Dodaj do ulubionych

Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk

IP: *.altec.pl 22.03.07, 22:18
"zakazać hodowli groźnych psów w domach, a każdy ze sprzedawanych szczeniaków
powinien być wysterylizowany, by zapobiec ich niekontrolowanemu rozmnażaniu.
Takie przepisy obowiązują w Niemczech czy w Stanach Zjednoczonych."

Świetny pomysł ale tu jest Polska a nie Niemcy, tutaj świtne pomysły nie mają
racji bytu
Obserwuj wątek
    • Gość: vito Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:23
      Temat jest oczywiście wstrząsający. Szkoda, że tylko temat. Bo faktów o
      walkach psów tu nie ma. Są przypuszczenia, dedukcje, poszlaki. Policja nie
      złapała nikogo, choć zgłoszeń przybywa. Czy to świadczy o nieudolności
      policji? Nie, bo nikt inny nie widział walk psów. Zawsze tylko słyszano.
      Dlatego uzasadnione jest pytanie, czy one naprawdę istnieją, czy tylko
      naprawdę pobudzają wyobraźnię?
      "Rolki" - pisze dziennikarka sugerując wtajemniczenie. Dodam, że nie tylko
      "rolki", ale też "worki". To znana okrutna metoda treningowa przed walkami
      psów. Wsadza się psa w parciany worek z wyciętymi otworami na przednie i tylne
      łapy i obwiązuje szelkami na lince. Tak zaworkowane psy walczą ze sobą
      zajadle, ale nie mogą się zagryźć. Gdy jeden niebezpiecznie słabnie lub jakoś
      udaje się rozpruć worek, zadaniem tresera jest błyskawiczne odciągnięcie
      dogorywającej ofiary z zasięgu pazurów zabójcy. Robi wrażenie? A przecież
      wymyśliłem sobie te "worki" przed chwilą od początku do końca.
      Nie lekceważę problemu, bo czytam doniesienia np. z państw WNP o walkach psów.
      Problem w tym, że również są to doniesienia prasowe. Z literatury i
      amerykańskich filmów wiem, że walki takie istniały, ale obiektywnie to
      beletrystyka. Właściwie nie wiem, czy bardzo chciałbym się przekonać, czy
      osławione walki psów to legenda (urban legend) czy jednak rzeczywistość. Wiem
      natomiast, że dziennikarstwo to zdecydowanie sztuka opisywania faktów. Nie legend.
      • Gość: skeezy Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.chello.pl 22.03.07, 22:29
        Poszukaj dobrze. W sieci znajdziesz niejedno zdjęcie i niejeden film (linków nie
        podaję z oczywistych względów).
        • dobiczek Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 22.03.07, 22:33
          co to znaczy nie odbiera telefonu.jesli policja zostala powiadomiona o
          przestepstwie powinna ustalic wlasciciela telefonu.
        • gastropoda Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 22.03.07, 22:49
          przecież schronisko powinno mieć namiary na tą panią ,spisane z dowodu!
          Znalesc,poinformowac policje,a nie wydzwaniac.Za takie cierpienie zadane
          ufnej ,żywej istocie przestępca musi poniesc dotkliwą kare.Jestem
          wstrząsnięty,co za kanalie chodzą po tym świecie!
          • Gość: motyla noga Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:28
            wiesz co powie ta paniusia?
            że pieska jej ukradli 2 miesiące temu.
            biedny psiak i te pozostałe też :(
            z człowieka to jednak bywa niezłe bydlę.
            masakra.
            dlatego ja swoich psów pilnuję jak oka w głowie.
            nigdy nie zostawiłabym któregokolwiek czekającego na mnie pod sklepem.
          • Gość: Ajax Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.teletech.com 23.03.07, 18:15
            dokladnie, dlaczego ci ludzie nie sa namierzani? Schroniska powinno miec
            informacje kontaktowe do osob ktorym wydaja psy. Ale z drugiej stroniy to nie
            problem powiedziez ze pies uciekl albo zostal ukradziony.
            Ja uwazam ze jezeli oddaje sie komus psa to przynajmniej raz ktos powinien po
            miesiacu pojechac i sprawdzic czy pies nie jest glodzony, maltretowany lub
            brany do walk. Wiem ze schronisko prawdopodobnie nie stac na takie uslugi ale
            co z woluntariatem. Ja wierze ze w PL jest duzo milosnikow zwierzat ktorzy by
            sie zgodzili odwiedzic 1 lub 2 domy w sobote i zobaczyc pas.
        • Gość: vito Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:29
          OK, ale w necie znajdziesz wszystko, tylko nie zweryfikujesz, co to naprawdę
          jest, prawda, fotomontaż, sztafaż jakiś, dokument. Nie chodzi mi o sytuację,
          kiedy dwóch łysysch szczuje na siebie swoje psy "dla zabawy" albo nawet, gdy
          łysy po cichu cieszy się, że jego pies pogryzł innego. Chodzi o proceder walk,
          czyli liczny zorganizowany udział na jakiejś "arenie", stałym albo wędrującym
          miejscu, z zakładami, obstawianiem, zapleczem. Takich walk nie znam i śmiem
          twierdzić, że nie istnieją w rzeczywistości.
          • kj1971 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 16:28
            Owszem, istnieja.
        • Gość: kibic_psich_walk Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.orl.fdn.com 23.03.07, 01:51
          Jeśli legalne są walki ludzi, co więcej, sponosorowane z budżetu państwa (boks
          czy ionne sporty walki), legalny jest ubój zwierząt to nie ma powodu, by walki
          psów były nielegalne. Jeśli dwa psy ze sobą walczą to najwyraźniej mają na to
          ochotę i nie ma sensu im tego zakazywać. Nie rozumiem, dlaczego mogę obstawić u
          buka wynik walki bokserów a nie mogę (legalnie) psów.
          • Gość: Bart Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.bci.net.pl 23.03.07, 08:15
            I właśnie tacy jak ty powinni iść siedzieć, podobnie jak organizatorzy takich
            walk.
          • ladaco2 Re: Zalegalizować Walki Psów!!! 23.03.07, 08:31
            Gość portalu: kibic_psich_walk napisał(a):

> Jeśli legalne są walki ludzi, co więcej, sponosorowane z budżetu państwa (boks
            > czy ionne sporty walki)

Różnica polega na tym, że człowiek boksuje dlatego, że lubi, dlatego, że
            potrafi - boks to podobno nie tylko okładanie się pięściami ale taktyka i
            technika! Pies walczy, bo zostają wykorzystane i rozniecone jego prymitywne
            instynkty, nad którymi nie potrafi zapanować

i legalny jest ubój zwierząt - nawet podczas uboju obowiązują przepisy, które
            powinny zapobiegać zadawaniu dodatkowych, niepotrzebnych cierpień. Zwierzę
            powinno być zabite szybko i bezboleśnie a nie rozrywane po kawałku!

to nie ma powodu, by walki
            > psów były nielegalne. - Jeśli tak uważasz, to jak słusznie zauważył Bart
            powinieneś siedzieć baaaardzo dłuuuugo.

Jeśli dwa psy ze sobą walczą to najwyraźniej mają na to
            > ochotę - albo nikt im nie dał wyboru. Dlaczego te same psy machałyby do
            siebie przyjaźnie ogonami gdyby były inaczej wychowane?

i nie ma sensu im tego zakazywać. - nie ma sensu ich uczyć niepanowania nad
            agresją

Nie rozumiem, dlaczego mogę obstawić u
            > buka wynik walki bokserów a nie mogę (legalnie) psów. - jak wyżej - bo bokser
            świadomie podejmuje decyzje, a pies NIE

Konkluzja: Obawiam się, że człowiek na Twoim poziomie rozwoju i zdolności do
            empatii i tak nic z tego nie zrozumie.
            • zorro_zx Re: Zalegalizować Walki Psów!!! 23.03.07, 10:44
              We Francji zakazano chodowli i posiadania psów uznanych przez ustawodawcę za
              niebezpieczne. I na szczęście nikt nie przejmował się protestami "psofilów".
          • Gość: lrs Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.prz.rzeszow.pl 23.03.07, 10:08
            Wiesz, mam propozycję - zamknij się z kilkoma pieskami na ringu. Sam. powinno
            się sterylizowa nie tylko psy ale i niektórych "ludzi".
          • Gość: twoja_stara Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.nyc.res.rr.com 23.03.07, 11:00
            Absolutnie !!!
            Walki psow powinny byc legalne. Nie ma w tym nic nagannego ani nienormalnego.
            Bog Wszechmogacy dal ludziom ziemie we wladanie i wladze nad wyszystkimi
            zwierzetami, wiec nie tylko nalezy ale powinno sie z boskiej woli organizowac
            walki psow ! Ludzie maja do tego pelne moralne prawo dane im przez Boga.
            • Gość: ASIEK281 Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:20
              IDIOTA!!!
              • Gość: igor Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.aster.pl 23.03.07, 18:15
                IDIOTA to za łagodne określenie :-/
            • Gość: człowiek Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:14
              Bóg dał człowiekowi Ziemię we władanie oraz władzę nad wszelkim stworzeniem,
              aby zarządzał tym bogactwem jak mądry gospodarz, a nie potwór!!! Władza - to
              nie folgowanie skrzywionym psychicznie instynktom, ale opieka, dbałość o dobro
              wszystkiego nad czym się panuje. Przykazanie boskie mówi: nie zabijaj. I nie
              odnosi się ono tylko do ludzi! Gdyby ludzie nie niszczyli takiej kosmicznej
              liczby zwierząt, byliby zdrowsi.
              A tak swoją drogą, gdyby mamusia zwolennika walk psów podzielała jego pogląd,
              to dawno by nie żył, albo miałby skrzywioną psychikę. A może tak się stało? Ale
              wtedy nie można wszystkiego zwalać na Boga. Człowiek został obdarzony
              inteligencją i wolną wolą (dla niektórych " moralnych" - niestety)po to by
              kontrolował swoje czyny i myśli.
              • Gość: twoja_stara Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.nyc.res.rr.com 23.03.07, 14:24
                Milcz ZAKLAMANY ZJADACZU KOTLETOW !!!
            • Gość: zulka Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.aster.pl 23.03.07, 18:14
              Bzdura. Za same poglądy powinni ciebie wsadzić do więzienia!
          • Gość: przez_łzy Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:22
            Gość portalu: kibic_psich_walk napisał(a):

> Jeśli dwa psy ze sobą walczą to najwyraźniej mają na to
            > ochotę i nie ma sensu im tego zakazywać.

Pomijająć ten kretynizm, że mają ochotę, umiesz czytać? O kundelkach jako workach treningowych było za trudne? Nie dziwię się, sterydy mózg wytrawiają.
          • Gość: g.ch Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.199.53.145.tesatnet.pl 23.03.07, 16:11
            człowieku czy ty wiesz co w ogole piszesz? chyba masz wypaczona psychike. i
            właśnie przez takich ludzi jak ty, właśnie rodzi się zło ...
          • kj1971 Re: Zalegalizować Walki Psów!!! 23.03.07, 16:28
            Coz to za porownanie?!
            Bokserzy z wlasnej woli okladaja sie po pyskach. To raz. Po drugie, bokserzy nie
            tluka sie na smierc, w walkach psow najczesciej jeden zagryza drugiego. Po
            trzecie. Nielegalne sa tez walki pseudobokserkie, organizowane dla zboczonych
            ludzi z kasa, podczas ktorych "bokserzy" walcza na smier i zycie. Podkreslam, ze
            tego typu walki NIE sa legalne. Naprawde trudno Ci pojac, o co chodzi?
          • Gość: ania Re: Zalegalizować Walki Psów!!! IP: *.aster.pl 23.03.07, 18:05
            Jesteś zwykłym sadystą! Kibice psich walk tak samo jak organizatorzy powinni
            być surowo karani!
          • Gość: olka Re: Zalegalizować Walki Psów!!!- debilizm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.07, 23:21
            jesteś idiotą!! pies nie walczy dlatego że mu sie chce tylko dlatego ze od szczeniaka był szczuty i uczony agresji jak ty bys sie czuł jakbys mial walczyc z kims na smierc i zycie?! albo jakby ktos rozszarpał ci pysk, lapy i jeszcze by cie wyrzucili bi jestes bezuzyteczny? :|
      • Gość: samsung innych pouczasz, sam "walisz kromy"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:33
        Jeśli dotąd nie było walk we wymyślonych rzekomo przez Ciebie workach a jest to
        możliwe do zrealizowania, to na pewno Twój "patent" zostanie w niedługim czasie
        przetestowany- jako eksperyment ! ! ! !

A później dziwią się specjaliści skąd w młodym pokoleniu tyle agresji i nienawiści.

W hitlerjungen stosowano podobne eksperymenty na zwierzętach, a później powstało
        coś w rodzaju ludzkiej "coridy"
        • Gość: julek Do niewidzącego IP: 217.197.79.* 22.03.07, 22:37
          Kolego.jeśli nie chcesz widzieć to niczego nie zobaczysz choćbyś wdepnał w
          g..no.Są walki i to okrutne dla zwierząt.Są duże pieniądze z zakładów.Mnie nie
          jest żal tych bydlaków którzy wystawiaja psy.Mnie jest żal zwierząt.
          Poczytasz jeszcze o takich akcjach,że łysy bezmózgowy kark bedzie MUSIAŁ
          walczyć w ringu z psem.I będą zdjęcia
        • Gość: twoja_stara Re: innych pouczasz, sam "walisz kromy"! IP: *.nyc.res.rr.com 23.03.07, 14:34
          Co zlego bylo w hitlerjugen ? To ze nie uznawali chrzescijanskiego zaklamania i
          dualizmu moralnego typowego dla niewolnikow zydowskiej religii ? Jecie zwierzeta
          i wykozystujecie produkty powstale w wyniku ich rzezi. Ale to jest wporzadku, bo
          tego nie widzicie. Wysylacie zolnierzy by zabijali i torturowali niewinnych
          ludzi byscie mieli co nalac do baku w samochodzie i to jest moralne. Bo tego nie
          ogladacie w telewizji. Ale jak ktos robi walki psow i zarabia na nich pieniadze
          to wtedy wam sie to nie podoba. Bo dowiedzieliscie sie o tym z gazety. Nasrac na
          takich jak wy niewarto.
          • majafi Re: innych pouczasz, sam "walisz kromy"! 23.03.07, 14:52
            Gość portalu: twoja_stara napisał(a):

> Co zlego bylo w hitlerjugen ? To ze nie uznawali chrzescijanskiego zaklamania
            i
            > dualizmu moralnego typowego dla niewolnikow zydowskiej religii ? Jecie
            zwierzet
            > a
            > i wykozystujecie produkty powstale w wyniku ich rzezi. Ale to jest wporzadku,
            b
            > o
            > tego nie widzicie. Wysylacie zolnierzy by zabijali i torturowali niewinnych
            > ludzi byscie mieli co nalac do baku w samochodzie i to jest moralne. Bo tego
            ni
            > e
            > ogladacie w telewizji. Ale jak ktos robi walki psow i zarabia na nich
            pieniadze
            > to wtedy wam sie to nie podoba. Bo dowiedzieliscie sie o tym z gazety. Nasrac
            n
            > a
            > takich jak wy niewarto.

Stara, współczuję. I oczywiście jesz tylko sałatę, chodzisz w butach z płótna,
            torbę masz z ekologicznej skóry, a do baku lejesz wodę. Tak samo wysyłasz
            żołnierzy do Iraku jak i ja i wszyscy inni. Gdybym to ja mogła decydować, to by
            nigdzie nie jechali.
            Twoja argumentacja jest debilna i płytka jak kałuża.
            Jest mnóstwo zła na tym świecie, ale żadne nie jest mniej złe.
            Zło w Europie nie może być dobre tylko dlatego, że gdzieś jest wojna.
            Nic nie tłumaczy takiego sku.wysyństwa jak walki psów dla rozrywki i kasy.
            • Gość: Anjew Daj spokoj, to debil ktory chce byc kontrowersyjny IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 23.03.07, 16:37
              Mozgu malo, tylko lekko rozbujane ego... Pusto jak w bebenku. Szkoda sie
              wysilac i argumentowac, odpowie kolejnym obrazliwym bzdetem...
          • Gość: stróż policjant Re: innych pouczasz, sam "walisz kromy"! IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.07, 18:20
            Gość portalu: twoja_stara napisał(a):

> Co zlego bylo w hitlerjugen ? To ze nie uznawali chrzescijanskiego zaklamania i
            > dualizmu moralnego typowego dla niewolnikow zydowskiej religii ?

No i doigrałeś się kretynie. Za propagowanie ideologii hitlerowskiej idzie sie
            nie tylko w Polsce do pierdla. Tam już zajmą się tobą współwięźniowie tak, że
            bedziesz miał odbyt jak spodek deserowy. Składam doniesienie na Policję, na
            szczęście wiemy z jakiego adresu IP napisałeś te wypociny. Moze to cię czegoś
            nauczy.
            • Gość: anka Re: innych pouczasz, sam "walisz kromy"! IP: *.aster.pl 23.03.07, 18:24
              BRAWO! :-))))))))
      • Gość: Konstanty52 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.adm.uni.wroc.pl 23.03.07, 08:37
        Twój list jest szkodliwy. Kwestionujesz istnienie zjawiska, bo sam go nie
        zaobserwowałeś? To stara - wydawałoby się, że skompromitowana - metoda
        bagatelizowania problemów przez ludzi, którzy chcą mieć święty spokój.
        Walki psów w Polsce nie są mitem. Zdziczenie społeczeństwa, pogarda dla
        wszelkich zasad współżycia, obojętność policji, środowisk prawniczych i
        polityków sprawiają, że w atmosferze źle stanowionego prawa i nieudolnej
        egzekucji prawa dobrego przeróżnym bandytom i dewiantom jest u nas łatwiej niż
        gdzie indziej dawać upust swoim chorym zachciankom.
        A jednocześnie zakłamani idioci twierdzą: "nieprawda, nic takiego nie ma
        miejsca!" Nie chce ci się nic zrobić? To milcz, a nie oszukuj siebie i innych,
        którzy może będą chcieli działać!
      • Gość: agin Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:50
        Do vito: Niestety walki psów są faktem. Dowodów na taśmach także nie brakuje, emitowane bywały również w TV. Problem jest taki, że z walkami psów często powiązane są środowiska przestępcze, których karanie jedynie za walki psów jest niwspółmierne do innych przewinień.Kary za znecanie się nad zwierzętami są niezmiernie niskie i rzadko zasądzane. Prawo jest słabe, a jeszcze gorzej z jego egzekwowaniem, szczególnie w sprawach dotyczących cierpienia zwierząt. Swoją wiedzę opieram w dużej części na doświadczeniu zdobytym podczas wolontariatu w jednej z fundacji prowadzącej kampanie w sprawie zwierząt.
      • Gość: Steve Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 23:21
        Dzisiaj jechałem z Właścicielką psa o imieniu Tasnam o którym była mowa w
        artykule. Zawiadomiłem policję ktktóra po moich 3 telefonach dopiero sie
        zjawiła. Panowie policjanci spisali ów Panią i stwierdzili ze nic na nią nie
        mają po czym ją wypuścili. Skoro takie jest nasze prawo i po takim artukule nic
        sie nie dzieje to przepraszam bardzo ale chyba kazdy może robic co mu sie
        podoba. Mnie poprostu brak słów. Pani ta jeździła z Tasmanem na nasze spotkania
        do WPKIW w Chorzowie gdzie juz widzieliśmy jak Tasman reaguje na nasze pieski.
        Ale przy przeciąganiu sie dwóch psów każdy nakręca pieska mówiąc "Dawaj, Dalej,
        Już go masz" Natomiast właścicielka Tasmana Mówiła" Zabij go, Bierz go, Zagryś"
        Więc to juz nie zostawia nic do myślenia. Ona poprostu jest psychiczna. Ale
        obiecuję, że ja i reszta właścicieli American Staford Terrierów Dopilnujemy
        zeby odpowiedziała za to co zrobiła temu biednemu psiakowi. Pozdrawiam
    • Gość: jolka Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:38
      Bezwzgledny zakaz hodowli groznych psow.
      Nie wierze w to aby policja nic nie wiedziala gdzeie sie odbywaja walki psow
      A moze po prostu nie chca wiedziec?
      • Gość: ashka Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.devs.futuro.pl 23.03.07, 00:02
        > Bezwzgledny zakaz hodowli groznych psow.
        A co to jest twoim zdaniem "groźny pies" ?

A niedouczonego autora artykułu informuję, że na oficjalnym wykazie ras
        tzw."niebezpiecznych" Amstaff nie figuruje.
        • Gość: motyla noga Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:45
          na wykazie ras tzw "niebezpiecznych" nie będzie też figurował dog argentyński,
          owczarek kaukaski, czy dajmy na to popularny rottweiler, jeśli nie będzie
          posiadał rodowodu.bo według prawa jest to już zwykły kundel.i to jest
          największą paranoją.
        • Gość: Asia Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:23
          amstaff nie figuruje? to w takim razie co figuruje>???
        • Gość: wykidajlo2 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:10
          No i doczekałem się jakiejś sensownej wypowiedzi. Pozdrawiam. A dla radykałów
          dodam, że można wyszkolić do walk np. jamniki lub owczarki niemieckie. W
          niektórych krajach organizuje się równie barbarzyńskie walki kogutów.
      • Gość: swoboda_t Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:02
        Groźne mogą być nawet pudle i jamniki. Ustawa o kontroli hodowli psów ras
        niebezpiecznych jest martwa, bo nie obejmuje mieszańców. A zwykle takimi
        dysponują łyse pały. W Polsce wciąż zwierze jest rzeczą i dopóki to się nie
        zmieni, tak w świadomości społecznej jak i prawie, to psy i inne stworzenia
        będą cierpieć. No niby prawo chroni, ale z jego stosowaniem jest lichutko, sądy
        są dla zwyrodnialców pobłażliwe. Widziałem kiedyś dokument o "zwierzęcej
        policji" w Nowym Jorku - uzbrojeni funkcjonariusze z szerokimi uprawnieniami
        zwalczali przestępczość i wykroczenia wobec i z udziałem zwierząt. Chętnie
        przywitałbym taką formację w miejsce gó..o wartej Straży Miejskiej. Poj...bów
        znęcających się nad zwierzętami karać należy tak, jakby znecali sie nad ludźmi.
        Po pierwsze - zwierzęta tak samo czują starch i ból. Po drugie - jak ktoś
        zmaltretuje psa, to i z człowiekiem nie będzie miał oporów.
      • Gość: Ajax Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.teletech.com 23.03.07, 18:17
        dobry komentarz... a moze poprostu wchodza w gre lapowki i kasa i dlatego
        policja przymyka oczy na walki.
    • Gość: genyo Karac surowo IP: *.ppp.dion.ne.jp 22.03.07, 22:43
      Prosta sprawa, karac surowo bo sa to wszystko przestepstwa nie o malej jak to
      czesto twierdza sady w Polsce ale o duzej szkodliwosci spolecznej. Ci wszyscy
      organizatorzy walk psow jest to element kryminogenny dla ktorego popelnianie
      innych przestepstw nie jest zadna sprawa.Kobieta, ktora tego psa uzyla do walk
      powinna zajac sie prokuratura. Napewno mozna ja namierzyc.
      • Gość: jolka Re: Karac surowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:58
        Zeby karac trzeba miec dowod, bo prawo w Polsce tez jest,tylko nie ma go kto
        egzekwowac, bo policja w tym nie pomaga. Nigdy i nigdzie nie przeczytalam
        jeszcze artykulu w ktorym to policja mogla by sie pochwalic swoja dzialnoscia
        ujecia osob ktorzy wykorzystuja psy do walk. Dlaczego to potrafili to wykryc
        dziennikarze TVN w programie Uwaga przed okolo 2-ma laty. ogladalam ten program
        osobiscie. Od tamtej pory cisza jak by makiem zasial a od weterynarzy
        dowiadujemy sie o psach ktore to nosza slady walk. Dalszy komentarz jest chyba
        zbyteczny.
        • Gość: Jonek Już wyjasniam IP: *.e-wro.net.pl 22.03.07, 23:37
          Bo dziennikarze potrafią obsługiwać komputery i wyszukiwać w internecie anonsów
          pisanych przez organizatorów taich walk. Policjanci i jak widać opiekunowie ze
          schronisk potrafią na kompie co najwyżej pasjansa ułożyć.
          • palestina1 Policja polityczna 23.03.07, 00:05
            ma inne zajęcia
      • zawisza60 Re: Karac surowo 22.03.07, 23:56
        Wiem ze ten problem istnieje nie tylko w Polsce niestety, miejmy nadzieje ze
        wladze w CALEJ EUROPIE poloza temu kres!
    • swan_ganz Gliniarze... Gdybyście nie brali działki od tych 22.03.07, 22:48
      zboczeńców organizujących te walki to zlikwidowalibyście ten proceder w ciągu
      najdalej pół roku. Takie walki to spore przedsięwzięcie organuzacyjne i nie
      bardzo da się to zrobić po cichu. Nie pieprzcie więc, że nic nie możecie zrobić
      tylko weźcie się do roboty.....
    • hohlik3 Panie Ziobro gdzie do roboty!!!!!!!! 22.03.07, 22:56
      brac sie za sukinsynow
    • Gość: Jonek Ręce mi opadły IP: *.e-wro.net.pl 22.03.07, 23:00
      Miłośnicy tych walk wiedza jak trafić w odpowiednie miejsca tylko biedni
      policjanci i opiekunowie ze schronisk nie potrafią. Takie z nich ofiary. Albo
      tak im sie chce. Krzyczą aby zaostrzyć prawo. Prawo jest już dość ostre tylko
      nie przestrzegane.
      • Gość: jolka Re: Ręce mi opadły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:10
        swan ganz napisales tu cala prawde i tylko prawde zeby nie brali dzialek to by
        tego procederu juz dawno nie bylo. Poniewaz w Niemczech dzialek nie biora
        rozwizali ten problem bardzo ale to bardzo szybko mieszkalam tam w czasie kiedy
        rozwiazali ten problem sama mam bulowatego bo nie chcialam zeby trafil na rzez.
        Na forum dogomani jest watek Dika z Walbrzycha zagryziona przez bulowatego w
        tamtym watku opisalam krok po kroku jak szybko w Niemczech rozwiazali ten
        problem.
    • Gość: mart Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.acn.waw.pl 22.03.07, 23:08
      I jeszcze owa pani Magda powinna wymienic te rasy niebezpieczne. One wlasnie
      nie powinny byc w domach, tylko kojcach, boksach.

Ostatnio w Wielkiej B. wprowadzono amnestie dla posiadaczy "niebezpiecznych
      psow". Mozna bylo przyprowadzic takiego pupilka i wowczas unikalo sie kary,
      ktora wynosi do 500 funtow. Pupilek oczywiscie byl usypiany.

Czy owa pani Magda, milosniczka zwierzat, moglaby wyjasnic, co to sa za
      niebezpieczne rasy? U nas mamy ich zdaje sie kilkanascie (11?), w tym kangala i
      karabasha, ktorych w kraju jest kilka sztuk, a nawet ja, ktory wielokrotnie
      widzialem te psy w ich kraju pochodzenia, nie rozpoznalbym takowego na ulicy w
      Polsce. Ciekawe wiec, kto wpisal te listy na liste? Kynolodzy z doswiadczeniem
      z tymi psami?

Sam mam file brasileiro (uznana w Wielkiej B. za przedstawiciela rasy
      niebezpiecznej) i gdy czytam takie niedoksztalcone, przepraszam, ale glupawe,
      paniusie, to krew mnie zalewa. W Polsce nie trzeba miec wiedzy, by sie
      autorytatywnie wypowiadac - wystarczy miec chec. Szkoda.
      • Gość: perez Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:55
        na rasy niebezpieczne powinny być wydawane zezwolenia jak na broń gazową. kto
        nie ma zezwolenia - uśpienie psa i kolegium dla właściciela.
        • Gość: wykidajlo2 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:21
          To są brednie - nie będący na żadnej liście owczarek niemiecki czy bernardyn
          potrafi narobić więcej szkody niż np dog argentyński (z listy). A jeśli
          zestawić te szkody ze stratami powodowanymi przez samochody (ponad 5000
          śmiertelnych ofiar rocznie + kilkadziesiąt tysięcy poszkodowanych w inny
          sposób. Tyle że u nas dla odwrócenia uwagi motłochu zawsze można wymyślić jakiś
          temat zastępczy
    • Gość: Mega Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:37
      w/g mnie powinno być więcej kontroli wolontariuszy ze schronisk z których
      psiaki były brane może wtedy ludzie zaprzestaliby brutalnego używania zwierząt
      do "walk" dla własnych satysfakcji "hobby" i przyjemności, zwierzaki byłyby pod
      kontrolą a w razie wątpliwości zwierze w pore zostałoby odebrane
      pseudomiłośnikowi zwierząt!!!!!!!
    • nienautyzm XXX 22.03.07, 23:53
      rece opadaja. pier... zwyrodnialcy.

----
      www.nienautyzm.com
      :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!:::::::
      • Gość: pitbullfan Re: XXX IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.07, 00:18
        Ręce to opadają jakie z was pierdoły, jak sie unosicie nad głupawym artykułem.
        Nie macie pojęcia o czym mówicie , ale coś trzeba powiedzieć, no nie. W tym
        kraju rolnik zabija psa który od urodzenia zyje na metrowym łańcuchu obuchem w
        łeb, bo za słabo szczeka, lub za mocno, zależnie od tego jaki ma humor. Na
        polskiej wsi to norma. Więc jakiś kundelek pogryziony ale jednak zywy to zadna
        tragedia. A szczucie kundelków w lesie przez idiotów nie ma nic wspólnego z
        walkami psów. Poczytajcie sobie trochę to i pleść bzdur nie bedziecie. A rasy
        niebezpieczne- cóż to są elitarne psy których ilość w tym kraju można policzyć
        na palcach. Są bardzo drogie i byle głupek sobie z takim psem nie poradzi.
        Zreszta większość głupków nie radzi sobie z zadnymi psami, wystarczy na ulicy
        popatrzeć. A dla niewiedzących- pies to drapieżnik i każdy ma w sobie agresję-
        tak to już jest i zaden człowiek tego nie zmieni. Po to zreszta zostały
        udomowione - zeby broniły nas swoją agresją przed agresją innych. Ale i tak
        pewnie nic z tego nie zrozumiecie... pa :)
        • Gość: teo Bzdury piszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 07:58
          > A rasy
          > niebezpieczne- cóż to są elitarne psy których ilość w tym kraju można policzyć
          > na palcach. Są bardzo drogie i byle głupek sobie z takim psem nie poradzi.

Co ty koleś pierniczysz? Jakie elitarne? Problemem nie są psy rodowodowe, a psy
          z "cichych hodowli", sprzedawane za 500 pln i rozmnażane bez żadnej kontroli. Ci
          którzy to robią nie poświęcają zbyt wiele uwagi psychice psów, które rozmnażają
          a tylko dopuszczają co mają pod ręką. I stąd potem różne psychiczne złamańce,
          jednak z budową odpowiednią do walk.
          A że byle dureń sobie z takim psem nie poradzi? A kogo to obchodzi? Na palcach
          jednej ręki da się policzyć hodowców, którzy nie sprzedadzą psa nieodpowiedniemu
          właścicielowi. Reszta odda psa każdemu, kto się nawinie. I stąd pełno łysych
          gó..arzy z astami i pseudoastami na smyczy, którzy nie mają zielonego pojęcia
          jak takiego psa prowadzić. Kiedy piesek się już znudzi to wyprowadza go na
          spacer starsza pani, która jeszcze mniej panuje nad psem niż jej synalek, a
          którą taki 40 kilowy pies wozi jak chce.
          • Gość: astomianiak Re: Bzdury piszesz. IP: *.chr31.1000lecie.pl 23.03.07, 08:14
            sory ale wkur** mnie wlasnie taka gadka gowniarz.. dres lysy itd. To jest
            ucieranie stereotypow. Sam mam asta 19 lat i chodze w dresie i co wynika z tego
            ze gowno sie znam i mam go dla przedluzenia swojego ego? go*no prawda. Mam
            swietnie ulozonego psa, ukierunkowanego na zawody i duza wiedze to kumpel i ja
            tasmana znalezlismy tez wyobraz sobie dres ;] i gdyby nie on to nikt by sie nic
            nie dowiedzial.
            • Gość: teo Re: Bzdury piszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:09
              Masz problem z czytaniem? Odnosisz się do mojego posta czy do swoich własnych
              myśli? Kolego: przeważający procent psów posiadanych przez karki to psy w typie
              "psów do walk". Większość, śmiem twierdzić że przeważająca większość,
              właścicieli psów nie ma usystematyzowanej wiedzy o prowadzeniu psa.
              Jakiegokolwiek psa. Trudno podejrzewać, że karki jakoś się na tym polu
              pozytywnie wyróżniają.
              Co do ubranek z paskami i kwestii ego - to już Twoja projekcja, ja na ten temat
              słowa nie napisałem.
              Ucieranie stereotypów piszesz? A może po prostu uliczna statystyka? Wyjdź
              wieczorem na miasto i rzetelnie policz: ilu spośród łysych z bullami, których
              spotkasz, to ludzie, którzy wiedzą jak prowadzić psa. Łysych z ratlerami i
              chińskimi grzywaczami nie licz, bo to jednak inna kategoria wiekowa, a i łysina
              nie z wyboru.

• Gość: astomaniak Re: XXX IP: *.chr31.1000lecie.pl 23.03.07, 08:08
          policzycc na kilku palcach?bardzo drogie ? na allegro idzie kupic za 150zl i
          bedzie tak samo agresywny i nada sie do walk jak ten za 1000 czy 2000:] niedouku
          jak na kazdym wiekszym osiedlu jest od 10 do ok 20 bulli + centra wieszkszych
          miast itd;) to jest calkiem sporo jak na takie psy. Pozatym ich agresja jest
          skierowana nie do czlowieka tylko do swojego gatunku i dopiero po IPO taki pies
          moze Cie obronic czlowieku.
    • Gość: student Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:34
      A może tak poprostu i po ludzku zająć się tym problemem.Przecież zwierzęta
      czują,myślą i jak ludzie się cieszą i cierpią.Wydając zwierzaka nie tylko
      intuicja jest potrzebna-może trochę dbałości.No tak-ale to tylko zwierze,jak to
      mówią tzw.ludzie.
      • Gość: pitbullfan Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.07, 18:23
        A może tak poprostu i po ludzku zająć się tym problemem.Przecież zwierzęta
        > czują,myślą i jak ludzie się cieszą i cierpią.Wydając zwierzaka nie tylko
        > intuicja jest potrzebna-może trochę dbałości.No tak-ale to tylko zwierze,jak to
        > mówią tzw.ludzie.

Dokładnie, popieram, trzeba najlepiej zająć się ludzką bandą.

A do tępego niedouka: mieszańce nie należą do "ras niebezpiecznych", bulle i
        amstaffy także. Mówimy o liście ras niebezpiecznych czy tak sobie gadamy? To
        ludzie są niebezpiecznymi debilami , a nie psy. Psy są tylko agresywne z natury,
        bo to drapieźniki, niedouku :)
    • piotr33k2 Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 00:50
      a co ta policja jest w stanie ustalić ? a włascicielka psa powinna zostać
      oskarżona z urzędu za znęcanie sie nad zwierzętami
      • mniklas5 Re: myslalem ze ten artykul opisuje walki psow 23.03.07, 00:57
        w Meksyku, a tu okazuje sie _Polska
        • Gość: benek Re: myslalem ze ten artykul opisuje walki psow IP: *.84-48-41.nextgentel.com 23.03.07, 01:16
          bo polska to meksyk europy;)
    • pies_na_lewizne biedne psiaki 23.03.07, 01:24
      > - Trzeba szybko zmienić prawo, zakazać hodowli groźnych psów w domach, a
      > każdy ze sprzedawanych szczeniaków powinien być wysterylizowany, by zapobiec
      > ich niekontrolowanemu rozmnażaniu. Takie przepisy obowiązują w Niemczech czy
      > w Stanach Zjednoczonych. U nas jest wolna amerykanka - mówi pani Magda.

Trzeba zmienic prawo i uznac organizowanie takich psich/zwierzecych walk jako
      przestepstwo, potem scigac organizatorow. Nawet trzeba scigac widzow za udzial
      w przestepstwie.

Schroniska dla psow mam nadzieje ze maja obowiazek nie tylko rejestracji osoby
      kupujaca/adoptujaca zwierze, ale takze wymaga od niej by przedstawila
      referencje i potem te referencje sprawdza. W razie przestepstwa, nie tylko
      sprawca ale i ktora mu dala pozytywna referencje tez powinna byc scigana jesli
      wiedziala ze ten czlowiek zneca sie nad zwierzetami.

Towarzystwo Ochrony Zwierzat powinno byc bardziej aktywne i proponowac zmiany
      legislacyjne ktore zapewnilyby wieksza ochrone zwierzetom jak i ostro domagac
      scigania przestepcow znecajacych sie nas zwierzetami.
    • Gość: Janusz Takiego zdziczenia obyczajów dawniej nie było IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.03.07, 02:58
      To jest kolejny sukces transformacji i pozornej liberalizacji prawa ?
      • Gość: stare dobre czasy Re: Takiego zdziczenia obyczajów dawniej nie było IP: 84.203.168.* 23.03.07, 13:31
        Generalnie za komuny to niczego nie bylo...
    • genyo Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 04:19
      powinna byc staranniejsza kontrola PO wzieciu psa ze schroniska, przez pare lat
      co jakis czas sprawdzac, co sie ze zwierzeciem dzieje, albo jeszcze lepiej
      wlasciciele (nowi) powinni co pol roku przyprowadzac obowiazkowo zwierzeta do
      kontroli, zeby schronisko wiedzialo, co sie ze zwierzeciem dzieje. To nie moze
      tak zostac, ze tylko dzieki przypadkowi zna sie mniej wiecej los wyadoptowanego
      zwierzecia. A dla tych, co lamia umowy powinny byc bardzo ostre kary wiezienia
      bez zadnego zawieszenia. Nie wsadzanie do wiezienia niewinnych kardiochirurgow,
      nie wiadomo po co, tylko bandytow znecajacych sie nad zwierzetami. Czy ten
      paranoiczny grajdol, ktory ukochal tak bardzo zygote, ze stawia jej waznosc
      ponad zycie i zdrowie kobiety jest w stanie zrozumiec, ze bandziory znecajace
      sie nad zwierzetami tak samo zdolne i chetne sa do znecania sie nad dziecmi.
      Ponoc premier i prezydent kochaja zwierzeta, jesli tak, to chyba nie bedzie im
      trudno zwrocic szczegolna uwage na poprawe sytuacji prawnej w tej dziedzinie.
    • raveness1 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 08:12
      Nie dosc, ze pies jest zamkniety w klatce i skazany na wegetacje, to jeszcze
      znajdzie sie "dobrodziej" ktory doprowadzi takie zwierze do kompletnej ruiny
      fizycznej i psychicznej.
      Coz, szkoda slow, pozostaje tylko miec nadzieje, ze ktoregos pieknego,
      slonecznego dnia taki pies rozszarpie swojego dobroczynce na strzepy i posle go
      prosto do piekla.
    • darciatko Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 08:16
      Czipy, paszporty, baza danych, podatek za psa, sprzątanie po psie - w zasadzie
      łatwo to zrobić, tylko nie ma komu, bo albo opowiadają sobie pierdoły przy winku
      albo przysypiają na sali obrad. Bredzenie o braku pieniędzy, obiektywnych
      trudnościach, etc.
      Właściciela musi być stać na psa.
      A tą patologią powinna zająć się policja, prokuratura i straż miejska (pobożne
      życzenie).
    • Gość: Arek30 Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:17
      Należałoby zaostrzyć sankcje za taki proceder. Co to za zabawa życiem. Nie ma
      różnicy, czy zwierzęcia czy człowieka. Pogardzam takimi ludźmi.Mógłbym napluć
      takim w twarz. Niewytłumaczalne bestialstwo.
    • michalfront 100% racji 23.03.07, 08:20
      te pieski które juz żyją nalezy wysterylizować, zeby sie nie rozmnażały i za 8-
      12 lat problem się sam rozwiąże bo już nie będzie takich ras w Polsce...

jak ktoś chce mieć psa to są setki innych, normalnych ras - a jak ktoś chce
      mieć psa po to żeby był "groźny" powinien udać się do psychiatry
    • dabrowna Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 08:35
      Społeczeństwo poznaje się po tym, jak traktuje zwierzęta!
    • Gość: ASTER Trzeba chciejstwa jak mawiał J. Piłsudski IP: *.stat.gov.pl 23.03.07, 08:41
      WLK. BRYTANIA: Tygodniowa amnestia dla właścicieli niebezpiecznych psów.
      Tygodniowa amnestia dla właścicieli niebezpiecznych psów, zabronionych ustawą z
      1991, rozpoczęła się w hrabstwie Merseyside w północno-zachodniej Anglii.
      Każdy, kto odda psa zakazanej rasy, takiej jak pit bullterrier, nie poniesie
      konsekwencji. Psy zostaną uśpione. Za tydzień, kiedy skończy się amnestia,
      policja zamierza przeprowadzić wielką akcję przeciwko tym, którzy hodują, bądź
      trzymają zakazane psy, albo organizują walki tych czworonogów. Ustawa o
      niebezpiecznych psach wymienia 4 rasy: pit bullterrier, dogo argentino,
      japoński tosa oraz fila brasileiro (mastiff brazylijski). Za posiadanie psa
      jednej z tych ras grozi grzywna wysokości 5000 funtów szterlingów lub 6
      miesięcy więzienia. W zeszłym miesiącu policja Merseyside skonfiskowała
      dziesiątki niebezpiecznych psów po tym, kiedy pit bullterier zagryzł 5-letnią
      dziewczynkę. (ks, PAP)
    • Gość: RysioPysio Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.171.16.55.crowley.pl 23.03.07, 08:50
      "zakazać hodowli groźnych psów w domach, a każdy ze sprzedawanych szczeniaków
      > powinien być wysterylizowany, by zapobiec ich niekontrolowanemu rozmnażaniu.

Świetny pomysł. Powinien byc też zastosowany wobec naszych posłów.
    • remmarek Krwawe walki 23.03.07, 08:55
      Gdyby tylko chciano z tym walczyć nie było by sprawy. Ale dla policji to nie
      jest najważniejszy temat,a i sprawcy są za szybcy policja ich i tak nie dogoni,
      dla sądów zbyt mała szkodliwość społeczna, a miłośnicy psów są bezradni. Czasami
      palec boli od pokazywania, a ci którzy mogliby ukrecić łeb tej hydrze są jakby
      głusi i ślepi...i to jest Polska właśnie..
    • Gość: ruda Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.171.95.66.crowley.pl 23.03.07, 09:16
      Jestem zbulwersowana. sama mam 11 letniego amstafa "kanapowca", który w domu
      traktowany jest jak członek rodziny. Jestem za ostrym karaniem tych właścicieli
      którzy nawet w minimalnym stopniu dopuszczają do uaktywnienia się naturalnej w
      tym psie agresji. Policja wie że są walki tylko nie może zlokalizować gdzie się
      one odbywają . To tragiczne. Po to płacę podatki aby nie dopuszczali do takich
      sytuacji.
    • Gość: psikusa Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:18
      normalnie nóż sie w kieszeni otwiera! jak czytam o czymś to po prostu.. słów mi
      brakuje, jak można? popierwsze wogóle jak mozna roganizować walki psów? - nie
      rozumiem i nie zrozumiem tego pseudo widowiska. natomiast branie psa ze
      schroniska w takim celu to już szczyt! nieraz te zwierzęta wiele wycierpiały a
      tu przyjdą tacy s..syny i jeszcze zwierzaka na 'mięso' [!!!!] lub do walki biorą!!!
      sama mam pieska ze schroniska, codziennie kiedy wracam z pracy on zawsze
      niesamowicie się cieszy że juz jestem, wiem ze dla niego moja rodzina i ja to
      cały swiat. LUDZIE ZDECYDOWANIE NIE ZASłUGUJA NA SWOJA POZYCJE W SWIECIE, A
      SZCZEGOLNIE NA TO ZEBY MIEC PSY, NIE MOGA SIE Z NIMI RóWNAC. Pies kocha
      bezwarunkowo. Ludzie nie potrafią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka