Dodaj do ulubionych

Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI

19.09.03, 19:58
HEy

JAk najlepiej jest wyslac paczke z USA do POLSKI (najpewniej,
najbezpieczniej, z ubezpieczeniem)
Chcialem wyslac komputer (notebooka) kumplowi. Slyszalem o jakiejs agencji z
chicago ale ja jestem w buffalo wiec nie wiem czy maja tu swoj oddzial
No i najlepiej zeby go nie clili.

Regards
Rob
Obserwuj wątek
    • bruno5 Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI 19.09.03, 21:24
      Wyslij firma kurierska to najpewniejsze.
    • akawill Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI 19.09.03, 21:43
      robert_wol napisał:

> HEy
      >
      > JAk najlepiej jest wyslac paczke z USA do POLSKI (najpewniej,
      > najbezpieczniej, z ubezpieczeniem)
      > Chcialem wyslac komputer (notebooka) kumplowi. Slyszalem o jakiejs agencji z
      > chicago ale ja jestem w buffalo wiec nie wiem czy maja tu swoj oddzial
      > No i najlepiej zeby go nie clili.
      >
      >
      > Regards
      > Rob

Popytaj w polskiej agencji turystycznej w Buffalo - niestety po latach nie wiem
      kto tam aktywnie dziala. Agencje turystyczne czesto maja tego typu uslugi.
      Wiem, ze czesc korzysta z uslug Polameru - to chyba ta agencja z Chicago, o
      ktorej piszesz - po prostu zalatwia sie na miejscu, a przedstawiciel Polameru
      odbiera raz w tygodniu czy cos takiego. Dziala dobrze na zwykle paczki, ale z
      notebook'iem moze byc specyficznie, wiec nie wiem, czy to dobra droga.
      • robert_wol Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI 20.09.03, 20:04
        akawill napisał:

> robert_wol napisał:
        >
        > > HEy
        > >
        > > JAk najlepiej jest wyslac paczke z USA do POLSKI (najpewniej,
        > > najbezpieczniej, z ubezpieczeniem)
        > > Chcialem wyslac komputer (notebooka) kumplowi. Slyszalem o jakiejs agencji
        > z
        > > chicago ale ja jestem w buffalo wiec nie wiem czy maja tu swoj oddzial
        > > No i najlepiej zeby go nie clili.
        > >
        > >
        > > Regards
        > > Rob
        >
        > Popytaj w polskiej agencji turystycznej w Buffalo - niestety po latach nie
        wiem
        >
        > kto tam aktywnie dziala. Agencje turystyczne czesto maja tego typu uslugi.
        > Wiem, ze czesc korzysta z uslug Polameru - to chyba ta agencja z Chicago, o
        > ktorej piszesz - po prostu zalatwia sie na miejscu, a przedstawiciel Polameru
        > odbiera raz w tygodniu czy cos takiego. Dziala dobrze na zwykle paczki, ale
        z
        > notebook'iem moze byc specyficznie, wiec nie wiem, czy to dobra droga.

OK fajnie
        A gdzie znalesc polska agencje w Buffalo

Robert
        • akawill Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI 21.09.03, 19:13
          robert_wol napisał:

> OK fajnie
          > A gdzie znalesc polska agencje w Buffalo

Jakies 8 lat temu bylbym w stanie odpowiedziec konkretnie; byla taka jedna
          bodajze przy Harlem niedaleko skrzyzowania z Kensington, z ktorej korzystalem.
          Ale wiem, ze byly zmiany. Sugeruje ksiazke telefoniczna, w dziale "agencje
          turystyczne" - szukac polsko brzmiacych slow i dzwonic. Mozesz tez wstapic na
          Broadway Market i co druga osoba tam udzieli Ci cennych informacji.

P.S. Sugestia Niktnowego brzmi rozsadnie.
    • Gość: Niktnowy Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 20.09.03, 20:13
      Wyslij UPS albo Federal Express. Bedzie najpewniej. Zaplacisz pare $$ wiecej
      ale masz gwarancje firmy. Przez polskie agencje to mozesz wysylac czekoladki.
    • california_boy paczka do Polski 21.09.03, 23:24
      kochany, kochany. Po co sie tak meczyc?

Najbezpieczniej wyslac paczke Fedexem do Polameru do Chicago.
      FEDEX ground, przy nadaniu podajesz wartosc do 99 dolarow, bo tyle jest
      ubezpieczenia ustawowego, adres nadawcy i odbiorcy komercyjny, nie prywatny
      poniewaz taniej wychodzi,(taniej niz UPS) na paczke naklejasz przezroczysta
      koperte i wkladasz kartke z adresem twoim i odbiorcy w Polsce, dostajesz
      tracking number i jak paczka dojdzie do Polameru to dzwonisz do nich i oni ci
      te paczke nadadza i opisza. Potem zaplacisz karta za nadanie, powiesz im czy ma
      isc lotnicza czy morska i z glowy.

Jak chcesz to najszybciej idzie lotnicza poczta USPS. Okolo 8 dni w Polsce.
      Polamer dluzej, lecz jak jest morska to dojdzie prawie na pewno bez cla.
      Wartosc podajesz jak najnizsza dla urzedu celnego. Zadzwon do Polameru i sie
      dopytaj, ja dawno nic nie wysylalem, (nie mam rodzinki do obdarowywania), moglo
      sie pozmieniac.
      Pozdrawiam.

www.polamerinc.com/
    • Gość: Grodek Re: Jak najlepiej wyslac paczke z USA do POLSKI IP: *.studiokwadrat.com.pl 22.09.03, 12:34
      Naucz się języka i idź do DHL, UPS czy TNT. A jak nie to zasuwaj do Chicago.
    • Gość: VIP-1 a po co wysyla? IP: *.mt.sfl.net 22.09.03, 13:06
      tydzien+ kumpel bedzie musial czekac
      sam mu tego laptopa zawiez
      albo niech kumpel przyjedzie i se odbierze
      pare $$$ wiecej zaplacisz
      ale za to pewniej i szybciej bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka