze względów moralnych nie nazywany memoriałem. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Do kibica Czy Rybnik zorganizuje Memoriał Żużlowy im. Łuk.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:34
      Całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Memoriał to turniej, który ma na celu
      uhonorowac pamiec sportowca. Dzieki temu przyszle pokolenia pamietaja ze ktos
      taki jezdzil, zdobywal medale etc. i nie ma tutaj zadnego znaczenia w jaki
      sposob zmarl.
    • Gość: Lukania Re: Czy Rybnik zorganizuje Memoriał Żużlowy im. Ł IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.07, 23:36
      Kiedyś samobójców nie chowano, dziś Kościół w tej sprawie po Soborze
      Watykańskim II uważa, iż samobójstwo popełnia człowiek, który w danej chwili
      nie jest spełna rozumu, by sam decydować o sobie. Łukasz był kimś bliskim dla
      mnie i miał w sobie Coś, co garnęło do niego w szczególności młodszych, pomagał
      chłopakom ze szkółki żużlowej, co najważniejsze widział i wiedział, co to
      znaczy ten sport. Zabrakło wokół niego ludzi takich jak ten Pan, który napisał
      pierwszego posta pod niniejszym artykułem, dla Pana Łukasz już śpi, dla mnie
      żyje w sercu i życzę, by żył w pamięci Rybniczan i nie tylko, bo kochał życie,
      a to, że wybrał taką śmierć, świadczy, iż w Rybniku powinno się już dawno
      wszystko rozwiązać, bo i atmosfera temu nie służy, by jeździł tu jakiś "zespół"
      (który zresztą stawił się w okrojonym komplecie, rozsypany na pogrzebie
      Łukasza, co pokazało mi już wtedy jaki to jest "zespół"), Pan Szołtysek i
      Zarząd po takiej tragedii powinni jak przystało na ludzi, którzy, wierzę, mają
      jeszcze jakiś honor, powiedzieć: odchodzimy. Widocznie nie potrafią Państwo
      wprowadzić do drużyny takiej atmosfery, która nie byłaby, taką jaka była przed
      śmiercią Łukasza - posępna i jest po Jego śmierci - grobowa.... ŁM
      • Gość: 4 sektor Szołtysek odejdź z klubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:38
        nie ma w rybniku memoriału cisa, nie ma memoriału woryny , nie ma ekstraligi ,
        nie ma sponsorów, nie ma kasy , nie ma ludzi na trybunac . i to wszystko przez
        szołtysa i jego zarząd . KOLORZ WRÓĆ I ODBUDUJ POTĘGĘ RYBNIKA
    • Gość: anna Rybnik nic nie organizuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:42
      Lepiej postać na balkonie, poszkubać słonecznik, wypić piwko . Kto wie to wie o
      co biega...... :)
    • Gość: Alex Drogi Rafale Ch. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:36
      Wydaje mi sie ,że turnieje poświęcone pamięci zawodników powinny odbywać się na torach i w miastach ich macierzystych klubów.Z całym szacunkiem dla pamięci Łukasza i jego sukcesów,ale on z Świętochłowicami miał niewiele wspólnego poza tym ,że był kolegą Ciebie,Seby i Mika.Jeśli już chcecie się brać za organizację memoriału, to może warto pamiętać o Andrzeju Kuładze czy waszym rówieśniku Arku Owsiędze ,bo oni reprezentowali barwy naszego klubu!!

Pozdrawiam ALEX N. (West)!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka