Dodaj do ulubionych

Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic

IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 13:29
Eita,
Mam na imie Puszka. Wraz z mezem i 2 dzieci (1 i 49 lat) chcemy wyjechac z
polski.Im predzej tym lepiej, doszlismy do wniosku, ze wzgelu na jezyk chocby.
Nasz starszy syn mowi tylko po chinsku, a mlodszy tylko po czesku, nigdy nie
chcial sie nauczyc po polsku.
Po przyjezdzie i osiedleniu sie za granica( chcielibysmy do Kambodzy)
najprawdopodobniej bedzie nam teskno do Polski, wiec chcielibysmy od razu
wyjechac do Nowej Zelandii. Oczywiscie, im szybciej tym lepiej, ze wzgledu na
jezyki.Wiadomo, dzieci ozorami miela.
Bardzo prosimy szanowna polonie Swiata o wasze kochane rady. Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kufel Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.netcom.ca 24.03.02, 15:36
      Musicie to wszystko dobrze wywazyc, a potem dopiero podjac decyzje. Czy
      ten starszy synek ma Downa?
      • Gość: Puszka Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.proxy.aol.com 25.03.02, 02:29
        Gość portalu: Kufel napisał(a):

> Musicie to wszystko dobrze wywazyc, a potem dopiero podjac decyzje. Czy
        > ten starszy synek ma Downa?

Tak, cala rodzina ma Downa. Nawet mielismy kiedys zespol muzyczny rodzinny, ale
        glupio brzmialo na festiwalach jak nas zapowidali: Gra i spiewa zespol Downa
        Teraz to myslimy, zeby moze do USA? Praca na opiece?
        Byleby tylko nie trzeba sie bylo jakimis parszywymi staruchami opiekowac. Albo
        bachorami osranymi.

• jot-23 Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic 25.03.02, 02:55
          Gość portalu: Puszka napisał(a):

> Gość portalu: Kufel napisał(a):
          >
          > > Musicie to wszystko dobrze wywazyc, a potem dopiero podjac decyzje. Czy
          > > ten starszy synek ma Downa?
          >
          > Tak, cala rodzina ma Downa. Nawet mielismy kiedys zespol muzyczny rodzinny, ale
          >
          > glupio brzmialo na festiwalach jak nas zapowidali: Gra i spiewa zespol Downa
          > Teraz to myslimy, zeby moze do USA? Praca na opiece?
          > Byleby tylko nie trzeba sie bylo jakimis parszywymi staruchami opiekowac. Albo
          > bachorami osranymi.
          >

troche za pozno... www.systemofadown.com/

• Gość: Kufel Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.netcom.ca 25.03.02, 22:53
          Droga Puszko! Apeluje do Cie zebys tego nie robila kochana. Puszki teraz
          sa tylko po 10 centow. Nawet menele puszki teraz olewaja!
          Zrobisz krzywde dzieciom, a szczegolnie temu starszemu. Czy dalej chodzi
          do szkoly to biedactwo?
          • Gość: boss Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.tnt19.ewr3.da.uu.net 25.03.02, 23:39
            To dobry pomysl - zeby wyjechac i wrocic, tak niektorzy robia.i potem znowu co
            za przyjemnosc na Forum kombinowac jak znowu wyjechac i dokad wyjechac ? i
            gdzie lepiej ? i czy taniej ? i czy drozej?,a czy sie oplaca ? a czy dadza
            wize ? I tak w kolko Macieju !!!!!! - to ma swoj urok a przy okazji tyle ludzi
            jest zaangazowanych w udzielaniu porad, wszyscy sa zajeci !!!
            • Gość: YYZ Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.netcom.ca 25.03.02, 23:52
              Dadz de Emerikan lej! A i troche sie da przy tym zarobic, nie? Prawnicy,
              posrednicy, ambasady, linie lotnicze ... podroze ksztalca. Nie wszystkich!
              • Gość: Butelek Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: 162.70.28.* 26.03.02, 00:32
                Doga Puszko!

Rozumiem Twoja chec wyrwania sie z codziennosci i przewidywanej tesknoty za
                Polska. Mysle, ze pomysl z wyjazdem i powrotem jest dobry i pokazuje, jak dalece
                potrafic wybiegac mysla w przyszlosc. Jestem przekonany, ze gdziekolwiek nie
                pojedziesz, bedzie Ci dobrze. Pozdrawiam, Butelek.

Gość portalu: YYZ napisał(a):

> Dadz de Emerikan lej! A i troche sie da przy tym zarobic, nie? Prawnicy,
                > posrednicy, ambasady, linie lotnicze ... podroze ksztalca. Nie wszystkich!

• Gość: YYZ Re: Chcemy wyjechac z Polski a potem wrocic IP: *.netcom.ca 26.03.02, 01:48
                  Mnie tylko szkoda tych dzieci. Czy temu starszemu synkowi juz sie zabki
                  "wyrzynaja"? Biedactwo ...
                  • Gość: Puszka Prosba o but narciarski IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 02:00
                    Juz wiem. Wymyslilismy z moim mezem Widliszkiem, ze pojedziemy do Ameryki.
                    Zrobimy kase na procesie sadowym zamiast wycierac stare osrane dupy.
                    Ja sie poloze na podlodze a Widliszek mnie skopie po ryju butem narciarskim a
                    potem ja go bede sadzic w sadzie.
                    Tylko nie mamy buta. Stad prosba do Kochanej Polonii: moze ktos nam taki but
                    podaruje, moze byc stary i uzywany, byle mial duzo zapinek metalowych i klamr.
                    Bog zaplac Polonio !
                    • Gość: puszko Re: Prosba o but narciarski IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 04:11
                      piszesz juz z hameryki ty nas wv balona robisz
                      my nie takie glupie nie damy ci buta abys nas sadzila cwaniaro
                      • Gość: Puszka Re: Prosba o but narciarski IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 04:14
                        Gość portalu: puszko napisał(a):

> piszesz juz z hameryki ty nas wv balona robisz
                        > my nie takie glupie nie damy ci buta abys nas sadzila cwaniaro

Cwaniara jestem bo mi szwager SN i haslo poleconym wyslal i z kufajki
                        internetowej stukam !

• ya_bolek Re: Prosba o but narciarski 26.03.02, 06:07
                          Mam Dwa buty narciarskie Salomona. Lewy i Prawy. W Prawym musialem wymienic
                          dwie klamry, wiec Lewy wydaje sie byc mocniejszy.

Gość portalu: Puszka napisał(a):

> Gość portalu: puszko napisał(a):
                          >
                          > > piszesz juz z hameryki ty nas wv balona robisz
                          > > my nie takie glupie nie damy ci buta abys nas sadzila cwaniaro
                          >
                          >
                          > Cwaniara jestem bo mi szwager SN i haslo poleconym wyslal i z kufajki
                          > internetowej stukam !
                          >
                          >

• Gość: puszko Re: Prosba o but narciarski IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 08:32
                          z tej kufajki ktora pod..... z zakladu pracy za komuny?
                          • Gość: bogdan wyjedzcie IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 10:51
                            przestancie zawracac doope
                            • Gość: Puchacz Wyjedzta i wrocta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.02, 23:48
                              ALEZ TEN WATEK JEST BEZNADZIEJNIE GLUPI!
                              • Gość: Tato Re: Wyjedzta i wrocta IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:28
                                Gość portalu: Puchacz napisał(a):

> ALEZ TEN WATEK JEST BEZNADZIEJNIE GLUPI!
                                glupszy ode mnie i mojej bezsennosci !?!?!?!

• Gość: tato Re: Wyjedzta i wrocta IP: *.proxy.aol.com 28.03.02, 22:00
                                  Gość portalu: Tato napisał(a):

> Gość portalu: Puchacz napisał(a):
                                  >
                                  > > ALEZ TEN WATEK JEST BEZNADZIEJNIE GLUPI!
                                  > glupszy ode mnie i mojej bezsennosci !?!?!?!
                                  tato ty szmato
                                  >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka