Gość: lzp Re: Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:05 ARiMR jutro pracuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba W dni pracujące pozamykać za to kościoły! IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 10.05.08, 22:07 Tak dla równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roddick Niedziela bez zakupów IP: *.centertel.pl 10.05.08, 22:07 co to za idiotyzm? dlaczego taksówkarze, pracownicy MPK i tysiac innych zawodów ma zaiwaniać do pracy 365 dni w roku, a sklepikary maja tyle wolnego? kto na to pozwolil? jako ateista, ktory do dzisiaj nie znal takiego swieta - czuje sie przesladowany!! drugi iran sie tu zrobil!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luter Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:09 Tak krzyczycie, ze to świeto katolickie a w za zachodnią granicą maja nawet dwa dni wolne od pracy. Bo to jest także świeto potestantów. Tacy z was Europejczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:21 Pracownicy handlu w maju będą mieli niziutkie wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Niedziela bez zakupów IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 22:22 I bardzo dobrze! niech złodzieje z supermarketów sami usiądą za kasami!U nas to szczególny przypadek gdzie w swieta pracowały kobiety z bardzo niskimi zarobkami na złodziei(menadzery z supermarketów) W cywilizowanym swiecie sklepy sa pozamykane w kazdą niedzielę i jakoś nikomu to nie przeszkadza.Brawo dla ustawy!A rodziny niech zaczną dzieci wychowywac ,swiat im pokazywac a nie szlajac sie po supermarketach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:25 niech sobie chrześcijanie świętują, kto im broni. Reszta może normalnie żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luter Re: Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:31 To idz do pracy i otworz hipermarket i sprzedawaj. A my chrzescijanie idziemy swietowac. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra P_ieprzony katoland... zaczyna mnie wkrwiać... 10.05.08, 22:30 Kraj w którym kler nie płaci podatków od nieruchomości, kraj w którym katolicki kościól ciągnie kase od państwa, kraj w którym katolicki kościół ma niejawne finanse, kraj Rydzyka, Głódzia i Wielgusa, kraj w którym pieprzony kościół wpi_rdala się do wolności działalności gospodarczej. Skąd młotki wiedzą, że tam są zatrudnieni rzymscy katolicy? A może dac ludziom w tym pracownikom wolność wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to wyjedz zdziwisz sie jak sklepy pracuja np w UK: IP: *.crowley.pl 10.05.08, 22:41 . Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra zabijasz mnie śmiechem... 10.05.08, 23:07 zakaz działalności? kwestia układu ze branżowymi związkami zawodowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rega Re: P_ieprzony katoland... zaczyna mnie wkrwiać.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 23:11 Niemcy nie są "pieprzonym katolandem", a supermarkety są nieczynne w każdą niedzielę a i w dzień powszedni nie są czynne do 24 i jakoś tam ludzie żyją.Piszesz ,aby dać ludziom wybór,tylko że często pracodawcy, szefowie hipermarketów nie dają takiego wyboru swoim pracownikom, a pracują tam ludzie,którzy też mają prawo spędzić święta z rodziną i to nie zależy od wyznania.U nas w Polsce jest tak,że każdy widzi tylko swój czubek nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra wywalczyły to związki zawodowe 10.05.08, 23:22 a nie jakikolwiek kościół. U nas hierarchia wpierdziela sie do polityki ponieważ owieczki są na tyle niesamodzielne i nieumiejące działać wspólnie, że nic tylko wypasać tę trzódkę. Tak na marginesie w niemczech jest podatek kościelny i przejrzystość finasów kościołów - wszystkich kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slbm Re: P_ieprzony katoland... zaczyna mnie wkrwiać.. IP: *.chello.pl 11.05.08, 12:06 Nie wszystkie supermarkety są w Niemczech nieczynne w niedzielę. Jest kilka, które są otwarte zawsze i to niekoniecznie z tych mniejszych. Natomiast małe sklepiki są pozamykane. Czyli jakby odwrotnie niż u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: P_ieprzony katoland... zaczyna mnie wkrwiać.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 01:09 Nie pieprz głupot i nie mieszaj Rydzyka do normalnego kościoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra otóż nie miły Panie 11.05.08, 10:06 Rydzyk to taki sam członek kościoła jak Pan. Stojący nawet wyżej w hierarchii. Katolicy polscy maja trzy drogi: Dwie wewnątrz kościoła: Jego zmiana lub zgodana stan obecny i pokorne opuszczenie głowy. Trzecia: apostazja. 80% będzie pokornych 20% buntujących się a nieznaczny promil wystąpi. No cóż kwestia wewnętrznej uczciwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabelka Niedziela bez zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:30 Nareszcie!!!! Jeden dzień bez zakupów można bez kłopottu wytrzymać. Choc przynać musz iż.. :) dziś kiedy dowiedziałam się, że warto dziś pomyśleć o stanie lodówki na jutro zdziwiłam się nieco...:. Ale tak naprawdę cieszę się, że ludzie ciężkocpracujący w weekendy w hipermarketach, których pracę baaardzo szanuję nareszcie mają prawo wypocząć sobie tak jak tego chcą!!!! MIŁEGO WYPOCZYNKU!!!! Serdecznie Was pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomba Re: Niedziela bez zakupów IP: *.aster.pl 10.05.08, 22:39 Święto Zesłania Ducha Świętego co?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x obchodzimy(nieswiadomie) wiele swiat zydowskich IP: *.crowley.pl 10.05.08, 22:40 obchodzimy(nieswiadomie) wiele swiat zydowskich. Wystarczy poczytac Kodeks Pracy i np. taka kwestie: -za prace w sobote pracodawca musi "zwrocic" caly dzien, za prace w niedziele pracodawca takiego obowiazku nie ma! Zdziwieni? "Niezmajomosc prawa szkodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: obchodzimy(nieswiadomie) wiele swiat zydowski IP: 77.236.9.* 11.05.08, 10:16 Kłamiesz. "Pracownikowi wykonującemu pracę w niedziele i święta, w przypadkach, o których mowa w art. 1519a ust. 3 i art. 15110 pkt 1-9, pracodawca jest obowiązany zapewnić inny dzień wolny od pracy" Najpierw sam poczytaj Kodeks Pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Co to za ducha nam zesłali? IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 22:41 Czy toto musi nas jutro straszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Niedziela bez zakupów 10.05.08, 22:42 Jutro w trakcie najtłumniejszego wychodzenia moherowego szamba do koscioła idę trzepać dywany, precz z dyktowaniem mi stylu życia i won z głupimi przepisami. Wkurzonej reszcie radzę zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: els Widzę,ze dla Pani/a ateizm IP: *.markom.krakow.pl 11.05.08, 14:46 jest tożsamy z chamstwem.Współczuję manier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquavita No to wrocilismy do lat 60 tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:42 wtedy w Niedziele wszystko bylo zamkniete a czlonkowie egzekutywy PZPR niesli baldachim nad ksiedzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wale na każdego ducha świętego!!!!!!!!!!!! 10.05.08, 22:45 Zwłaszcza guanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmm Re: Wale na każdego ducha świętego!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 11.05.08, 10:29 Wiesz co, zastanow sie troche zanim wyglosisz jeszcze jedna tak blyskotliwa opinie...To ma byc smieszne czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wale na każdego ducha świętego!!!!!!!!!!!! IP: *.kro.vectranet.pl 11.05.08, 13:32 Właśnie popieram tę opinię. Z jakiej racji mohery mają dyktować ludziom sposób życia. Wracamy do zaścianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Normalnie tragedia narodowa. IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 22:48 Matoły na zakupy nie pójdą.hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r3king Paranoid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 22:49 śmiejemy się z arabów, a sami jesteśmy państwem wyznaniowym... troche się dziwie, fakt że nie robie zakupów w niedziele, ale dajmy ludziom wolny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Niedziela bez zakupów IP: *.eranet.pl 10.05.08, 22:53 Nie mam nic przeciwko zamkniętym w niedzielę sklepom. Można spokojnie z tym żyć :-))) Hipermarketom, też się nic nie stanie, wystarczy spojrzeć na to co się dzieje przed takim "zamkniętym" dniem; naród masowo rzuca się do sklepów, chyba w obawie przed klęską głodu :-))) Ale przyznam, ze wkurza mnie trochę okazja. Teraz mamy śledzić kiedy wypadają kościelne święta, żeby nie pocałowac klamki w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po1 Re: Niedziela bez zakupów IP: *.chello.pl 11.05.08, 11:12 Teraz mamy śledzić kiedy wypadają kościelne święta, żeby nie pocałowac klamki w sklepie? też uważam że wolna powinna być _kazda_ niedziela tak jak w np. Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Niedziela bez zakupów IP: *.chello.pl 10.05.08, 23:01 Proponuję wyłączyć elektrownie i zamknąć WSZYSTKIE miejsca pracy na czas Szabatu, zabronić sprzedawania jedzenia w czasie Ramadanu, obchodzić WSZYSTKIE święta dwa razy (by nie urazić prawosławnych) a najlepiej w ogóle nie pracować, bo po co, przecież można dodrukować pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Naród trzeba trzymać za pysk, a co!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Komuna sie klania IP: 83.220.194.* 10.05.08, 23:13 A co w tym zlego, ze trzeba pracowac w niedziele? Pracuje w Irlandii i nieraz trzeba tez przyjsc w niedziele (tel. obsluga klienta), taka praca, przeciez nie wszyscy moga wziac wolne w ten dzien! Jesli jest to swieto panstwowe to mamy placone 2 lub 3 razy tyle co zwykle i wielu ludzi przychodzi dobrowolnie do pracy wlasnie po to, zeby wiecej zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik hipermar Re: Komuna sie klania IP: *.skomur.pl 11.05.08, 12:28 z tą różnicą że pracownicy hipermarketu dostają 1000zł na rękę za stresującą pracę, nieokreślony zakres obowiązków, niepłatne nadgodziny i ciągłe niezadowolenie kierownictwa!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vendetta co na to ateisci!!! IP: *.belf.cable.ntl.com 10.05.08, 23:17 co na to ateiści!!! co wy w niedziele będziecie robić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek - USA sklepy dla ateistow IP: *.dyn.optonline.net 11.05.08, 04:40 Nalezy otworzyc hipermarkety dla ateistow, ktore beda otwarte w swieta katolickie. Poniewaz ateisci nie daja na tace, wiec dla kosciola to zadna roznica.A moze kupia wodke lub wino od ks. Jankowskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMS Re: co na to ateisci!!! IP: *.city-connect.pl 11.05.08, 13:04 Ja na przykład staram się nie stosować podwójnych standardów i sam pracuję i chciałbym żeby pracowano. Należy oczywiście zrozumieć ludzi którzy też mają ochotę odpocząć (bo jak ktoś zauważył jak dostajesz 1000 na rękę i wszyscy jeszcze na ciebie psioczą to się na prawdę odechciewa). Niemniej jednak nie rozumiem dlaczego wolne od pracy są święta kościelne (i to związane z jednym kościołem). Mam nadzieję że to się zmieni szybko bo jak ostatnio sprawdzałem w Konstytucji to nie było nic o państwie wyznaniowym. Więc dzisiaj jako ateista pracuję normalnie jak to w niedzielę czyli z umiarem i oddechem :-). Miłej niedzieli i otwartych sklepów a dla pracowników hiper/super/giga/mega-marketów podwyżek bo się Wam należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_nie [...] IP: *.acn.waw.pl 10.05.08, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 kraj porównywalny z Iranem chomeini=glemp 10.05.08, 23:19 POlska -Moja ojczyzna-krajem teokratycznym-21 wiek a ciemniawka płynie oj płynie i dużo ciemnoty bije brawo.Qrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uridium Niedziela bez zakupów IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 23:23 A ja bym wprowadził całkowity zakaz zbierania "na tacę" i zbierania innych "ofiar" w niedzielę i święta. Jak dzień święty - to święty - tylko dla Boga, a nie dla mamony. Myślę, że "umilająca" nam życie katolicka hołota byłaby wprost wniebowzięta taką żelazną konsekwencją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Niedziela bez zakupów IP: *.limes.com.pl 10.05.08, 23:25 jakie to obłudne i kłamliwe! kazdy prywaciaz,zmusza,w ten czy w inny sposob swoich pracownikow do pracy, w te "wolne od handlu" dni!!! nikt tego nie sprawdza! nikt nie egzekwuje!!! kolejny MARTWY przepis! Odpowiedz Link Zgłoś