Dodaj do ulubionych

Jak z ta Praca?

IP: *.proxy.aol.com 19.11.03, 10:52
Chodzi mi mianowicie o prace w Niemczech,duzo sie slyszy jak Polki wyjezdzaja
do pracy(przy starszych osobach)polega ta praca na tym ze polska kobieta
opiekuje sie starsza zchorowana osoba jest przy niej 24 godz. na dobe,ma w
zamian za to spanie,wyzywienie,od czasu do czasu wychodne,platne jak
slyszalam od 1000-2000 euro/miesiecznie.
Mieszkam na stale w Niemczech szukalam juz takich ofert prac , ale
bezskutecznie.Mam siostre i chcialabym dla niej cos takiego poszukac,bo w
kraju cieniutko z praca.
Czy ktos mam na ten temat wiecej informacji,gdzie i w jakich placowkam moge
takich ofert pracy szukac,lub u prywatnych osob?
Prosze o pomoc!!!Pozdrowienia Mala!!!
Obserwuj wątek
    • ubermole Re: Jak z ta Praca? 19.11.03, 11:22
      nie wierze zeby ci ktos dal 1000 euro za takie zajecie chyba ze masz
      jakis 'uklad'. Jedzenie i spanie i kilka euro to mzoe i tak ale nie wiecej bo
      oni sami tam nic nie maja.
      • Gość: Malapolka Re: Jak z ta Praca? IP: *.proxy.aol.com 19.11.03, 11:37
        Tak tyle zarabiaja,mojej mamy kolezanka ma dokladnie 1300-1500 euro
        miesiecznie,poniewaz rodzina starszej osoby woli osobe na 24 godz.jak ma dac
        swoja matke/ojca do domow starcow-taka przyjemnosc kosztuje rodzinne 3000 euro
        miesieczni-nasza sasiadka ma matke w d.s i tyle placi,wiec 1300-1500 euro
        miesiecznie dla polskiej kobiety im pasuje!!!
        • artur666 sami faHofcy. 20.11.03, 20:30
          Owszem jak sobie cos takiego zalawia , to moga tle zarobic.
          Dom starcow kosztuje ok. 3000 EUR miesiecznie, a wiec nawet tacy zarabiaja na
          tym biorac kogos na czarno...ale
          Czy ty sobie zdajesz sprawe z tego co chcesz, 24 h na dobe pracowac.Nie
          mozliwe! wszystkiego najlepszego, wiesz co oznacza? po dwoch latach sama
          bedziesz potrzebowac opiekunki, jak trafisz na zywego trupa i marudzaca
          rodzinke, a ty podejzewam ani meee ani beeee po niemiecku. a gdzie wyrazy
          fachowe, znajomosc lekastw itd?
          Nie chcecie zrazic, ale to troche stresowy program, jednakze tez tak mozna.
    • basia553 Re: Jak z ta Praca? 19.11.03, 11:25
      Daj sama ogloszenie do gazety, ze oferujesz pomoc itd.
      Jak bedziesz zalatwiac przez posrednika, to i on musi na tym zarobic.
      Zarobki wyobrazasz sobie jednak chyba za rözowo. Pomysl, ze opröcz tych
      pieniazköw jest jeszcze "wikt i opierunek"!
      • Gość: Malapolka Re: Jak z ta Praca? IP: *.proxy.aol.com 19.11.03, 11:40
        To chyba wie kazdy jakie sa obowiazki opieki nad starsza osoba!!
        A z ogloszeniem w gazecie nie wypalilo,robilam to dwukrotnie,jedna rodzina
        dzwonila ale oni chcieli jeszcze opieke nad swoimi dziecmi-2-za duze wymagania
        ale placili 1000 euro.
        • Gość: Maxia Re: Jak z ta Praca? IP: *.rasserver.net 19.11.03, 16:23
          W Usa jest z tym troche lepiej. Za taka prace znam goscia, co ma 100$ dziennie.
          Ale trzeba szukac. Teraz trudno wogle o jakakolwiek robote. Zycze powodzenia.
          • Gość: Malapolka Re: Jak z ta Praca? IP: *.proxy.aol.com 20.11.03, 18:29
            Tak ale ja szukam czegos dla siostry tu w Niemczech, USA za daleko!!!
            Szkoda juz myslalam ze tu na forum mi pomoze!!?
            • szakal25 Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! 20.11.03, 18:36
              sluchaj !!! nie pisz glupot lepiej,jak ci za malo 1000 Euro na miesiac i za
              darmo spanie i zarcie,to niech ta twoja siostra czy kto tam siedzi w Polsce
              na dupie za 650 zl polskich i nie zawraca dupy tobie i nikomu wiecej. Ciagle
              wam malo i malo !!!!! ,jesli to jest praca na czarno i nielegalna to powinnas
              sie cieszyc i pod niebiosa skakac z uciechy ze woogole ktos raczy ci oferowac
              az !!!!! 1000 Euro na miesiac !!! to kupa szmalu w przeliczeniu na polskie
              zlotowki !!!
              • Gość: VIP-1 Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.mt.sfl.net 20.11.03, 18:42
                szakal25 napisał:

> az !!!!! 1000 Euro na miesiac !!! to kupa szmalu w przeliczeniu na
                polskie zlotowki !!!

zwlaszcza jak zarcie i spanie ma do tego
                ale cos mi sie wydaje ze tam to nie jednej
                i niejednemu we lbach sie poprzewalalo
                • Gość: malapolka Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.proxy.aol.com 20.11.03, 18:49
                  w niemczech tak placa,ja sama zajmowalam sie starsza osoba ,ale juz nie zyje i
                  mialam 8 euro/godzine.tylko moja praca polegala na paru godz.dziennie,obowiazki
                  domowe ,maly posilek,spacer,zakupy,towarzystwo,reszte rodzina robila.
              • Gość: Malapolka Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.proxy.aol.com 20.11.03, 18:45
                A kto tu mowi o wybrzydzaniu???1000 euro to bardzo duzo,a ja pisalam wczesniej
                ze pewna rodzina chce do opieki starszej osoby - 24 godz na dobe + opieka nad
                dwojka dzieci 6 miesieczna i 2 letni syn-to duzy obowiazek,a fakt jeden ze oni
                rodzice mieszkaja 2 km od staruszki,to duzy obowiazek.A ja nie chcem obciazac
                siostry tak duzo!!!
                Nie burz sie tak maly!!!
                • Gość: VIP-1 Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.mt.sfl.net 20.11.03, 18:56
                  moze i obowiazek duzy, ale za darmoche to nic nie ma
                  a jak sistrzyczka ma lepsze oferty
                  to po co to zawracanie tylka
                  policz tylko:
                  1000 miesiecznie na reke, powiedzmy 200 na drobne wydatki
                  a wiec rocznie moze zaoszczedzic 9600 euro
                  ile w Polsce musialaby na to zapieprzac?
                  • Gość: malapolka Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.proxy.aol.com 20.11.03, 19:01
                    Taka praca trwa zazwyczaj 6 miesiecy,bo wizy na to nie dostaniesz-ba
                    dostaniesz,ale to dodatkowe koszta dla rodziny-bo w tym ubezpieczeni
                    itd.itp.chcem zeby sobie zarobila troche,a nie tyrala!!!!co nas moga
                    wykorzystywac,a my nie zaslugujemy na dobra prace i place?
                    • Gość: VIP-1 Re: Jak z ta Praca? nie wybrzydzaj !! IP: *.mt.sfl.net 20.11.03, 19:06
                      Gość portalu: malapolka napisał(a):

> wykorzystywac,a my nie zaslugujemy na dobra prace i place?

tak, ale takiej to sie nie szuka na czarno
                      popatrz na ukraincow w Polsce za ile i jak pracuja

mowisz harowka, no tak ale to tylko 6 miechow
                      i jak by komus na kasie zalezalo to by przecierpial
                      a jak komus nie zalezy to jest to tylko zawracanie tylka
        • Gość: SUZIIII Re: Jak z ta Praca? IP: *.proxy.aol.com 23.11.03, 18:59
          A JA MAM TAKA PRACE I JEST SUPERRRRRR!!!!!!
          MAM NAWET SEX Z SYNKIEM STARUSZKA_AHHHHHH ZYC NIE UMIERAC!!!!!!!
          • Gość: Maxia Re: SUZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rasserver.net 25.11.03, 00:27
            Gość portalu: SUZIIII napisał(a):

> A JA MAM TAKA PRACE I JEST SUPERRRRRR!!!!!!
            > MAM NAWET SEX Z SYNKIEM STARUSZKA_AHHHHHH ZYC NIE UMIERAC!!!!!!!

** Już umarłaś **
    • lolo271 Re: Jak z ta Praca? 20.11.03, 19:18
      Gość portalu: Malapolka napisał(a):

> Chodzi mi mianowicie o prace w Niemczech,duzo sie slyszy jak Polki wyjezdzaja
      > do pracy(przy starszych osobach)polega ta praca na tym ze polska kobieta
      > opiekuje sie starsza zchorowana osoba jest przy niej 24 godz. na dobe,ma w
      > zamian za to spanie,wyzywienie,od czasu do czasu wychodne,platne jak
      > slyszalam od 1000-2000 euro/miesiecznie.
      > Mieszkam na stale w Niemczech szukalam juz takich ofert prac , ale
      > bezskutecznie.Mam siostre i chcialabym dla niej cos takiego poszukac,bo w
      > kraju cieniutko z praca.
      > Czy ktos mam na ten temat wiecej informacji,gdzie i w jakich placowkam moge
      > takich ofert pracy szukac,lub u prywatnych osob?
      > Prosze o pomoc!!!Pozdrowienia Mala!!!
      Lata komuny i brutalizacji zycia robia swoje,ja nie orientuje sie w rynku
      niemieckim ale tak jak na przykladzie Angli i przepisow na temat stale pobytu
      (obowiazujacy we wszystkich krajach pietnastki)wnioskuje ze lepiej poczekac te
      pare miesiecy by odrazu zalegalizowac swoje polozenie w obcym kraju(siostra).
      To jest podstawa sukcesu!
      Pozdrowienia
      • lolo271 Re: Jak z ta Praca? 20.11.03, 19:23
        Z tego co pamientam to jednak Niemcy maja okres ochronny i legalizacja pobytu
        moze byc utrudniona,wiec po co sie pchac tam gdzie nas nie chca?
        Dlaczego twoja siostra nie wyjedzie do np.Angli?
        • szakal25 Re: Jak z ta Praca? - glodni na lekkie pieniadze 20.11.03, 20:18
          tu nie chodzi o to ze ta osoba chce na stale pozostac w jakims kraju tzn w
          Niemczech czy Angli ,ale chodzi o to TYLKO jak sie nie narobic a wydrzec jak
          najwiecej i przywiez kupe szmalu do Polski na tzw. "suchy ryj" zeby z kolei tam
          w Polsce nic nie robic tylko lezec do gory brzuchem,na tym cala rzecz polega
          i to jest sedno sprawy i tok rozumowania "siostry' czy innej "kuzynki' ktore na
          krzywego ryja przyjezdzaja do kraju o lepszej ekonomi i silniejszej walucie
          tylko po to zeby wydrzec z tamatad pieniadze.,reszta ich nie obchodzi
          absolutnie i nie interesuje,tylko ,szmal,szmal,szmal !!!!,szybko,latwo i bez
          zgrzytow !!!! Czy ty myslisz jeden z drugim ze osobe na tzw. "saksach"
          interesuje miasto w ktorym bedzie mieszkac ?/ nauka jezyka ?? ,muzea ??
          teatry? parki ?? itp. ,NIE absolutnie NIE - TYLKO ILE moze wywiezsc w koncowym
          efekcie zeby szpanowac pozniej w Polsce nowym Mercedesem, czy Volksem lub
          budowac nowa chalupe,reszta jest niewazna.
          • salceson.kujawski Re: Jak z ta Praca? - glodni na lekkie pieniadze 21.11.03, 19:25
            a my na dachach i tak wyciumgumy na tydzien po 1300 $$$, eheheheheheh !!! i
            zodna robota w Europie nam nie dorowno !! eheheheh !!!
            • Gość: VIP-1 czesc salcesiak IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 19:50
              tak zajety innym przyglupem jestem
              ze prawie cie nie zauwazylem
              ale to pewnie jakis twoj kumpel
              z lat mlodosci, tak samo pierdolniety jest
              • salceson.kujawski Re: czesc PIPOL !!!!! 21.11.03, 19:57
                ehehheheeh !! czesc Pipol !! albo ? Vipol albo Pizdol ?? ehehehehe,znowu
                siedzisz na zasilku dla ubogich ??,heheeheh !! do zodnej roboty siem nie
                nadajesz ,eheheheh,dwie lewe rence mosz,heeheheh,mlotka nie umisz czymac w
                renkach !! heheeheh a my ze Stefkiem na tydzien na czysto na lapke bierzymy
                1300 $$$,heheeheheheh !! a ty?? cinko przendziesz !!,heheehheehe !!
                • Gość: VIP-1 Re: czesc PIPOL !!!!! IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 20:00
                  salcesiak nie podskakuj
                  bo zabiore to co ci zalatwilem
                  i znow bezmozgowcem bedziesz
                  szkoda ze tak pozno z tego dachu zszedles
                  pogadalbym, ale niestety musze juz spadac
                  • salceson.kujawski Re: czesc PIPOL !!!!! 21.11.03, 20:06
                    a my w Chicago na dachach po 1300 $$$$ mamy na lapke na
                    tydzien ,heheeheheheheh, a reszta polonusow cieniutko oj !! cieniutko bide
                    klepie
                • jot-23 Re: czesc PIPOL !!!!! 21.11.03, 20:26
                  salceson.kujawski napisał:

Stefkiem na tydzien na czysto na lapke bierzymy
                  > 1300 $$$,

nu!!! "bierym" sie pisze! bierym!
          • Gość: malapolka Re: Jak z ta Praca? - glodni na lekkie pieniadze IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 21:17
            hm-ja pisalam ze w takiej pracy ma sie wychodne,ale kilka minut dziennie-
            30min,bo ty musisz byc 24godz.na dobe dla tej starszej osoby-tego wymaga
            rodzina!no chyba ze trafisz do &dobrej$rodzinki beda poblazliwi.ale to jest 2
            przypadki na 100.powodzenia
            • sociopata czy zawod prostytutki cie nie neci? 21.11.03, 22:09
              Latwij, przyjemniej i wiecej szmalu a robota zadna jak wiesz.
    • niktnowy1 Re: Jak z ta Praca? 22.11.03, 00:00
      A moze by tak sciepe dla sistrzyczki zrobic. Po co ma ona wogole pracowac i
      sie meczyc za glupie 1000 euro. Do tego jeszcze wikt i dach nad glowa. Za
      malo. Tez sie zgadzam z Toba. Powiedz najlepiej ze nie bedzie siostra
      pracowala za mniej niz 2500. Zobacza kto tu jest panem.

Tak serio. To jak krwa ma byc dobrze w Polsce. Jak wiekszosc prezentuje taka
      mentalnosc.
      • Gość: malapolka Re: Jak z ta Praca? IP: *.proxy.aol.com 22.11.03, 20:09
        W Polsce dlugo nie bedzie dobrze dopuki,doputy beda rzadzic tak jak teraz
        rzadza Ci korupcjonisci!!!!!
        • ex-rak Re: Jak z ta Praca? 22.11.03, 20:34
          Gość portalu: malapolka napisał(a):

> W Polsce dlugo nie bedzie dobrze dopuki,doputy beda rzadzic tak jak teraz
          > rzadza Ci korupcjonisci!!!!!

A moze nie bedzie dobrze dopoki, nie bedzie przyzwolenia dla lamania ogolnie
          przyjetych zasad: niepracowania na czarno (specjalnie dedykowane malejpolce),
          niezatrudniania na czarno, placenia podatkow od dochodow (czy to w Polsce czy
          za granica), jak slusznie stwierdzilas, niekorupcyjnosci, lecz nie tylko
          wylacznie elit rzadowych, ale wszystkich tych ktorzy z obecnie czerpia korzysci
          z lapownictwa - urzednikow, lekarzy, celnikow, nauczycieli, przedsieborcow,
          policjanow i jeden Bog wie jeszcze kogo.

Skad kurde wziac Tych o czystych rekach?
          • szakal25 Re: Jak z ta Praca?,na czarno !! 22.11.03, 21:50
            problem polega na tym ze wszyscy w Polsce chca sie nie narobic - a
            zarobic !!! i to sporo !! ,szybko i latwo !!! wiec najlepszy sposob jak do tej
            pory to wyjazd na saksy,czyli do Niemiec,Angli itp. wyrwac stamtad ile sie da
            na zasadzie "byle bym sie ja naglabil $$$ a po mnie to chocby potop" lub jak
            pies co wpada do rzezni i ucieka z wyrwanym ochlapem zadowolony ze go
            skonsumuje gdzies w krzakach
            • ex-rak Re: Jak z ta Praca?,na czarno !! 22.11.03, 22:37
              szakal25 napisał:

> problem polega na tym ze wszyscy w Polsce chca sie nie narobic

Tak na pewno nie jest.Zbytnia generalizacja.

- a
              > zarobic !!! i to sporo !! ,szybko i latwo !!!

Taki trend jest chyba wszedzie na swiecie. Tez bym chcial.

> pory to wyjazd na saksy,czyli do Niemiec,Angli itp. wyrwac stamtad ile sie da
              > na zasadzie "byle bym sie ja naglabil $$$ a po mnie to chocby potop"
              lub jak
              >
              > pies co wpada do rzezni i ucieka z wyrwanym ochlapem zadowolony ze go
              > skonsumuje gdzies w krzakach.

To raczej konsekwencja pracy na czarno. Masz zdecydowanie gorszy start,
              zarabiasz mniej, czesto ponizej tak zwanego minimum. Nie masz praw
              pracowniczych, ubezpieczen itd. Brak perspektyw. Ciezko jest wtedy ulozyc sobie
              w miare normalne zycie w stosunkowo drogich krajach.

Gdy jednak ludzie pracuja legalnie to odsetek uciekajacych z wyrwanym ochlapem
              jest zdecydowanie mniejszy. No i chetnych na legalna prace, pomimo ze wiaze sie
              to z placeniem podatkow, jest chyba sporo.
              • Gość: wadera Re: Jak z ta Praca?,na czarno !! IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.11.03, 03:11
                Vip, co sie rzucasz jak wsza na grzebieniu. Tylko glupi lubi tyrac za
                poldarmo. Nie sztuka narobic sie i zarobic sztuka nie narobic sie a zarobic.
                Siostra malopolki ma racje
                szyka takiej pracy zeby sie nie narobic i zarobic. A jak szukasz to
                znajdziesz>
                Glupi salceson na wszystkich forach sie chwali, ze ma z jeszcze glupszym
                stefankiem 1300 dol na tydzien. Ja tutaj nacodzien widze tych co tyle msja. w
                gorace dni ledwo nogami przebieraja jak z roboty ida. A czarniejsi sa jak
                murzyni z czarnej afryki. Komu chcecie imponowac koledzy. Ja bym sie nie
                ponizyla do tego stopnia, zebym nawet miala cale zycie zyc "normalnie", tak
                jak w Polsce zylam. tzn. apartment, samochod /tutaj niezbedny/, i troche
                grosza w banku na czarna godzine. Zyc po to zeby tylko zapiepszac -jaki to
                robi senes. A Ty salceson jak nie zwolnisz tego tempa to z tych zielonych nic
                nie korzystasz, bo ktotrgos dnia padniesz, a twoja forse zgarnie kochanek
                twojej zony i sobie dopiero pozyje. A te 87 tys cos wspominal to niewiele na
                to zeby dobrze pozyc chociaz troche. Tak, ze do roboty salceson, i doloz
                sobie jeszcze niedziele,Gah ma duzy apetysmile)))))))))))- na Twoja zone a
                jeszcze wiekszy na twoja forsesmile)))))))))))))

• starypierdola WOW!!! 25.11.03, 03:49
                  Ales mu przysrala! A on nie odpowiada bo w Starbucks pije kawe (z mlekiem!).
                  • Gość: Malapolka Re: WOW!!! IP: *.proxy.aol.com 25.11.03, 18:25
                    I dobrze zrobila Kobieta-popieram ja,niektorzy tylko duzo "gadaja " a malo
                    robia!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka