Gość: Adi Nike IP: *.silesialan.pl 02.04.08, 19:12 Sami sprzątajcie po moim amstafie; a jak się nie podoba to powiedzcie to mojemu psu prosto w pysk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wafel prostaku IP: *.chello.pl 02.04.08, 20:36 powiem mu to, jak sie rzuci to go odstrzele gazówą a potem tobie dam w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_731 sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co 02.04.08, 21:33 Obiecuję,ze będę sprzątała po piesku pod warunkiem,ze zniosą podatek za jego posiadanie.W koncu ta kasa idzie chyba na sprzątanie po psach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Bulgot Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.versanet.de 02.04.08, 21:40 Dziecinko - nie wiedzialem ze Polacy sa az tak naiwni. A poza tym; Polacy do dzis nie nauczyli sie sprzatac po sobie, to zapomnij sprzatanie po srajacych czworonogach!!! Pozdrawiam Pies Bulgot Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co 03.04.08, 06:24 Czekam na propozycje uszoka z Katowic w tej sprawie.Wiem że to wiocha lecz i na wsi jest już czysto!!!Lub srajmy pod magistratem!!!!!Brawo Tychy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Przecież to jest proste do wyegzekwowania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 08:09 Straż miejska wychodzi na miasto między 5 - 7 rano i obserwuje skwery, trawniki oraz zwykłe ulice. Obserwuje każdego psiarza, bo on właśnie po to wyszedł żeby jego pupilek walnął kloca na środku trotuaru. Następnie wręcza mandat 500 zł i nakazuje sprzątnięcie. Gdy pacjent odmawia sprzątnięcia, wzywają firmę sprzątającą i obciążają delikwenta kosztami (kolejne 150 zł). Wszystkim psom obowiązkowo wszczepiac chipy. Pies bez chipa uznawany jest za bezpańskiego i trafia do schroniska gdzie jest sterylizowny, względnie usypiany. Wystarczy trochę konsekwencji w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Przecież to jest proste do wyegzekwowania. IP: *.chello.pl 04.04.08, 09:45 sam sie uspij bo zal czytac takie dyrdymaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.chello.pl 04.04.08, 09:44 lepiej niech sie wezma za palaczy i ich kipy na ulicy Kupa psa sie rozklada i jest naturalnym nawozem a wiesz ile taki pet sie rozklada a torba foliowa?? Psia kupa nic nie szkodzi srodowisku Moze zaczniemy scigac jeszcze zarzadcow kamienic w ktorych sa szczury bo tez brudza Zal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bura suka sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.fabiankeil.de 03.04.08, 06:57 Chcecie nauczyć ludzi sprzątania po psach a nie potraficie zadbać o wizerunek miasta obklejonego reklamami na lampach,wszystkich skrzynkach telefonicznych, gazowych i energetycznych, drzwiach od klatek schodowych i rynnach. Nikogo nie razi że szpecą rozmoczone strzępy papieru na warstwie kleju Ale nie ma się czemu dziwić skoro w mieście zamiast urzędników Magistratu rządzi mafia kredytowa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=322&w=77521868 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 09:05 OK, ale skupmy sie na problemie, Tu nie jet dyskusja o reklamach, ale psich kupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.chello.pl 04.04.08, 09:46 no wlasnie o to chodzi nie ma zadnego problemu Ludzie sa wiekszmi brudasami i szkodnikami dla srodowiska niz zwierzeta Jestem ciekaw czy urzednicy magostratu segreguja smieci i za kazdym razem wyrzucaja je do koszy Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co 03.04.08, 07:42 "Szkoda, że nie ma takich koszy na każdym osiedlu" A ciężko to wziąć z domu reklamówkę po zakupach z marketu, czy kupić samemu 1000 woreczków za kilkanaście złotych? Miasto musi dawać? Czy pomyślunku brakuje, żeby samemu zadziałać? Wystarczy walnąć parę mandatow po 500 zł, nauczą się prostaki sprzątać po swoich pupilach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 08:13 Świetna incicjatywa! Szkoda, że nie u nas w Bytomiu. Jedyna korekta: poza 500 zł grzywny karą powinna być konfiskata i odstrzelenie sierściucha. "Dzień świra " się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkp Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 12:02 Sierściuch niczemu nie winien, że ma durnego właściciela. Podatek wprowadzić nie 20 zł rocznie, a 2000 zł rocznie. Kogo nie stać - trudno. Nie musi być pies zwierzęciem domowym. Można mieć kanarka, papugę, chomika, kota, cokolwiek, co nie wali takich kloców na ulicy czy trawniku. Nie ma przymusu posiadania psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btd Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 18:41 zaraz po tym jak ciebie ktos zatlucze bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.chello.pl 04.04.08, 09:47 odezwal sie swiatly i wyksztalcony Chyna na wyzszej uczelni w Chebziu wiesz jak szkodliwy jest taki worek Poucz sie dziecko ekologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 08:20 NIe wszedzie tak jest - na osiedlu w panewnikach nie ma na trawnikach tabliczek z zakazem wyprowadzania psów - są za to kosze z napisem - tu można wyrzucać psie odchody (według prawa do normalnego śmietnika tego zrobić nie wolno). Efekt taki że trawniki są czyste a psów jest sporo. Ja niestety od dwóch dni nie mam już kogo wyprowadzać ani po kim sprzątać to był dla mnie najsmutniejszy 1 kwietnia. Żegnaj Rudie najlepsza suko na świecie images12.fotosik.pl/88/bbb2ff5f4ee9598a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 glowa do gory 03.04.08, 20:57 Wiem co czujesz. Nie zdradzisz swej przyjaciolki, jesli szybko poszukasz nastepczyni lub nastepcy. To naprawde leczy bol. Twoja kochana Rudie szaleje po drugiej stronie teczy, moze z nasza Mruzka, i kiedys do naszych przyjaciol sami dolaczymy [jesli bedziemy dobrzy!!!]. Zgadzamy sie z Toba - po pupilach nalezy sprzatac, niezaleznie czy placimy lub nie podatek. Pozdrawiamy - A&A + 2 dozyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEnek Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.bedzin.enion.pl 03.04.08, 10:22 Nasram Ci na wycieraczkę kundelku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaabsynthia sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co 03.04.08, 11:26 Taaak. Wielki dzień pod znakiem psiej kupy, a ani słowa o tym, że urzędująca wiceprezydent Tychów pani magister Elżbieta Kania stanęła 1 kwietnia 2008 roku przed sądem w związku z zarzutem poświadczenia nieprawdy (trzy lata temu złożyła nieprawdziwe oświadczenie w akcie notarialnym zamiany gruntów między gminą a prywatną spółką). Grunt to umieć zablokować informację w posłusznych sobie mediach (lokalne radia, prasa, tv ...). Chyba, że po prostu wszyscy mamy to gdzieś i jest to dla nas mniej ważne niż psia kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 13:14 Płacimy podatek za psy, na co idą te pieniądze?? Bo podobno podatek telewizyjny(tzn abonament) idzie na TV, drogowy na drogi itp itd Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=234&id=2867&from=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to chyba żart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 13:52 A możeby tak wprowadzić wyższy podatek od zwierzątka aby zapłacić firmie sprzątajacej !!! A nie policje zatrudniać i straż miejską do egzekwowania pomysłu pani radnej no chyba że po godzinach a pani radna to sfinansuje Policja i straż miejska powinny dbać o bezpieczerństwo !!!!! to chyba najważniejsze , a nie pilnować piesków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyśmierdziel Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 16:19 a ja ci chętnie narobię na wycieraczkę i oleję auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto podatek za psa powinien wynosic min 1000 PLN IP: *.infinity.net.pl 03.04.08, 18:35 problem sam by zniknal bo nie wierze w takie inicjatywy. Oczywiscie zaplata powinna byc weryfikowana przez straz miejska. Polacy to urodzeni brudasy a psie nieczystosci na ulicach miast to ewenement na skale europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 Re: podatek za psa powinien wynosic min 1000 PLN 03.04.08, 21:03 Dobry pomysl, o ile takie "genialne" pomysly jak Twoj, beda oblozone akcyza!!! Podatek nie wychowuje ludzi!!! Nie generalizuj kwestii "brudasow". Lecz .... Sprzatam po moich pupilach, odkad jestem wlascicielem czworonogow. Niestety, oprocz mojej przyjaciolki, ktora takze sprzata, widzialem tylko raz w zyciu [!!!!] osobe sprzataja po psie .... A zyje ponad 50 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: podatek za psa powinien wynosic min 1000 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 09:09 Jak najbardziej, mandat od strazy miejskiej. 500 zl od kupy to wystarczajaco duzo pieniazkow na kilka dodatkowych etapow, nie widze powodow do medzenia i uzalania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co 03.04.08, 20:46 Dla mnie BOMBA!!! Pochwalam z calego serca i gratuluje inicjatywy. TYCHY GORA!!! Mam nadzieje, ze Chorzow pojdzie tym tropem. I co najwazniejsze - oby obywatele posiadajacy psiaki "zalapali". Wszak, gdy zdarzy sie psiakom nieszczescie w domu, nikt nie czeka na efekt biodegradacji, tylko sprzata. Mamy dwie dozyce niemieckie. Sprzatamy po nich zbierajac w foliowy [!!! wybaczcie!!!] worek. Ale sprzatajac po naszych psach depczemy po kupkach psow takich madrali jak "Adi Nike". NAMAWIAM DO SPRZATANIA PO PUPILACH> To nie wstyd, to kwestia odpowiedzialnosci i kultury. AA + dwie arlekinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo!!! sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 09:04 Jestem za tym, zeby w Katowicach wprowadzono to samo!! Dlaczego moje dziecko ma wchodzic do piaskownicy, do ktorej sraja psy??? Na zachodzie ludzie i placa podatek za psy i dodatkowo po nich sprzataja. I tak powinno byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 09:09 Kilka dodatkowych etatow, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.net81-64-173.noos.fr 04.04.08, 17:24 Wlascicieli, ktorzy nie sprzataja powinno sie zmuszac do zjedzenia gowna ich oblesnych psow. a psy najlepiej wytruc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: sKUPmY się na problemie. Zbierz sam-wiesz-co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 19:20 oj uważaj ćwoku bo to piszesz to już leci paragrafem - nie żartuję i pamiętaj że sieć nie jest aż tak anonimowa ja ci sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Nowość: biodegradowalne woreczki na psie kupy, czy IP: *.bonarkacitycenter.com.pl 05.06.08, 08:17 Polecam odwiedzić stronę www.fedog.pl Są to prawdziwe ekologiczne i higieniczne zestawy na psie odchody. Nie trzeba dotykać odchodów bo do ich pobrania służy łopatka. Rozkładają się w 100% !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Fedog, papierowe torebki z łopatką IP: *.bonarkacitycenter.com.pl 05.06.08, 09:00 Bez dotykania odchodów. Tanio szybko i ekologicznie w 100%. www.fedog.pl Odpowiedz Link Zgłoś