Dodaj do ulubionych

Katowickie Szkoły Językowe ??

IP: *.router.media-com.com.pl 30.08.03, 11:27
Poradźcie coś! Chciałabym rozpocząć kurs, ale nie mam pojęcia do której ze
szkół się udać. Może ktoś ma jakieś doświadczenia...?? Dzięki ;)
Obserwuj wątek
    • orange_school Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? 30.08.03, 16:16
      Jest w Sosnowcu szkola jezykowa The Orange. Pracuje w niej. Organizujemy
      spotkania informacyjne dla osob zainteresowanych. Chetnych prosze o kontakt na
      maila.
      Pozdrawiam
      • Gość: greg Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.altec.pl 30.08.03, 19:30
        Ja również jestem zainteresowany informacjami o szkołach w rejonie:
        Katowice/Chorzów/Siemianowice. Chodzi mi głównie o angielski (może też
        niemiecki)
        • Gość: Maga Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.ssnet.pl / 192.168.3.* 30.08.03, 22:40
          Jeśli chodzi o angielski, to polecam wyłącznie International House; jest wiele
          poziomów nauczania do wyboru. W ogóle mają bogatą ofertę. Ja u nich (na)uczyłam
          się angielskiego; zdałam CAE. Głowną zaletą są b. przystępni native speaker.
          Za to hiszpański- koniecznie Empik (w Katowicach). Lektor jest wspaniały; po
          kilku miesiącach nauki od podstaw bez oporów mówiłam w dopiero co poznanym
          języku.Właśnie na mówienie kładzie się największy nacisk. Chodziłam 2 lata,
          teraz zapiszę się prawdopodobnie na 3. poziom.
    • Gość: Pandora Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.chr13.1000lecie.pl 31.08.03, 08:20
      IH, Empik albo Profi-Lingua. Do British School masz troche daleko, bo w
      Tychach :)
      ODRADZAM "EUROPOL", czy jak sie to teraz nazywa przy Chopina 9. Prowadzi toto
      Louis Michel Bouquet i od tej szkoły proszę uciekać szerokim łukiem!!!
    • ankaaa Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? 01.09.03, 21:17
      Zwiedziłam "trochę" szkół i polecam Empik w K-cach - dobrze uczą, cena
      przystępna, centrum miasta.
      Stanowczo odradzam - Prof. Ling.
    • Gość: banialuka Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 10:43
      Chodzilem na business english do Europy 2000 na Dabrowskiego. Bez rewelacji ale
      solidnie i bez peoblemow, male- 6 osobowe grupy. Jesli zastanawiasz sie wlasnie
      nad tego rodzaju certyfikatem to polecam.
      pozdrawia
      przyjaciel bielskiego teatru

Gość portalu: Magali napisał(a):

> Poradźcie coś! Chciałabym rozpocząć kurs, ale nie mam pojęcia do której ze
      > szkół się udać. Może ktoś ma jakieś doświadczenia...?? Dzięki ;)
    • eloor Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? 03.09.03, 11:49
      ja tez polecam europe 2000, naprawde solidnie ucza, chodzilam do niej ja i
      kilku moich znajomych. wszyscy zdalismy FCE.

mnostwo przydatnych informacji znajdziecie u nich na stronie:
      www.europa2000.edu.pl.

odradzam profi-lingue. duzo zamieszania, efekty mierne. (chodzilam zaledwie
      kilka miesiecy)

pozdraw.
      eloor
      • Gość: Karol Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.crowley.pl 03.09.03, 12:22
        Czy ktoś wie, gdzie można się zapisać na kurs języka śląskiego. Jestem gorolem
        i chciałbym poznać język moich braci Ślązaków.
    • Gość: Monika Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.09.03, 21:33
      gorąco polecam szkołę GO! na ulicy STAWOWEJ 5 w Katowicach. Chodziłam w zeszłym
      roku, i nadal będę kontynuować. Angielski na wysokim poziomie, super lektorka,
      a do tego miła atmosfera!
    • Gość: Ola Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.09.03, 21:35
      stanowczo odradzam PROFILINGUA - denna szkoła nastawiona tylko na zarabianie
      kasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Język Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 15:45
      Najlepsz szkoła to EUROPA 2000
      • Gość: master Konkrety proszę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 23:03
        Co to znaczy, że Profi lingua do bani?
        Podajcie jakieś konkrety. Bezsensem jest opinia w stylu ta fajna a ta nie.
        Piszecie jakby Was ktoś podstawił.
        • Gość: greg Re: Konkrety proszę IP: *.altec.pl 06.09.03, 00:46
          Gość portalu: master napisał(a):

> Co to znaczy, że Profi lingua do bani?
          > Podajcie jakieś konkrety. Bezsensem jest opinia w stylu ta fajna a ta nie.
          > Piszecie jakby Was ktoś podstawił.

To samo sobie pomyślałem. Można to było przewidzieć.
          • Gość: Ankaaa Re: Konkrety proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 08:49
            Jak nie wierzysz to sprawdź na własnej skórze - czyt. kieszeni.
            Tak nieprofesjonalnej szkoły szukać ze świeczką - ja tam zagościłam raptem 2
            miesiące. Nigdy więcej !
    • Gość: Ewcia Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.ssnet.pl / 192.168.2.* 06.09.03, 21:55
      I trzymajcie się z dala od AB Centrum. Pracowałam tam. Totalny bałagan, nigdy
      nie dostałam tyle wypłaty ile być powinno. Koszmar!!!
      • Gość: katw Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 01:43
        Nie polecam Empiku. Zdzierstwo i niekompentecja. To tylko maszynka dla kasy a
        wykładowcy nie przychodzą na zajęcia.
        To się nadaje do prokuratury!!
    • kiero23 Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? 07.09.03, 17:46
      Jesli niemiecki to polecam europe 2000 i Thomasa Dahmsa
      (www.europa2000.edu.pl/szkola.php?K=3&id=7&J=2).
      Zajebisty gosc i uczy jak nikt, dzieki niemu nauczylem sie MOWIC po niemiecku,
      co w moim przypadku, nie bylo latwa sztuka.
      Thomas nie jest tylko "nativem", ale prawdziwym nauczycielem z powolania.
      jak inni lektorzy i jezyki nie wiem, ale Thomasa z czystym sumieniem polecam
      wszystkim.

KIERO
    • Gość: baska Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 10:37
      czesc,

chcialabym Was przede wszystkim przestrzec przed wyolbrzymianiem roli native
      speakera w szkolach jezykowych.
      zapisalam sie kilka lat temu do Internetional House na kurs przgotowawczy do
      FC, ktory prowadzil mlody anglik, co mnie bardzo ucieszylo, gdyz zalezalo mi,
      zeby chodzic na kurs prowadzony tylko i wylacznie przez "native speakera".

zawiodlam sie strasznie. co z tego, ze anglik mowil do nas swietnie po
      angielsku, kiedy:

1. I tak polowa ludzi go nie rozumialo, przez co wyrobil sobie nawyk mowienia
      do nas przesadnie wyraznie, nawet w kontaktach pozalekcyjnych (np. w knajpie)

2. W ogole nie potrafil prowadzic zajec, byl zwyklym 25-latkiem, ktory chcial
      przygody, a nie uczenia tlumokow z Polski, przez co nawet sie nie przykladal,
      lubil tylko wychodzenie do knajpy.

3. Tak naprawde to kolejne strony podrecznika ogladal dopiero przy nas na
      zajeciach i czasem nie wiedzial jak cos powinno byc gramatycznie, co wiecej sam
      robil bledy (wystarczy sobie wyobrazic , ze polski chlopak z jakim tam srednim
      wyksztalceniem, jedzie do Burkina Faso uczyc polskiego i go pytaja czy powinno
      sie mowic "poszlem" czy "poszedlem", a on sam nie wiem, bo cale zycie
      mowi "poszlem")

W koncu zrezygnowalam, i przygotowywalam sie do FCE za pomoca ksiazki i
      telewizji satelitarnej, co dawalo lepsze rezultaty i w koncu zdalam.

Owszem kontakt z zywym jezykiem jest konieczny, ale np do egzaminu FCE lepiej
      przygotuje was Polak z doswiadczeniem niz amator-Anglik.

ciekawa jestem waszych doswiadczen z nativami?

baska
      • Gość: ulla Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 11:20
        Jako anglista potwierdzam słowa koleżanki wypowiadającej się wcześniej.
        Największą tragedią wszechobecności szkół językowych na każdym katowickim rogu
        jest problem, że przy takim ogromnym wyborze naprawdę trudno trafić na
        profesjonalną "obsługę". Zgodnie z zasadą, że najgorzej uczyć swoją rodzinę,
        wysłałam swojego brata do szkoły językowyej która, jak sądziłam dobrze go
        przygotuje do FC. Po jednej szkole była druga i trzecia, aż wreszcie sama
        jednak zajęłam się jego edukacją językową.
        Trzeba z rezerwą podchodzić do różnych nowinek proponowanych przez skoły
        jezykowe w temacie super szybkiego przyswajania wiedzy, no i pamiętać, że jeden
        niekompetentny lektor nie przekreśla jeszcze całej szkoły.
    • Gość: olka Re: Katowickie Szkoły Językowe ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 11:24
      a co sadzicie o angielskim u metodystow?

olka

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka