Gość: mikimoto Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: 88.220.181.* 05.09.08, 10:11 Tak sobie mysle czy by nie stworzyc jakiegos serwisu internetowego gdzie mozna by bylo gromadzic tego typu sprawy w jakis prosty sposob, potem tylko interesuje cie kupno ac to wchodzisz i patrzysz ktora z firm robi najwieksze problemy i ja omijasz, hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha dobry pomysl z tym serwisem IP: *.range86-153.btcentralplus.com 05.09.08, 10:35 za domene czy info nie zaplacisz wiele, a faktycznie daloby to mozliwosci podzielenia sie "wrazeniami". Odpowiedz Link Zgłoś
bbcc propozycja domeny www.zrobieniwbambuko.pl 05.09.08, 10:45 propozycja domeny www.zrobieniwbambuko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: propozycja domeny www.zrobieniwbambuko.pl IP: *.inetaccess.pl 05.09.08, 11:18 może lepiej www.nieczytamcopodpisuje.pl albo www.frajerzy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:54 takie forum natychmiast zaroii sie od falszywych opinii autorstwa "konkurencji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Audi to moj ostatni rok z Alianzem IP: 151.193.120.* 05.09.08, 10:31 przez 3 lata wplacilem im nieco ponad 10 tys! nie będę potem mam sie użerać z kolejnym "złodziejem" zmieniam ubezpieczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponóry Szyderca Aliianz: daj forsę i zjeżdżaj IP: 217.149.242.* 05.09.08, 10:37 Oto cała filozofia działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waz Wystrzegajcie się Allianza!!! To oszuści!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:41 Z cegły prędzej wodę wydusisz niż z nich odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha mam znajoma agentke IP: *.range86-153.btcentralplus.com 05.09.08, 10:43 w sensie osobe pracujaca jako agentka ubezpieczeniowa. Raz mnie zreszta tez wciagnela w polise ktora miala byc inwestycyjna a okazala sie ochronna (wiec ja zerwalam). Agenci sa czasem tak docisniecie do muru (targety, plany), ze w oczy klientowi powiedza KAZDE KLAMSTWO byle by tylko podpisac umowe. Sa agenci zawierajacy ubezpieczenie na zycie na duze sumy, ktorzy wiedza w momencie podpisania tej umowy, ze jak cos sie stanie, to odszkodowania i tak nie bedzie! To jest chamstwo, bezczelnosc i KLAMSTWO! ale od dawna wiadomo, ze jak umiesz dobrze bujac to sprzedawca samochodow i ubezpieczen jest dobrym fachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fila to samo mozna powiedziec o agencie dowolnego TU IP: *.zus.pl 05.09.08, 11:37 Drodzy agenci wypowiadajacy się tutaj .... no koments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alif Re: to samo mozna powiedziec o agencie dowolnego IP: 85.14.98.* 05.09.08, 13:09 lol, nie dziwie sie, ze w zus-ie tez jest burdel, jesli ludzie tam siedzacy nie potrafia przeczytac i zrozumiec kilku linijek. Gdzie w powyzszym tekscie byla wskazana,z nazwy, jakakolwiek firma ubezpieczeniowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPZU PZU jest jeszcze "lepsze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:44 Zostałem poszkodowany w kolizji samochodowej i sprawca, który przyznał się do winy, skłamał w PZU, że przekazał mi polubowanie odszkodowanie w gotówce. Firma PZU, bez mojego pisemnego oświadczenia, że przyjąłem pieniądze, uznała, że nic mi się już nie należy. PZU przyjęło za wiarygodne oświadczenie sprawcy i odszkodowania nie otrzymałem. Swoją drogą powstał interesujący precedens. Wystarczy skłamać, że się dało do ręki i bezszkodowość zostanie zachowana. Jednak PRL-owskie korzenie PZU pokutują. Wycofałem z tej firmy wszystkie ubezpieczenia majątkowo. Nikt w mojej rodziny nie ma już tam żadnego ubezpieczenia. Wszędzie to opowiadam, na forach, wśród znajomych i jestem pewien, że PZU straciło i straci kilkukrotnie więcej niż należne mi odszkodowanie. Ekonomia doceniła siłę "marketingu szeptanego" ale widać PZU i taki Alianz muszą odczuć siłę "antymarketingu szeptanego". W Alianz też mam jedno ubezpieczenie i od kolejnego roku zrezygnuję z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: PZU jest jeszcze "lepsze" IP: *.poczta-polska.pl 05.09.08, 11:14 patrzac na nasz rynek ubezpieczeń powiem Ci jedno- niedługo zabraknie Ci firm ubezpieczeniowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Ja już się z Allianz wypisałem - czas na Ciebie IP: 195.47.201.* 05.09.08, 10:49 Tańsze ubezpieczenia zawierane przez internet, zwłaszcza zniektórymi nowszymi firmami, które kłada nacisk na dobrą opinię, nie zakończą się jak w Allianz, bo taki Kolonko nie pokazałby się w reklamie - po skandalu z niewypłaceniem odszkodowania ;) Na odejściu z Allianz skorzystałem więc i finansowo i ze względu na bezpieczeństwo wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
2504mm Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici 05.09.08, 10:50 Przeczytałem, że roczny budżet Górnika Zabrze, którego większościowym właścicielem jest właśnie firma ubezp. Allianz, nieskłonna do wypłaty odszkodowania za skradzione auto, wynosi 20 mln zł. Teraz G. Zabrze chce zatrudnić jako trenera p. Kasperczaka, który żąda 350 tys. euro rocznie za swoją pracę. Nic dziwnego, że Allianz musi "zaoszczędzić" na swoich klientach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:37 Coś tu brzydko pachnie niebieską napinką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Do widzenia Allianz IP: 195.150.68.* 05.09.08, 10:51 Właśnie kończy mi się ubezpieczenie OC I AC w Allianz. Płacę je od 5 lat. Czy biorąc pod uwagę taką postawę firmy przedłużę umowę? Bardzo wątpliwe. Na pewno sprawdzę wszystkie inne oferty, czego dotychczas nie robiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr niemiecki Allianz ma tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:52 Allianz niemiecki kiedys chcial mnie wydmuchac na odszkodowaniu po wypadku jaki mialem na niemieckiej autostradzie (nie ja bylm winny, chodzilo o wyplate odszkodowania z polisy sprawcy). szarpalem sie z nimi pare miesiecy, dopiero trick z prawnikiem pomogl... nie wiem czy wszystkie firmy ubezpieczeniowe tak dzialaja ale jezeli tak, to jest to wyjatkowa granda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans W Niemczech tez ich za zlodziei uwazamy! IP: *.anonymouse.org 05.09.08, 10:55 Hoffentlich Allianz nicht versichert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALLONE Re: W Niemczech tez ich za zlodziei uwazamy! IP: 91.208.10.* 02.03.10, 16:19 To niby skąd taki udział na rynku ubezpieczeń Allianza w Niemczech??? Aż tak durni jesteście że ubezpieczacie się u "złodzieja"? Tak wielkiegiu udziału procentowego nie ma chyba ŻADNA FIRMA.Pomyśl zanim coś napiszesz PROWOKATORZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaara_1976 Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici 05.09.08, 10:55 hmmm, czyzby czas na nowego ubezpieczyciela ? Kilka razy sie zastanowie zanim przedluze w Allianz swoje obecne ubezpieczenie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: 82.160.4.* 07.09.08, 17:34 Wszyscy ubezpieczyciele to oszuści...:) To, że TU szukają jakiejś furtki, aby nie wypłacić odszkodowania jest normalne, wypłata odszkodowania powoduje zmniejszenie wpływów ze składek. Moi drodzy to nie jest tylko praktyka TU Allianz, ale wszystkich zakładów ubezpieczeń. Szukanie TU, które bez żadnych przeszkód, nie zwracając uwagi na o.w.u. i zakres objęty ochroną wypłaci odszkodowanie jest DAREMNE. A sprawa ewentualnych odmów wygląda tak: klient zawierając ubezpieczenie nawet nie czyta tego co podpisuje, a później domaga się kasy za coś co mu nie przysługuje. Dopiero w momencie odmowy uświadamia sobie, że jest jakiś zapis, który wyklucza wypłatę odszkodowania, ale nawet o nim nie wiedział, bo wychodzi z założenia, że płacąc składkę ma prawo do odszkodowania za powstałą szkodę choćby nie było objęte ochroną ubezpieczeniową. Inna sprawa z tym skradzionym autkiem, jeśli właściciele nie mają nic na sumieniu, a opłacali tyle czasu AC, to im współczuję, ale tutaj jedyne wyjście iść do sądu. U mojego kolegi również powodem odmowy były te badania, ale to chyba była Warta o ile dobrze pamiętam. Co do samochodów zastępczych sama byłam świadkiem jak klient w serwisie naprawczym mówił, ze odda samochód po gradobiciu do naprawy wynajmie sobie zastępczy, a że będzie stał w serwisie i czekał na naprawę 3 tyg. (bo są spore kolejki) to mu jak stwierdził "zwisa, bo TU zapłaci". A tu figa z makiem TU płacą za czas technologicznej naprawy, który wynosi zazwyczaj max do 7 dni. Gość próbował naciągnąć ubezpieczyciela, nie wiem jak się sprawa dalej potoczy, ale podejrzewam, że nie dostanie zwrotu kasy za 3 tyg.:) Wygląda na to, że i jedna i druga strona oszukuje, aby zatrzymać jak najwięcej kasy. Jaki z tego morał: jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi zawsze o kasę. Ludzie jak zawieracie ubezpieczenie dowiadujcie się od agentów jakie są warunki wypłat odszkodowań, męczcie ich, pytajcie o wszystko, żeby później "nie ocknąć się z ręką w nocniku"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan dobrze wiedzieć - nigdy Allianz!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:56 dobrze wiedzieć - nigdy Allianz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.icpnet.pl 05.09.08, 10:59 no i macie TANIE firmy ubezpieczeniowe. Ubezpieczac się w "stacjonarnych" PZU,WARTA,HESTIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.poczta-polska.pl 05.09.08, 11:20 Hestia?????? buhahahah no chyba raczysz zartować!!!!! Szkoda z OC sprawcy , do 3 letniej Imprezy STI kazali mojemu bratu szukać błotnika na szrocie albo kupić zamiennik.......bueheheheheh, wkońcu wypłacili odszkodowanie pokrywajace w 40% koszty naprawy auta. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici 05.09.08, 11:26 HESTIA, wolne żarty, 2 lata temu skradziono mi rocznego Lancera Evo IX, stwierdzili że takiej wersji nie ma, jest tylko zwykła albo Evo VIII, i dali do wypłaty kwote z cennika jak za zwykłego lancera , mimo że w momencie ubezpieczenia taki u nich niby figurował i składke wzieli, złamaali sie dopiero po kilku pisamch od prawnika i specdyfikacji przesłanej z mistubishi Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.lew.andowski Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici 05.09.08, 14:34 WARTA!!!! Zdecydowanie odradzam. Miałem z nimi straszne przeboje. Kiedyś chciałem zlikwidować szkodę z OC sprawcy który był ubezpieczony w WARCIE. Szkoda była wyceniona przez warsztat na ok. 10000 PLN. W Warcie przyjęto zgłoszenie, oświadczenie sprawcy i wysłano rzeczoznawcę, który wycenił szkodę na uwaga ... 700 PLN. Na początku myślałem, że pomylił samochody, ale okazało się, że nie. Ostatecznie szkodę zlikwidowałem z własnego AC w COMPENSIE, która pozwała Wartę do sądu. A w sprawie rzekomego podrobienia kluczyka do samochodu, który został skradziony to moja koleżanka miała analogiczną sytuację w COMPENSIE. Pozwała TU do sądu i sprawę wygrała, dostała odszkodowanie z odsetkami. Z firmą ALIANZ miał przeboje mój znajomy. Mieszka i pracuje w Niemczech. Kupił samochód i chciał go ubezpieczyć, więc poszedł do firmy ALIANZ, gdzie mu powiedziano, że oni Polaków nie ubezpieczają. W żadnej innej firmie nie robili takich problemów. Dlatego z założenia nie wykupie ŻADNEJ polisy w firmie Alianz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol o rany allianz? chyba zmienie ubezpieczyciela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:19 mialem ich za dobra firme, drugi rok mam u nich ubezpieczenie OC i AC, ale w takim razie musze rozwazyc zmiane ubezpieczyciela - moje kluczyki sa tez porysowane (wina zacietego zamka!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:30 i znów ten sam ubezpieczyciel, rozstałem się z nimi po tym jak pracownik Katowickiej placówki wprowadził mnie w błąd który przyspożył mi spore straty finansowe. Oczywiśćie po fakcie ubezpieczyciel się wyparł i szedł w zaparte że nikt nie mógł mi podać błędnej informacji. Narobiłem trochę smrodu wokół sprawy i ciekawym trafem rzeczoznawca z w/w placówki został 'zesłany' do Bielska i nie było już z nim kontaktu. Wniosek? zmieniłem ubezpieczyciela na tanią nierenomowaną firmę bo tak to już niestety działa że jak dojdzie do wypłaty odszkodowania i tak znajdą sposób żeby nie wypłacili wszytskiego. Ubezpieczenie niestety kupuje się poto żeby spać spokojnie a nie poto żeby z niego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha to jest sprawdzanie na ile mozna sobie pozwolic IP: *.range86-153.btcentralplus.com 05.09.08, 11:33 Nie wazne jaka firma ubezpieczeniowa, nie wazne jaki bank, czy urzad. 90% tychze w Polsce uwazaja Polakow za glupcow nieznajacych prawa,nieznajacych swoich praw, generalnie za "mieczakow". Wydaja taka a nie inna decyzje, bo logicznie, ze nie chca wyplacic odszkodowania (w koncu to ich kasa), wiec taka decyzja jest naturalna. Tym samym jednak odbijaja pileczke na strone klienta. I teraz od klienta zalezy co z nia zrobi. Wiekszosc ludzi jest albo tak zagoniona, ze oleje drobna sprawe, albo tak wierzy w firme i jej stanowisko ze nie bedzie walczyc dalej (np moja mama), albo boi sie prawnikow, sadow i nie ma ochoty sie bawic dalej. Wtedy firma wygrala, ma kase, najwyzej straci klienta (myslenie krotkowzroczne, bo pozyskanie nowego klienta zajmie jej wiecej czasu i energii niz utrzymanie istniejacego - to zasada marketingu, ale w przypadku niektorych "byznesmenow" to nie jest wazne). Rzecz w tym zeby walczyc. Z postow wynika ze faktycznie znalezienie prawnika, opinii rzeczoznawcy, w koncu pojscie do sadu raczej na 100% gwarantuje wygrana sprawde (argumenty firmy sa smieszne i latwe do obalenia), ale zajmuje troche czasu. Z ramienia firmy wystepuja ich dobrze oplacani prawnicy, dla ktorych jest to praca, ze strony klienta to praca, dodatkowy czas samego klienta. Ale trzeba walczyc! Bo mozna to wygrac. Natomiast jak powiedzialam na poczatku, oni zakladaja, ze ludzie nie beda walczyc, ze zaakaceptuja stanowisko firmy i firma kase zatrzyma. A tak zupelnie na marginesie - to jest CHAMSTOWO i chora sytacja i chory kraj, gdzie KLIENT jest z zalozenia traktowany jak idiota i zeby udowodnic swoje prawa, odzyskac rekompensate, ktora mu sie nalezy musi o to walczyc i tracic swoj czas i energie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.chello.pl 05.09.08, 11:35 Co za bzdury! Może pan Luty dorobił sobie kluczyk ponieważ przy zakupie miał tylko jeden, a może kluczyk dorobił sobie poprzedni właściciel? AS przede wszystkim to panowie z firm ubezpieczeniowych wasz kluczyk złodziejowi zupełnie nie jest do niczego potrzebny! On świetnie jeździ bez kluczyka! To jak nic pretekst dla was aby robić klientów w wała! I odno9szę wrażenie iż to wami powinna zainteresować się prokuratura pod kątem przebadania czy wasze działania nie noszą znamion przestępstwa oszustwa! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_niedyrektor Bye, bye Alianz 05.09.08, 11:36 Właśnie kończy mi się okres ubezpieczeniowy. Po tym artykule poszukam innego ubezpieczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavo Re: Bye, bye Allianz IP: 80.48.221.* 07.03.09, 23:01 No to uważaj. Złożyłem im wypowiedzenie umowy za OC na 10 dni przed końcem, a mimo to po roku ich dział windykacji wezwał mnie do zapłaty za kolejny rok. Nie polecam nikomu ubezpieczenia w Allianz - lepiej w ogóle się u nich nie ubezpieczać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Bye, bye Allianz IP: 93.179.214.* 20.05.09, 13:28 Ja im wypowiedziałam w maj 2008 i ciągle mnie straszą jakimiś windykatorami.UWAŻAJCIE na TO wielkie G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halinka25 Re: Bye, bye Alianz IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 22:52 Alians to oszusci i zlodzieje bogaca sie na biednych i uciwych ludziach.Wiem co pisze zostalam okradziona z moich pieniedzy wplacalam na 3 filar gdy chcialam odzyskac swoje pieniadze trwalo to kilka m\cy i jeszcze okradli mnie na ponad 4tys zl ubezpieczenia po sprzedazy auta nie zwrocili .ludzie nie ubezpieczajcie sie ani zaden filar bo bedziecie szukac swoich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brudas Re: Bye, bye Alianz IP: 213.5.43.* 30.10.09, 10:26 jak rozwiazac z nimi umowe tez konczy mi sie ubezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes to jest największa firma ubezpieczeniowa?? Bojkot! IP: 83.238.109.* 05.09.08, 11:39 trzeba zbojkotować dziadów. Sam się od nich wypisałem rok temu po 4 latach bytności. Wkurzyli mnie tym że każdą polisę wypisywali przez 1,5 godziny. Taka wielka firma i nie ma swojego programu u agentów. U konkurencji załatwiłem wszystko przez telefon, nie musiałem nawet zaświadczenia o bezszkodowości przedstawiać i tak uznali mi zniżki. Za to agenci Allianz maja teraz więcej przyjaciół... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: to jest największa firma ubezpieczeniowa?? Bo IP: *.chello.pl 07.09.08, 16:36 taaa... to chyba u tych co w telefonie wiele czwórek mają ? zatem jeśli samo OC to i tak pewnie przepłaciłeś (znam firmę, gdzie miałbyś taniej), ale zobaczysz za kilka lat jak ci będą co roku podnosić składki. spróbuj się od nich wtedy odczepić, wyciągnąć historię, albo wypowiedzieć umowę, pewnie załatwisz - tydzień po terminie, bo wcześniej nie będą z tobą gadali. a jak termin minie, to i tak musisz im zapłacić za kolejny roczek... jeśli zaś podpisałeś AC, to gratuluję nieznajomości rynku i ślepej wiary w reklamę. żeby była jasność - nie jestem agentem "A", nie robię nikomu czarnego PR, po prostu mam swój pogląd na tę sprawę i znam rynek ubezpieczeń ps. niektóre firmy nie wymagają zaświadzczenia o bezszkodowości, bo podpisujesz lub telefonicznie wyrażasz zgodę na sprawdzenie tych danych u poprzedniego ubezpieczyciela. obyś tylko nie zataił prawdy, bądź (nie daj Boże) skłamał, bo cię prokurator zaprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walter Re: to jest największa firma ubezpieczeniowa?? Bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:55 a skąd znasz firme gdzie jest zawsze taniej?podziel sie, mysle ze kazdy by skorzystal;) Nie ma firmy gdzie jest najtaniej dla wszystkich przy wyborze ubezpieczyciela trzeba podzwonic popytac ile skladka, co obejmuje i na prawde bez roznicy kto ile czworek ma w numerze telefonu zreszta akurat co do nich to nie mam zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: to jest największa firma ubezpieczeniowa?? Bo IP: *.inetaccess.pl 08.09.08, 10:40 "U konkurencji załatwiłem wszystko przez telefon, nie musiałem nawet zaświadczenia o bezszkodowości przedstawiać i tak uznali mi zniżki." Poczekaj do jakiejś szkody - wtedy będziesz musiał dostarczyć zaświadczenie o zniżkach - jak nie, to Ci polecą po odszkodowaniu z proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to jest największa firma ubezpieczeniowa?? Bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:30 a jakim towarzystwie mowisz? A wlasnie znacie przyklady innych firm ubezpieczeniowych, które postepuja podobnie? Zaczynajac moge powiedziec ze mam ubezpieczeony samochód w link4, ukradli mi samochód, i oni zachowali się bardzo w porzadku, wyplacili mi odszkodowanie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert za granica na szczescie jest inaczej 05.09.08, 11:45 Ja zawsze mam w samochodzie komplet dokumentow, wiec gdyby mi ukradziopno - to razem z nimi. Spytalem sie ubezpieczyciela czy mam zabierac ze soba dowod rejestracyjny to spojrzal na mnie jak na wariata. A w Polsce czepiaja sie nawet rysy na kluczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: za granica na szczescie jest inaczej IP: 212.160.172.* 05.09.08, 12:17 Chyba Cię wyobraźnia poniosła. Na całym świecie korporacjew ubezpieczeniowe zainteresowane są bardziej kasowaniem składek od klientów niż wypłacaniem im pieniędzy a Allianz to międzynarodowa korporacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: za granica na szczescie jest inaczej IP: 212.160.172.* 05.09.08, 12:19 i zawsze zalecane jest zabierqanie dowodu rejestracyjnego ze sobą bo w przypadku kradzieży samochodu wraz z dowodem ułatwia to jego legalizację - zasada nieułatwiania życia przestępcą obowiązuje na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Re: za granica na szczescie jest inaczej IP: *.complex.net.pl 05.09.08, 13:31 a zasady języka polskiego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skubi Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: 212.160.172.* 05.09.08, 12:04 Też miałem z Alianzem problem. Autobus zarysował mi w nocy cały bok w samochodzie i zbieg z miejsca zdażenia. 3 mc bujałem się z wypłatą odszkodowania. Twierdzili, że uszkodzenia są zbyt małe. Odpowiedziałem im, że przez 1 tydzień samochód stał na parkingu mogli sprawdzić wysokość uszkodzenia i porównać ze zderzakiem autobusu teraz zostały im zdjęcia i że rozumiem rozżalenie Allianz jakby szkody były więszke i ktoś by uległ wypadkowi to Policja musiałaby szkukać sprawcy a oni mieli by zysk.Ale jak dla mnie to szczęście w nieszczeęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.kwsa.pl 05.09.08, 12:09 15 lat jestem w Allianzie ale po tym artykule zmieniam ubezpieczyciela. Mam ubezpieczone 2 samochody dom i III Filar. Myślałem, że w PZU są takie jaja ale w Alianzie na pewno nie będę już przedłużał z nimi polis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.chello.pl 07.09.08, 16:08 spróbuj w UNIQA - pakiet "dom komfort" + 2 autka (na drugie dodatkowe 15% zniżki) wyjdzie ci pewnie taniej, a na pewno bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.chello.pl 07.09.08, 16:11 a III filar w Allianzie to czysty exhibicjonizm... olej ich i weź FIRkę w INGu, jeśli nie masz 40-ki to jeszcze trochę naciułasz do emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milewidziany Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.forcenet.com.pl 05.09.08, 12:10 ALIANZ to złodziejska firma . Miałem z nimi do czynienia i zrezygnowałem z ich usług. Nie chcę się rozwodzić jak do tego doszło, ale sprawa była tak oczywista, że należało sobie zadać trochę trudu aby wyjaśnić sprawę na moją korzyść. Ale oni to totalnie olewają. Ostatnio zauważyłem, wiem o tym z własnych doświadczeń,że wiele niemieckich firm oszukuje i nie zasługuje na zaufanie. Prowadzę własną działalność i kiedyś zamówiłem w Niemczech profile aluminiowe. To co przyszło, w większej części nie nadawało się do użycia. Ostatnio na e-Bayu zostałem 2 razy oszukany przez niemieckich dostawców. Towar niezgodny z opisem. Mógłbym jeszcze podać jeszcze kilka przykładów z przeszłości ale to na razie wystarczy aby wyrobić sobie opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany Allianz - amatorzy IP: *.171.19.130.crowley.pl 05.09.08, 12:29 Też żałuję, że zdecydowałem się na tych pajaców. Oddział we Wrocławiu. Dobrze, że tylko zawarłem umowę na rok (mieszkanie). Ale to co wyprawiali przy wciskaniu ubezpieczenia to już zwykłe chamstwo. Mają "świetny" system elektroniczny, z którym podpisanie umowy trwa...2h. Tak. 2 godziny pajac wypełniał formularz on-line, kopiował i coś tam jeszcze. W końcu się poddał. Przyszedł kierownik i zaczął się wydzierać! Że system super, a moja inteligencja chyba nie taka. PORAŻKA. Unikajcie tych naciągaczy-amatorów z daleka. Nic tylko targety, plany i wyrobienia. Na pewno ucieknę od nich jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Allianz - amatorzy IP: *.inetaccess.pl 08.09.08, 10:41 Prośba - rób to jeszcze szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badek Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: 85.232.226.* 05.09.08, 12:11 Może gość kluczykiem piwo otwierał? Odpowiedz Link Zgłoś