elziczek Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii 10.02.08, 00:07 Jestem lekarzem z Częstochowy. Do końca życia będę wdzięczna Pani Profesor Krzemień za uratowanie życia mojemu mężowi.Prof.Krzemień jest dla mnie wzorem lekarza i człowieka. To OSOBA o WIELKIEJ KULTURZE OSOBISTEJ,OGROMNEJ WIEDZY,a przy tym NIEZWYKLE SKROMNA i CIEPłA.Jest BEZGRANICZNIE i BEZINTERESOWNIE ODDANA SWOIM PACJENTOM.Podziwiam Ją i wierzę, że prawda zwycięży.Mam nadzieję,ze obrzydliwa nagonka pod Jej adresem przyniesie odwrotny od zamierzonego skutek. Teresa Stanisławska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 00:26 Pani Tereso, to żadna nagonka. Prof. Krzemień sama sprowokowała aktualną sytuację i takie są konsekwencje. I proszę nie być naiwną osobą. Wie Pani o jak prestiżowe stanowisko chodzi? No, właśnie. Nie należy ślepo wierzyć ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrow Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 01:47 Jestem kilka lat po przeszczepie,czuję się świetnie,trudno dziś uwierzyć,że byłam tak poważnie chora.Jednak nie jest to zasługa lekarzy ze szpitala w moim mieście, którzy nie dawali mi żadnych szans i nawet nie szukali mi dawcy, ale wielokrotnie (i w mojej opinii) niesłusznie oczernianego tu zespołu prof.Hołowieckiego z doc.Wojnarem.Po przeczytaniu pewnych wypowiedzi zrobiło mi się przykro.Kto choć trochę zna doc.Wojnara wie pewnie dlaczego.Tak się składa,że mam mnóstwo znajomych w kręgu osób po przeszczepie i naprawdę NIKT nigdy nie powie złego słowa na temat tego człowieka. W zeszłym roku bardzo pomógł mojej koleżance w leczeniu uciążliwej choroby Przeszczep Przeciwko Gospodarzowi, kiedy inna znajoma po przeszczepie trafiła na oddział Dermatologii, spotkany przeze mnie przypadkowo docent z pamięci ''wyrecytował'' mi, gdzie ta znajoma leży(sala, łóżko).To tylko świadczy jakim lekarzem jest docent Wojnar i my pacjenci ubolewamy,że stał się obiektem ataków osób, które grzebią w życiorysach i wyciągają brudy.Jeśli ktoś ocenia człowieka sercem i rozumem, nie jest ważne,czy dana osoba miała przynależność partyjną, czy też nie.Ja osobiście znam wielu ''porządnych'' obywateli, którzy nigdy nie pomogli mi w czasie choroby.Nie interesuje nas również stopień naukowy doc.Wojnara, bo wielu ''profesorów''nie było przy tylu przeszczepach, przy ilu był doc.Wojnar.Był przy moim i większości moich znajomych. O prof.Krzemień dowiedziałam się przy okazji ''całej afery'', wcześniej nic nie słyszałam, ani o tej osobie, ani o dorobku naukowym,chociaż przeszczepami szpiku interesuję się od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie człek Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 09:48 nic dodac nic ując MARROW.WŁASNIE JEST ODPRAWIANA MSZA W KOŚCIELE SWIETEGO KRZYZA w WARSZAWIE za osoby po przeszczepie.PANIE BOZE OTOCZ SWOJĄ OPIEKĄ PANA DOCENTA ABY TEN KRZYZ KTÓRY LUDZIE NA JEGO BARKI WKŁADAJA BYŁ WSTANIE UNIEŚC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: 217.97.169.* 10.02.08, 17:55 O dorobku naukowym nie trzeba "słuchać", wystarczy przeczytać Acta Haematologica lub inne pismo naukowe. A poza tym jedynie osoby z odpowiednim dorobkiem naukowym mogą mieć tytuł profesorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:29 Jedno pewne...starego sku..ela Hołowieckiego już nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krówka czeka nas spokój;) IP: *.eranet.pl 10.02.08, 10:22 jestem przekonana, że za panowania Pani Profesor czekają nas lepsze czasy. Nareszcie Dwór Wielkiego Imperatora się rozpierzchnie po kątach i będzie, choć na jakiś czas, strłumiony. Od teraz już NIE będzie rozkazów zlecanych WARCZĄCYM i GBUROWATYM tonem. Nad krainą Hematologii zaświeci słońce. Ale mimo wszystko trzeba mieć baczenie na giermków Imperatora. Uwaga! Czają się za rogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.c192.msk.pl 10.02.08, 11:22 oj głupcy głupcy...mam nadzieję że prof. Krzemień wykarze się umiejętnością dowodzenia potęgą jaką jest Klinika Heamtologii, ale nie poprzez zastraszanie ludzi (tak jak ma to w zwyczaju robić i nie mam tu na myśli pacjentów...), nie przez przekręty (takie, jakim był drugi konkurs) no i nie z pomocą Markiewicza (bo przecież mamusia głosowała za kandydaturą profesorki a i założe się że coś za coś...okaże sie wkrótce prawda(ponoć tyle rzeczy ma sie zmienić..)?? wtedy przejrzycie na oczy wszyscy adwokaci Krzemieniowej a wy drodzy pacjenci mam nadzieję że nie będziecie musieli szukać sobie innego ośrodka leczącego przeszczepieniami szpiku, bo i takie krążą pogłoski, że przeszczepy są nie potrzebne (tak na marginesie nie dziwie się żę prof.Krzemień sie boi przeszczepiać bo po prostu się na tym nie zna)...Tego wszystkiego Wam wszystkim z całego serca życzę. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: 83.238.169.* 10.02.08, 12:02 "oj głupcy głupcy...mam nadzieję że prof. Krzemień wykaRZe się" Czytałem do tego momentu... Ktoś, kto robi taki błąd w pierwszym zdaniu, NIE MOŻE mieć nic mądrego do powiedzenia. Wracaj do szkoły uczyć się ortografii, dopiero później zabieraj głos na publicznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.c192.msk.pl 10.02.08, 13:17 ale masz argument hehe widać ty nie masz nic do powiedzenia a i tak wiem że przeczytałeś do samego końca wypowiedź i zgadzasz sie z nią w 100% tylko chciałeś poszczekać?? proszę bardzo..poużywaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: 83.238.169.* 10.02.08, 13:33 Ty jeszcze tutaj? Miałeś się uczyć ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:49 Nie bądż upierdliwy. Chyba stoicie po jednej stronie barykady, więc daj spokój. A może /tak mi przyszło do głowy/ nazywasz się Bralczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.c192.msk.pl 10.02.08, 13:50 a Ty walnij sie głową w mur..może zmądrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: 83.238.169.* 10.02.08, 13:58 Walnę głową w mur jak ty na tym forum przepiszesz 100 razy poprawnie "wykaże" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.c192.msk.pl 10.02.08, 17:04 uhhh widać nie masz nic do powidzenia i mydlisz oczy nam wszystkim swoim tępactwem..no i jeszcze odwracasz temat od sedna sprawy a więc od wszytkiego co wyżej napisane zostało.ale byśmy nie zapomnieli o co tak naprawdę chodzi pozwólcie że się powtórzę oraz dla pana wykaże! poprawię: oj głupcy głupcy...mam nadzieję że prof. Krzemień WYKAŻE się umiejętnością dowodzenia potęgą jaką jest Klinika Hematologii, ale nie poprzez zastraszanie ludzi (tak jak ma to w zwyczaju robić i nie mam tu na myśli pacjentów...), nie przez przekręty (takie, jakim był drugi konkurs) no i nie z pomocą Markiewicza (bo przecież mamusia głosowała za kandydaturą profesorki a i założe się że coś za coś...okaże sie wkrótce prawda(ponoć tyle rzeczy ma sie zmienić..)?? wtedy przejrzycie na oczy wszyscy adwokaci Krzemieniowej a wy drodzy pacjenci mam nadzieję że nie będziecie musieli szukać sobie innego ośrodka leczącego przeszczepieniami szpiku, bo i takie krążą pogłoski, że przeszczepy są niepotrzebne (tak na marginesie nie dziwie się żę prof.Krzemień sie boi przeszczepiać bo po prostu się na tym nie zna)...Tego wszystkiego Wam wszystkim z całego serca życzę. Amen A teraz panie wykaże! rozpędź się Pan i WAL byle mocno!!!!!!! P.S dla pana Andrzeja L. nie ma Pan żadnych wskazówek??szkoda bo widzę że Panu prawda nie pasi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:31 Jedno pewne...starego sku..ela Hołowieckiegojuz nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:36 Spróbuję odnieść się do tego bełkotu partiami: "uhhh widać nie masz nic do powidzenia i mydlisz oczy nam wszystkim swoim tępactwem.." Ma się tupet, co? Zaczynanie postu od "oj głupcy głupcy" a potem zbłaźnienie się karygodnym błędem ortograficznym? To chyba nie ja jestem tu tępakiem... A tak przy okazji, co to do licha za wyrażenie "mydlić komuś oczy swoim tępactwem"? Co to w ogóle znaczy? Widzę, że oprócz ortografii musisz jeszcze popracować nad stylem. Weź słownik języka polskiego i sprawdź znaczenie wyrażenia "mydlić komuś oczy". No i nie tępactwo, tylko TĘPOTA! No cóż, polska język - trudna język... "no i jeszcze odwracasz temat od sedna sprawy a więc od wszytkiego co wyżej napisane zostało." I o to chodzi. Jaja sobie z ciebie robię, podczas gdy ty kipisz ze złości! To "wszytko co wyżej napisane zostało" (stylizacja na staropolszczyznę?) to stek bzdur, na dodatek napisanych niechlujnie i nielogicznie. Przykro mi, ale mam pewien poziom, poniżej którego nie schodzę. Gdy poprawisz formę, to może odniosę się do treści tego, co napisałeś/aś. "ale byśmy nie zapomnieli o co tak naprawdę chodzi pozwólcie że się powtórzę oraz dla pana wykaże! poprawię: oj głupcy głupcy...mam nadzieję że prof. Krzemień WYKAŻE się umiejętnością dowodzenia potęgą jaką jest Klinika Hematologii, ale nie poprzez zastraszanie ludzi (tak jak ma to w zwyczaju robić i nie mam tu na myśli pacjentów...), nie przez przekręty (takie, jakim był drugi konkurs) no i nie z pomocą Markiewicza (bo przecież mamusia głosowała za kandydaturą profesorki a i założe się że coś za coś...okaże sie wkrótce prawda(ponoć tyle rzeczy ma sie zmienić..)?? wtedy przejrzycie na oczy wszyscy adwokaci Krzemieniowej a wy drodzy pacjenci mam nadzieję że nie będziecie musieli szukać sobie innego ośrodka leczącego przeszczepieniami szpiku, bo i takie krążą pogłoski, że przeszczepy są niepotrzebne (tak na marginesie nie dziwie się żę prof.Krzemień sie boi przeszczepiać bo po prostu się na tym nie zna)...Tego wszystkiego Wam wszystkim z całego serca życzę. Amen" Twoim zdaniem rzucanie pustych oskarżeń świadczy o tym, że "masz coś do powiedzenia"? Przepraszam bardzo, ale już wolę nie mówić nic niż tak pie... bez pokrycia. Skoro był przekręt to czemu tego nie zgłosisz odpowiednim organom? Na pewno masz w zanadrzu niezbite dowody, he! he! Tego "amen" na końcu chyba nie trzeba komentować... "A teraz panie wykaże! rozpędź się Pan i WAL byle mocno!!!!!!!" Nie tak szybko... Umowa była na 100 poprawnie napisanych "wykaże", pamiętasz? Zostało jeszcze 99 razy. Czytaj ze zrozumieniem i w całości, a nie po łebkach i wybiórczo. "P.S dla pana Andrzeja L. nie ma Pan żadnych wskazówek??szkoda bo widzę że Panu prawda nie pasi..." Tego fragmentu niestety nie rozumiem. Może to miało być w innym poście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C oś tam Re: Do "wykaże!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 23:15 Wszystko robisz po dwa razy? Dwa identyczne posty. Please, nie marnuj mojego czasu. To Ty jesteś prof. Bralczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Do "wykaże!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 23:24 Nie wszystko. Niektóre rzeczy robię raz, niektóre dwa, niektóre trzy i więcej. Miałem problemy z siecią i myślałem, że za pierwszym razem post nie został wysłany. Przepraszam za zmarnowanie jednej sekundy twojego cennego czasu. No bo chyba nie czytałeś/aś tego samego postu drugi raz od początku do końca. Chyba od razu zorientowałeś/aś się, że to jest to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten sam Re: Do "wykaże!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 23:33 W porządku. Wybaczam. A teraz wykażę się zdrowym rozsądkiem i pójdę spać. Przyjemnych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gość Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.c192.msk.pl 12.02.08, 10:15 no minęło parę dni pan wykaże! poszczekał sobie trochę a ze złości prawie pękał... spooooooookoooo Panie wykaże! jak powiedziała jedna z kandydatek do stanowiska Kierownika "piłka w grze". Wszystko w swoim czasie. I odpowiednie organy jak ładnie to pan ujął i dowody sie znajda Panie mądraliński. Czas pokaże kto z kogo sobie "jaja robi" i kto szybko bedzie musiał walić głową w mur...ale nie żeby zmądrzeć tylko do skutku..jeśli wiesz pan co mam na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.eranet.pl 12.02.08, 11:00 Panie! Nie zabawiaj się Pan na forum, tylko do pacjentów MARSZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykaże! Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:49 Spróbuję odnieść się do tego bełkotu partiami: "uhhh widać nie masz nic do powidzenia i mydlisz oczy nam wszystkim swoim tępactwem.." Ma się tupet, co? Zaczynanie postu od "oj głupcy głupcy" a potem zbłaźnienie się karygodnym błędem ortograficznym? To chyba nie ja jestem tu tępakiem... A tak przy okazji, co to do licha za wyrażenie "mydlić komuś oczy swoim tępactwem"? Co to w ogóle znaczy? Widzę, że oprócz ortografii musisz jeszcze popracować nad stylem. Weź słownik języka polskiego i sprawdź znaczenie wyrażenia "mydlić komuś oczy". No i nie tępactwo, tylko TĘPOTA! No cóż, polska język - trudna język... "no i jeszcze odwracasz temat od sedna sprawy a więc od wszytkiego co wyżej napisane zostało." I o to chodzi. Jaja sobie z ciebie robię, podczas gdy ty kipisz ze złości! To "wszytko co wyżej napisane zostało" (stylizacja na staropolszczyznę?) to stek bzdur, na dodatek napisanych niechlujnie i nielogicznie. Przykro mi, ale mam pewien poziom, poniżej którego nie schodzę. Gdy poprawisz formę, to może odniosę się do treści tego, co napisałeś/aś. "ale byśmy nie zapomnieli o co tak naprawdę chodzi pozwólcie że się powtórzę oraz dla pana wykaże! poprawię: oj głupcy głupcy...mam nadzieję że prof. Krzemień WYKAŻE się umiejętnością dowodzenia potęgą jaką jest Klinika Hematologii, ale nie poprzez zastraszanie ludzi (tak jak ma to w zwyczaju robić i nie mam tu na myśli pacjentów...), nie przez przekręty (takie, jakim był drugi konkurs) no i nie z pomocą Markiewicza (bo przecież mamusia głosowała za kandydaturą profesorki a i założe się że coś za coś...okaże sie wkrótce prawda(ponoć tyle rzeczy ma sie zmienić..)?? wtedy przejrzycie na oczy wszyscy adwokaci Krzemieniowej a wy drodzy pacjenci mam nadzieję że nie będziecie musieli szukać sobie innego ośrodka leczącego przeszczepieniami szpiku, bo i takie krążą pogłoski, że przeszczepy są niepotrzebne (tak na marginesie nie dziwie się żę prof.Krzemień sie boi przeszczepiać bo po prostu się na tym nie zna)...Tego wszystkiego Wam wszystkim z całego serca życzę. Amen" Twoim zdaniem rzucanie pustych oskarżeń świadczy o tym, że "masz coś do powiedzenia"? Przepraszam bardzo, ale już wolę nie mówić nic niż tak pie... bez pokrycia. Skoro był przekręt to czemu tego nie zgłosisz odpowiednim organom? Na pewno masz w zanadrzu niezbite dowody, he! he! Tego "amen" na końcu chyba nie trzeba komentować... "A teraz panie wykaże! rozpędź się Pan i WAL byle mocno!!!!!!!" Nie tak szybko... Umowa była na 100 poprawnie napisanych "wykaże", pamiętasz? Zostało jeszcze 99 razy. Czytaj ze zrozumieniem i w całości, a nie po łebkach i wybiórczo. "P.S dla pana Andrzeja L. nie ma Pan żadnych wskazówek??szkoda bo widzę że Panu prawda nie pasi..." Tego fragmentu niestety nie rozumiem. Może to miało być w innym poście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:54 Najważniejsze, pacani, że tego starego sku..ela Hołowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:59 dziwne, że niewielu zauważa to, że najważniejsze jest, że tego starego sku..ela Hołowieckiego juz nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 16:58 idelem cnot jest niewatpliwie odchodzacy prof. H i jego metody z pewnoscia przejalby popierany przez niego kandydat doc. W. Czego mozna by sie spondziewac ... pisania anonimow z pogrozkami, falszowania wynikow badan ... szantazowania osob o mocy decyzyjnej czy moze odgrywania wielce pokrzywdzonego przez zycie tatusia ... lista jest duzo dluzsza. Na szczescie wszystko to jest w trybie przypuszczajacym i traci, slabo, bo slabo ale myszka. Temu Panu juz dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej L. poparće dla profesora Chołowieckiego IP: *.eranet.pl 10.02.08, 12:04 Popjeram profesora!to najleprzy lekaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itaka Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:35 Panie Docencie, "psy poszczekały, karawana idzie dalej". Nie wolno się przejmować. Czapki z głów, panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gentleman Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: 83.238.169.* 10.02.08, 13:41 Zgadza się! Czapki z głów panowie i przepuścić kobietę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itaka Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:56 Z pewnością Pan Docent tak by właśnie postąpił, ale nie tym razem. Przykre, no cóż, czasami tak bywa. Prawo dżungli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:34 Jedno pewne starego sukinsyna Holowieckiego już nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.tktelekom.pl 10.02.08, 14:17 nie interesuja mnie rozgrywki toczące się w klinice , znam Pania profesor Krzemień jestem jej pacjentem , to dobry fachowiec i prawy człowiek ,znajdzie zawsze czas aby porozmawiac z pacjentem , moge zawsze do niej zadzwonic i porozmawic , a Ona zawsze wesprze mnie w trudnych chwilach , jestem Jej za wszystko bardzo wdzięczny , dlatego wyrazam poparcie jej kandydatury na szefa kliniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:18 Jedno pewne...starego sku..ela Holowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrr... Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:25 Całe szczęście, że Cię nie znam. Jesteś obrzydliwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:46 Ważne jest głupku/głupia, że starego sukinsyna Hołowieckiego juz nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatkowska Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 16:20 Prof. Sławomira Kyrcz Krzemień jest wielką postacią charakteryzującą się ogromną wiedzą, dużą skromnością i dobrocią. Mając przyjemność współpracować z Nią widziałam jak zawsze stara się pomagać wszystkim, którzy tej pomocy potrzebowali. Zarówno na polu naukowym jak i klinicznym. Priorytetem jej działania jest zawsze dobro drugiego człowieka i nie zasłużyła na ten stres, który teraz musi przeżywać. Wszyscy którzy Ją znają wiedzą, że jest bardzo dobrym organizatorem pracy, wspaniałym lekarzem i naukowcem. Gorąco popieram wybór Pani Profesor na Kierownika Kliniki. Uważam, że w pełni na to zasługuje. Chciałabym podkreślić, że Pan docent Wojnicz jest również pozytywną postacią, jednak porównując doświadczenie i osiągnięcia Pani Profesor Kyrcz Krzemień i Docenta Wojnicza nie ma żadnych wątpliwości, że kierownikiem kliniki powinna być Pani Profesor Kyrcz-Krzemień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara W zupełności się zgadzam. IP: 217.97.169.* 10.02.08, 17:31 Pani Prof Krycz-Krzemień jest wyjątkową osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: W zupełności się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:21 Jedno pewne...starego sku..ela Hołowieckiego już nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:20 jedno pewne, starego sku..ela Holowieckiego juz nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Coś się tutaj nie zgadza IP: 217.97.169.* 10.02.08, 17:25 Gdyby dr Wojnar miał więcej dorobku naukowego, to przecież on byłby profesorem a nie prof Krycz-Krzemień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specsłużby? Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 19:01 I tak sytuacja wymknęła się spod kontroli. A miało być tak, jak sobie zaplanowano. Bezkarne media, GW orędowniczka dawnego układu, tuba i obsmarowanie wszystkich spoza układu. Nie wiem, jak teraz czuje się prof. H. i doc. W. Na pewno żałują, w każdym razie powinni żałować, bo zamiast zyskać, wiele stracili. Nie wiem, czy prof. Krzemień nadal będzie tą samą osobą z klasą. W tej sytuacji trudno bedzie ją zachować, bo czy powinna być wspanialomyslną wobec takich oszczerstw? Chyba nie. Zobaczymy..... Życzmy jej zdrowia i powodzenia. Bo misja będzie piekielnie trudna, aby to całe towarzystwo jej nieustannie nie przeszkadzało, co więcej nie zatruwało nawet codziennego życia. Ja osobiście zamiast jej gratulować, współczuję. Miała pecha, w jakim środowisku pracowała i na jakiego szefa trafiła. Tymczasem proponuję wprowadzić spokój nad tą trumną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:23 Jedno pewne...starego sku..ela Hołowieckiego juz nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:54 Ważne, że starego sukinsyna Holowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokój! Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 19:14 Zgadzam się w pełni z moim przedmówcą (przedmówczynią?), że należy wreszcie wprowadzić spokój. Tak nie można, wciągani są do gry i emocjonują się też pacjenci, w szczególności po przeszczepach szpiku, a przecież oni przede wszystkim powinni mieć zapewniony spokój, żeby zdrowieć. Należy mieć nadzieję, że prof. Hołowiecki wreszcie zacznie się leczyć (choć niektórzy mówią, że jest za późno) ze swoich urojeń i schizofrenicznych reakcji. Dlaczego nie potrafi odejść z klasą i zostawić następców w spokoju? Dlaczego od zawsze uwielbiał ferment? Taka sytuacja, jaka się wytworzyła świadczy tylko o nim i o jego braku wyobraźni a raczej o chorej wyobraźni. Panie Hołowiecki, odejdź waść i wstydu oszczędź. Miejmy nadzieję, że pana następcy w odróżnieniu od pana okażą się ludźmi zdrowymi, co nie znaczy naiwnymi i wspaniałomyślnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.eranet.pl 10.02.08, 19:51 Miałem przyjemność poznać panią prof. Sławomirę Kyrcz-Krzemień i muszę przyznać, że to kobieta o wielkim sercu i wielkich umiejętnościach. Dwa lata temu uratowała mi życie …. i to w momencie gdy nikt inny nie był w stanie mi pomóc. To kobieta bardzo ciepła i serdeczna. Nie wierzę w to, że Pani profesor brała udział w jakichkolwiek ustawianych konkursach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nienaiwna Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:48 No, cóż! Wielu naiwnych jest na świecie, ze szkodą dla nich samych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:38 Najwazniejsze, że tego starego sku..ela Holowieckiego już nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:09 Ludzie, zastanówcie się nad swoim postępowaniem. Czy wyrażając swoje zdanie musicie obrażać innych? A wracając do tematu - dlaczego prof. Krzemień nie odeszła z Kliniki, skoro przez lata działa jej się tam krzywda? Może jednak nie było aż tak żle. Teraz nawet chce kierować tymi samymi ludżmi. Dziwne, prawda? Tylko, że może nie mieć kim kierować, bo załoga jest zdeterminowana i część zapowiada złożenie wypowiedzeń z pracy. Szkoda tej Kliniki, szkoda dzieła prof. Hołowieckiego, a nade wszystko wielka szkoda dla pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeszczepiona Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:09 O ludzie skąd tyle sie nienawiści wzięło?? Ta wspaniała Klinika ratuje tylu ludzi- cieszmy sie z tego!I dalej kontynuacja tego samego co do tej pory robiliście.Czytałam opinie i w szoku jestem jak zażucają Doc. Wojnarowi że pieniądze bierze z Fundacji.Czy ktoś to widział na własne oczy??jak tak niech sie ujawni jak taki mądry,żeby zażucać winy tak poważne.Docent Wojnar jest wspaniałym człowiekiem i wiem o tym nie tylko ja.Nie znam prof.Krzemień i dlatego nie będę sie wypowiadała na jej temat bo to by było nie fer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:27 Jedno pewne...starego sku..ela Hołowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:17 Docant Wojnar musi wygrać!To zawsze była prawa ręka profesora Hołowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:24 Jedno pewne...sterago sku..ela Holowieckiego już nie bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.dyn.optonline.net 10.02.08, 20:58 Stary skorodowany ukalad towarzyszy /nieboszczki pzpr/ pokazuje swoje mozliwosci .Pulje na demokracje, ktora powoli i skutecznie wchodzi do zycia w Polskiej rzeczywistosci. Rzucznie obelg ,pomowienia ,oszczerstwa to repertuar poplecznikow docenta .To skandal ze takich niskich metod stosuje sie zamiast argumentow!Widac ze ich poprostu brak,a stare nawyki weszly w krew !w koncu to klinika hematologii !Nalezy zwrocic tez uwage ze zamiesznie i podzialy jakie ten spor wprowadzil ,bedze trzeba odbudowac dla dobra pacjentow i przyszlosci Kliniki.Mam nadzieja ze p. profesor poradzi sobie i "odsieje plewy od ziarna" i zelazna reka zaprowadzi lad i porzadek,czego od niej oczekuje i zycze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.chello.pl 10.02.08, 20:37 Prof. Hołowiecki forsując za wszelką cenę kandydaturę doc. Wojnara chce zachować swoje dotychczasowe wpływy. Pani prof. Krzemień swoimi niekwestionowanymi osiągnięciami naukowymi, a przede wszystkim ludzką postawą wobec ciężko chorych pacjentów udowodniła, że jest osobą jak najbardziej kompetentną do kierowania Kliniką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:47 Ważne, że starego sku..ela Hołowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ps. Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:50 Coś mi się wydaje, że te wszystkie peany na temat prof. Krzemień pisze wciąż ta sama osoba. Oczywiście zakładam margines na błąd, malutki, tyciutki /--/, minimalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:53 Pacanie...ważne, że stsrago sku..ela Hołowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirot Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 16:21 A nie sądzisz, że niezwykle trudne byłyby ciągłe zmiany operatora sieci internetowej?, bo o ile spora ich cześć to abonenci tpsa (ok. 2mln. użytkowników, wiec "margines błędu" może być naprawdę duży), to jest też całe mnóstwo niezwykle pozytywnych opinii pisanych z przeróżnych innych sieci. Zresztą do tych pozytywnych opinii ja również się dołączam. GRATULACJE PANI PROFESOR!!! TRZYMAM KCIUKI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ress Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.chello.pl 10.02.08, 22:12 Zgadzam się w stu procentach! Osoba, która ma taką silną wolę i motywację do ciągłęgo kształcenia przez te wszystkie lata wbrew szefowi ( i która to osiąga!) z pewnością wprawną ręką poprowadzi klinikę! Gratulacje dla Pani Profesor! Powodzenia! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed_przeszczepem Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.gprs.plus.pl 10.02.08, 20:43 Najsmutniejsze jest to, że w wyniku tej "afery" i przepychanek na górze tracą najmniej winni, a najbardziej zainteresowani - pacjenci. Ja zrezygnowałam z przeszczepu w Katowicach na rzecz kwalifikacji w innej klinice właśnie ze względu na to, że mam wrażenie, że tam aktualnie mało kto zajmuje się przeszczepami (a jakby nie było jest to klinika transplantologii!) na rzecz zaangażowania w "walkę" po stronie jednego z oponentów. Z moich obserwacji wynika, że atmosfera i argumenty są podobne jak na tym forum, tylko, że w przeciwieństwie do forum to się dzieje "w realu". Przykre i straszne, a przecież chodzi o czyjeś życie. Szkoda, bo mimo wszystko statystyki wskazują, że w Polsce jest to najbardziej doświadczony ośrodek w najtrudniejszym rodzaju przeszczepów - od dawcy niespokrewnionego. Niezależnie od tego, kogo popieracie, którego z lekarzy znacie i podziwiacie, co sądzicie o konkursie, cieszcie się, że to nie Wy czekacie teraz na kwalifikację i przeszczep czytając ten artykuł. Pozdrawiam, Pierwsza prawdziwa ofiara walki o stołki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:52 Pacanie...ważne , że sku..ela Holowieckiego już nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.eranet.pl 10.02.08, 21:20 Za to bagno na tym forum odpowiedzialne sa wladze Sląskiego Uniwersytetu Medycznego całkowita kompromitacja tej uczelni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA RADA Ego diabeł Cię opętał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:35 POTRZEBUJESZ POMOCY SPECJALISTY - A JEZELI WIERZYSZ TO PÓJDZ WYSPOWIADAJ SIE I NA PEWNO BĘDZIE CI LŻEJ.NIENAWIŚC NISZCZY-PRĘDZEJ CZY PÓŻNIEJ.KIEDY ZRZUCISZ Z SIEBIE CIĘŻAR ŚWIAT OKAŻE SIE PIĘKNIEJSZY NIŻ GO WIDZISZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Ego diabeł Cię opętał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:56 Najważniejsze, dobra rado, że tego starego sku..ela Holowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rada Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:19 Kochana! Jesteś w trudnej sytuacji i przykro mi z tego powodu. Nie wierz we wszystko co tu piszą. Katowicka Klinika to naprawdę placówka z górnej, europejskiej półki. Nie wiem, ale chyba popełniłaś błąd wybierając inny ośrodek. Personalne przepychanki nic tu nie znaczą. Każdy lekarz i każda pielęgniarka tutaj, to ludzie z prawdziwego powołania - mądrzy, ciepli, odpowiedzialni. Nie do pomyślenia jest, aby odeszli od łóżek pacjentów. Szczególną zaś opieką otaczane są osoby w okresie okołoprzeszczepowym. Zastanów się jeszcze. Naprawdę nie możesz lepiej trafić, jak do docenta Wojnara - "matkuje" swoim podopiecznym, u niego wykonuje się przeszczepy. Jakąkolwiek podejmiesz decyzję, trzymam kciuki i życzę dużo, duuużo zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hs Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.chello.pl 10.02.08, 22:14 nie jesteś ofiarą walki o stołki i myslę, że nie będziesz. Na pewno to, co jest tutaj pisane i co dzieje się na uczelnianych radach itp nie wpłynie w żaden sposób na pracę Pani Profesor, ona jest ponad to. I ma nadzieję, że taki jest również Pan Wojnar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holo.Kibic Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:59 To Hołowiecki występuje jako kibic. To jego słowa, publicznie wypowiadane, że personel przygotowuje zwolnienia z pracy, jeśli jego kandydat tj. doc. Wojnar nie obejmie kierownictwa kliniki. To jego formalne i nieformalne naciski oraz szantaże na członków komisji sprawiały, że I konkurs został nierozstrzygnięty. Dość już, panie Hołowiecki tych kłamstw, dość tych oszczerstw. Czy pan nie rozumie, jak szkodzi innym, nie tylko prof. Krzemień ale doc. Wojnarowi, swojej żonie i córce? Choćby przez wzgląd na tych ostatnich niech pan wreszcie przestanie być aktywnym uczestnikiem tej dyskusji. Wszyscy mają pana dosyć. Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oson Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.chello.pl 10.02.08, 22:07 przykre, że niektórzy nie potrafią odejść z klasą, tylko zostawiają za sobą tyle smrodu... no i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:35 Twój błąd. Nie osądzaj ludzi, jeśli ich nie znasz. A może to były dla Ciebie za wysokie progi i do dzisiaj zioniesz nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:21 Smiech na sali i błąd w myśleniu. Od kiedy prof. Hołowiecki chodzi w sukience? Bo ja chodzę i nie jestem też J.Watołą. Dziękuję, to gdzieś mnie połechtało. Doceniono moją inteligencję, a nie jestem profesorem, co zresztą o niczym nie świadczy. Zabawimy się "w szukanego"? A serio - chyba nie sądzisz, że prof. Hoł. zniżyłby się do poziomu dyskusji na tym forum. Inna ranga, co by nie mówić jednak ma klasę. Podejrzewam, że tego nawet nie czyta. Przynajmniej nie śnią mu się koszmary. Umówisz się ze mną na kawę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:36 Najwazniejsze, pacani, że tego starego sku..ela Holowieckiego juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re;kibic Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 00:17 jeśli to jest prawda, co piszesz, to cała nadzieja w tym, że prof. Hołowiecki już przestanie się udzielać na tym forum. Mam nadzieję, że na innym też. Zrobił już tyle złego, że zostanie zapamiętany na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 00:37 To czysta, rzetelna prawda. A podejrzewam, że prof. Hołowiecki wcale nie uczestniczył w tym forum. Chyba ma inne priorytety. Dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrow Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 01:00 To do ego:Tak się składa,że opluwany przez ciebie prof.przyjął mnie ostatnio bez problemu, chociaż nie byłam zapisana i miał całą poczekalnię pacjentów.Człowieku, ja ciebie nie nauczę kultury i zachowania na forum,taka jest prawda,że gdyby profesor nie trzymał dyscypliny, sytuacja byłaby taka sama, jak w innych szpitalch,z leczenia w których zrezygnowałam, bo bardziej dbano w atmosferę w pracy niż o dobro pacjenta. Poziom twoj czlowieku jest żenujacy, zastanawiam się, czy mam do czynienia z osobą dorosłą, czy małolatem, a może po prostu z chorym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirot Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 16:36 Ciekawe... jak to się stało, że przyjął Cię tak bez problemu??? Pomimo CAŁEJ POCZEKALNI PACJENTÓW? Mam nadzieję, ze nie przyjął Cię bez kolejki, bo to by na pewno nie było kulturalne, i nasuwałoby pewne podejrzenia... Poza tym nie wiem, czy o tym wiesz, ale atmosfera pracy często ma też wpływ na jakość tej pracy i co za tym idzie - dobro pacjenta... Owszem ego na pewno nie należy do osób kulturalnych, ale nie da się ukryć, że mówi prawdę. Jeśli chcesz poczytać o rzetelnej prawdzie przeczytaj post final cut - wyjaśnia wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O'Czytana no to już powiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 01:19 Naczytałam się, naczytałam ale podstawowe pytania pozostają bez odpowiedzi. 100 % biorących udział w tym jazgocie to ludzie dorosli, żeby nie powiedzieć dojrzali. Z tego 80% jak widac to reprezentanci medycyny, w części dr może doc a może prof - w sumie brrr. Pora już kończyć bo im dłużej to trwa tym większy dla Was wstyd.Podziwiam acz nie rozumiem jak można tak ciężko pracować nad utratą renomy, szacunku społecznego. Już 5 dni ze wszystkich sił staracie się wykazać swoją małostkowość, nikczemność i zwykłe warcholstwo. Jutro pojawicie się w szpitalu i przyjda pacjenci. Juz inni pacjenci bo patrzący na Was inaczej. Czytając to forum zobaczyli, że pod przykrywką misji, powołania, służby skrywali się mali nikczemnicy gotowi w każdej chwili do intryg, opluwania kolegów i koleżanek. Zobaczyli ludzi nielojalnych, zwykłych materialistów pazernych na kasę i wpływy znów zamieniane na kasę. Drodzy kasjerzy! Pora się rozejść do normalności. A przy wyjściu proszę oddać przygotowane już do walki używane tampony, waciki, pełne strzykawki, uprzejme donosy, dwuznaczne telefony, przepełnione baseny i ledwo żywe kaczki. Wróćcie do domów, umyjcie nogi. A przed snem pomyślcie jak to się dzieje, że tak łatwo dajecie się podjudzić, że wystarczy jakiś tani, powierzchowny, pozbawiony analizy i refleksji artykulik. A dziennikarka już wzięła zapłatę, spędziła przyjemnie weekend. Jest tylko narzędziem, takim młotkiem w rękach Młotkowego - to nie zmienia jej negatywnej oceny. A Młotkowy już po kąpieli i dawno śpi z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku. A Wy? A Wy płoniecie już 5 dzień, kąsacie na oślep, ujadacie wzajem na siebie. Więc myjąc drugą nogę zastanówcie się czy Wam nie uwłacza, że tak tanio wychodzicie, że nie trzeba wcale się wysilic żeby Was ponapuszczac na siebie? Po tym co przeczytałam dochodzę do wniosku, że lekarze mają za mało ... nóg a tym samym okazji do refleksji. Bo zobaczcie sami. Przy myciu już trzeciej nogi zauważylibyście że Docent powinien zaraz rano kupic wielki bukiet i pójść z nim tam gdzie juz dawno powinien pójść. A przy czwartej że należało to zauważyć na samym początku gdy byliście jeszcze czyści. Dobrej nocy Czworonogi, do zobaczenia w nieskazitelnie białych i znów czystych fartuszkach. A teraz spać, bo to był tylko sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Judym Re: natręctwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 19:12 Z tymi nogami to jakaś fobia lub natręctwo? Szybki prysznic po dyżurze i znowu do pracy, gdzie czas na refleksje przy myciu nóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey you! Re: natręctwa IP: *.eranet.pl 14.02.08, 19:20 Zdaje się, że jesteś tu nowy. Przedstaw Nam się;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii 11.02.08, 13:46 Zostałem źle zacytowany. To nie o to chodzi, że ja nie staję po żadnej ze stron, ale o to, że prawo polskie definiuje autonomię uczelni wyższych i to nie konsultant krajowy wybiera kandydata. Ja nie wycofałem się z wcześniejszej opinii, która w skrócie sprowadzała się do tego, że jeżeli celem Uczelni jest utrzymanie prymatu w Polsce w zakresie przeszczepiania szpiku, to właściwym kandydatem jest doc. Wojnar, ale Uczelnia może też mieć inne cele. Natomiast Uczelnia musi przestrzegać swoich własnych procedur i pytanie, na ile to miało miejsce wydaje się zasadne. Z poważaniem, prof. WW Jedrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 13:21 Szanowny Panie Profesorze! Dlaczego Pan sądzi że pod kierownictwem pani prof. Kyrcz-Krzemień ośrodek katowicki nie będzie wiodący w przeszczepach? Przecież to Ona organizowała ten ośrodek i przez wiele lat go prowadziła. Ma bardzo duże zasługi w tym zakresie i napewno doceni ten ważny element leczenia. Proszę jednak nie zapominać, że choroby hematologiczne, to nie tylko przeszczepy. Jest wielokrotnie większa część problemów, w których nie stosuje się tej metody terapii, nie mówiąc już o badaniach diagnostycznych.Pan jako krajowy konsultant hematologii,a nie transplantologii, powinien te problemy przede wszystkim rozumieć i popierać.Przykro mi, że podważa Pan wiarygodność władz katowickiej uczelni. Prosze nie być manipulowanym w dalszym ciągu przez prof. Hołowieckiego,któremu Pan jak wiem,duuużo zawdzięcza. Mam nadzieję,że zdobędzie się Pan na obiektywizm i będzie Pan wspierał działania prof. Kyrcz-Krzemień. PS. Co do przynależności do SB,to jeszcze nie słyszałem żeby ktoś się przyznał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda w oczy kole żenada z tą obrona prof k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 13:50 gdyby ta kobieta miała trochę honoru to nie stawałaby do drugiego konkursu.Musiała byc mocno zapewniana przez wiadome gremia ze tym razem wygra.Czy sie mylę? Nie zna sie na przeszczepach i KONIEC.Niech daruje sobie również grono jej popleczników ze stwierdzeniem że hematologia to nie tylko przeszczepy.WŁASNIE PRZEDE WSZYSTKIM PRZESZCZEPY BO BEZ NIECH NIE MA SZANS NA ZYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: żenada, że nie chce się już komentować kłamstw IP: *.versanet.de 13.02.08, 14:17 Prawdą jest to, że Prof. Kyrcz-Krzemień to osoba wyjątkowo honorowa i oddana swojej pracy. Jeśli już ktoś chciał ustawiać konkurs to Prof. H., by zapewnić władzę swojemu człowiekowi i by przez niego nadal kierować Kliniką. Gdyby te osoby, które ciągle piszą nieprawdę, miały chociaż troszeczkę honoru, to już dawno powinny przestać niesłusznie oskarżać Panią Profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: żenada dla Panów Profesorów IP: *.eltronik.net.pl 13.02.08, 14:50 Nie ukrywa Pan swojej nienawiści do kobiet.Czy Pan wie,że jest równouprawnienie?Równie dobrze mężczyzna nie miał honoru,przystępując ponownie do konkursu.Musi się Pan pogodzić z tym,że kobieta przejmie ster władzy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 01:18 Proszę wybaczyć pytanie.Jakie miał Pan prof. zobowiązania wobec prof. Hołowieckiego? Może obraz Dudy Gracza? czy coś innego?że poparł Pan kandydaturę docenta,który nie dość że ma mniejszy dorobek naukowy, to jeszcze nie zna języków obcych,.Dlaczego opinia Pana prof. tak różni się od opinii komisji ŚAM wybranej w tajnym głosowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii 11.02.08, 15:07 P.S. Gwoli ścisłości. Nigdy nie współpracowałem z SB ani nie miałem z nią kontaktu. Było to wykluczone przez fakt, że byłem żołnierzem zawodowym wyjeżdżającym do wojskowego ośrodka amerykańskiego i kontaktowałem się z polskim kontrwywiadem wojskowym. Co więcej moja sytuacja wobec Amerykanów była jasna, od początku wiedzieli, że jestem porucznikiem LWP (taki stopień miałem w roku 1975) i mimo to zatrudnili mnie jako cywilnego pracownika Marynarki Wojennej USA w stopniu uposażeniowym 11 (na 18). W trakcie pobytu w USA spotykałem się z wieloma wysokimi urzędnikami, w tym z kontradmirałem Shapiro, szefem kontrwywiadu Marynarki Wojennej Stanów Zjednoczonych. Przede wszystkim prowadziłem jednak badania naukowe (wyniki opublikowane w Science i Blood) i proszę poszukać innej osoby, która w ciągu rocznego stypendium miała takie publikacje. Z poważaniem, WW Jędrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Dziękujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 22:37 Szanowny Panie Profesorze! Wszyscy, którzy dobrze życzą i wierzą w celowość wyboru docenta J.Wojnara na stanowisko kierownika katowickiej Kliniki - serdecznie Panu dziękują. "Stojąc murem" za docentem wiemy, że mamy rację. Dlatego tak cenna jest Pana wypowiedż na tym forum. Jako Krajowy Konsultant ds. Transplantacji Szpiku najlepiej orientuje się Pan w temacie i zna środowisko. Jeszcze raz dziękujemy za cywilną odwagę. Jest Pan wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:09 Drodzy Państwo lekarze.Jak widac na forum sprawa poruszyła szerokie kręgi skupione wokół katowickiej kliniki.Większośc komentarzy zamieszczana jest jednak przez Was bo pacjenci rozproszeni po całej Polsce po prostu o 'całej aferze' nie wiedzą( choc dzięki poczcie pantoflowej wie o niej coraz większa grupa).Zamiast skoncentrowac się na fakcie jakie rozwiązanie będzie najlepsze dla pacjentów czekających na przeszczep (dzięki którym tak naprawdę klinika sie utrzymuje) staracie się dywagowac na tematy stricte interpersonalne i wylewacie swoje zale związane z niedowartościowaniem, niedocenieniem czy też krzywdą którą Wam uczyniono.Tak to jest,że w środowisku medycznym ale nie tylko kazdy chciałby osiągnąc jak największy sukces byc docenianym i chwalonym ale na to trzeba sobie po prostu zasłuzyc. Wiem, jako pacjent że gdyby prof nie zarządzał kliniką w sposób autokratyczny to klinika nie osiągnęłaby tego co ma.Popuszczenie pasa w tak dużej organizacji prowadzi do rozprężenia chaosu i bezładu.USZANUJECIE ZATEM TO CO ZOSTAŁO STWORZONE BO NISZCZYC JEST ŁATWO ODBUDOWAC TRUDNIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUPEREGO Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.eranet.pl 11.02.08, 18:15 NAJWAŻNIEJSZE JEST TO, ŻE TEGO STAREGO SKU...LA JUŻ NIE BĘDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megaego Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.centertel.pl 11.02.08, 18:27 Superego!!!! Aleś palant, pewnie pierwszy się płaszczyłeś , he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUPERDEGO Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.eranet.pl 11.02.08, 18:51 a Ty nie jeseś megaego tylko Id;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn pacjentki Krew się leje w katowickiej Klinice Hematologii IP: *.zax.pl 11.02.08, 19:44 Jeśli po prawie trzech latach leczenia na oddziale hematologi w Katowicach można wystawić pozytywną opinię to tylko o niektórych lekarzach. Na pewno do takich zaliczyć trzeba Panią Profesor Kyrcz-Krzemień. Pomimo niekończącego się psychologicznego nękania pacjentów przez byłego Pana ordynatora potrafiła ona być pomocna zarówno w kwestiach medycznych jak i chyba co ważniejsze w kwestiach psychologicznych znajdując nie tylko czas ale często również sposób na przekonanie pacjenta o konieczności leczenia nawet jeśli spotykało go tek wiele nieprzyjemności ze strony "Jedynego władcy". Z przykrością zakończyło się leczenie w Katowicach gdyż mama nie potrafiła znaleźć się w sytuacji wychodzenia do toalety czy innych dziwnych wybiegów aby ominąć "gniew ordynatora" i zdecydowała się na przeniesienie do Krakowa. Cały okres leczenia opisywała zawsze jako dwie skrajności z jednej strony same negatywy o Profesorze H. i same pozytywy o Pani Profesor Kyrcz. Z pewnością byli również inni lekarze oddani sprawie swoich pacjentów, być może należał do nich Pan doktor Wojnar. Szkoda że całe to zamieszanie nie prowadzi do stworzenia miejsca gdzie pacjenci będą leczeni z pełnym zaangażowaniem przez zespół najlepszych lekarzy, jednak jeśli na podstawie bezpośrednich obserwacji i relacji pacjentki można coś z całą pewnością powiedzieć to to że w pełni zaufałbym Pani Profesor i wierzę, że to właśnie Ona pokieruje tym oddziałem, otaczając się najlepszymi fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Krew się leje w katowickiej Klinice Hematolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:07 W pełni popieram pańskią opinię! Pozdrawiam Panią prof.Krzemień i życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś