Gość: master IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 20:50 i przez takiego misia patysia policjanci nie beda chcieli juz gadac tylko punkciki i mandaciki beda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adamp Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 27.08.09, 20:58 Ale sukinsyn, takie przewinienie kosztuje 500zl i 10pkt karnych. A ta menda wykpila sie 5 dychami. Mam nadzieje, ze za to spotka go kara i rozwali sie na jakims zakrecie. Bo to ze jest wariatem to pewne. Tylko debil wyprzedza na przejsciu dla pieszych na dodatek na podwojnej ciaglej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piątak Więcej takich nagrań i skończy się korupcja IP: 91.212.223.* 28.08.09, 07:54 Nie gadajcie jak typowe głupie Polaczki którzy kombinują jak mogą. W Polsce nie może być społecznego przyzwolenia na łamanie prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Więcej takich nagrań i skończy się korupcja 28.08.09, 08:16 Coś za coś: powinni mu teraz dołożyć mandat i punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: dokładnie. sprawiedliwość musi być. IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.08.09, 08:56 żeby nie było że się cwany gapa wykpił z wyprzedzania na ciągłej 5 dyszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz co za menda z tego gości... 28.08.09, 11:08 za korumpowanie urzędnika państwowego jest przewidziana kara i mam nadzieję, że ten squ...el ja poniesie.... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 11:13 skoro sam to zglosil kary za to nie poniesie. ale jak wyzej - powinien dostac mandat wg. taryfikatora i punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: co za menda z tego gości... IP: *.chello.pl 28.08.09, 11:24 Dokładnie, jeżeli sam doniósł o korupcji kary nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tek Re: co za menda z tego gości... IP: *.igf.fuw.edu.pl 28.08.09, 12:00 Ale kare za naruszenie przepisow drogowych oraz punkty mu wbija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: co za menda z tego gości... IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:16 ale z was kretyni, no czy ten gość miga się od odpowiedzialności za swój czyn?? czy gdzieś to drodzy "przedpiścy" jest napisane???? o co wam qr biega?? artykuł jest o tym że policjanci to przekupne świnie i bardzo dobrze gość postąpił, jednak nie martwcie się, za swoje wykroczenie teraz otrzyma prawidłową karę. i bardzo dobrze że to zrobił, może teraz, ludzie będą się bardziej obawiali łamać przepisy wiedząc że policjant nie będzie chciał wziąść w łapę - np ze strachu !!!!!! brawa dla tego pana, a za złamanie przepisów kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: co za menda z tego gości... IP: 89.100.239.* 28.08.09, 14:39 rozumiem, ze to policjanci zaproponowali kierowcy oplate "manipulacyja" 50zl w zamian za odstapienie od ukarania mandatem??? tak to wynika z toku twojego "rozumowania", natomiast nijak nie wynika z tresci artykulu. wiesz cos wiecej na ten temat to sie ta wiedza podziel z "kretynami" (kompleksy???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomrocznosc jasna Re: co za menda z tego gości... IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:41 Ten suk...syn wreczyl lapowke, wiec podpada pod kodeks karny i nic tu do rzeczy nie ma ze sie przyznal, najwyzej zamiast 5 lat kryminalu 3 lata. Byle kmiotek poki co w tym kraju nie ma prawa do prowokacji. Kryminal dla debila. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 14:56 > tu do rzeczy nie ma ze sie przyznal Otóż ma to dużo do rzeczy i nie powinien być ukarany (takie jest prawo). Za to za próbę morderstwa na pasach powinien dostać z 15 lat odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: co za menda z tego gości... IP: *.chello.pl 28.08.09, 16:40 NIE MA TAKIEGO PRAWA !!! NIE PLEC GLUPOT. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 18:04 Gość portalu: pomrocznosc jasna napisał(a): > Ten suk...syn wreczyl lapowke, wiec podpada pod kodeks karny i nic > tu do rzeczy nie ma ze sie przyznal, najwyzej zamiast 5 lat > kryminalu 3 lata. Byle kmiotek poki co w tym kraju nie ma prawa do > prowokacji. Kryminal dla debila. Nie ośmieszaj się, proponuję lekturę art 229 par 6 KK to bzdur nie będziesz pisał. Widzę że Ci sprawia trudność znalezienie najprostszej informacji to Ci zacytuję: " Nie podlega karze sprawca przestępstwa określonego w §1-5, jeżeli korzyść majątkowa lub osobista albo ich obietnica zostały przyjęte przez osobę pełniącą funkcję publiczną, a sprawca zawiadomił o tym fakcie organ powołany do ścigania przestępstw i ujawnił wszystkie istotne okoliczności przestępstwa, zanim organ ten o nim się dowiedział." A swoją drogą widać od razu ilu osobom gul skoczył bo trudniej będzie się wyłgać łapówą od kary... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: co za menda z tego gości... IP: *.saite.com.pl 29.08.09, 16:33 Debilami to są policjanci, którzy wypuścili tego bubka za 50 złotych. Jak brać to miliony a nie głupie 50 zetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: co za menda z tego gości... IP: *.saite.com.pl 29.08.09, 16:30 Ha ha ha ha ........................ Braliśmy, bierzemy i będziemy brać. Dawaliśmy, dajemy i będziemy dawać. Ot i cała filozofia! Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 11:24 I mam nadzieję że dostanie. A debile policjanci, którzy za 50zł dają dupy mają za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 11:25 tak sobie mysle co nim kierowalo??? obywatelska postawa nie licuje mi z gosciem, ktory wyprzedza na pasach. widocznie wymyslil sobie odzyskac jeszcze te 50zl. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 11:29 > tak sobie mysle co nim kierowalo??? co niem kierowało? W sumie to bez znaczenia bo to musi być jakaś żałosna ku... z charakteru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: co za menda z tego gości... IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:18 > gosciem, ktory wyprzedza na pasach. widocznie wymyslil sobie odzyskac > jeszcze te 50zl. ale co ty pie**** jak niby ma odzyskać te 5 dych?? dostanie zwykły mandat za swoje wykroczenie, bardzo dobrze zrobił bo głupich policjantów wywalą z pracy, inni zaczną się bać i wlepiać prawdziwe mandaty, taka postawa przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa na drogach i uchronienia czyjegoś życia, czytam te wasze żałosne komentarze i nie wiem czy śmiać się czy płakać nad waszą głupotą Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 14:43 twoj szanowny tatus chyba jednak nie przylozyl sie do pier****lenia, skoro wyszedl mu taki pokemon internetowy jak ty. czytajac twe marne wypociny mozna dojsc do wniosku, ze wszyscy to kretyni i idioci (jak zreszta szczodrze wszystkich obdarzasz), natomiast jedynym madrym i sprawiedliwym jestes ty. nie nie jestes. jestes zwyklym glupkiem, internetowym napinaczem, ktory glosnym szczekaniem chce zagluszyc swoja glupote Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 22:23 noducks napisał: > skoro sam to zglosil kary za to nie poniesie. ale jak wyzej - powinien > dostac mandat wg. taryfikatora i punkty ale co sie martwicie, koles juz sie moze przesiasc na komunikacje miejska, a jak nie juz to za kilka dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 13:29 swan_ganz napisał: > za korumpowanie urzędnika państwowego jest przewidziana kara i mam > nadzieję, że ten squ...el ja poniesie.... Menda to z psa, że wziął kasę, facet ma rację, ja też bym tak zrobił, dość już w Polsce brania w łapę, bez tego nie idzie już niczego załatwić, urzędnicy biorą, lekarze biorą, policjanci biorą.... Jak się jest psem, trzeba szczekać za państwowe, a nie oczekiwać profitów, i puszczać najgorszych piratów drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: co za menda z tego gości... 28.08.09, 14:49 nic nie zmieni faktu, ze choc policjanci sa winni puszczania piratow drogowych to winni lamaniu przepisow kodeksu drogowego i narazania zycia i zdrowia innych uzytkownikow drog sa ci piraci, w tym ten facet. dyskusja kto jest wieksza "mendom" to jak dyskusja co bylo pierwsze, jajo czy kura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus zabrali mu karte SIM IP: *.devs.futuro.pl 28.08.09, 14:50 po co policji karta SIM? przeciez na karcie SIM nie da sie zapisac filmu! poniewaz nie ma takiej pojemnosci! szukaja na niej jakis tajnych kontaktow? na pewno dziek tej karcie ukaraja zyczliwego, a policja dalej bedzie brala w lape :D Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Takiego gnoja to tylko po mordzie lać ....... 28.08.09, 15:36 akiegom gnojaGość portalu: bogus napisał(a): > po co policji karta SIM? przeciez na karcie SIM nie da sie zapisac filmu! > poniewaz nie ma takiej pojemnosci! szukaja na niej jakis tajnych kontaktow? na > pewno dziek tej karcie ukaraja zyczliwego, a policja dalej bedzie brala w lape > :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyui Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:55 nie mniej jednak w moim mniemaniu odkupił winę wydając tych sk***ów w mundurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:18 Jakie odkupił? Przecież od razu widać że kombinował że zezna że wymusili od niego tą łapówkę i może jeszcze te 50 zeta dostanie z powrotem. Mam nadzieje ze dowalą mu mandat za te przewinienia plus karę za wręczenie łapówki a panowie policjanci poniosą konsekwencje za jej przyjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jak można być taką Mendą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:20 Spotkał porządnych policjantów a to ewenement na skalę Polski. To się odwdzięczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Jak można być... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 21:57 Tak sobie czytam te i owe wpisy i... oczy przecieram ze zdumienia. Gdzie jest, k..., elementarna moralność i przyzwoitość. GRATULUJĘ JEJ POCZUCIA. :-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 13:48 w/g mnie świadomie i z premedytacją popełnił wykroczenie drogowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:20 ej tete co ty piep*** jak odzyska te 5 dych, czyście na rozum poubadali już???????????? nie dowalą mu mandatu, tylko dostanie prawidłowy mandat jaki należy się za to wykroczenie, ten człowiek doskonale to zapewne wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 13:32 Gość portalu: qwertyui napisał(a): > nie mniej jednak w moim mniemaniu odkupił winę wydając tych sk***ów w mundurac > h. Też tak sądzę. Oni są gorsi od niego, on dopuścił się wykroczenia, oni przestępstwa. Policja jest po to aby łapać przestępców, a nie brać w łapę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomrocznosc jasna Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:43 On wg ciebie nie dopuscil sie przestepstwa wreczajac lapowke? Ciekawe pojmowanie prawa. Poki co byel gnojek nie ma jeszcze w tym kraju prawa stosowac prowokacji do lapania nieuczciwych policjantow. Mam nadzieje, ze gliniarze doprowadza do skazania go za probe przekupienia funkcjonariuszy panstwowych. Inna sprawa, ze dali sie przekupic. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 21:15 To za probe, czy za przekupienie? Z logika nie teges u kolegi... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Następnym razem zabije i też odkupi? 28.08.09, 13:47 powinni mu dowalić mandat i punkty karne. No i niech teraz uważa na drogach, już go przypilnują i z pewnością nie darują żadnego choćby najdrobniejszego przewinienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Następnym razem zabije i też odkupi? IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:21 a co normalnie to powinni darować czy jak? ty to jakiś stuknięty jesteś gościu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechito Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 10:24 a widziałes przejscie dla pieszych i brak podwójnej ciągłej? lub pionowego znaku? mniejsza o to super policja skoro zabrała karte sim z filmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 14:46 A u ciebie wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks Re: jestem ciekaw IP: *.chello.pl 27.08.09, 21:36 co sie lamiesz, nasza policja i z karty sim odczyta film hahaha. Idioci stwierdza ze filmu nie ma i umorza sprawe, a facetowi przywala zawiasy za bezpodstawne oskarzenia. I tak trzymac, udupic gnoja ktory wyprzedza na podwojnej ciaglej i przejsciu dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: jestem ciekaw 28.08.09, 13:38 Gość portalu: radeks napisał(a): > co sie lamiesz, nasza policja i z karty sim odczyta film hahaha. > Idioci stwierdza ze filmu nie ma i umorza sprawe, a facetowi > przywala zawiasy za bezpodstawne oskarzenia. I tak trzymac, udupic > gnoja ktory wyprzedza na podwojnej ciaglej i przejsciu dla pieszych. Tak, a psów wynagrodzić premią, i awansować? Idź się leczyć!! Jak jesteście kierowcami, to codziennie widzicie takich, którzy łamią przepisy, i wyprzedzają na pasach, czy podwójnej ciągłej, ale czy ktokolwiek z was podejmuje wtedy działanie? Buraki pozamykajcie mordy, bo wali wam smród z przegniłych zębów!! Sami frajerzy bronią psów, albo same psy bronią kolegów. Facet ma rację, wywalić psów na zbity pysk, niech idą do straszaków mniejskich, albo jeszcze lepiej do jakiejś mordowni na ochroniarza :D Facet dopuścił się wykroczenia, a te bęcwały przestępstwa Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: jestem ciekaw 29.08.09, 10:26 dając łapówkę sam popełnił przestępstwo. Ale polskie pogibane prawo zwalnia z odpowiedzialności takiego "łapówkodawce" który sam to zgłasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dako Re: jestem ciekaw IP: *.opera-mini.net 29.08.09, 17:31 Jakie pogibane. Ten właśnie przepis ma na celu łapanie tych, którzy swoją pozycją zawodową wymuszają łapówki. I facet ma rację, że ich nagrał. On zapewne dostanie mandat za wykroczenia, których się dopuścił, a panowie policjanci już miejmy nadzieję nie wrócą do pracy w policji. Jeśli za 50pln wypuścili kogoś kto wyprzedzał na pasach i podwójnej ciągłej to za 500pln może pijaka za kółkiem też kiedyś wyprawili na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: jestem ciekaw 30.08.09, 10:46 właśnie pogibane bo chroni łapówkodawcę nawet wtedy, gdy sam zaproponuje łapówkę. A sk... co dokonał wykroczenia i zaproponował łapówkę powinni zamknąć na kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asc Re: jestem ciekaw IP: *.chello.pl 30.08.09, 12:30 a według ciebie powinno sie zakmnąć tego co dał łapówke ? najlepiej zamykać kazdego kto doniesie kogoś na policje Dobrze ze nie ty tworzysz przepisów bo wsadziłbyś kogoś kto doniosł na pijanego kierowce za rozmowe przez komórke podczas prowadzenia pojazdu Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: jestem ciekaw 01.09.09, 16:15 zaproponował łapówkę=popełnił przestępstwo. I powinien za to zostać ukarany. Nikt go nie zmuszał, mógł zapłacić mandat. Ale wolał zaoszczędzić i dać w łapę a potem podjebać. Nie dość że pirat drogowy to jeszcze szuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba Re: jestem ciekaw IP: *.zamek.net.pl 28.08.09, 07:53 pewnie dał łapówkę...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: jestem ciekaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:35 Hehe fajną kartę sim miał, chyba muszę moje wymienić bo nie da się na nich filmików zapisywać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: jestem ciekaw IP: *.aster.pl 28.08.09, 10:06 witam witam pana Prezes TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: jestem ciekaw IP: *.chello.pl 28.08.09, 10:17 tego nawet najstarsi górale nie pamiętają Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 27.08.09, 22:11 Mialem dokladnie to samo w Bytomiu. Tyle, ze w nocy i bylem na niem. numerach. Dalem sie zastraszyc, bo bylem po 15 godzinach samotnej podrozy, normalnie to bym ich wysmial. Pieprzyli mi cos (i nawet pokazywali), jakies tandetne pistolety z czerwonymi literkami na wysweitlaczu, ze niby zbdali tymi suszarkami moja szybkosc. W nocy, recznie ! MAFIA. Oczywiscie tez chcieli szybko ze mna do swojego wozu. "no, to co my teraz zrobimy ? ....." No to zrozumialem, pokazalem banknot (odpowiedz: "nie lepiej jednak polski, tak bezpieczniej" - !) i "zostawilem/zapomnialem" na siedzeniu. BYTOMSKA MAFIA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 27.08.09, 22:25 Powinni uwalić takiego gościa, za to, że podpie...ł uczciwych policjantów no i sam zaproponował kasę. Nie lubię takich popranców. Oczywiście żeby było jasne nie popieram jakiejkolwiek korupcji, a szczególnie w czasie kontroli RD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.tieto.com 28.08.09, 08:17 oni jego mogli oskarżyć o korupcję - ale tego nie zrobili, bo tacy z nich policjanci jak z kaktusa wibrator Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 13:40 Gość portalu: szmatan napisał(a): > oni jego mogli oskarżyć o korupcję - ale tego nie zrobili, bo tacy z > nich policjanci jak z kaktusa wibrator Dokładnie tak. Policjant stoi na straży prawa, a te buraki to przestępcy. WON Z POLICJI Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 27.08.09, 22:59 wilhelm4 napisał: > Mialem dokladnie to samo w Bytomiu. Tyle, ze w nocy i bylem na niem. > numerach. Dalem sie zastraszyc, bo bylem po 15 godzinach samotnej > podrozy, normalnie to bym ich wysmial. > > Pieprzyli mi cos (i nawet pokazywali), jakies tandetne pistolety z > czerwonymi literkami na wysweitlaczu, ze niby zbdali tymi suszarkami > moja szybkosc. W nocy, recznie ! MAFIA. > Ty sie nie dales zastraszyc ty poprostu jestes glupi skoro myslisz ze w nocy nie moga zmierzyc ci predkosci. Zapewne w niemcach takimi nie tandetnymi pistoletami robia fotki haha. Burak wyjechal do niemiec, tam jest obywatelem drugiej kategorii a tu kozaczy haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:34 niy boj ty jako polaczek jestes w calej rozciaglosci europejskiej burakiem Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 08:18 podpie...ł uczciwych policjantów Widzę mamy inne definicje uczciwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 13:41 sokolasty napisał: > podpie...ł uczciwych > policjantów > > Widzę mamy inne definicje uczciwości :) Co się dziwisz, pewnie pies broni psa :D Odpowiedz Link Zgłoś
semperfrei Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 00:37 Adas: reczne "pistolety" tylko w dzien. W nocy idzie, ale calkiem inna (lepsza) technika musi byc. Nie wpomne i nowoczesnych aparatach wbudowanych w "leitplanki" autostrady, bo sie Polsce zrobi wstyd. DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroslaw W Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 05:18 mYLISZ SIE KOLEGO, OBECNE "PISTOLETY" WYSYLAJA WIAZKE LASEROWA KTORA ODBIJA SIE OD NADWOZIA, WIEC NIE MA ZNACZENIA CZY W DZIEN CZY W NOCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergrewger Re: mafia? a ten co łamie przepisy to wzorzec :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:13 może nie wzorzec kierowcy, ale już uczciwego obywatela na pewno.... Sądzisz że on teraz nie zapłaci tego mandatu ? Naiwny. Nie dość że zapłaci mandat, zapunktuje to jeszcze te 50zł przepadło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: mafia? a ten co łamie przepisy to wzorzec :-) IP: *.tieto.com 28.08.09, 08:18 ale miny przekupnych kundli - bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 83.143.100.* 27.08.09, 22:29 do policjantow podajcie jego numer rejestracyjny Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 13:42 Gość portalu: gosc napisał(a): > do policjantow podajcie jego numer rejestracyjny Do Ciebie: Podaj swój adres!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keks Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:11 Niestety,nie masz racji. Pół godziny temu zatrzymał mnie do rutynowej kontroli patrol prewencji - jechałem bez zapiętego pasa. Najpierw był komunikat,że kosztuje to 100 zł i 1 pkt karny a potem pytanie " Panie kierowco,czym pan się zajmuje, prowadzi pan jakąś firmę?" Jak sądzisz - co miała do tego moja firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benedykt Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.versanet.de 27.08.09, 23:45 Firma ? Nic, tylko wysokosc Twojego dochodu byla interesujaca.Ciekawe ile mozemy od niego wyciagnac?To sedno pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 08:16 ja podczas takiej rozmowy zszedłem z 600PLN do zera. Chociaż wiem ze ewidentnie, świadomie zawracałem i złamałem przepis. Więc czasem oni po prostu normalnie rozmawiają. Wsadzając kij w mrowisko - myślę że taki wywiad nie byłby taki zły: dużo zarabiasz więcej płacisz. patrz Finlandia: prezes dużej korporacji za duże przekroczenie prędkości dostaje mandat za który można kupić nowego mercedesa. Mandat = np 10%procent pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:42 WSZYSTKICH gnojków dorabiających na lewo powinno się uwalać w ten sposób! Takie szumowinki powodują śmierć! DEBILE jeżdżące po pijaku i wbrew przepisom to zwykli zabujcy! A gliny co biorą to ich pożywka! Głupki wszystkie- przejedźcie się do Francji czy nawet do Czech i SPRÓBUJCIE złamać jakikolwiek zakaz....ZARAZ dupki wam się zmarszczą jak wyskoczycie z niemałej kaski! i to jest odpowiedni POZIOM lekcji dla WSZYSTKICH debili-morderców! MINIMALNY MANDAT 1000ZŁ ! i co głupki powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 08:00 Że "zabójca" pisze się przez o z kreską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: ...żeś troll. dopisz sobie drugie "s" IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.08.09, 09:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjking Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.Red-83-42-7.dynamicIP.rima-tde.net 27.08.09, 23:44 Dlaczego NIE potrafimy zrozumieć, ze to psuje państwo! właśnie takimi zachowaniami - I STOSUNKIEM DO NICH !!! rożni się ... panstwo CYWILIZOWANE od ... państwa trzeciego świata. którym wciąż i jeszcze dłuuuugo będziemy. Bo mamy to we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za korupcje 28.08.09, 08:19 i to bez zawieszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdfshdfs Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:22 nie dostanie wyroku za korupcję bo doniósł na tych skorumpowanych sku**ów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:25 a ja ci życzę żeby cię złapała Niemiecka lub Holenderska policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsgds Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:33 a za co ma mnie złapać ? za speeding ? hoho - kolego - prawo jest prawem i nie lubię takich sku**li którzy ryzykują życie swoje i innych i zapier**ją ile się da, a potem potulnie wręczają łapóweczkę kundlowi. Przekraczając prędkość stanowisz zagrożenie dla bezpieczeństwa innych - uświadom to sobie w końcu dzieciaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:35 W holandii jedziesz 4 km za szybko 20 euro proszę bardzo szerokiej drogi tam nie ma korupcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:44 i tak być powinno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:54 ciekawe jak dasz radę jechać 500 Km autostradą i trzymać 100 KM/h godzinę chyba że będziesz miał automatykę. A jak nie to bardzo się ucieszę jak ci wlepią mandat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.amend.com.pl 28.08.09, 09:14 > ciekawe jak dasz radę jechać 500 Km autostradą i trzymać 100 KM/h > godzinę. U nas ? Po pierwsze nie mamy 500 km autostrady w jednym kawałku :)))) po drugie możemy jechać na autostradzie 130 km/h ;))) po trzecie nie musisz jechać cały czas z ta sama prędkością, możesz jechać troszkę wolniej czasami :))) A po czwarte na całym cywilizowanym świecie dają rade to my tez damy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:20 mamy 415 KM autostrady w kawałku :))) po drugie nie można na niej jechać 130 tylko w większych odcinkach tylko 110 lub 100. :)) W całym cywilizowanym świecie nie ma wolność tylko ograniczenia. A nie mówie o tym że ktoś jeździ 120 po mieście tylko ograniczenia do 80 KM na czteropasmowej szerokiej autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: mam nadziej ze dostanie1000PLN + wyrok za kor IP: *.amend.com.pl 28.08.09, 09:38 > mamy 415 KM autostrady w kawałku :))) No popatrz, kto by pomyślał, jak się świat zmienia :))) W sumie to można jechać i 500km : po prostu na końcu trzeba zawrócić i te brakujące 85 przejechać :))) > po drugie nie można na niej jechać 130 tylko w większych odcinkach > tylko 110 lub 100. :)) To jakaś marna ta autostrada :)))) niemniej maksymalna na naszych autostradach to 130. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek bo to glupi narod ,jest poczytaj posty oni 28.08.09, 08:57 uwazaja ze swinia nie jest skorumpowany policjant tylko ten ktory go na tym zlapal.dlaczego? bo sa tacy sami! Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Fantastyczne! 27.08.09, 23:55 Absolutnie fantastyczne! To jest właśnie definicja społeczeństwa obywatelskiego. Gdzie każdy obywatel poczuwa się czynnie do odpowiedzialności za całe społeczeństwo. Cudownie. Tylko takie akcje jak ta, oddolne, wychodzące od ludzi, mogą wyrugować ze społeczeństwa patologie i korupcje. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: Fantastyczne! 28.08.09, 08:03 Problemw tym, że patologią tak samo jest ten pana, który wyprzedzał na pasach i ciągłej. Mam nadzieję, że i jego również pociągną za to do odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Fantastyczne! 28.08.09, 13:00 Owszem, pociągną. Dzwoniąc do BSW był już tego świadom i godził się z tym, że najpewniej spotka go cała kara. A innej okazji do złapania tych policjantów najprawdopodobniej by nie było. Facet kombinował, ale opamiętał się, jak dotarło do niego ile lat by siedział, gdyby trafił na nieskorumpowanych. Na dłuższą metę bardzo przysłużył się społeczeństwu. Policja będzie teraz mniej chętnie brać w łapę, a i ludzie wiedząc o tym mniej chętnie będą dawać, ryzykując odsiadką. A wiedząc, że mandat będzie kosztował 10x drożej, będą jeździć 2x ostrożniej. Gdyby tylko tak było od zawsze.. A ten facet już najprawdopodobniej nigdy nie będzie mijał na światłach. To chyba bilans jest ostatecznie in plus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zastanów się Re: Fantastyczne! IP: *.technicad.gliwice.pl 28.08.09, 08:19 Wszystko pięknie ładnie ale on nie zachował się lepiej. W końcu nie dostał mandatu i w zamian wręczył łapówkę. Kierowcy powinno się dać mandat za złamanie przepisów drogowych oraz postawić zarzuty odnośnie wręczania łapówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Fantastyczne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:25 dokładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgdrsgdfs Re: Fantastyczne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:28 Sądzisz że uciekał przed odpowiedzialnością. Naprawdę jesteś tak naiwny że sądzisz że nie zapłaci tego mandatu? Te człowiek owszem popełnił wykroczenie, ale przy okazji wyeliminował dwóćh sku**ów ze słóżby. Myślisz że taki kundel bierze łapówki tylko od kierowców ? A moze ma kontakt z przestępcami, dealerami narkotyków. Może nawet jednego złapał podczas kontroli pojazdu a ten go przekupił i narkotyki trafiły do do np szkół ? Społeczne korzyści z tego co zrobił ten kierowca są ogromne. Ale wy widzicie wykroczenie i donosiciela. Donoszenie jest złe. Ale donoszenie na funkcjonariusza państwowego jest cnotom i powinno być szczegółnie pochwalane i kultywowane. A dlaczego - masz przykłady powyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_f Re: Fantastyczne! IP: 193.202.117.* 28.08.09, 12:08 Zgadzam się. Przeraża mnie trochę ton powyższych wypowiedzi: "donosiciel", "dwóch uczciwych policjantów", ludzie?????? Przeciez koleś dzwoniąc na policję wiedział, że mandat dostanie jak nic ale ważniejsze było wyeliminowanie skorumpowanej mendy, która nie powinna pracować w służbie społecznej i koniec. Koleś, abstrahując od fatalnego wykroczenia drogowego jakie popełnił, zachował się rozsądnie i odpowiedzialnie choć wiedział, że wystawia się na szereg nieprzyjemności. Każdy kierowca miał lub będzie miał sytuację w której policjant jawnie lub zawoalowanie zarząda łapówki, Ja nie toleruję takich zachowań więc wyciągnęłabym 100zł, spisała lub zapamietała numery seryjne albo nagrała na komórkę jak bohater artukułu i w ciągu 2 minut dzwoniła po inny radiowóz. Policjant na służbie żądający łapówki to sku...el, który do wypasania krów się nadaje a nie do pracy na takim stanowisku. Ciebie puści wolno za 50 zł to i złodzieja samochodów albo dilera puści, ale za 200 lub 500zł. To samo dotyczy polityków, lekarzy czy urzędników. Za wyprzedzanie na pasach i podwójnej ciągłej facet dostanie pewnie z 1000zł mandatu, 11 punktów ale godzi się na to ujawniając film a Wy, cieszylibyście się jak dzieci, że tylko 50 zeta to Was kosztowało i że jesteście cwani. Jako anegdotkę byście opowiadali przy grillu, że na sfrajerzonych policjantów trafiliście. Korupcja na drobną i wielką skalę trawi ten kraj a dla większości społeczeństwa to normalne, oburzyło Was, że ktoś to ujawnia. Dopóki będą takie głosy jak w wypowiedziach powyżej, dopóki demaskatorów korupcji określa się jako donosicieli bedziecie płakali na forach, że lekarz za operację matki zażądał 3000zł a urzędnik za przyznanie dotacji chce działkę. Żałośni jesteście ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Fantastyczne! IP: *.amend.com.pl 28.08.09, 09:18 > Wszystko pięknie ładnie ale on nie zachował się lepiej. W końcu nie dostał > mandatu i w zamian wręczył łapówkę. Kierowcy powinno się dać mandat za złamanie > przepisów drogowych oraz postawić zarzuty odnośnie wręczania łapówek. Mandat dostanie. Natomiast za wręczenie łapówki go nikt nie ukarze bo zgłosił ten fakt na Policje i pozwoli to wyeliminować dwóch łapowników w mundurach. Wręczenie łapówki i poinformowanie o tym organów ścigania jest zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Fantastyczne! 28.08.09, 18:13 > Wręczenie łapówki i poinformowanie o tym organów ścigania jest zgodne z prawem Gwoli ścisłości - nie jest. Nadal jest przestępstwem, tylko że nie podlaga karze. (Art 229 par 6 KK) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Fantastyczne! IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 22:38 Racja. Racja, uprościłem zanadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksińska Re: Fantastyczne! IP: *.chello.pl 29.08.09, 19:22 Chłopie , doczytaj ze zrozumieniem artykuł! Ten facet owszem może i nagrał tą sytuację ale wcześniej popełnił sku...syństwo - wyprzedzał na pasach - ukarać sprzedajnych policjantów ale gościa powiesić - wtedy dopiero będzie fantastycznie (ilu ludzi już zginęło pod kołami takich za przeproszeniem kierowców!) Odpowiedz Link Zgłoś
blueonline Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 01:53 W takiej sytuacji policjanci jak również kierowca poniosą odpowiednie konsekwencje. Ujawniając fakt przekazania przez siebie łapówki jest przyznaniem się do korupcji, taka osoba poniesie konsekwencje wynikające z kodeksu karnego. Pytanie policjanta: "Panie kierowco,czym pan się zajmuje?" w moim przypadku pojawiło się w chwili wypisywania mandatu. Jest to zbadanie portfela i zdolności kierowcy:) ja zapłaciłem 400PLN, dostałem 10pkt za przekroczenie prędkości 50/101. Godzina 1:30, centrum miasta, tylko ja i radiowóz. Kierowcy z Katowic gratuluje głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 212.180.157.* 28.08.09, 06:56 Osoba zgłaszająca nie poniesie kary, chyba, że będą przekręty i chronienie policjantów, którzy wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lg Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 141.5.194.* 28.08.09, 10:54 Oczywiście że poniesie karę. Zarówno za wykroczenie drogowe jak i za wręczenie łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mifkovy Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.de.ibm.com 28.08.09, 11:48 Nie wiem skad masz takie informacje, ale na pewno nie z KK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 07:13 Nasze prawo zostało znowelizowane i temu kierowcy nic za wręczenie łapówki nie grozi ponieważ powiadomił o tym organa ścigania. W ten sposób rozbito sojusz "biorącego" i "dającego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preses Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 217.98.13.* 28.08.09, 07:57 Obowiązkiem policjanta jest na miejscu podejmowanej interwencji ustalenie miejsca zatrudnienia, zawodu oraz warunków materialnych i rodzinnych sprawcy. Odmowa udzielenia tych wiadomości jest wykroczeniem. Tak poza tym zgodnie z kodeksem wykroczeń warunki osobiste i majątkowe sprawcy brane są przy wymiarze kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du-pa1 Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:29 a może by tak, jak już powołujesz się na jakiekolwiek przepisy podać dokładną podstawę prawną a nie tylko że gdzieś tam coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabojca_biedronek Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 193.239.58.* 28.08.09, 09:08 po 23 limit w miescie jest 60... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Bredzisz IP: 89.108.241.* 29.08.09, 01:41 Osoba wręczająca łapówkę, która potem zawiadomi organa ścigania nie podlega odpowiedzialności karnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excoip polska policja to chamy, brutale i klamcy IP: *.sme.bredbandsbolaget.se 28.08.09, 06:25 to najwieksza organizacja przestepcza w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Nowicki Wreczajacy korzysc majatkowa i ujawniajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:37 ten fakt zanim dowiedza sie o nim organa scigania nie podlega karze! Kazdy kto twierdzi tutaj inaczej jest prawdopodobnie policjantem lapownikiem probujacym zastraszyc swoje przyszle 'ofiary'! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir To się Ziobrzenie rozwija. 28.08.09, 06:42 Teraz każdy każdego nagrywa, gorą ten, kto pierwszy doniesie. Za Stalina tak było z kawałami, szło się siedzieć za opowiadanie i słuchanie, zależało kto doniosł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego Niezły łoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 06:44 U nas wręczanie łapówki teź jest karalne, więc się chłopak dorobi wyroku heh :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrtgfds Re: Niezły łoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:05 nic mu nie grozi bo zgłosił. Poczytaj przepisy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzajka Łapówkodawca bezwględnie do kicia! IP: 217.98.20.* 28.08.09, 07:07 Czy miał pozwolenie na filmowanie policjantów? Czy zapłacił im za role w filmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr lecz się IP: *.de.ibm.com 28.08.09, 12:17 wyroki tak, ale dla skorumpowanych policjantów + wydalenie ze służby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 91.198.194.* 28.08.09, 07:08 Bardzo dobrze. Połasili się chłopcy na 50 zł? Niech będzie to nauczką dla innych. Zero litości, wszystkich debili za kierownicą karać, karać i jeszcze raz karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyziu Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 83.238.163.* 28.08.09, 07:11 ...jak dla mnie to powinni dostać upomnienie:)skończyły się czasy sld kiedy zawsze jak mnie złapali to dawałem w łapę.teraz jest problem bo nie chcą brać:(wole zapłacić policjantowi niż na państwo!!!zawsze nas okradali i zawsze będą nas okradać.już od czasów pierwszych króli zaczęło się robić dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 07:23 > zawsze jak mnie złapali to dawałem w łapę.teraz jest problem bo nie chcą > brać Po co dawac? Dawac w łape nie wolno. Ale mozna odejsc na chwile za potrzebą i "zgubić" banknot przypadkiem, a oni mogą przypadkiem znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedźwiad zidiociała kanalia, pewnie z PiSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:13 powinni numery auta na słupach wieszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi8005 Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.enterpol.pl 28.08.09, 07:20 Co za frajer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubix Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.08.09, 07:22 wredny dupek, pewnie wyborca pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treytwhjet Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:08 idąc twoim tokiem myślenia: policjant przestępca ? pewnie wyborca PO Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 07:27 Dla mnie to kutas złamany... Byłbym go "rozgrzeszył", gdyby był niewinny a policjanci wrabiali go w mandat. Tymczasem popełnił jedno z najbardziej wstrętnych wykroczeń: wyprzedzała na pasach dla pieszych. Sam, gdy widzę takiego bandytę, żałuję, że nie jestem policjantem - miałby pełną taryfę (10/500). Tymczasem wyżebrał, zeby go nie ukarali (ciekawe, na co się powoływał, (przypuszczam, że na coś bardzo cięzko chorego -zonę, dziecko... albo, że ma juz 20 punktów - czego mu serdecznie życzę) a następnie doniósł. Dla mnie świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vjk Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 07:52 Rozumiem że skoro przekupni policjanci go nie ukarali to teraz ktoś się tym zajmie. Bo chyba należy, nieprawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0987yhgj Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:11 droga SBcka świnio - naturalnie że zostanie ukarany - całe zajście z wydaniem tym sku**ów ni jak się nie przekłada na to że popełnił wykroczenie i należy mu się za nie mandat i punkciki. Ale przynajmniej wyeliminował ścierwo policyjne ze służby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLWIA Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.09, 08:43 Gość: 0987yhgj IP: JESTEŚ CHORY GOŚCIU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podzielam Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:03 ko_menta_tors - podzielam Cię, dla mnie, to najbardziej podły gnój którego zabić, to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 11:32 zgadza się, k... złamany. jak można nie zatrzymać się przed przejściem dla pieszych obok innego auta, już stojącego? chamstwo, potencjalne zabójstwo. choć policjantów to wcale nie usprawiedliwia. są żałośni, że rzucają się na 50 zł, nie karząc takiego groźnego wykroczenia i de facto ryzykując życiem następnych pieszych. też bym dała temu gnojowi maksymalną karę pieniężna i punktową. mam nadzieję, że po doniesieniu na policjantów zajmą się i policjantami, i jego wykroczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo.xy Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.as.kn.pl 28.08.09, 11:34 ale o to chodzi - policjanci w takich sytuacjach powinni byc bezwzgledni - nie ma, ze sie uprosi, wyblaga. Mandat, koniec, kropka. A gdyby przez ulice wlasnie ktos przechodzil? matka z dzieckiem? Wstyd, ze ktos kto ma chronic nasze zycie, daje sie uprosic i przekupic 50zl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLWIA Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.09, 08:39 Świnia, to mało powiedziane po prostu śmieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beduin66 Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.centertel.pl 31.08.09, 21:12 Brawo uczciwy obywatelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie jest teraz bardzo z siebie dumny i na każdej imprezie będzie gwiazdą wieczoru...ale nie wiem kto jest gorszy??? Ten co wziął zawrotną łapówę czy może ten "uczciwy" obywatel?????????????????????? Mam tylko małą nadzieję że jako "uczciwy" obywatel trafi do sądu grodzkiego, gdzie zapłaci "UCZCIWIE" 500 zł mandatu i dostanie 10 pkt...no i chyba jako "uczciwy" obywatel III RP pojawi się w sądzie jako podejrzany o przekupienie funkcjonariusza publicznego...niestety to tylko moje marzenia... Na koniec chciałbym dodać, że każdy z nas ma wybór! Zapłacić uczciwie mandat lub kombinować jak nasz bohater...przez duże "B"eee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hacker Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 87.205.146.* 28.08.09, 07:34 co za jełop!!!szkoda ze Panowie Policjanci wzięli od niego tą kase:(DOBRZE BY BYŁO JAK BY JESZCZE UKARALI TEGO KIEROWCE ZA WYPRZEDZANIE NA PRZEJŚCIU DLA PIESZYCH!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qewtewgf Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:16 A nie ukażą ? Dlaczego tak sądzisz ? Z naiwności ? Powiem tak: Dwie (a nawet 3) pieczenie na jednym ogniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 07:45 Swinia facet... zrobili mu przysługę a on im odpłacił... teraz policja będzie się bać i będzie łoić mandatami, któe w tym kraju cudów nijak się mają do średniego wynagrodzenia netto. Np 500 PLN za prędkość wobec 2200 PLN miesięcznego wynagrodzenia na rękę to 24% czyli tygodniowe utrzymanie!!!!!!!!!!!!! Gdzie w Europie mandat za takie wykroczenie wynosi równowartość tygodniówki???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 194.159.99.* 28.08.09, 11:23 Ych przeklenta swinia! A tak bylo ladnie przecie, a teraz sie wszystko zepsuje! Juz niebede muk dawac lapowek, a przecie lapowki to jedyny sposob na przezycie w tym kraju! Takich co udaremniajo wreczenie lapowki powinno sie wieszac na przydroznym supie. To je przecie uswiecona obyczajem tradycja! Ech zeby ja go dorwal, to bym mu pokazal, co znaczy Polskom tradycje zniewazac... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 11:58 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gdzie w Europie mandat za takie wykroczenie wynosi > równowartość tygodniówki???????????????????? W Niemczech, Szwecji, Finlandii, Szwajcarii ... Wystarczy? A oprócz tego w Niemczech dochodzi utrata prawa jazdy na okres od miesiąca do trzech, jeżeli w zabudowanym pojedziesz ponad 80 km/h lub gdy poza zabudowanym przekroczych prędkość o ponad 40 km/h. W porównaniu z większością krajów europejskich kary są u nas śmiesznie niskie. Niedawno czytałem o kobicie jadącej 230 km/h, przy dozwolonych 110 km/h. Dostała za to mandat 500 zł. Toż to smiech na sali. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
pawsku to dostał te punkty i mandat czy nie? 28.08.09, 07:50 to dostał te punkty i mandat czy nie? bo jak rozumiem patrol go nie ukarał, ale na komendzie podczas zeznań powiedział co popełnił, to chyba dużurny mu wlepił według cennika ? chyba zawiadomienie o korupcji nie zwalnia z odpowiedzialności za wykroczenia drogowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.uninet.info.pl 28.08.09, 07:52 tego ch...a co uprosił aby dać 50 zł a potem to nagrał wysłał bym do afganistanu do talibów bez broni niech tam zostanie na zawsze jednym słowem kawał ch.. z niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:53 jaką przysługę? rozumiem, że w waszym odczuciu wręczanie łapówek to rzecz zupełnie normalna i takie są zasady postępowania? moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zvg do ciupy z biorącymi łapówki !!!! IP: *.chello.pl 28.08.09, 08:04 takie jest prawo !!! I bardzo dobrze. dajesz łapówkę i zgłąszasz to na policję. Trzeba wyeliminować nieuczciwych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do ciupy z biorącymi łapówki !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:23 Tak to będzie jak w holandii za telefonowanie komórką 150 Euro bez dyskusji. za przekroczenie prędkości o 4 KM 20 Euro To jest wolność !! Każdy dzień dziękuje za polskich policjantów Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: do ciupy z biorącymi łapówki !!!! 28.08.09, 08:29 Gość portalu: zvg napisał(a): > takie jest prawo !!! I bardzo dobrze. dajesz łapówkę i zgłąszasz to na policję > . > Trzeba wyeliminować nieuczciwych policjantów. =============================== A jak sądzisz: czy pieniądze z nakładanych mandatów zasilają społeczną kasę w celu poprawienia bytu społeczeństwa? Czy po prostu są przez waadzę rozdysponowane według ich upodobań metodą "widzi-mi-się"? Kolejne rządy nas bezpardonowo okradają, i ciągle im na wszystko zamało. Także na właściwe wynagradzanie szeregowych pracowników sfery budżetowej (w tym gliniarzy), że o biedujących bezrobotnych nie wspomnę. Ustawianie tysięcy fotoradarów, winiety, akcyzy i Bóg wie jakie jeszcze ukryte podatki też ma na celu wyrwanie pieniędzy z kieszeni podatników. Nie dając społeczństwu nic w zamian. Niech więc moje pieniądze zostaną spożytkowane przez rzeczywiście potrzebujących. ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhrtdfdfh Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:17 czyżbyś był jednym z peda... przepraszam - policjantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ve4aw Kawał sku..wiela z tego kierowcy IP: 78.8.104.* 28.08.09, 07:54 Za wyprzedzanie na pasach dałbym mu 1000 zł madatu. Nie dość że chłopaki z drogówki tak tanio go ukarali i nie dostał punktów to ta gnida jeszcze na nich doniosła. mam nadzieję że teraz dostanie mandat, punkty i jeszcze karę za wręczenie korzyści majątkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghdfsghdf Re: Kawał sku..wiela z tego kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:19 aż żeście się popluli z wrażenie młodszy aspirancie. Dostanie mandat i to wszystko. Za to że podpie...ł sku**ów jest kryty jeżeli chodzi o łapówkę.. Odpowiedz Link Zgłoś