solo011 10.02.04, 10:29 Czy byliście w Dębkach? (nie mylić z Dąbkami). Jak tam jest? Jaka plaża, jaka atmosfera? Czy do dobre miejsce dla dzieci? Proszę o opinię. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwias3 Re: Dębki 11.02.04, 12:33 Bosko. Najpiękniejsza plaża jaką widziałam, szeroka z czyśćiutkim piaskiem, przyjazna dzieciom. Super miejsce na wypady rowerowe (można wypożyczyć) po okolicy, szczególnie polecam wycieczkę do Karwi, najpierw lasem potem wzdłuż plaży. Generalnie jednak jest to mała dziura, mniej uciążliwa niż Karwia, ale jest też gdzie zjeść/coś kupić. Większość domów ma spore podwórka z miejscami zabaw dla dzieci, grillem itp. Jeśli lubisz kurorty to Dębki cię nie urzekną. Ale jeśli nie będziesz zachwycona. sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: Dębki 11.02.04, 15:50 Potwierdzam to co napisała Sylwia. W zeszłym roku spedziałam tam wakacje. Niestety nie mielismy podgody, dlatego troche nam się nudziło. Plaża jest piekna. Do morza wpływa rzeczka i woda jest tam trochę cieplejsza. Dębki to mała miejscowość, jest jedna apteka, kilka budek z jedzeniem, dużo pensjonatów. Ja byłam w Brzozowym Dworku. W tym roku wybieramy się do Jastarni. www.debki.elo.pl/index.html Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
pestka17 Re: Dębki 11.02.04, 18:42 Jak bylo w brzozowym dworku. Sa tam kwatery dwupokojowe. Jak z jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
plusania Re: Dębki 12.02.04, 12:33 Mnie tez interesuje Brzozowy Dworek. Jakie ceny??? I czy dziecko (5 lat) ma znizke??? Jaka odleglosc od morza??? Pozdr. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: Dębki 12.02.04, 23:15 Hej Najlepiej zadzwonić i porozmawiać z właścieielką. Jest mały plac zabaw dla dzieci (piaskownica, zjeżdżalnia, huśtawka). Jest boisko (można pograć w siatkę), grill. Za Kasię nie płaciłam (miała wtedy 2,5 l). Mielismy pokój duosobowy z łazienką. W pokoju były dwie wersalki, szafa, stół, krzesła i lodówka. Pokój z tarasem (nie ogrodzonym). Nie pamietam jakie były ceny ale chyba nie było bardzo drogo. Ja jestem średnio zadowolona ale to wynika z tego, że nie uzgodnilismy kilku spraw przez telefon. Mozna było wykupić obiad. www.dworek.debki.pl/ Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: Dębki 12.02.04, 23:15 Do morza od pensjonatu jest ok 500 m. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
mrumka Re: Dębki 13.02.04, 09:26 Trochę mnie zmartwiłaś bo wybieram się do Brzozowego Dworku w tym roku. A czy może znasz inne pensjonaty w Dębkach godne uwagi. Mam na myśli przy ul. Liliowe itp. Jadę do Dębek pierwszy raz i w dodatku sama z dzieciakami i nie chciałabym źle trafić. Czy wszędzie w Dębkach jest tak daleko do plaży? Czy Dworek jest w pobliżu rzeczki? Pomocyyyy!!! Mrumka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwias3 Re: Dębki 13.02.04, 10:46 Brzozowy Dworek jest faktycznie daleko od plaży. "Główna" ulica za którą jest już tylko pas lasu i plażą nazywa się Spacerowa, te domy są najbliżej. Ja byłam u Pani Grażyny Kuhr na Rybackiej (tel. 58/673 52 36), bardzo blisko wejścia na plażę. Z czystym sumieniem polecam: czysty, duży pokój, możliwość korzystania z kuchni i kuchennych utensyliów, lodówki, pokój telewizyjny, duuże ogrodzone podwórko po którym hasają dzieci, grill, piaskownica, huśtawka, bardzo miła gospodyni, naprawdę fajnie. Dziecko do 3 lat nie płaci, chyba że ma mieć osobne łożko, nie ma wyżywienia na miejscu, ale jest w pensjonacie o kilka kroków. W lipcu płaciliśmy chyba 35 zł/ osoby. pozdrawiam sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: Dębki 13.02.04, 14:16 Pensjonat Brzozowy Dworek lezy ok 500 m do morza. Dowiedziałam sie o tym już po wpaceniu zaliczki. Nie wiem dlaczego ale wydawało mi się, że jest troche blizej. Nie było najgorzej chociaż jest wiele innych pensjonatów, które leżą bliżej morza. Niestety nad rzeczkę jest jeszcze trochę dalej. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
jowinia Re: Dębki 17.02.04, 13:44 Witam. Byliśmy w Dębkach w zeszłym roku u pani Białk przy Liliowej. Całkiem sympatycznie, chociaż kiepski dostęp do kuchni. Poza tym OK. Ceny 2003 - 35,- ale w tym roku już 40,-. Do morza ok.10 min.spacerkiem. Do rzeki ok. 30 min. Synek miał wtedy 1,3 roku i śmigał po miastku sam. Jedzenie najlepsze jedliśmy w Kormoranie a i synek z nami pojadał. Więcej adresów Dębkowych kwater na www.polwysep.pl i www.maxmedia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: Dębki 18.02.04, 11:31 dziewczyny, na pensjonatach się nie znam, bo mieszkam w Dębkach od 35 lat u siebie...., to były czasy, w 1969 roku drogi dojazdowej nawet nie było! ale jak chcecie informacji o Dębkach ogólnie to zapraszam na priva lub jak będziecie na miejscu zapraszam na kawkę: poniatowska-bylina@wp.pl - maria Odpowiedz Link Zgłoś