Dodaj do ulubionych

ośrodek kacze stawy prosze o opinie

24.02.10, 12:28
Chcemy jechać na morze z małymi dziećmi i mamy problem ze znalezieniem fajnego domku 5 osobowego.
Kaczy staw wydaje się fajny,piszą że jest basen ale na zdjęciach go nie widać.
Jak tam jest? był tam ktoś?
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • mamaanieli Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.02.10, 18:30
      to chyba jest bardzo nowe. moze działa od tego roku? rzeczywiscie nie
      ma basenu na zdjeciach. dziwne - bo tak to reklamująsmile
    • darek-77 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 28.02.10, 20:45
      TO nowy ośrodek. z tego co sie dowiedziałem to on jest w budowie i otwieraja go
      w tym roku. Tak jest napisane na ich
      stronie
      , ale zadzwoniłem tam i chyba zdecyduje się na rodzinny wyjazd.
      Zobaczymy! ale mysle ze jesli jest to nowy obiekt to moze byc fajnie smile
      • alfkrystian Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.04.10, 15:36
        Wybiera się tam ktoś? my 2+2 od 1 do 10 lipca
        • jaga9911 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 25.05.10, 11:49
          Chyba my wink
          O ile mąż dostanie urlop( na razie zarezerwowane- zaliczka jutro, pojutrze jak
          na 100% będziemy wiedzieli czy urlop przyznany) 4-11.07 smile Też 2+2.
    • magda_warszawa_77 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 28.02.10, 21:12
      Obiekt jest nowy. Otwarcie w tym roku, raczej nikt nie bedzie mial opinii, ale z
      tego co pisza i co obiecuja to bedzie to cos ciekawego. Wszytskie informacje na
      ich stronie. Warto chyba zaryzykowac bo
      slyszalam ze to nie jest poczatkujaca grupa ludzi, maja juz inny obiekt w Łebie
      - Gród Księca, z tym ze ten jest nastawiony na
      pobyt z dziećmi.
    • lolaa Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 28.02.10, 21:29
      Fajny ośrodek. Szkoda tylko że do morza tak daleko. Pozostaje
      jedynie samochód. A z małymi dziećmi to już dość kłopotliwe
      zwłaszcza w sezonie (szukanie miejsca itd.).
    • alfkrystian Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 15.04.10, 16:19
      Właściciel jest podobno wiarygodną i wypłacalną osobą,posiada już
      poważne inwestycje na terenie Łeby (info z UM Łeba) więc powinien
      zdążyć ze wszystkim na sezon ,podobno trwa już końcowe wyposażanie
      ośrodka.Jeśli to wszystko co jest w opisie ruszy to za taką kasę nic
      lepszego nie znajdziemy.ja osobiście zaryzykowałem
      zaliczkę ,pozdrawiam
      • alfkrystian Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 18.04.10, 19:11
        75 zł od osoby z wyzywieniem w takich warunkach to zbyt dużo ?? To
        życzę udanych poszukiwań
    • aleks.pomorskie Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 11.06.10, 13:09
      Kochana, to jeszcze nie jest wybudowanesmile Mój mąż tam pracuje, robią
      to wszystko,ale dopiero na przyszły sezon(o ile) będzie można tam na
      spokojnie pojechać.Trochę to dla mnie smieszne,już się ogłaszają a
      jeszcze mnóstwo pracy. Byłam tam w nd sobie popatrzeć, jeden domek
      jest tylko skończonysmile basen, owszem, będzie,ale narazie to tylko
      jest tam wyznaczone miejsce na ten basensmileaha,a na Kaczych to tylko
      domki 4osobowe. A do Łeby to hoho...smile ale jest mnóstwo ładnych
      domków w Łebie,idealne z dzieckiem,musisz popatrzeć. Pozdrawiam z
      Łebysmile
      • joannaka123 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 26.07.10, 17:52
        myslę o wyjeżdzie w to miejsce w sierpniu.
        Mogę prosić o opinie osób, które tam były. Jak animacje dla dzieci,
        teren -bezpiecznie? Jak z dojściem do morza? odpada-tylko
        samochodem???
        będę wdzięczna za świeże informacje.
        z góry dziękuję
        • newman77 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 03.08.10, 21:10
          Witam. Byłem wraz z rodziną od 19 do 28 lipca. Praktycznie wszystko było zgodne
          z informacją zawartą na stronie. Nie było tylko restauracji, w której można
          zamówić dania w godzinach poza śniadaniem oraz obiadokolacją. Ale naprawdę dało
          się bez tego żyć, gdyż oba posiłki serwowane w formie szwedzkiego stołu były tak
          obfite, a liczba dań tak duża, iż nie było potrzeby "przegryzania" czegokolwiek
          w międzyczasie. Basen z podgrzewaną wodą działał bez zarzutu. Moja 2-letnia
          córeczka była fanką, jak większość dzieci, zjeżdżalni. Wynajem rowerów (5 zł za
          godzinę), a także komunikacja autobusowa do centrum działała bez zarzutu. Przy
          bramie wjazdowej jest bankomat, z którego również można korzystać. Klub Miszki
          Miki działa od 14-19, co wydaje się nieco za krótko, bo w trakcie pobytu przez 2
          dni padał deszcz i do po południa dzieci nie miały co robić (kąpaliśmy się mimo
          ulewy, bo woda w basenie była naprawdę ciepła). Internet działał bez zarzutu
          (miałem ze sobą laptopa), telewizja w domkach również (kilka kanałów, w tym mini
          mini dla dzieci). Same domki świetnie wyposażone, warto wziąć ze sobą wędki, bo
          można złowić coś ciekawego w stawach. Obsługa składająca się z młodych osób
          bardzo miła i kompetentna. Reasumując, naprawdę byliśmy zadowoleni i
          niewykluczone, że w przyszłym roku znów przyjedziemy, a przejechaliśmy "kawał"
          kraju, bo jesteśmy z Wałbrzycha.
    • kkowalska1 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 23.12.10, 09:17
      może ktoś był tam?
    • chuda-kluska Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 04.07.11, 21:40
      cześć jestem obecnie w Kaczych stawach i jestem po prostu zawiedziona!
      mistrzowsko kasę wyciągają-owszem, chętnie, ale ośrodek ma więcej minusów niż plusów...
      plus- jest hot spot smile
      plus - jest klubik dla dzieci,ale panie jakoś nei umiały moich zachęcić,aby zostały na terenie,więc cały czas są z nami....
      minusy- choćby cholernie zimno w domkach i brak możliwości jakiegokolwiek ogrzania- jesteśmy tu z dziećmi, w nocy jest po 10-12 st na dworze,a domki makabrycznie zimne- na nasze pytania o możliwość wypożyczenia jakiejś farelki dowiedzieliśmy się,że nie mają i że nawet dogrzać swoją nie wolno- napisane w regulaminie ...super ...ręczniki wiecznie wilgotne zimno,nieprzytulnie..
      Jak na szwedzki stół wyżywienie co najmniej marne- większość ludzi z małymi dziećmi,a dla nich p prostu nie ma nic! wszystko smażone, doprawione, żadnych makaronów na słodko, ryżu czy głupich naleśników...zakaz wynoszenia czegokolwiek ze stołówki,a za 4 osoby trzeba zapłacić pełno-płatnie- przynajmniej nie wydziwialiby z jedzeniem,bo ile może zjeść 4latek....głupiej kanapki nie można zabrać...
      Rezerwowałam domek w styczniu i otrzymałam informację o czynnej restauracji,gdzie można iść na jakiś posiłek (dziecko od śniadania do 16:30 (pora obiadokolacji) musi zgłodnieć)- fakt jest taki,że restauracja w ogóle nie istnieje, a panowie z baru nie umieją zrobić zwykłego machiatto...
      No jest jeszcze super rozreklamowany podgrzewany basen,w którym jest 21stopni!!!!! żenada....sad nigdy nawet nie pomyślę kiedykolwiek o tym ośrodku- szkoda,że goście zmuszeni są płacić z góry przy meldunku, bo zdecydowanie uciekłabym stąd po pierwszej nocy....NIE POLECAM!!!!
      • marianna123456 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 08.07.11, 21:06
        Właśnie wróciliśmy z Kaczych Stawów, ośrodek fajny i dużo rozwiązań całkiem fajnych, domki duże, dobrze wyposażone, ale:
        1. Ośrodek robiony jest pod dzieci, a posiłki serwowane w postaci stołu szweckiego i nie wolno wynosić jedzenia (wynosiliśmy ciastko po śniadaniu dla dziecka i syn właściciela jak jakiś ochroniarz zwrócił nam uwagę jakbyśmy wynosili całe śniadanie). Powinni o tym uprzedzać w regulaminie. Byliśmy rok wcześniej w innym ośrodku również ze stołem szweckim i można było wynosić jedzenie-przecież maluch nie jest w stanie „napchać” się na cały dzien…obiadokolacja dopiero od 16.30. Ponadto deser podawano po sniadaniu…bezsens. Byliśmy prawie dwa tygodnie i tylko raz były świeże owoce na deser!!! Nie było plastikowych kubków dla dzieci ani śliniaczków… Na obiad było mięso i ryba do wyboru niestety nigdy nie było informacji co to za menu-np. co to za ryba, trzeba było podpytywać. Jak usłyszałam, że ryba to panga to mi szczęka opadła i byłam negatywnie zaskoczona-nad polskim morzem jem pangę…Mięso często było nie do zjedzenia, dla maluchow-zylaste lub suche nie do przeżucia… Zasmakowałam za to w twarożkach, były pyszne
        2. Pod koniec naszego pobytu deser przeniesiono na popołudnie a wynoszących chyba już nie ganiano, bo widziałam wiele osób nawet jak był synek szefowej…ale niesmak pozostał…
        3. Świetlica do zabaw z dziećmi pod dachem otwarta w godz. 14-19. Powinna być czynna cały dzień zwłaszcza przy niepogodzie. Żadnych organizowanych dyskotek dla dzieci, konkursów, zawodów, nic…znowu mam porównanie z ośrodkiem sprzed roku i stawy przegrywają… Panie przedszkolanki właściwie jedynie są w pomieszczeniu, ale dzieci zajmują się sobą (czytaj nudzą się bo i zabawek mało). Moja córka chodzi do przedszkola i lubi takie miejsca ale tam nie chciała chodzić…
        4. Uwaga, jeśli ktoś chce przyjechać z dzieckiem ok. 8 letnim i starszym-nie ma tu nic do roboty dla takich małych, żadnego ping-ponga, boiska do kosza. Nie raz słyszałam jak takie dzieci marudziły, że się nudzą….place zabaw tez raczej dla wieku 1-5 lat. Nie ma zadnej wypożyczalni piłek do siatki, badmintona…
        5. Domki są 4-osobowe, ale mają tylko dwa leżaki. Nie można zapłacić za rzeczywistą liczbę mieszkańców (ok. taki układ), ale jak ktoś cię odwiedzi to łaskawie zje w ramach tej dodatkowej osoby…ale kolejna musi płacić 40 zł za obiadkolację-moim zdaniem kwota do 25zł byłaby odpowiednia…
        6. Domki mają taką konstrukcję, że przy wietrze trzeszczą niemiłosiernie, drewniana dość „przewiewna” konstrukcja i luźna izolacja na poddaszu po prostu łomocze…okna przeciekają przy parapecie
        7. Co do tego, czy woda w basenie jest podgrzewana nie chce się kłócić, może trochę tak. Niestety w przeciwieństwie do kąpielisk przy jeziorach nie podawano temp. wody. Ja daję rano (w upalne dni po południu sama się ogrzewała) ok. 20 stopni.
        8. Obsługa generalnie przyjaźnie nastawiona, pomijając synka szefowej, który zabija słowem i tekstem śmiałka wynoszącego pączka a nie chce pomóc w kwestii dodatkowego wykupu posiłku dla gościa i odsyła do recepcji.
        9. Internet choć jest to słabiutki i często przerywa. Zwłaszcza w czasie deszczu.
        10. Ten patent z opaskami jest słaby zwłaszcza w przypadku malutkich dzieci, to bardzo denerwuje maluchy, które tego nie rozumieją. Końcowka po odcięciu jest ostra i można sobie zrobić niezłą dziurę.
        11. Generalnie odniosłam wrażenie, że szefostwo osiadło na laurach. Robią wrażenie, że wczasowicz zapłacił i niech już nie wymaga za dużo. Lokalizacja i basen to nie wszystko.
        • alfa36 marianna 08.07.11, 22:54
          Piszesz, że w zeszlym roku bylas w fajnym ośrodku. Napisz,proszę, jakim. Może byc na priv. Szukam (na przyszly rok) fajnego, rodzinnego ośrodka, z dobrym jedzeniem, animacjami, atrakcjami.
          • dan-ka6 Re: marianna 09.07.11, 19:33
            Ja też poproszę i.... dziękuję bardzo.
            • marianna123456 Re: marianna 11.07.11, 11:34
              zalesiemazury.pl/
              polecamsmile
            • dan-ka6 Re: marianna 11.07.11, 12:11
              Dziękuję.
          • marianna123456 Re: marianna 11.07.11, 11:34
            zalesiemazury.pl/
            polecam
        • filemona84 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 11.07.11, 20:37
          Ja właśnie wróciłam z Kaczych Stawów i było super, rodzice byli na długi weekend podczas Bożego Ciała.
          Jak nas rewelacja, domki 6 osobowe, są 2 sypialnie i salon w którym spokojnie też się wyśpią 2 osoby.
          1. Fakt posiłki to szwedzki stół ale wynosiliśmy np bułki w rękach, wiele osób tak robiło i nikt im uwagi nie zwrócił. Jak mówiła obsługa jest zakaz wynoszenia ponieważ w zeszłym roku ginęła zastawa, czyli talerze itd. My chodziliśmy na śniadanie ok 10 i do tej 16.30 głodni nie byliśmy, fakt dzieci nie najadały się więc po 18 chodziliśmy jeszcze raz, z tego co zauważyłam wiele rodzin z dziećmi tak robiło. Fakt na obiad było mięso i ryba nigdy nie były suche, ryba jak pytałam to była sola. Nam obiady bardzo, bardzo smakowały, jak zresztą całe posiłki. Nigdy jeszcze nie byliśmy w takim ośrodku za taką cenę, żeby był taki wybór.
          Na śniadanie 6 rodzai wędlin i 4 rodzaje sera w plastrach, do tego pasztet zawsze świeżo pieczony, kiełbaski gotowane i parówki (czasem zamiast tego jajecznica), ser trójkątny topiony w różnych smakach, serek topiony kwadratowy kiri chyba, miód, 2 rodzaje dżemu, do tego dżem w kwadratowych opakowaniach malutki, twarożek a do niego osobno w miseczkach szczypiorek, pietruszka, rzodkiewka, ogórki, cebulka tak że każdy mógł sobie skomponować to co chciał, 2 rodzaje bułek, 3 rodzaje chleba, nawet masła były 2 rodzaje. Soki dla dzieci też zawsze dwa w różnych smakach i 2 rodzaje jogurtów, a no i oczywiście keczup, musztarda a czasem i sos czosnkowy. Zapomniałabym, jeszcze były pomidory, ogórki i papryka w plastrach. Kawa i herbata, cytryna do herbaty i ciasto. zapomniałam znów o czymś, o płatkach na śniadanie, jedne były jakieś zwykłe kukurydziane a drugie czekoladowe i do nich było gorące mleko, a w drugim pojemniku była już gotowa zupa mleczna (moje dzieci jadły płatki na sucho). To chyba było by na tyle jeśli chodzi o śniadanie.
          Obiad to zawsze ziemniaki i frytki, to tego był albo makaron albo ryż. 3 rodzaje mięsa i ryba też była zawsze, jakaś pieczeń, bardzo smakowały mi makarony i ryże, dlatego na mięso nie zwróciłam dokładnie uwagi ale moje dzieciaki zadowolone. Moja 2 latka świetnie radziła sobie z kurczakiem więc suchy nie był na bank. 3 rodzaje surówek, mizeria. Oczywiście był keczup i jakiś sos. Soki dla dzieci też 2 do wyboru, 2 zupy. naprawdę jedzenia było bardzo bardzo dużo. Mój mąż podczas tego pobytu przytył 2 kg. Pyszne były lasagne i dania z ryżem po chińsku. Zawsze były warzywa gotowane. Co do sprzętu dla dzieci to fakt kubki szklane, bałam się że dziecko zbije, pryz stoliku obok jeden maluch zbił ale panie szybko sprzątnęły i nie było problemu. Krzesełka do karmienia były, ale śliniak to wiadomo, że każdy powinien mieć swój, ja bym po kimś nie chciała mieć, choć wiem, że pewnie były by wygotowane. Mówię, jedzenie było super.
          3. Na miejscu jest wypożyczalnia rowerów, więc nasze dzieciaki się nie nudziły.
          4. basen ma podgrzewaną wodę, tylko schody na zjeżdżalnie są drewniane i widziałam jak jedna osoba z nich spadła na szczęście z niezbyt dużej wysokości i od razu założono maty antypoślizgowe.
          5. Nasze domki miały 4 leżaki i 4 krzesła takie na taras i stół. Poza tym w każdym domku jest kartka z jego wyposażeniem i tak też na niej było, ale napisane też było że jest parawan a go nie było co należało zgłosić do recepcji jak by czegoś brakowało i tak też zrobiliśmy, od razu przyniesiono nam parawan.
          6. nasz domek przy wietrze nie trzeszczał, okna nie przeciekały.
          7. Syna szefowej nie widziałam z tego co wiem, to właścicieli jest dwóch, jedna z żon ma tylko dziecko, które jest na dodatku małe.
          8. Na internet nie narzekam, za to mało programów w telewizji, ale było dvd w telewizorze więc oglądaliśmy filmy i bajki zabrane z domu.
          9. blisko las i można się wybrać na fajną rowerową wycieczkę, przy ogrodzeniu masa krzaczków a malinami więc dzieciaki miały radochę.
          10. Place zabaw to rewelacja, z piaskiem z plaży i super sprzętem, dzieciaki miałam na oku bo z tego co zauważyłam to na każde 10 domków przypada jeden plac ale naprawdę super wyposażony.
          11. Było też boisko do siatkówki więc i my dorośli mogliśmy wieczorem pobiegać za piłką. Mąż wieczorami wędkował.
          12. W kuchni brakowało mi tylko czegoś do podgrzewania mleka dla dziecka, bo ono pije mleko zwykłe z kartonu, takie w proszku dało by się jakoś przygotować, a grzać w podgrzewaczu butelkę z mlekiem o pojemności 340 ml sobie nie wyobrażam więc grzaliśmy w czajniku do gotowania wody, po prostu on służył nam za podgrzewacz i do niego wkładaliśmy butelkę z mlekiem.
          Ja jestem zachwycona tym miejscem, mieliśmy domek premium i do dziś nie wiem czym on różnił się od tych w wersji standard. Chcieliśmy z mężem zarezerwować pobyt w sierpniu ale już podobno wszystko zajęte. Jak w czerwcu byli rodzice to podobno już nic wolnego do rezerwacji nie było ale miałam nadzieję że może coś się zmieniło, niestety nie.
          Ja polecam to miejsce z czystym sumieniem i w przyszłym roku na pewno też pojedziemy.
        • nchyb Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 12.07.11, 10:35
          > Właśnie wróciliśmy z Kaczych Stawów, ośrodek fajny i dużo rozwiązań całkiem faj
          > nych, domki duże, dobrze wyposażone, ale:
          > 1. Ośrodek

Bardzo pomocna opinia smile
          • wajasa Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 21.07.11, 12:49
            Ja z rodziną w kaczych stawach byłam w ubiegłym roku, śniadanie jak dla nas bardzo ubogie, słabe warzywa, cebula, papryka zielona ogórek i pomidor, wędliny słabej jakości, domki w dni deszczowe bardzo zimne, ciuchy nie schły, śmierdziało,ściany i okna mokre, wyposażone dobrze, plac zabaw dla dzieci bardzo małych, bez ławek, cały ośrodek nie posiadał ławek do odpoczynku dzieci. Klub dla dzieci był, ale dzieci nie było w środku, kiepski. Dorośli nie mieli kompletnie co ze sobą zrobić na ośrodku. Jak dla mnie najgorszy ośrodek w jakim byłam, cena nie adekwatna do warunków
      • werbla04 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 27.08.11, 16:38
        chuda kluska co to bzdety wypisujesz polecam ośrodek wczasowy piękne domki spokojna okolica wspaniały basen jedzenie przepyszne można się najeść do syta posiłki urozmaicone obsługa miła i uśmiechnięta place zabaw bezpieczne dla dzieci przedszkolanki pracują od godz 14 do 19 w klubie myszka miki w domku ładne pokoje dobrze wyposażone darmowy internet i telewizor z 10 programami w tym bajki dla dzieci kanapki można zabrać ze stołówki chuda kluska jak ci nie odpowiada wypoczynek nad polskim morzem to jedz do turcji do ekskluzywnego hotelu a nie krytykuj i nie pisz bzdur
    • pan.am Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 25.07.11, 18:46
      Obecnie jestem w ośrodku kacze stawy. Wrażenie ośrodek ładnie zaprojektowany i położony. Osoby chcące odpocząć od miejskiego tłoku i gwaru, w tym miejscu odpoczną. Ośrodek przeznaczony głównie dla rodzin z dziećmi, ale tylko z nazwy. Plac zabaw przeznaczony tylko dla małych dzieci. 8-10 latek nie będzie miał co robić. Klub Myszki Miki, panie nie umieją zainteresować dzieci. Mimo pięknej pogody, siedzą z dziećmi w pomieszczeniu. Nie polecam i czynne tylko od 14-19. Wyżywienie nie przeznaczone dla dzieci. Brak miękkiego mięsa, potraw mięsnych typu mielony, schabowy, klopsy. Codziennie ryba panga i jej pochodne. oraz mięso z grilla lub przysłowiowa podeszwa. Dzieci żywią się wyłącznie frytkami i surówkami. Zwracanie uwagi obsłudze i kucharzowi bezskuteczne. Za taką kasę wyżywienie to porażka. Śniadania również nie powalają wyborem. Codziennie ta sama wędlina i żółty ser i na przemian jajecznica a na drugi dzień parówki (zimne). Obsługa jest, bo jest. Najlepiej jej nie przeszkadzać, wysłuchają i żadnej reakcji. Szkoda chodzić i się prosić. Listy i paczki odbierają z poczty za gości ale potem trzymają tydzień i rżną Niemca, że nic nie przyszło. Czekałem na profesjonalne negatywy i otrzymałem paczkę przed wyjazdem jak zrobiłem awanturę. Opaski zakładane przez ośrodek są z twardego materiału i w bliskim kontakcie kaleczą skórę. W basenie pokaleczyłem córkę a ona mnie. Co do basenu to woda zimna 22-23 stopnie max. Ratownik tłumaczy, że za rok mają wymienić urządzenia grzewcze. Wypożyczalnia rowerów jest. Cena wypożyczenia roweru na dobę 20 PLN, ale... no właśnie rower musi wrócić do godz. 22 do wypożyczalni. Nocne wypady na rowerze odpadają. Rowery Made in China (tragedia) usłyszałem od obsługi co Pan chce od roweru za 300 PLN. W zimne dni w domku zimno i wilgotno. Dogrzewanie zabronione, pod groźbą kary z regulaminu. Restauracji na miejscu nie ma aby dojeść trzeba jechać do Łeby. Autobusy bezpłatne są ale... kursują do 19. Na piwko przy zachodzie słońca się nie pojedzie, chyba że powrót taksówką (25 PLN z Centrum do kaczych stawów) A... jeszcze kwestia papieru toaletowego to nie tak jak za granicą w Egipcie, Grecji czy Turcji codziennie uzupełniany. Tutaj albo pójdziesz do recepcji i na 4 osoby dostaniesz rolkę, góra dwie z komentarzem, że za często robisz kupę. Ogólnie ośrodek nastawiony na komercję, płacisz z góry i nie masz prawa do reklamacji. Telewizja nie działa jak powinna, jest radiowa i w brzydkie deszczowe dni jej nie ma, bo sygnał znika. Internet chodzi w miarę. Ot Polska rzeczywistość, pomysł fajny ale... wykonanie....
      • piter256 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 28.12.11, 20:56
        Zgadzam się w zupełności, z przedmówcą smile
        Jeżeli chodzi o obsługę to fakt, mieliśmy niemiłe spotkanie z synem właściciela, za wyniesienie jednej bułki dla dzieci. Zgroza. Ja rozumiem, że nie można wynosić zastawy ale jedna bułka dla dziecka, który nie zjadł śniadania, mimo, że opłacone jest jak za dorosłą osobę.
        Co do obsługi pozostałej to zastrzeżeń nie mam, nić nie robią nawet jak im sie zwróci uwagę smile.
        Reasumując ośrodek ładnie urządzony, jedzenie dobre, ale syn właściciela popsuł mi całą miłą atmosferę, dość daleko do morza, a autobusy to jeżdżą do 19-tej, więc tylko samochód własny pozostaje...
    • 3alka Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 30.07.11, 17:04
      Witam wszystkich,którzy wybierają się do ośrodka Kacze Stawy.Ja wróciłam z wczasów z tego ośrodka.Ośrodek jest przeznaczony dla rodzin z dziećmi,ale jedzenie jest okropne.Kucharz gotuje jak w wojsku.Zupy są z całymi ziemniakami,surówki są przywożone gotowe w wiadrach,tak samo jest z białymi serkami .Na drugie danie jest porcja mięsa tak twardego że dorosły ma kłopot ze zjedzeniem nie mówiąc już o dziecku.Brakuje kotletów,mięsa są z grilla.Przestrzegam przed zjedzeniem na śniadanie serków topionych są przeterminowane.Codziennie jest ryba,ale mało kto wie że to jest panga.Jedzenie jest marnej jakości.Rodzice chodzili do sklepiku i kupowali zupki chińskie,bo tylko to nadawało się do zjedzenia.Woda w basenie może ma 20 stopni i to wszystko.W morzu jest cieplejsza.Brak jest zabaw dla dzieci.W ośrodku jest możliwość wynajęcia rowerów za 3 zł za godzinę lub 20 zł za dobę.Tylko że doba kończy się o godzinie 22 następnego dnia należy wypożyczyć znów.
    • magnum-2 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 31.07.11, 21:24
      Należy jeszcze dodać, że stołówka jest za mała. Czeka się na wolny stolik albo w kolejce po posiłek, to irytuje. Jedzenie fatalne, kucharz gotuje jak dla wojska, podeszwa i niedogotowane warzywa, w smaku gumiaste. Surówki przywożone z zewnątrz wiadrami, twarogi na śniadanie również. Kwota pobytu nieadekwatna do wyżywienia. Lepiej by było płacić bez wyżywienia, oczywiście niższą stawkę. Warunki w domkach jak najbardziej dobre. W deszczowe i chłodniejsze dni trzeba dogrzewać domek bo wilgoć jak cholera i okna przeciekają. Zabrać po cichu grzejnik dla dzieci i grzać bo temperatura w domku spada do 18 stopni dla małego dziecka to trochę mało. W basenie zimna woda, ze 20-21 stopni. Obsługa nie reaguje ogranicza się do wysłuchania i to wszystko. Telewizja permanentnie się psuje. Osobiście drugi raz już tam nie pojedziemy.
      • marina9.9 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 04.08.11, 10:09
        No to mam chyba problem, bo mam tam jechac z małymi dziećmi w połowie sierpnia i zaczynam się zastanawiać czy warto. W sumie szkoda mi zaliczki, ale może warto odżałować żeby nie zmarnować urlopu??
        • 1-franek1970 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 12.08.11, 23:17
          spokojnie moze pani jechac bylismy od 16 lipca.dla malych dzieci jest dostatecznie atrakcji jak mini zoo ,basen,place zabaw i klub dla dzieci.jedzenie jest adekwatne do ceny,jest w czym wybierac.domki sa ladne i przestrzenne.opaski nie sa takie uciazliwe.do obsugi nie mamy zastrzezen.mielismy 2 domki ,dzieci od 5 do 8 lat.nad morze jezdzilismy tylko na wieczorne spacery,caly dzien lezelismy przy basenie.lepsze warunki oferuja hotele od 5000 w gore,albo jaroslawiec w podobnej cenie.nam sie podobalo,tylko pogoda musi dopisac.
      • cienki66 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 16.08.11, 14:36
        Witajcie,
        Byłem z rodziną w Kaczych Stawach od 1 do 10 sierpnia. Nie mam żadnych zastrzeżeń - no może tylko do TV (programy znikały i pojawiały się kiedy chciały), ale kto by ogladał TV na wczasach smile - a jechałem z drugiego końca Polski tj. 850 km.
        Jedzonko bardzo dobre - na śniadanie do wyboru wędliny, sery, serki, dżemy, zasze coś na ciepło (kiełbaski, parówki, jajecznica, boczuś smile), płatki, kulki czekoladowe, kawka, herbata soki. Do obiadów też nie ma co się przyczepiać (a tym bardziej do kucharzy - fajne chłopaki), prawie zawsze była rybka (i to nie panga jak ktoś tu pisał tylko dorsz - chociaż raz pewności nie miałem), jakieś mięsko, nalesniki, zupy, zapiekanki, frytki itp. A dodatki naprawdę smaczne i wątpię aby były dostarczane we wiadrach smile Co do stołówki to była wystarczająca, a zawsze mozna było przejść do drugiej cześci (za barem).
        Obsługa młoda i miła, też nie mam zastrzeżeń. W klubie Myszki Miki byliśmy tylko raz z ciekawości (pogoda nam dopisała, tak więc nie było takiej potrzeby), ale Panie sprawiały pozytywne wrażenie.
        Ogólnie ośrodek bardzo polecam, cisza i spokój, doskonałe miejsce na bazę wypadową po terenie.
        Pozdrawiam Cienki
    • joanna2503 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 18.08.11, 23:04
      Byliśmy z rodzina w Kaczych Stawach od 21.07-02.08.2011
      Nie rozumiem negatywnych opinii niektórych osób.
      Cała obsługa miła i uprzejma, barmanka również (ale widać, że to wada, bo niektóre panie widocznie nie umieją zapanować nad swoimi mężami, drogie Panie zadbajcie o siebie zamiast mieć pretensje do eleganckiej dziewczyny, chyba lepiej zamówić coś przy barze w takiej obecności, niż u jakiegoś kocmołucha).
      Syn właściciela, szybko reagujący na zła pogodę poprzez dokupienie różnych gier (piłkarzyki, rzutki, stół do ping-ponga )
      Pełna frekwencje gości, mała ilość leżaków - na drugi dzień były już dokupione nowe, otwarty na sugestie gości wprowadzając dodatkowe przekąski między śniadaniem a obiadokolacją, które można było zakupić w barze takie jak przepyszne sałatki, dla dzieci hod-dogi, hamburgery czy też przepyszne naleśniki ze świeżymi truskawkami i nutellą.
      Ośrodek otwarty dla ludzi z psami gdzie nigdzie nie było zakazów aby mogły swobodnie poruszać się po całym terenie. Szkoda tylko, ze niektórzy właściciele nie potrafią jeszcze sprzątać po swoich pupilach. Poza tym wiele atrakcji: w każdy poniedziałek wieczorki taneczne, w środy turniej piłki siatkowej, w piątki turniej ping-ponga dla wszystkich chętnych.
      Maluchy mają swój klub Myszki Miki.
      Basen czyściutki i z ciepła wodą sama pływałam w niepogodę i pogodę i nikt mi nie wmówi że woda była zimniejsza niż w morzu.
      Jeśli chodzi o posiłki to nie będę się powtarzać bo jeśli ktoś tam był i napisał prawdę to wie, że nigdy niczego nie zabrakło było duże urozmaicenia, obiady podczas naszego pobytu nie powtórzyły się ani razu i tu duży plus dla kucharzy.
      Kwestia rowerów , jak ktoś chce rower super wypasiony niech przywiezie swój, nie będzie musiał płacić i narzekać bo rowery były nowe nie 10 letnie korzystaliśmy i były ok. Poza tym nie widziałam aby w wypożyczalniach bliżej morza rowery były lepszej jakości wręcz przeciwnie.
      Jak wiele osób pisze ośrodek jest nowo otwarty, działa drugi rok i myślę ze czeka na sugestie gości co by ulepszyć w funkcjonowaniu aby każdy był zadowolony, ale po co rozmawiać, lepiej oczerniać bo my Polacy lubimy narzekać, to przykre. Jeśli ktoś pisze że w domku było zimno to do kogo ma pretensje, do właściciela?
      Taka szerokość geograficzna.
      Pyzatym może zamiast biadolić, było poprosić właściciela o zakupienie kilka termowentylatorów! Nie sądzę aby odmówił.
      Ja mam dwoje nastolatków i nie uważam aby się nudzili tylko trzeba umieć znaleźć sobie zajecie. W pobliżu Kaczych Stawów jest stadnina koni i olbrzymie boisko do gry w piłkę nożną, wydmy, ŁEBA i inne atrakcje, dla chcącego nic trudnego.
      Wiec może zamiast narzekać i oczerniać zastanówmy się nad samym sobą bo złej baletnicy to i rąbek od spódnicy przeszkadza.
      Rzadko się zdarza a wręcz wcale aby właściciel inwestował w środku sezonu wiedząc że i tak nikt już nie przyjedzie bo rezerwacji dokonuje się wcześniej. Większość zliczałaby już zyski a ten inwestował aby umilić gościom pobyt. Nie zdarza się na co dzień spotykać tak uprzejmych i otwartych ludzi. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Kaczych Stawach i na pewno wrócimy tam za rok razem ze znajomymi.
      Przypominam, że mało jest ośrodków w Polsce z basenem, to nic, że nad morzem.

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.
      • edyt-a74 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 22.08.11, 22:16
        Właśnie wróciliśmy z urlopu w Ośrodku w Kaczych Stawach.Byliśmy tam 15-21 sierpnia z 4 letnią córką i psem.W domku byli z nami jeszcze nasi znajomi z 2 letnim synem. Co do jednego jesteśmy zgodni-było super...Córka płacze że chce do "wakacyjnego domku".Po przeczytaniu negatywnych opinii poważnie zastanawiałam się czy nie odwołać rezerwacji-pojechaliśmy ...i nie żałuję.Za rok też pojedziemy.Odnośnie warunków:domki czyste,zadbane,wyposażone zgodnie z opisem na stronie.Mini-mini i darmowy internet-czego chcieć więcej na wakacjach?
        Jedzenie...dla nas było rewelacyjne.A że czasami tłuste?(smażony bekon do jajecznicy na śniadanie...mniam,mniamsmilebyło oprócz tego rano do wyboru było tyle serków i twarożków,chrupek,wędlin i no miodu że każdy powinien znależć coś dla siebie i dziecka.Pyszne świeże pieczywo.Na obiad dwie zupy do wyboru,pierogi,placki ziemniaczane,ryż z jabłkami,ryba,mięsa,deser...naprawdę nie rozumiem niezadowolenia niektórych.Nam smakowało...bardzo.I fakt można bez problemów kupić przekąski w barze w umiarkowanej cenie.Place zabaw dla dzieci:kilka,nowe elementy,fajnie wyposażone-piasek,drabinki,ślizgawki,karuzele,huśtawki...nasze dzieciaki sie nie nudziły.Płaskie ścieżki po których dzieci mogą jeżdzić rowerami po ogrodzonym ośrodku.Odnośnie rowerów-nasza córka była zadowolona z wypożyczonego 4-kołowca,który moze i nie był z najwyższej półki ale jeżdził "szybko jak wiatr"wink Fajny pomysł z mini zoo-odwiedziny króliczków i koników to ważny punkt dniasmilePiłkarzyki też rewelacja-nawet tatusiów wciągnęłysmileBasen,Basen,Basen!!!Woda czysta podgrzewana-na pewno nie była zimniejsza niż w morzu-bo nad morzem też bylismy.Jedyna rzecz do której mogę się przyczepić to panie w Klubie Myszki Miki-nie były ani miłe ani niemiłe-nijakie...naszych dzieci nie przekonały.Na szczęście pogoda dopisała i nie musieliśmy tam chodzić.Może za rok będą inne?Na pewno warto jechać tam własnym samochodem-bo w każdej chwili można wyskoczyć nad morze czy do Łeby,albo do Parku Jurajskiego(polecam)No i obsługa-bardzo miła...naprawdę nie usłyszałam złego słowa ani od recepcji,ani od kuchni ani nawet od ludzi z domku gospodarczego.Do tego wszystkiego przystępna cena...Warto.Myślę że negatywy napisały osoby którym pogoda nie dopisała i wyładowały swoje żale w necie albo konkurencja...

• marina9.9 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.08.11, 13:25
          Właśnie wróciłam z Kaczych Stawów. Było super, dzieci nie chciały wyjeżdżać. Nie wiem kto i po co wypisuje takie głupie opinie na temat tego ośrodka.
          • chuda-kluska Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.08.11, 20:39
            na przykład ja napisałam te "bzdury". Nachodzą mnie poważne wątpliwości na temat pani wypowiedzi, podważanie opinii wczasowiczów którzy tam byli- czyżby to była jedynie kryptoreklama tego niezbyt sympatycznego ośrodka, który ma tutaj wyrobioną przez sporą rzeszę turystów niepochlebną opinię?
            • bombusik Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 28.08.11, 13:18
              Ja równiez uważam , że Pani opinia na temat Kaczych Stawów jest bzdurna.
              Sądzę, że ma Pani zbyt wygurowane oczekiwania.
              Nie wiem do czego można się przyczepić w tym ośrodku. I tak:
              1. Jedzenie bardzo dobre - Każdy znajdzie coś odpowiedzniego dla siebie.
              2. Obsługa bardzo miła-młodzi ludzie, zawsze uśmichnięci, służący pomocą. Panie w mini klubie (wbrew wcześniejszym opinią) starannie zajmowały się dziećmi, organizowały im przeróżne zabawy.
              Animacja może nie jest na najwyższym poziomie, ale jak na polskie warunki to i tak super. Bez porównanie do zagranicznych hoteli, gdzie animacja prowadzona jest przez obcokrajowców.
              3. Domki śliczne, czyściutkie, przestronne z bardzo wygodnymi łóżkami. Nam pogodza dopisała dlatego w domkach było ciepło. W przeciwnym razie napewno nie obawiałabym się użyć jakiegoś dogrzewacza.
              4. Uważam , że dzieci starsze również nie powinny sie tam nudzić. Nasza córka (8 lat) całymi dniami bawiła się doskonale. Korzystała z basenu, jeżdziła na rolkach i rowerze po bardzo rozległym terenie. Zapoznała koleżanki w podobnym wieku i wspólnie organizowały swój czas.
              5 Basen niezbyt ciepły, ale na pewno podgrzewany. Jeżeli była ogoda to potrafił się nagrzac do wieczora. W nastepnym dniu równiez był przyjemny. Natomiast jesli nie było pogody, wówczas nie był ogrzewany i po takim dniu woda była zimna.
              6 Ośrodek daleko od morza, ale kursuje darmowy autobus.
              Podsumowując - polecam z czystym sercem ten ośrodek, każdemu kto chce wypocząć w miłej atmosferze.
    • werbla04 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 27.08.11, 16:40
      polecam ten ośrodek dla dzieci super
      • beatka.gd Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 02.09.11, 17:10
        Domki czyste, zadbane, wygodne łóżka, łazienka czysta.
        TV ok, był kanał MINI-MINI super dla mojego malucha.
        Ośrodek bardzo zadbany, czysty, przystrzyżona zielona trawa.
        Jestem osobą bardzo wybredną w jedzeniu ale byłam mile zaskoczona dużym wyborem potraw, o dzieciach też pomyśleli bo też był wybór. Codziennie inne potrawy na obiado-kolację.
        Zatroszczyli się o mięsożerców i o jaroszy. Zawsze dwa rodzaje zup, oprócz tego np. makarony, ryż, frytki, rybka w jakiś postaciach, (był np. chyba dorsz), placki ziemniaczane, pierogi, bardzo dobre warzywa gotowane, mięso z grilla było raz- pyszne! itd.
        Jedzenie bardzo dobre. Stołówka czysta, dość duża.
        Jeden minus to Panie animatorki z Klubu Myszki Miki, nie sprawdziły się, nie potrafiły zająć się dziećmi, na pewno nie były to Panie przedszkolanki bo było to widać.
        Brakowało nam tam sklepiku dla dzieci, zabawki jakieś tanie, piłki-koła plażowe coś w tym stylu, bo był basen i musieliśmy jeździć do Łeby (ale to też nie problem)
        Jest to ośrodek na pewno dla rodzin z dziećmi.
        Co nas zaskoczyło było dużo dzieci a ogólnie na ośrodku panowała cisza.
        Na pewno z czystym sercem polecam i za rok zapewne pojedziemy jeszcze raz.
        Fajne mini zoo dla maluchów.
        Basen czysty, woda cieplejsza niż w morzu.
        Place zabaw fajne, piasek z plaży na palcu też czysty.
        Personel grzeczny, sympatyczny.
        Cóż więcej pisać naprawdę SUPER.
        Acha jeszcze jedno byliśmy z małym2 letnim dzieckiem opaski na rączce nie miał założonej i nie było z tym problemu (gdyż nie dał by sobie założyć, bo jest za mały) Polecam!
        • beatka.gd Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 02.09.11, 17:18
          Domki czyste, zadbane, wygodne łóżka, łazienka czysta.
          TV ok, był kanał MINI-MINI super dla mojego malucha.
          Ośrodek bardzo zadbany, czysty, przystrzyżona zielona trawa.
          Jestem osobą bardzo wybredną w jedzeniu ale byłam mile zaskoczona dużym wyborem potraw, o dzieciach też pomyśleli bo też był wybór. Codziennie inne potrawy na obiado-kolację.
          Zatroszczyli się o mięsożerców i o jaroszy. Zawsze dwa rodzaje zup, oprócz tego np. makarony, ryż, frytki, rybka w jakiś postaciach, (był np. chyba dorsz), placki ziemniaczane, pierogi, bardzo dobre warzywa gotowane, mięso z grilla było raz- pyszne! itd.
          Jedzenie bardzo dobre. Stołówka czysta, dość duża.
          Jeden minus to Panie animatorki z Klubu Myszki Miki, nie sprawdziły się, nie potrafiły zająć się dziećmi, na pewno nie były to Panie przedszkolanki bo było to widać.
          Brakowało nam tam sklepiku dla dzieci, zabawki jakieś tanie, piłki-koła plażowe coś w tym stylu, bo był basen i musieliśmy jeździć do Łeby (ale to też nie problem)
          Jest to ośrodek na pewno dla rodzin z dziećmi.
          Co nas zaskoczyło było dużo dzieci a ogólnie na ośrodku panowała cisza.
          Na pewno z czystym sercem polecam i za rok zapewne pojedziemy jeszcze raz.
          Fajne mini zoo dla maluchów.
          Basen czysty, woda cieplejsza niż w morzu.
          Place zabaw fajne, piasek z plaży na palcu też czysty.
          Personel grzeczny, sympatyczny.
          Cóż więcej pisać naprawdę SUPER.
          Acha jeszcze jedno byliśmy z małym dzieckiem opaski na rączce nie miał założonej i nie było z tym problemu (gdyż nie dał by sobie założyć, bo jest za mały) Polecam!
          Poleć znajomemu
    • wojtek1212.71 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 16.07.12, 08:06
      Ja byłem tam tego roku.Ośrodek bardzo fajny no i basen oczywiście jest.Jedzenie jest ok.Ale najlepsze dla dzieci to klub myszki miki prowadzony przez młode małżeństwo które ma moc pomysłów dla dzieci.Super ludzie moja córka płacze za Panią miki i za rok tam wracamy.
    • dadek.pl Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 19.07.12, 22:05
      My jesteśmy i jest w miarę ok. Oczywiście pogoda robi swoje jadna jedyną rzeczą do jakiej mamy zastrzeżenia to jedzenie. Jedzenie jest monotematyczne i powtarzalalne. Brak jest dostatecznej ilości warzyw i owoców w kuchni. Sami jeździmy na obiado-kolacje do Łeby co drugi dzień żeby urozmicić menu. Nie chcę być wybredny bo kucharze w Kaczych Stawach są naprawdę dobrzy, jednak jest parę umysłowych niedociągnięć jak np. nie słone ale pikantne zupy w zielonej sali dla dzieci. No kto dzieciom w wieku 1,5-6 lat podaje przyprawione zupy!!! Zgroza! Fakt faktem dla pobytu z dziećmi jest super ze względu na ochronę, basen i obsługe jest ok. Co do animacji, atrakcji dla dorosłych i imprez integracyjnych to całośc jest do totalnej bani. Myslę że to kwestia czasu ale też i mądrego kierownika który zajmie się organizacją obsługi. Ośrodek jest w sumie bardzo fajnie urządzony, z głową i smakiem. Większośc rzeczy jest ok jednak głównym mankamnetem jest żarcie .. przewagą osób w ośrodku sa rodziny z dziećmi 100%/100% smile Jest spokojnie i miło. Fajie i przyjemnie .. z odrobiną wylewności wobec personelu można uzyskać to czdego się wymaga smile Polecam i na razie nie widzę innego ośreodka dla nas w tej okolicy.
      • mamuska235 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opini 20.07.12, 15:53
        Witam. Nie rozumię nie których negatywnych opini odnośnie obiektu. Ja byłam tam dwa tygodnie temu i bardzo mi się podobało. Było wtedy dużo atrakcji dla dzieci jak i dla dorosłych np. nauka tańca karaoke ping pong dancing więc nie rozumię po co ktoś wypisuję takie bzdury. No chyba że coś się zmieniło.? Ośrodek godny polecenie dla rodzin z dziećmi.
      • blazko10 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.07.12, 02:26
        Witam.My niedawno wrócilismy z Kaczych Stawów.Nasz pobyt nie był tak sympatyczny.
        <oczywiście potwierdzam całą urodę ośrodka ;czyste, komfortowe domki,kilka placów zabaw,mini zoo z królikami i konikami do których nasze dzieci lgnęły ,basen,poczucie intymności.

<Poza tym jedzenie- porażka.

<Sniadania ok.Obiady nie dla dzieci.Ośrodek reklamuje się jako przyjazny dzieciom,zupy często zbyt pieprzne,drugie dania trudno było wybrać coś dla maluszków.
        <nasze małe dziecko zatruło się obiadem,dokładnie zupą,po godzinie od zjedzenia <wyst.wymioty,powtórzyły się,na drugi dzień dołączyła się biegunka i trzyma się do tej <pory.W Łebie byliśmy na pogotowiu maluch dostał zastrzyk p/wymiotny.Skróciliśmy <pobyt ,po powrocie do domu odwiedziliśmy jeszcze szpital bo objawy nie <ustępowały ,baliśmy się odwodnienia.Synek jest wymęczony,chce być stale na rękach,to nie <to samo dziecko.Interwencja w ośrodku niewiele dała,dało się odczuć chowanie głowy w <piasek.Mimo całej urody miejsca pobyt wspominamy fatalnie,nie życzymy nikomu takich <wrażeń.Lepiej wybrać naprawdę sprawdzone miejsca,polecane przez bliskich.
        • 0sabina Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.07.12, 08:14
          Właśnie wróciliśmy do domu ośrodek sprawdzony bo byliśmy tam rok temu.Jest tak fajnie jak kiedyś a nawet lepiej bo w zeszłym roku to nasze dzieci tak sobie chodziły do klubu miki a tym razem byliśmi miło zaskoczeni aż tam lgneły.Nowe osoby tam pracują i mają dobre podejście do dzieci,kiedyś tylko tam rysowały a teraz jest dużo atrakcji malowanie buziek co nasze dzieci uwielbiają,mam talent gdzie super się bawiły i wiele innych zabaw a wiemy to bo troche obserwowaliśmy klub.Jedzenie w miare.ogólnie jest ok.
          • brandywina Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.07.12, 13:09
            Duży plus. Domki przestronne, odpowiednio wyposażone. Dobre i bardzo urozmaicone jedzenie. Zawsze ryba, mięso, coś dla dzieci, dwa rodzaje zup, warzywa gotowane i 2 - 3 rodzaje surówek. Absolutnie nie można narzekać. Klubik - udany. Moja córcia chodziła tam bardzo chętnie. Basen - OK. Poza tym czysto, estetycznie. Pracownicy kuchni bardzo uprzejmi. Trochę słabiej na recepcji, gdzie dziewczyna oprócz dzień dobry i do widzenia niewiele potrafi z siebie wydukać. Cóż, w pobliżu dużo atrakcji. Dobra cena, jak na warunki - dobrze wydane pieniądze na wakacje z dzieckiem.
            • 4matylda Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 29.07.12, 07:16
              BYŁO SUPER WYPOCZELIŚMY JAK MAŁO KIEDY BO NASZE DZIECI BYŁY ZAJĘTE W KLUBIE MIKI.POGODA NAM DOPISAŁA.OSRODEK BARDZO FAJNY TROCHE GORZEJ Z JEDZENIEM ALE BYŁO OK.A KLUB MIKI TO REWELACJA NA TAKIE WCZASY,DZIECI SPĘDZAŁY TAM NAPRAWDE DUŻO CZASU I SIĘ NIE NUDZIŁY.pOZDRAWIAMY
          • pola199 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 25.07.12, 23:05
            Hejka.Jeśli ktoś rozważa wyjazd nad morze niech sie zastanowi czy to będą dobrze wydane pieniądze.Dla mnie kicha. Co z tego ze ładnie jak w ostatnie zimne dni w domkach zimno ,wilgotno,o podgrzewanie nie można się było doprosić.Jedzenie raz lepsze,raz gorsze,nie znalazłam ani jednego owocu w menu w ciągu spędzonych tam 7 dni.Warzywa gotowane z mrożonek,a przecież tyle świeżych w sezonie,3 rodzaje surówek.Nie sądziłam że surówkę można spieprzyć a jednak można,niezjadliwe. Dobrze że łeba ma wiele innych atrakcji,polecam wystawę zabawek z PRL-u,fajnie powspominać ,otwarty w tym roku Sea Park,w oceanarium można sobie podnieść adrenalinę smile Nam się podniosła po powrocie do domu jak zaczęły się problemy żołądkowe.W dniu wyjazdu już w samochodzie żle się czuliśmy,w domu było jeszcze gorzej.Lekarz nam powiedział że teraz wiele osób wracających z nad morza tak choruje.masakra.To gdzie teraz jechać żeby mieć udany urlop?
            • 40julka Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 03.08.12, 09:43
              Byliśmy tam dwa tygodnie obiekt super.My i nasze dzieci jesteśmy zachwyceni.Klub miki to rewelacja pod każdym względem zabawy ,konkursy i bardzo miła obsługa.Nasza trójka spędzała tam dużo czasu a my mogliśmy wypocząć.Pozdrowienia dla Pani tej wysokiej super podejście moja córka jest w niej zakochana.
              • madmaxxxx Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 07.08.12, 19:49
                witam.pisząc o kaczych stawach w łebie można mieć tylko pretensje o jedzenie (postarajcie sie naprawdę), reszta ok, domki czyste-widać że panie sie starają.korzystając z okazji wielkie dzięki dla klubu myszki miki-to naprawde rewelacyjny pomysł z tym klubem,podejście personelu do dzieciaków na wysokim poziomie, moje są zakochane w pani sylwi, aż tak że chcialy ją zabrać ze sobą do domu.dzieci dziękują za wspaniałą zabawę.pozdrawiamy!!!
    • alfa1674 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 12.08.12, 21:46
      Przyczepić można się jedynie do podgrzewanego basenu, którego temperatura wynosiła tylko 23 stopnie. Aż prosi się o postawienie kolektorów słonecznych, które może podgrzałyby wodę trochę bardziej.
      Marzeniem byłby kryty basen, wtedy ośrodek ten byłby celem numer jeden, nawet kosztem wyższej ceny...
      • jacekbizon Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 25.08.12, 15:07
        właśnie wróciliśmy z kaczych stawów.jesteśmy zadowoleni z pobytu.smaczna kuchnia, miła obsługa.działalność klubu myszki miki na 5!nasze dzieciaki miło go wspominają.pozdrawiamy.napewno do was wrócimy!
        • ma.gda22 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.06.13, 22:14
          Witam. Byłam tam w zeszłym tygodniu pogoda dopisała. Jedzenie ok nawet lepsze niż w zeszłym roku ale najważniejsze była pani Sylwia bo dzieciaki szalone za nią serdeczne podziękowania . Do zobaczenia za rok.
          • kamelskik Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 03.07.13, 11:02
            Jadę do "Kaczych Stawów" w sobotę na zięciach wygląda fantastycznie zobaczymy na miejscu co roku jeździmy do różnych ośrodków na wczasy rodzinne na przykład w Mrzeżynie byliśmy trzy razy tak nam się podobało teraz jedziemy do Łeby po powrocie a to już 13.07 2013 wystawię swój komentarz z pobytu zarezerwowałem domek classic na 5 osób nie ukrywam że moje córki są bardzo wymagające i komentarz będzie jak najbardziej obiektywny bez zbędnej przesadności.
            • kamelskik Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 14.07.13, 13:18
              Właśnie wróciliśmy z wczasów w kaczych stawach dzieciaki zadowolone częściej przebywaliśmy na ośrodku niż na plaży bo dzieciaki nie chciały opuszczać ośrodka jedzenia dużo , rozmaite ,smaczne na szwedzkim stole od 8,30 do 10,30 śniadanie 12,00 do 14,30 zupki dla dzieci 16,30 do 18,30 obiadokolacje bez ograniczeń ilościowych . Obsługa bardzo mila woda w basenie bardzo ciepła i czysta , w stawie dużo ryb i co bardzo dziwne nie ma na terenie ośrodka komarów nie wiem czy to robota właścicieli czy tylko jakaś anomalia bo po wyjściu poza ośrodek komary zjadają żywcem. Mały minus to telewizja cyfrowa przy słabym sygnale jest nie do pooglądania , ale kto jedzie na wczasy by oglądać telewizje.Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy wczasy na kaczych stawach. PS. nie widziałem tam żadnej kaczki .
              • leonwujek Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 14.07.13, 14:16
                Co do jedzenia to się nie zgodzę. Byłem w tym samym czasie w ośrodku i muszę powiedzieć że gorszego jedzenia w życiu nie jadłem. Zacznijmy od śniadań:
                -jajka na twardo z majonezem przegotowane (żółtko z czarną obwódką), następnego dnia z tych jajek dostawaliśmy pastę jajeczną.
                -jajecznica to nieścięta breja
                -wybór wędlin jak i serów nie wielki
                -do tego pasztet też nie najlepszy (pewnie robiony z królików z mini zoo)
                Obiadokolację
                To już masakra totalna. Na początku w menu był kotlet mielony, podczas dnia sytuacja się zmieniła gdyż kotlety nie wyszły więc były pulpety, następnego dnia z pulpetów zrobiono makaron bolognese).
                -kotlety schabowe nawet takowych nie przypominały.
                -pierogi niby ruskie ale można w nich znaleźć całe nieprzemielone kawałki ziemniaków.
                -ryba nawet nadawała by się do zjedzenia gdyby nie sos, którym została polana.
                -ziemniaki niby pure a były niezjadliwą paćką.
                -frytki porażka totalna najpierw usmażone potem wsadzone do jednego pojemnika aż zrobiły się flakowate.
                -zestaw surówek, takie same surówki można znaleźć w kebabie na ulicy Nadmorskiej w Łebie.
                -zamiast kompotu syrop z wielkiego słoja do zalania wodą Dar Natury.
                -do tego dochodzą różne makarony i ryże z warzywami nie jadalne w ogóle.
                Podsumowując za dużo Vegety i gotowych wyrobów za mało inwencji twórczej "kucharza" (w tym przypadku to słowo jest nadużyciem)

Podsumowując tydzień męki kulinarnej, a pisanie że jedzenie jest dobre jest naprawdę wielkim nadużyciem.
                Co do reszty ośrodka nie ma się do czego przyczepić, basen, duże przestronne domki, sala zabaw dla dzieci.
                Jeśli chodzi o mnie ze względu na fatalną kuchnie więcej tam moja noga nie postanie i nie będę polecał nikomu tego ośrodka ze względu na kiepskie jedzenie.
              • 7kasiaka Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 23.07.13, 18:59
                Jesteśmy aktualnie w Kaczych Stawach smile Jest bardzo fajnie, uważamy,że jest to idealne miejsce do wypoczynku.Ale to zależy i od nastawienia i od oczekiwań beneficjenta smile
                A teraz kilka słów o warunkach. Domek wybieraliśmy bardzo starannie tzn. np. nie blisko stawu, nie za bardzo zacienione itd. Jak się okazuje zupełnie niepotrzebnie, bo właściwie wszystkie są idealnie zlokalizowane. Wyposażenie domków- wystarczające, pościel wręcz wykrochmalona, wszystko w domku obiecane na stronie- potwierdzam. Wi- fi dość słabe, jednak dla mnie wystarcza (działa najlepiej na tarasie). Jedzenie- nie do przejedzenia, 2 razy dziennie, oczywiście coś wciągu dnia trzeba przekąsić...Dosyć smaczne, choć słychać różne opinie każdy może wybrać coś dla siebie. Jedyny minus miejsca- daleko do morza, ale darmowy autobus nieco rekompensuje ten problem...Dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych, w każdy dzień tygodnia inne- np. wczoraj po południu karaoke dla dzieci, wieczorem- dla dorosłych, dziś - nauka tańca, w niedzielędzieci robiły rogaliki...smilePotem częstowały rodziców.W każdym razie jesteśmy póki co bardzo zadowoleni i polecamy innym. Liczymy jednak na ładną pogodę...
          • iza.myk35 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 05.07.13, 08:24
            Byliśmy z rodziną po raz pierwszy w Łebie. Znajomi, którzy byli w zeszłym roku polecili nam Ośrodek Kacze Stawy i naprawdę nie zawiedliśmy się, szczególnie jadąc na urlop z dziećmi. Domki dobrze wyposażone, kuchnia smaczna, pomysł z zupką w ciągu dnia dla dzieci fajna sprawa. Miła i sympatyczna obsługa, pozdrawiamy w tym miejscu Klub Myszki Miki. Program animacji dla dzieci bardzo bogaty - nasze dzieci nie nudziły się w pochmurne dni. Dla nas też nie brakowało atrakcji. Będziemy Was polecać naszym znajomym.
            • marta559 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 15.07.13, 08:39
              Właśnie wróciliśmy z kaczych stawów w zeszłym roku też tam byliśmy jest super.Wszystko nam się tam podoba a jeździmy tam ze względu na klub myszki miki rok temu panie tak nas przekonały i nasze dzieci do siebie.Obsługa młoda ale miła .Gorąco polecam.Dużo atrakcji dla dzieci w klubie a i my się nie nudziliśmy.
              • 1grzegorz2 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 31.07.13, 08:42
                Witam.Właśnie wróciliśmy z kaczych stawów pogoda nam dopisała było super.Domki fajne duży basen klubik dla dzieci rewelacja.Jeden minus to brak zabawek w klubie bo nasze dzieci są małe ale panie robiły wszystko aby zabawić nasze pociechy serdeczne dzięki.Rewelka z programem mam talent , zlot czarownic oraz malowanie buziek oraz wiele innych atrakcji.Do zobaczenia za rok.Było super.
                • leonwujek Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 08.08.13, 08:37
                  Super szkoda że więcej wiadomości się zaczyna od "Właśnie wróciłem z Kaczych stawów" a kończy "było super". Pani manager oraz reszta obsługi nie próżnuje. Może zamiast pisać taki bełkot non stop wzięli by się za gotowanie.
                  • ela-jakub Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 18.08.13, 21:53
                    Witam,

Po pierwsze kazdy lubi cos innego,wiec chcialabym wyrazic jak najbardziej swoja opinie,przebywalismy w Kaczych Stawach od 19 07 do 03 08 2013 z dwojka dzieci 6 lat oraz 2,5.Zaczne od domkow,musze przyznac ze nie mam zastrzezen,czyste,przestronne,super.Basen rewelacja,slyszalam opinie ze woda za zimna ale sorry przy temp. powietrza 26 stopni dziwne zeby woda byla podgrzewana.Osrodek tez powiedzmy bez zastrzezen,ale jesli mam sie wypowiedziec na temat kuchni to juz slabiej a nawet porazkowo,tak jak juz pisalam kazdy jest inny i ma inne wymagania ,ja preferuje zdrawa ,swieza zywnosc,natomiast kuchnia w Kaczych Stawach wola o pomste do nieba,TLUSO,NIE ZDROWO,ZERO SWIEZYCH SALAT, WARZYW(mowa o obiedzie),SOROWKI Z FABRYKI-Masakra!!!!Wlasny grill i ryby prosto od rybakow pomogly.Zatem w skrocie jako osrodek polecam jak najbardziej ,jesli ktos potrafi przymknac oko na kuchnie.Pozdrawiam Ela
                    • brytan1956 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 12.03.14, 13:40
                      co wam powiem to wam powiem-byłem w lipcu 2013r przez tydzień,odradzam.
                      pojadę i w tym roku tz.2014 ale już na 10 dni też w lipcu,
                      a w 2015 r pojadę na dwa tygodnie,oj jak tam jest źle,nie wiem ci będę robił w 2016 pewnie wnuki mnie oleją i pojadą sami do KACZYCH STAWÓW aja za nimi.pozdrawiam i oczywiście POLECAM!!!!
    • kamelskik Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.07.13, 11:28
      Byłem w tym roku od 6-do13 -07 na wczasach w Kaczych Stawach .Mieszkam w Żarach woj.lubuskie i dla dzieci jest tam raj , basen fajny o dzieci dbają , śniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stołu dla każdego jest coś do wyboru , dla dzieci między posiłkami jest zupa .Znam ceny, byłem w wielu ośrodkach , byłem właścicielem restauracji i z powodów zdrowotnych teraz pracuję tyko zawodowo. Ten kto narzeka na kacze stawy jest nieżyciowy nie zna cen kuchni , bitki schabowe z żółtym serem polewane sokiem żurawinowym to nie przeciętne danie ,a jajecznica nie ma prawa być całkiem ścięta ,ma być taką breją jak to napisał jeden pan po mojej recenzji . Jeden minus 3 km do morza ale przy darmowych autobusach nie powinno być przeszkodą. Moje 3 córki w wieku 6 11 16 lat miały co robić i były bardzo zadowolone.
      • leonwujek Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 24.07.13, 13:40
        Rozumiem że stracił Pan smak i dlatego nie prowadzi restauracji.
        Jak można mówić o smacznej kuchni, gdzieś gdzie podają surówkę z kubełka, nie potrafią ugotować jajka, czy coś co ma być kotletem schabowym, nagle okazuję się wykwintnym daniem zwanym bitką schabową z serem, polanym sokiem z żurawiny a zupa pomidorowa swoją konsystencją niewiele odbiega od zupek wifon.

Może rozmawiamy o dwóch różnych ośrodkach albo stołował się Pan na mieście.
        • 5pawel5 Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 04.08.13, 08:44
          Właśnie wróciliśmy z kaczych stawów było super.Pieczenie pysznych rogali to pomysł na 10 rewelacja.jedzenie ok każdy coś dla siebie znajdzie.Dużo atrakcji dla dzieci w klubiku.Polecamy
        • 7kasiaka Re: ośrodek kacze stawy prosze o opinie 08.08.13, 14:16
          Masakra, dziwię się, że się Panu chce...Czytając Pana wcześniejszy wpis dochodzę do wniosku, że Pan po prostu nie powinien wypoczywać w Polsce, może warto wybrać się np. do Egiptu? Zapewniam Pana że moja ręką nie ma nic wspólnego z załogą Kaczych Stawów,a ja, moja rodzina i znajomi jesteśmy usatysfakcjonowani wypoczynkiem w tym ośrodku. Pozdrawiam serdeczniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka