Gość: Macko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 21:54 Chce sie wyrwac z Polski, powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pit Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: *.stuttgart.ipdial.viaginterkom.de 25.11.01, 22:22 Gość portalu: Macko napisał(a): > Chce sie wyrwac z Polski, > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie Znam to uczucie chlopcze, zycze tobie powodzenia, jak ja bylem studentem A.Mickiewicza w Poznaniu bylo jakos chyba latwiej zwiac, teraz Europa broni sie niestety przed naplywem ludzi z zewnatrz... Mimo to probuj dalej, warto, Polska to syf jesli chodzi o egzystencje codzienna. Owszem od czasu do czasu na odwiedziny o.k. ale na stale chyba bym nie zdzierzyl. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.01, 23:39 Gość portalu: Macko napisał(a): > Chce sie wyrwac z Polski, > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie Proponuje ci- wejdz na głos- "Polacy nie zasluguja by miec wlasne panstwo" i spytaj jego twórcy co masz robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: *.115.185.91-edm.nucleus.com 25.11.01, 23:50 Gość portalu: Macko napisał(a): > Chce sie wyrwac z Polski, > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie A co umiesz ? Jakie masz doswiadczenie praktyczne ? Takie pytania sa pierwszymi jakie sie slyszy starajac sie o wize lub szukajac pracy za granica. Jak bedziesz mial porzadne odpowiedzi na te pytania to nie bedziesz mial problemu. Co tydzien dostaje jako e-mail ponad 2000 ofert pracy za granica. Ale kazdy pracodawca szuka pracownika,ktory mu sie przyda. Pozdrawiam dradam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 22:39 Gość portalu: dradam napisał(a): > Gość portalu: Macko napisał(a): > > > Chce sie wyrwac z Polski, > > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie > > A co umiesz ? Jakie masz doswiadczenie praktyczne ? > Takie pytania sa pierwszymi jakie sie slyszy starajac sie o wize lub szukajac > > pracy za granica. > > Jak bedziesz mial porzadne odpowiedzi na te pytania to nie bedziesz mial > problemu. Co tydzien dostaje jako e-mail ponad 2000 ofert pracy za granica. Ale > > kazdy pracodawca szuka pracownika,ktory mu sie przyda. > > Pozdrawiam > > dradam > coz wiele nie umiem, ale szybko sie ucze, znam dobrze angielski, po niemiecku tez sie dogadam.... mam ogolne zainteresowania.... moze na wize starczy Odpowiedz Link Zgłoś
buding Re: Pomocy, chce sie wyrwac 27.11.01, 14:07 > coz wiele nie umiem, ale szybko sie ucze, > znam dobrze angielski, po niemiecku tez sie dogadam.... > mam ogolne zainteresowania.... moze na wize starczy > Jezyk to podstawa, ale radze ci tak jak ktos przede mna zeby byc ostroznym. Siedze obenie zagranica i rozmawiajac z innymi polakami, ktorzy juz naprawde zwiedzili troche swiata ostrzegaja mnie. Gdziekolwiek nie byli nauczyli sie jednego. Jak widza rodaka to sa bardzo ostrozni. Doradzaja mi, ze najlepiej trzymac sie jak najdalej. Niestety, ale taka jest smutna prawda. Co do wyrwania sie najlepiej porozsylac w swiat listy motywacyjne i CV tam gdzie szukaja pracownikow. Wybieraj raczej znane firmy. Jak cie zatrudnia to bedziesz mial wieksza pewnosc i ochrone niz pakujac sie w jakis podejrzany interes. No i nie boj sie pokazac z jak najlepszej strony w liscie motywacyjnym. Prawda jest taka, ze zatrudniajac na zachodzie mlodego czlowieka po studiach traktuja cie jakbys nic nie umial i zawsze masz troche czasu na douczenie sie. Chyba, ze zatrudniaja kogos jako specjaliste to go sprawdzaja i wymagaja sporo. Ale pensja jest troszke inna . Nie wiem co studiujesz, raczej staruj w swojej dziedzinie. Zagladaj na rozne targi pracy. Na przyklad co roku na politechnice gdanskiej, na wydziale ETI sa organizowane takie targi (informatyka, telekomunikacja). Dobre to do zorientowania sie czego wymagaja pracodawcy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Badz ostrozny IP: 213.182.146.* 26.11.01, 09:18 Gość portalu: Macko napisał(a): > Chce sie wyrwac z Polski, > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie Badz ostrozny, miedzy nami rodakami sa rowniez czarne owce! Szczegolnie zbyt rozowo wygladajace propozycje moga sie okazac oszustwem. Znam przypadki ( na szczescie nie z wlasnej autopsji) gdzie Polak zatrudnial za granica rodakow znad Wisly, a po paru tygodniach pracy po prostu im nie zaplacil straszac jeszcze do tego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
erwas Re: Badz ostrozny 27.11.01, 17:36 proponuje jeszcze raz ogladnac "Moolighting" Skolimowskiego, dla tych, ktorych interesuje wyrwanie sie do Londynu erwas Odpowiedz Link Zgłoś
erwas Re: Badz ostrozny 27.11.01, 20:19 erwas napisał(a): > proponuje jeszcze raz ogladnac "Moolighting" Skolimowskiego, dla tych, ktorych > interesuje wyrwanie sie do Londynu > > erwas to mialo byc "Moonlighting" oczywiscie. moolighting to oswietlanie, albo podpalanie, krow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: 192.168.1.* 27.11.01, 17:40 .....sam sobie zaproponuj....a potem juz bedziesz mial z gorki (jak jestes konsekwentny). z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dezerter Re: Pomocy, chce sie wyrwac IP: *.netcom.ca 03.03.02, 00:04 Gos´c´ portalu: Macko napisa?(a): > Chce sie wyrwac z Polski, > powod? brak perspektyw, jestem jeszcze studentem.... > pomozcie, zaproponujcie jakies wyjscie Idz do wojska. Nie matura lecz chec szczera ... tak, tak. Armia to jedyna szansa dla mlodych ludzi nad Wisla! Odpowiedz Link Zgłoś