Gość: krak Sypialnia dla Krakowa? IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:09 Ciekawa sprawa, super położenie, obok drogi do autostrady, 60 minut i Kraków wita, a ceny za m.kw. niższe o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia i Ryl Re: Wieżowce na winklu Graniczna-Powstańców..! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:19 Kilka hektarów placu, w sąsiedztwie BRE Bank, TP, Pogotowie i Plac Rady Europy ... a tam zasrane i zasikane krzaki, pełne meneli, 3 hektary wolnego pola..i co , nie nadaje się ta działka dla Koniorowych planów,panowie Zych i Uszok., bo wody tam nie ma..? A na Bugli i w okolicy Bocheńskiego , to co ...psy nadal będą tam ogonami szczekać....panowie z magistratu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:43 Mówienie o etyce wśród architektów powoli zakrawa na kpinę. Pieniądze ponad wszystko i na każdych warunkach możliwych do przyjęcia przez prawo. No i właśnie mamy przykład łamania tego prawa bo architektowi NIE WOLNO projektować na terenie o innym przeznaczeniu niż zapis Planu. Zapis planu został zmieniony TERAZ a projekt został zlecony i wykonany wcześniej. Ktoś tutaj jest prorokiem czy może JAKIŚ SZCZĘŚLIWY ZBIEG OKOLICZNOŚCI??? Sprawa dla PROKURATURY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: algore Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.sti.net.pl 05.07.07, 21:52 na tych obrazkach naliczyłem osiem kondygnacji. nazywanie tego 'wieżowcami', to IMHO lekka histeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.centertel.pl 05.07.07, 22:01 tylko Katowic żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Takich zaniedbanych terenów jak 3 stawy jest dużo IP: *.centertel.pl 05.07.07, 22:02 ale nikt nie dba o to aby można z tego korzystać bo obecnie po tych krzakach i trawskach to tylko psy srają i tyle z tego jest. Jak mi jakiś cwaniak mówi, że jest inaczej to albo coś kręci albo jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guziec Re: Takich zaniedbanych terenów jak 3 stawy jest IP: 212.59.228.* 08.02.09, 02:55 Re: Takich zaniedbanych terenów jak 3 stawy jest dlaczego dolina 3 stawów jest coraz bardziej zaniedbana czyżby nie dlatego ze co chwila ktoś robi syf na jej terenie i to kompletnie niepotrzebnie przykłady boiska tzw Sachara które jest obecnie stertą ziemi gruzów sachare zasypali ci idioci od budowy kompleksu sportowego bo im się nie chciało opłacić wywozu ziemi po wykopaniu fundamentów które straszyły i szpeciły dolinie przez około 3-6 lat teraz się wzięli za wyburzanie ich bo sie im bloków zachciało na dolinie i wielce się chwalą ze zrobią bosko dla mieszkańców osiedla ja mam wrażenie ze zostanie one ogrodzone i wstęp będzie kontrolowany przez osoby tam mieszkające tworzy to tylko konflikty . złomiarze rozkradli pokrywy studzienek kanalizacyjnych na boisku obok stacji ORLENU a straż miejska się opierdziela i wlepia mandaty właścicielom sklepów na terenie osiedla za parkowanie pod własnym sklepem(do roboty nieroby JE*ANE) i jak tu dbać o obiekty na dolinie,nikomu się nie chce pieprzonych patrolowych bucików obrodzić bo błotko jest szlak mnie trafia jak słyszę o tym a jak trzeba to cicho sza nikt nie potwierdzi jak się opierdzielają bo sobie kłopokotów nie chcą robić i takie są skutki a nawet jak ktoś zobaczy wandala to oczywiście tez nic nie widział bo on zbiera złom bo jest biedny a potem ludzie mają wypadki na rowerach,pieszo,podczas joggingu,bo se nogi łamią wpadając do otwartych studzienek, jak ktoś wpadnie i larom zrobi to wielce szybko przykrywają jakaś sklejką czy dyktą. bo się kary boją potem ściemniają ze to nie ich teren ze nie ich wina.Na Uszoka nie głosujemy leci w ch*ja z obietnicami i jego planami na rozwój Katowic mieszkam tu 20 lat i z dnia na dzień tylko większy syf widzę chętnym prześle zdjęcia burdelu jaki tu panuje dm1989@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia i Ryl Re: Pan Oskar Grąbczewski.. architekt z naszego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:07 osiedla Paderewskiego, wychowywał się na Paderewie przy Sikorskiego, prawie w Dolinie 3 Stawów, tam... pierwsze kroki stawiał na boisku Sl.TZN... zawsze mawiał, że będzie wielkim człowiekiem...architektem.I jest już znanym artystą - mistrzem nie tylko na Śląsku,jest człowiekiem sukcesu. Czy Pan,Panie Oskarze spokojnie może patrzeć jak mordowana jest nasza Dolina 3 Stawów ..? Czy to jest może pańskie dzieło... sukces i zasługa Pana ???? Proszę, by Pan bronił naszej Doliny.!!!Koledzy ...od podstawówki, też z Osiedla. www.uzp.gov.pl/biulety/2006/132/132_8312.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Pan Oskar Grąbczewski.. architekt z naszego IP: *.centertel.pl 06.07.07, 05:50 spytaj sie raczej tego Pana ile zarabia w pracowni pana Kaniora, jakie pieniądze są przelewane na jego konto i czy tylko za wykonywane tam przez niego pod szyldem tej pracowni projekty, czy też jeszcze za coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Pietrasz Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:24 Witam Jestem radnym Katowic. Uchwała w sprawie uchwalenia planu miejscowego zagospodarowania przestrzennego zostałą podjęta 26 lutego 2007 r. Podobnie jak 5 innych radnych głosowałem przeciw. Te projekty z "Gazety.." sa trochę za niskie - uchwała mówi o zabudowie mieszkaniwoej nisko i średniowysokiej od 4 do 9 kondygnacji z maksymalną wysokością 322 m nad poziomem morza. Tam jest wyliczonych kilka grup działek i tylko w jednej grupie jest zagwarantowane, że 45% działki ma być biologicznie czynne - w innych jest 15 czy 30%. Na moich dyżurach (a jestem radnym w tym okręgu) temat podnosiły ... 2 osoby. Spotkanie dzisiejsze w obronie Trzech Stawów widziałem, że było liczniejsze, może to przyniesie efekt. Bo społeczeństwa obywatelskiego nie ma jak nie ma obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.centertel.pl 06.07.07, 05:46 gdzie możemy znaleść dane kto z radnych głosował za taką zmiana planu przestrzennego. Czy rada miasta,to jest rada pana Uszoka? Fakt przeważająca większość radnych jest z Forum Samorzadoweo piotra Uszoka. Czy to miasto musi popadać w ruinę: likwidacja szpitali , szkół, oddawanie za bezcen majątku mieszkańców.Czy to miasto,to jest prywatny folwark p. Uszoka.Pan Kanior musi się nieżle opłacać włodarzom Katowic.I na postawienie tych kilku pudełek chcecie zniszczyć tak ładny teren? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMK Trochę płaskie te wieżowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:12 Autor artykułu trochę przesadził z określeniem, jak dla mnie to te "wieżowce" wyglądają raczej jak zwykłe bloki mieszkalne. N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Trochę płaskie te wieżowce IP: *.centertel.pl 06.07.07, 05:37 Bo to są wierzowce na poziomie sołtysa z Kostuchny. A gdzie można podpisać protest w sprawie likwidacji katowickiej Rospudy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:49 Kaj na tym zdjyńciu som te wieżowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd zadna dolina !!! IP: 212.2.99.* 06.07.07, 11:03 ale te wiezowce nie beda na dolinie 3 stawow tylko na OSIEDLU PADEREWSKIEGO! wiec bez takiej taniej bajerki-sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: 3xd Re: zadna dolina ...dolina jest w Giszowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 18:37 te, ..ddd...a boisko ŚlTZN oraz Pomnik Trudu Górniczego są...na Alfredzie wg ciebie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: zadna dolina ...dolina jest w Giszowcu IP: *.centertel.pl 16.07.07, 18:44 W dzisiejszym ECHU czytamy,że pan Prezydent za nic ma głosy mieszkańców. On postanowił i swego zdania nie zmieni. A wy głupi mieszkańcy brudnego miasta myślcie,że władze się z Wami liczą. he,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guziec Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: 212.59.228.* 08.02.09, 02:10 Prędzej mi kaktus na ch** wyrośnie Mieszkańcy osiedla doskonale wiedzą co tam ma powstać i powtarzam ze nie ma szans na pokojową budowę jakichkolwiek ('wieżowców na terenie doliny')już młodzież z osiedla o to zadba i ma nadzieje ze szanowny pan prezydent miasta cegłą nie dostanie tylko butem to moze się jemu odechce wieżowców i zrobi boisko kture zasypały buldożery budujące niegdyś powstający tam 'kurort sportowy'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.centertel.pl 08.02.09, 10:02 Tylko narzekamy,anie robimy nic,żeby sołtysowi pokazać,że jest opłacany z naszych podatków i że jak się zmobilizujemy,to potrafimy go wywalić. Kiedyś takich wywożono na taczkach,a teraz przyglądamy się i tylko narzekamy, ale nie potrafimy sie skrzyknąć,żeby zrobić z tym porządek. I żeby to miast zaczęło inaczej wyglądać. Ale uszok zafunduje miastu z naszych pieniędzy jednolite tabliczki na budynkach. I to mieszkańcom wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guziec Re: Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: 212.59.228.* 08.02.09, 02:13 lej w gacie palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Wieżowce wyrosną w Dolinie Trzech Stawów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.09, 19:16 USZOK DO SZOLE, A LINA TNIJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś