adamm5 I to są obywatele tego kraju? 05.07.07, 12:40 Dlaczego tacy ludzie mają prawa publiczne? Dlaczego mogą wybierać polityków i kogo wybierają? Co na to mają do powiedzenia wszelkiej maści lewicowcy, którzy sie nad taka hołotą użalają? A co ma do powiedzenia miejscowy proboszcz, który z pewnoscia zalicza ich do swych parafian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton RP = Raj Przestępców i tyle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:50 numer porządkowy się nie liczy. Moja ś.p. Babcia mawiała "Polska ze złodziejstwa powstała i ze złodziejstwa żyje." Miała kobieta rację a powiedziała to po raz pierwszy około 1923 roku. Jeżeli powstające państwo okrada na początek sąsiadów (Ukraińców, Czechów, Niemców), potem wysiedla całe narody (Łemkowie, Ukraińcy, Niemcy, Ślązacy) no to w końcu po okradzeniu własnych obywateli (ziemiaństwo, mieszczaństwo) powszechne przyzwolenie dla złodziejstwa staje się normą. Podobnie dla korupcji w sądownictwie, opiece zdrowotnej, polityce etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aady Skup zlomu IP: 80.232.28.* 05.07.07, 13:38 Czy ktos kiedys zastanowil sie czy skup zlomu sie Polsce oplaca ? Jesli powoduje on takie wielkie straty w skali kraju to czy nie lepiej zlikwidowac skup i skonczyc ze zlodziejstwem ? Sa kraje w ktorych oddajac zlom ( czy jakie kolwiek zuzyte przedmioty ) trzeba za to zaplacic . NIECH KTOS WRESZCIE DOKONA TAKIEJ ANALIZY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.net.autocom.pl 05.07.07, 13:45 A wystarczy wprowadzić obowiązek prowadzenia ewidencji: kto, kiedy, ile jakiego złomu przyniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.pureserver.info 05.07.07, 13:48 Po wypedzeniu Niemcow nalazlo tu polskiego bandyctwa!!! jedyne rozwiazanie: oddac Schlesien Niemcom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.chello.pl 05.07.07, 14:09 Całe to miasto wyglonda jak jeden wielki slums. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kle kle kle. Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.07, 16:36 na nu a twoje katowice som piykne zaglymbioku posrany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 82.160.206.* 05.07.07, 14:23 Przykład idzie z gory.Kiedy CBA weżmie się za posłow i ich przekręty korupcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-żul I jeszcze to dziadostwo żyje z moich podatków... IP: *.centertel.pl 05.07.07, 14:25 Całe ich życie kręci się wokół tego - "jak tu by się nachlać". Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdy zostaną zlikwidowane wszystkie świadczenia dla tzw. "biednych". Chociaż chyba usypianie wszystkich żuli było by lepszym rozwiązaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: I jeszcze to dziadostwo żyje z moich podatków IP: *.strong-pc.com 05.07.07, 16:37 nawet myślałem o inicjatywie obywatleskiej (potrzeba 100 tys. podpisów) o odebraniu wszystkich zasiłków dla klasy pasożytniczej. Ale nie sądzę żeby w tym kraju udało sie toś takiego zorganizować. Za wiele tutaj pseudo społeczników którzy rozdzielają nie swoją kasę. A ponadto każdy z nich posiada przecież kartke wyborczą, którą można kupić w odpowiednim momencie - oczywiście płacąc naszymi pieniedzmi(PS: zobacz dzisiaj przy zakupach ile zapłaciłeś podatku na żulię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:34 Inne kraje poradzily sobie.Nie maja skupu zlomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEFel Bytom - tu kradnie się wszystko IP: 193.108.34.* 05.07.07, 16:06 ale dlaczego tak sie dzieje? bo kazdy przymyka oko, nie moj nagrobek nie moj dach, a pozniej jeszcze pewnie policja/straz miejska - maja inne wazniejsze rzeczy do roboty, przy czym ta druga w nocy ma wolne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korada Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.ipt.aol.com 05.07.07, 17:57 to jasne ze nie mozna zlodzieji zlapac skoro policja przeznaczona jest ( telefonogramem) do inwigilowania sluzby zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
lowcagoroli Re: Bytom - tu kradnie się wszystko 05.07.07, 17:57 To wszysko przez te pieronskie gorolstwo! "Przijechaly na Slonsk gorole, po piynciu na jednym kole" i momy efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
zbone BYTOM - to również ludzie na poziomie !!!!!!!!!!!! 05.07.07, 18:52 Urodziłem sie w Bytomiu, nie jestem ze Lwowa (rodzina pochodzi z Kozłowej Góry). Znam wiele wartościowych ludzi na poziomie, sam skończyłem dwa fakultety na najlepszych uczelniach w Polsce. Jestem dumny z tego ze urodziłem sie w tym mieście, niewiele ludzi zna Bytom, jego zabytki. Napisałem nawet przewodnik po Bytomiu, porównanie jak Bytom zmienił się na przestrzeni lat z okazji 750 lecia Bytomia. Opracowanie z wieloma fotografiami starego i obecnego Bytomia. Chciałem żeby ludzie poznali swoje miasto Bytom, więc za darmo chciałem oddać to opracowanie do opublikowania. Pomimo pozytywnej recenzji znanego wszystkim prof. Drabiny mojego przewodnika, nikt nie chciał go opublikować bo tłumaczono, że nie ma na to pieniędzy. Więc na siłę nie można uświadamiać społeczeństwa. Pozdrawiam Bytomianin PS. Władza w Bytomiu pozostawia dużo do życzenia bo prezydentami zostają nauczyciele. W społeczeństwie obowiązuje prosta zasada kto nie potrafi pracować, to zarządza, kto nie potrafi zarządzać to naucza, a były prezydent to nawet nie potrafił nauczać. Był na tyle nieudolny, że w szkole , w której pracował było referendum nauczycieli o wydaleniu go ze szkoły, poźniej zapisał sie do jednej z z partii i został Prezydentem. Wniosek - Jaki Pan to taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuler Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.mtvk.pl 05.07.07, 18:56 Nieststy Bytom jest zaludniony swołoczą ze wschodu - SLD trzymało sie tam najlepiej na całym Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.07, 19:23 jestem wnuczką ludzi przymusowo repatriowanych z Kresów (na Dolny Śląsk).jakim prawem-chamie-nazywasz mnie, moich rodziców i dziadków swołoczą???!!!pracujemy, żyjemy, nigdy nie kradliśmy-ani złomu, ani niczego innego.jeżeli samo pochodzenie skądkolwiek robi z kogoś swołocz, to nie wiem, skąd ty musiałbyś pochodzić, że z ciebie takie ścierwo chamowate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.07.07, 19:05 Nie przejmuj sie tym gosciem. On sam jest repatriantem ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:22 Wąż zjada swój własny ogon- jak nie będzie policjantów to będą kraść, a jak będą policjanci to będzie trzeba im płacić. Panowie, to są jaja! Ludzie kradną bo chcą żyć (napić się, zabawić), jak będzie się ich zatrudniać przy pracach porządkowych a nie sadzać na edukację do więzień to nie będą kraść. Tylko że to jest kłopot bo taką pracę trzeba zorganizować i przypilnować wykonania- dlatego będziemy płacić za te dachy z naszych podatków bo firmy budowlane będą miały w mieście co robić! URZĘDASY DO ROBOTY A NIE NA POSADY W GABINETACH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.versanet.de 06.07.07, 07:18 Zrobilem sobie wyciag z nikow, by postawic pare pytan panu Kojowi, ktory odwiedzi naszemiasto ww wrzesniu. Jako przedstawiciel miasta partnerskiego, a jednoczesnie zaangazowany dla spraw okupowanego przez Polske Gornago Slaska - widze to jako moj obowiazek. Ciekawe co pan Koj powie, a jeszcze ciekawsza bedzie dla mnie reakcja bonzow naszego miasta - Recklinghausen. Pyrsk! Wasz Marjanek PS: Dotychczas wizyty przedstawicieli wladz Bytonia (a wlasciwie Beuthen) byla mniej lub wiecej potwierdzeniem, ze w miescie tym rzadzili (rzadza) ludzie umiejacy tylko reprezentowac wlasne, prywatne interesy. O ich "Kindersztubie" nie wspomne. Bo jakie wrazenie na zebranych pozostawia prezydent (byly) miasta ledwo trzymajacy sie na nogach i probujacy przezwyciezyc zastoj intelektualny spowodowany naduzyciem alkoholu, podczas uroczystego otwarcia wystawy w naszym muzeum. A o potraktowaniu burmistrza naszego miasta podczas uroczystosci jubileuszu Opery Bytomskiej ( nasze miasto wpakowalo w odbudowe opery po jej pozarze ciezkie pieniadze) - juz nie wspomne. Pyrsk! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4shizel Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.adsl.alicedsl.de 07.07.07, 04:22 dobra Marjanek, du$%yć ta cała okupacja itd, ale nawiń jak możesz o tym potraktowaniu prezydenta w operze , bo nie wiem o co chodzi. dodaj jeszcze parę szczegółów na temat wizyty Wójcika (chociaż cokolwiek by to było to mnie raczej nie zdziwi) Jak juz bedziesz pytał Koja to go spytaj jakie sa racjonalne argumenty budowy stadionu na Szombierkach! A co do tematu to radze sie społecznie zająć sprawą klątwy, bo tylko ona jest racjonalnym wyjaśnieniem tych wszystkich nieszczesc, ktore od setek lat spadja na to piekne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Bytom - tu kradnie się wszystko 07.07.07, 13:00 Proste rozwiazanie: dac straznikom i policjantom kilka wilczurôw. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Bytom - tu kradnie się wszystko 07.07.07, 13:05 No i wziasc za morde okoliczne "bazy zlomu". Sam bylem niedawno w Chorzowie, jako gosc wsklapie/zakladzie, no powiedzmy o charakterze antykwariatu i rupieciarni, jak dwôch takich specôw i "konsumentow" chcialo sprzedac metalowe kawalki wlascicielowi. Wlasciciel maja klienta(mnie) wyrazil wielkie teatralne zdziwienie. To bylo dla nich za skomplikowane/szybkie i byli trocha na to perpleks. I wyrazili na swoj sposob jeszcze wieksze zdziwienie. Ja sie skaplem. A szef dawal im hiperultrawyrazne znaki oczami i kiwajac glowa, ze maja buzie zamknac i przyjsc pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Bytom - tu kradnie się wszystko 07.07.07, 13:08 Mam nadzieje, ze ta dacho-wroga rodzinka "z parteru" zostala wywalona przez spoldzielnie z mieszkania. Byloby logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie slunzok Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.quarto.pl 08.07.07, 20:31 w koncu to tylko slunsk to znaczy slumsy Polski wiec czego sie spodziewac, kopalnie im pozamykali w bytomiu i biedne hanyski nie wiedza co poczac DZIEKI CI BOZE ZE NIE URODZILEM SIE SLUNZOKIEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Bytom - tu kradnie się wszystko IP: *.versanet.de 08.07.07, 20:59 .. Za to dziekuj Bogu, ze urodziles sie POLAKIEM ! Bo Polak potrafi - zniszczyc wszystko ! Pyrsk! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Bytom - tu kradnie się wszystko 09.07.07, 11:12 Zebyscie wy poloki mieli przynajmiyj takie "slumsy", hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś