republican 17.05.02, 16:42 Pracy nie bede potrzebowal. Szkoly mnie nie interesuja. Opieka lekarska jest bardzo istotna. Chcialbym kupic dom w atrakcyjnym ale cichym miejscu. Ile musze wydac na miesiac na zycie? Itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Czy oplaca sie wrocic do Kraju na emeryture? 17.05.02, 16:47 republican napisał(a): > Pracy nie bede potrzebowal. Szkoly mnie nie interesuja. > Opieka lekarska jest bardzo istotna. Chcialbym kupic dom w atrakcyjnym ale > cichym miejscu. Ile musze wydac na miesiac na zycie? Itp wlasnie opieka lekarska dla emerytow jest istotna... ciekawe czy sa jakies statystyki podajace np ile czasu zabiera dojazd karetki pogotowia w rezie jakiegos "emergency". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 16:48 To zalezy jakie masz wymagania . Powiem oglednie jesli jestes po 60-tce,nie masz zamiaru podrozowac i nie jestes zbytnio przyzwyczajony do luksusow to raczej 800-1000 zlotych nowych polskich na Ciebie samego powinno wystarczyc . Ale na cholere Ci dom w tym wieku ? Zameczysz sie ! Lepiej idz do eksluzywnego Domu Starcow ( sa juz takie ) tam bedziesz mial opieke ,ze hej ! Jak jestes przy kasie to bedziesz caly personel trzymal w kieszeni ,a oni beda Ci nadskakiwac ! Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
newyork2 200 zl za 20 lat 17.05.02, 16:49 republican napisał(a): > Pracy nie bede potrzebowal. Szkoly mnie nie interesuja. > Opieka lekarska jest bardzo istotna. Chcialbym kupic dom w atrakcyjnym ale > cichym miejscu. Ile musze wydac na miesiac na zycie? Itp Zalezy od Twego szczescia. Jesli w miare szybko po okolicy rozejdzie sie wiadomosc,ze w sasiedztwie zamieszkal dobrze sytuowany Polak po wieloletnim pobycie za granica, to miejsce do mieszkania nie bedzie Cie wiele kosztowac. Oplacenie tzw. kwatery na cmentarzu to koszt okolo 200 zlotych na 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: 200 zl za 20 lat 17.05.02, 17:34 newyork2 napisał(a): > republican napisał(a): > > > Pracy nie bede potrzebowal. Szkoly mnie nie interesuja. > > Opieka lekarska jest bardzo istotna. Chcialbym kupic dom w atrakcyjnym ale > > > cichym miejscu. Ile musze wydac na miesiac na zycie? Itp > > Zalezy od Twego szczescia. > Jesli w miare szybko po okolicy rozejdzie sie wiadomosc,ze w sasiedztwie > zamieszkal dobrze sytuowany Polak po wieloletnim pobycie za granica, to miejsce > > do mieszkania nie bedzie Cie wiele kosztowac. > Oplacenie tzw. kwatery na cmentarzu to koszt okolo 200 zlotych na 20 lat. > Hmmmm, az tak bezpiecznie. To juz lepiej na Bronx kolo Cosa Nostra. Wiec moze potrzebuje dom w kraju z otoczeniem, kamerami i bodyguard. A ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek http://www.virtualmex.com/ 17.05.02, 17:39 Jak masz kase i nie ciagnie Cie za bardzo do Polski, polecam Ci Meksyk. Tacitos&Banditos. Tych Banditos jest duzo mniej niz w Polsce. A statystyki mowia, ze duzo mniej niz w USA (w przeliczeniu na jednego mieszkanca). Odpowiedz Link Zgłoś
republican Kochani ja musze do kraju..... 17.05.02, 17:41 ya_bolek napisał(a): > Jak masz kase i nie ciagnie Cie za bardzo do Polski, polecam Ci Meksyk. > Tacitos&Banditos. Tych Banditos jest duzo mniej niz w Polsce. A statystyki > mowia, ze duzo mniej niz w USA (w przeliczeniu na jednego mieszkanca). Dzieki za informacje, wolalbym kraj o ile to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
newyork2 Meksy to kraj... 17.05.02, 17:45 Za to w Polsce masz dodatkowy plus, to prawda: Przynajmniej wiadomo, gdzie siedza ci Banditos. Mozna o nich przeczytac niemalze codzieniie na pierwszych stronach gazet. Nazywaja sie Politicos. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Kochani ja musze do kraju..... 17.05.02, 17:47 No, tu Cie rozumiem. Tak, wazna jest opieka lekarska, polecam Ci prywatne ubezpieczenie Medicover. Jest to ubezpieczenie oferowane pracownikom przez lepsze firmy warszawskie ale coraz wiecej bogatszych osob wykupuje je sobie indyvidyualnie. www.medicover.com.pl Nie wiem jakie sa pozostale koszty utrzymania. Jak bedziesz mial swoja chalupe to nie powinienes potrzebowac zbyt wiele. Mieszkanie to nadal najwiekszy problem w Polsce. republican napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > Jak masz kase i nie ciagnie Cie za bardzo do Polski, polecam Ci Meksyk. > > Tacitos&Banditos. Tych Banditos jest duzo mniej niz w Polsce. A statystyki > > > mowia, ze duzo mniej niz w USA (w przeliczeniu na jednego mieszkanca). > > Dzieki za informacje, wolalbym kraj o ile to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: 200 zl za 20 lat IP: 168.143.113.* 17.05.02, 17:46 Dobrze mowisz ny. Wiele lat temu przyjechal 'bogacz' z Ameryki i wybudowal sobie dom w Polsce. Do dzis go pamietam i co o nim wygadywalo cale miasto. Starzal sie bardzo szybko. Mial zycie, jakies takie 'za plotem'. A Wankowicz? A Fedorowicz? Wszyscy padli. Kazdy z Polski chce wyjechac a ciule z zachodu rwa sie do swojego. Ostatnie wydarzenie: facet mechanik z Polski, kierowal klienta jak ma wjechac na kanal w warsztacie: klientowi noga sie omsknela i przygwozdzil rodaka do sciany. Nikomu tego nie zycze. 1. Nie rozumiem dlaczego nagle potrzebna opieka na lekarza po 60-ce? To po ki ch. sie wyjezdzalo na zachod zeby sie czlowiek mial sie rozsypac po 60-ce?? 2. Na to Bozia dala rozum i ZACHOD zeby z tego, k. mac, korzystac, jolopy emigracyjne. Nie dotyczy sie to wielu forumowiczow bo oni dobrze wiedza co jest grane. 3. Jak trzeba sie podreperowac to zrobic to teraz a nie po 60-ce. 4. Powrot do Polski na stale NIE MA SENSU. Ci co twierdza inaczej maja zle w glowach. 5. Powrot do Polski mial sens jak byla duza roznica waluty. 6. Na zachodzie jest wiele mozliwosci zycia i przezycia tylko trzeba o tym wiedziec. 7. Dom starcow? A Astra do glowy nie lepiej? Jeszcze tego mi brakuje zebym siedzial obok takich samych zgredow i jak i ja z glupim personelem medyczno pielegniarskim. To sa konowaly z musu i przymusu. Ich celem jest wykonczyc czlowiekowi dobry organizm. I dobrze na tym zarobic. 8. Kto wierzy w medycyne niech sobie popatrzy na pielegniarki i lekarzy? Szewc bez butow chodzi... 9. Ech, co tam. Pozdrowienia dla Cornio, J-23, JoeK, szwedzkich dziewczyn i calej reszty tej fajnej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Dziekuje Ci Bananie 17.05.02, 17:55 ..serio. To naprawde doskonala odpowiedz. Dzieki Tobie chyba zmienie zdanie i zostane tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tatrzan Re: Czy oplaca sie wrocic do Kraju na emeryture? 23.05.02, 13:04 republican napisał(a): >" Pracy nie bede potrzebowal. Szkoly mnie nie interesuja. > Opieka lekarska jest bardzo istotna. Chcialbym kupic dom w atrakcyjnym ale > cichym miejscu. Ile musze wydac na miesiac na zycie? Itp" Wracac na stale,to chyba nie.Lepiej przyjezdzac na trzy,cztery miesiecy w roku.A jezeli chodzi o stale zamieszkanie,to zawsze mozna sobie kupic dzialke na cmentarzu.Tak ja mysle postapic. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Czy oplaca sie wrocic do Kraju na emeryture? 23.05.02, 15:19 tatrzan napisał(a): > > Wracac na stale,to chyba nie.Lepiej przyjezdzac na trzy,cztery miesiecy w > roku. wiesz, tak robi wiele osob pracujacych na alasce, niektore zawody, zwiazane z plywaniem, to tylko 6 miesiecy w roku. nastepne 6 to wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: NIE - DO TAJLANDII IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.02, 13:14 Po co do Polski ????? Czlowieku nie wiem gdzie teraz mieszkasz, ale polecanm Ci Tajlandie, szczegolnie miesiace Listopad - Kwiecien (chociaz w reszcie roku tez mozna znalezc miejsca z super klimatem) Wspanialy kraj, kazdy zostawi Cie w aspokoju, za 500 $/Mies. masz mlodziutka i sexowna (i to jak !!) dziewczynke oraz mieszkanie i jedzenie.. Reszte roku mozesz przeznaczc na zbieranie sil i poprawe kondycji fizycznej na nowa ture.. Do Polski ? HORROR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: NIE - DO TAJLANDII IP: *.proxy.aol.com 23.05.02, 14:31 na emeryture Thajlandie? dziewczynki? pedofilia? dobrze ze nie masz pieniedzy a nim je zdobedziesz dzieci w Thajlandi nie beda sprzedawane za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: NIE - DO TAJLANDII IP: *.proxy.aol.com 23.05.02, 14:33 gosc-sprzedaj swoja corke ,matke,siostrzenice piszesz jak SMARKACZ albo zboczeniec mam nadzieje ze jestes smarkaczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: NIE - DO TAJLANDII-do buraka IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.02, 14:35 burak pozostanie burakiem.. piszac mlodziutka (dla emeryta - patrz wyzej) mialem na mysli 25-30 lat.. ale jak widac polski burak nie potrafi inaczej.. Odpowiedz Link Zgłoś