Gość: Vincent IP: *.econ.uni-hamburg.de 05.01.04, 11:41 A to Polska wlasnie... Pozdrowienia dla Pana Lewczynskiego i Pami Bugajskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: 66.9.22.* 05.01.04, 16:10 Znam to z wlasnego doswiadczenia, wielokrotnie jest wygodniej nic nie robic niz byc wplatanym w ten kuriozalny biurokratyczny korowod bez konca. Jakakolwiek proba inicjatywy zderza sie z murem niekompetencji, bezmyslnosci i bezradnosci. Dlatego nie powinno nas dziwic to jak nasz kraj wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolat z Wwy Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:17 A ja mam czaszkę Stalina.Dziadek kupił ją na bazarze w Moskwie w latach 80- tych za ,,adidasy''firmy polonijnej Softpol jeździł tam na handelek jak dziś Ruscy do Warszawy.Jest prawdziwa ,bo czasami warczy jak w telewizji pojawiają się scenki sprzed lat.Zęby miał Stalin w strasznym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 16:51 Ale to jest czaszka z okresu jak Stalin był młody, czy stary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Lepper Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: 195.136.248.* 05.01.04, 19:02 Balcerowicz musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszek3 non omnis moriar IP: *.chello.pl 06.01.04, 18:44 dlaczego za badania ma zapłacić potomek Sułkowskich ? jest to moim zdaniem kolejna bezczelność z jaką sie można spotkać na co dzień niema pieniędzy to kogoś postraszyć ,postresować może głupi i zapłaci. Choć ktoś niema racji bo wina leży jak czytam z artykułu po stronie "dowcipnisiów" to oni powinni pokryć koszta badań a nie migać sie ,bo oddali wielce ze skruchą coś co do nich nienależało i czego nigdy niebyli powinni brać Bo tu chodzi o moralność bardziej niż o historię historia już zapisała na swych kartach tenże czyn A siłowe naprawianie błedów jest rodem z bizantyńskich pojęć Żadnej delikatności niewykazano, wręcz nawet ośmieszono religię katolicką w artykule sprowadzając do jakiś na sztukę zapisanych a może i nawet wypowiedzianych słów specjalnie -dla polepszenia treści tematu być może katolicyzm to nie zabobony i magiczne hasełka i formułki A co z całymi latami które spędziły prochy tejże osoby bez należnego szacunku gdzieś na meblu zapewne ? Pokazywane może nawet na specjalne okazje znajomym A gdzie ksiądz, któremu winno sie sprawe przedłożyć? jakie przedawnienie? kara za takie coś musi być choć mniej surowa, z powodu przyznania sie to dopiero pierwszy krok w stronę normalności, moralności i ostatnie pytanie do człowieka naprawiającego błędy z przed lat : czemu tak późno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPedro Re: non omnis moriar IP: 195.136.248.* 06.01.04, 18:50 szanowny panie mieszek ileś tam. kogo Pan chcesz karać? To wygłup kilku smarkaczy sprzed ponad pół wieku. Więc teraz ukarać kogo? Starszego człowieka, w dodatku to prawdopodobnie nie on zawinił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.f / *.pl 12.01.04, 16:53 Znajac Pania Bugajska to Ona sama pewnie namieszala w tej sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Sułkowska Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 20:33 Z przyjemnością przeczytałam opowieść. Podziwiam ludzi z determinacją i pasją. Sama interesuję się historią, ale nie tak odległą, raczej międzynarodową. Historia o Sułkowskiej prosi się o ujęcie w powieść. Dorośli lubią baśnie i tajemnice. Pozdrowienia, Proszę obejrzeć moją stronę www.republika.pl/iwona_su Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERDCHLESIER POLSKI BURDEL IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.04, 20:04 u nas w BRD na wyniki badan DNA czeka sie jeden dzien , a koszty takiego badania wynosza ok. 100 euro. jeszcze przed 10 laty badanie takie trwalo do 2 tygodni i kosztowalo miedzy 1000 i 2000 marek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjcijiofvjdoi Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 14:52 ja chciałam sie wypowiedziec na temat autorki tekstu jest to osoba nie sprawiedliwa kiedy przeprowadzala wywiad z laureatką 1 edycji idola byla po prostu nie sprawiedliwa nie mam nic do tej pani ale to co przeczytalam oburzylo mnie uwarzam ze powinna byc pani bardziej bezstronna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Martinez Re: Opowieści niesamowite, czyli kłopoty z czaszk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.04.04, 18:56 Az niesamowite jak te sprawy nabieraja biegu w Polsce ,ale jakby znalazlby sie ktos kto pokrylby koszty badan z tym zwiazane , to chetnie nie jedna osoba wymienioma w tym reportarzu stanela by do fotografii. Biorac pod uwage charater historyczny tej czaszki (jezeli jest prawdziwa) muzeum powinien byc dumny ze uzyskal ja z powrotem.Czyli w grobowcu sa kosci bez czaszki ,lub wsadzono byle jaka czaszke zeby byl komplet.Jak to bedzie kiedy Polska wejdzie do wspolnoty Europejskiej ,takie historie nie moga sie wiecej powtorzyc.My polacy mieszkajacy po za granica wiemy jakie prwa sie mam naleza i dla przykladu przypuszczam taka sprwa by stanela przed sadem europejskim (jesli chodzilo by to o mojego krewnego). A proszenie o pieniadze za ujawnienie dokumentow dotyczacych rodziny to jest nic innego jak wyludzenie. Przykroscia jest , takie rzeczy czytac i pytajac jednoczesnie w jakim swiecie zyjecie krajanie?! Odpowiedz Link Zgłoś