Dodaj do ulubionych

uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 09:11
witajcie,
jakie macie opinie o uczelniach informatycznych na śląsku, np wsti, swsi, inne...
ja w ww studiowałem/studiuję i o wsti moge powiedzieć wiele (niekoniecznie
dobrego!), a swsi ?
proszę o szczere wypowiedzi !
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:52
      a nie lepiej polibuda czy uś?
      u nas pracuja po prywatnej i sa widoczne roznice...
      pozdr
      • Gość: ten wyzej Re: uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:29
        tzn ?
        • Gość: jonek Re: uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI IP: 78.8.141.* 03.07.09, 11:46
          są lepsi i chcą więcej pieniędzy pewnie ;p
          • Gość: Marcin K. Re: uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI IP: *.centertel.pl 05.07.09, 10:14
            Witam.
            Ja studiowałem Informatykę na WSTI przez 4 semestry. Niestety nie mam najlepszej opinii na temat tej uczelni. Jeśli chodzi o kadrę dydaktyczną jest wielu dobrych specjalistów. Niestety są i czarne owce nastawione tylko na zniszczenie studenta.
            Za to niewątpliwym minusem tej szkoły jest administracja. Zasady kształcenia zmieniają się dosyć często w trakcie studiów - niestety zawsze na niekorzyść studenta. Mogę tu podać np. redukcję terminów poprawkowych z 3 do 1. Jeżeli studentowi nie uda się zaliczyć przedmiotu na pierwszej poprawce, czeka go warunek. Więcej poprawek nie będzie. Kolejna rzecz - częsta zmiana programu studiów. Ja miałem teraz roczną przerwę w nauce ze względu na remont mieszkania i brak środków na jednoczesne studiowanie i remont. W ciągu tego roku zmieniła się siatka i okazało się że za 4 semestry mam do nadrobienia aż 13 przedmiotów różnic programowych. To jakaś paranoja!!! Kolejna rzecz którą teraz wprowadzili - nieobecność na egzaminie usprawiedliwia jedynie zaświadczenie leczenia szpitalnego.
            Dla mnie ta uczelnia to porażka!!!
            Od października wracam na studia ale już nie do WSTI. Zastanawiam się właśnie nad SWSI lub AHE w Łodzi Wydział w Bytomiu.
            Pozdrawiam wszystkich i nie polecam WSTI.
            • Gość: dd Re: uczelnie informatyczne WSTI vs SWSI IP: *.chello.pl 09.07.09, 01:33
              nie wiem ale jak chcesz być bezrobotnym że urząd pracy nawet
              rozpaczliwie rozłoży ręce to idz na wns!!!!(ul bankowa katowice)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka