Dodaj do ulubionych

Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska-potrzebuję opinii

19.07.11, 23:17
Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska- czy ktoś był ostatnio>?może pochwalić lub zganić itpwink napisane jest, że do morze 800 m-podobno wąwozem itp - jak jest w rzeczywistości?nadaje się na spacer z dwulatkiem?wyżywienie typu śniadania itp czy smaczne/no i jak plaża przy tym zejściu? będę wdzięczna za infowink
Obserwuj wątek
    • 12olga Re: Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska-potrzebuję o 20.07.11, 10:58
      Byłam w Chłapowie 6 lat temu z roczną córką, ale do morza mieliśmy 30m. W wąwozie byliśmy na "wycieczce" i absolutnie odradzam takie częste spacery na morze. Nie wiem gdzie jest ten pensjonat ale położony chyba daleko od plaży. Przez wąwóz prowadzi stroma ścieżka i nie przejedziesz wózkiem na pewno, dość niebezpiecznie. Plaża tam jest brzydka, wąska. Samo Chłapowo jest fajne i spokojne, byliśmy we Władysławowie 3 lata temu i poszliśmy tam na spacer- zobaczyć co się zmieniło. Jest taki pensjonat Maxmar lub Burszytynek - bardzo fajne dla dzieci, ale mocno oblegane.
    • bezi Re: Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska-potrzebuję o 20.07.11, 12:32
      rudzielec55 napisała:

> Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska- czy ktoś był ostatnio>?może pochwalić lub
      > zganić itpwink napisane jest, że do morze 800 m-podobno wąwozem itp - jak jest
      > w rzeczywistości?nadaje się na spacer z dwulatkiem?wyżywienie typu śniadania it
      > p czy smaczne/no i jak plaża przy tym zejściu? będę wdzięczna za infowink
      O Pensjonacie nic nie napiszę, bo nie byłam. Tylko tyle, że jest na końcu Chłapowa i jest to bardzo spokojna okolica. Faktycznie do wąwozu stamtąd blisko. Na plaże myślę, że tak ze 20 minut takim żwawym krokiem wink W zasadzie wąwóz to jedyne zejście na plażę, którym da się bez większych problemów iść z wózkiem. Został w tym roku w miarę wyrównany i poszerzony. Plaża w ogóle w Chłapowie jest wąska (klif jest) i przez to jest duże zagęszczenie.
      • katrinka82 Re: Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska-potrzebuję o 20.07.11, 22:40
        Byłam niedawno w Karwi, i w Chłapowie jest klif, strome zejście. Z dzieckiem nie zdecydowałabym się na takie zejście i wąską plażę.
    • saggi_1981 Re: Chłapowo - pensjonat Ewa Okulska-potrzebuję o 12.07.14, 15:42
      Jeśli chodzi o zejście, to jest jedno z niewielu miejsc na tym fragmencie (klifowym) wybrzeża gdzie nie trzeba schodzić po 200 stopniach schodów big_grin więc idzie się sympatyczną ścieżką, tunelem pod drogą, wzdłuż strumyka prosto na plażę bez wspinaczek.

Jeśli chodzi o jedzenie, w swojej stołówce mają pysznie! Jak w domu big_grin a nawet lepiej, niby to stołówka ale codziennie mamy do wyboru 4 dania (dwa mięsne, dwa rybne) plus dwie zupy do wyboru - można jeść do woli bo stoją na szwedzkim stole, do tego do picia sok, kompot i woda, też do oporu.
      Dania główne dają bardzo dużo wszystkiego, więc każdy naje się ze spokojem.

Właściciele mili, wokół cisza i spokój, niedaleko do morza (jak blisko widać na zdjęciach lotniczych na stronie ośrodka w galerii zdjęć: willa-u-ewy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=130 ).

Ogólnie polecam serdecznie smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka