Dodaj do ulubionych

polacy w holandii

IP: 129.125.162.* 08.03.01, 15:50
Mieszkam w Holandii od niedawna, studiuje prawo i ze zgroza obserwuje co Polski parlament
wyprawia z prawami kobiet. ze zgroza przczytalam w wyborczej wiadomosc o tym ze p. Kropiwnicki
reprezetuje Polske w negocjacjach z UE, jak rowniez o tym, ze polska nie akceptuje
rownouprawnienia kobiet. Jestem ciekawa co mysla na ten temat inne panie prebywajace na
emigracji w Holandii. Jakie jest wasze zdanie? smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Cora Re: Polacy w Holandii IP: *.ilap.com 08.03.01, 19:33
      Ja tez uwazam, ze to kpina. Co porabiasz w Holandii?
      • Gość: aga Re: Polacy w Holandii do cory IP: *.rechten.rug.nl 09.03.01, 08:47
        Studiuje prawo ( holenderskie) jak juz wczesniej pisalam. Mam zamiar sie tu osiedlic z
        romantycznych powodow. Wyborcza to jak dotad najleprzy kontakt z krajem. Wiesz ja do konca
        moich jak mam nadzieje dlugich dni bede polka.
        • Gość: Wojtek Re: Polacy w Holandii do cory IP: 47.9.50.* 09.03.01, 21:33
          Jesli sie chcesz osiedlic poza Polska wyjedz za wode
          • Gość: Cora Za woda, za woda ... IP: *.ilap.com 12.03.01, 21:16
            A malo to wody w Holandii?
            • Gość: Prostak Re: Za woda, za woda ... IP: *.netcom.ca 14.03.01, 01:51
              Za woda nawet woda lepiej smakuje.
              • Gość: rot polacy w holandii IP: *.utr.casema.net 18.03.01, 17:06
                proponuje spotkanie ze wszystkimi
          • Gość: Agent Re: Polacy w Holandii do cory IP: 134.60.10.* 31.03.01, 21:26
            Holandia nie jest krajem rekomendowanym przez CIA
            Polakow i osobom
            podejrzanym o obywatelstwo polskie. Mozna tam sie
            spotkac z negowaniem
            obcego obywatelstwa na podstawie ustaw Kwasniewskiego
            jezeli
            chodzi o przywileje emerytalne, ubezpieczeniowe i
            paszportowe.
            Przed wyjazdem radzimy nauczyc sie prawnego
            holenderskiego
            i nie wygladac na "polaczka".
    • Gość: Vaterlan Re: polacy w holandii IP: *.twi.tudelft.nl 01.04.01, 11:48
      Ja nie jestem kobieta, ale za to mieszkam w Holandii smile). Studiuje matme w
      Delft. Piekne miasteczko. Jesli chodzi o prawo holenderskie, to na szczescie
      nie musialem zbyt duzo z nim obcowac. Jedno co mi sie cholernie nie podoba to
      wszechwladna biurokracja, tak jest drodzy panstwo, biurokracja. Oni uwielbiaja
      papiery, papierki, ponaglenia itp. Jesli jeden urzad chce informacji o mnie, to
      zamiast sprawdzic w systemie komputerowym, wysylaja tony zalacznikow do mnie. I
      jeszcze jedno, przynajmniej w handlu Polska jest daleko przd Holandia. Kupuje
      lodowke. Pieknie. Prosze o przywiezienie mi jej jutro do domu. OK. Ale jest
      jedna sprawa. Dowoz bedzie kosztowal 30 guldenow i przywieziemy ja za 2
      tygodnie. Spojrzalem na czlowieka, jak na przybysz z Marsa i poszedlem w
      cholere z tego sklepu. To bylo w Delft. Jade do Hagi. W koncu siedziba rzadu,
      wielkie miasto, bedzie lepiej. Figa z makiem. Dowoz 50 guli (bo dalej) i czekac
      mam 1,5 tygodnia. Takie same doswiadczenia ma moj rumunski kolega. Czy wy tez?
      • Gość: p.Rostak Lodowki w holandii IP: 142.154.114.* 01.04.01, 14:35
        Paru moich kumpli, ktorzy mieszkali razem w Amsterdamie, mialo ten
        sam problem z kupnem lodowki. I tez sie szybko zniechecili i w rezultacie
        po prostu pili ciepla wodke. Jedyna roznica, ze oni studiowali filologie
        bulgarska.
        • Gość: sebcio Re: Lodowki w holandii IP: 213.64.203.6, 213.64.250.* 01.04.01, 17:24
          Nie mieszkam co prawda w Holandii, ale w Szwecji i rozumiem wasze narzekania na
          poziom serwisu, z tym ze w Szwecji jest jeszcze gorzej. Polskie super- i
          hipermarkety bija szwedzkie odpowiedniki takowych o cale lata swietlne pod
          wzgledem wyboru, godzin otwarcia itd.
          Inny rzucajacy sie w oczy temat to polskie stacje benzynowe (mam na mysli te
          nowo zbudowane) - sa poi prostu swietne, otwarte calodobowo, z bogata oferta
          gastronomiczna, handlowa, nierzadko kantor wymiany itp. O czyms takim w Szwecji
          i w ogole w Skandynawii moge tylko pomarzyc.
    • Gość: MESCO Re: polacy w holandii IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.01, 13:08
      w Niemczech czeka sie na dowóz lodówki krócej niez w Holandii. Chociaz niektóre
      firmy tez oddaly transport dla firm logistycznych. W Polsce niezapominajcie ze
      koszty pracy ludzkiej sa tansze niz w tym zgnilym kapitalizmie holenderskim.
      Kiedys w Poslce sie nie milao lodówki i bylo w porzadku.
      A studiowac w Delft to bym nie mógl. Gdzie mozna tam miec seks?

• Gość: anja Re: polacy w holandii IP: *.kabel.telenet.be 18.04.01, 11:12
        mieszkam w holandii cztery lato ito co najbardziej mnie irytuje pomijajac jezyk
        ktory brzmi jak gwara bezzebnego niemowlaka to ograniczenie umyslowe holendrow
        1 na 10000 wie ze chopin urodzil sie w polsce kto to byl kopernik malarz
        francuski geografia i historia nie jest domena tej nacji oni potrafia tylko
        dobrze liczyc pieniadze i mysla ze zjedli wszystkie rozumy i do tego to
        straszne fleje
        • Gość: ciekawy Re: polacy w holandii IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 13:12
          nie dokonca sie zgadzam to bardzo czysty narod,o geografii nie wiedza duzo ale za to wiekszosc z nich mowi
          4jezykami.
    • Gość: JA Re: polacy w holandii IP: *.ym1.on.wave.home.com 19.04.01, 02:18
      ...do madrali powyzej...poczytaj wpis zatytuowany ..."Swiat dzieli sie na
      madrych polakow i debilowata reszte"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka