Dodaj do ulubionych

Nie chce wydac corki za Slazaka !

IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.01, 13:34
Z wygladu to on jest owszem no ale...
Nasza rodzina jest z kieleckiego. Mielismy tam duze gospodarstwo rolne ale na
Slasku dawano szybko mieszkania z co i z wychodkiem w mieszkaniu a i zarobic
lepiej szlo i dlatego nam sie to lepiej oplacalo.
Maz moj pracowal na poczatku jako st kapral za komandanta strazy na kopalni a
potem jako konwojent w rzezni a ja bylam magazynierka na hotelu robotniczym.
Musze powiedziec ze nam sie i owszem dobrze powodzilo. Corke i syna ( jest teraz
policjantem )wychowalismy na dobrych ludzi. Niestety corka od paru miesiecy
spotyka sie z chlopakiem ktory jest slazakiem ( rodowitym ).
Meza i moja rodzina do dzisiaj miala z tym spokoj no i nie wiem co robic?
Rozmowy z corka nic nie zdzialaly a maz jest bardzo przeciw jak i ja.
Moze mi ktos poradzic co mam zrobic.
Obserwuj wątek
    • Gość: michi Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: *.bud.polsl.gliwice.pl 06.12.01, 14:52
      Od dluższego czasu walczę z prostactwem niektórych Ślązaków (BĘDĄCYCH NA
      SZCZĘŚCIE W MNIEJSZOŚCI)na tym forum ale po przeczytaniu twojej opinii nawet mi
      rece opadly! Myslalem ze postawa taka jak twoja to jakis mit, bajeczka z
      przeszlosci ale mylilem sie, niestety. Byc moze dlatego ze nie mialem kontaktu
      z ludzmi twojego pokroju.
      Sam jestem Gornoslazakiem, jak sam to nazywam swiadomym. To znaczy znam bardzo
      dobrze historie Slaska a co za tym idzie swojej rodziny i jestem z tego dumny.
      Jest w niej wiele rzeczy ktore dla ciebie jak przypuszczam bylyby oburzajace.
      Coz ci moge poradzic? Jesli chlopak twojej corki takze ceni slaskie wartosci i
      nie chce sie ich wyrzec a do tego chce sie ozenic to z gory wspolczuje mu
      takiej tesciowej. Czy nie widzisz ze z toba jest cos nie tak? Nie wiem moze w
      Polsce to normalne?
      Zalamalas mnie, szerze na tym forum tolerancje a teraz mam wrazenie ze cala
      moja praca to "ziarno rzucone na skale" !!!
      Pozdrawiam Michi
      • slezan Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! 06.12.01, 15:01
        Obawiam się Michi, że dałeś się zrobić w ci...a. Post owej "Wandzi" to z
        pewnością wic - zwykła podpucha. Trzeba przynać, że żart tym razem nawet się
        udał.
        • Gość: andy Re: ................oj mesco ty ty ty............. IP: 212.19.40.* 06.12.01, 15:32
          a ty michi tys zes je losiol przes sroge "L`"
          • Gość: michi Re: ................oj mesco ty ty ty............. IP: *.bud.polsl.gliwice.pl 06.12.01, 15:38
            Gość portalu: andy napisał(a):

> a ty michi tys zes je losiol przes sroge "L`"

Andy nie mierz mnie swoja miara!
            Czy to wazne czy dalem sie zrobic czy nie? Ta wypowiedz na temat ktorej pisalem
            nawet jesli jest witzem to na pewno znalazlo by sie wielu ludzi ktorzy by sie pod
            nia podpisali!
            Dlatego moja wypowiedz tak czy siak na pewno komus pomoze!
            • Gość: andy Re: ................no dobra michi przeproszom IP: 212.19.40.* 07.12.01, 12:47
              ale jak widzis t-online i jakes gupie hslo to 90% ze to mesco, Hermann,
              hartmut..... w jedny osobie
        • Gość: Wandzia Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: *.proxy.aol.com 09.12.01, 18:47
          slezan napisał(a):

> Obawiam się Michi, że dałeś się zrobić w ci...a. Post owej "Wandzi" to z
          > pewnością wic - zwykła podpucha. Trzeba przynać, że żart tym razem nawet się
          > udał.

Czesc Slezan ,
          ale mnie wyczules. Faktycznie ,to podpucha.
          Z gory jednak wypraszam sobie porownywania mnie do jakiegos mesco.
    • Gość: Spiro Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: *.pppool.de 09.12.01, 20:43
      No Wandzia przyjechalo sie na Slask, kultury sie dostalo a Slazakiem sie gardzi.
      Mezulek byl kapralem na kopalni czyli normalnym nierobem. Jak kazdy Polak
      zreszta. Przyjechalo sie mieszkanie sie Slazakom zabralo i teraz takie
      problemy. Mysle ze masz racje. Po co masz wydawac corke za Slazaka. To go tylko
      unieszczesliwi. Lepiej jak Twoja kochana coreczka wezmie sobie Polaka. On juz
      nauczy ja co to jest praca i jak meza utrzymac.
    • Gość: ślązaczk Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: *.srkch.pik-net.pl 20.12.01, 14:57
      Córka rodziców o takich poglądach "rasowych" na pewno nie będzie dobrą żoną nie
      tylko dla Ślązaka. Proponuję znaleźć jej męża na wsi kieleckiej - wtedy
      będziecie Państwo szczęśliwi. A czy córka będzie - to nie ważne.
    • Gość: xyz Re: Niy chca wydowoc SLAZAKA za twojom CORKE !!! IP: 194.180.104.* 20.12.01, 15:08
    • Gość: ober Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: 193.194.145.* 20.12.01, 15:35
      i mos racjo niy wydowej cery za hanysa.....wiys co my zawsze siykiyrka przi
      sobie momy , straszymy dzieci goniymy tesciowo weg do dom itd.....
      • Gość: elwer Re: Nie chce wydac corki za Slazaka ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 21:40
        Najlepiej wydaj córkę za mesco on też nienawidzi Sląska , myslę ,że stanowiliby
        wspaniłą parę.
        • Gość: Zenek Re: "Wandzia" stuka z Niemiec IP: *.proxy.aol.com 20.12.01, 22:46
          przeciez to jakis prowokator, spojrzcie na adres (dip-dialin.de toz to przecie
          t-online)... wies kielecka hahaha
          • Gość: mesco Re: Wandziu , masz racje ! IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.02, 08:49
            Kochana Wandziu,
            masz racje nigdy ale to nigdy nie wydalbym corki za jakiegos hanyska.
            Bedziesz miala tylko klopoty , bedzie chcial wyjechac na roboty do Reichu a
            przed tym zrobi dziecko. Corka bedzie musiala poszukac sobie robote a Tobie
            bedzie podrzucala bachora. Lepiej nie macic polskiej krwi !!
            • slezan Re: Wandziu , masz racje ! 07.01.02, 09:26
              Wybierz lepiej dla córki takiego, co i robotę i prokreację odłoży na wiek
              emerytalny. Mam podpowiedzieć, gdzie takiego znależć?
              • Gość: XXX Re: Wandziu , masz racje ! IP: *.gazeta.pl 30.01.02, 16:52
                Mesco
                jak masz wychodek za domem to nie gadaj każdemu że codziennie w nim pływasz

Bez pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka