Gość: ober Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: iB.rudanet.com:* 15.11.03, 14:18 tak tak niech najpierw sprawdzą cała komendę i ich domy na 1000 % znajdą jeszcze wiecej niż u tych z elsatu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaRteZ^ Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.cidernet.pl 15.11.03, 16:49 co za glupota jak dobra zacznijcie walczyc z piractwem a sie niebawem pszekonacie co bedzie jak moze z calej polski bedzie 1000 kompow z legalnym softem ps. niech sie lepiej wezma za korupcje w rzadzie a nie za piratow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.osadanet.pl 15.11.03, 17:15 Kpiny i jeszcze raz kpiny!!! Ale zawsze to łatwiej ścigać zwykłego szaraka niż np mafie. Zwykli nie strzelają i nie mają powiązań np z komendantem czy politykami. Kpina jak wszystko w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 15.11.03, 18:40 A dejcie sie już pokój.Biydoki z policji nic nie mogom za to jak im prokurator kozoł.Niych mi kto napisze przy okazji jak tyn internet z Elsatu działo?Te 128kbs to wolno chyba,może jednak lepszo Neostrada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McZz Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.trynek.gliwice.pl / *.cidg.net.pl 15.11.03, 18:51 Ci policjanci powinni zajac sie powaznymi problemami z prawdziwymi pzrestepcami a nei odpierdalaja sie do sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołekX Apel do nauczycieli informatyki!!! IP: 213.186.71.* 15.11.03, 19:14 Zacznijcie uczyć Linuksa !!! - jesli dzis zaczniecie za 10 lat m$ i problem piractwa zniknie z tego kraju, urzedy beda tansze w utrzymaniu i bardziej niezawodne, komputery beda szybsze, zreszta co tu duzo mowic nawet w reichu maja linuxy w urzedach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smith Re: Apel do nauczycieli informatyki!!! IP: *.bater.net.pl / 81.210.89.* 25.11.03, 22:25 Tylko ze sami nauczyciele nie umieją Linuxa :))) mój nauczciel informy zna tylko win 9x i XP. Wina 3.11 w życiu na oczy nie widział. Na DOSie sie kompletnie nie zna o LINUXIE nie mówiąc. Poza tym w mojej klasie ludzie ledwo umieją myszką w ikonke trafić. Gdzie tam linux nauka komend i poznanie struktury linuxa a co dopiero zruzumienie tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavvel [...] IP: 62.148.85.* 15.11.03, 19:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falco/v Pytanko IP: *.bater.net.pl / 192.168.0.* 15.11.03, 19:59 mam pytnaie. czy jeśli ściągne z neta mp3 to "już dostane po głowie" oczywiście sciągne ją dla siebie i tylko dla siebie. a tak pozatym to kto widzi w tym coś dziwnego ,bo ja nie , jak w neciku jest jakiś flim to go ssam i co w tym złego .niech łapią tych co wpuszczają do neta pliki a nie tych którzy je ściągają bo to niema sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.swietochlowice.org 15.11.03, 21:30 Ukradną ci komputer , idziesz na policje a oni i tak go nie znajdą . Oszczędzasz na nowy i w końcu go kupujesz .... sciągasz jakiś plik bo reklamują takie programy jak "Kaza" i nieświadomie kradniesz go ( na własny użytek) a później przychądzą ci policjanci którzy nie znaleźli twojego kompa i zabierają ci nowego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: ryszki59:* / 192.168.23.* 15.11.03, 22:39 no rzesz co to ma być... co?? zaraz wejźme jakiegoś kija i ... normalnie kamehem pikamonów. no ale to tylko możliwe jest na takim zadupiu jak POSLKA nie ma co po oczach pikamonów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimus Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 22:41 gdyby ta firma internetowa zablokowała pnp to niebyłoby sciongania piratów wienc ich powinni scigac a nie ludzi nieswiadomych tego co robiom przecierz płacom im za internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuLo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.goja.org 16.11.03, 00:13 Tym policjantom coraz bardziej sie nie chce nic robić, niech sie lepiej zajmom psami kture srają na trawnik niech im mandaty powypisują ... teraz tylko czekać aż zaczną dawać mandaty za przeklinanie, a puźniej za oddychanie. Serdeczne CHWDP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuanet [...] IP: 194.228.201.* 16.11.03, 00:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:45 A o złamaniu klucza PGP słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant NIE ATAKUJCIE POLICJI!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:02 Przeraża wasza totalna krytyka policji i nieznajomosc tematu. Napieprzacie jak szaleni na policjantów, ale to nie ich wina. Bo aby policja podjęła takie działania, ktoś wczesniej musi złozyc doniesienie o popełnieniu przestępstwa i wtedy policja MUSI podjąć działania. Zamiast atakowac policjantów, którzy spełniaja swe obowiazki, lepiej zastanówmy się kto złozył wspomniane wcześniej doniesienie i przez kogo cierpią zwykli ludzie? Moze to jakas walka firm dostarczających internet? Ktos komuś podkłada tu świnię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aradiel Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.revers.nsm.pl 24.11.03, 21:54 W takim wypadku (moim zdaniem) nie powinni Ci nic zrobić, bo wszystko masz legalne a zaszyfrowane pliki są po to żeby były zaszyfrowane i nikt niepowołany nie miał dostępu do ich treści np zdjęcia/film baaaardzzzooo prywatne;) Tylko problem miec tak wszystkie pliki zaszyfrowane w kompie, przecie wtedy nic z nimi nie możesz zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iceman Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.godula.net / 192.168.2.* 16.11.03, 15:30 dla JULO --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawier Re: MENDY z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.bater.net.pl / 192.168.5.* 16.11.03, 15:18 TO NAJWIEKRZE DARMOZIADY - MAM ZNAJOMYCH Z POLICJI KTÓRZY ZABIERAJA PŁYTY PIRATOM A POTEM SAMI ICH UZYWAJA W SWOICH DOMACH - MOZE IM BY KTOS COS KIEDYS ZABRAŁ -POWINNI ZABRONIC IM WGLADU DO INTERNETU - PRZECIEZ TO SAMI WYZYSKIWACZE , NAWET SAMOCHODY MAJĄ NA PRZEBITYCH BLACHACH - NIESTETY NA CHIPSY NIEMA MOCNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TuX Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: gdansk:* / 10.0.1.* 16.11.03, 15:25 No tym razem to chyba ta żekoma"policja" się zieźle naćpali tym towarem co zgarniaja z ulicy, przecież to jest kretyństwo które tylko w polsce może się zdarzyć, jak maja podejrzenia do osób które poiadają stałke lub cos innego, przeciez to istny paradoks. Kretyni pod jakim zarzutem prowadzą te kontrole pewnie liczą na to aby u kogoś w domu zastać mini sklepik z szyldem "Najnowsze nielegalne oprogramowanie" przecież te osoby tylko ściągały, więc na jakiej podstawie zarekfirowali sprzet i płyty, a jeżeli chodzi o muzyke to oni chyba nie znaja nowych przepisów, przeciez na domowej stronie jakiegoś wykonawcy są udostępnione pliki mp3 i jest wyraźnie napisane MOZESZ SKOPIOWAĆ NAGRYWAĆ I PORZYCZAĆ KOMUCHCESZ POD WARUNKIEM ŻE NIEBĘDZIESZ CZERPAŁ Z TEGO KORZYŚCI MAJĄTKOWYCH, a odnośnie filmów niech amatorzy czyli polska policja poczeka aż stowarzyszenie RIAA postanowi sprawdzić nas, oni chociaż potrafią coś w porównaniu do polskich organów władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc WINDOWS UPDATE< WINDOWS UPDATE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 15:40 KOzystajcie z Windows i Windows update! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.magma / 192.168.16.* 16.11.03, 15:52 Walka z piractwem, czy powrót do państwa policyjnego???? Mam nadzieję, że po takich wiadomościach nikt nie ma złudzeń, do tego, że nie żyje w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 16:46 No chłopaki przecierz jakoś muszą zasłuzyć na te premie przeciez ich tez nie stać na oryginały ,bo w końciu są takimi samymi mało opłacanymi polaczkami budzetowcami , sam słyszalem o paru niebieskich co mają śrdnią zawartość zbiorów pirata u siebie w chacie , więc o czym tiu mowa , ci kolesie z rudy mieli po prostu pecha , i to w skali kraju albo sypneła ich konkurencja a nie że policja nagle zapalała chęcią walki z piratami , czego nie pujdą na stadion 10 lecia w warszawie , raz zrobić pożądku ( ja wiem czego , łapówy , i strach bo , jak sie ci ze stadionu dowiedzą kto im kocioł zrobił , to grożą kosąw plecy takiemu policjantowi i kolesie miękną , bo rodziny tez mają )tylko wiadomo czepili sie ludzi co najłatwiej i ch dopasć i pozabierać kompy ot dokonania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek ELSATOWI już dziękujemy IP: *.vline.pl 16.11.03, 17:00 Natychmiast zrezygnowałbym z usług takiej firmy która nie chroni własnych klientów przed policją gospodarczą która zamiast ścigać ludzi którzy naprawdę szkodzą naprzykrza się zwykłym obywatelom. Gdyby u mnie pojawiła się w domu policja a mój adres i nazwisko mieli od mojego providera natychmiast rozwiązałbym z nim umowę. ... i postarał się porozmawiać z jak największą liczba jego klientów w celu uświadomienia im, że ich firma może im ściągnąć policję na głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden z wielu Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.zwnet.bmj.net.pl 16.11.03, 17:02 Jak by na to nie patrzeć chwalebna akcja, ale czego ona ma dowieść ? że wszyscy w polsce sa piratami, czy że policja ma 100% skutecznosc. Przecież to oczywiste że wchodząc do pierwszego z brzegu mieszkania podłączonego do internetu, można znaleść kilka, jak nie kilkadziesiat nielegalnych kopii różnorakiego oprogramowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paj Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.pkobp.pl 16.11.03, 17:10 Policja na komisarjatach ma nielegalne oprogramowanie win. office i inne ale oni moga bo ich nie stac na legal a TY biedny szary człowieczku mosisz posiadac fulllegal soft bo jak nie to... ale policja to mafia NAJWIEKSZA i na dodatek LEGALNA w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:38 Ostatni instalowalem pirackiego winxa corce komendanta w moim miescie i jakos jej ojciec mnie nie aresztowal he he tylko byl zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Abonenci TPSA rozpowszechniają filmy, muzykę i soft. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:50 Czy policja będzie odwiedzać kilku-milionową rzeszę klientów TPSA? Czy mają za mało roboty, żeby zajmować się takimi bzdurami? A może, któryś prokurator chce przejść do historii, jako pierwszy debil RP, który wydał nakazy przeszukań dla 30% miszkańców kraju? Co za obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seromax Re: Abonenci TPSA rozpowszechniają filmy, muzykę IP: *.knurowski.net / *.knurowski.net 16.11.03, 18:06 wszyscy gliniarze to zakute pały do lania znam mase glin bo część z nich to moi znajomi i wszyscy powtarzam wszyscy mają lewe oprogramowanie ba nawet gry ,filmy , programy mają na lewo kupione nawet sami ciągną emule ,kaaza ,imesh , bittorent , i inne. Więc niech sami zrobią wśród swoich porządek a dzieci co ssaja ich mp3 i inne ciulstwa . Jeśli ja kiedykolwiek bym był namierzony z tego powodu to wszyscy gliniarze są wsypani albo ja albo nikt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.72.udn.pl 16.11.03, 18:51 Witam zespol Kult kiedys spiewal taka piosenke jej refren :To Polska mieszkam w Polsce mieszkam w Polsce mieszkam tu tu tu tu .. wiec nei dziwmy sie w tym kraju to jedna paranoja a z tym piractwem LOOOOOOOOOOL niech scigaja ludzi ktorzy na tym zrabiaja a nie ludzi ktorzy maja oprogramowanie na wlasny uzytek...ale wiecie wchodzimy do unii i trzeba wylizac row....UE i chopacy robia popisowke jakie to u nas piractwo grozne i wogole ehhh...ale takto jest jak sie komus nudzi ..niektorzy nie zrozumieja tego ze piractwo zawsze bedzie i nigdy nei zniknie ....zreszta to ich wina nie nasza gdyby cdiki originaly byly tansze to owszem ale coz reali asa jakie sa wiec panowie policjanci milej zabawy....... tylko nie kosztem normalnych uzytkownikow ktorzy nic nie zrobili...ludzie z Rudy... wspolczucia ....narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YUR][ Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 21:06 No to panowie macie LOL'a. Pozbywamy sie piratów no juz.:P :D pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kill Bill [...] IP: 62.233.210.* 16.11.03, 21:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.pl 16.11.03, 21:42 Niech za siebie się wezmą , sami są złodziejami , pokażcie mi policjanta który ma komputer i wszystko ma legalne ( jeśli ktoś kupuje 200-300 płyt cd-r tygodniowo to nie wierzę że ma tyle orginałów i robi kopie bezpieczeństwa) po prostu wśród kolegów rozprowadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxaa Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.CNet.Gawex.PL 16.11.03, 22:52 Ciekawy jestem czy policja ma u siebie legalne oprogramowanie, zainstalowane na swoich kompach. Dam sobie głowę obciąć,że nie. Na jednym lub 2 komputerach tak ale nie na wszystkich. Ciekawy jestem kto ich przeszuka, może słynny minister Jajnik (Janik). Odpowiedz Link Zgłoś