Gość: olka IP: *.chello.pl 11.09.07, 19:24 I bardzo dobrze!!! Takiego wyniku się spodziewałam. Chłopcy trzymajcie się, jesteście swietni! Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 20:03 Zapożyczenie jest ewidentne. Nie widzę w tym niczego złego (w końcu Szopen czy Szymanowski też korzystali z nieswoich fraz), ale bez bajerów; bądźmy poważni Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Nie mogli powiedzieć że plagiat bo... 12.09.07, 00:06 kasa zostala wlozona w promocje tego zespoliku, teraz musza sprzedac ich plyty zeby wyciagnac ta kase i zarobic. To ze feel popelnil plagiat to jest to oczywiste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar z Krakowa OsZuStWo!!! IP: 89.174.51.* 11.09.07, 21:03 TO PLAGIAT CZYSTEJ WODY!! OKROPNOSC, ZEBY TAK PRZEKUPIC "EXPERTOW" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boga Re: OsZuStWo!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.07, 22:04 Zal Ci?? A może jesteś jednym z tych miernych artystow którzy w Sopocie pozostali daleko w tyle za FEEL?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Kto za tym stoi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:21 Czyżby jurorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Feel splagiatował IP: *.aster.pl 11.09.07, 22:18 czekamy teraz - po ekspertzie he he - na reakcję twórców tej piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.aster.pl 11.09.07, 22:26 Piotr Kupicha, lider zespołu Feel, nie był zaskoczony wynikiem ekspertyzy. - Wiedziałem od samego początku, że piosenka jest mojego autorstwa. Dźwięki, linia melodyczna, tekst - to wszystko czułem i sam pisałem. Cierpliwie czekaliśmy z chłopakami z zespołu na wynik, ale nie było to czekanie nerwowe. Cała sytuacja tych dziwnych pomówień nie wpłynęła na naszą pracę, właśnie jesteśmy w studiu i nagrywamy materiał na płytę - mówi Kupicha. ZABRAKŁO wszelako słów p. Kupichy: "O cholera, jaka podobną pisoenkę do tamtej PRZYPADKIEM stworzyłem", wtedy łatwiej byłoby uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SP Czy ktoś w to uwierzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:41 Wątpię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raszpla Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: 83.13.74.* 11.09.07, 22:45 Chyba ten sąd jest głuchy jak pień. To plagiat. Jedyne różnice wynikają z tego, że wokalista śpiewa 100x gorzej niż babka w oryginalnej piosence. Jak dla mnie żenada. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domyślny Tak trzeba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 00:00 Drodzy Państwo! Czy wyobrażacie sobie scenę odebrania zespołowi Bursztynowego Słowika?... przez jurorów: Rodowicz, Rubika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Podać nazwisko eksperta muzykologii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:16 To jakieś żarty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cukier Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.kosson.com 11.09.07, 23:54 Dla mnie ewidentne zapozyczenie (plagiat) ok 80% linii melodycznej. Pytanie tylko, czy tak prosta linie melodyczna zespol Feel wymyslil sam czy tez sluchal pierwowzoru- bo w czasach prostych piosenek opartych na kilku akordach gitary istnieje doza prawdopodobienstwa, ze byl to przypadek. Ale bardzo mala...Zespol ratujac swoj honor powinien skontaktowac sie z oryginalnym tworca i ulozyc warunki ugody. Inaczej i muzykolog nie pomoze- jak sie plyta zespolu Feel ukaze na rynku...Bez pozdrowien dla zespolu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezupelnie Re: Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: 217.153.211.* 12.09.07, 11:24 Niby co sie zmieni jak wyjdzie plyta? Nic. Bo plagiat trudno udowodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:59 Ciekawa jestem, czemu "ekspertyza" nie zostanie podana do publicznej wiadomości. Czyżby festiwal sopocki i Feel mieli zbyt dużo do stracenia? Sorry, w podwójny przypadkowy plagiat nigdy nie uwierzę: zwrotka zerżnięta od Carly Simon a refren od Dancing Generation. Oby im ktoś kiedyś podpie...ył kawałek, a potem twierdził, że to jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Oczywiście splagiatował! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 00:05 Znajomy muzykolog potwierdził!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabi Re: Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: 91.196.57.* 12.09.07, 10:50 Masz 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka A czemu nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 00:14 Pobrzęczą ludzie trochę i wrócą do swoich spraw, a kasa z wypromowanego zespołu będzie! Takich ekspertów nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.chello.pl 12.09.07, 00:50 Błagam, niech się tu wypowie ktoś kto ma jakieś pojęcie o muzyce, a nie tylko forumowi eksperci w wieku gimnazjalno-licealnym, którzy mają internet, google, wikipedię i myślą, że wszystko wiedzą i w każdej sprawie mogą wydać fachową opinię... Po prostu żałość bierze, jak takie przekonanie o własnej stuprocentowej wiedzy w każdej dziedzinie naukowej będzie nam w sieci kwitło, to żadna przyszłość przed nami, bo po co się uczyć, po co kształcić, jak wszystko już wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:42 aa napisał: żadna przyszłość przed nami, bo po co się uczyć, po co kształcić, jak wszystko już wiemy... Uczyłem się i kształciłem muzycznie, 35 lat uczyłem też w Szkole Muzycznej. Po przesłuchaniu obu utworów nie mam wątpliwości, że jeden jest plagiatem drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysa tia... IP: *.aster.pl 12.09.07, 01:12 proponuje zajrzec tutaj: www.e-lama.pl/artykul.php5?id=3954 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.chello.pl 12.09.07, 08:19 Jasne ze opinia nie mogla byc inna bo bylaby kompromitacja jury i organizatorow zeby bylo smieszniej to czesc piosenki jest zerznieta z innej www.e-lama.pl/artykul.php5?id=3954 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Jest już ekspertyza: Feel nie splagiatował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:52 Jakoś tu ucichło. Już ukręca się łeb sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu A gdzie video Feela !!! Zbyt podobna muza do Carli IP: *.aster.pl 15.09.07, 14:33 Kolo myslal, ze poleci kawalkiem, ktorego nikt nie zna i zbije kase. Dobre. Juz pierwsze nuty mowia, ze to plagiat. Zycze wydania na plycie pod ich nazwa. Procesik bedzie gotowy, a nagroda slowika poleci na adwokatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Za dużo do stracenia, a zarobić można IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 20:57 Myślę, że adwokaci już ułożyli się w sprawie plagiatu wobec czego sprawę się wyciszy i - jak gdyby nigdy nic - dalej będzie się lansować zespół! Odpowiedz Link Zgłoś