Dodaj do ulubionych

Lista mam z Wielkiej Brytanii

• kornelia02 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.06.04, 12:56
      hej!
      mam na imie kornelia. poznalam juz kilka mam z tej grupy w sobote na spotkaniu
      w pubie w ktore wciagnela mnie inna z waszych znajomych dorotka. bylo bardzo
      milo i mysle ze to fajna sprawa trzymac taki kontakt z mamami na
      obczyznie.odpowiadajac na apel jagienki to jestem mama rocznej majki i 8
      letniej zuzanny. mieszkam z mezem w poludniowym londynie(ale chce sie nidlugo s
      tad wyprowadzic bo uwazam ze to malo pro-rodzinne miasto)oprocz tego w tej
      chwili jeszcze zajmuje sie dziecmi ale niedlugo chce zaczac prace w ksiegowosci
      czego rowniez sie tutaj obecnie ucze. pozdrawiam wszystkie mamy swiata
      • agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.09.04, 00:09
        Czesc,
        Zaintrygował mnie ten poludniowy Londyn - może gdzies nie za daleko ode mnie?
        Ja mieszkam w Fulham. blisko Putney. Mam 5,5 letnią Elżunie i 6 miesięcznego
        Antosia. Chętnie się spotkam z innymi mamusiami i dzieciaczkami!
        Czy Ty już pracujesz?
        Aga
        • basia313 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.05, 14:28
          Na PAtney musi byc sporo Polakow, bo tam jest polski kosciol. Mysle, ze nie
          bedzie problemow ze znalezieniem polskich znajomych.
      • kornelia12 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 17:00
        teraz jestem kornelia12 bo zapomnialam swojego hasla
        • krolowamadzia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 16:48
          Hejka! Ja jestem młodą mamusią 9 misięcznej Majeczki z okoli Croydon na
          południu (Addington). Jeśli jakaś mama też szuka towarzyszki spacerków i tym
          podobnych to zachęcam do nawiązania kontaktu ze mną! delilah@autograf.pl
          pozdrawiam! Magda
      • gumiska2 czy jest ktos z Watford lub okolic? 08.05.06, 15:53
        czesc wszystkim mamom! Mam na imie kasia, mam lat 22 i jestem mama piecio
        miesiecznego Michalka. Chetnie poznalabym jakas mame z Watford lub okolic, by
        moc dzielic sie doswiadczeniami lub wybierac na wspolne spacery. Nie pracuje,
        na codzien zajmuje sie synkiem, jeszcze nie poznalam tu zadnej polskiej mamy i
        fajnie byloby taka czy tez takie poznac.
        A tak w ogole to fajna ta stronka, dopiero dzis ja odkrylamwink
        Prosze o kontakt na mojego maila www.gumisiowa2@wp.pl
        GG 4696800
      • mango24 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.06.06, 15:44
        witam serdecznie wszystkie mamuski ,mam na imie Monika jestem w londynie od 2,5
        roku mieszkam w okolicy Neasden.Jeszcze nie jestem mamuska ale juz niedlugo
        bede bo muj bobasek rosnie w moim brzuszku jak na drozdzach(15tydz).
        z przyjemnoscia poznam mamy lub przyszle mamy z Londynu-)
    • jagienka.harrison to tylko ja;) 29.06.04, 18:34
      bumpbig_grin
      chcę tylko podciągnąć wątek żeby nie zaginął.
      • jagienkaa Re: to tylko ja;) again 04.08.04, 11:02
        moze ktos nowy dolaczy
      • jagienkaa myk w górę 25.08.04, 08:45
        nie pada (na razie)wink)
    • nina46 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.07.04, 18:33
      Ma na imie Paulina wraz z corka Nina 13m i mezem Michalem mieszkamy na
      willesden green jestesmy w Londynie 4 lata a pochodzimy z Lodzi.Ja nie pracuje -
      narazie bo od wrzesnia niestety Nina zajmie sie babci bo ja zaczynam prace
      • kingaolsz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:34
        Hej Paulina!
        Witamy spowrotem smile)))

Kinga
      • maud007 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.05, 12:57
        mam na imie Magda i mieszkam w Irlandii polnocnej w Worrenpiont razem z mezem i
        19miesieczna corcia Weronika od czerwca. w Polsce mam urlop wychowawczy wiec
        pracuje sobie tylko w weekendy na lewo w restauracji zeby nie dostac bzika w
        domu.
        pozdrawiam wszystkie mamy z wielkiej Brytanii
    • mamaliama Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:30
      Hej! Od jakiegos czasu zagladam na to forum, ale wpisuje sie dopiero pierwszy
      raz smile i mysle ze nie ostatni.
      Mam na imie Asia. Mam 33 lata. Mieszkam z mezem Kevinem i 11m synkiem Liamem w
      Hertford (Herts), na polnoc od Londynu. W Wielkiej Brytanii od 7 lat. Do
      czerwca zeszlego roku pracowalam jako web developer, teraz nie pracuje i na
      razie nie planuje powrotu do pracy. Wychowywanie synka sprawia mi wiele
      radosci smile. Pochodze z Gdyni. Pozdrawiam wszystkie mamy.

Asia
      • sugar_mama_danielcia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.04, 12:45
        Czyzbym ja sie jeszcze nie dopisala???

Mam na imie Magda, 27 lat. Pochodze z Wroclawia, gdzie pare lat temu ukonczylam
        Kulturoznawstwo. Mieszkam z mezem Matthew i synkiem Danielkiem (18 miesiecy)w
        Londynie (okolice Wood Green). Juz za jakies 10 tygodni dolaczy do naszej
        rodziny jeszcze jedna osobka - niespodzianka smile)

Pozdrawiam
        Sugar
        • pola777 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.07.04, 16:58
          podciagamsmile
          przeprowadzilam sie do UK 2 lata temu, w tej chwili mieszkam we wschodnim
          londynie w south woodford z narzeczonym Davidem i malutkim Dylanem ur. 15. 04.
          04. Wrocilam juz do pracy (reklama i merchandising) i cholernie mi sie nudzi w
          South woodford - przedtem mieszkalam w notting hill ale w tej chwili wolimy
          mieszkac w 3bedroom house wiec na central london juz mnie nie stac. Mamy z
          ESSEX / East London- bardzo bardzo chetnie nawiaze kontakt smile
    • gosiash Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.08.04, 13:22
      To ja tez sie dolaczam smile
      Mam na imie Gosia, mam 34 lata, jestem w Londynie od maja, ale dopiero dzisiaj
      jestem on line i to tez przez jakis tydzien tylko sad. Mieszkam w Edgware (a
      chwilowo, 1,5 tygodnia w Stevenege) z mezem Ashley'em i coreczka Jessica, ktora
      8 sierpnia skonczyla 6 miesiecy !!!!, wiec zaczynam ja karmic papkami. Na razie
      mieszkamy u tesciow, wiec ciagle jeszcze czuje sie bardzo tymczasowo i jak ktos
      mnie pyta, czy na stale to odpowiadam, ze nie koniecznie smile.
      Na razie nie pracuje, ale mam nadzieje, ze jak tylko wynajmiemy jakies
      mieszkanko, to zaczne rozgladac sie za jakas praca domowa, bo juz bym chciala
      zarabiac swoje wlasne funty smile, ale na razie nie moge sobie wyobrazic, ze
      znajde opieke dla Jessici (jak maz wybieral imie to jakos nie przyszlo mi do
      glowy, ze Jessica okropnie sie odmienia po polsku smile).
      Pozdrawiam wszystkie mamy i przy okazji chcialabym podziekowac, wszystkim
      ktorzy pomogli mi, podczas lotu z Poznania do Londynu 21 maja Airpolonia.
      Lecialam sama z Jessica i na prawde jestem wdzieczna za pomoc. Ostatnia osoba,
      ktora mi pomogla to mama Polka z mezem Anglikiem, wiec moze czyta to forum smile
      Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy, ktore tak sobie dzielnie radza tutaj.
      • amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.08.04, 21:53
        Hej Gosia, Edgware to blisko w miare ode mnie, my z Finchley !
        zycze zaaklimatyzowania sie i ....my tez nie na stale .... niekoniecznie !
        milego weekendu !
        sylwia i tez 6msczny Marcel
      • kash0303 do gosiash 14.08.04, 01:44
        Czesc Gosiu!!!

W bibliotekach angielskich mozesz korzystac z internetu za darmo. Rozgladnij
        sie w okolicy i moze znajdziesz jakas blisko siebie i nie bedziesz odcieta od
        swiata.

pzdrfka

Kasia
    • monia_w27 Do Mamus z Manchester 16.08.04, 01:09
      Czesc
      Jestem w 29 tyg. ciazy i nie znam Man bo dopiero bede tam 18 sier. Moze jakas
      mamusia do mnie napisze? Nic jeszcze nie mam załatwionego odnośnie opieki
      medycznej i troche mnie to przeraża.
      Pozdrawiam
      • jagienkaa Re: Do Mamus z Manchester 16.08.04, 10:10
        Jedyna mama mieszkająca w Manchesterze (Kasia) z tego co wiem jest na urlopie w
        Polsce chyba do końca miesiąca.
        • mgna Re: Do Mamus z Manchester 26.08.04, 23:15
          I ja tez! Przeprowadzilam sie do Manchester z NYC trzy lata temu (moj maz jest
          Anglikiem). Mamy dwu letniego synka, Miloszka (jego polskie imie. Charlie jego
          angielskie). Moja kuzynka z Kanady kilka dni temu napisala mi o tym forum. Wiec
          wtracam piate przez dziesiate smile Marzena
    • ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 01:21
      a czy angielskie mamy chcialyby miec do swojej dyspozycji cala stronke, zeby
      miec wiecej miejsca tylko dla siebie ? Cos na ksztalt bebemanii mam
      francuskich ??? (wwwbebemania.com) wypowiedzcie sie, prosze !
      • ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 01:23
        pomylilam adresik, przepraszam !
        www.bebemania.com
        • kingaolsz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 17:58
          Kurcze, fajna ta stronka dla "francuskich" mam...
          Jesli bedzie taka dla "angielskich" polskich mam to sie pisze.

Pozdr
          Kinga
          • ma_dre Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.08.05, 15:18
            no i jest teraz forum i dla brytyjskich mam, juz nawet kilka ich do nas
            sciagnelo, oby przyszlo ich jeszcze wiecej, a bedzie tak sympatycznie jak i
            na "francuskim" forum smile

www.bebemania.com/forum-100.html
            w kazdym razie zapraszam wszystkie "brytyjskie" mamuski !
      • gosia.ruiz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.08.04, 18:45
        Jesli ktos sie podejmie zalozenia takiej strony, to przylacze sie na pewno i
        chetnie pomoge jesli bede w stanie. Dobrze jest ta francuska zorganizowana.
        Super pomysl!

Pozdrawiam,

Gosia
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14991391
    • daga-nicole Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.08.04, 11:57
      Czy sa jakies mamy w okolicach Watford - Herts?
      Dopiero sie niedawno wprowadzilam i nie znam tu nikogo!
      Odezwijcie sie sasiadki!
      • basiak6 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.08.04, 14:04
        Tak, jest nas malutka grupka w Hertfordshire, poszperaj w tym watku, albo
        napisz: b_kubis@yahoo.co.uk
        Pozdrawiam,
        Basia
      • gosiash Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.09.04, 23:49
        Ja wprawdzie nie z Watford, tylko z Edgware (na razie), ale moj sluby wink jest
        fanem klubu pilkarskiego z Watford, wiec jak juz uda mi sie go namowic na
        zakupy w Mothercare, to najczesciej ladujemy w Watford wlasnie smile)
        Pozdrawiam, wiec mamy z Watford i okolic.
        gosia
        • mamiii Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.06.05, 22:37
          Cześć Dziewczyny! Mam na imię Magda i od ponad roku mieszkam w Halifax,
          niedaleko Bradford! Pochodzę z Łodzi! Mam 19 miesięcznego synka Kacperka, a
          obecnie spodziewam się kolejnego bobaska, ma przyjść na świat w listopadzie!
          Obecnie nie pracuje, zajmuję się synkiem ! P.S. Mamu z okolic Halifaxu
          odezwijcie się!!!!!!!!!
          Pozdrowionka!
          • violus22 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.06.05, 22:53
            hejsmile jestem z bradford, napisze do ciebie na maila. uzywasz gazetowy czy inny?
            • mamiii Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.06.05, 14:45
              To super! Pisz na adres gazetowy! Pozderowionka!
      • amalinka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.11.04, 11:42
        hej daga, ja mam blisko do W. samochodem 15 min jade, moj gg4502967,
        napisz .... moze sie spotkamy, a jade z Finchley
        Sylwia
    • elakarol Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.08.04, 15:40
      cześć! mam na imię elka (23). przyjechałam do Londynu z 15-sto miesięcznym
      synkiem Karolem do ukochanego smile prawie codziennie jesteśmy na placu zabaw na
      Tooting Bec. może sie spotkamy?
      narka
    • jagienkaa Bump again:) 05.09.04, 23:12
      ale się pusto zrobiło w ten weekend na forum - wiadomo ładna pogoda więc kto
      będzie siedział przy kompie??
      Znowu podnoszę wątek dla zainteresowanych.
    • mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 01:22
      Czesc Jagienka,

Wiesz my nie mieszkamy az tak daleko od siebie (okolo godziny). Ja mieszkam w
      Urmston, w polodniowym Manchester. W Polsce kiedys mieszkalam w Krakowie, i
      jesli sie nie myle to przejezdzalam przez Gliwice w drodze do Jasla (gdzie moja
      babunia z dziadziem osiedlili sie po wojnie).

Tak w ten weekend, pogoda byla wspaniala! Nareszcie lato wrocilo! Cichutko tez
      jest zza drugiej strony oceanu jak ze nie tylko sa US Open ale i dlugi weekend,
      wiec wiekszosc nad morze lub w gory wyjezdza.

Jakie studja zaczynasz? Marzena

• dorota1974kr Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 20:44
        Marzena, a gdzie mieszkalas w Krakowie - bo ja tez z tego cudnego miasta! Moze
        sie znalysmy?
        • mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.04, 23:33
          Dorotko, napisalam do Ciebie prywatnie smile Ucalowania, Marzenka
          • dorota1974kr Marzenko! 07.09.04, 23:38
            mgna napisała:

> Dorotko, napisalam do Ciebie prywatnie smile Ucalowania, Marzenka

Marzeno - nie dostalam twojego maila - ostatnio mialam problem z kontem
            gazetowym, wiec pewnie dlatego. Mozesz napisac jeszcze raz?
            Caluski
            • mgna Re: Marzenko! 08.09.04, 00:18
              Dorotko, przeslalam po raz drogi. Daj znac jak dojdzie. Marzena
              • violus22 Re: Marzenko! 02.02.05, 03:12
                Witajciesmile mam na imie Viola, jestem w Anglii od 3 m-cy, moj maz od 6.
                Mieszkamy z mezem w Bradford.A od 3 tyg jestesmy szczesliwymi rodzicami
                Cezaregosmile ja nie pracuje, maz pracuje, oboje studiujemy angielski part-time.
                Jest moze jakas mama z Bradford? Chetnie nawiaze kontakt.
                Pozdrawiam.
                • pati.zop78 Ja!! 02.02.05, 11:27
                  ale fajnie. wreszcie jakas mama w bradford. wysylam do ciebie maila
      • jagienkaa do Marzeny 06.09.04, 23:17
        Oj myślę że z Ripley do Urmston będzie gdzieś z póltora godzinki, bo moi
        teściowie mieszkają w Leigh (bardzo blisko Ciebie) i w zależności jak jedziemy
        (czy przez Peak District, czy Stoke czy M6) to tyle mniej więcej nam znajmuje
        dojazd. Zresztą, napisałam w wątku "Manchester - w ciąży a zielona" bardzo
        chętnie spotkałabym się z wami w sobotę bo akurat jedziemy na weekend do
        teściowejcrying
        Co do studiów to już kiedyś pisałam, jestem na tzw Combined Subject Programme
        czyli na I roku mogę uczyć się nawet 4 przedmiotów i potem sobie wybieram co
        będę się dokładnie uczyć (najwyżej 3 przedmioty). Zapisałam się na European
        Studies, Creative writing i Media and Popular culture ale jestem już na 90%
        pewna że jednak będe studiować socjologię, creative writing i human resources.
        Mam czas do 20 września żeby się zdecydowaćwink
        • mgna Re: do Marzeny 06.09.04, 23:41
          Jagienko, w ta nadchodzaca sobote? 11 wrzesnia? Sprawdze z Mark i jesli nic nie
          mamy zaplanowangeo to mozemy wszystkie sie spotkac u mnie w domku. Jesli Mamy z
          okolic, lub te odwiedzajace okolice, sa chetne na spotkanie to dajcie znac na
          moj e-mail i uzgodnimy wszystko prywatnie. Pozdrowienia, Marzena
    • posi1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.09.04, 22:59
      Witam wszystkie mamy i dopisuje sie do listy. jestesmy tu w liczbie czworga,
      czyli moj maz, ja 10-letni syn i 4 m-czna corcia, od tygodnia, mieszkamy w
      Bromley (pld-wsch). Bardzo chetnie nawiaze kontakty z miejscowymi polskimi
      mamami i jesli bedziecie planowaly kolejne spotkanie, ktore uda mi sie
      wplanowac w rozklad moich dzieci, to bardzo chetnie!
      pozdrawiam
      agn.
      • mertog Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.09.04, 15:58
        Witam mam na imie Asia no i chcialabym dolaczyc sie do listy mam.Jestem w
        Londynie od stycznia.Mam 5 miesiecznego synka ma na imie Devran jest to
        kurdyskie imie poniewarz moj maz jest Kurdem z turcji.Mieszkam obecnie na
        poludniowym wschodzie Se 23 i chetnie poznam mamy z tych okolic.Nie pracuje
        obecnie i nudzi mi sie troche czekam z niecierpliwoscia na odzew
        • sabinka31 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.09.04, 18:30
          Witam serdecznie, mam 31 lat, 11 letnia coreczke Weronke i meza ktory pracuje
          od switu do nocy, ja zaczynam prace lada dzien ale poletatowa, takze czas na
          kawke z mamami z okolicy /jezeli jakies sa/ zawsze znajde; mieszkamy w Basildon;
          W Anglii jestesmy od niecalych dwoch tygodni /maz kilka miesiecy/, wczesniej
          mieszkalismy we Francji a pochodzimy z Krakowa.
          • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 11:00
            Sabinka, moj maz codziennie z londynu jezdzi do BAsildonu. A ja nie chcialam
            tam mieszkac w okolicy, bo tak mi sie dziwnie tam wydawalo, po pierwszym
            ogladzie. Moze kiedys uda nam sie spotkac. Oj jak ja kocham Francje, a
            szczegolnie to ichnie jedzonko i bombelkowe trunki, hmmmmm
          • anitakubus123 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii, Londyn 15.09.05, 21:49
            Witam! Mam na imię Anita a mój roczny synek Kubus. Mieszkamy w zachodnim
            Londynie od niedawna.Czy ktoras z Was zna miejsca spootkan polskich mam? A może
            ktoras z Was ma ochote sie spotkac?
            • malyptys Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii, Londyn 03.10.05, 11:28
              hej, a gdzie dokladnie mieszkasz na zachodnim Londynie. my mieszkamy na Hanwell
              niedaleko Ealing Broadway. ma z checia mozemy sie z Wami spotkac.
              pozdrowienia
        • edyta7707 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.10.04, 17:42
          Witam. Jeszcze nie jestem mamą z Wielkiej Brytani, ale wkrótce (w grudniu) już
          będę. Zamierzam się właśnie przenieść do Londynu z 5-miesięczną Sarą. Jej tata
          jest Albańczykiem i pracuje w Londynie. Mam nadzieję, że poradzę sobie po
          przeprowadzce i miło by mi było nawiązać jakiś kontakt z innymi mamami.
        • ewmag Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.10.04, 13:17
          Czesc, mieszkam w West Yorkshire, w Gomersal, niedaleko Leeds. Moze sa jakies
          (przyszle) mamy z tych okolic? Jestem w 2-gim miesiacu ciazy, w poniedzialek
          ide do GP, bylam przez miesiac w Polsce i zdazylam jeszcze odwiedzic mojego
          ginekologa, teraz mam dylemat: jechac tam, zeby urodzic czy liczyc ze tu bedzie
          ok?
          • coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 16:56
            Hej,
            Jezeli masz ochote to napisz do mnie na coolaga@o2.pl. Mieszkam jakas godzinke
            drogi od Ciebie. Pozdrawiam
            A co do porodu to tu bedzie ok smile
      • ingass Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 17:54
        Wiec ja tez dopisuje sie do watku!!!! Viktorka jak na razie ma 3 tygodnie, ale
        jest pogodnym i ciekawym swiata dzieckiem wink

Jaka ja juz jestem szczesliwa wink
      • monia72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.04.05, 14:43
        hej od 1.04. mieszkamy też w Bromley. Mam synka 6-mcy i na razie tylko się tu
        rozglądam. Pozdrawiam Iza
    • daga-nicole Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.09.04, 10:33
      Watford Mums? Anyone there?
      Pisze po raz drugi dziewczyny, czy sa jakies sasiadki w okolicach Watford lub
      Harrow? Odezwijcie sie. Nicola.
    • agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.09.04, 23:53
      Witam, ja pierwszy raz trafiłam na to forum i jestem w wielkim szoku, że jest
      tu aż tyle mam na obczyznie, z w szczególnosci na wyspach. Do tej pory czułam
      się to nieco osamotniona jako Polka z małymi dziećmi. (Super pomysł z tą listą
      Jagienka)
      Nazywam się Agnieszka, przyjechałam do UK w związku z praca męza, prawie rok
      temu. Mam 2 dzieci: 5,5 letnią Elżunię oraz 6 miesięcznego Antosia. Mieszkamy w
      pd-zach Londunie w Fulham. Chętnie poznam inne mamy z okolic i nie tylko!
      Do usłyszenia,
      Aga
      • agata_21_51 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.09.04, 15:36
        witam wszystkie mamy.Mam miesiecznego synka i mieszkamy na putney.chetnie
        nawiaze kontakty z innymi mamami.moj numer gg 2658514.odezwijcie
        sie...pozdrawiam Agata z synkiem Louim
      • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 11:04
        Aga, jestem w podobnej sytuacji. tz. jeszcze tyko dwojki dzieci nie mamy. Ale
        powod przyjazdu byl dosc podbny. Nie wiem ile jeszcze tu zabawimy, bo eksaci
        dzis tu jutro tam. Rodzic na pewno bede w Anglii. Moj e-mail:eballieu@gazeta.pl
      • mariolka.74 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.05.05, 11:32
        hej, tez jestem mamaz londynu i szukam tez mam z okolic, kiedys mieszkalam na
        fulham a teraz na north acton, jesli mialabys ochote na kewe lub pogadac po
        prostu to napisz do mnie na maila mdm.wojcik@homecall.co.uk nie wiem tylko
        czy t jeszcze zagladasz b twoj post byl ponad rok temu. hope so Mariola
    • kalkae Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 11:42
      Dopisuje sie z Walii - heh jedyna walijka widze - mam prawie 2-letniego Kubuska
      moj chlop jest z NZ oboje wykladamy na uniwersytecie mieszkamy w samym srodku
      pieknej wyspy Ynys Mon (Anglesey) a w panoramie mamy widok na Snowdonie.
      Zanim poznalam mojego chlopa to pare ladnych latek mieszkalam i pracowalam w
      Szkocji wiec co celtyckie nie jest mi obce (lacznie z nieco chlodnym stosunkiem
      do sasiadow ze wschodu eh).

pozdrawiam

• agnes_lond Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.09.04, 23:30
        Twoje miejsce zamieszkania brzmi wrecz bajecznie! Musiszz nas zaprosić!
        smile)))
    • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.10.04, 10:57
      W taki sloneczny dzien to chyba nic lepszego nie moglo mi sie trafic. Mieszkam
      we wschodniej czesci Londynu, tej bez palcow zabaw i miejsc fajnych dla dzieci.
      A przynajmniej jeszcze nie odkrylam takich w okolicach Canary Wharf. Jestesmy
      tu z mezem od 1 czerwca 2004 roku. Skonczylam wlasnie socjologie, na razie nie
      pracujesmile. Nasza pierwsza dzidzia przyjdzie na swiat pod koniec kwietnia 2005
      roku. Cholernie sie ciesze, ze odnalazlam to forum. Jesli macie kobitki ochote
      na spotkanie to zapraszam. Czekam na Wasz odzew! O moich perypetiach ciazowo -
      londynskich mozecie przeczytac na stronie www.twojstyl.pl, tam w dziennikach
      szukac "baliellowa"
      Czekam na wiesci od Was londynskiech mam, nie przerazaja mnie odleglosci,
      wschod, zachod, polnoc, poludnie Londynu - czekam. Pozdrawiam serdecznie
      • mamamon Eballieu 28.10.04, 11:10
        No to i ja sie ciesze, bo jestes pierwsza osoba, ktora mieszka kolo mnie. Ja
        mieszkam po drugiej stronie rzeki, dokladnie na przeciwko Canary Wharf.
        Pozdrawiam,
        Monika
        • eballieu Re: Eballieu 28.10.04, 11:47
          Daje Ci moj numer na gadu gadu, to 5867887. czekam, ale dzis sloneczko ladne!
          • mamamon Re: Eballieu 28.10.04, 12:37
            Nie mam gadu gadu. Pisz do mnie na adres gazetowy jesli masz ochote. Pewnie
            bedziesz rodzic w tym samym szpitalu, w ktorym ja rodzilam: St. Thomas's. Z
            checia podziele sie z Toba moimi doswiadczeniami. (Planuje tam rodzic drugi raz
            w maju).
            Jesli chodzi o place zabaw, to kolo mnie jest jeden, ale marny, niedaleko
            hotelu Hilton; jest za to swietna farma ze zwierzakami: kozy, owce, krowa,
            indyk, etc. Moj synek uwielbia tam chodzic. Pozdrawiam,
            m.
      • mamaud Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.10.04, 15:32
        Witam serdecznie!

Od konca wrzesnia jestem w Londynie z nasza coreczka Klarcia (15.02.05- 3 latka)
        i mezem.Mieszkamy na Wood Green (N22), maz pracuje, ja jeszcze nie.
        Wyjechalismy oczywiscie w poszukiwaniu pracy, w PL stracilismy prace obydwoje
        01.05.04 z powodu wejscia PL do UE (granica).Teraz szukamy szczescia tutaj.
        Maz ma chec zostac tu na stale, je jeszcze nie i to chyba dlugo nie.
        Pozdrawiam.
    • martadella Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.11.04, 00:49
      Czesc!

Dopisuje sie do listy.

Mieszkam w Wigan (od 5 lat), pracuje w Manchesterze i jestem steskniona za
      polskim towarzystwem - moi znajomi to wylacznie tubylcy. Fajnie, ze Manchester
      i okolice sa licznie reprezentowane.

Mama jeszcze nie jestem, ale niedlugo bede - w polowie maja! Hurra! Chwilowo
      jestem na etapie zastanawiania sie nad tym, czy warto zrobic test potrojny. Co
      Wy na to?
      • mamamon Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.11.04, 09:24
        Czesc,
        Nie wiem, czy wiesz, ale jest forum Maj 2005. Mozesz tam wejsc i pogadac z
        mamusiami na tym samym etapie (ja tez tam od czasu do czasu zagladam, bo na maj
        mam termin). Ja testu potrojnego nie robie. Wydaje mi sie, ze mozna zrobic z
        zalecenia lekarza, jesli ryzyko jest duze, ale jest na USG wyszlo wszystko w
        porzadku, to chyba raczej nie ma po co.
        Pozdrawiam,
        monika
      • jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.11.04, 12:28
        pozdrawiam Wigansmile jestem bardzo często w okolicach - rodzina męża mieszka w
        Leigh.
      • eballieu Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 16:24
        Kazdy ma prawo do wyboru. Jak juz zapewne zauwazylyscie tu nikt nikogo do badan
        nie zmusza. Poinformuja o mozliwych badaniach na twoim etapie ciazy, ale to Ty
        ostatecznie decydujesz czy chcesz miec jakies badanie czy nie. Tylko blagam nie
        piszcie pozniej ze w UK to tylko cisnienie polozna bada w trakcie calej ciazy.
        Bajer testu potrojnego polega na tym, ze mowi on wiecej niz to zwykle USG.
      • coolaga1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.11.04, 17:01
        Hej,
        Ja mieszkam w okolicach Newcastle, ale mysle o przeoprowadzce do Stockport kolo
        Manchesteru, jezeli mialabys ochote sie skontaktowac to pisz coolaga@o2.pl. Tu
        gdzie ja mieszka m nie ma wcale Polakow i tez bardzo tesknie. Mama tez jeszcze
        nie jestem, ale...
      • martadella Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.11.04, 00:19
        Czesc Dziewczyny,

Jak to milo, ze sie odezwalyscie!

Mamamon - sledze sobie forum majowe regularnie ale niestety w pracy mamy
        scisly zakaz wchodzenia na fora itp. jako uzytkownicy, wiec jestem
        tylko 'biernym swiadkiem wydarzen'. A jak wracam do domu to najczesciej mam juz
        komputerowstret. Jesli chodzi o ten nieszczesny test potrojny, to dalej bije
        sie z myslami. Polozna, z ktora rozmawialam raczej mnie nie namawiala - bo nie
        ma zadnych podstaw do niepokoju. A czeste sa wyniki falszywie pozytywne. No
        nic, mam jeszcze chwile zeby sie zastanowic.

Jagienkaa - dzieki za pozdrowienia dla Wigan! Faktycznie, z Leigh do mnie jest
        rzut beretem, chociaz mieszkam po dokladnie przeciwnej stronie Wigan. Moze
        mozna by bylo sie kiedys spotkac..?

Coolaga - jesli chodzi o Stockport, to mam kilku znajomych, ktorzy mieszkaja w
        tych stronach i sobie bardzo chwala. Tylko ceny nieruchomosci sa wysokie, ale
        to tak jak w poludniowym Manchesterze. Jakbys potrzebowala jakichs blizszych
        informacji 'zrodlowych' to moge zrobic wywiad.

Pozdrawiam
        • vulavula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.11.04, 16:56
          Witam,
          Bardzo dziekuje za odzew. Z mieszkankiem problemu miec nie bedziemy, bo moj
          wybranek pracuje w wojsku i dostanie jakies mieszkanko za bardzo niewielka
          miesieczna odplatnoscia. Bardzo sie ciesze, ze mieszkaja tam jacys Polacy smile.
          Pozdrawiam serdecznie
    • m_anee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.04, 01:58
      Witam wszystkie e-mamy....
      Ja Aneta,maz Ade i 4 miesieczny Xavier mieszkamy w West Norwood SE27
      Tak wogole pochodze z Katowic a moj maz z Nigerii.Poznalismy sie 4 lata temu a
      w Londynie mieszkamy od 2.W obecnej chwili nie pracuje i wcale mi sie do tego
      nie spieszy,wiec mamy z okolic odezwijcie... sie chetnie sie spotkam.
      • izabelski napisz an priva na gazete:-) 16.11.04, 01:23
        mieszkam z 2-3 km od ciebi a ze jestem zmotoryzowana to mozemy sie kiedys
        spotkac smile
        ja co prawda pracuje na full-time i mam 2 dzieci (5 i 7) ale dobrego
        towarzystwa nigdy nie za duzo... smile
    • ulkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.11.04, 22:44
      Serdecznie witam wszystkie mamy z Wielkiej Brytanii. Rowniez jestem mama, ale
      nieco wiekszego dziecka. Mam prosbe , nietypowa na tym forum. Ale licze na
      wasze doswiadczenie , zyczliwosc i znajomosc realiow zycia w londynie.
      Poszukuje szkoly jezykowej dla mojego dziecka (pelnoletniego!), pracujacego w
      Londynie.Dobrze , gdyby byla darmowa. Jezyk zna na dobrym poziomie , ale
      chcialby zdawac na certyfikat. Najlepiej w poludniowo-zachodnim Londynie , ale
      z kazdej wiadomosci sie uciesze.Z gory dziekuje i zycze pociechy z Waszych
      dzieciaczkow. Takiej , jaka ja mam.
      • izabelski [OT] Szkola w Londynie 16.11.04, 01:19
        kazda wieksza dzielnica ma college - gdzie wiekszosc kursow jest darmowych, ale
        jak sprawdzalam dla znajomego, to te darmowe nie przygotowywuja do zdawania
        egzaminow ale ucza jezyka w celu porozumiewania sie
        podaj kod pocztowy gdzie dziecie mieszka lub pracuje to cos poszukamy
        • ulkaa Re: [OT] Szkola w Londynie 16.11.04, 09:40
          Dzieki Ci bardzo , droga izabelski.
          Whitlock Drive , Soutfields , 6 SJ London.
          • izabelski najblizszy kurs dla syna jest w Putney 20.11.04, 01:34
            tinyurl.com/3npg3
            General English - EIS
            Key English Test, Preliminary English Test, Cambridge First, Advanced and
            Proficiency Certificates.

Start Date: January
            Length: 1-3 terms
            This course is: Full time
            Centre: Putney Centre

niestety jest platny

maja tez darmowe ale w Battersea

English for Speakers of Other Languages (ESOL)
            National accreditation or College Certificates

Start Date: Flexible
            Length: variable
            This course is: Part-time day or evening
            Centre: Battersea Centre
            Tuition Fee: Please ask

niech jeszcze poszuka w

www.londoncolleges.com
            www.floodlight.co.uk
            tinyurl.com/4lzxrwww.hotcourses.com
            • ulkaa Re: najblizszy kurs dla syna jest w Putney 20.11.04, 16:21
              Wielkie dzieki i pozdrawiamsmile
      • slotna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 19:21
        Jak to nie przygotowuja do egzaminow? A ESOL? Ja chodze na takie kursy i to
        nawet dwa: jeden roczny (3 semestry po 3 miesiace) Adv/Intermediate, ale
        przygotowujacy do FCE (termin czerwcowy) - dwa razy w tyg po 2 h, i drugi -
        trzymiesieczny specjalnie do FCE (na grudzien), raz w tygodniu. Ten drugi jest
        na bardzo wysokim poziomie, swietna lektorka nam sie trafilawink, ale pierwszy
        tez ok. Poza tym: egzamin za darmo (w Polsce kosztuje chyba ok.600zl?), za
        darmo podreczniki z biblioteki (depozyt £10), w kalendarzyku SCOLA sa kupony
        rabatowe i tak dalej.
        • ulkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.11.04, 21:41
          Dziekuje Ci bardzo za informacje. Juz wkleilam twoj post do maila i wyslalam do
          syna.
          A do jakiej szkoly chodzisz na te kursy , jesli moglabys podac adresy , bylabym
          bardzo wdzieczna.
          Pozdrawiam serdeczniesmile
        • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:23
          wspominasz SCOLA - czyzbys chodzila do collegu w Sutton?
          • slotna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.11.04, 15:59
            Tak, chodze do collegu w Suttonwink) Adresu nie znam, spisze z czegos jak bede
            miala chwilke.
    • violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.11.04, 17:17
      Hey
      Mam na imie Viola, mam 31 lat, maz Jozek. Mamy dwoje synkow, Adrian ma 7 lat,
      Martin ma 4 latka. Mieszkamy kolo Edynburga od 8 lat, ale bedziemy sie
      przeprowadzac wkrotce do Crawley kolo Londynu, albo jego okolic. Na razie nie
      pracuje, zajmuje sie domem i dziecmi i bardzo to lubie, jak na razie. Dopiero
      znalazlam to forum i bardzo fajnie jest poczytac o mamach w Anglii.
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko z zimnej Szkocji!
      • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:20
        Crawley to ~35 min samochodem ode mnie - moi polscy znajomi tam mieszkaja smile
        • violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:29
          Czesc! A w jakiej miejscowosci? jesli mozna wiedziec. My sie wlasnie rozgladamy
          za domkiem w tych okolicach, i nie wiemy czy szukac czegos w samym Crawley,
          gdzie moj maz pracuje czy gdzies w poblizu, skad on moglby dojezdzac.
          • izabelski Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:39
            mam 2 dzieci - Kaja 7 i Antek 5
            mieszkamy w Wallington na obrzezach Londynu - ze wzgledu na b.dobre szkoly
            podstawowe i srednie smile

a jak daledo maxtymalnie maz chcialby dojezdzac?
            wiem to zalezy od rodzaju pracy no i godzin
            no i na ile was stac - napisz na priva to ci odpowiem na wiecej szczegolowych
            pytan
            • violawendland Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.11.04, 01:51
              masz moze gg? moj numer to 3750758
      • violus73 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.03.05, 13:18
        a to jeszcze raz ja, po zmianie nick'a, a to moje szkraby

wendland.homelinux.net/linpha/viewer.php?albid=204&stage=2&imgid=2942
    • elegia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.11.04, 15:22
      hi, ja jestem w ciazy wiec czuje sie juz mamasmile..bardzo chetnie wpisuje sie na
      liste, mam 30 lat, mieszkam w londynie z moim przyjacielem od lipca, mieszkamy w
      poludniowo-wschodnim londynie. bardzo mi bedzie milo poznac inne mamysmile
      pozdrowieniasmile
    • iwa_76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.11.04, 12:25
      Witam wszystkie mamy.Z mezem Mariuszem, synem Dawidem i corka Gabrysia
      mieszkamy w Stoke-on-trent (Staffordshire). Wyglada na to,ze nie ma tu mam z
      Polski. A moze odezwie sie jakas mama z tych stron? Pozdrawiam cieplutko
      wszystkie mamusie.
    • lol21ndm Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.12.04, 00:54
      Witam!

Wlasnie "znalazlam" to forum. Bardzo sie ciesze. smile

Kilka slow o sobie: mama Michalka (lat 4). W Anglii od prawie 12 lat na stale.
      Obecnie w Somerset. smile

Pozdrawiam! smile)
    • renifer5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.12.04, 19:43
      Czy sa tu jakies mamy z Surrey ze starszymi dziecmi? Ja mam na imie Renata,
      jestem mama dwoch dziewczynek w wieku 8 i 10 lat, jestesmy w Anglii czwarty
      rok. Oboje pracujemy, ale chetnie spotkalabym sie (i dzieci)z kims w podobnej
      sytuacji.
      Pozdrawiam serdecznie, fajne forum...
      • lily23 do renifer5 04.12.04, 19:56
        jestem z kingswood,przed swietami przeprowadzamy sie do epsom(surrey),jestem w
        6 miesiacu ciazy,wiec dziecko dopiero sie pojawi.studiuje,mezus pracuje.
        pozdrawiam
      • an_ko75 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.05, 13:20
        hej
        ja mieszkam w Surrey (Epsom) i mam 11 letniego syna. bardzo lubi dziewczynki wink
        nie moge do ciebie napisac na @ bo cos mi nie dziala. odezwij sie.
        pozdrawiam
        • renifer5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.01.05, 20:54
          Czesc,
          Dzieki za odpowiedz. My mieszkamy niedaleko - w Guildford, jest szansa na
          spotkanie. Napisz, czym sie interesuje Twoj syn, moze znajdzie cos wspolnego z
          dziewczynkami (choc one z matmy raczej leza, chociaz je gnebie polskim
          programem). Pozdrawiam
    • pati.zop78 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.12.04, 22:39
      Czesc
      Mam na imie Patrycja. Mieszkam z mezem i 10tyg synkiem w Luton. W przyszlym tyg
      przenosimy sie do Bradford, Yorkshire. Jestem w UK od ponad roku.
      Pozdrawiam wszystkie mamy.
      Patrycja
      • lillap Do pati.zop78 06.12.04, 11:04
        Czesc,
        Tez mieszkam w Luton. Nasz synek ma 17 m-cy.
        Szkoda jednak ze niebawem sie wyprowadzasz Do Bradford.
        Zycze powodzenia smile)
        • monia_w27 Mamy z Wielkiej Brytani 13.12.04, 21:45
          czy któraś mama mogłaby mi powiedzieć jakie sa obowiązkowe szczepienia dzieci i
          niemowląt w UK? lub podać jakis link? Dzięki serdeczne
          W marcu lece do Manchesteru z 5 miesieczną córeczką, mam nadzieje na dłuzej.
          • pati.zop78 Re: Mamy z Wielkiej Brytani 13.01.05, 17:17
            poszkaj na forum. troche o tym bylo. poza tym tu chyba w kazdej przychodni jest
            ulotka z rozpiska jakie szczepienia i kiedy. gdy pojdziesz sie zarejestrowac do
            przychodni wez na wszelki wypadek paszport i potwierdzenie rejestracji w Home
            Office albo jakis inny dowod ze mozesz tu legalnie mieszkac i pracowac, bo mi tu
            w Bradford robili problemy. jeszcze nie wszyscy chyba wiedza ze jestesmy w Unii.
      • ewmag Re: do pati.zop78 06.12.04, 15:39
        No to u nas jest odwrotnie, jeszcze mieszkamy w okolicy Bradford, pomiedzy Br. a
        Leeds, ale za 2-3 miesiace przenosimy sie w okolice Londynu, bo tam moj maz
        wlasnie dostal prace (przez "chwile" bedziemy sie widziec niestety tylo w
        weekendy), myslelismy nad Luton miedzy innymi. Mam nadzieje, ze przenosisz sie
        do Bradford ze wzgledu na jakas super prace, bo to jest naprawde okropne
        miejsce. Ale jeszcze tu bede przez jakis czas to moze sie spotkamy po Twojej
        przeprowadzce? Czy mozesz mi napisac jak sie mieszka w Luton? Mozesz pisac na
        maila jesli woliszsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka