Dodaj do ulubionych

osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!!

IP: 217.153.211.* 24.10.07, 19:14
Czy ktoś miał jazdy w tej szkole, którego instruktora polecacie, a którego
definitywnie NIE, każda opinia o tej szkole będzie dla mnie bardzo cenna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: prawo jazdy Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.153.211.* 25.10.07, 15:30
      Czy nikt z Katowic nie uczył sie w tej szkole??????
      • Gość: adam Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.Red-217-126-169.staticIP.rima-tde.net 26.10.07, 01:20
        witam. Miałem kurs w Silesi. Polecam szczególnie Janka Nogę spokojny
        gościu i dobry psycholog. Poza tym miałem jazdy z Radkiem nie
        pamietam nazwiska ale jeżdzi na niebieskim punto. Na wewnętrznym
        robiono mam test na temat poziomu zadowolenia z instruktorów. Z
        tego co pamietam to nie było niezadowolonych.Polecam Ci jazdy w ich
        akademi szczególnie na trolejach i macie poślizgowej z Bartkiem.
        powodzenia Adam
        • Gość: kursantka silesii Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.10, 14:14
          Pan Jan Noga jest super!!! Bardzo zrównoważony, spokojny Pan. Super
          tłumaczy, ma duże doświadczenie i wiedzę oraz anielską cierpliwość:-)
          Pan Janek jest bardzo dobrym instruktorem, polecam :-)
          • furetti Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 16.02.10, 21:25
            Ja też jestem fanką Pana Janka - oaza spokoju,potrafił sprawić, że
            za kierownicą poczułam się pewnie i bezpiecznie, choć orłem to ja
            nie byłam. I udało się za pierwszym podejściem.
    • Gość: tom Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.97.182.* 30.10.07, 15:13
      Andrzej Tracz - zdecydowanie najlepszy instruktor!!! Egzamin zdałem
      za 1 razem
      • Gość: agata Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 16:11
        A ja z Silesi polecam Zycha zdałam za 1 razem choć na jazdach
        czasem iskrzyło
        Agata
    • Gość: goha Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.97.182.* 31.10.07, 12:42
      Oj tak Tracz dobry instruktor a przy tym NIEZŁE CIACHO :)
      • Gość: madzia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 02.11.07, 10:07
        Tracz OK ale prawdziwe CIACHO to ROKITA polecam.......
        • Gość: Radek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:25
          sam chodziłem do tej szkoły godna polecenia, pomijam rozważania
          dziewcząt odnośnie ciastek to polecam Krzysia Warzychę. Z Traczem
          miałem tylko 2 godziny ADTJ/ akademia/ rewelacja. Trzeba tylko być
          przygotowanym na niezłą karuzelę.
        • Gość: goha Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.97.182.* 06.11.07, 11:32
          z Rokitą tez miałam 2 godziny. Zupełnie nie mój styl nauki... Jak
          chce się zdac egzamin polecam Rokitę, jak się chce nauczyć dobrze
          jeździc zdecydowanie TRACZ
          • Gość: ana Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.97.182.* 09.11.07, 13:02
            pozdrawiam pana instruktora :)
            • Gość: lolek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:58
              Zdecydowanie najlepszy powiernik tajemnic kobiety to Leszek
              Kozłowski!! Cha cha
              • Gość: ola001 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 14:55
                Andrzej Tracz - zdecydowanie najlepszy instruktor...Gorąco polecam.
                Jazda z Nim to przyjemność na najwyższym poziomie. Pozdrowienia
                Panie Instruktorze!!
                • Gość: malutka Re: ADTJ DG IP: 77.252.188.* 04.08.09, 22:34
                  Pan Andrzej Tracz nie miał nigdy doczynienia z pojęciem kultura
                  osobista. Jest arogancki i bezczelny do granic możliwości. Lubi
                  młode i ładne dziewczyny a przy okazji często myli skrzynię biegów z
                  kolanami kursantek. Nie polecam w ogóle ! O swoich seksualnych
                  wyczynach lubi chwalić się kolegom. Odradzam wszystkim
                  zaiteresowanym ADTJ w Dąbrowie Górniczej. Silesia nie ma z tym Panem
                  na szczęście już nic wspólnego.
                  • Gość: J Re: ADTJ DG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 09:12
                    Twój punkt widzenia jest jedyny w swoim rodzaju na tym forum, co daje do myślenia. Miałam przyjemność jeżdżenia z Andrzejem i mogę tylko potwierdzić pozytywne opinie na jego temat, jest kulturalnym człowiekiem z dużym poczuciem humoru a także niesłychanie cierpliwym i w pełni profesjonalnym instruktorem. Zachowania i cechy charakteru, o jakich piszesz, nie zostały przez mnie stwierdzone podczas jazd. Polecam Andrzeja Tracza jako świetnego instruktora a ADTJ w Dąbrowie Górniczej zyskuje, na takiej kadrze.
                    • Gość: mała Re: ADTJ DG IP: 77.252.188.* 07.08.09, 09:43
                      Jest jedyny w swoim rodzaju ponieważ większość osob boi się mówić o
                      tym człowieku. Znam go mogę powiewdzieć bardzo dobrze. Jest
                      bezwzględnym i bardzo fałszywym człowiekiem o czym świadczy między
                      innymi jego stosunek do kobiet. Współczuje osobiście partnerce
                      życiowej tego człowieka. Nie życze nikomu niemiłych doświadczeń z
                      tym panem.
                  • Gość: prawie kursantka Re: ADTJ DG IP: *.waldex.net 19.06.11, 17:07
                    czy możesz napisać coś więcej Andrzeju Traczu?
                    zamierzam zacząć naukę w ośrodku 'extreme' w katowicach, gdzie ten pan jest właścicielem. bardzo zaniepokoiła mnie twoja opinia na jego temat.
                    • Gość: joanna Re: ADTJ DG IP: *.waldex.net 19.06.11, 17:36
                      Ja także chciałabym się dowiedzieć coś więcej na temat tego pana.

Czy ktoś jeszcze ma podobne odczucia?
                  • bella1991 Re: ADTJ DG 07.07.11, 18:36
                    Co za bzdura, aż mi Ciebie żal. Pan Andrzej Tracz to doskonały instruktor, pasjonat motoryzacji a nauka z nim to sama przyjemność.
                    Pozdrawiam Pana Andrzej i życzę wszystkiego dobrego
              • Gość: marge Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.mtvk.pl 09.02.08, 19:38
                W ośrodku Silesia, na przełomie listopada i grudnia 2007 roku miałam
                jazdy z następujacymi instruktorami: Jakub Trygar (Fiat Punto) oraz
                Leszek Kozłowski (Opel Corsa). Pan Jakub Trygar jest OK, polecam.
                Pan Leszek Kozłowski - też był OK ale niestety już nie pracuje w
                ośrodku, bowiem zmarł 2 stycznia 2008 roku.
    • Gość: ;) leee Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 31.01.08, 20:47
      ja zaczełam od niedawna jazdy z JAkubem T. w osk silesia.... narazie na luzie , spoko intruktor .... , potrafi nauczyc, takze polecam :)
      • Gość: JUREK Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 04.02.08, 23:18
        ja jeżdze kurs dodatkowy z Bartkiem G /spoko instruktor/ na całkiem
        nowym Grande.
        Miałem kurs na placu Andrzeja u Smolińskiego to był koszmar.
        Rozlatujace sie punto i po 30 godzinach pełna porażka. Sprawdzajcie
        gdzie się zapisujecie... pozdrawiam Jerzy
        • Gość: gość Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.widok.omi.pl 23.11.08, 16:56
          Zgadzam się z Tobą rowniez miałem tam kurs ,obecnie mam doszkalajace w Silesi
          ,stwierdzm ze trzy niezdane egzminy mowią same z siebie .tamt szkoła to porazka
    • Gość: romeo1789 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 80.54.0.* 11.02.08, 23:03
      Najlepszym Instruktorem jest Pan Stanisław Zych potrafi wszystko
      wytłumaczyć każdą sytuację potrafił nauczyć mnie Łuko a to jest
      sztuką serdecznie polecam przyszłym kursantom tego pana jest
      najlepszy w tej szkole serdecznie polecam
      • Gość: woman Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.crowley.pl 12.02.08, 12:21
        a Tomasz Opaliński ?? co o nim sądzicie ????
        • Gość: JANKA28 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 12.02.08, 17:01
          Rózne rzeczy o panu Opalińskim się słyszało,mi osobiście nie
          przypadł do gustu,jazdy ograniczone były z różnych
          powodów.Zdecydowanie R.Rokita,A.Tracz,B.Gorajczyk i B.Kubala,bardzo
          dobrze uczą,można nawet za drugim razem zdać!
          • Gość: zuzia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 13.02.08, 00:32
            Ja miałam z Kubalą i zdałam za 1 razem. Z kolei Tracz chyba
            przereklamowany. Wole tego pierwszego. Przy okazji pozdrowienia dla
            instruktora...zuzia
            • Gość: janka28 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 13.02.08, 14:32
              moim zdaniem kazdy instruktor ma trochę inne metody,z
              p.Kubala,miałam przed państwowym 4 godziny i to przed tym drugim no
              i go zdałam.Cały kurs robiłam z trzema innymi i też mogę ich
              pochwalić.Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: łamaczka serc Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 12:28
              Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej
              Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej Andrzej.
              Każdy chwali swojego ulubieńca...Gusta motoryzacyjne bywają różne!
              Pozdrawiam Andrzejka, Bartka Gorajczyka i Panią Małgosię z biura
              przy ul.Mickiewicza.
          • Gość: pt. Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:12
            Zdecydowanie odradzam wszystkim Tomasza O.Każdy niezdany egzamin obnaża beznadziejne szkolenie na jazdach z nim,wiele elementów tego"szkolenia" trzeba odrzucić i uczyć się na nowo,pod okiem kogoś kompetentnego.Strata czasu i pieniędzy.Polecam panią Marzenę i p.Tracza,duży profesjonalizm i zaangażowanie w swoją pracę tych ludzi.
            • Gość: Gość Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.crowley.pl 10.04.08, 08:42
              M. Rupala - czy ktoś miał z nim jazdy? Jak go oceniacie?
        • Gość: beata Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:22
          Opaliński-katastrofa.Brałam udział w kursie finansowanym przez Unię Europejską.Ten stary kawaler szuka baby,a nie uczy jazdy.Tanie komplementy,propozycje dodatkowych bezpłatnych lekcji na koszt Silesi.Trudno zdać egzamin po lekcjach z tym panem "instruktorem".
        • Gość: fruit Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 10:52
          Opaliński NAJGORSZY pracownik tej firmy
      • Gość: offca Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:32
        Potwierdzam Pan Staszek jest WIELKI :)ma sposoby na wszystkich
        matołków :) jakim ja byłam sama niestety :( Gorąco POLECAM :D
        • kursa-ntka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 27.08.08, 09:50
          Ja chciałam pochwalić Andrzejka,dzięki któremu zdałam za drugim razem.Nie
          dosyć,że świetny facet to jeszcze potrafi przekazać swoją wiedzę.Nauka z nim to
          czysta przyjemność i pełna kultura.Pozdrawiam p.Instruktora...
    • Gość: Kasia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.08, 21:16
      W sumie moja odpowiedź jest troche późno zamieszczona - ale mam
      nadzieje że komuś na przyszłość sie przyda. Z OSK silesia nie
      rozstawałam sie przez 2 lata ;) za sprawą najpierw nie zdawanych
      egzaminów potem mojej długiej przerwy pod koniec 2007 powróciłam do
      prawka po 2 letniej przerwie !! Praktycznie wszystko od nowa nowe
      zasady itp ;) W ciągu 15 godzin nauczyłam sie jeździć perfekto ;)
      Zdałam za 1 razem !!! I to dzięki panu Andrzejowi Traczowi ;)
      Polecam !! Wy też zdacie za pierwszym podejściem ;) Intruktor
      wygadany, sympatyczny, strasznie upierdliwy jeżeli chodzi o jazde
      ale to na "+" no i super punciak ;)
      • forumkowiczka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 16.04.08, 17:02
        ZDECYDOWANIE PAN ANDRZEJ TRACZ I JESZCZE MOŻE J.TRYGAR :) ODDANIE
        SWOJEJ PRACY ,A PRZY OKAZJI JAZDA W MIŁYM TOWARZYSTWIE :) GORĄCO
        POLECAM :)
        • Gość: anka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 217.97.182.* 17.04.08, 15:18
          to i ja oddam jeden głos na Andrzejka :) dla najlepszego instruktora
          pozdrowienia od najlepszej kursantki :)
          • Gość: ewa Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.telpol.net.pl 23.04.08, 23:19
            najlepszy Rokita ! Polecam !!!
            • Gość: Ania Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 16:19
              A ja oddaje swój głos na JANKA NOGĘ nie wiem jak to mozliwe ze do
              tej pory nikt Go nie wymienił. Po prostu rewelacja, zdałam za 2
              razem ale dzięki niemu umiem bez stresowo przeszłam przez kurs i
              teraz pewnie czuje sie za kierownicą. Wielkie dzieki.Polecam
              zwłaszcza Paniom po 30 Ania
    • Gość: Gal Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 17.05.08, 09:33
      Witam, jakiś czas temu rozpoczęłam kurs w osk "Silesia". Teoria -
      super! Profesjonalnie prowadzone zajęcia. Na pierwszych jazdach
      miałam pecha i trafiłam na Pana Tomasza O. - niestety. Żenada i
      kompromitacja. Szczerze nie polecam. Jednak Pani Małgosia wykazała
      się wyjątkowym profesjonalizmem. Teraz mam jazdy z innym
      instruktorem - kompetentnym i profesjonalnym!!! Ogólnie szkoła
      fenomenalna - ot co - jedna czarna owca się im zdarzyła. Pozdrawiam.
    • Gość: Gość Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.sanetja.pl 22.05.08, 19:17
      A czy ktoś z Was miał z p. Radkiem? Jeśli tak, to jak on uczy?
      • Gość: kejt Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:50
        Kubala to jest to czego potrzeba w temacie nauka jazdy.Świetne podejście do kursantów i duuuuuuuuża wiedza .
        • Gość: Aśka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:55
          TOMASZ O. SZOK JAKIE GŁUPOTY O ŻYCIU POTRAFI OPOWIADAĆ FACET PO TRZYDZIESTCE. .SZKODA ŻE NIE SKUPI SIE NA TYM NA CZYM POWINIEN!!!
          • Gość: Andrzej Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 23:49
            witam zawitałem tu dopiero teraz i spiesze donieśc że ulubieniec
            tłumów Tomasz O został na poczatku czerwca zwolniony z silesi. Teraz
            mam jazdy z p. Darkiem różnica zdecydowana. Kultura osobista i
            podejscie zupełnie inne, cóz lepiej pózno niz wcale
            • Gość: W Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.08, 18:57
              w piątek zaczynam w silesi kurs, mam nadzieję że rzeczywiście jest tam ok,
              naczytałam się różnych opinii, na jednym forum samych negatywnych, a tu
              pozytywy, ach ciężko się zdecydować,a prawko trzeba mieć :)
            • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 00:10
              Tomasz Opaliński już nie pracuje w tej firmie?Miejmy nadzieję że także nie pracuje w tej branży.Zostali najlepsi,jak w przyrodzie....
            • Gość: saab Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 16:59
              Czy ktoś może wie gdzie teraz pracuje Tomek Opaliński?
              Proszę o pomoc.
      • Gość: iwonka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 09:32
        czy jeździł ktoś z Romanem Baronem??????? bardzo proszę o opinie na
        jego temat!!!odpiszcie ludziska :-)
    • Gość: Basieńka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.eranet.pl 02.08.08, 08:46
      Rokita !!!
      Sympatycznie się jeździło...w trójke ;) i egzamin zdany za pierwszym razem :)
      Miło sympatycznie i przy tym konkretnie
      Pozdrowienia dla Roberta Rokity
      Powodzenia
      • airye Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 05.08.08, 16:01
        A nikt nie jeździł z panem Romkiem Baronem? Nie wierzę... Bardzo sympatyczny,
        miły i kompetentny instruktor;)
        Pozdrowienia dla pana Romka.
    • Gość: Blondi Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.3s.pl 08.08.08, 21:00
      jeśli chodzi o m. rupale to najgorszy instruktor jakiego miałam
      nieprzyjemność poznać!!!!! był chamski, nic mnie nie nauczył a do
      tego robił dziwne aluzje, prawił tanie komplementy i w specyficzny
      sposób lubił się "eksponować" przed kursantkami.... chyba chodziło o
      poderwanie jakiejś naiwnej, fuuuj, porażka
      jednakże ten pan to przeszłość,
      polecam Andrzeja Tracza i Bartka Gorajczyka,z którymi jazdy to
      czysta przyjemność, i do tego 100% zabawa
      nie dość że ciasteczka, to potrafią nauczyć jeździć:))
      Gorąco polecam, i pozdrawiam Bartka i Andrzeja:))))
      • Gość: ssaawe Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 10.08.08, 12:55
        skończcie juz dupcyć o tych piernikach-instruktorach . co was tak
        wzieło?
        • Gość: Mucha Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.3s.pl 14.08.08, 11:22
          są różne gusta jeśli chodzi o sposób nauki a uroda czy walory
          fizyczne mają najmniejsze znaczenie. Każdy z tych instruktoró jest
          wykwalifikowany a osobiste wrażenia zależą od dogadania się. Poza
          tym jazdy z instruktorami to nauka a nie randki
          • Gość: Monika Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 19:26
            ja na temat tego osk nie mogę powiedzieć nic złego... świetnie
            przeprowadzone zajęcia teoretyczne z panem Rokitą...naprawdę dużo
            się można było dowiedziec ..a do tego bardzo sympatyczna pani
            Małgoisia w biurze. Teraz niedawno zaczęłam jazdy z Panem Romkiem
            Baronem i jak narazie nie mogę mu nic zarzucić..Bardzo
            sympatyczny,uprzejmy a przede wszystkim bardzo cierpliwy :D co w
            moim przypadku jest koniecznością:D..w dodatku ma duże poczucie
            humoru więc jazdy w miłej atmosferze :D polecam
            • Gość: makra Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 15.09.08, 12:23
              A co sadzicie o Władku Hermanowiczu <możer przekrecviłąm lekko
              nazwisko>
            • Gość: rotherrr Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 83.12.15.* 24.09.08, 11:31
              zgadzam się w 100%....Romek to świetny instruktor...na początku
              wydaje się dziwny ale to tylko złudzenie...świetny instruktor z
              zajebistym podejściem do kursantów...prawo jazdy zdawalem juz kilka
              miesiecy temu ale naprawde milo goscia wspominam...szczególnie to
              jego poczucie humoru:D zajebioza...
      • Gość: esiu Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:28
        Polecam pana Andrzeja Tracza. Jestem zadowolony i zdecydowanie mogę
        go polecić.
        Uczy jeździć samochodem. Dobra szkoła. Polecam Silesię.
        Zdałem za pierwszym razem. :)
    • Gość: Kasia M Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 62.233.185.* 13.10.08, 20:13
      W czerwcu zaczęłam kurs i pierwsze spotkanie z teorii miałam z Panem
      Bartkiem Kubalą, na luzie i konkretnie lecz następne już z kim
      innym, były okropne nudy i niezbyt zabawne teksty. Pierwsze 3 jazdy
      miałam z Panem Zychem i były to zmarnowane 3 godziny... Na szczęście
      nadrobiłam je z Jaśkiem Trygarem, baaaaardzo cierpliwy i potrafi
      tłumaczyć kilka razy to samo aż się zrozumie ;) Nie aż takie ciacho
      ale ma w sobie coś ;P
      • Gość: Niunia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 17.10.08, 20:24
        Właśnie zakończyłam kurs w Silesii. Teoria z R. Rokitą. Całkiem spoko. Facet ma
        zacięcie pedagogiczne - realizuje się w tym z pewnością :)
        Jazdy z A. Traczem. Bardzo dobry instruktor anielsko cierpliwy, błyskotliwy i z
        poczuciem humoru. Potrafi nauczyć. Polecam
        • Gość: inka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 12:08
          A miał ktoś jazdy z panem Dawidem? Też świetny instruktor.
          • Gość: klient Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 00:26
            Co do Silesii to jest tam moze 3 konkretnych instruktorów którzy
            uczą jezdzic robiłem kurs i miałem jazdy az z 6 dopiero ostatni na
            30 którejs jezdzie wytłumaczyli co i jak a 3 nawet nie dokonca zna
            przepisy ruchu dr. nie słuchajcie pani w biurze bo dla niej kazdy
            instr jest najlepszy a najlepszy z najlepszych to p.Kubala a facet
            nawet nie przekazuje podstaw jazdy .
            • Gość: gość Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 07.11.08, 21:22
              Witam, skąd Pan wie że "trzech", skoro jeżdził Pan tylko z sześcioma.
              pozdrawiam.
              • Gość: franc Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 07.11.08, 23:39
                Ja jeździłem z 8 instruktorami (jazdy dodatkowe też wliczam) wszyscy
                poleceni w biurze,nie narzekam.Profesjonalne podejście,dobre
                tłumczenie.Zdałem prawko i jestem zadowolony.
                • Gość: a. ona Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 28.11.08, 10:05
                  odnosnie kubali..mam bardzo dziwne wspomnienia i mlodym kursantkom zdecydowanie
                  odradzam. harem tego goscia jak wiesc gminna niesie, ciagle sie powieksza. co
                  kto lubi, ale ja tam sie wole na kierownicy skupiac i czym predzej zdac:).pozdrawiam
                  • Gość: szef haremu Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 07.12.08, 22:12
                    uważaj co piszesz bo to pomówienia ! , jak chciałeś mi zaszkodzić to Ci się nie
                    udało bo ja szanuje swoją pracę i kursantów , myślę że Ty jesteś kimś z Silesi,
                    już kiedyś taki w firmie pracował i donosy na kolegów pisał , ale juz nie
                    pracuje , mam już kilka typów na tego bajkopisarza . Jeżeli się mylę i napisała
                    to jakś niedowartościowana małolata , no to przykro mi bo jestem w takim wieku
                    że mogła byś być moją córką (jeżeli mówimy oczywiście o młodych kursantkach!) a
                    to już by była pedofilia z mojej strony. Ale jak Cię namierze , to mi osobiście
                    opowiesz o tym haremie, bo sam jestem ciekaw !!!!! POZDRAWIAM CIĘ MÓJ WROGU.
                    • jovanka-1 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 08.12.08, 14:39
                      Zdaje się, że to forum służy głównie do wypisywania głupot o szkole
                      i instruktorach. Osoba zastanawiajaca sie nad wyborem szkoły nie
                      znajdzie tu raczej konkretnych informacji. Dziwi mnie treśc
                      niektórych postów, ciekawe czy te osoby powiedziałyby to samo gdyby
                      były podpisane imieniem i nazwiskiem. Jeśli ktoś jest niezadowolony
                      ze swojego instruktora niech mu to powie w twarz zamiast anonimowo
                      oczerniać go w internecie. Ja z kursu w Silesii jestem zadowolona,
                      zarówno z części teoretycznej jak i praktycznej. Pozdrowienia dla
                      najcierpliwszego z instruktorów - pana Darka Z. ;)
                    • Gość: Marta Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 22:56
                      Bartus miałam z Tobą 30 jazd i nie proponowałeś mi nic co mogłoby
                      mnie przyblizyc do Twojego haremu. Albo więc to pomówienia albo
                      jestem taka beznadziejna. Proszę odpisz bo czuję się podle. Muszisz
                      mnie pamietać mielismy razem stłuczke jak nam Opel wjechał na
                      swiatłach w tył.
                      • easy-bielanka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 10.12.08, 15:33
                        Szkoda,ze forum z początku mówiące o szkole zamienia sie w pole
                        potyczek słownych.Wynieście się może na prive lub na forum
                        towarzyskie..Wątek był o szkole,dość nawet sensownej,w porównaniu z
                        innymi z Katowic.Piszcie o OSK a nie zaśmiecajcie.
                        • nata_stankiewicz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 26.01.09, 11:32
                          Czesc ludzie, alez tu okropna atmosfera zapanowala. Najlepiej jest instruktora
                          miec, do ktorego Cie nikt mnie na sile zachecac nie musi czy to w biurze firmy
                          czy na internetowych forach, zdanie sobie wyrób sama i choć probowac samemu
                          trudno, to potem jest satysfakcja. A co do tych wątków o ciachach i
                          przystojniakach.. Rany boga, dziewczyny spróbujcie użyć wyobraźni ile przed Wami
                          i po Was będzie takich samych do bajerowania i nie przeżywajcie tego co te
                          jełopy do Was mówią. Większość instruktorów to naprawde średnio wykształceni
                          ludzie którzy zwyczajnie się nudzą swoją robotą i starają się ją trochę
                          urozmaicić. Ja tam bym się nie dała zwieść opiniom że jeden to przystojniak a
                          drugi Ciacho i jak to przy nim jest super:)).Aha i przy okazji-pozdrowienia dla
                          żon instruktorów.. Ciezki żywot musza niesc

• Gość: :) Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 02.02.09, 16:11
                            część teoretyczną w OSK silesia miałam z Bartkiem Gorajczykiem... :)
                            polecam :) bardzo wiele wynosi się z zajęć... podejście uczące
                            myślenia a nie nauki na pamięć :)
                            • Gość: xyz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:59
                              Ja też miałam zajęcia teoretyczne z Panem Gorajczykiem i nie
                              wyniosłam z nich prawie nic. Pan instruktor odbierał prywatne
                              telefony i pisał smsy, zamiast tłumaczyć przerabiany materiał.
                              Zajęcia nudne, a uczyć trzeba było się i tak w domu. Marnowanie
                              czasu.
                              Jazdy odbyły się z innym instruktorem, co prawda bardzo miłym i
                              sympatycznym, ale niestety nieprofesjonalnym. Zdarzyło mu się na
                              mnie nakrzyczeć, często podnosił głos, bardzo łatwo można go było
                              wyprowadzić z równowagi i często ziewał w samochodzie. Moja nauka
                              jazdy samochodem zatrzymała się na 10 godzinie, potem już niczego
                              Pan instruktor mnie nie nauczył. Na placu byłam dwa razy po pół
                              godziny, co oczywiście nie wystarczyło, żeby się go nauczyć. Mało
                              tego, w tej szkole preferuje się naukę placu patrząc na pachołki,
                              które pokazują, w którym momencie trzeba skręcić kierownicę. A
                              oczywiście na egzaminie państwowym pachołki są ustawione zupełnie
                              inaczej, więc teoria Silesii po prostu się nie sprwadza.
                              No i Pani w biurze, która każdemu kursantowi obiecuje doskonałą i
                              szybką naukę, zawsze chętna do pomocy, a jak faktycznie jest
                              potrzebna jej pomoc, to tylko miło się uśmiecha, mówi, że załatwi,
                              obiecuje cuda, po czym nie robi nic. Nawet ciągłe przypominanie się
                              w danej sprawie niewiele zmienia.
                              Szkoła, która ewidentnie stawia na ilość, a nie na jakość.
                              NIE POLECAM NIKOMU!
                              • Gość: Antek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.devs.futuro.pl 04.03.09, 21:26
                                wypisując głupoty gościu xyz postawiłaś na ilość,o jakości zapomnia-
                                łaś.Taka z Ciebie beznadziejna malkontentka .Skoro nic tobie nie
                                pasowało ani instruktorzy,ani pani z biura,nawet pochołkom się
                                oberwało,bo stały nie tak jak powinny,to trzeba było zabrać swoje
                                zwłoki i poszukać światełka w tuneku w innym ośrodku,kumasz?
                                P.Gorajczyk - świetny instruktor,pani w biurze - kompetentna i
                                przemiła,pomoże nawet w sytuacji beznadziejnej.Moja rada dla ciebie
                                więcej wiary w ludzi i odrobina pokory.
                                • Gość: beata Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 05.03.09, 00:32
                                  miałam wykłady z Gorajczykiem a jazdy z Hermanowiczem jestem bardzo
                                  zadowolona tym bardziej że zdałam za 1 razem a egzaminator
                                  stwierdził że to wyjatkowo dobry ośrodek. Rozumiem że komuś coś może
                                  nie pasować ale ja szczerze polecam ten ośrodek.
                              • easy-bielanka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 05.03.09, 13:23
                                Jak ładnie tak sobie pobluzgać bezimiennie.Wykłady miałam z Panem
                                Gajdą i całkiem dużo sie nauczyłam.Pierwsza jazda i kolejne dwie
                                masakra,później Pani Gosia umówiła mnie z P.Gorajczykiem.Do końca
                                kursu było mega profesjonalnie.W sekretariacie załatwiałam kilka
                                spraw i p.Gosia konkretnie z uśmiechem załatwiała wszystko szybko i
                                również mega profesjonalnie.Po tych pierwszych jazdach chciałam
                                rezygnować,ale jak się okazało w sekretariacie problem zniknął,a ja
                                ukończyłam kurs i zdałam za pierwszym razem.Dziękuję mojemu
                                instruktorowi za nauke i p.Gosi za pomoc i ocieranie łez.
                              • krosa-is-me Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 05.03.09, 14:02
                                Elokwencja górą gościu xyz.
                                Stanę w obronie wszystkich,a nawet "pachołków".
                                Wykłady z P.Gorajczykiem,facet fachowo i ciekawie tłumaczy.Nauka ze
                                zrozumieniam tematu.Na jazdy nie udało mi sie do niego dopchać,bo
                                tylu miał chętnych,ze jeździłbym za miesiąc(potwierdza to jego
                                fachowość).30 godzin jeździłem z Janem T.,nauka szła dobrze.Przed
                                egzaminem P.Małgosia umówiła mnie z P.Gorajczykiem....szok,po prostu
                                szok jak ten facec tłumaczy.
                                Pachołki,jak to rzecz martwa nie przeszkadzały mi w niczym,nawet je
                                polubiłem.Większych problemów nie miałem na kursie,a w biurze zawsze
                                załatwiłem to co chciałem,uzyskując wyczerpujące informacje na każdy
                                temat.
                                Moja siostra zapisała sie w Silesii na kurs,zaznaczyła przy
                                wpisowym,ze jeździć chce z P.Gorajczykiem.
                                W kilku słowach:profesjonalny ośrodek,szybkie rozwiązywanie
                                problemów i zdany egzamin za I razem.A z Ciebie gościu xyz okropna
                                maruda jest.
                                • jasiekmaly Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 05.03.09, 14:39
                                  Zdziwiony jestem tak negatywnym podejściem do Silesii pani
                                  xyz.Niedawno rozpocząłem tam kurs,chociaż początkowo wybrałem inny
                                  ośrodek,to z ciekawości po drodze wstąpiłem do Silesii.Zapisałem się
                                  od ręki,co spowodowane było konkretnym udzieleniem odpowiedzi na
                                  każde moje pytanie,dowiedziałem sie wszystkiego,i jeszcze trochę w
                                  temacie prawa jazdy.Właciłem pieniądze i jestem kursantem
                                  Silesii.Jeśli cały kurs będzie tak profesjonalny jak Pani z biura
                                  OSK,to napewno rozpiszę się na ten temat.
                                  • Gość: egzaminator Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 05.03.09, 22:30
                                    HAHAHA, ale sie usmialem z tego tematu! Przeciez nie widzice ludzie ze te posty
                                    pisza instruktorzy i pracownicy Silesi?! Z tych wszystkich postow moze 5 jest
                                    autentyczne (pewnie XYZ tez)! Co za przypadek, ze nagle jak sie cos pisze na
                                    instruktora jakiegos zle to sie nagle 10ciu w jego obronie sie stawia :))) I jak
                                    agresywnie! Nawet jeden sie wypowiedzial osobiscie nie ukrywajac tego! Jak taka
                                    reklame sobie robia to pewnie jezdzic z kim nie maja i lapia klienta :)) WSTYD -
                                    INSTRUKTORZY! KROWA KTORA DUZO RYCZY MALO MLEKA DAJE! ZA PRACE SIE WEZCIE, A NIE
                                    ZA POGADUCHY NA FORUM. A wybor osrodka powinien byc z polecenia a nie przez
                                    forum, na ktorym ktos moze byle jakie bzdury napisac!
                                    • jasiekmaly Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 06.03.09, 00:01
                                      Jestem po pierwszym spotkaniu z teorii(dziś).Donoszę,iż instruktor
                                      nie pisał sms'ów,i nie rozmawiał przez telefon.Zajęcia zapowiadają
                                      się ciekawie.Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg kursu.
                                      Do gościa egzaminatora:
                                      nie jestem instruktorem,nie jestem pracownikiem Silesii,jestem
                                      kursantem a Silesie na tym etapie kursu chwalę i polecam.
                                      Konkurencja nie śpi i antyreklame robić też może,a forum jest o
                                      Instruktorach więc jedni ich chwalą a drudzy nie.Słusznie Pan
                                      zauważył,że byle bzdury pisać może każdy...
                                      • Gość: flex Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:45
                                        Każdy wyraża swoje zdanie, bo ile ludzi, tyle opinii.
                                        Ja akurat podzielam zdanie pani xyz.
                                        Też nie jestem zadowolony z tej szkoły, wszyscy mili i usmiechnięci,
                                        niby pełen profesjonalizm. Pozory. Na pierwszy rzut oka wszystko ok,
                                        jak się wejdzie w to bardziej, to przypadkowo wychodzi prawda i jacy
                                        obłudni pracują tam ludzie. Kto również podziela moje zdanie, to wie
                                        co mam na myśli. W ten sposób przecież zarabiają pieniądze i im
                                        więcej kursantów, tym więcej mają kasy - taka ich praca, jeżeli nie
                                        są doskonali (a tak pani w biurze zapewnia), to muszą udawać. Tylko,
                                        że niektórzy potrafią to zauważyć i o tym powiedzieć, tak jak pani
                                        xyz i ja - flex.
                                        • Gość: gorol29 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.anonymouse.org 06.03.09, 09:12
                                          Jak to jest. Jedna zla opinia po miesiącu przerwy w postach i nagle
                                          jak grom z nieba kilka pozytywnych w dodatku bluzgających osobe,
                                          ktora wyraza negatywna opinie. Cos tu nie gra...
                                          • first.stefan Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 06.03.09, 11:41
                                            Ciekawe forum,jak kazde gdzie mozemy być anonimowi.Ludziska
                                            kochane,te pozytywne i mniej pozytywne,przecież głównie chodzi o to
                                            zeby zaliczyć teorię,nauczyć się jeździć i zdac egzamin.Mój
                                            instruktor nie był miły ani nie miły,przyszłam zrobic kurs.Moje
                                            założenie wypełniłam,a teraz czekam na egzamin.Ilu kursantów tyle
                                            opini,po co wywlekać brudy anonimowo na ogólnodostępnym
                                            forum.Ośrodek wykonuje swoja pracę,wszyscy jesteśmy ludźmi i wszyscy
                                            zapisujemy sie na kurs z myślą o tym,ze będziemy
                                            kierowcami.Mili,niemili,sympatyczni,niesympatyczni...Przecież to nie
                                            spotkania towarzyskie,a nauka.Pozdrawiam pracowników Silesii i
                                            innych ośrodków.
                                            • Gość: szukający instrukt Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 06.03.09, 19:39
                                              Mam pytanie,czy instruktor Mariusz Mól coś Wam mówi? please o szybką
                                              odpowiedź.jestem przed jazdami a nic na jego temat nie mogę
                                              znaleźć.Dzięki
                                        • Gość: solo Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.devs.futuro.pl 28.03.09, 20:43
                                          gościu flex zapisz się na zajęcia wyrównawcze-będziesz miał skalę
                                          porównawczą.
                              • Gość: bartek G Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 07.03.09, 14:55
                                do xyz ciekawe rzeczy piszesz na temat prowadzonych wykładów, w
                                jakim terminie wykł sie odbywały ? co do smsów mozliwe ze wysyłałem,
                                taka praca ludzie tak sie umawiają na jazdy. Co do odbierania tel i
                                smsów to przez 8 spotkań po 2 godz ile bym musiał rozmawiac i pisac
                                zebys nic nie wyniosła z zajęc? materiał który realizuje jest oparty
                                takze na filmach wiec choc z nich powinnas cos zrozumiec ,po 2
                                zawsze na zajeciach rysuje skrzyzowania sytuacje omawiam dokładnie
                                wyprzedzanie predkosc i hamowanie i taki drastyczny film wiec sory
                                ale chyba lekko przesadziłas jesli jestes tak niezadowolona to
                                zapraszam na kolejne wykłady w maczku specjalnie dla Ciebie przyłoze
                                sie bo bedą to ostanie moje wykłady w tej szkole jazdy pozdrawiam
                                • Gość: misiek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:32
                                  teorie miałem od21.11.08 do 22.12.08 z p.bartkiem g.zaliczyłem wszystkie spotkania ,po jego wykładach zdałemem bez problemu test wew.,może i przerywał czesem na moment zajęcia,ale na hasło czy sa jakies pytania nie było dużo chętnych do zadawania pytań. ktoś wczesniej pisal ze nic nie wyniósł z wykładów i musiał douczać sie w domu,ale po to dostaliśmy materiały by z nich korzystac a nie patrzec na nie.Z jazd narazie jestem zadowolony,instruktor po ludzku tłumaczy poszczególne manewry,chetnie odpowiada na moje pytania pytania.Co do xyz to moze za duzo myślała o ciastkach a nie o nauce.Pozdrawiam wszystkich instruktorów.
                                  • majkasi Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 07.03.09, 20:45
                                    Witam forumowiczów! ostatnio byłam tu w 2007 roku i z
                                    zainteresowaniem prześledziłam Wasze wypowiedzi.Ja polecam Pana
                                    Janka N.,cierpliwy,punktualny i wreszcie zdałam! Teorię trzeba było
                                    zaliczyć,więc wysiedziałam te spotkania,chociaż instruktor bardzo
                                    się starał,to wolałam jazdy.Nie pamiętam jak się nazywał.Polecam
                                    Silesie znajomym,i większość kończy tam kurs.Przykro mi jednak
                                    czytać jak tak źle piszecie i obrażacie pracowników,bo Wy jesteście
                                    anonimowi,a oni obrywają na forum,ale jest też cała fura pozytywnych
                                    wpisów,więc ja też do nich się dołączam.Pozdrawiam tych,których znam
                                    i nie znam.
                                • Gość: xyz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 14:35
                                  Witam wszystkich.
                                  Widzę, że poruszyłam niebo i ziemię swoim postem. Nagle tyle
                                  zadowolonych ludzi wyszło z ukrycia.
                                  Odrobina pokory, tak? A w stosunku do kogo i w jakim celu? Wyraziłam
                                  swoje niezadowolenie i nie mam zamiaru za to nikogo przepraszać. Nie
                                  jestem zadowolona z kursu i nic tego nie zmieni. A tym bardziej
                                  Wasze beznadziejne posty.
                                  Dużo ludzi czepia się, że na forum osoby zachowują swoją
                                  anonimowość. A komu potrzebne do szczęścia jest moje imię i
                                  nazwisko? Co to zmieni? Zresztą podejrzewam, że Silesia i tak wie
                                  kim jestem :)
                                  I kwestia "ciastek". Widać ludzie mają bardzo różne gusta, bo na
                                  przykład ja takowego, posród instruktorów, z jakimi miałam
                                  styczność, "nie znalazłam".

A na koniec zwrócę się do Pana Bartka.
                                  Przede wszystkim to nie zauważyłam, żebyśmy przeszli na formę per
                                  Ty. Jakie znaczenie ma kiedy odbywałam kurs? Mnie nie interesowało
                                  wtedy kto do Pana pisze i dzwoni oraz w jakim celu to robi. Wyrażało
                                  to bardzo dosłownie Pana podejście do nas. I proszę mi wierzyć, nie
                                  tylko mnie to przeszkadzało. Owszem, filmy były puszczane i z nich
                                  faktycznie można było coś wynieść. Skrzyżowania też były rysowane,
                                  ale kwestia dokładnego opisywania i omawiania manewrów pozostaje tu
                                  pojęciem względnym. Może Panu wydawało się, że zajęcia są prowadzone
                                  doskonale, ale niestety kursanci już tak nie myśleli (zapewne nie
                                  wszyscy). I wcale nie dziwię się, że nikt nie chciał tego zgłosić,
                                  jeżeli zdarzyło się, że na dzień dobry, wchodząc na wykłady, zaczął
                                  Pan mówić do nas podniesionym głosem, naładowanym negatywnymi
                                  emocjami, jak również lekko nas poniżać za nieuczenie się w domach,
                                  co w ogóle było nie do przyjęcia. Została o tym poinformowała Pani w
                                  biurze, ale oczywiście (jak zwylke) prosiła o wyrozumiałość.
                                  Powiedziała też prywatnie kilka słów, ale tego już nie będę
                                  przytaczać, bo nie jest to odpowiednie miejsce. To była cała Jej
                                  reakcja na niezadowolenie grupy. Nie mam zamiaru wracać na wykłady
                                  do Silesi, ale dziękuję za zaproszenie. Znalazłam nową szkołę, w
                                  której wykupuję dodatkowe jazdy - bez porównania. I przede wszystkim
                                  szanują kursantów, a tego akurat Silesi brakuje, bo kwestia uśmiechu
                                  na twarzy Pani w biurze niestety nie wszystkich zadowala i nie
                                  załatwia całej sprawy.
                                  Szkoda tylko, że chce się Pan przykładać do ostatnich swoich zajęć,
                                  a nie zawsze robił to Pan wcześniej. Mimo wszystko serdecznie Pana
                                  pozdrawiam.

A na koniec forumowiczom dodam, że nawet w WORDzie się z Silesi
                                  śmieją.
                                  • Gość: bartek g Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 08.03.09, 18:13
                                    Przepraszam Panią proponuje odwiedzic wykłady w innych szkołach i
                                    zapanowac nad grupą 50 osób które nie chcą się uczyć i przepisy maja
                                    w głębokim powazaniu czemu na zajęciach nie poprosiła pani o
                                    wyjasnienie manewrów ktorych nie wyjaśniłem ,na zajeciach jak
                                    pytałem z materiału który był na poprzednich zajęciach nikt nic nie
                                    wiedział ,do wykładów zawsze sie przykładam szanuje kursantów ale
                                    kursanci mnie nie , nie bede przytaczał przykładów ,zamykam ten
                                    temat to jest pani zdanie przyjmuje krytyke i dziekuje. a co do
                                    wordu to zdawalność moich kursantów za 1 razem jest do sprawdzenia.
                                    • Gość: xyz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 18:42
                                      Może są i tacy, którzy nie chcą się uczyć, ale uważam, że nie
                                      powinien Pan tak generalizować. A to, że zapisują Państwo po 50 osób
                                      do jednej grupy, to już nie jest ani problem, ani zmartwienie
                                      kursantów.
                                      Uważałam, że nie ma sensu pytać o wyjaśnienia, skoro widziałam Pana
                                      nastawienie. Może i niektórzy kursanci Pana nie szanują, ale znowu
                                      niepotrzebnie wrzuca Pan wszystkich do jednego worka.
                                      A tak a propos - na szacunek trzeba sobie zasłużyć i zapracować.
                                      Nie mówiłam tutaj o Pana kursantach, tylko o ogóle osób zdających
                                      egzanim państwowy po kursie z Silesi.
                                      I żeby była jasność, nie mam do Pana żadnych pretensji - to moim
                                      błędem było, że zapisałam się do tej szkoły, polegając właśnie na
                                      opiniach tego typu forum.
                                      • Gość: bg Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 09.03.09, 00:12
                                        no własnie moim celem jest nauczyc przepisów i to ze nie jestem
                                        brankiem na wykładach wynika z tego ze nie wszyscy chcą sie uczyc ,a
                                        pisanie ze moje nastawienie jest nie takie jest najłatwiejsze zawsze
                                        odpowiadam na zadane pytania i . co do 50 osób to nie ja za to
                                        odpowiadam ja tylko przeprowadzam wykłady nie jestem włascicielem .
                                        Co doszacunku podziela pani zdanie skoro na wykładach zadaje pytanie
                                        z materiału który był przerabiany 5 minut temu i nikt nie potrafi
                                        odpowiedziec na to pytanie no to przepraszam bardzo ale jak mam nie
                                        generalizowac ? ja tez nie mam do pani zadnych pretensji ale medal
                                        ma zawsze 2 strony a rola wykładowcy wcale nie jest prosta (nie
                                        usprawiedliwiam sie) prosze tylko o troche obiektywizmu przez 8
                                        zajec nie mogłem byc zawsze zle nastawiony i mówic z podniesionym
                                        głosem i pisac smsy(tylko w trakcie filmow) i rozmawiac przez tel
                                        choc tego nie kojarze ,nie interesuje mnie dobre imie Silesii tylko
                                        moje bo moje nazwisko pojawiło sie ,pisze to dla siebie a nie dla
                                        Silesii, jezdzi pani w innym ośrodku zapraszam do mnie na darmowe
                                        jazdy w celu sprawdzenia mojej wiedzy i umiejetności z zakresu jazdy
                                        • Gość: xyz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 11:44
                                          Nie ma sensu dalej dyskytować na ten temat - Pan ma swoje zdanie, a
                                          ja swoje i niech tak zostanie. Zapewne każde z nas ma trochę racji,
                                          aczkolwiek to ja jestem stratna, chociażby ze wględu na konieczność
                                          wykupienia kolejnych jazd, a to już wina instruktora, z którym
                                          miałam jazdy, a nie Pana.
                                          Nie mam potrzeby sprawdzania Pana wiedzy i umiejętności. Nie mówię
                                          też, że wątpię, bo na pewno Pan je posiada. Miałam z Panem teorię i
                                          niestety nie wyniosłam z niej za wiele (i może jest to poniekąd wina
                                          zbyt dużej grupy); kwestia praktyki natomiast, to już zupełnie inna
                                          bajka i może na tym polu jest Pan faktycznie nieoceniony i Pana
                                          kursanci zdają egzamin za pierwszym razem. Mam prawo wypowiadać się
                                          jedynie na temat prowadzonych przez Pana zajęć teoretycznych i to
                                          robię. Bardzo dziękuję za zaproszenie, ale nie skorzystam.
                                          Zakończyłam już swoją przygodę z Silesią.

Jest to podobno forum Silesi jako szkoły i padają tutaj różne
                                          opinie, czasami lepsze, czasami gorsze. Decydując się na taką pracę
                                          trzeba liczyć się z tym, że przestają być Państwo anonimowi i
                                          nazwiska będą padać. Nikt nie jest w stanie zawsze zadowolić
                                          wszystkich :) Cieszę się, że mogliśmy wymienić kilka zdań na ten
                                          temat, szkoda tylko, że w takim miejscu. Pozdrawiam Pana serdecznie.

Do użytkownika easy-bielanka: Przynajmniej mam coś do powiedzenia. I
                                          patrząc na Twój post, to nie wiem która z nas myli forum z czatem.
                                          Zresztą przypomnij sobie swoją wypowiedź na temat zaśmiecania tego
                                          forum :)
                                          • Gość: bg Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 09.03.09, 12:12
                                            mśle ze nasza polemika wyszła wszystkim na dobre (-:, pozdrawiam i
                                            zycze zdania za 1 razem (szczerze).
                                            • jasiekmaly Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 24.03.09, 13:04
                                              Kontynuując wątek OSK dopisuję,iż wykłady prowadzone z dużym
                                              rozmachem i wiedza przekazywana w sposób przyswajalny.W niedługim
                                              czasie koniec zajęć teoretycznych i nauka praktyczna.Podtrzymuję
                                              swoje zadowolenie i polecam.
                                            • Gość: LILA Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.08.09, 14:55
                                              Szczerze polecam wszystkim kursantom Bartka G. Dzisiaj miałam z nim 2 godziny
                                              jazd, profesjonalny instruktor, ze spokojnym podejściem do ludzi. Jeździłam po
                                              głównych trasach egzaminacyjnych i w tym czasie bardzo dużo się nauczyłam. Uczy
                                              myślenia za kierownicą, a nie jazdy na pamięć!!! Do teraz jestem pełna podziwu,
                                              nie spodziewałam się tego. DUŻY PLUS :))
                                              • Gość: stanowcza Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 19:57
                                                Dziwi mnie,że nikt jeszcze nie wymienił Krzysztofa.Trafiłam do niego za namową
                                                p.Małgosi z biura i jestem w szoku,że mozna tak uczyć.Może to kwestia
                                                nieznudzenia zawodem instruktora?nie wiem,ale uczy zaje...fajnie,podejście na 5
                                                z plusem,wkłada dużo serca w wytłumaczenie tajników jazdy.Polecam,bardzo polecam S.
                                    • easy-bielanka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 08.03.09, 18:47
                                      Ale się uwzięła xyz!!! Pomyliła biedaczka forum z czatem ha,ha!
                                      • Gość: Izamika Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 25.03.09, 21:10
                                        Co do Pana Mariusza Mola to mam duże zastrzeżenia...ten Pan instruktor chyba
                                        nie bardzo jest zadowolony z pracy jaką wykonuje albo ma problem sam ze
                                        sobą...to tyle na tego Pana temat.
                                        • Gość: Basieńka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 26.03.09, 17:23
                                          jezdzilam z p.Molem i nie wiem co szanowna pani Iza wyprawiala za
                                          durnoty na jazdach ze teraz najezdza na p.Mola,ale ja osobiscie
                                          dzieki niemu zdalam egz za 1szym razem-polecam go.
                                          • Gość: Izamika Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 16:26
                                            Szanowna Pani Basiu, nie wyprawiałam żadnych "durnot" na jazdach. Ja tylko
                                            wyraziłam swoją opinie na temat Pana Mola i tyle...każdy ma do tego prawo.I
                                            zastanawiam sie co Pani na tych jazdach wyrabiała skoro sie tak Pani
                                            zdenerwowała?!Ja tego instruktora nie polecam!
                                            • Gość: Grzesiu Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:21
                                              Też osobiście jeździłem z P.Molem i zdałem za 1 podejściem. Wymagał dużo i
                                              wystawiał mnie na różne sytuacje ale zdało rezultat, ten człowiek jest po to aby
                                              nas nauczyć anie głaskać nas na jazdach. Pozdrawiam
                                              • Gość: oszukana Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 109.243.242.* 27.02.10, 16:30
                                                Niestety miałam wątpliwą przyjemność jazd z Panem Molem. Po niespełna 30 h jazd
                                                nadal nie umiem parkować (w trakcie całego kursu parkowałam tylko kończąc jazdy,
                                                nic poza tym), na placu manewrowym byłam 2x po 15 minut, gdzie nie udzielono mi
                                                żadnych wskazówek. Ostatnie jazdy mi przepadły bo szanowny Pan M. najpierw
                                                podpisał papiery żebym mogła szybciej złożyć papiery do WORDu, a ostatnie
                                                godziny po chamsku odwoływał. Będę zmuszona wykupić dodatkowe jazdy by nauczyć
                                                się tego co Pan Mol ze mną nie wyjeździł i po prostu sobie olał. Odradzam tego
                                                instruktora!!!
                                                • Gość: właściciel Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 58.137.139.* 27.02.10, 16:36
                                                  witam proszę o kontakt w tej sprawie zaraz w poniedziałek. Jeżeli
                                                  tak rzeczywiście było nie bedzie Pani nic musiała płacić. Jazdy się
                                                  Pani należą. Musi Pani tylko do nas zadzwonic i powołać sie na
                                                  odpowiedz na forum pzdr silesia
                                                • Gość: woofwoof Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 14:50
                                                  Oszukana: Ty oczekujesz ze po 30h bedziesz smigac jak zawodowy kierowca?jeden potrzebuje 2h na parkowanie a inny moze rok to ogarniac.natomiast co do drugiego sie zgodze,jezdzilam z Molem,jak rowniez 2 innymi instruktorami wiec porownanie mam.rzeczywiscie nie jest on rewelacyjnym instruktorem,bo duzego doswiadczenia jednak nie ma.ale GLOWNY powod czemu odwolywal jazdy jest taki ze mu po prostu nie placili:) gdybys nie dostawala kasy a jednak musiala placic rachunki to tez bys miala olewke w pracy.
                                            • Gość: Karolina Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:29
                                              Jeździłam z tym instruktorem w już po nie zdanym egzaminie państwowym.
                                              Wyjeździłam jakieś 5 - 8 h i sporo się dowiedziałam i jestem aktualnie
                                              posiadaczką prawa jazdy. Pozdrawiam
                                            • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:41
                                              Aktualnie mam jazdy z tym Panem. Na 3 godzinie mieliśmy kolizję w okolicy SCC,
                                              straciliśmy dość dużo czasu, który mi potem został oddany na na jazdach
                                              następnych moim zdaniem jest oki. Pozdrawiam
                                            • Gość: Orzech Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.03.09, 20:47
                                              U gościa zdałem za 2 razem, więc chyba nie tak źle. Pozdrawiam
                                            • Gość: Madzia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 27.03.09, 21:12
                                              Jeździłam z P.Molem wymagał sporo czasem,się czepiał maxi drobnostek ale za 1
                                              zdałam chyba oto chodzi w tym. Oceniam pozytywnie
                                              • Gość: niezdalaboniedala Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 89.100.71.* 29.09.09, 20:34
                                                o tak pan andrzejek T. jest spoko najpierw cie przeleci a potem
                                                unika i wszyscy oczywiscie wiedza o tym .szczegolnie lubi mezatki a
                                                potem opowiada jak to gada z ich mezami .hahahaha
                                                facet poprostu przeleci wszystko co sie rusza !!!
                                                ale i tu uwaga !!! nie gwałci tylko wali głupie i naiwne !!!!!!
                                                tak trzymaj andrzejku!!!!
                                                • Gość: marta Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:18
                                                  ja tez nie dałam a zdałam i to za 1 podejsciem
                                                • Gość: prawie kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.waldex.net 19.06.11, 17:35

planuję rozpocząć naukę w 'extreme' w katowicach, gdzie uczy pan Andrzej Tracz....

czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na jego temat?
                                                  • bella1991 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 07.07.11, 19:18
                                                    EXTREME świetna szkoła właśnie jestem na kursie, pełny profesjonalizm. Przykre czytać takich opinii o p. Andrzeju bo to naprawdę bardzo kulturalny miły człowiek a przede wszystkim doskonały instruktor. No i ta jego cierpliwość. Super że tu jestem :)
                                          • Gość: ehh Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 12:28
                                            Jeżeli chodzi o instruktorów, ok - wiem co piszę bo jeździłam aż z czterema, natomiast samej szkoły nie polecam - FATALNA!Kiepska organizacja, w sytuacji kiedy zepsuje się samochód instruktora (w moim przypadku aż dwa razy;/)trzeba czekać nawet 3 tygodnie na kolejne jazdy, raczej nie ma możliwości lekcji z innym instruktorem bo wszyscy są zajęci. Niestety pan który obsługuje biuro na ul. Mickiewicza myśli że wszystko nadrobi urokiem osobistym, to trochę za mało! Szkoły nie polecam, za dużo kursantów, za mało instruktorów.
                                            • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 78.133.191.* 01.08.11, 09:54
                                              Witam chciałam się podzielić moimi refleksjami na temat osrodka Silesia. Chodziłam na kurs z uni europejskiej,kurs prawa jazdy był mi bardzo potrzebny ucieszyłam sie z mozliwości zrobienia go w ramach projektu.Kiedys robialam juz kurs w silesii ale nie udało mi sie zdac,jezdziłam z panem Warzychą bardzo dobry instruktor. Wyklady przeprowadzone Swietnie przez pana Gajde. Jazdy zaczełam z p Jankiem po 30 h p Janek powiedział ze jestem dobrze przygotowana. Dostałam dodatkowe jazdy z p Darkiem Z. na Toyocie i on uswiadomił mnie ze nic nie umiem i nie jezdziłam po centrum,bylam zalamana dostalam takze pare jazd z p Bartekiem G. i dopiero zobaczyłam jak jazda powinna wyglądac .Wykupiłam prywatnie jazdy u p Bartka płacąc wiecej za jazdy niż w Silesii ale było warto ,zdałam tylko dzieki p Bartkowi instruktorzy w Silesii powinni sie od niego uczyć fachu instruktora.
                                        • Gość: Dominik Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 14:42
                                          Pan Mariusz.M JEST świetnym instruktorem TYLKO POLECAĆ ;]
                                  • Gość: Jacek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.devs.futuro.pl 28.03.09, 20:54
                                    gościu xyz - alleluja i do przodu,bo jak mówią słowa piosenki
                                    przyjdzie walec i wyrówna,a ja życzę szczęścia na drogach Europy.
                                  • Gość: niebieska Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 15:16
                                    Miałam teorię z Bartkiem Kubalą i jestem bardzo zadowolona z zajęć.
                                    Były intensywne, kompetentnie prowadzone i przede wszystkim były to
                                    zajęcia dla osób myślących (!) a nie takich, które trzeba prowadzić
                                    za rączkę i uczyć na pamięć formułek. Teraz nie mam najmniejszych
                                    problemów z przeniesieniem teorii na konkretne zachowania na drodze.
                                    Praktyczne zajęcia z Włodkiem Hermanowiczem to mnóstwo dobrej
                                    zabawy -i również są bardzo wymagające. Szacunek dla obu panów.
    • Gość: kierowca Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 09.04.09, 00:29
      Opinia o szkole jak najbardziej TAK. Część teoretyczna prowadzona jest w taki
      sposób, że obecność i uwaga na wszystkich godzinach zapewnia zdany egzamin. Z
      instruktorów polecam "Jana Nogę" - ostoja spokoju, dobry pedagog - do nauki
      ostrożnej i uważnej jazdy oraz "Andrzeja Tracza" - profesjonalista - do nauki
      jazdy dynamicznej. Choć Tracz jak pamiętam zabierał się do rozpoczęcia własnej
      działalności.
      • Gość: taka jedna iGeorge jeśli chodzi o teorię IP: 213.227.102.* 09.04.09, 18:15
        Jeśli chodzi o zajęcia teoretyczne z B. Gorajczykiem to przyznam, ze
        też za nim wtedy nie przepadałam. Facet sprawiał wrażenie strasznie
        zarozumiałego. Ale każdy sprawia JAKIEŚ wrażenie.
        To nie zmienia faktu, że byłam z teorii bardzo zadowolona. Podoba mi
        się forma odpytywania. Podoba mi się, jeśli ktoś czegoś ode mnie
        wymaga. Po to chodzimy na kurs, żeby się uczyć. Jeśli XYZ ma aż
        takie problemy z odpytywaniem i z samym prowadzącym, musi mieć chyba
        straszne kompleksy. Może lubi być wyróżniana na tle grupy, a np.
        kiedyś została przyłapana na jakiejś totalnej niewiedzy?;)
        Naprawdę, to co odpowiedzieć ludzie na proste pytanie zadane przez
        Bartka - ręce opadają.
        Sama, stojąc przed taką grupą, bywałabym oschła. Sama odpytywałabym.
        Ludzie - to jest kurs, który ma na celu nauczenie nas podstawowych
        zasad zachowania na drodze. A po wypowiedziech niektórych (współ)
        kursantów można było odnieść wrażenie, że na drodze mogą być tylko
        zabójcami.
        W ogóle nie dziwi mnie sprawdzanie poziomu wiedzy poprzez
        odpytywanie, nie dziwi mnie ganienie za złą odpowiedź (nie dziwiłoby
        mnie nawet wyśmianie). Jesteśmy dorośli - uczmy się. To nie kurs
        gotowania, tańca czy języka obcego, kiedy to jeśli czegoś nie
        zrozumiemy to nie przypalimy garnka, ale możemy spowodować poważny
        wypadek.
        TO UPOWAŻNIA PROWADZĄCEGO DO EGZEKWOWANIA WIEDZY I REAGOWANIA NA JEJ
        BRAKI. Jak ktoś ma z tym problem i czuje się taką formą prowadzenia
        kursu urażony, to polecam trochę się zdystansować do siebie samego.

Jazdy miałam z trzema instruktorami, w tym z Bartkiem. Powiem tak -
        gdyby nie święta cierpliwość i podzielna uwaga B.G., umiałabym
        znacznie mniej.

Gdybym miała drugi raz zrobić kurs - tylko z tym samym instruktorem.

Jazdy dodatkowe miałam z facetem, który... na 40 godzinie bez
        przerwy wciskał za mnie sprzęgło. Nie trzeba chyba tego komentować.

W każdym razie - wszelkim romantycznym, delikatnym i nietykalnym
        panienkom, które można urazić każdym słowem, nie polecam Bartka:)
        Ale każdemu normalnemu człowiekowi polecam.

Pozdrowiają taka jedna i George Clooney;)

ps: powodzenia na egzaminach.
        • Gość: Ona Re: jeśli chodzi o teorię IP: *.chello.pl 12.04.09, 11:18
          Jak chodzi o teorie to wszystko oki ... ale, który instruktor potem na jazdy
          najlepszy ... fajnie jak by był bez obrączki ...
      • Gość: gieksiarz1964 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 12.05.09, 20:03
        jeśli chodzi o szkołe bardzo plecam teorie miałem z Bartkiem.G która była bardzo
        fajnie prowadzona.Praktyke maiłem za to z Tomkiem.B którego bardzo polecam bo
        bardzo mi się z nim dobrze jeżdziło i dużo się przy nim nauczyłem.teraz czekam
        na egzamin z teori. a kurs rozpoczołem 05.03 a skończyłem 5.05
      • Gość: vi Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 213.17.150.* 01.07.09, 14:08
        Andrzeja Tracza polecam w 100%, ale nie pracuje już w Silesi -
        założyłę ADTJ w Dąbrowie Górniczej (albo w niej tylko pracuje - nie
        pamiętam) oraz jakąś szkołę w Katowicach przy ul. Korfantego 2 -
        przynajmniej takie miał plany
      • Gość: QL Silesia i ADTJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:37
        Polecam Silesię - dużo można się tu nauczyć, szkoła przyjazna i
        elastyczna.
        Jazdy miałem z p. Andrzejem Traczem - świetny instruktor, wie jak
        sprawdzić kandydata na kierowcę. Potrafi wymagać a jednocześnie bardzo
        przyjemnie się z nim jeździ. Część jazd z nim miałem jak jeszcze
        pracował w Silesii, a część już w ADTJ.
        No i co najważniejsze po tych szkoleniach zdałem dzisiaj za pierwszym
        razem.
    • Gość: lol Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 193.93.91.* 11.04.09, 08:19
      travian.pl/?uc=pl3_35988
      • Gość: ***** Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 193.193.181.* 06.07.09, 08:09
        Musze was wszystkie drogie Panie rozczarować, bo wszyscy
        instruktorzy, których wymieniłyście są po ślubach- i większość z
        nich nie nosi obrączek.
    • jasiekmaly Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 28.04.09, 13:10
      Teoria zakończona,zdałem egzamin i (hura!) już jeżdżę.Jestem po 7
      godzinie,wiem dużo,jazdy fajne (choć czasem auto gaśnie bez
      przerwy),instruktor spokojny,zrównoważony i dobrze objaśniający
      manewry,natomiast kierowcy na mieście nie mają dla elek
      litości.Zobaczymy jak to będzie na egzaminie państwowym...Polecam
      Janka T.
      • Gość: lolek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:43
        W sumie to chyba nie warto komentowac.
        Z teorii nie jestem zadowolony, z praktyki jeszcze bardziej.
        Instruktorzy spozniaja się na umowione godziny (miałem ich 2), jeden
        z nich przez wszystkie godziny, ktore ze mna wyjezdzil, nie
        spuszczal nogi ze sprzegla, drugi ciagle narzekal. Nie polecam tej
        szkoly za niefachowe podejscie do sprawy i brak umiejetnosci uczenia
        przez zatrudnionych tam pracownikow!!!!
        • Gość: xyz Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 09:28
          Witajcie ponownie:)
          Po kompletnej porażce, związanej z kursem w Silesii, zapisałam się
          na dodatkowe jazdy do innej szkoły, gdzie dopiero nauczono mnie
          dobrze jeździć i myśleć za kierownicą, o czym instruktorzy w Silesii
          nie mają zielonego pojęcia. I oto zdałam egzamin za pierwszym razem.
          Mimo, że Silesia w żaden sposób nie przyczyniła się do wyniku mojego
          egzaminu, to niestety sukcesy będą zapisane na ich konto, ponieważ
          wniosek złożony do WORDu był podbity pieczątką szkoły, w której
          konczyłam kurs a nie szkoły, w której nauczono mnie jeździć.

Ale przynajmniej wydało się skąd Silesia ma takie dobre wyniki w
          rankingach - kradnie je po prostu innym szkołom :)
          • Gość: gosc Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 09.06.09, 23:33
            Zdałem!!!! Hura,za I razem!!!! YoooooHooooo! Dziękuję panu
            Włodkowi,Tomkowi i Rafałowi!!!!! Już mi nie straszne
            stopy,pierszeństwa i inne takie! Mam prawko! YoooooHooooo!
            • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 18:45
              Mnie przekonała własnie pani w biurze tą zdawalnościa ale tak
              naprawde jak sie dowiedziałam to Silesia dostała nagrode za
              najwiekszą ilosc zdających a nie jak jest na stronie za
              największą zdawalność
              to nie uczciwe tak oszukiwac ludzi i do
              tego Ci instruktorzy ktorzy obgadują sie na wzajem i panią w biurze
              stracone pieniądze
              • Gość: Mirka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:32
                Mój mąz który biorąc pod uwagę osoby które zdają zaliczał się do
                tych które za pierwszym a nawet 5!!! razem nie zdają.Mąż ma 46 lat i
                tyle sie nasłuchał( nie od instruktorów),że nie jest już młody więc
                szanse maleją.I....
                ZDAŁ za pierwszym razem-chodził do szkoły jazdy Silesia a
                instruktorem był p.Trygar.
                Wcześniej córka chodziła do tej szkoły jazdy i też zdała za
                pierwszym razem a instruktorem był p.Tracz.
                Wydaje mi się,że wiele zależy od indywidualnego podejścia samego
                kursanta a i stres ma duże znaczenie.
                A tak na marginesie ilu jest kursantów tyle będzie opinii.
                Pozdrawiam:-)
                • jasiekmaly Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 12.06.09, 12:00
                  Skończyłem kurs i idę na egzamin.Teoria już umówiona na 26
                  czerwiec.Stres mnie obleciał jak się zapisywałem i zobaczyłem
                  atmosferę panującą wśród zdających w WORD.Z samego kursu i nauki
                  jestem zadowolony,wydaje mi się,ze to co powinienem umieć
                  jesto.k.Teoria jak to teoria wystarczy się nauczyć,jazdy szły mi
                  dobrze,instruktor starał się dopracować każdy szczegół,ja też się
                  starałem,ale na egzaminie zobaczę na ile stres mnie powali.Ogólnie
                  Silesia jako szkoła dla mnie na 5 z +!!!
                  • Gość: -meggi Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:17
                    Ja byłam kursantką,zdałam za 2 razem ale mimo wszystko NIE POLECAM!
          • Gość: Mir Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 14.06.09, 13:14
            Czy kurs w Silesia to taka masakra moim zdaniem nie. Mi się układało z
            instruktorem jeździłem z dwoma nic a nic nie przeszkodziło mi to zdać za 1
            razem. Co instruktor inna metoda ale zobaczyłem 2 sposoby prowadzenia zajęć i
            było oki. 1 Pan wymagał sporo zwracał mi uwagę na inne rzeczy 2 Pan na inne.
            Niema ideału ale dało rade i teraz mogę jeździć. Nie rozumem tych którzy negują
            jazdę na 2 3 instruktorów ja polecam szybciej kurs trwa i szykuje na stres pod
            egzamin Pozdrawiam
            • Gość: 40 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 15.06.09, 17:58
              z kursu jestem raczej zadowolona do instruktorów z którymi maiłam wykłady i do
              jazdy nie mam żadnych zastrzeżeń. jednak teraz na kurs poszła bliska mi osoba
              ma teorie z Panem Jakubem T. jest podobno bardzo sympatyczny ale zastanawia mnie
              jedno jako matkę czy mężczyzna który ma około 30 i PODOBNO(a wiem to od jednego
              ze współpracowników tego Pana) spotyka się z 11 lat młodszą dziewczyną jest
              odpowiednią osobą by uczyć młode kobiety.
              • Gość: też matka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 21:35
                Proszę Panią to jest życie prywatne tego Pana.Natomiast jeżeli
                dziewczyna z którą się spotyka jest młodsza o lat 11 tzn. że ma 19
                czyli jest pełnoletnią KOBIETĄ.
                Też jestem matką i nauczyciel mojej córki który ma ok 45 lat ma żonę
                młodszą o 20 to czy ja mam złożyć na niego skargę,że nie powinien
                uczyć w szkole bo ma za młodą żonę??Uczy w liceum.
                Wydaje mi się to trochę śmieszne a Pani jest chyba troszkę
                nadopiekuńcza.
                Pozdrawiam
                • Gość: obiektywna Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 23:40
                  Co prawda, Pan Jakub nie był moim ulubionym instruktorem, ale
                  uważam, że wypowiadanie się na temat Jego życia prywatnego w tym
                  miejscu jest, mówiąc delikatnie, niestosowne. Osoba, która napisała
                  ten post jest niepoważna, mimo swojego dojrzałego wieku.
                  To, z kim się wiążemy nie ma żadnego znaczenia, jeżeli potrafimy
                  oddzielić życie prywatne od zawodowego, a mniemam, że Pan Jakub tak
                  właśnie robi. Oczywiście zawsze znajdą się "życzwili", tak jak
                  użytkownik 40, żeby tylko uprzykrzyć komuś życie.
                  Skoro jesteś matką, to zapewne również dojrzałą kobietą i powinnaś
                  wiedzieć, że wtrącanie się w życie Pana Jakuba nie leży w Twoim
                  interesie. Jakie masz prawo osądzać Jego decyzje? Co chcesz osiągnąć
                  pisząc takie rzeczy?
                  A propos, skąd wiesz, ile lat ma wybranka Pana Jakuba? Czyżby z
                  plotek?
                  Naucz się szacunku dla innych, nawet jeżeli nie popierasz ich
                  decyzji.
                  • Gość: szczera Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ingbank.pl 16.06.09, 14:10
                    jeździłam z panem Jakubem i nie zauważyłam, żeby życie prywatne
                    przenosił do pracy. również nie czulam się zagrożona w żaden sposob
                    mimo iż wiedziałam że ma duzo mlodszą partnerkę (wyszlo z rozmowy)
                    p.s. to jet wybor zarówno P. Jkuba i jego partnerki z kim się
                    spotykają
              • Gość: 70 do gość:40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 15:32

pan kuba może i ma dziewczyne 11 lat młodszą od siebie ,to jego sprawa, ale co gdyby miał starszą o 20,albo nawet w swoim wieku czy wtedy byłby odpowiedni i czy coś by to zmieniło, dalej by miał tylko 30 lat.A moze mają nas uczyć instruktorzy po 60-tce?Jakie masz zaufanie do tej bliskiej ci osoby?Może sama spotyka sie z kimś po 30?A jak się boi jeździć z mężczyznami to są też panie instruktorki.
                • Gość: 40 Re: do gość:70 IP: *.chello.pl 19.06.09, 18:21
                  zaufanie mam duże ale to nie zmienia faktu to że nawet różnica jest za duża ta
                  dziewczyna to jeszcze dziecko różnicy też by nie sprawiała gdyby pan Kuba miał
                  26 a jego partnerka 15. tak osoba nie powinna pracować z młodymi ludźmi. zamiast
                  dawać przykład jako nauczyciel/instruktor tylko uczy ich złych zasad moralnych.
                  moja córka nie jest tak lekko myślna.
                  • Gość: matka 20-latki Re: do gość:40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 20:31
                    Szanowna Pani to nie nauczyciel moralności tylko INSTRUKTOR NAUKI
                    JAZDY.Zajęcia natomiast prowadzi z DOROSŁYMI LUDŹMI !!!!!
                    Pani zwyczajnie się nudzi i szuka sensacji tam gdzie jej nie ma.
                    Krótko mówiąc ma Pani POWAŻNY PROBLEM ZE SOBĄ.
                    Zresztą jeżeli to Pani nie pasuje niech Pani powie córce by zmieniła
                    szkołę jazdy bądż instruktora.
                    Współczuję córce takiej matki.
                    • Gość: png Re: do gość:40 IP: *.sunnet.3s.pl 21.06.09, 21:41
                      masakra może zamiast się dowiadywać kto jak i co? i się kłócić to piszcie opinie o szkole czy sie czegos nauczyliscie czy nie czy się podobało.Ok!
                  • Gość: neutralny Re: do gość 40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:29
                    a może ten pan instruktor odrzucił zaloty córeczki i jest BARDZO ROZCZAROWANA? a może pani napisze jakie to złe zasady wpaja
                  • Gość: ROBCIU Re: do gość40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 19:04
                    to co instruktor to nie człowiek a w ogóle to co pani to obchodzi ze ma
                    dziewczynę 11 lat młodszą .widać ze jest pani zazdrosna o niego może to dobry
                    kandydat dla córki a on ją olał. a w ogóle od kiedy osoba z dowodem osobistym
                    jest dzieckiem myślałem ze 18 -latek to dorosły OBYWATEL i odpowiada za siebie.
                    może córka nie jest lekkomyślna ale z panią coś nie tak
    • Gość: Kłośu Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 13:18
      Witam dzisiaj miałem egzamin praktyczny zdałem bez problemu ;]<za 1
      razem>
      Miałem jadzy z Panem Mariuszem.M świetnie mnie pszygotował.
      Pozdrawiam ;-)
      • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 00:09
        jeśli po jazdach z panem Molem zdałeś za 1 razem to gratulacje , bo
        on jest beznadziejny, plac mam opanowany na mieście mało
        jeżdzilismy ,i jeszcze jedna uwaga chyba Cie PRZYGOTOWAŁ a nie
        pSZygotował jaki kursant taki instruktor nie polecam Silesii
      • Gość: Deko Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip-p14.gni.pl 05.07.09, 09:45
        Witam też miałem okazje jeździć z tym Panem i chyba dobrze, że plac miała pani
        opanowany bo po co Pani miasto jeżeli łuku Pani nie wykona to na miasto nie
        wyjedzie. Widać chyba
        Pani nie potrafiła jeździć na mieście, jeżeli spędziła parę godzin na placu. Ja
        spędziłem jakieś 4, 5 i jakoś umiałem jeździć na mieście. Parkowałem pokazane
        było wszystko i zdałem za pierwszym razem. Widać Pani to totalna ofiara, a pisać
        czy ktoś jest beznadziejny łatwo, bo zawsze na kogoś trzeba zwalić winę za swoje
        niedociągnięcia lub brak talentu, oczywiście Pani pewnie ma nadmiar ambicji i
        szuka winnego za brak umiejętności. I widać, że Pani nie potrafiła dogadać się z
        Panem Mariuszem gdzie większość ludzi potrafi. Z mną jakoś potrafił żartować a
        potem mi coś konkretnie powiedzieć jak zawalałem sytuacje na mieście. Moim
        zdaniem jest gość Oki ale to Pani opinia i sprawa, chyba że dał Pani kosza P.
        Mariusz ale nic dziwnego zajęty jest z tego co wiem. Może dlatego tak Pani pisze
        ...
      • Gość: Kokieciara Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip-p14.gni.pl 05.07.09, 09:58
        Jak wiadomo Mariusz to młody gość i powiedzmy może nie jest ideałem ale
        brzydalem jakimś nie jest i może wpaść w oko kobietą. Sama bym sie za niego
        zabrała bo po niektórych gadkach zajebisty towar z niego jest. Jak się to
        którejś uda, życzę powodzenia. Bo twardy jest i ciężko to ciacho będzie
        przełamać. Można próbować ale, ciężki orzech do zgryzienia będzie, jeszcze jest
        drugi taki młody w wieku Mariusza chyba Tomek ma na imię jak pamiętam może
        łatwiej będzie Pozdrawiam
      • Gość: Ada Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip-p14.gni.pl 05.07.09, 10:04
        Tomek który to bo jak P. Mariusz zajęty, i widać na forum, że tu walą do
        instruktorów na jazdy aby ich wyrywać to fajnie może tez się załapie. Najlepiej
        napiszcie który jest wolny Bo widać na razie P. Kuba zajęty P. Mariusz zajęty,
        P. Tomek jak też młody opiszcie go albo jakim autem jeździ to będę się
        rozglądała ... chyba,że też będzie zajęty to który ...
      • Gość: Mloda Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip-p14.gni.pl 05.07.09, 10:11
        Został jeszcze brat P. Kuby i taki nowy Rafał też widać ćwiczy może oni są warci
        zachodu. Panie jak niema obrączki możemy się starać, może się uda akurat. Zróbmy
        listę który wolny za którego się opłaca brać.
      • Gość: Inga Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip-p14.gni.pl 05.07.09, 10:43
        A może odpuśćmy sobie młodą kadrę np. P. Zachacz Darek powiem w skali od 1 do 10
        8,5 męski i już doświadczony facet ale chyba już żonaty szkoda. Bo młodzi to nie
        wiadomo czy się nie znudzą szybko. I jest taki łysawy i duży ma takie srebrne
        auto nie pamiętam jak ma na imię ale ... też ciacho.
        • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 12:14
          O matko powiariowały albo sobie jaja robią:))))
          Ja chcę się nauczyć jeździć i zdać to cholerne prawko a "ciacha"
          wole wyrywać w innych miejscach;)
          • Gość: *********** Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 193.193.181.* 06.07.09, 08:10
            Musze was wszystkie drogie Panie rozczarować, bo wszyscy
            instruktorzy, których wymieniłyście są po ślubach- i większość z
            nich nie nosi obrączek.
            • Gość: L-ewa Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:41
              Dziewczyny, wy chyba powariowałyście. Szukać faceta wśród
              instruktorów, którzy jak tylko mogą to zalecają się do każdej panny?
              Ale macie ambicje...

I nie rozumiem opinii Deko. Nie każdy instruktor każemu pasuje i to
              jest normalne, a to, że zaraz dziewczyna, która się z takowym nie
              dogadała jest tutaj podejrzewana o jakieś teorie spiskowe, romanse i
              nie wiadomo co jeszcze - to chyba lekka przesada. Poza tym nie mierz
              wszystkich swoją miarą :)

Ja też nie jestem zadowolona z usług szkolenia Silesii. Sorry, takie
              moje zdanie. Ile ludzi, tyle poglądów.
              • Gość: ************** Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 193.193.181.* 06.07.09, 13:42
                Może i powariowałyśmy, ale niektórzy z instruktorów są super
                materiałami na męża p.s. i nie każdy instruktor świeci oczkami do
                każdej kursantki my z koleżankami jeździłyśmy z panem K. T wszystkie
                trzy chciałyśmy z nim troszkę po flirtować, ale był zupełnie na to
                obojętny tylko od czasu do czasu się uśmiechał – zachowywał się
                bardzo profesjonalnie-ale za to inni instruktorzy no cóż od czasu do
                czasu można było sobie po flirtować
                • Gość: L-ewa Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:50
                  A wy zapisujecie się na kurs prawa jazdy, żeby poderwać faceta czy
                  żeby nauczyć się jeździć? :)
                  To jest praca jak każda inna. Idąc do banku czy do sklepu też
                  podrywacie pierwszego lepszego?
                  Poza tym określacie w ciągu kilku godzin czy ktoś jest kandydatem na
                  męża czy nie? A po czym to wnioskujecie? Śmiechu warte.
                  • Gość: Eldritch Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 188.33.108.* 09.07.09, 07:36
                    Tylko Pan Janek Noga.
                    Spokojny, rzeczowy, pełen profesjonalizm :)
            • Gość: dana Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 18:14
              Ok, "wyrywanie" instruktorów to już przesada, ale zastanawia mnie czemu w takim
              razie czemu nie noszą obrączek. Może właśnie chcą być wyrywani? ;)
              • Gość: GAGA Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.silesia-region.pl 13.07.09, 07:57
                Co z tego, że mają żony ale i tak zostają facetami , a który facet
                nie lubi jak łechta się jego męską próżność??;)mają po prostu więcej
                okazji...
                • Gość: xxx Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:20
                  nikt nie zmusza was do łechtania instruktorów ,jezeli same nie macie potrzeby
                  flirtu .a obrączka cóż to tylko kawałek blachy jezeli facet bedzie chciał sie
                  zabawic z laską to ona mu nie przeszkodzi.tak samo panie nie musza reagowac na
                  umizgi instruktorów.
                  • Gość: kajak Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:28
                    ale wy latwe jestescie :|
                    • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:43
                      moze i SILESIA nie jest idealna ale pocieszający jest fakt ze w innych osrodkach
                      tez nie jest lekko. mam na mysli dość długi czas jazd ok 5m-cy ,nie wiem jak
                      jest w innych osk ale dla mnie to długo.jezeli chodzi o instruktorów to zalezy
                      jak sie czlowiek z człowiekiem może dogadać,wiadomo początki są trudne potem
                      lepiej.teoria prowadzona byla konkretnie i na temat.uciązliwe może zbyt duże
                      grupy ok 50 osób
                      • Gość: 362 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:28
                        Kurs wcale nie trwał krótko, bo 4,5 miesiaca. Teoria chyba 5 tygodni
                        a jazdy raz z tygodniu lub rzadziej (z mojej strony pełna
                        dyspozycyjność). Bez komentarza.
                        • Gość: ich Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 13.08.09, 20:25
                          Ja jazdy zrobiłem z miesiac.
                          • Gość: Pozytywna Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 13.08.09, 20:37
                            Jazdy da sie szybko zrobic tylko 2 instuktorow trzeba miec .. a nie na jednym
                            polegac tylko. Instruktor też człowiek ma chyba tez jakas rodzine i zycie prywatne
                            • Gość: kursantka 01 Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:59
                              Witam,
                              ja byłam bardzo zadowolona z kursu zarówno z części teoretycznej jak i
                              praktycznej, bardzo dużo się nauczyłam choć nigdy wcześniej nie miałam
                              styczności z samochodem. Miałam dobrego instruktora choć wiem, że nie wszyscy
                              instruktorzy są dobrzy, zależy na kogo się trafi, ale generalnie polecam!
                              • Gość: kursantka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 12.10.09, 09:02
                                Polecam Janka Trygara w szczególności jeśli chodzi o dodatki nawet 15 zł taniej
                                niż w biurze a to dość sporo tyle zaoszczędzić dla niektórych z nas:)
                                • Gość: ania Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 12.10.09, 19:16
                                  Witam. własnie to jest fajne, ze u instruktorów jazdy są tańsze niż
                                  w biurze u Janka T po 30 zł , Kuba T 35 i jeszcze jeździłam z
                                  Bartkiem K najlepszy z nich po 35 zł pozdrawiam.
                                  • Gość: angela Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 08:46
                                    A powiedzieli wam panowie instruktorzy, że w ten sposób oszukują OSK
                                    w którym pracują, ponieważ te dodatkowe jazdy są "na lewo"? Gdyby
                                    coś się stało, jakaś kolizja czy coś, to jesteście w tym aucie nie
                                    do końca legalnie, ponieważ samochody są z OSK, a nie ich prywatne,
                                    więc skoro nie ma karty do podpisu z pieczatką szkoły, to... :)
                                    Ale wiem, wiem, kasa się liczy :)
    • Gość: Ilona OSK OLAF gorąco polecam IP: *.metro-networks.pl 29.10.09, 18:46
      Profesjonalne podejście, cierpliwi instruktorzy, miła atmosfera, konkurencyjna cena.Naprawdę polecam:)
      • Gość: znawca Re: OSK OLAF gorąco polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 19:54
        A kto o takiej szkole słyszał? chyba tylko ten kto to napisał pewnie
        właściciel! Bez sensu takie szkoły 1 instruktor 1 samochód jak nawali
        jedno albo drugie....bez sensu
        • Gość: do znawcy Re: OSK OLAF gorąco polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 08:33
          Nie zgodze sie z toba, szkola moze nie jest duza, ale dobra kadra w
          niej pracuje, bo przynajmniej szanuja i dbaja kursantow, nie to co w
          duzych szkolach.
      • Gość: Marta Re: OSK OLAF gorąco polecam IP: *.chello.pl 05.11.10, 07:39
        To prawda świetna szkoła jazdy. Instruktorzy fajni i cierpliwi, super wszystko potrafią wytłumaczyc. Polecam zwłaszcza że kurs można zrobic expresowo
        • Gość: gośc Re: OSK OLAF gorąco polecam IP: *.welnowiec.net 30.01.11, 18:22
          Z tym ekspresowo to wstrzymalabym sie ja wałkowalam ten kurs prawia pol roku bo co chwile cos sie dzialo; albo za duzo nowych osob, albo urlop, albo pracuj w innych godzinach ....itd itp
    • Gość: Lancer Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.chello.pl 29.10.09, 20:25
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM OSK SILESIA!!!!
      Zdecydowanie odradzam OSK Silesia tym osobom, które chciałyby w miarę szybko i
      sprawnie ukończyć kurs. Zapomnijcie o tym!!! Instruktorzy nieczęsto mają czas na
      jazdy z kursantami, może dlatego że jest nadmiar ludzi w stosunku do
      instruktorów. Pani z biura aż bije niekompetencją!!!Należnej mi godziny jazd na
      trolejach już nie zobaczę, mimo że Pani M. wielokrotnie zapewniała mnie że
      zadzwoni i poinformuje o spotkaniu. Ładny uśmiech to nie wszystko!!!
      • Gość: seba Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 30.10.09, 23:56
        Szukałem po necie zanim trafiłem na kurs i zdecydowałem się na
        silesie.Teoria przydługa i za bardzo rozciągnięta w czasie,ale jazdy
        zrobiłem w trzy tygodnie z 4 instruktorami.W sumie cały kurs w dwa
        miechy,ale zaznaczyłem na początku,że chce szybko i dlatego tylu
        instruktorów miałem.Nie narzekam,poszło sprawnie.Polecam szczególnie
        instruktora Romka.
        • Gość: Ania Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 02.11.09, 18:13
          Nie polecam Silesii zdałam za 3 razem ale tylko dlatego ze godz
          dodatkowe po 2 egz wykupiłam w innym ośrodku instruktorzy w Silesii
          są nie kompetentni i mają małą wiedze albo porostu im sie nie chce
          szkolić. Uwaga na Rokite to straszny podrywacz .
          • Gość: Krystyna Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 19:12
            Aniu coś Ci się pomyliło! Ja tez jeżdziłam z Rokitą i nie moge
            potwierdzić żeby podrywał. Zdałam za 2 razem / 1 raz ze swojej winy/,
            a co do Roberta to jest rewelacja nauczyciel. Może zbyt przystojny ale
            można się przyzwyczaić.
            • Gość: ania Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 06.11.09, 17:51
              do krystyny pewnie jestes brzydka wiec p. Rokita Cie nie podrywał
              • Gość: krystna Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 22:09
                aniu jesteś żałosna myślisz że jak na jazdy ubierasz się jak zdzira to
                ja też tak muszę. Z Robertem miałam doskonały kontakt prawie mistyczny
                moze nie chciał tego burzyć?
                • Gość: aleks:) Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:18
                  Witam wszystkich, nie robiłam kursu w sillesi ale byłam tam ostatni
                  na rozmowie kwalifikacyjnej- ostrzegam jak by się ktoś wybierał-
                  nagle wlazł jakiś facet i zaczął narzekać; albo raczej mnie zrażać
                  do tej pracy zaczął mówić że wypłaty jak są raz na kwartał to jest
                  dobrze – więc nie dziwcie się drodzy kursanci, że co poniektórzy
                  instruktorzy są nie mili albo olewają czasami pewne aspekty kursu-
                  jak im nie płacą to pracować się też nie chce, więc uważam, że i tak
                  dobrze że dalej jeżdżą z wami a nie rzucają tego i nie posyłają was
                  do diabła. Pozdrawiam
                  • Gość: madder Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 94.254.159.* 10.11.09, 00:05
                    Co tu się wyrabia na tym forum,to ja nie mogę.Ha,ha,ha!!!! czytam te
                    posty i ryczę ze śmiechu.Jak widzę naród polski zyje plotkami,i to
                    nie zmiania się nigdzie i nigdy,szczególnie pisane anonimowo.Ale
                    dobrze,każda opinia podsyca atmosferę i daje roztgłos.Czy dobrze,czy
                    źle napisane,liczy się że w ogóle mówią.A ja się tu uczę i planuję
                    skończyć kurs nie plując na nikogo,bo idzie mi dobrze.Nie będę
                    nikogo polecała,z nikim romansowała,ani nikomu zaglądała do
                    portfela.Po prostu liczy się kurs i egzamin zdany za którymś
                    razem.Napiszę tak:instruktorzy ok,dobrze uczą,opieka nad kursantem i
                    obsługa ok,cena w porządku.Ale piszcie jak najwięcej,bo płaczę ze
                    śmiechu mając taką wyborną lekturę!!!!
    • Gość: Gal Anonim Silesia to masówka !!!! IP: 81.219.121.* 11.11.09, 20:30
      Tam przerabiają jak najwięcej ludzi żeby tylko zedrzeć kasę !!!
      Nie polecam tej szkoły ;/ BARDZO !!
      Na teorii może coś się dowiedziałem za to na jazdach nie za dużo ;/ musiałem się
      domyślać o co chodzi instruktorowi ;/
      Szczerze odradzam.
      Co z tego że zdałem za pierwszym razem, ale to tylko dzięki koledze który jest w
      dużo lepszej firmie (a nie takiej masowej)
      A i nie wspomnę że za kurs dajmy na to płaci się te 1'200 <- a to podobno za
      cały kurs a potem idzie się po papiery a tu "jeszcze 30 zł" bo na początku coś
      tam się podpisywało .;/ nie wiem co.
      Jak tam pójdziecie to zwódźcie na to uwagę, czytajcie dokładnie co podpisujecie ;)
      pozdrawiam.
      • Gość: T.K Re: Silesia to masówka !!!! IP: 77.255.83.* 16.12.09, 20:40
        Witam, muszę zwrócić uwagę, że takie wypowiedzi niczym nie podparte - pana "Gala
        Anonima" są naprawdę mało wiarygodne. Najważniejsze są konkrety i fakty a nie
        słowa wzięte z niczego.

Patrząc na "ankiety satysfakcji klienta" mogę powiedzieć, że 99% naszych
        kursantów jest zadowolonych, zarówno z przebiegu kursu teoretycznego jak i z
        praktycznego.

Panie "Galu" żali się pan, że trafił pan na mało kompetentnego instruktora ( tak
        można rozumieć po pańskiej wypowiedzi) a zdał pan egzamin za pierwszym razem.
        Spędził pan 30 h i jeżdził z instruktorem Silesia,więc to raczej zasługa
        instruktora a nie pańskiego kolegi.
        Doskonale się pan przekonał, że nasi Instruktorzy nie tylko uczą jeździć
        samochodem ale przede wszystkim, skupiają się na tym jak zostać dobrym kierowcą.

Jeżeli pan naprawdę nie był zadowolony z instruktora, zawsze jest możliwość
        zmiany na innego bez dodatkowych kosztów.

Na jakiej podstawie twierdzi pan, że ośrodek to "masówka chcąca zedrzeć tylko
        kase"??
        Zupełnie normalne i naturalne, że kurs prawa jazdy jest płatny, a o dużej
        liczbie kandydatów, może świadczyć dobra renoma i wysoka zdawalność egzaminu
        państwowego po ukończeniu naszego kursu.

W regulaminie ośrodka jest wyraźnie napisane, że obowiązuje opłata 30 zł przy
        wydaniu zaświadczenia o ukończeniu kursu.

Pisząc Panie Galu "coś tam się podpisywało" jest pan zupełnie niepoważny i nie
        dojrzały w swojej wypowiedzi.

Negatywne opinie są potrzebne i niezbędne do poprawiania i ulepszenia przebiegu
        całego kursu, ale proszę o skonkretyzowane wypowiedzi.

Wypowiedzi pana "Gala Anonima", można traktować jako nie ładne posunięcie ze
        strony konkurencji.

Pozdrawiam,
        T.K

• Gość: instruktor Re: Silesia to masówka !!!! IP: *.centertel.pl 17.12.09, 22:50
          pracowałem w silesii i fakt jest to masówka o słabej jakości
          instruktorzy mają małą wiedze a silesia nigdy nie miała najlepszej
          zdawalnosci tylko najwiekszą ilosc zdających a to róznica,zdawalność
          jest na poziomie 20 % informacja na stronie to kłamstwo moge wiecej
          wymieniać tylko po co ,najlepsi pracownicy sami odchodzą jak pani
          Gosia z biura ,teraz to juz nie bedzie masówka pzdr dla T.K jestem
          ciekaw kto to
          • Gość: do T.K Re: Silesia to masówka !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:54
            Co za bzdura!
            Kto zdaje po Silesii za pierwszym razem? Znam jedną osobę, ale to
            było chyba 5 lat temu.
            Ja zdałem za drugim razem. Po kursie w Silesi totalna klapa!
            Potem poszedłem do innej szkoly i okazało sie, ze ja raczej nic nie
            umiem i kasa wywalona w błoto :/
            Poza tym żadnej ankiety nie dostałem do wypełnienia, wiec coś to nie
            halo.
            Nigdy nikomu nie polece tej szkoły.
            Masówka i juz.
            A to, ze w wordzie silesia ma zdawalnosc wysoka to mnie nie dziwi,
            bo ja tez jestem zaliczony na korzysc silesi, bo przeciez w wordzie
            nie wiedza, ze pozniej uczylem sie w innej szkole i ze to oni
            nauczyli mnie jezdzic. I to im sie nalezy uznanie, a nie jakiejs
            parszywej nibyszkole.

A pani gosia wcale nie byla taka fajna, duzo obiecywala i nic nie
            robila. Tam sie po prostu nie szanuje kursantow.
            • furetti Re: Silesia to masówka !!!! 18.12.09, 21:03

Ja zdałam za pierwyszm razem, kilka miesiecy temu.
              Z kursu byłam zadowolona.
              Wiecej nie napiszę, bo i tam mnie zaraz zakrzyczą
              • Gość: kasia Re: Silesia to masówka !!!! IP: 94.254.130.* 18.12.09, 21:33
                Ja też zdałam za pierwszym razem,z kursu byłam zadwolona z obsługi w
                biurze też (pani Gosia,uściślę), i też nie będę pisać więcej bo po
                co.Mam prawko i jest o.k.
          • Gość: Autor Re: Silesia to masówka !!!! IP: *.chello.pl 18.12.09, 22:55
            Pracowałeś w Silesii i pewnie Cię zwolnili za niekompetencję.
            Polaczek, jak "Gal" i wielu innych.
            Może "XYZ" coś napisze, bo robi się nudno.
            Jeżeli ktoś normalny ma jakiś problem, to coś z tym robi, a nie
            opluwa po fakcje innych. Ludzie myślcie, to nie boli.
            • Gość: Autor Re: Silesia to masówka !!!! IP: *.chello.pl 18.12.09, 22:56
              Przepraszam za błąd.
            • Gość: xyz Re: Silesia to masówka !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 14:14
              Zjawiam się na Twoje życzenie :)
              Wypowiedziałam się już dostatecznie, więc po co mam robić to po raz
              kolejny skoro zdania nie zmieniłam?

Zaskakujący jest fakt, że gdy na forum pojawia się jedna negatywna
              opinia o szkole, to nagle jest rzut kilku pozytywnych. Zresztą takie
              sytuacje miały miejsce również wcześniej. Zbieg okoliczności? Niech
              każdy sobie sam odpowie :)
              • Gość: Adam Kania Re: Silesia jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:25
                witam! nie wiem o co chodzi tu niektórym. Ja miałem kurs w silesii
                wykłady z Kubalą i jazdy z Trygarem. Polecam i jednego i drugiego.
                Co do masówki to chyba jasne ze popularna szkoła ma SWÓJ PRZERÓB.
                Nie zauważyłem nic złego w tym że duzo osób uczęszcza do tej szkoły.
                W mojej klasie na prawko chodzili róznie. OPINIE tez są rózne. Dla
                mnie istotne było zeby mnie nauczyli potem zebym zdał. Fajnie ze by
                zajęcia były w miejscu skad mogę szybko i bezpiecznie wrócic i o
                porze popołudniowej. Wszystkie te kryteria silesia spełniła. Więc
                nawet jak to masówka to polecam . Mój kumpel robił kurs w szkole
                gdzie na sali były 4 osoby a instruktor był wykładowca i
                instruktorem i włascicielem szkoły. Jak sie samochód zepsuł to
                czekał ponad miesiac na kolejna jazdę bo w szkole był tylko 1 pojazd
                i 1 instruktor. Polecam masówke jest jakiś wybór. Adam
                • Gość: kursant Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.centertel.pl 29.12.09, 17:02
                  witam jestem kursantem w silesii odwołano mi jazdy z powodu nie
                  płacenia przez osrodek mojemu instruktorowi nie wiem co mam robic
                  boje sie ze nie skoncze kursu bo osrodek upadnie,czy ktos ma jeszcze
                  taki problem
                  • Gość: ciekawy Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 16:35
                    napisz z kim jezdziłes
                  • Gość: Kusant 56 Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.chello.pl 02.01.10, 18:05
                    Witam mi także często instruktor odwołuje ale podaje, że ma coś nie tak z autem
                    ... czy może mi nie mówić prawdy. Możliwe,że też wypłatę mu zalegają bo nie wiem
                    co myśleć.
                    • Gość: zygi Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 01:12
                      ludzie chyba ście poszaleli. Oni organizują bezpłatne kursy na
                      zlecenie Unii Europejskiej za kilka milionów zł. Wystarczy wejśc na
                      ich stronę.Więc nie mogą mieć problemów finansowych. Podejrzewam że
                      ktoś pisze bzdury dla checy!
                      • Gość: gość Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 08:29
                        Pisać sobie mogą. To tak jak z tą największą zdawalnością... KPINA!
                        Kto to sprawdzi? Tyle ludzie przewija się przez Silesię, a nie
                        słyszałem, żeby ktokolwiek miał kurs z Unii...
                        • Gość: Kasiula Projekt unijny;Silesia IP: *.chello.pl 07.01.10, 15:08
                          Otóż moja koleżanka jeździ w Silesii w ramach projektu unijnego i pare rzeczy mi zdradziła-brutalna prawda jest taka,że ludzie normalnie płacący za kurs nie mają tylu praw,co ludzie z projektu.A większość i tak odwala 'chamówki' w stosunku do instruktorów,bo na owy kurs dostało się 70% pań po 50,którym nie pasuje młody wiek instruktora.O innych rzeczach nie wspomnę,chyba ze ktos jest bardzo ciekawy.Ja robiłam w Silesii parę lat temu kurs i ogólnoie byłam bardzo zadowolona.Poleciłam ten osk znajomej(nie projekt UE) i już pare razy instruktor odwołał jej jazdy gdyż "nie miał za co jeździć z powodu opóźnień w płatności".Wnioski wyciągnijcie sami...
                          • Gość: zołza Re: Projekt unijny;Silesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 14:10
                            a to ciekawe, bo widzisz sama jestem na tym kursie, mam 26 lat i w mojej grupie
                            najstarsza osoba ma ok 35, twoja koleżanka chyba trochę przesadziła, bo jedna
                            grupa to nie wszystkie, a jak nie wierzy to zapraszam na spacer po korytarzu
                            podczas zajęć
                        • Gość: word Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.centertel.pl 07.01.10, 17:38
                          osk silesia jest na 1 miejscu w ilości osob wysłanych na
                          egzamin,natomiast zdawalność jest na na 24 miejscu na 35 osrodków
                          • Gość: ANia Re: Silesia jest nie OK :-( IP: 83.143.102.* 17.04.10, 19:21
                            Ciekawe ze Wojewodzki osrodek ruchu drogowego potrafi pisac na forum. Jak chcesz
                            podawac statystki to ujawnij swoje nazwisko i udowodnij to. Jestem pewna ze
                            wiele osob wybierajacych szkoly chcialoby takie statystyki zobaczyc. Zatem
                            czekam na pelna liste osrodkow z danymi statystycznymi.
                            • Gość: statystyki Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 23:07
                              statystyki sa dostepne w wydziale komunikacji w katowicach
                              zdawalnosc silesii to 11% osrodek Jacek 47% Lady 27% inne w
                              okolicach 20-25%
                      • Gość: Sosia Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 09:51
                        Nawet nie wiesz jak się mylisz
                        • Gość: monia Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 14:23
                          Nie mysli sie. Mnostwo osob idzie do silesi na kurs a po skonczonym
                          kursie papiery sie zanosi do wordu. A to ze ktos potem bral
                          dodatkowe godziny w innej szkole, ktora go nauczyla jezdzic to
                          zupelnie inna bajka, bo to nigdzie nie jest zapisywane. Pic na wode
                          z ta szkola.
                          • Gość: majka Re: Silesia jest nie OK :-( IP: *.chello.pl 19.01.10, 22:39
                            Może nie pic na wodę, ale z tego co wiem Silesia nie płaci kasy i zalega ludzią.
                            To po co ktoś ma się starać jak nie widzi efektów swojej pracy czyli kasy.
                            Szczerze tak myślę, że w każdym ośrodku instruktorzy maja to gdzieś czy ktoś zda
                            czy nie. Nie zdziwiła bym się jak ogólnie się traktuje ludzi ( jak bydło - byle
                            dużo )
    • Gość: W.K. dlaczego instruktorzy w Silesii odwołują jazdy. IP: *.chello.pl 07.01.10, 17:49
      Sprawa jest prosta-większość na śląsku jeździ na Grande Punto-są to auta dość wadliwe i to powie prawie każdy instruktor,pomijając fakt,że dziennie 'katuje' te auta wiele osób-dlatego nie powinno Was dziwić,że instruktor odwoła jazdy z powodu Grandziaka.Natomiast jak wspomniała moja poprzedniczka-opóźnienie w wypłacaniu instruktorom w Silesii wypłat/zaliczek na czas powoduje to,że muszą oni tankować auta ze swoich pieniędzy przeznaczonych np na opłaty.Więc też niech Was nie dziwi fakt,że będą woleli odwołać jazdy niż tankować za kasę,która jest na ich wydatki.A powody podają różne-mają z resztą do tego prawo.I niby jak im udowodnicie,że kłamią...Chodzi tu jednak o wyrozumiałość.Choć sama jako ex kursantka doskonale wiem jak odwoływanie jazd może irytować.Pozdrawiam.
    • Gość: a Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.zana.trustnet.pl 16.01.10, 17:13
      bit.ly/68JWo9
      • Gość: gghh w silesi nie placa instruktorom IP: *.chello.pl 20.01.10, 20:56
        dlatego odwoluja
        • Gość: kursant Re: w silesi nie placa instruktorom IP: *.centertel.pl 22.01.10, 14:52
          robie kurs w silesii raz na jazdach na placu manewrowym wyprosili
          nas bo Silesia nie płaci za plac teraz widze ze coś jest na zeczy.
        • Gość: iks instruktorzy IP: 81.219.121.* 02.02.10, 23:09
          a mial ktos jazdy z p.Darkiem G.?
          wyklady z p. Bartlomiejem K. - świetne.
          • Gość: Antek Re: instruktorzy IP: *.chello.pl 12.02.10, 08:28
            Witam mało ważne, którego instruktora dostaniesz jak i tak mu nie zapłacą to Cię
            będzie olewał odwoływał jazdy itp. Więc dziwi mnie to, że ludzie mają pretensje
            do instruktora, iż jazdy od bywają się tak często raz na tydzień po 1 h. W tym
            ośrodku trzeba mieć układy z górą lub dobrze poznać instruktora i z nim trzymać
            bo inaczej będzie masakra z jazdami.
        • Gość: Duśka Re: w silesi nie placa instruktorom IP: *.chello.pl 13.09.10, 11:22
          To prawda. Robiłam kurs na prawko w Silesii z Funduszu Unii Europejskiej i część moich znajomych z grupy którzy mieli innych instruktorów niż ja (ja miałam Pana Janka Nogę) mieli odwoływane jazdy. Co się okazało to Unia nie przekazała w terminie pieniędzy Silesii dla instruktorów. Wcale im się nie dziwię, że instruktorzy odwoływali jazdy bo za darmo cały dzień nikt robić nie chce a każdy ma rodzinę na utrzymaniu i kupę rachunków! Jedynie Pan Janek Noga którego serdecznie polecam nie odwoływał jazd. To naprawdę świetny instruktor! Miły, uprzejmy, sympatyczny a przede wszystkim BARDZO CIERPLIWY!!!! Polecam wszystkim początkującym!!!

A co do Silesii to jestem zadowolona z tego ośrodka. Czytałam różne opinie na forum i wniosek jest jeden: jak ktoś zda to chwali a jak nie zda to beszta. Każdy z nas jest inny-jednym wystarcza już 20h jazd inni potrzebują 50. Więc nie piszmy bezczelnych opinii o ośrodku bo to czy zdamy zależy przede wszystkim od nas samych i od egzaminatora. Bo nawet będąc super przygotowanym a egzaminator będzie chciał nas oblać to to będzie robił za wszelką cenę choćby mierząc na linijką odległości od linii na drodze do auta.
          Pozdrawiam serdecznie

• Gość: Ula Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.147.139.244.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.10, 21:25
        Raczej, nie nastawiajcie się na pozytyw wykupiłam jazdy a potem był
        problem bo nie było instruktora. Kiedy chciałam odzyskać pieniądze
        to mi odmówiono w biurze Polecam
        • Gość: Leona Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 83.143.102.* 17.04.10, 19:34
          Jestem w trakcie kursu wiec nie moge nic mowic o zdawalnosci, ale radze nie
          zapominac ze nie wszyscy sa zdolni do kierowania autem. I to nie jest tylko wina
          instruktora ale przede wszystkim kursantow. Na kursie mialam bardzo wiele
          osob,ktorych nie chcialabym spotkac na drodze. Polowa kursantow zachowywala sie
          jak przedszkolaki. mam tylko nadzieje ze za kierownica dojrzeja. Teoria jest
          prowadzona w ciekawy sposob.
        • Gość: gość instruktorzy opinia IP: *.chorzow.um.gov.pl 29.07.10, 11:48
          zajęcia teoertyczne z panem Grzesiem bardzo profesjoanlnie i
          spokojnie,rzeczowo.Jazdy mam z Darkiem i średnio jestem zadowolona
          jest trochę za kanciasty i negatywnie nastawiony człowiek się
          stresuje a atmosfera tez wpływa na jazdy, koleżanka ma z Jankiem i
          go bardzo chwali.
          • Gość: Ania Re: instruktorzy opinia IP: *.range86-173.btcentralplus.com 29.08.10, 01:48
            Wszystkim polecam Grzegorza Bobryk i Bartlomieja Kubale, bo z nimi mialam jazdy.
            Zdalam za pierwszym razem, a nigdy wczesniej nie jezdzilam samochodem.
          • Gość: Obiektywny Re: instruktorzy opinia IP: *.chello.pl 25.09.10, 20:36
            Krytyka anonimowa, pierwotny instynkt...Każdy człowiek ma określony charakter, poczucie chumoru (niektórzy mają oryginalne poczucie chumoru, którego nie wszyscy rozumieją), jeżeli osobowość danego Instruktora nie jest dla Pani wymażona, to może
            Pani napisać skargę do ośrodka szkolenia, albo w bardzo prosty sposób, zmienić pedagoga, nie jest to bardzo trudne. Pozdrawiam.
    • Gość: kolo Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.10, 07:57
      Beznadziejna szkoła, żeby oszczędzić biorą dwóch kursantów na jedną
      jazdę, strata czasu i pieniędzy nie polecam.
      • Gość: T.K Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.10, 17:17
        Proszę podać Panie "kolo" ile miał Pan jazd odbytych w ten sposób ??

Wydaję mi się że to kolejny Kiepski i mało elegencki wybryk ze strony konkurencji.

Pozdrawiam
    • Gość: Damian Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 89.107.158.* 07.06.10, 21:21
      Miałem w tej szkole jazdy i jest to super szkoła fajni instruktorzy samochody
      nowe ale najbardziej polecam ci Stanisława Zycha świetny instruktor dzięki niemu
      zdałem za razem pozdrawiam i polecam
    • Gość: kasiawu Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 08:00
      bezczelny wlaściciel Piotr Doniec, cwaniak, słoma z butów, mogłabym pisać
      jeszcze gorzej ale się hamuję :) Panie Piotrze proszę się zapisać na jakiś kurs
      savoir vivre albo zamknąć się w jakiejś celi i unikać kontaktu z ludźmi...
      • Gość: urażona Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 08:52
        Zgadzam się w 100% z moją przedmówczynią, chamstwo i brak
        profesjonalizmu. Piotr Doniec zadufany w sobie bufon. Trochę
        szacunku do ludzi panie Doniec, którzy dają panu na chleb.
    • redakcjaxpr Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! 07.10.10, 00:12
      Dobrze że od września jest kontrola OSK .Ktoś z kursantów jest .....
      Dowiemy się ile warte są OSK na śląsku.To będzie koniec większości OSK na śląsku
      • Gość: Aneta Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 78.133.214.* 09.10.10, 14:41
        JA tam robiłam kurs dość dawno bo 2004r szkolił mnie Grzegorz Bierca. Nawet nie wiedziałam że to Silesia bo zapisałam sie do Link-L, i nigdzie nie było info że to Silesia inaczej bym tam nie poszła. Potem okazało się że kurs jest drożdży, ale nie dano nam nowych umów do podpisu. Kur był do niczego. Instruktor miał olewający stosunek do nauczania. Bardziej skupiał sie na czytaniu gazety. po kursie okazało się że zyczą sobie 100 zł za wydanie dokumentów! Oczywiście nie było mowy o zdaniu egzaminu za 1 razem. Gdy poszłam do innego ośrodka "Solo" po 5 minutach instruktor stwierdził " o widze że byłaś w Silesii". Nie piszę tego po to żeby wychwalać OSK Solo który nauczył mnie jeździć. Ostrzegam Silesia od lat to naciągacze i dziwie sie że tyle osób daje sie nabrać na ich popularnośc. Ludzie jest tyle innych ośrodków! Kliś, Olaf, Daspro, Solo.... jak nie chcecie marnować pieniędzy na kurs to nie idźcie do Silesii
        • Gość: Agnieszka Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.10.10, 20:49
          witam! zajrzałam tu przypadkiem i chce napisac ze robiłam prawko w silesi ale postrzegam cały kurs zupełnie inaczej. Zdałam za 2 razem ale i kurs i instruktora szczerze polecam. Chodziłam wczesniej do innego osrodka ale przerwałam po 2 latach zapisałam sie do silesii i kurs był o niebo lepszy. Wydaje mi sie ze ocena to dosyć indywidualna sprawa ale po co ktos pisze opinie sprzed 10 lat nie mam pojecia.
          • Gość: B. Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 46.112.101.* 25.10.10, 00:20
            Olewający stosunek do kursantów, czytanie gazety...? Ja tam ostatnio jeździłem z instruktorem z silesii i zdałem za pierwszym razem! Facet super uczy, znajoma mi go poleciła i z czystym sumieniem mogę go polecić innym.Rokita Robert tak się nazywa ten instruktor. Panie instruktorze się pan nie gniewa,że po nazwisku ;-)
            i jakie 100zl za zaświadczenie??? Niestety się płaci,ale ja dałem 30.
            Pozdrawiam - B.
            ten od pandy :-)
            • Gość: Dorota Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 46.113.252.* 10.12.10, 16:28
              Uważajcie na tą główną promocje w silesi, gdzie jeśli jeszcze się uczysz w szkole średniej i przyniesiesz im legitymację szkolną to na koniec kursu dostaniesz 50zł. zniżki - to kłamstwo!!! Niedawno skończyłam kurs i jeśli chodzi o kurs to nie mogę narzekać było na prawdę fajnie i cieszę się,że trafiłam na takiego instruktora, swoją drogą polecam Roberta Rokitę bardzo dobry instruktor, do tego anielsko cierpliwy zawsze wesoły :-).Jednak, gdy niedawno przyszłam po zaświadczenie ( za które musiałam zapłacić dodatkowo 30zł ), to ten koleś w biurze powiedział mi że zniżka mi się już nie należy, bo ona obowiązuje tylko tych, którzy nadal uczą się w szkole średniej a nie tych, którzy już ja skończyli- TO JAKIEŚ ŻARTY !!! Według niego nie jest ważne,że przychodząc na ten kurs obiecano mi zwrot 50zł. i według niego to moja wina, bo mogłam kurs skończyć wcześniej! Poza tym był bardzo opryskliwy i niemiły i miał o wszystko pretensje, nawet o to,że mam pogiętą kartę - mam nadzieję,że on to przeczyta albo jeszcze lepiej jego szef i wyciągnie z tego jakieś konsekwencje!!!
              Oszukują z tą promocją - nie dość ,że nie dostałam tych 50zł. to jeszcze musiałam zapłacić 30zł. za zaświadczenie, które według mnie należy mi się bez płacenia ! Czyli jestem 80zł. w plecy, dla kogo jak dla kogo, ale dla mnie to dużo !
              Szczerze nie polecam tego ośrodka, mimo że instruktor super!
              • Gość: Jukia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 81.15.191.* 14.12.10, 15:06
                Witam ja też mialam do czynienia z tym panem potargał mi karte i był chamski tez nie polecam tej szkoły o instruktorze sie nie wypowiadam bo tragedia . kupilam kilka jazd w innej szkole i udało sie zdac.
                • Gość: Kasia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.c36.178.msk.pl 03.01.11, 18:25
                  Ukończyłam kurs w Silesii. Egzamin zdałam za drugim razem. Mam wykupione jeszcze dwie godziny jazd dodatkowych, które są mi już nie potrzebne. Jeżeli ktoś chce je ode mnie odkupić za promocyjną cenę (35zł za h) stawka do negocjacji to proszę o kontakt na maila kasikmaj@poczta.onet.pl
              • Gość: Leszek Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.01.11, 21:58
                ha ha taka jest róznica miedzy absolwentem a uczniem. Sam chodzę do silezji- mi zwrócili. Jazdy zaczynam w sobote to cos skrobne pzdro
                • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 09.01.11, 23:00
                  zle wybrales bo silesii nie ma toyot tylko punta a wordzie juz od 20 grudnia toyoty ja skonczylem i musze wykupic jazdy gdzies bo w silesii nie ma.najwiekszy osrodek zenada i nie ma samochodow egzaminacyjnych
                • Gość: SILESIA Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.11, 17:44
                  żałosne zagranie ze strony konkurencji, i faworyzowanie P. Rokity który w naszym ośrodku już nie pracuje tylko uświadamia nam, że to na pewno nie są opinie ze strony naszych kursantów. Jeśli chodzi o zwrot za legitymację to zawsze podkreślamy, że dotyczy to tylko tych osób którzy mają legitymację szkolną ważną a nie absolwentów szkół średnich. Nie ma sensu czytać tych opini bo są to nieczyste zagrania ze strony konkurencji, lub znajomych konkurencji. Nigdy nie zdarzyło nam się kogoś na obrażać, źle potraktować, staramy sie w pełni opiekować kursantami. Chamstwo to przepraszamy, ale nie w naszej firmie, na pewno chamskie jest to że konkurencja w ten sposób chce wbijać nam nóż w plecy, a wypowiedzi od niektórych osób są zupełnie bezpodstawne nie mający do czynienia z rzeczywistością.

Pozdrawiamy,
                  OSK SILESIA

• Gość: aga Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 83.143.103.* 13.01.11, 21:20
                    Witam
                    Silesia jako firma ...(przemilczę )
                    Natomist pan Włodzimierz H. jest super instruktorem . POLECAM (jazde z tym instuktorem)
                    Przychodząc do tej szkoły nie mialam zielonego pojęcia o jezdzie A zdalam za 2 razem a to tylko dlatego ze za pierwszym przekroczyłam predkosc na ograniczeniu 20.
                  • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 13.01.11, 23:30
                    czy nie prawda jest ze potargal mi pan karte ? i czy silesiia ma Toyoty na dzien dzisiejszy ? czy to jest klamstwo ? ja nie jezdzilam z panem rokita i wcale go nie faworyzuje nawet nie znam.
                    • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.stjo.dyn.salzburg-online.at 17.01.11, 22:00
                      Silesia to najgorszy osrodek w katowicach ja mialem wyklady z w maczku 2 lata temu z trygarem no zenada gosc przyjezdzal na rowerze spocony nie przygotowany i bez materialow rysowal znaki na tablicy paranoja,potem mialem jazdy z trzema instruktorami kazdy nadawal na poprzedniego ale cala 3 byla beznadziejna zrezygnowalem z kursu i skonczylem go w innym osrodku Lady tam tez jeden instruktor byl beznadziejny Jacek jakos tam ale szef to profesjonalista szkoda ze stracilem czas kase w silesii nie polecam tego osrodka bo wiem od znajomych ze nic sie nie zmienilo a jazdy na placu to pogaduszki panow instruktorow stojacych w 5 i gadajacych a nie nauka to sa fakty .
                      • Gość: kursant Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 13.02.11, 22:59
                        uwaga na silesie wykupilem jazde dodatkowa na toyocie a tu toyota 5 biegowa za 50 zł to przesada.
                        • Gość: Autor Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 12:20
                          Tania prowokacja.
                          Toyoty, zasilane są benzyną, więc jazdy muszą być droższe.
                          Podczas egzaminu, jeżeli kierujący włączy czwarty bieg- to jest to cud nad wisłą. Jeżeli kursant, do egzaminu jest przygotowany, to bez większuch problemów go zda, jeżeli nie, to nie pomoże, nawet jażdżenie Toyotą 10-cio biegową.
                          Grunt, to przygotowanie i zdrowy rozsądek.
                          • Gość: toyota Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 28.02.11, 00:01
                            panie z silesii ale tu chodzi o bieg wsteczny ktory jest inaczej w 6 b. a inaczej w 5 biegowym a to na łuku bardzo istotne i zamiast biegu wstecznego włacza sie bieg 6 a to chyba istotna roznica ale co wy z silesii sie znacie jak toyot nie macie a wy kursanci jezdzijcie sobie puntami dobry wybór. polecam OLAFA i 100% oni maja toyoty 6 biegowe
                            • Gość: Autor Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 14:28
                              Po pierwsze, bieg sam się nie włącza.
                              Po drugie, nieumiejętność włączenia biegu wstecznego, przez przyszłego kierowcę, pozostawiam to, do przemyślenia każdemu....
                              Jeżeli wyznacznikiem jakości, jest posiadanie, a nie wiedza, również pozostawiam...
                              Pozdrawiam trzeźwo myślących.
                              • Gość: toyota Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 02.03.11, 23:30
                                no wlasnie instruktor nic mi nie powiedział ze bieg wsteczny inaczej sie wlacza w toyotach egzaminacyjnych, wiec cos z ta jakoscia w silesii slabo i jakosc to nowe sprawne samochody a tego w silesii nie ma
                                • Gość: Autor Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 20:56
                                  Szkoda, że nie poradził sobie Pan z biegiem.
                                  Z uwagi na to, że Pana jazdy odbywały się niedawno, proszę o informację, kiedy i o której godzinie Pan jeżdził.
                                  • Gość: toyota Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: 31.60.158.* 05.03.11, 23:17
                                    ok ale przyjde do biura po zwrot pieniedzy za jazde
                                    • Gość: Autor Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 22:15
                                      Oczywiście, ale na początek, musimy ustalić, czy jeżdził Pan z Instruktorem z Silesii.
                                      • Gość: toyota Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.centertel.pl 07.03.11, 23:54
                                        placilem za jazdy w biurze nr tel. do 4 instr z toyotami dostalem od pana w biurze ,no to gdzie mialem jezdzic fakt auto ktorym jezdzilem nie bylo oklejone w silesie.moze juz skonczymy to wypisywanie tu pojawie sie w biurze do zobaczenia.
                                        • Gość: Autor Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 07:15
                                          Jeżeli, pojazd którym Pan jeżdził, nie był oznakowany jako- silesia-, to dla wyjaśnienia pewnych okoliczności, proszę napisać, jak był oznakowany.
                      • Gość: jasia Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.154.246.94.ip4.artcom.pl 18.02.11, 19:34
                        Ja miałam wykłady w Silesii ze świetnym wykładowcą p. Kubalą - pełen profesjonalizm,
                        reszta kursu bez zarzutu. pozdrawiam
                        • Gość: Brednie ! Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 19:54
                          Jasia Ty chyba coś albo kręcisz, albo po naszemu nie umiesz pisać...Napisałaś, że miałaś wykłady z panem K. i że to pełen profesjonalizm, a reszta kursu bez zarzutu .... ??? Czyli co początek kursu był do bani, jak reszta już była dobra?
                          Poza tym co Ty pleciesz teoria to pikuś, najważniejsze są jazdy a ja miałem beznadziejne!!! Stary instruktor nic mnie nie nauczył jazdy, ale pod maską i światła mogłem pokazać już na 5 jeździe z zamkniętymi oczami! Pod maską i światła to ja sobie na necie mogłem sprawdzić i nie tracić tyle czasu, tragedia - nikomu nie polecam!
                  • Gość: kirk Re: osk Piotr Doniec silesia - opinie o szkole!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 14:27
                    p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka