Dodaj do ulubionych

Gdzie na majówkę?

18.02.04, 10:57
No właśnie, gdzie? Z pogodą może być różnie... Szukam czegoś relatywnie blisko
Wawy, z wyżywieniem (może być sam obiad), mile widziany placyk zabaw i las w
pobliżu na rowerowe wycieczki.
Ja, ze swojej strony, mogę polecić fajne miejsce koło Różanu (Różana???) -
www.kluczek.republika.pl
Oczekując na Wasze propozycje, serdecznie pozdrawiam.
Ania
Obserwuj wątek
    • renatas4 Re: Gdzie na majówkę? 20.02.04, 14:10
      My jedziemy do gospodarstwa agro. Lipowa Dolina niedaleko Kazimierza Dolnego.
      Było o nim trochę postów na Forum. Niestety z tego co wiem, to już nie mają
      wolnych miejsc. jak wrócimy to napiszę jak było i może namiar przyda się na
      inny długo weekend. www.lipowa-dolina.pl.
      • dziunia71 Re: Gdzie na majówkę? 20.02.04, 17:22
        Dzięki za odpowiedź ale...byliśmy z mężem w Lipwej Dolinie na walentynkowy
        weekend i wybieramy się na kilka dni w czerwcu smile
        Pozdrawiam
        Ania
        • aniaop Re: Gdzie na majówkę? 20.02.04, 18:16
          O, my tez jedziemy do lipowej doliny w czerwcu 20-27. Czy sie spotkamy?
          Generalnie, jak wrazenia?
          • dziunia71 Re: Gdzie na majówkę? 20.02.04, 22:26
            Hej
            My wybieramy się tam 9 czerwca więc się niesety nie spotkamy.
            Wrażenia? Pozytywne - czysto, mili gospodarze, dobre jedzenie + super desery,
            latem będzie fajnie dla maluchów bo i domek na drzewie, piaskownica, huśtawka i
            basen. Tereny wokół piękne, wąwozy, małe wzgórza, do Kazimierza godzina marszu.
            Myślę, że będziecie zadowoleni.
            Ania
      • certuska Re: Gdzie na majówkę? 27.02.04, 12:37
        My z mężem i córką też wybieramy się na weekend majowy do Lipowej Doliny.
        Do zobaczenia!
        Ze swej strony polecam Rycerkę Górną (Beskid Żywiecki) i pensjonat "Szarotka".
        Byłam i bardzo nam się tam podobało. Pięna okolica.
        Kasia
        • szpaczek5 Re: Gdzie na majówkę? - zapytanie o Lipową Dolinę 06.05.04, 22:53
          czy wasz wyjazd doszedł do skutku?
          Ponieważ wybieramy się z dziećmi latem do Lipowej Doliny (mamy wstępną
          rezerwację) chętnie poznalibyśmy wrażenia z waszego pobytu majowego. Zależy nam
          na atrakcjach dla dzieci i wyżywieniu. Czy warto jechać do tego gospodarstwa?
          Jan
          • dziunia71 Re: Gdzie na majówkę? - zapytanie o Lipową Dolinę 07.05.04, 09:38
            Warto jechać. Miejsce jest fajne - wyżywienie bardzo dobre, ale brak
            jakiegokolwiek dotępu do kuchni. Dla dzieci jest piaskownica, bardzo fajny domek
            na drzewie, huśtawka, na lato rozstawiany jest basen. Teren jest ogrodzny,
            bezpieczny.
            Jedźcie bez oporów!!!
            Pozdrawiam
            Ania
      • szpaczek5 Re: Gdzie na majówkę? zapytanie 06.05.04, 22:51
        czy wasz wyjazd doszedł do skutku?
        Ponieważ wybieramy się z dziećmi latem do Lipowej Doliny (mamy wstępną
        rezerwację) chętnie poznalibyśmy wrażenia z waszego pobytu majowego. Zależy nam
        na atrakcjach dla dzieci i wyżywieniu. Czy warto jechać do tego gospodarstwa?
        Jan
        • renatas4 Re: Gdzie na majówkę? Lipowa Dolina 10.05.04, 09:21
          Odpowiadam nt. Lipowej Doliny
          1/ Położenie - super okolica, piękne widoki, wąwozy, sielsko
          2/ gospodarze - mili
          3/ pokoje - duże, czyste
          4/ teren gospodarstwa - w trakcie zabudowy, trzeba uważać na dziecko, aby nie
          weszło na jakis drut, blachę, cegły, nie wpadło do rowu. jest pisakownica,
          hustawki.
          5/ jedzenie - domowe, bez rewelacji, dla mnie zbyt tłuste i monotonne, nie dla
          małego dziecka
          6/ chata - wg. mnie nie nadaje sie dla małego dziecka - strome schody, w środku
          trochę ponuro, na zewnątrz ładnie.
          Przed przyjazdem warto dokładnie określić warunki.
    • nacial Re: Gdzie na majówkę? 25.02.04, 15:31
      Wejdz sobie na www.agroturystyka.pl i na mapie znajdż rejon który cie
      interesuje.Mnie sie podoba bardzo u kluczka ,tam gdzie podawałas adres.Czy
      mogłabys coś więcej napisać.Jak w rzeczywistośći wygląda ten basen inne
      atrakcje.wyzywienie itd.
    • grazbed Do Dziuni71 26.02.04, 09:14
      Dołączam się do prośby poprzedniczki.
      Czy możesz opisać jak tam jest www.kluczek.republika.pl.
      Weszłam na ich stronę, napisałam nawet e-liścik ale do tej pory bez
      odpowiedzi.

Pozdr.
      Grażka
      • dziunia71 Re: Do Dziuni71 26.02.04, 12:37
        Dziewczyny
        U pani Kluczek w Perzanowie byliśmy w zeszłym roku na Boże Ciało. Pogoda nie
        była najlepsza, ale ten kryty basen to było TO. Nasza pięcioletnia wówczas Ola
        najchętniej w ogóle nie wychodziłaby z wody - za oknami zbierało sie na burzę a
        na baseniku cieplutko i przyjemnie. Basen nie jest bardzo duży, ale na relaks
        wystarczający. Obok jest mała siłownia. Roczna Milenka siedziała w piaskownicy -
        czysty, wymieniany piach. Jedzenie było pyszne, różnorodne i obfite.
        Las kilka minut za płotem. Nasz pokój, nad basenem, był duży, czysty z łazienką.
        Nam się podobało - na pewno tam wrócimy.
        Pozdrawiam
        Ania
        • nacial Re: Do Dziuni71 26.02.04, 23:14
          No właśnie zastanawiałam sie nad tym basenem .Przecież to trzeba wode wymieniać
          czy chociażby filtrować a wydaje mi sie to mało prawdopodobne w takim małym
          gosp.Dzwoniłam tam i pan powiedział że mogą przyjąć tylko 12 osób czyli domek
          niewielki.Na spędzenie tam świąt troche kręcił nosem ale w końcu
          powiedział :jak trzeba to sie napali: czyli widać że i nie ogrzewają tam cały
          czas.Poprostu jaoś nie bardzo mam przekonanie.
        • nacial Re: Do Dziuni71 26.02.04, 23:16
          No właśnie zastanawiałam sie nad tym basenem .Przecież to trzeba wode wymieniać
          czy chociażby filtrować a wydaje mi sie to mało prawdopodobne w takim małym
          gosp.Dzwoniłam tam i pan powiedział że mogą przyjąć tylko 12 osób czyli domek
          niewielki.Na spędzenie tam świąt troche kręcił nosem ale w końcu
          powiedział :jak trzeba to sie napali: czyli widać że i nie ogrzewają tam cały
          czas.Poprostu jaoś nie bardzo mam przekonanie.Ale sam ośrodek wyglada fajnie.
    • grazbed Re: Gdzie na majówkę? 26.02.04, 09:19
      Z swojej strony polecam:
      1. Ośrodek d.MSW w Wildze. Warunki lokalowe średnie ale wokoło lasy a na
      terenie ośrodka odkryty basen
      2. www.borki.pl k. Tomaszowa - lokalowo nieźle, lasy w około, ferma strusi,
      Zalew Sulejowski, posiłki do kupienia na miejscu w dowolnej konfiguracji.

Pozdr
    • grazbed Re: Gdzie na majówkę? 27.02.04, 12:59
      Przypomniał mi się jeszcze jeden dobry adres.
      Zajrzyjcie na stronę www.copernicus.olsztyn.pl.
      Byłam tam w sierpniu na kilka dni.
      Komfortowy super luz, także atrakcje dla dzieci. Jezioro I. klasa czystości, z
      obszarem ciszy. Motorówki tam nie mają wstępu a na miejscu własna przystań
      łodzie, rowery, kajaki itp.
      W razie niepogody blisko do Olsztyna (jakieś 15km) i do jego atrakcji - nam się
      co prawa nie chciało ruszać z tej głuszy do gwarnego miasta.

Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka