Dodaj do ulubionych

Zaskroniec

IP: 80.48.180.* 10.06.07, 09:54
ja mieszkam w woj. podkarpackim, koło domu mam mały potoczek i w lecie aż się
roi od tych nieprzyjemnych gadów.Jak byłam w ciąży bardzo się przestraszyłam
wygrzewającego się w słońcu zaskrońca i moja córeczka urodziła sie z takim
potworkim na nodze podobnym do jaszczórki-zaskrońca -więc takie ostrzeżenia
na przyszość bo niby są nieszkodliwe i pod ochroną ale mogą zostać na ciele
na cłe życie pozdrawiam Agata
Obserwuj wątek
    • com.bi-nerki Re: Zaskroniec 30.06.07, 17:24
      A nie lepiej było zamiast na zaskrońca popatrzeć na Angeline Joy, czy jak jej tam?
    • Gość: maria Zaskroniec IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.07.07, 22:07
      na terenie Giszowca,w pobliżu stawów Janina - Barbara też można spotkać
      zaskrońce.Ludzie mylą je ze żmijami, chociaż mają bardzo wyraźne żółte plamy na
      głowie.
      • Gość: czombe Re: Zaskroniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 22:48
        Dzisiaj spotkałem zaskrońca w Pszczynie.Niestety robotnicy ,którzy go znależli,
        ze strachu, a więc z niewiedzy, pozbawili go życia."Chłop żywemu nie
        przepuści". Jakże niska jest świadomość w narodzie.Prawdopodobnie była to
        samica o długości 95 cm.
    • olalk Zaskroniec 19.08.07, 14:40
      Przed chwilą natknęłam się na zaskrońca na swojej działce w Kamieńczyku koło
      Wyszkowa. Nie wiedziałam, że zaskroniec ma te dwie żółte plamki i przestraszyłam
      się, bo jest tu ze mną pies i kot, który poluje na wszystko, co się rusza.
      Myślałam, że to żmija, ale zajrzałam do internetu i uspokoiłam się. To był
      zaskroniec, na którego tupnęłam nogą i wtedy on spokojnie udał się w krzaki.
      Miał około 40 cm długości, cały czarny i bardzo wąski - taka żmijka, tyle że na
      łebku miał dwie wyraźne żółte plamki. Uff, ulżyło mi, bo kiedyś rzeczywiście
      była tu żmija i sąsiad powiedział mi, ze gdyby ukąsiła mojego kota, to by go
      zabiła. Sąsiad wziął łopatę i tę żmijkę włożył do worka i wyniósł do lasu, bo
      żmij nie wolno zabijać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka