kornelia02 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.06.04, 12:56 hej! mam na imie kornelia. poznalam juz kilka mam z tej grupy w sobote na spotkaniu w pubie w ktore wciagnela mnie inna z waszych znajomych dorotka. bylo bardzo milo i mysle ze to fajna sprawa trzymac taki kontakt z mamami na obczyznie.odpowiadajac na apel jagienki to jestem mama rocznej majki i 8 letniej zuzanny. mieszkam z mezem w poludniowym londynie(ale chce sie nidlugo s tad wyprowadzic bo uwazam ze to malo pro-rodzinne miasto)oprocz tego w tej chwili jeszcze zajmuje sie dziecmi ale niedlugo chce zaczac prace w ksiegowosci czego rowniez sie tutaj obecnie ucze. pozdrawiam wszystkie mamy swiata Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.09.04, 00:09 Czesc, Zaintrygował mnie ten poludniowy Londyn - może gdzies nie za daleko ode mnie? Ja mieszkam w Fulham. blisko Putney. Mam 5,5 letnią Elżunie i 6 miesięcznego Antosia. Chętnie się spotkam z innymi mamusiami i dzieciaczkami! Czy Ty już pracujesz? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 14:28 Na PAtney musi byc sporo Polakow, bo tam jest polski kosciol. Mysle, ze nie bedzie problemow ze znalezieniem polskich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 17:00 teraz jestem kornelia12 bo zapomnialam swojego hasla Odpowiedz Link Zgłoś
krolowamadzia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 16:48 Hejka! Ja jestem młodą mamusią 9 misięcznej Majeczki z okoli Croydon na południu (Addington). Jeśli jakaś mama też szuka towarzyszki spacerków i tym podobnych to zachęcam do nawiązania kontaktu ze mną! delilah@autograf.pl pozdrawiam! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gumiska2 czy jest ktos z Watford lub okolic? 08.05.06, 15:53 czesc wszystkim mamom! Mam na imie kasia, mam lat 22 i jestem mama piecio miesiecznego Michalka. Chetnie poznalabym jakas mame z Watford lub okolic, by moc dzielic sie doswiadczeniami lub wybierac na wspolne spacery. Nie pracuje, na codzien zajmuje sie synkiem, jeszcze nie poznalam tu zadnej polskiej mamy i fajnie byloby taka czy tez takie poznac. A tak w ogole to fajna ta stronka, dopiero dzis ja odkrylam Prosze o kontakt na mojego maila www.gumisiowa2@wp.pl GG 4696800 Odpowiedz Link Zgłoś
mango24 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.06.06, 15:44 witam serdecznie wszystkie mamuski ,mam na imie Monika jestem w londynie od 2,5 roku mieszkam w okolicy Neasden.Jeszcze nie jestem mamuska ale juz niedlugo bede bo muj bobasek rosnie w moim brzuszku jak na drozdzach(15tydz). z przyjemnoscia poznam mamy lub przyszle mamy z Londynu-) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison to tylko ja;) 29.06.04, 18:34 bump chcę tylko podciągnąć wątek żeby nie zaginął. Odpowiedz Link Zgłoś
nina46 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.07.04, 18:33 Ma na imie Paulina wraz z corka Nina 13m i mezem Michalem mieszkamy na willesden green jestesmy w Londynie 4 lata a pochodzimy z Lodzi.Ja nie pracuje - narazie bo od wrzesnia niestety Nina zajmie sie babci bo ja zaczynam prace Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:34 Hej Paulina! Witamy spowrotem ))) Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
maud007 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.05, 12:57 mam na imie Magda i mieszkam w Irlandii polnocnej w Worrenpiont razem z mezem i 19miesieczna corcia Weronika od czerwca. w Polsce mam urlop wychowawczy wiec pracuje sobie tylko w weekendy na lewo w restauracji zeby nie dostac bzika w domu. pozdrawiam wszystkie mamy z wielkiej Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:30 Hej! Od jakiegos czasu zagladam na to forum, ale wpisuje sie dopiero pierwszy raz i mysle ze nie ostatni. Mam na imie Asia. Mam 33 lata. Mieszkam z mezem Kevinem i 11m synkiem Liamem w Hertford (Herts), na polnoc od Londynu. W Wielkiej Brytanii od 7 lat. Do czerwca zeszlego roku pracowalam jako web developer, teraz nie pracuje i na razie nie planuje powrotu do pracy. Wychowywanie synka sprawia mi wiele radosci . Pochodze z Gdyni. Pozdrawiam wszystkie mamy. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:45 Czyzbym ja sie jeszcze nie dopisala??? Mam na imie Magda, 27 lat. Pochodze z Wroclawia, gdzie pare lat temu ukonczylam Kulturoznawstwo. Mieszkam z mezem Matthew i synkiem Danielkiem (18 miesiecy)w Londynie (okolice Wood Green). Juz za jakies 10 tygodni dolaczy do naszej rodziny jeszcze jedna osobka - niespodzianka ) Pozdrawiam Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.07.04, 16:58 podciagam przeprowadzilam sie do UK 2 lata temu, w tej chwili mieszkam we wschodnim londynie w south woodford z narzeczonym Davidem i malutkim Dylanem ur. 15. 04. 04. Wrocilam juz do pracy (reklama i merchandising) i cholernie mi sie nudzi w South woodford - przedtem mieszkalam w notting hill ale w tej chwili wolimy mieszkac w 3bedroom house wiec na central london juz mnie nie stac. Mamy z ESSEX / East London- bardzo bardzo chetnie nawiaze kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.08.04, 13:22 To ja tez sie dolaczam Mam na imie Gosia, mam 34 lata, jestem w Londynie od maja, ale dopiero dzisiaj jestem on line i to tez przez jakis tydzien tylko . Mieszkam w Edgware (a chwilowo, 1,5 tygodnia w Stevenege) z mezem Ashley'em i coreczka Jessica, ktora 8 sierpnia skonczyla 6 miesiecy !!!!, wiec zaczynam ja karmic papkami. Na razie mieszkamy u tesciow, wiec ciagle jeszcze czuje sie bardzo tymczasowo i jak ktos mnie pyta, czy na stale to odpowiadam, ze nie koniecznie . Na razie nie pracuje, ale mam nadzieje, ze jak tylko wynajmiemy jakies mieszkanko, to zaczne rozgladac sie za jakas praca domowa, bo juz bym chciala zarabiac swoje wlasne funty , ale na razie nie moge sobie wyobrazic, ze znajde opieke dla Jessici (jak maz wybieral imie to jakos nie przyszlo mi do glowy, ze Jessica okropnie sie odmienia po polsku ). Pozdrawiam wszystkie mamy i przy okazji chcialabym podziekowac, wszystkim ktorzy pomogli mi, podczas lotu z Poznania do Londynu 21 maja Airpolonia. Lecialam sama z Jessica i na prawde jestem wdzieczna za pomoc. Ostatnia osoba, ktora mi pomogla to mama Polka z mezem Anglikiem, wiec moze czyta to forum Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy, ktore tak sobie dzielnie radza tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.08.04, 21:53 Hej Gosia, Edgware to blisko w miare ode mnie, my z Finchley ! zycze zaaklimatyzowania sie i ....my tez nie na stale .... niekoniecznie ! milego weekendu ! sylwia i tez 6msczny Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
kash0303 do gosiash 14.08.04, 01:44 Czesc Gosiu!!! W bibliotekach angielskich mozesz korzystac z internetu za darmo. Rozgladnij sie w okolicy i moze znajdziesz jakas blisko siebie i nie bedziesz odcieta od swiata. pzdrfka Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
monia_w27 Do Mamus z Manchester 16.08.04, 01:09 Czesc Jestem w 29 tyg. ciazy i nie znam Man bo dopiero bede tam 18 sier. Moze jakas mamusia do mnie napisze? Nic jeszcze nie mam załatwionego odnośnie opieki medycznej i troche mnie to przeraża. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do Mamus z Manchester 16.08.04, 10:10 Jedyna mama mieszkająca w Manchesterze (Kasia) z tego co wiem jest na urlopie w Polsce chyba do końca miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Do Mamus z Manchester 26.08.04, 23:15 I ja tez! Przeprowadzilam sie do Manchester z NYC trzy lata temu (moj maz jest Anglikiem). Mamy dwu letniego synka, Miloszka (jego polskie imie. Charlie jego angielskie). Moja kuzynka z Kanady kilka dni temu napisala mi o tym forum. Wiec wtracam piate przez dziesiate Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 01:21 a czy angielskie mamy chcialyby miec do swojej dyspozycji cala stronke, zeby miec wiecej miejsca tylko dla siebie ? Cos na ksztalt bebemanii mam francuskich ??? (wwwbebemania.com) wypowiedzcie sie, prosze ! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 01:23 pomylilam adresik, przepraszam ! www.bebemania.com Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 17:58 Kurcze, fajna ta stronka dla "francuskich" mam... Jesli bedzie taka dla "angielskich" polskich mam to sie pisze. Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.08.05, 15:18 no i jest teraz forum i dla brytyjskich mam, juz nawet kilka ich do nas sciagnelo, oby przyszlo ich jeszcze wiecej, a bedzie tak sympatycznie jak i na "francuskim" forum www.bebemania.com/forum-100.html w kazdym razie zapraszam wszystkie "brytyjskie" mamuski ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.ruiz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 18:45 Jesli ktos sie podejmie zalozenia takiej strony, to przylacze sie na pewno i chetnie pomoge jesli bede w stanie. Dobrze jest ta francuska zorganizowana. Super pomysl! Pozdrawiam, Gosia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14991391 Odpowiedz Link Zgłoś
daga-nicole Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.08.04, 11:57 Czy sa jakies mamy w okolicach Watford - Herts? Dopiero sie niedawno wprowadzilam i nie znam tu nikogo! Odezwijcie sie sasiadki! Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.08.04, 14:04 Tak, jest nas malutka grupka w Hertfordshire, poszperaj w tym watku, albo napisz: b_kubis@yahoo.co.uk Pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.09.04, 23:49 Ja wprawdzie nie z Watford, tylko z Edgware (na razie), ale moj sluby jest fanem klubu pilkarskiego z Watford, wiec jak juz uda mi sie go namowic na zakupy w Mothercare, to najczesciej ladujemy w Watford wlasnie ) Pozdrawiam, wiec mamy z Watford i okolic. gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamiii Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.06.05, 22:37 Cześć Dziewczyny! Mam na imię Magda i od ponad roku mieszkam w Halifax, niedaleko Bradford! Pochodzę z Łodzi! Mam 19 miesięcznego synka Kacperka, a obecnie spodziewam się kolejnego bobaska, ma przyjść na świat w listopadzie! Obecnie nie pracuje, zajmuję się synkiem ! P.S. Mamu z okolic Halifaxu odezwijcie się!!!!!!!!! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.06.05, 22:53 hej jestem z bradford, napisze do ciebie na maila. uzywasz gazetowy czy inny? Odpowiedz Link Zgłoś
mamiii Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.06.05, 14:45 To super! Pisz na adres gazetowy! Pozderowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.11.04, 11:42 hej daga, ja mam blisko do W. samochodem 15 min jade, moj gg4502967, napisz .... moze sie spotkamy, a jade z Finchley Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
elakarol Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.08.04, 15:40 cześć! mam na imię elka (23). przyjechałam do Londynu z 15-sto miesięcznym synkiem Karolem do ukochanego prawie codziennie jesteśmy na placu zabaw na Tooting Bec. może sie spotkamy? narka Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Bump again:) 05.09.04, 23:12 ale się pusto zrobiło w ten weekend na forum - wiadomo ładna pogoda więc kto będzie siedział przy kompie?? Znowu podnoszę wątek dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 01:22 Czesc Jagienka, Wiesz my nie mieszkamy az tak daleko od siebie (okolo godziny). Ja mieszkam w Urmston, w polodniowym Manchester. W Polsce kiedys mieszkalam w Krakowie, i jesli sie nie myle to przejezdzalam przez Gliwice w drodze do Jasla (gdzie moja babunia z dziadziem osiedlili sie po wojnie). Tak w ten weekend, pogoda byla wspaniala! Nareszcie lato wrocilo! Cichutko tez jest zza drugiej strony oceanu jak ze nie tylko sa US Open ale i dlugi weekend, wiec wiekszosc nad morze lub w gory wyjezdza. Jakie studja zaczynasz? Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 20:44 Marzena, a gdzie mieszkalas w Krakowie - bo ja tez z tego cudnego miasta! Moze sie znalysmy? Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 23:33 Dorotko, napisalam do Ciebie prywatnie Ucalowania, Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Marzenko! 07.09.04, 23:38 mgna napisała: > Dorotko, napisalam do Ciebie prywatnie Ucalowania, Marzenka Marzeno - nie dostalam twojego maila - ostatnio mialam problem z kontem gazetowym, wiec pewnie dlatego. Mozesz napisac jeszcze raz? Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Marzenko! 08.09.04, 00:18 Dorotko, przeslalam po raz drogi. Daj znac jak dojdzie. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
violus22 Re: Marzenko! 02.02.05, 03:12 Witajcie mam na imie Viola, jestem w Anglii od 3 m-cy, moj maz od 6. Mieszkamy z mezem w Bradford.A od 3 tyg jestesmy szczesliwymi rodzicami Cezarego ja nie pracuje, maz pracuje, oboje studiujemy angielski part-time. Jest moze jakas mama z Bradford? Chetnie nawiaze kontakt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Ja!! 02.02.05, 11:27 ale fajnie. wreszcie jakas mama w bradford. wysylam do ciebie maila Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa do Marzeny 06.09.04, 23:17 Oj myślę że z Ripley do Urmston będzie gdzieś z póltora godzinki, bo moi teściowie mieszkają w Leigh (bardzo blisko Ciebie) i w zależności jak jedziemy (czy przez Peak District, czy Stoke czy M6) to tyle mniej więcej nam znajmuje dojazd. Zresztą, napisałam w wątku "Manchester - w ciąży a zielona" bardzo chętnie spotkałabym się z wami w sobotę bo akurat jedziemy na weekend do teściowej Co do studiów to już kiedyś pisałam, jestem na tzw Combined Subject Programme czyli na I roku mogę uczyć się nawet 4 przedmiotów i potem sobie wybieram co będę się dokładnie uczyć (najwyżej 3 przedmioty). Zapisałam się na European Studies, Creative writing i Media and Popular culture ale jestem już na 90% pewna że jednak będe studiować socjologię, creative writing i human resources. Mam czas do 20 września żeby się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: do Marzeny 06.09.04, 23:41 Jagienko, w ta nadchodzaca sobote? 11 wrzesnia? Sprawdze z Mark i jesli nic nie mamy zaplanowangeo to mozemy wszystkie sie spotkac u mnie w domku. Jesli Mamy z okolic, lub te odwiedzajace okolice, sa chetne na spotkanie to dajcie znac na moj e-mail i uzgodnimy wszystko prywatnie. Pozdrowienia, Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
posi1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.09.04, 22:59 Witam wszystkie mamy i dopisuje sie do listy. jestesmy tu w liczbie czworga, czyli moj maz, ja 10-letni syn i 4 m-czna corcia, od tygodnia, mieszkamy w Bromley (pld-wsch). Bardzo chetnie nawiaze kontakty z miejscowymi polskimi mamami i jesli bedziecie planowaly kolejne spotkanie, ktore uda mi sie wplanowac w rozklad moich dzieci, to bardzo chetnie! pozdrawiam agn. Odpowiedz Link Zgłoś
mertog Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.09.04, 15:58 Witam mam na imie Asia no i chcialabym dolaczyc sie do listy mam.Jestem w Londynie od stycznia.Mam 5 miesiecznego synka ma na imie Devran jest to kurdyskie imie poniewarz moj maz jest Kurdem z turcji.Mieszkam obecnie na poludniowym wschodzie Se 23 i chetnie poznam mamy z tych okolic.Nie pracuje obecnie i nudzi mi sie troche czekam z niecierpliwoscia na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka31 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.09.04, 18:30 Witam serdecznie, mam 31 lat, 11 letnia coreczke Weronke i meza ktory pracuje od switu do nocy, ja zaczynam prace lada dzien ale poletatowa, takze czas na kawke z mamami z okolicy /jezeli jakies sa/ zawsze znajde; mieszkamy w Basildon; W Anglii jestesmy od niecalych dwoch tygodni /maz kilka miesiecy/, wczesniej mieszkalismy we Francji a pochodzimy z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 11:00 Sabinka, moj maz codziennie z londynu jezdzi do BAsildonu. A ja nie chcialam tam mieszkac w okolicy, bo tak mi sie dziwnie tam wydawalo, po pierwszym ogladzie. Moze kiedys uda nam sie spotkac. Oj jak ja kocham Francje, a szczegolnie to ichnie jedzonko i bombelkowe trunki, hmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii, Londyn 15.09.05, 21:49 Witam! Mam na imię Anita a mój roczny synek Kubus. Mieszkamy w zachodnim Londynie od niedawna.Czy ktoras z Was zna miejsca spootkan polskich mam? A może ktoras z Was ma ochote sie spotkac? Odpowiedz Link Zgłoś
malyptys Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii, Londyn 03.10.05, 11:28 hej, a gdzie dokladnie mieszkasz na zachodnim Londynie. my mieszkamy na Hanwell niedaleko Ealing Broadway. ma z checia mozemy sie z Wami spotkac. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7707 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.10.04, 17:42 Witam. Jeszcze nie jestem mamą z Wielkiej Brytani, ale wkrótce (w grudniu) już będę. Zamierzam się właśnie przenieść do Londynu z 5-miesięczną Sarą. Jej tata jest Albańczykiem i pracuje w Londynie. Mam nadzieję, że poradzę sobie po przeprowadzce i miło by mi było nawiązać jakiś kontakt z innymi mamami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.10.04, 13:17 Czesc, mieszkam w West Yorkshire, w Gomersal, niedaleko Leeds. Moze sa jakies (przyszle) mamy z tych okolic? Jestem w 2-gim miesiacu ciazy, w poniedzialek ide do GP, bylam przez miesiac w Polsce i zdazylam jeszcze odwiedzic mojego ginekologa, teraz mam dylemat: jechac tam, zeby urodzic czy liczyc ze tu bedzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 16:56 Hej, Jezeli masz ochote to napisz do mnie na coolaga@o2.pl. Mieszkam jakas godzinke drogi od Ciebie. Pozdrawiam A co do porodu to tu bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 17:54 Wiec ja tez dopisuje sie do watku!!!! Viktorka jak na razie ma 3 tygodnie, ale jest pogodnym i ciekawym swiata dzieckiem Jaka ja juz jestem szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
monia72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.04.05, 14:43 hej od 1.04. mieszkamy też w Bromley. Mam synka 6-mcy i na razie tylko się tu rozglądam. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
daga-nicole Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.09.04, 10:33 Watford Mums? Anyone there? Pisze po raz drugi dziewczyny, czy sa jakies sasiadki w okolicach Watford lub Harrow? Odezwijcie sie. Nicola. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.09.04, 23:53 Witam, ja pierwszy raz trafiłam na to forum i jestem w wielkim szoku, że jest tu aż tyle mam na obczyznie, z w szczególnosci na wyspach. Do tej pory czułam się to nieco osamotniona jako Polka z małymi dziećmi. (Super pomysł z tą listą Jagienka) Nazywam się Agnieszka, przyjechałam do UK w związku z praca męza, prawie rok temu. Mam 2 dzieci: 5,5 letnią Elżunię oraz 6 miesięcznego Antosia. Mieszkamy w pd-zach Londunie w Fulham. Chętnie poznam inne mamy z okolic i nie tylko! Do usłyszenia, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agata_21_51 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.09.04, 15:36 witam wszystkie mamy.Mam miesiecznego synka i mieszkamy na putney.chetnie nawiaze kontakty z innymi mamami.moj numer gg 2658514.odezwijcie sie...pozdrawiam Agata z synkiem Louim Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 11:04 Aga, jestem w podobnej sytuacji. tz. jeszcze tyko dwojki dzieci nie mamy. Ale powod przyjazdu byl dosc podbny. Nie wiem ile jeszcze tu zabawimy, bo eksaci dzis tu jutro tam. Rodzic na pewno bede w Anglii. Moj e-mail:eballieu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka.74 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.05.05, 11:32 hej, tez jestem mamaz londynu i szukam tez mam z okolic, kiedys mieszkalam na fulham a teraz na north acton, jesli mialabys ochote na kewe lub pogadac po prostu to napisz do mnie na maila mdm.wojcik@homecall.co.uk nie wiem tylko czy t jeszcze zagladasz b twoj post byl ponad rok temu. hope so Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
kalkae Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 11:42 Dopisuje sie z Walii - heh jedyna walijka widze - mam prawie 2-letniego Kubuska moj chlop jest z NZ oboje wykladamy na uniwersytecie mieszkamy w samym srodku pieknej wyspy Ynys Mon (Anglesey) a w panoramie mamy widok na Snowdonie. Zanim poznalam mojego chlopa to pare ladnych latek mieszkalam i pracowalam w Szkocji wiec co celtyckie nie jest mi obce (lacznie z nieco chlodnym stosunkiem do sasiadow ze wschodu eh). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 23:30 Twoje miejsce zamieszkania brzmi wrecz bajecznie! Musiszz nas zaprosić! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 10:57 W taki sloneczny dzien to chyba nic lepszego nie moglo mi sie trafic. Mieszkam we wschodniej czesci Londynu, tej bez palcow zabaw i miejsc fajnych dla dzieci. A przynajmniej jeszcze nie odkrylam takich w okolicach Canary Wharf. Jestesmy tu z mezem od 1 czerwca 2004 roku. Skonczylam wlasnie socjologie, na razie nie pracuje. Nasza pierwsza dzidzia przyjdzie na swiat pod koniec kwietnia 2005 roku. Cholernie sie ciesze, ze odnalazlam to forum. Jesli macie kobitki ochote na spotkanie to zapraszam. Czekam na Wasz odzew! O moich perypetiach ciazowo - londynskich mozecie przeczytac na stronie www.twojstyl.pl, tam w dziennikach szukac "baliellowa" Czekam na wiesci od Was londynskiech mam, nie przerazaja mnie odleglosci, wschod, zachod, polnoc, poludnie Londynu - czekam. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamon Eballieu 28.10.04, 11:10 No to i ja sie ciesze, bo jestes pierwsza osoba, ktora mieszka kolo mnie. Ja mieszkam po drugiej stronie rzeki, dokladnie na przeciwko Canary Wharf. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Eballieu 28.10.04, 11:47 Daje Ci moj numer na gadu gadu, to 5867887. czekam, ale dzis sloneczko ladne! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamon Re: Eballieu 28.10.04, 12:37 Nie mam gadu gadu. Pisz do mnie na adres gazetowy jesli masz ochote. Pewnie bedziesz rodzic w tym samym szpitalu, w ktorym ja rodzilam: St. Thomas's. Z checia podziele sie z Toba moimi doswiadczeniami. (Planuje tam rodzic drugi raz w maju). Jesli chodzi o place zabaw, to kolo mnie jest jeden, ale marny, niedaleko hotelu Hilton; jest za to swietna farma ze zwierzakami: kozy, owce, krowa, indyk, etc. Moj synek uwielbia tam chodzic. Pozdrawiam, m. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaud Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.10.04, 15:32 Witam serdecznie! Od konca wrzesnia jestem w Londynie z nasza coreczka Klarcia (15.02.05- 3 latka) i mezem.Mieszkamy na Wood Green (N22), maz pracuje, ja jeszcze nie. Wyjechalismy oczywiscie w poszukiwaniu pracy, w PL stracilismy prace obydwoje 01.05.04 z powodu wejscia PL do UE (granica).Teraz szukamy szczescia tutaj. Maz ma chec zostac tu na stale, je jeszcze nie i to chyba dlugo nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martadella Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.11.04, 00:49 Czesc! Dopisuje sie do listy. Mieszkam w Wigan (od 5 lat), pracuje w Manchesterze i jestem steskniona za polskim towarzystwem - moi znajomi to wylacznie tubylcy. Fajnie, ze Manchester i okolice sa licznie reprezentowane. Mama jeszcze nie jestem, ale niedlugo bede - w polowie maja! Hurra! Chwilowo jestem na etapie zastanawiania sie nad tym, czy warto zrobic test potrojny. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamon Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.11.04, 09:24 Czesc, Nie wiem, czy wiesz, ale jest forum Maj 2005. Mozesz tam wejsc i pogadac z mamusiami na tym samym etapie (ja tez tam od czasu do czasu zagladam, bo na maj mam termin). Ja testu potrojnego nie robie. Wydaje mi sie, ze mozna zrobic z zalecenia lekarza, jesli ryzyko jest duze, ale jest na USG wyszlo wszystko w porzadku, to chyba raczej nie ma po co. Pozdrawiam, monika Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.11.04, 12:28 pozdrawiam Wigan jestem bardzo często w okolicach - rodzina męża mieszka w Leigh. Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 16:24 Kazdy ma prawo do wyboru. Jak juz zapewne zauwazylyscie tu nikt nikogo do badan nie zmusza. Poinformuja o mozliwych badaniach na twoim etapie ciazy, ale to Ty ostatecznie decydujesz czy chcesz miec jakies badanie czy nie. Tylko blagam nie piszcie pozniej ze w UK to tylko cisnienie polozna bada w trakcie calej ciazy. Bajer testu potrojnego polega na tym, ze mowi on wiecej niz to zwykle USG. Odpowiedz Link Zgłoś
coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 17:01 Hej, Ja mieszkam w okolicach Newcastle, ale mysle o przeoprowadzce do Stockport kolo Manchesteru, jezeli mialabys ochote sie skontaktowac to pisz coolaga@o2.pl. Tu gdzie ja mieszka m nie ma wcale Polakow i tez bardzo tesknie. Mama tez jeszcze nie jestem, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
martadella Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.11.04, 00:19 Czesc Dziewczyny, Jak to milo, ze sie odezwalyscie! Mamamon - sledze sobie forum majowe regularnie ale niestety w pracy mamy scisly zakaz wchodzenia na fora itp. jako uzytkownicy, wiec jestem tylko 'biernym swiadkiem wydarzen'. A jak wracam do domu to najczesciej mam juz komputerowstret. Jesli chodzi o ten nieszczesny test potrojny, to dalej bije sie z myslami. Polozna, z ktora rozmawialam raczej mnie nie namawiala - bo nie ma zadnych podstaw do niepokoju. A czeste sa wyniki falszywie pozytywne. No nic, mam jeszcze chwile zeby sie zastanowic. Jagienkaa - dzieki za pozdrowienia dla Wigan! Faktycznie, z Leigh do mnie jest rzut beretem, chociaz mieszkam po dokladnie przeciwnej stronie Wigan. Moze mozna by bylo sie kiedys spotkac..? Coolaga - jesli chodzi o Stockport, to mam kilku znajomych, ktorzy mieszkaja w tych stronach i sobie bardzo chwala. Tylko ceny nieruchomosci sa wysokie, ale to tak jak w poludniowym Manchesterze. Jakbys potrzebowala jakichs blizszych informacji 'zrodlowych' to moge zrobic wywiad. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vulavula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.11.04, 16:56 Witam, Bardzo dziekuje za odzew. Z mieszkankiem problemu miec nie bedziemy, bo moj wybranek pracuje w wojsku i dostanie jakies mieszkanko za bardzo niewielka miesieczna odplatnoscia. Bardzo sie ciesze, ze mieszkaja tam jacys Polacy . Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
m_anee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.04, 01:58 Witam wszystkie e-mamy.... Ja Aneta,maz Ade i 4 miesieczny Xavier mieszkamy w West Norwood SE27 Tak wogole pochodze z Katowic a moj maz z Nigerii.Poznalismy sie 4 lata temu a w Londynie mieszkamy od 2.W obecnej chwili nie pracuje i wcale mi sie do tego nie spieszy,wiec mamy z okolic odezwijcie... sie chetnie sie spotkam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski napisz an priva na gazete:-) 16.11.04, 01:23 mieszkam z 2-3 km od ciebi a ze jestem zmotoryzowana to mozemy sie kiedys spotkac ja co prawda pracuje na full-time i mam 2 dzieci (5 i 7) ale dobrego towarzystwa nigdy nie za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
ulkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.04, 22:44 Serdecznie witam wszystkie mamy z Wielkiej Brytanii. Rowniez jestem mama, ale nieco wiekszego dziecka. Mam prosbe , nietypowa na tym forum. Ale licze na wasze doswiadczenie , zyczliwosc i znajomosc realiow zycia w londynie. Poszukuje szkoly jezykowej dla mojego dziecka (pelnoletniego!), pracujacego w Londynie.Dobrze , gdyby byla darmowa. Jezyk zna na dobrym poziomie , ale chcialby zdawac na certyfikat. Najlepiej w poludniowo-zachodnim Londynie , ale z kazdej wiadomosci sie uciesze.Z gory dziekuje i zycze pociechy z Waszych dzieciaczkow. Takiej , jaka ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski [OT] Szkola w Londynie 16.11.04, 01:19 kazda wieksza dzielnica ma college - gdzie wiekszosc kursow jest darmowych, ale jak sprawdzalam dla znajomego, to te darmowe nie przygotowywuja do zdawania egzaminow ale ucza jezyka w celu porozumiewania sie podaj kod pocztowy gdzie dziecie mieszka lub pracuje to cos poszukamy Odpowiedz Link Zgłoś
ulkaa Re: [OT] Szkola w Londynie 16.11.04, 09:40 Dzieki Ci bardzo , droga izabelski. Whitlock Drive , Soutfields , 6 SJ London. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski najblizszy kurs dla syna jest w Putney 20.11.04, 01:34 tinyurl.com/3npg3 General English - EIS Key English Test, Preliminary English Test, Cambridge First, Advanced and Proficiency Certificates. Start Date: January Length: 1-3 terms This course is: Full time Centre: Putney Centre niestety jest platny maja tez darmowe ale w Battersea English for Speakers of Other Languages (ESOL) National accreditation or College Certificates Start Date: Flexible Length: variable This course is: Part-time day or evening Centre: Battersea Centre Tuition Fee: Please ask niech jeszcze poszuka w www.londoncolleges.com www.floodlight.co.uk tinyurl.com/4lzxrwww.hotcourses.com Odpowiedz Link Zgłoś
ulkaa Re: najblizszy kurs dla syna jest w Putney 20.11.04, 16:21 Wielkie dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 19:21 Jak to nie przygotowuja do egzaminow? A ESOL? Ja chodze na takie kursy i to nawet dwa: jeden roczny (3 semestry po 3 miesiace) Adv/Intermediate, ale przygotowujacy do FCE (termin czerwcowy) - dwa razy w tyg po 2 h, i drugi - trzymiesieczny specjalnie do FCE (na grudzien), raz w tygodniu. Ten drugi jest na bardzo wysokim poziomie, swietna lektorka nam sie trafila, ale pierwszy tez ok. Poza tym: egzamin za darmo (w Polsce kosztuje chyba ok.600zl?), za darmo podreczniki z biblioteki (depozyt £10), w kalendarzyku SCOLA sa kupony rabatowe i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ulkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.11.04, 21:41 Dziekuje Ci bardzo za informacje. Juz wkleilam twoj post do maila i wyslalam do syna. A do jakiej szkoly chodzisz na te kursy , jesli moglabys podac adresy , bylabym bardzo wdzieczna. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:23 wspominasz SCOLA - czyzbys chodzila do collegu w Sutton? Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.11.04, 15:59 Tak, chodze do collegu w Sutton) Adresu nie znam, spisze z czegos jak bede miala chwilke. Odpowiedz Link Zgłoś
violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 17:17 Hey Mam na imie Viola, mam 31 lat, maz Jozek. Mamy dwoje synkow, Adrian ma 7 lat, Martin ma 4 latka. Mieszkamy kolo Edynburga od 8 lat, ale bedziemy sie przeprowadzac wkrotce do Crawley kolo Londynu, albo jego okolic. Na razie nie pracuje, zajmuje sie domem i dziecmi i bardzo to lubie, jak na razie. Dopiero znalazlam to forum i bardzo fajnie jest poczytac o mamach w Anglii. Pozdrawiam wszystkich cieplutko z zimnej Szkocji! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:20 Crawley to ~35 min samochodem ode mnie - moi polscy znajomi tam mieszkaja Odpowiedz Link Zgłoś
violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:29 Czesc! A w jakiej miejscowosci? jesli mozna wiedziec. My sie wlasnie rozgladamy za domkiem w tych okolicach, i nie wiemy czy szukac czegos w samym Crawley, gdzie moj maz pracuje czy gdzies w poblizu, skad on moglby dojezdzac. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:39 mam 2 dzieci - Kaja 7 i Antek 5 mieszkamy w Wallington na obrzezach Londynu - ze wzgledu na b.dobre szkoly podstawowe i srednie a jak daledo maxtymalnie maz chcialby dojezdzac? wiem to zalezy od rodzaju pracy no i godzin no i na ile was stac - napisz na priva to ci odpowiem na wiecej szczegolowych pytan Odpowiedz Link Zgłoś
violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:51 masz moze gg? moj numer to 3750758 Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.03.05, 13:18 a to jeszcze raz ja, po zmianie nick'a, a to moje szkraby wendland.homelinux.net/linpha/viewer.php?albid=204&stage=2&imgid=2942 Odpowiedz Link Zgłoś
elegia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.11.04, 15:22 hi, ja jestem w ciazy wiec czuje sie juz mama..bardzo chetnie wpisuje sie na liste, mam 30 lat, mieszkam w londynie z moim przyjacielem od lipca, mieszkamy w poludniowo-wschodnim londynie. bardzo mi bedzie milo poznac inne mamy pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.11.04, 12:25 Witam wszystkie mamy.Z mezem Mariuszem, synem Dawidem i corka Gabrysia mieszkamy w Stoke-on-trent (Staffordshire). Wyglada na to,ze nie ma tu mam z Polski. A moze odezwie sie jakas mama z tych stron? Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.12.04, 00:54 Witam! Wlasnie "znalazlam" to forum. Bardzo sie ciesze. Kilka slow o sobie: mama Michalka (lat 4). W Anglii od prawie 12 lat na stale. Obecnie w Somerset. Pozdrawiam! ) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.12.04, 19:43 Czy sa tu jakies mamy z Surrey ze starszymi dziecmi? Ja mam na imie Renata, jestem mama dwoch dziewczynek w wieku 8 i 10 lat, jestesmy w Anglii czwarty rok. Oboje pracujemy, ale chetnie spotkalabym sie (i dzieci)z kims w podobnej sytuacji. Pozdrawiam serdecznie, fajne forum... Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 do renifer5 04.12.04, 19:56 jestem z kingswood,przed swietami przeprowadzamy sie do epsom(surrey),jestem w 6 miesiacu ciazy,wiec dziecko dopiero sie pojawi.studiuje,mezus pracuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
an_ko75 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 13:20 hej ja mieszkam w Surrey (Epsom) i mam 11 letniego syna. bardzo lubi dziewczynki nie moge do ciebie napisac na @ bo cos mi nie dziala. odezwij sie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renifer5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.01.05, 20:54 Czesc, Dzieki za odpowiedz. My mieszkamy niedaleko - w Guildford, jest szansa na spotkanie. Napisz, czym sie interesuje Twoj syn, moze znajdzie cos wspolnego z dziewczynkami (choc one z matmy raczej leza, chociaz je gnebie polskim programem). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.12.04, 22:39 Czesc Mam na imie Patrycja. Mieszkam z mezem i 10tyg synkiem w Luton. W przyszlym tyg przenosimy sie do Bradford, Yorkshire. Jestem w UK od ponad roku. Pozdrawiam wszystkie mamy. Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Do pati.zop78 06.12.04, 11:04 Czesc, Tez mieszkam w Luton. Nasz synek ma 17 m-cy. Szkoda jednak ze niebawem sie wyprowadzasz Do Bradford. Zycze powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_w27 Mamy z Wielkiej Brytani 13.12.04, 21:45 czy któraś mama mogłaby mi powiedzieć jakie sa obowiązkowe szczepienia dzieci i niemowląt w UK? lub podać jakis link? Dzięki serdeczne W marcu lece do Manchesteru z 5 miesieczną córeczką, mam nadzieje na dłuzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: Mamy z Wielkiej Brytani 13.01.05, 17:17 poszkaj na forum. troche o tym bylo. poza tym tu chyba w kazdej przychodni jest ulotka z rozpiska jakie szczepienia i kiedy. gdy pojdziesz sie zarejestrowac do przychodni wez na wszelki wypadek paszport i potwierdzenie rejestracji w Home Office albo jakis inny dowod ze mozesz tu legalnie mieszkac i pracowac, bo mi tu w Bradford robili problemy. jeszcze nie wszyscy chyba wiedza ze jestesmy w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: do pati.zop78 06.12.04, 15:39 No to u nas jest odwrotnie, jeszcze mieszkamy w okolicy Bradford, pomiedzy Br. a Leeds, ale za 2-3 miesiace przenosimy sie w okolice Londynu, bo tam moj maz wlasnie dostal prace (przez "chwile" bedziemy sie widziec niestety tylo w weekendy), myslelismy nad Luton miedzy innymi. Mam nadzieje, ze przenosisz sie do Bradford ze wzgledu na jakas super prace, bo to jest naprawde okropne miejsce. Ale jeszcze tu bede przez jakis czas to moze sie spotkamy po Twojej przeprowadzce? Czy mozesz mi napisac jak sie mieszka w Luton? Mozesz pisac na maila jesli wolisz Odpowiedz Link Zgłoś