nikitaa83 06.05.10, 10:54 Witam, podróżniczki i podróżników Może ktos poleci mi naprawde fajne miejsce na pobyt wakacyjny z 1.5rocznym dzieciaczkiem ( cena nie gra roli ) aby naprawde bylo warto z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulle Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 07.05.10, 14:20 przepraszam, że nie odpowiem, na Twoje pytanie, a jednak piszę, ale ciekawi mnie co można robić z 1,5 rocznym dzieckiem na mazurach? Bez złośliwości, chodzi mi o to, że nigdy nie byłam na mazurach, a teraz jak małe dzieci to raczej nie wyczynowo będziemy spędzać czas, a jednak chcemy w ruchu. Ty skoro szukasz tam jakichś noclegów, to pewnie już masz jakieś pomysły na spędzanie czasu na mazurach z małym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
netuszka Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 07.05.10, 16:07 agulle współczuję. Odpowiadam na pytanie, z takim maluchem pewnie raczej interesuje cię jakiś ośrodek wczasowy nad jeziorem, z wyżywieniem, z placem zabaw, strzeżoną plażą, spokojna okolica..? Mazury są duże to i miejsc mnóstwo zależnie która okolica cię interesuje i czy bardziej w mieście czy w lesie, hmm może coś takiego ci polecę: knieja.rajgrod.pl/ tam w pobliżu są też inne ośrodki wczasowe. Osobiscie miło wspominam Nową Kaletkę i Kretowiny sprzed lat, tam były domki w ośrodkach wczasowych ale nie wiem jak to teraz wygląda, może znajdziesz coś w necie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 10.05.10, 00:48 Ja polecam Majątek Giże Marczak. wpisz w google. Giże koło Olecka. Przepiękny, bezpieczny teren z prywatnym jeziorkiem. Dużo atrakcji dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
netuszka Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 10.05.10, 17:34 jeśli cena nie gra roli to może weź pod uwage Hotel Golebiewski w Mikołajkach? ma taką zaletę że gdyby nie dopisała pogoda to tam jest aquapark z brodzikiem i ciepłą wodą -nawet niemowlęta tam bywają No i z wozeczkiem możecie codziennie spacerować po Mikołajkach które są ładnym miasteczkiem latem pełne barów, kawiarenek, można pływać stateczkiem po jeziorze, fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maaleksandra Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 13.05.10, 00:59 Polecam Majątek Giże (okolice Olecka) www.ekoturystyka.com.pl - dla dzieci to jest RE-WE-LA-CJA! Przyjeżdżamy od lat i zaręczam Ci, że nie ma drugiego takiego miejsca w Polsce - pięknie, bajkowo i ze 100% nastawieniem na rodziny z dziećmi (PS: Nie jestem właścicielką (niestety ), to nie jest autoreklama). Odpowiedz Link Zgłoś
snog Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 13.05.10, 11:09 A jak z cenami??? Na stronie nie mogę znaleźć żadnej informacji. I jak wcześnie należy rezerwować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 13.05.10, 10:20 Na Twoim mijescu nastawiłabym się na gospodarstwa agrourystyczne, których na Mazurach nie brakuje. Mamy 16-miesięczną córeczkę i już w tamtym roku byliśmy w kilku rejonach Mazur. Wybieraliśmy gospodarstwa, gdzie naprawdę można wszystkiego dotknąć, wszędzie zajrzeć, gdzie są zwierzęta, etc. Hotel z basenem czy aquaparkiem to też jakieś wyjście, ale dla mnie ważne było to, że miałam dostęp do kuchni, mogłam w każdej chwili przygotować dziecku kaszkę czy inny posiłek. Plus domowa atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_27 Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 15.05.10, 11:55 Witam! Polecam kompleks Warmia Park w Pluskach na Mazurach Byłam więc sprawdzone Jest tam duży aquapark z brodzikiem dla małych dzieci (i dinozaurem), plac zabaw dla dzieci, pokój zabaw a także SPA i pyszne jedzonko Okolica spokojna, nad jeziorem, w samym sercu pięknej, zielonej puszczy. Można miło wakacyjnie spędzić czas niezależnie od pogody, w komfortowych warunkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogimik Tylko nie Giże 15.05.10, 14:33 W google jest opis miejsca Giże , ale prawdziwe opinie, również te negatywne - do których ja się przyłączam znajdziesz na tym forum (podróże z dzieckiem) wpisując właśnie Giże, majątek Marczak. Dużo jedźimy z dziećmi, trochę starszymi, ale to był nasz najgorszy pobyt. Napisz na czym dokładnie ci zależy: jezioro, jedzenie, plac zabaw, zwierzęta, spokój czy raczej dużo dzieci, towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gi77 Re: Tylko nie Giże 15.05.10, 16:23 Witam, Byłam i w Giże i w Warmia Parku i w Gołębiewskim. To trochę inny rodzaj pobytów. W Gołębiu dużo atrakcji ale też tłumy i pewna specyfika tego miejsca (dla mnie na góra 3 dni). Warmia Park dla mnie porażka, strasznie drogo i nieadekwatnie do ceny, 800 m do jeziora. A Giże, mi się podobało, miałam pewne zastrzeżenia ale jakoś mnie tam nie ciągnie. Natomiast miejsce do którego wracam co roku to ośrodek GIM, koło Nidzicy. Domki fajne, pyyszne jedzonko, czyste jezioro, ogniska, zajęcia dla dzieci, ja polecam gim zdecydowanie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 16.05.10, 22:51 Nie wiem, czy coś doradzę, ale weź pod uwagę, jakim typem jest Twoje dziecko. W końcu w tym wieku jakieś tam preferencje już ma. My jeżdząc z naszym synkiem (pierwszy był wypad na Mazury, gdy mały miał 6 m-cy, ale to były odwiedziny u moich rodziców, później jeździliśmy w góry - tam mamy bliżej i bardziej nas ciągnie - do pensjonatów,pierwszy raz, gdy mały miał 8 m-cy,potem - 14 m-cy) zawsze wybieraliśmy miasteczka. Mały po prostu nie lubił wsi. Nudził się tam, gdy był mały, szczególnie gdy w ośrodku nie było innych dzieci, tylko sami dorośli, a plac zabaw stanowiła jedynie piaskownica. Uwielbiał za to spacerować w wózeczku, a do tego zdecydowanie lepsze warunki są w miastach - na wsiach często nie ma nawet chodnika i ciężko wyjść na jakiś spacer. W mieście spacerowaliśmy zacisznymi uliczkami, zaliczaliśmy kilka huśtawek i zjeżdżalni, a kończyliśmy na jakiejś kawce i lodach w miłym lokalu. Poza tym nas do wsi zniechęcały komary i kleszcze, których na wsi więcej, a przy takim małym dziecku mogą być niebezpieczne - mały niemiłosiernie puchł od komarów. No i jeszcze dodam lepsze zaopatrzenie w sklepach, plus dostęp do służby zdrowia, jakby co, apteki itp. zdecydowały o miasteczkach. Teraz z 2,5-latkiem wolimy pojechać na wieś - małego zaczęły ineresować zwierzęta, ogródek. Potrafi się zająć dłubaniem patykiem w ziemi. A że samimieszkamyw mieście - wieś stanowi miła odmianę dla nas wszystkich. Uważam więc, że najpierw trzeba przemyśleć, gdzie dziecku i Wam będzie wygodniej. Gdzie lepiej odpoczniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
1.monik Re: Mazury znacie jakies fajne miejsca? 24.06.10, 12:41 zalesiemazury.pl/, byłam w tym roku i naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś