usarmy 04.03.09, 20:50 a moze nie??? dawajcie propozycje Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedzoslaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 05.03.09, 13:14 Cóż, jakiś niby-hejnał jest grany z Kościoła pw.Piotra i Pawła (Adam, wybacz :D ), choć to pieśń niejako ogólnopolska :) Odpowiedz Link
asia.zaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 05.03.09, 22:15 Tak z kościoła w centrum o 21 jest grany Maryjo Królowo Polski, i o 15 też coś grają, ale nie pamiętam teraz:) Odpowiedz Link
le_szek Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 05.03.09, 22:56 Kiedyś chyba "Boże coś Polskę" grali, ale nie wiem, jak teraz. O 18 chyba było. Może oni jakąś playlistę mają? ;> Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 06.03.09, 09:32 Na pewno jadą z MP3, nie wierzę, żeby chcieli zatrudniać trębacza jak w Krakowie :) Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 06.03.09, 10:19 Myślę też, że trzeba byłoby skomponować nowy. Najlepiej też od razu tekst pieśni. Prace nad hejnałem powierzyć Leopoldowi Stawarzowi, a tekst niech napisze Bohdan Dworak. Będzie to iście zawierciański wytwór, stworzony przez zawiercian :) Odpowiedz Link
usarmy Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 06.03.09, 11:49 podpisuje sie "obiema recami" do hejnalu rynek by sie przydal....marzenia Odpowiedz Link
le_szek Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 06.03.09, 19:00 Rynki już są w Zawierciu trzy, mało? ;) Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 08.03.09, 18:06 Stare Zawiercie, Centrum przy Urzędzie Miejskim, Ryneczek ;) Odpowiedz Link
le_szek Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 08.03.09, 18:15 Stary Rynek, Nowy Rynek (bo już się chyba nie nazywa Pl. Dąbrowskiego, nie?) i Rynek w Kromołowie :D A tak serio - w Zawierciu nie ma i pewnie nie będzie niczego w rodzaju rynku. Czegoś takiego nie da się sztucznie stworzyć. Odpowiedz Link
krzy76siek Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 11.03.09, 10:47 To jak nie rynek to może warto pomyśleć o deptaku. Uważam że w tym celu na zrobienie prawdziwego centralnego punktu miasta , należałoby przepudować i zagospodarować odpowiednio kwadrat ulic 3 Maja ,Sądowa, Zegadłowicza , Wyszyńskiego . Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: ZAWIERCIE ma hejnal??? 11.03.09, 21:10 O, dobry pomysł :) Centrum, blisko dworca, przestrzeń... :) Odpowiedz Link