Gość: wsiok IP: *.c201.msk.pl 20.04.08, 19:17 Na forum "produkuje" się ptok Arnold7 podszywający się pod śląskiego pnioka a w rzeczywistości jest to prowodyr podsycający antagonizmy kultywowane między bandami kiboli po obu stronach Brynicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gleba Re: Olejcie Arnolda7 IP: *.c201.msk.pl 20.04.08, 21:07 Mocz się go nie ima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunhanysgorolcwok Re: Olejcie Arnolda7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 00:49 Niy możno olać Arnolda. Uon jes jak Lenin. Łon śfiodczy o cołkim śloonsku. Na dziś i na jutro, na wieki całe. Un jest łostojom śloonska i pośmiewiskiem. Nie ma drugiego takiego forooma we kongresówce i prusiech, kere by tak ziało nienawiściom do innych. To forum należy uoddać Arnoldowi. Niech mo, nim nazbiro zoouomu na Zogłymbiu i bydzie klaso średnio, jak tu pisali, i kupi se prawdziwo gazeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Olejcie Arnolda7...??? IP: 77.223.194.* 21.04.08, 10:46 Arnold jest - jak opoka... Epoki się zmieniają, ustroje upadają, a ON t r w a !!! (HKP) ... CZUWO CHOP NA TYM FORUM I TRWO!!! Pamiyntocie film Kazika Kutza "Na straży swej stać będę!"??? To je genau TO. Arni wachtuje... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 a kto bedzie podtrzymywał wieczna nienawisc 21.04.08, 12:27 do goroli a zwłascza do zagłebiaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polkaidolka Re: a kto bedzie podtrzymywał wieczna nienawisc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 12:38 Jak sobie pomyślę, ile dobrego robi Arnold dla promocji Śląska na tym forum, ile pozytywnych treści wnosi, to aż mi się płakać chce, że nikt go nie rozumie. Nawet ślazacy. Wszak Arnold daje nam tu obraz prawdziwego Śląska, prawdziwych, z krwi i kości, ślązaków. Czemu spotyka się z taką krytyką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj arni arni kiedy ty zrozumiesz swój bląd IP: 85.31.187.* 21.04.08, 13:24 Przez takich jak ty gorole moga sie kiedys odłaczyc i co wtedy? Gdzie zrobisz smietnik dla Aglomeracji? Przed swoim domem chyba. Głupcze żaden wladca nigdy nie rezygnowąl z podbitych terenow - oni tu sa obywattelami III kategorii, zobacz jak się to wojewodztwo nazywa. Ignoruj Gorolstwo i buduj potege Górnego Śląska. Hasiok jest tez potrzebny, my mamy hsiok za Brynicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: kiedy ty zrozumiesz swój bląd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 19:30 Wasza władza wam ślązakom zrobiła wysypisko na Dąbrówce Małej na waszym terenie. Śmieci są tam z całego województwa i z Zagłebia !!!! To są fakty Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: kiedy ty zrozumiesz swój bląd 22.04.08, 12:27 Paskudne to fakty, bo je znom. Na tym piyknym kedys terynie był raj do dzieci, rybiorzy, grzibiorzy i inkszych. Teroz jes pustynia. Dziynki wom zaglymbiowske gorole!!! Wsiok. Chyc sie pluga, jak niy mosz pojyncio uo tymacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-)))) Re: kiedy ty zrozumiesz swój bląd IP: 77.223.194.* 22.04.08, 14:29 Też znam te tereny nad brzegami rzeki Brynicy (od Milowic aż po Mysłowice). Wędkowałem tam, chwytałem raki i kapałem się w tamtejszych stawach - jak jeziora. Na Borkach, na Stawikach i na Morawie... Teraz, gdy przyjdzie letnia pora, też TAM jadę sobie swobodnie popływać. Ale tylko na Borkach.(!) Mam przecież, kurka wodna, tzw. "żółty czepek", a to wszak... z o b o w i ą z u j e . (HKP) ... CZUWAĆ, ARNI TAM WIDZI... "MORZE CZERWONE"!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosieniewrati Re: kiedy ty zrozumiesz swój bląd IP: *.c201.msk.pl 22.04.08, 18:30 Za komuny wszystko było piękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: kiedy ty zrozumiesz swój bląd 27.04.08, 10:16 Gość portalu: harc mistrz ;-)))) napisał(a): > Też znam te tereny nad brzegami rzeki Brynicy (od Milowic aż po Mysłowice). > Wędkowałem tam, chwytałem raki i kapałem się w tamtejszych stawach - jak > jeziora. Na Borkach, na Stawikach i na Morawie... > Teraz, gdy przyjdzie letnia pora, też TAM jadę sobie swobodnie popływać. Ale > tylko na Borkach.(!) > Mam przecież, kurka wodna, tzw. "żółty czepek", a to wszak... > z o b o w i ą z u j e . > (HKP) > ... > CZUWAĆ, ARNI TAM WIDZI... "MORZE CZERWONE"!!! :-) >>Nie o Morawę czy Borki tu się rozchodzi, Harcmistrzu. Tu chodzi o tereny pomiędzy M. Dąbrówką a Siemianowicami, na których kiedyś wydobywano piasek. Powstało tam fajne jeziorko otoczone lasem, wszystko leżało w kilkunasto hektarowej kotlince. Najpierw spuszczono ścieki, wytruto życie, potem przykryto odpadami. Tego miejsca dziś nie mogę poznać, i długo szukałem Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Ja w kwestii formalnej...(?) 23.04.08, 00:36 Czytam te Wasze wypowiedzi i... pogubiłem się trochę! Bo to, że niejaki "arnold7" jest - nie bójmy sie tego słowa - idiotą i ksenofobem - to jest jasne jak to słońce. Mnie jednak intryguje coś innego i to będzie pytanie do tzw. "prawdziwych ślązaków": czy taki np. - z dziada pradziada - zagłębiak jest gorszy, czy lepszy od innego gorola np. z dolnego(tak jak ja)- czy też opolskiego śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etnograf Re: Ja w kwestii formalnej...(?) IP: *.c201.msk.pl 23.04.08, 16:57 To ci odpowiem: Pierwsze antagonizmy wywołały prymitywne kargule (teraz nazywają ich kibole: szyja szersza niż głowa, mózg wielkości orzecha włoskiego) z rejonów, gdzie przebiegała niegdyś granica państwa. Później tzw "politycy" chcąc osiągnąć zaplanowany cel wywoływali wojnę "nacji". Najlepiej szło to warszawiakom, jak chcieli żeby głos śląska był słabiutki i nie liczył się - lepiej mieć do czynienia z prowincją niż z największą aglomeracją/metropolią. Jeśli chcesz dowiedzieć się prawdy, co myślą o sobie Ślązacy i Zagłębiacy to udaj się poza Katowice i poza Sosnowiec. Niestety, co jakiś czas pojawiają się agenci pokroju Arnolda7 i chcą realizować politykę szczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Re: Ja w kwestii formalnej...(?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:18 Gość portalu: etnograf napisał(a): > chcieli żeby głos śląska był słabiutki i nie liczył się - lepiej > mieć do czynienia z prowincją niż z największą > aglomeracją/metropolią. Jesteś jakimś komunistą? Homo -sovieticusem czy może homo silesianusem? Zrozum człowieku że Zagłębie Dąbrowskie to żaden Śląsk tylko Małopolska. Dociera to do twego łebka czy za trudne? Mnie wasza "śląska" aglomeracja i jej wielkość zwisa i powiewa. Gość portalu: etnograf napisał(a): Jeśli chcesz dowiedzieć się prawdy, co myślą > o sobie Ślązacy i Zagłębiacy to udaj się poza Katowice i poza > Sosnowiec. Pochodzę z Dabrowy jakby to dla ciebie miało jakieś znaczenie - od wielu pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etnolog Re: orzeszek między uszami IP: *.c201.msk.pl 23.04.08, 17:31 Każda reguła ma wyjątki. Twoja osoba to dowodzi. Pomimo, że spoza Sosnowca też z orzeszkiem między uszami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Re: orzeszek między uszami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:48 Gość portalu: etnolog napisał(a): > Każda reguła ma wyjątki. Twoja osoba to dowodzi. Pomimo, że spoza > Sosnowca też z orzeszkiem między uszami. Komuszek się obraził? Próbuje atakować, źle mu że ktoś z Dąbrowy nie uważa się za Ślązaka. Jeszcze coś etnografie/etnologu skoroś taki ciekawy, powiem ci więcej. Nie tylko że bliżej mi do Małopolski ale 10x bardziej cenię Mazowsze od Śląska. Lubię Warszawę a miasta Śląska sa mi kompletnie obojętne. Pozdrawiam i życzę wychodznia z komunizmu (ślaskiego). To ostatni bastion gdzie ten system jeszcze trwa - w takich zakutych łebkach jak twój. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: orzeszek między uszami 23.04.08, 19:19 Gość portalu: DG napisał(a): > Pozdrawiam i życzę wychodznia z komunizmu (ślaskiego). To ostatni bastion gdzie > ten system jeszcze trwa - w takich zakutych łebkach jak twój. Ten pajac, jako (jak sam zauwazyles) homo sovieticus, nie ma tozsamosci ani slaskiej, ani malopolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Olejcie Arnolda7 29.04.08, 02:33 olewamy. Podsycanie antagonizmow po obu stronach brynicy to syf. Pozdrawiam Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: Olejcie Arnolda7 IP: *.gprs.plus.pl 29.04.08, 11:09 Wtrace swoje piec groszy do dyskusji..nie wiem po co ta dyskusja, bo kazdy myslacy czlowiek wie, ze zarowno w Dąbrowie Gorniczej jak i w Katowicach, Warszawie czy Krakowie sa Ludzie i "ludzie"...chodzmy wiec na spacer, bo ladna pogoda a nie wzniecajcie antagonizmow. Bycie chamem z miejscem zamieszkania nie maja nic wspolnego. pozdrawiam dobrych ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś