Dodaj do ulubionych

referendum-czy mozemy glosowac?

IP: *.man.dial.ntli.net 13.02.03, 00:16
Czy przebywajac za granica bedzienmy mogli glosowac w referendum na temat
przystapienia do Unii? Niestety, probowalam wyslac w tej sprawie maila do
polskiej ambasady i konsulatu w Londynie, ale technika internetowa jest im
chyba jeszcze obca, bo ambasada maila chyba w ogole nie ma, a konsulat nie
raczy odpowiedziec.
Obserwuj wątek
    • mineta123 Re: referendum-czy mozemy glosowac? 13.02.03, 02:25
      i tak i nie
    • prawdziwystarywiarus Re: referendum-czy mozemy glosowac? 13.02.03, 03:11

www.forumpolonia.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=3e4af1bb46c9ffff;act=ST;f=3;t=627

Jak masz paszport, bedziesz mogla glosowac. Jak nie masz, to juz nie bedziesz
      miala.
      • Gość: Karlik Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.cpe.quickclic.net 13.02.03, 03:54
        Postepowanie wladz RP w stosunku do Polonii,ten caly syf z paszportami i
        obywatelstwem tak mnie zachecilo do IIIRP,ze moga skoczyc mi na pukel,tak po
        latach poparcia Polonii dla kraju ,oni sie odwdzieczaja,zwykle proste
        chamstwo,i absolutnie nie mam zadnego zamiaru brac w jakimkolwiek
        referendum,czy innych wyborach udzialu,niech ten kurnik sam sobie rzadzi,pyrsk
        • Gość: sharky Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.sftm-212-159.plus.net 13.02.03, 17:13
          Mozna bylo glosowac w ambasadzie w Londynie na wyborach prezydenckich.
          Trzeba bylo jednak wczesniej zadzwonic do ambasady i zarejestrowac sie na
          liscie.
        • Gość: a Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.man.dial.ntli.net 14.02.03, 11:09
          Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Postepowanie wladz RP w stosunku do Polonii,ten caly syf z paszportami i
          > obywatelstwem tak mnie zachecilo do IIIRP,ze moga skoczyc mi na pukel,tak po
          > latach poparcia Polonii dla kraju ,oni sie odwdzieczaja,zwykle proste
          > chamstwo,i absolutnie nie mam zadnego zamiaru brac w jakimkolwiek
          > referendum,czy innych wyborach udzialu,niech ten kurnik sam sobie rzadzi,pyrsk

No, niby tak, ale ja chce byc w unii i nie chce zeby mi jakis lepper z akcja
          katolicka pokrzyzowal plany pracy i studiow tutaj.

• prawdziwystarywiarus Re: referendum-czy mozemy glosowac? 14.02.03, 12:33
            Gość portalu: a napisał(a):

> Gość portalu: Karlik napisał(a):
            >
            > > Postepowanie wladz RP w stosunku do Polonii,ten caly syf z paszportami i
            > > obywatelstwem tak mnie zachecilo do IIIRP,ze moga skoczyc mi na pukel,tak
            > po
            > > latach poparcia Polonii dla kraju ,oni sie odwdzieczaja,zwykle proste
            > > chamstwo,i absolutnie nie mam zadnego zamiaru brac w jakimkolwiek
            > > referendum,czy innych wyborach udzialu,niech ten kurnik sam sobie rzadzi,p
            > yrsk

> No, niby tak, ale ja chce byc w unii i nie chce zeby mi jakis lepper z akcja
            > katolicka pokrzyzowal plany pracy i studiow tutaj.

A glosowalas w wyborach, skarbie? Pewnie nie glosowalas, tlumaczac, ze przeciez
            nie ma na kogo glosowac. No to teraz masz panstwo dokladnie takie, na jakie
            sobie zasluzylas - jesli duren i populista Lepper razem z Radiem Maryja, oraz z
            nowa Telewizja Maryja, ktorej wlasnie wydaliscie koncesje, zalatwia, ze akces
            Polski do EU przepadnie w referendum, to pojedziesz do domu, zeby sie nie
            spoznic na rekolekcje.

Po co ci studia? W Lepperlandzie bedziesz rodzic dzieci i przynosic mezowi
            kapcie.

• Gość: a Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.man.dial.ntli.net 16.02.03, 13:33
              prawdziwystarywiarus napisał:

> Gość portalu: a napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Karlik napisał(a):
              > >
              > > > Postepowanie wladz RP w stosunku do Polonii,ten caly syf z paszportam
              > i i
              > > > obywatelstwem tak mnie zachecilo do IIIRP,ze moga skoczyc mi na pukel
              > ,tak
              > > po
              > > > latach poparcia Polonii dla kraju ,oni sie odwdzieczaja,zwykle proste
              >
              > > > chamstwo,i absolutnie nie mam zadnego zamiaru brac w jakimkolwiek
              > > > referendum,czy innych wyborach udzialu,niech ten kurnik sam sobie rza
              > dzi,p
              > > yrsk
              >
              >
              >
              >
              > > No, niby tak, ale ja chce byc w unii i nie chce zeby mi jakis lepper z akc
              > ja
              > > katolicka pokrzyzowal plany pracy i studiow tutaj.
              >
              >
              > A glosowalas w wyborach, skarbie? Pewnie nie glosowalas, tlumaczac, ze
              przeciez
              >
              > nie ma na kogo glosowac. No to teraz masz panstwo dokladnie takie, na jakie
              > sobie zasluzylas - jesli duren i populista Lepper razem z Radiem Maryja, oraz
              z
              >
              > nowa Telewizja Maryja, ktorej wlasnie wydaliscie koncesje, zalatwia, ze akces
              > Polski do EU przepadnie w referendum, to pojedziesz do domu, zeby sie nie
              > spoznic na rekolekcje.
              >
              > Po co ci studia? W Lepperlandzie bedziesz rodzic dzieci i przynosic mezowi
              > kapcie.
              >

SKARBIE!
              Otoz g;losowalam, i nie tylko w tych, ale w kazdych, ktore mnie wikowo
              dotyczyly. Ze sie moje wybory niezbyt pokryly z wynikami wiuekszosci, sorry
              bardzo. Ale takie teksty sobie wypraszam. Zwroc laskawie uwage na jaki temat
              jest watek - tu, zauwaz, tez chce glosowac. A studia skonczylam, jakis czas
              temu i to nie jedne, wiec licz sie ze slowami.
              A tam na marginesie, dopiero wyjezdzajac do innego kraju i probojac tam
              normalnie zyc, zauwazasz, ze ten mgr, to zeczywiscie na plaster. Tu ludzie ucza
              sie cale zycie, niekoniecznie na poziomie akademickim, ale dokladnie tego,
              czego potrzebuja. Katalog kursow w Londynie, tylko na jedna dzielnice ma
              grubosc warszawskiej ksiazki telefonicznej.
              • falszywystarywiarus Re: referendum-czy mozemy glosowac? 16.02.03, 17:47
                Nie sluchaj go.
                Ten czlowiek jest pierdolniety i nienawidzi wszystkiego co polskie.
              • prawdziwystarywiarus Re: referendum-czy mozemy glosowac? 17.02.03, 02:53
                Gość portalu: a napisał(a):

> A tam na marginesie, dopiero wyjezdzajac do innego kraju i probojac tam
                > normalnie zyc, zauwazasz, ze ten mgr, to zeczywiscie na plaster. Tu ludzie
                ucza
                >
                > sie cale zycie, niekoniecznie na poziomie akademickim, ale dokladnie tego,
                > czego potrzebuja. Katalog kursow w Londynie, tylko na jedna dzielnice ma
                > grubosc warszawskiej ksiazki telefonicznej.

Ciesze sie ze to zauwazylas, skarbie. Ja tego odkrycia dokonalem sporo lat
                temu, wyciagnalem wnioski, i nie mam powodu do narzekania. A co do referendum,
                poczytaj sobie reszte tego watku i pomysl, ilu bedzie poloskich pacanow, ktorzy
                beda w referendum glosowac NIE wylacznie "na zlosc", zeby przy urnie przezyc
                swoje dziesiec sekund wielkosci. Na zlosc komu, nie bardzo wiedza, ale na zlosc.

Ex-PZPR tez wybraliscie do wladzy "na zlosc"? Komu?
                • Gość: a Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.man.dial.ntli.net 17.02.03, 20:05
                  Stary, skad w Tobie tyle nienwisci?
                  To co mi sie podoba w Anglii, to fakt, ze Cie kazdy szanuje, ma Cie w dupie,
                  ale cie szanuje. A w Polsce jakos tak sami Polacy sie nie lubia. Jestesmy na
                  prawde doskonale wylksztalceni, myslacy i zorganizowani, pracodawcy nas
                  szanuja, a mu caly czas mamy o samych sobie zle zdanie.
                  Na prawde nie rozumiem tego.
                  Juz nigdy nie pozwole sie traktowac przez kogokolwiek jak kretynka. A mimo, ze
                  na razie z powrotem nad Wisle mi sie nie spieszy, to Polka sie czuje, jakby to
                  nie brzmialo.
                  A propos traktowania ludzi jak debili, to nadal sie nie moge skontaktowac z
                  ambasada.
    • Gość: marcel_prostak Re: no a jak glosowalibyscie, to ciekawe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 14:58
      prosi sie o glos TAK lub NIE i z uzasadnieniem
      • falszywystarywiarus Re: no a jak glosowalibyscie, to ciekawe 16.02.03, 17:45
        NIE - na zlosc.
    • Gość: ktoś Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 23:26
      A czemu mielibyście głosować?
      • falszywy Re: referendum-czy mozemy glosowac? 16.02.03, 23:38
        Na zlosc.
        • Gość: a Re: referendum-czy mozemy glosowac? IP: *.man.dial.ntli.net 17.02.03, 20:06
          Mi, mimo wszystko, jeszcze troche na tym zalezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka