Dodaj do ulubionych

Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych

IP: *.chello.pl 11.11.07, 11:44
Też mam za sobą doświadczenie z tym programem. Istnieje skala od 0-100 punktów. Ci, którzy się nadają mieszczą się w zakresie 40-60 punktów. Ci poniżej są za głupi, ci powyżej zbyt samodzielni w myśleniu. Psycholog stwierdził, że wykazuję się zbyt dużą konsekwencją, zbyt samodzielnymi opiniami i że mam dużo za blisko do 100 punktów. Nie przyjęto mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: 172.25.252.* 11.11.07, 11:58
      Czy to był program przygotowany przez poprzednią (PiS-owską) ekipę
      rządzącą? Bo jeśli tak, to nie dziwi nic. Jarek to nie
      potrzebował "żołnierzy", którzy myślą lub jeszcze gorzej - zadają
      trudne pytania
      • Gość: :)) Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.fenix.katowice.pl 11.11.07, 12:13
        No to już wiemy kto pracuje w policji:)
        • Gość: haha Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:15
          to prawie jak w "Czterdziestolatku". Ha,ha,ha......
          • Gość: dunia multiselect to forma odpowiedzi na pytania testu! IP: *.a.pppool.de 11.11.07, 13:04
            drodzy i yntelegentni redaktorze,
            "multiselect" to forma testu, w ktorym z podanych odpowiedzi trzeba wybrac jedna lub wiecej poprawnych odpowiedzi na pytanie testowe.
            Doslownie oznacza mozliwosc wielokrotnego wyboru. Dlatego wydaje mi sie, ze niezaleznie od glownego tematu przydatnosci kandydatow do policji, wypadaloby nie szastac bezsensownie "obcym slowem" i wypaczajac jego sens. W wielu dziedzinach stosowane sa testy "multiselect" i nie jest to ekskluzywnie zarezerwowane dla testow na policjantow.
            • Gość: ateusz tak jest w calej europie z wyjatkiem IP: *.adsl.alicedsl.de 11.11.07, 14:08
              wielkiej brytanii..policja niemiecka to dopiero mieszanka psychopatow,polglowkow i ludzi wybitnie inteligentnych..takich cudakow jak w niemczech nie znajdziesz nigdzie..w polsce bida to policja tez bidna w rozum..
              • Gość: Miś tak jest równiez w Stanach i ma to sens IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 11.11.07, 14:42
                Podobna sytuacja z odrzucaniem zbyt inteligentych kandydatów do
                policji jest również w Stanach. Jeden z odrzuconych zaskarżył
                negatywną decyzję do sądu. Podczas rozprawy prawnik policyjny
                uzasadnił takie postępowanie tym, że zbyt inteligentni policjanci po
                pewnym czasie rezygnują z pracy gdy znajdą bardziej atrakcyjną pracę
                gdzie indziej. W efekcie policja traci pieniądze wydane na szkolenie
                tych policjantów. Opisany w artykule Polak też robi aktualnie
                doktorat. Po uzyskaniu dyplomu napewno poszuka lepszej pracy i
                zrezygnowałby z pracy w policji. Czyli takie decyzje policji mają
                sens.
                • jb777 Re: tak jest równiez w Stanach i ma to sens 12.11.07, 10:20
                  Misiu - sens to by miało zabezpieczanie się policji przed w.
                  stratami o których piszesz ( z tytułu szybszych odejść ze służby co
                  bardziej inteigentnych) np cywilno-prawnymi zobowizaniami.

Takie postępowanie to:
                  - narażanie się na zarzut głupoty (chyba tylko głupek wybiera
                  kretyna jak może modręgo)
                  - zarzut działania na szkodę sużby ( psucie jej wizerunku)
                  - na zarzut dyskryminacji ( i proszę nie sadzić mi o predyspozycjach)
                  - na zarzut marnotrawstwa publicznych pieniędzy ( mądry obowiązki
                  wykonana szybciej i taniej )

W takiej sytuacji to nic innego jak prywata bossów służby (mniejsza
                  konkurencja ze strony przygłupich podwładnych) lub krecia robota
                  bossów mafii ( głupie krawężniki - większa bekrność). O zbieżności
                  tych 2 powodów nie trzeba wspominać
            • isa.stern Re: multiselect to forma odpowiedzi na pytania te 11.11.07, 18:18
              Gość portalu: dunia napisał(a):

> drodzy i yntelegentni redaktorze,
              > "multiselect" to forma testu, w ktorym z podanych odpowiedzi trzeba wybrac jedn
              > a lub wiecej poprawnych odpowiedzi na pytanie testowe.
              > Doslownie oznacza mozliwosc wielokrotnego wyboru. Dlatego wydaje mi sie, ze nie
              > zaleznie od glownego tematu przydatnosci kandydatow do policji, wypadaloby nie
              > szastac bezsensownie "obcym slowem" i wypaczajac jego sens. W wielu dziedzinach
              > stosowane sa testy "multiselect" i nie jest to ekskluzywnie zarezerwowane dla
              > testow na policjantow.
              si, dziennikarze Gazety.pl nadają się na policjantów, powinni się zgłosić..;))
              :P
        • Gość: anonim Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:20

edytuj
          Odpowiadasz na:
          Gość portalu: :)) napisał(a):

> No to już wiemy kto pracuje w policji:)

a nie wiedzielismy? Wiemy od 1945r.
        • Gość: jary Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 17:12
          ZAWSZE wiedzielismy KTO pracuje w ...milicji, policji itd. Nic
          nowego doprawdy. Przypomnijcie sobie dowcipy np : jak
          milicjant/policjant odkreca ..zarowke.To teraz w ogole odrzucaja?
          Kiedys bylo tak ze tzw psycholog robil testy i np odrzucal, ale
          gora dawala rozkaz - Przyjac! Fajna praca psychologa? No to teraz
          program. Po prawdzie - kretyni na gorze BOJA sie o siebie.
          Niepotrzebnie. Bedzie kaska za krotki czas pracy. o to w ogole TAM
          sie idzie. Jak to do mundurowych wszelkich.To nie boli i o co
          chodzi ?
      • Gość: Maria Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:45
        Iteligentni gliniarze są tylko w serialach kryminalnych.W zyciu nie
        sa potrzebni,bo anuż przechytrza swoich zwierchników?
        • solveik Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 21:02
          A ja zastanawiałam się dlaczego w naszym komisariacie kręci się masa młodych,
          niedorozwiniętych panienek. No proszę mają deficyt - to chyba można na tej
          podstawie interpretować, że nasze społeczeństwo jest coraz inteligentniejsze.
          Pocieszające ;)
      • Gość: tay Kazda wladza działa podobnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:02
        Zbyt inteligentny policjant to utrapienie, dlatego biora glownie glupkow ze wsi.
        Podobnie jest z obywatelami, ci ktorzy mysla samodzielnie sa klopotliwi, moga
        np. zapytac sie wladzy dlaczego wywoluje wojny w celach zarobkowych dla waskiej
        grupy elit, dlaczego uzywa psychomanipulacji religijnej wsrod malych dzieci,
        dlaczego system finansowy panstwa opiera sie na nie konczacym sie zadluzaniu w
        bankach, dlaczego dzieci bawia sie "militarnymi" zabawkami, dlaczego w sprawie
        WTC nic nie trzyma sie kupy i tak dalej. A glupkowi wystarczy ze ma telewizor,
        toster i DVD, reszta go nie interesuje.
        • Gość: do tay Re: Kazda wladza działa podobnie IP: *.chello.pl 11.11.07, 17:05
          kolejny maniak ktory obejrzal zeitgeist i mysli ze zna sekrety swiata chlopie
          zejdz na ziemie
          • Gość: ziemia Re: Kazda wladza działa podobnie IP: 217.153.211.* 11.11.07, 21:06
            Gość portalu: do tay napisał(a):

> kolejny maniak ktory obejrzal zeitgeist i mysli ze zna sekrety swiata chlopie
            > zejdz na ziemie

Nie chodzi o obejrzenie czegos. Pomysl sam. Jaki jest bilans wojny? WTC - ufasz
            administracji G. Busha? A przepraszam, co mowili o Iraku? Podobno tam jakas
            specjalna bron miala byc i..? Wywiedli w pole Polaków, czyli tzw. sojuszników.
            Dodam jeszcze tylko, ze wplyw zabawek militarnych na dzieci jest oczywisty.
            • Gość: ja Re: Kazda wladza działa podobnie IP: *.chello.pl 12.11.07, 12:25
              po kolei: co do wtc to zgadzam sie jest duzo watpliwosci moze za tym stal rzad
              usa bilans wojny jest ujemny dla panstwa dodatni dla koncernow zbrojeniowych i
              naftowych ktore po czesci naleza do ludzi wladzy to co mowili o iraku to
              standardowa rzecz jak sie szuka pretekstu do wojny czyli reasumujac w usa teraz
              rzadzi niezwykle silna mafia ktora chce zarobic ale mieszanie w to banku
              centralnego i robiebie z tego spisku swiatowego to juz paranoja
              • Gość: ja Re: Kazda wladza działa podobnie IP: *.chello.pl 12.11.07, 12:29
                a co do oddziaływania broni na dzieci to jest to wynik pradawnych lat zabawa w
                wojne to jest rywalizacja a nie znam zadnego gatunku zwierzecia ktorego mlode by
                miedzy soba nie rywalizowaly
        • Gość: ann Re: Kazda wladza działa podobnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 22:04
          Jesteś płytki... Już sam fakt jak się wyrażasz świadczy o tym jakim jesteś
          prostakiem, skoro wg ciebie człowiek który mieszka na wsi jest mniej
          inteligentny... Z resztą- szkoda słów pustaku! Lepiej nie pisz i nie myśl za
          dużo, bo to nie jest twoja mocna strona.
      • zigzaur Do Pitera: 11.11.07, 16:28
        Nie sądzisz chyba, że działacze PiS potrafiliby przetestować program, że nie wspomnę o jego ułożeniu.
    • Gość: fizdejka Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:20
      czyli co/??? mam byc cały czas jak w porzekadle? mierny bierny ale
      wierny???...zenujace. Kto ten program kompowy tworzył? informatycy z pisu??? to
      by wiele tłumaczyło [>
      • Gość: Jarry Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 17:19
        Pisalem - za PZPR psycholog odwalal psychopate, a rozkaz byl -
        przyjac!!! Stad ci kretyni. Bez mozgu za to b. agresywni. Po Tatusiu
        glownie - alkoholiku. Moze ktorys kretyn cos napisze? Nie?
        Bo ...niczego kretyn nie czyta, ino wali w morde /zgodnie z
        prawem/.Jak odroznic bandyte od szeryfa? / Mlynarski/.
    • Gość: emeryt policyjny Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:26
      Totalna bzdura! Dopóki policją będą zarządzać młodzi, niedoświadczeni
      "komisarze", którzy żywego przestępcę widzieli tylko na filmach, dopóty będzie
      jak jest. Siedzi sobie taki na ciepłym stołku w KGP I dłubie sobie w zębie i
      wymyśla różne głupoty. Policjant przede wszystkim ma być mądry, komunikatywny i
      apolityczny. Dużych i głupich nam nie potrzeba. Sprawę każdego kandydata należy
      rozpatrywać indywidualnie anie w/g jakiegoś głupiego programu.
      • zigzaur Przypomniał się stary dowcip: 11.11.07, 15:09
        Przeprowadzano egzamin testowy. Każdy z kandydatów otrzymał
        a) kawałek grubej blachy stalowej, w której wycięto otwory w kształcie trójkątów, prostokątow i kół
        oraz
        b) pudełko z drewnianymi klockami w kształcie różnych brył geometrycznych.

Sprawozdanie z wyniku egzaminu:
        1. Do egzaminu przystąpiło 39 kandydatów.
        2. Wszyscy zdali z wynikiem pozytywnym.
        3. Ponadprzeciętną inteligencją wykazało się 7 kandydatów.
        4. Ponadprzeciętną siłą wykazało się 32 kandydatów.
        • ready4freddy Re: Przypomniał się stary dowcip: 11.11.07, 15:48
          tez mi to przyszlo do glowy :) moze to nie jest zly pomysl, zeby robic taki test :D
    • sceptyk31 Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 12:36
      Nie jestem pewien czy ten zbyt inteligentny kandydat zrozumial o co
      w tym wszystkim chodzi. To nie jest test na inteligencję, więc
      stopień inteligencji nie ma znaczenia. Natomiast znaczenie ma
      zdolność do podejmowania decyzja, ale najwazniejsze jest mówienie
      prawdy. Najwięcej kandydatów odpada bo odpowiada tak jak ich
      zdaniem powinni, a nie zgodnie z prawdą, a najdrobniejsze minięcie
      się z prawda dyskwalifikuje.
      • mrzorba Testowanie psychologiczne to psudonauka 11.11.07, 12:50
        O to wasnie chodzi. Trzeba odpowiadac tak, jak sobie tego program
        zyczy. Kiedys pokazalem psychologom uniwersyteckim, ze potrafie
        przejsc ten sam test na przydatnosc do pracy z wynikiem bardzo
        dobrym i niedostatecznym... Po prostu trzeba pomyslec, czego sie
        oczekuje po kandydacie i odpowiadac konsekwentnie. Te testy wylapuja
        po prostu, wzorem slynnego testu z Minnsesoty na osobowosc,
        niekonsekwnecje poprzez zadawanie tych samych pytan, ale w roznej
        formie. Tak wiec raz myslalem jak prawdomowny geniusz, a raz jak
        glupek i kretacz, stad te rozne wyniki, ktore dowodza, ze te testy
        sa goovno warte... :(
      • mrzorba Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 12:53
        To byl raczej test na osobowosc. O ile inteligencje da sie, od
        biedy, jakos zmierzyc, to osobowosc nie da sie nawet porzadnie
        zdefiniowac, a co dopiero zmierzyc. Psychologia to jak astrologia -
        pseudonauka, tyle ze posluguje sie metodami mtematycznymi i
        komputerami... :( Pieniadze wydane przez policje na psychologow i
        ich testy to jawne marnotrstwo pieniedzy podatnikow!
        • Gość: ter Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.aster.pl 11.11.07, 14:46
          mrzorba napisal, ze psychologia to pseudonauka rowna astrologii...
          wow, zapewne wedlug mrzorby psychika to termin abstrakcyjny, bo
          przeciez niewidoczny golym okiem tak jak muskul na jego ramieniu albo
          dvd w jego livingrommie, hehe, i zapewne dla pana mrzorby jedynym
          miejscem oceny jego osobowosci jest konfesjonal z osiedlowym ksiedzem
          ;)
          • zigzaur Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 15:00
            Aż miło poczytać dyskusję dwóch wykształciuchów, sądząc po ortografii i gramatyce.
            • Gość: Kagan Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 16:18
              ???
              Uwazasz psychologie za nauke? Powodzenia w nabijaniu kasy z udawania
              naukowca albo specjalisty od tego, czego sie w ogole nawet
              zdefiniowac nie da, czyli ludzkiej psychiki...
              • zigzaur Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 16:30
                Mój komentarz dotyczył formy dyskusji. Zwłaszcza z ortograficznego i gramatycznego punktu widzenia.
          • Gość: Kagan Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 16:16
            Taak. Znam Zorbe z portalu RACJONALISTA... ;)
        • Gość: aga Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 17:32
          Nie zgadzam sie ...po prostu w milicji, policji jest miernota
          psychologiczna, bo nie miernota NIGDY nie probowala nawet byc w
          milicji/policji. Pan zrozumial cos?
    • mary_an Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 12:42
      No to mnie by nie przyjeli... Kariere w policji musze skreslic z
      ewentualnych planow zyciowych :))
    • mrzorba To raczej psychologowie sie znow skompromitowali 11.11.07, 12:44
      Podobnie jak w przypadku Nikifora, ktorego okreslili jako imbecyla
      czy cos podobnego, choc ten po prostu smial sie z ich pytan
      mowiac "panowie profesury niby takie madre, a takie glupie pytania
      mi zadaja jakby nie wiedzieli ile jest np. dwa a dwa"...;)
    • Gość: Jonek Efekt przetargu IP: *.e-wro.net.pl 11.11.07, 12:47
      Bublowate prawo przetargowe spowodowało, że Policja musiała wybrać
      najtańszą ofertę na napisanie takiego rpgramu zamiast najlepszej. Ja
      na zakupach mam taką zasadę: nie stać mnie na tanie gó... Wolę
      kupić drożej ale mieć coś przez lata. Tanie rzeczy trzeba częściej
      naprawiać i szybciej wymieniać na noweco w efekcie powoduję, że to
      co sie tanio kupiło jest znacznie droższe w eksploatacji. To sie
      tyczy ubrań, sprzętu rtv jak i programów komputerowych. Ale Policja
      nie mogła wybrac dobrej oferty ale tanią, która ostatecznie okaże
      sie droższa bo poprawki pochłoną kolejne koszty.
      • mrzorba Re: Efekt przetargu 11.11.07, 12:55
        Zaden z tych testow nie dziala. Po prostu, jak juz pisalem, to sa
        testy na osobowosc, a nikt nie potrafi zdefiniowac co to jest
        ta "OSOBOWOSC", a co dopiero ja zmierzyc...
        • Gość: józiocyr Re: Efekt przetargu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:26
          Nie ma tu żadnych niespodzianek. Gdy policja wprowadzała testy
          zostali nim poddani policjanci należący do kadry kierowniczej. I
          nagle okazało sie,że ponad 3/4 z nich nie zdaje testów
          podstawowych.Wprowadzono więc mozliwość manipulowania wynikiem- nie
          zdał testów nie dlatego,że miała za mało punktów. NIE ZDAŁ BO MIAŁ
          ICH ZA DUZO. I tak kadra została uratowana...
          • Gość: Kagan Re: Efekt przetargu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 16:15
            ;)
        • Gość: minutka17 Re: Efekt przetargu IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 17:37
          Osobowosc da sie zdefiniowac. Gorzej - niektora WIDAC golym okiem np
          histeryczna, psychopatyczna tez niedojrzala i np paranoidalna.
          Naprawqde! Chcesz, by kogos zdiagnozowac? Moze szefa?
    • Gość: rom48 to nie jest blad programu. IP: *.238.83.130.ip.airbites.pl 11.11.07, 12:48
      To jest swiadome dzialanie szefostwa policji. Ludzie zbyt
      inteligentni zagrazaliby im i wyszlaby bardzo wyraznie ich "wysoka"
      inteligencja. Nikt nie lubi gdy podwladny przerasta go w kazdej
      dziedzinie.
      • Gość: jaija Re: to nie jest blad programu. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.07, 12:52
        Jestem w szoku... nic dziwnego, że potem ludzie nabijają się z
        policjantów w kawałach. A nam, skromnym zjadaczom chleba, cierpnie
        skóra na myśl o tym, że kiedy będziemy w potrzebie, policjant
        wybrany przez program nie będzie w stanie nam pomóc, bo okaże się,
        iż jest zbyt, hmm, mało inteligentny!
      • Gość: toki 187 Re: to nie jest blad programu. IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 17:40
        Ja bym ...lubil!!!
    • Gość: xzsa Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.chello.pl 11.11.07, 12:52
      Osobiście miałem przyjemność spotkać przemiła Panią psycholog na rozmowie po
      Mulitiselekcie, która to wspomniała,że mam nieco zbyt duży poziom idywidualizmu
      co może być przeszkodą w pracy w tej firmie. Jednak w dalszej rozmowie doszła do
      wniosku, że jednak można dać mi szansę.Nawiązując do odrabiających wojsko w OP
      to czy ktoś sobie zadał takie proste pytanie czy test z przed OP był taki sam
      jak i po OP ?
      Dlaczego osoby przechodzące mulitiselekt odpadają a dlatego bo chcą wypaść zbyt
      dobrze i udzielają zbyt idealnych odpowiedzi co program jest w stanie wyłapać.
      Czasami mam do czynienia z ludźmi z OP i po OP i co mogę powiedzieć to,że w
      większości charakteryzują się wysokim poziomem agresji i trzeba czasu aby ich
      pewnych zachowań oduczyć.

Sam osobiście jestem za zaostrzeniem testów psychologicznych przy niewielkim
      złagodzeniu testów ze sprawności fizycznej.
    • Gość: Marsch Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.nyc.res.rr.com 11.11.07, 12:55
      Ludzie, to nie tak! Swego czasu byl taki sam temat w prasie
      nowojorskiej i tez z tego drwiono. Krotko mowiac chodzi o to, ze sa
      stanowiska na ktorych wymaga sie od czlowieka przede wszystkim
      posluszenstwa, dokladnego wykonywania polecen, dyscypliny, itp.
      Osoba nadzwyczaj inteligentna bedzie miala zawsze sklonnosc do
      kwestionowania, dyskutowania, argumentowania, kombinowania...
      Rozumiem, ze policja nie szuka pilnie kandydatow na gwiazdy
      kryminalistyki, a raczej 'zwyklych' policjantow.
      Mnie nikt nie skreslil kilkanascie lat temu po testach z listy
      kandydatow do Akademii Marynarki Wojennej, ale pozniej i tak wyszlo,
      ze w wojsku zbyt wysoki iloraz inteligencji bardzo przeszkadza.
      Zrezygnowalem sam.
    • Gość: logitek Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.natolin.net 11.11.07, 12:58
      Ja multiselect zdałem, za głupiego się nie uważam ale teżi nie za
      geniusza, wcześniej już służyłem w policji (zwolniłem się z przyczyn
      osobistych), jakoś poszło.
      Nie wiem skąd ten rwetest. To nie jest test na inteligencje (choć są
      w nim zadania badające orientacje przestrzenną, proste zadania
      matematyczne, na pamięć wzrokową itp.)
      Standardowy test na inteligencje logiczną przechodzi się później na
      komisji lekarskiej (min. matryce Ravena).
      Ten ma badać profil kandydata. Być może bohater artykułu (ten od
      kung-fu) bardzo wysoką inteligencje łączy z ponad przeciętnym
      indywidualizmem a na to w policji nie ma miejsca.
      Z resztą w policji jest takie przysłowie:
      "Policjant musi być jak żywopłot: nie za wysoko bo cię przytną, nie
      za nisko bo cię wyrwą" ot cała tajemnica
    • Gość: maj Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: 84.38.160.* 11.11.07, 13:01
      "Kandydat" Drostt poszedł na egzamin, by rozpracować całą tę hecę
      z egzaminowaniem chętnych do policji.
      Wiadomo - im głupszy tym lepszy, posłuszniejszy.

Ale to problem nie tylko policji. Także wymiaru sprawiedliwości, od pewnego
      czasu. Niech każdy domyśli się od kiedy.
    • Gość: chrongen Nie oszukujmy się. To świetny program! IP: 195.117.230.* 11.11.07, 13:04
      Co doktorant z Uniwersytetu Śląskiego robił by teraz w policji? Szlifowałby bruk
      albo słuchał rozkazów wąsatego i brzuchatego szefa idioty. A tak zajmuje się
      karierą naukową. Nie oszukujmy się. To świetny program. Nie jednemu
      inteligentnemu człowiekowi uratował kawał życia... Prawo dla programisty!
    • Gość: Q Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:05
      Qrwa ale paranoja ! jesteś półgłówkiem - przyjmą cie do policji....
      Autorzy testu powinni sie leczyć....
    • Gość: yak Polciant ma czytac, pisac nie musi :) IP: *.icpnet.pl 11.11.07, 13:12
      /
    • trzezwy.zg To ja dziękuję za takich "naukowców" od programu 11.11.07, 13:12
      J.w.
    • Gość: ms Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.bulldogdsl.com 11.11.07, 13:20
      Komputery kierują losem człowieka!!To skandal.A może by tak użyc
      mózgu i okazać ,że jednak mamy przewage nad robotami??
      • zigzaur Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 14:52
        Nie komputery ale programy.
    • Gość: brawo Słusznie, przecież policji nie potrzeba myślicieli IP: 217.98.20.* 11.11.07, 13:33
      tylko wykonawców rozkazów. Policja, to nie kółko filozoficzne.
    • naprawdetrzezwy Och! Nareszcie wszystko jest jasne! 11.11.07, 13:47

• naprawdetrzezwy Och! Nareszcie wszystko jest jasne! 11.11.07, 13:49
      "program komputerowy(...) skreśla ludzi ponadprzeciętnie
      inteligentnych.(...) komputer traktuje ich jak kompletnych tumanów -
      "

Ten sam program wybiera rząd, posłów i senatorów.
    • raymond.kozak Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 13:52
      Zdawałem ten test całkiem niedawno, wydaję mi się, że pytań badających
      inteligencję, z którymi spotkałem się w testach IQ jest bardzo mało, z 300 pytań
      to zaledwie kilkanaście. Reszta to pytania, mniej lub bardziej głupie, dtc.
      nawyków, cech, postaw, predyspozycji, nastawienia. Część z tych pytań określa
      skalę kłamstwa, to oznacza, że należy być konsekwentnym w udzielaniu odpowiedzi
      i deklarowanej postawie. A to, że nie zdają go wybitni intelektualiści to pewnie
      kwestia ich predyspozycji osobowościowych, a nie IQ. Sądzę, że idealne
      rozwiązanie zadań stricte na inteligencję powoduję uzyskanie tylko większej
      ilości punktów, a to tylko pomaga. Inna sprawa, że test nie jest idealny, bo czy
      może maszyna i psycholog w ciągu ok. 2 godzin ocenić człowieka. Ludzie bardziej
      skomplikowani osobowościowo, którzy w dodatku tak siebie też postrzegają będą
      mieć problemy z zaliczeniem MS.
      • axx611 Re: Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 14:05
        Nie zdales tego testu? To sie zbytnio tym nie przejmuj. Moze zacznij
        kablowac. Tutaj zadne testy nie sa wymagane a inteligencja w
        cenie.Zatem istnieje zapotrzebowanie u Macierewicza. A sa tam
        naprawde super inteligentni specialisci co powiedzmy u..i
        Ryska.Czy te senatorke. Robota dobra i nikt zadnego testu nie
        wymaga. Placa chyba niezle wiecej niz w policji. TYlko ze po 10
        latach na zbity pysk. Ale jak sobie wyrobisz koneksje to nie bedzie
        tak zle. Zatem olej policje.
    • mark.pop w tym durnym kraju nigdy dobrze nie bedzie!! 11.11.07, 14:05
      w tym durnym kraju nigdy dobrze nie bedzie!!
    • Gość: trzeźwo ~myślący Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:20
      to kompletny idiotyzm -:(
    • adamdark01 Policja nie potrzebuje zbyt inteligentnych 11.11.07, 14:21
      Czysta,chorobliwa paranoja,no,bo,jak długo ma piepszony kompiuter
      dawać wyniki nie nadające się do policji,i nkt do tych czas nie
      zareagował? ile dobrych ludzi policja za ten czas straciła? więc
      zwracam się do MSW,kturej chyba podlega policja,proszę o dodatek dla
      zwykłego policjanta 500 zł. miesięcznie i według czasu pracy i
      stopnia,oraz zajmowanego stanowiska,dodać 500 zł. plus od 10 % wzwyż,
      bo płaca jest w policji hańbiąca reżym a nie policjanta,-
      pozdrawiam
      adamdark
Inne wątki na temat: