Dodaj do ulubionych

Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:44
Jeśli dostępność strony internetowej dla inwestorów zagranicznych mierzyć
poprzez liczbę języków w których została ona opracowana to najbardziej
dostępną jest strona Lódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej (7 języków). Na
drugim miejscu jest Suwalska Specjalna Strefa Ekonomiczna (6 języków).
Największa liczba stron wykonana jest w trzech językach obcych - 6 stron
(polskim, niemieckim i angielskim).
Niestety KSSE dostępna jest tylko w języku polskim i może właśnie ten fakt
sprawia, że nie jest już tak popularna jak dawniej . :razz:
Obserwuj wątek
    • Gość: Wieś Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: 195.94.208.* 02.05.09, 11:48
      Rzeczywiście ostatnio KSSE troszkę podupadła. Najczęściej nowymi inwestorami są
      firmy które już wcześniej zainwestowały w strefie, a nowych inwestorów jest
      bardzo mało. Może rzeczywiście jest to związane ze słabą promocją?
      • Gość: BUC Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 16:43
        ja myślę, że ten obecny zarząd już się trochę zasiedział i stracił zapał do
        działania. Dlatego chyba jedyną możliwością jest jego wymiana, no ale to nie do
        mnie należy.
        • Gość: Olo Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 16:44
          nie tylko strona strefy jest do kitu. Również obsługa inwestorów nie została
          zbyt wysoko oceniona w raporie KPGM z 2008 roku.

Ze wszystkich stref ekonomicznych w Polsce najlepiej oceniona przez inwestorów
          została Strefa Wałbrzyska (6,38 pkt). Drugie miejsce zajęła Strefa Łódzka (5,91
          pkt) i tuż za nią uplasowała się Strefa Krakowska (5,63 pkt). Strefa Katowicka
          zajęła 10 miejsce na 14 stef.
          • Gość: Michał Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 12:43
            Ta strona KSSE również niestety nie zawiera żadnych informacji na temat
            potencjału Śląska, a przecież warto go podkreślać. Taki wstęp informujący
            bezpośrednio lub linkami byłby jak najbardziej wskazany.
            • Gość: Viola Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:02
              Nie wiem, czy ktoś z Państwa był na stronie BIP-u, ale informacje tam zawarte są
              naprawdę żenujące. Ja osobiści chciałem się dowiedzieć coś na temat Władz oraz
              Rady Nadzorczej KSSE, ale tam tego po prostu nie ma. Za to znajduje się jakaś
              ankieta, forum i jakaś inna podstrona z paroma plikami do ściągnięcia.
              Szczególnie interesował mnie skład Rady Nadzorczej, w której podobno zasiada
              prezydent Tychów, za co otrzymał w ubiegłym roku ponad 30.000 złotych (jak podał
              Dziennik Zachodni) - cyt.: "... Z kolei Andrzej Dziuba uzyskał ponad 32 tys.
              zł za zasiadanie w radzie nadzorczej Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej
              i ok. 158 tys. zł za prezydenturę w Tychach ..."
              • Gość: yeb kaczki Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.09, 18:10
                skandal, zdrada, targowica! jak zawsze winni są uszok, michnik oraz gruba kreska!
                • Gość: Viola Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:28
                  Jak nie wierzysz, to zapraszam na stronę BIP-u
                  www.bip.gov.pl/subjects/view/6699
                  • Gość: Noc Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 17:00
                    Podstrefy różnie działają. Najbardziej prężna jest Podstrefa Gliwicka i Tyska a
                    najsłabsza Podstrefa Sosnowiecko-Dąbrowska. Ale nie ma się co dziwic, bo
                    wszystko zależy od ludzi którzy nimi zarządzają. Jeśli stanowiska w Podstrefie
                    zostały obsadzone wg klucza politycznego, to potem jest jak jest.:(
                    • Gość: KAT Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: 195.94.208.* 27.06.09, 14:28
                      KSSE = folwark zwierzęcy
                      • Gość: Olek Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: 195.94.208.* 04.07.09, 13:26
                        KSSE sporo odstaje od innych specjalnych stref ekonomicznych i to oznacza tylko,
                        że ta katowicka strefa jest nieruchawa, bo inne strefy naprawdę zaczęły otwierać
                        się na nowych inwestorów.
                        • Gość: Racja Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:26
                          niestety chyba masz rację:(
    • Gość: Koala Re: Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:22
      Strefa ma już nową stronę, ale ikona angielskojęzyczna niestety nie działa.
      Klikam na nią i niestety nic ... może coś jest nie tak z moją klawiaturą lub z
      myszką .:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka